missbelinda

Umeå dag 2 - Lördag

Kategori: Tävling

Dagen började med lite sovmorgon, och ljudet av regnet som forsade ner utanför, skoooj...
Hur som helst så blev morgonen lite gladare av ett berg av våfflor till frukost och vetskapen om att mitt nerpackade regnställ håller mig torr i alla regnväder!

Vi tog oss en promenad i regnet och sedan blev det dags för knoppning. Sedan var planen att kolla på en massa fina ekipage, men det satte regnet stopp för så det blev till att bevaka framridningen i stora ridhuset istället.
 
Klockan 14.12 var det dags att gå in på banan, som var geggig. Typ väldigt extremt jättegeggig. Framridningen utomhus var ungefär lika som inne på banan så det var skönt att vi fick rida fram inomhus om vi ville. Inne på banan var det som sagt geggigt och blött så förutsättningarna var inte de bästa, men det var ju lika för alla i hela klassen. Vi gjorde vårt program utan några direkta missar, men Belle tyckte det var lite jobbigt att klafsa runt i geggan och det gick inte att satsa lika mycket som vanligt i alla längningar. Tur man har en snäll häst som går med på att dressera runt i alla olika sorters väder.
Detta var den andra NM klassen och det var tre domare nu med, två tyckte att det var bra och en var inte lika enig men alla hade oss på placering.
H: 64,68% (4/24) C: 64,89% (3/25) M: 59,14 (7/25)
Totalt blev det 62,90% och en fjärdeplacering i klassen.
 
Detta resultat, och resultaten från de andra YR som var med gjorde att jag klättrade från 6e plats till 3e plats i Norrlandsmästerskapet. Jätteskoj, det trodde jag verkligen inte efter LA:4an då jag låg 2% bakom de som var 3a, 4a och 5a.
 
 
 
Placeringen i Norrlandsmästerskapet innebar en fribiljett till ryttarmiddagen samma kväll. Den innehöll god mat, rolig musikunderhållning och en liten priscermoni för alla som placerade sig i Norrlandsmästerskapet. Jag fick en prischeck på 500:- och hederspriser från en ridsportsaffär som snart skulle öppna där i Umeå.
 
Regnig och geggig NM-prisutdelning.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: