missbelinda

Föl, föl, föl

Kategori: Allmänt

Funderingar över klädseln i förra inlägget? I så fall behöver ingen undra längre, för jag var med på fölvisning.

Igår kväll var det alltså fölvisning på ridklubben. Jag var inte bara där som publik, jag deltog också. Alltså inte som föl, det går ju inte ;) men jag hjälpte till när ett föl+sto skulle visas.


Men jag har ju inget föl, hur gick detta till?

Jo, i veckan ringde en bekant från Umeå (faktiskt hon som vidarebefodrade oss till Belles förra ägare) och frågade om jag kunde tänka mig att hjälpa till och springa med stoet. Jag som inte hade några andra planer för kvällen tänkte att det kunde vara roligt att hjälpa till och vara med sa att det gick bra. :)

"Mitt föl" var hur söt som helst (precis som alla andra som var med) och fölets mamma var väldigt tjusig. Hon var också himla snäll att hålla i och leda trots att vi endast känt varandra i en halvtimme :)

 

Visningen gick bra tycker jag, först stannade vi så att domarna fick titta på fölet och bedömma kroppen. Sedan fick vi skritta bredvid varandra längs en långsida i ridhuset. Efter skritten blev det dags att släppa fölet och så fick jag springa med mamman och fölet travade löst bredvid. Sen släpptes båda för att galoppen skulle visas. Sen var fölet färdigvisat.

 

Därefter skulle stoet visas för att stamboksföras, så då fick jag först leda i skritt fram och tillbaka längs en långsida och sedan trava runt fyrkantsspåret. Sedan var det dags att ställa upp för bedömning av kroppen. Och sen var vi klara :)

 

Ja det var en av många saker som jag gjorde igår. Roligt var det i alla fall, och så klart mysigt att få klappa på ett gulligt föl och titta på andra supersöta fölisar!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: