missbelinda

Lite träningsvärk

Kategori: Allmänt

Jag brukar sällan få träningsvärk när jag suttit och ridit för mig själv, annat kan det vara efter ett rejält träningspass.

Men idag känns det i benen efter gårdagen, och jag vet ju varför också, för: Jag red barbacka!

Det är ju skitkul att rida barbacka, jag fattar inte varför nästan ingen över 18 gör det (av de jag känner så stämmer denna åldersgräns väldigt bra faktiskt, och 99% av dessa rider ponny). Men barbacka är ju super för balansen, och säkert kul för hästen att slippa sadelgjorden ibland. :)
Inte bara balans behövs, det krävs ju också ben på ett helt annat sätt eftersom man måste försöka sitta still, och sitta kvar vid eventuella knashopp eller liknande.


Något som jag skulle vilja vara med på är barbacka-dressyr tävling, men det är nog rätt omöjligt att någon sådan skulle anordnas någon stans. Kanske någon klubbtävling? Det skulle vara skoj.
Apropå klubbtävling, jag blev tillfrågad att döma på terminens första den 19e, men då är jag och Belle uppe i Umeå och rider NM så då kan jag tyvärr inte. Annars hade jag gärna gjort det. Det är roligt att döma, och man får en mycket bättre uppfattning för hur domarna ser allting. :)

Ikväll är det dags för dressyrträning, det blir kul.

Det drar ihop sig

Kategori: Allmänt

Ja, det är mycket som komma skall denna vecka.
Närmast är morgondagens (kvällens) träning för Maria Eriksson.
På onsdagen bär det av mot skogen med klassen och två andra klasser.
På fredag ska jag förhoppningsvis träna, och på kvällen vill jag se Toy Story 3D och förmodligen har jag sällskap till det. :)
På lördag är det reg/nat hästdressyr hemma och jag ska vara funktionär, vet dock inte vad jag ska göra än, sa att det inte spelar någon roll, lär väl bli skrivare, knappare eller speaker. Det är kul att sitta med domaren och höra allting, men också kul att vara speaker tycker jag, jag tycker om att prata^^
Söndagen är tävlingsdag, LA:6 står på schemat.

Ett kort inlägg, men tänkte att det kunde vara kul att kanske läsa några rader ändå. :P

Nu måste jag packa våran stora ryggsäck, för det har jag inte tid med imorgon.

Lördagen

Kategori: Allmänt

Halli hallå! :)

Dagen började rätt tidigt för att åka till Färsta (Sundsvalls Fältrittklubb) för att kolla på en stallkamrat på 4-års. Både häst och ryttare skötte sig finfint! Kul att se hur det går till på 4-års test, innan hade jag ingen aning, förutom dressyr och hopptävlingar har jag faktiskt varit med på en fölvisning, men hur det går till för 4 åringar hade jag ingen koll på. Men nu vet jag!

Först red de runt i alla gångarter och fick bedömning på det, sedan exteriörbedömning, och sist hoppning.

Kul att ha sett hur det går till, såg även andra fina unghästar förutom den som bor i vårt stall. :)


Sedan åkte vi hem, och vid tre åkte vi till vårt stall. Jag red i ridhuset idag också, testade på skolorna från MSVB:3 (kul att få lite ridinsperation genom att kika på program, det kan jag rekommendera!) och tjosan hejsan, bytena gick mycket bättre, även om inte alla blev när de skulle så var det ändå klar förbättring från igår, så det känns skoj!

Imorgon blir det en välförtjänt skogstur för Belle. :)

http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/MsvB-svar/MsvB3_2008/Bild5.GIF Först är det öppna på långsidan http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/MsvB-svar/MsvB3_2008/Bild6.GIF Sedan rakt över medellinjen och sluta på nästa långsida.
Det ställer mer krav på häst och ryttare än i något annat program med skolor (tex LA:6, MSVB:2) för där avslutas ju öppnan med en halvbåge, som sedan övergår i sluta och då har man ju ställning och böjningen färdig redan.

Så, detta ska det tränas mer på! :D

(bilderna är från den supersmarta hemsidan www.stallbacken.com där finna alla program uppritade, bara att klicka in och bli inspirerad)

Headertrix

Kategori: Icke hästrelaterat

Försöker snygga till det där uppe på headern som det ju så fint heter, tycker det blev bättre med bilden till vänster, även om jag helst vill ha den över hela, men det vill sig inte riktigt (nån med koll?) så det får duga som det är nu! :)

Torsdag+fredag

Kategori: Allmänt

Då har jag överlevt första skolvecka, tur det eftersom det är rätt många kvar tills nästa lov. haha

 

Igår red jag nedre med Belle, red sedan in på nya banan och började trava, men sedan kom en massa ridskoleponnysar för det skulle tydligen vara lektion där. Så då begav jag mig mot övre rundan istället. Där galopperade jag, och kom på att det ju går att träna byten ute i naturen också, så det försökte jag göra. Tänkte att det borde fungera bra då hon var pigg och glad, och ska det bytas behövs det ju pigga och glada ben.

 

Galoppade fram och tillbaka på en väg och fick till några byten som kändes bra! :) Vissa blev mindre bra, och andra blev inte alls... Så kan det också bli :P

 

Pigg och glad blev hon iaf, min knashäst.

 

Idag red jag inne i ridhuset för första gången på över en vecka, bestämde mig för att försöka byta ordentligt idag också, och det var precis som igår, ibland går det och ibland inte. Jag blir inte klok på dessa byten.

 

Men på tisdag kommer Ia upp, och då ska jag säga att jag vill nöta byten, för nu är det dags att sätta alla ordentligt, inte bara ibland, utan alltid!


Tyvärr blir det bara en träningsdag för mig till veckan, för på onsdagen ska jag iväg med klassen (och Ledarskaparna och Esterterna) och campa. Synd att det krockar med träningen, men det kan säkert bli kul, hoppas det blir bra väder. Belle har nog inget emot att jag får ofrivilligt hästledigt en dag i alla fall, hihi.

Inte en tävling, så långt ögat kan nå...

Kategori: Allmänt

Okej, så illa som rubriken antyder är det inte, men det blir snart glest på tävlingar här runtomkring. Så om man tänker på hur det är nere i södra Sverige, då tävlingarna verkar håller på varje helg från typ februari till november så skulle det ju vara roligare att bo där nere.

Mitt distrikts, Mittsvenskas sista hästdressyr är 26 september uppe i Östersund.
Sista tävlingen i Gävleborg är hos Hofors RK 23 oktober, alltså en månad efter.
Västerbottens sista hästdressyr är i Umeå 23-24 oktober, även där en månad efter Östersund.
Sista hästdressyren i hela Sverige är hos Lunds Civila RF 4-5 december(!).

Ja, vart vill jag komma med detta, ingen aning faktiskt, men det var kul att se hur pass mycket det skillde. Men som norrlandsbo vet jag också hur ofantligt mycket snö det brukar komma på vintern och att det inte går att ha tävlingar på anläggningar med bara ett ridhus, sen är det ju inte så kul att köra med häst på vinterhala vägar. Så att det tar slut tidigare här uppe har absolut sina anledningar. Men en månad innan granndistrikten? Lite tråkigt. Fast det är svårt att hålla i tävlingar, att hitta funktionärer osv så jag har full förståelse att det inte blir mer tävlingar. Men vissa av de som har varit i år, och kommer att vara krockar med varandra, det är där det borde bli ändring.

Ett exempel på lite dålig planering är:
18-19 september är det Norrlandsmästerskap för stor häst hos Södra Umeå RF (Västerbottens RF). Samma helg har både Bräcke och Kramfors en endagars var här i Mittsvenska. Och Östfärnebo i Gävleborg har också ett meeting, kanske lite konstigt med tanke på att Gävleborgsklubbar också får vara med på NM, men när de har en tävling i sitt eget distrikt åker de förmodligen hellre dit istället för upp till Umeå. Vilket ju är synd för då blir startfältet där uppe några ekipage fattigare.

Men nu ska jag avrunda detta inlägg med något positivt. Hudiksvalls RPK har en regional 2 oktober, och en lokal den 10'e. Sedan har Högbo ett meeting 16-17. Så än så länge är det inte slut på närliggande tävlingar, och tro nu inte att jag kommer åka på alla som jag nu radat upp här på slutet, men någon av dem kommer vi absolut delta i.
Än vet jag inte vilken, men något jag vet är att det kommer bli trevliga tävlingar hos båda klubbarna! :)

Regn

Kategori: Allmänt

Det har regnat typ hela dagen, usch, fy och blä på det!

Skrittade i skogen med Belle och travade lite på den utebana som var minst blöt. Fast så mycket skritt i skogen blev det väl egentligen inte, det var mer så att vi simmade. Haha

Precis som efter förra tävlingen har jag inte packat upp allt än, det får nog bli kvällens nöje (i alla fall fram tills Fångarna på fortet, för det tänkte jag kolla på idag också, rätt kul ju! :) )Avslutar med en bild från en tävling i maj, tagen från film men blev ju rätt bra ändå! :)

5/9-2010

Kategori: Allmänt

Nästa tävling blir 5e september hemma i ridhuset.
En regional LA:6 blir det denna gång. Förra året på samma tävling gick det piss, kul att tidningen var där och pratade med mig innan då, eller inte... Men äh, all publicitet är bra publicitet ;) Bilden var rätt fin iaf, även om texten blev helfel på vissa ställen, men jag är van, när det ska skrivas om lokal ridsport kan man nästan alltid leka "finn fem fel" medans man läser artikeln. Fast det är nog bara vi hästmänniskor som uppmärkssammar dessa fel, för de helt oinsatta är det mer en trevlig text med en gullig hästbild^^

Aja, ser det bara som en träning, för det är alltid speciellt att tävla hemma, för allt ser annorlunda ut, och sen så tycker jag att det är roligare att åka bort och tävla. Men ack så praktiskt att ha 5 minuter till tävlingsplatsen, även om den är konstigare än alla andra dagar man ska rida där.


Det kommer vara nationella klasser också, ska bli kul att kolla på. Det är också kul att vara skrivare i svårare klasser, så det kommer nog jag funktionära som.

Uppladdningen blir det dock lite si och så med... på tisdag kväll är det iaf Ia träning, men på onsdagen ska jag campa med skolan för det hör till idrottskursen, så då missar jag den andra träningsdagen, suck.
Kommer tillbaka till civilisationen på torsdag em typ, lär va rätt trött då (vem sover bra i ett tält?!) fast pigg nog att rida en sväng är jag alltid! :D
Så okej, så himla rubbat veckoschema blir det väl inte, men det är rätt surt att missa träningen på onsdag :(

Men det går säkert bra ändå, programmet (precis som många andra) är inpräntat i mitt huvud sedan länge tillbaka, och det passar bra till Belle så det är bara att hoppas på en bra dag, och inte en då hemma-ridhuset ser allt för skumt ut.

(kan tillägga att jag försökte hitta artikeln, men den verkar ha försvunnit från tidningens hemsida?...)

Poäng hit och dit

Kategori: Allmänt

Kollade på ställningen i Distriktschampionatet som finns i Mittsvenska. Såg att de inte lagt in några poäng på mig och Da Capo från Timrå, och att det fortfarande blivit fel med mina poäng från Härnösand.
Nu har vi ju ingen chans att vinna, men jag tycker ändå att rätt ska vara rätt!

2007 kom vi faktiskt 3a i LA championatet, första tävlingsåret och jag hade knappt ridit LA program innan, nu känns det som att jag inte rider andra program med honom, usch vad tiden har gått fort.

2008 fick vi "bara" en vinst inom distriktet, så då blev det ingen championatsplacering, men det var rätt medvetet också då jag provade på att rida nationella klasser istället. :)

2009
blev vi tvåa i championatet, inte illa pinkat med tanke på hur få starter vi gjorde. :D

Som sagt har vi ingen chans på pallplats i år, men jag mailade och sa att det fattades poäng så jag hoppas att dom ändrar snart! :)Med Miss Belinda ligger jag faktiskt tvåa i LA championatet för häst just nu, fast det fattas poäng från tre tävlingar så jag vet inte riktigt hur ställningen kommer se ut när det är uppdaterat. Det lär ju visa sig :)

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Klockan ringde 6.30, bara att kliva upp och åka till stallet för att mata och släppa ut hästarna i hagen. Jag börjar inte förrens kl ett idag så då kunde jag ju följa med mamma dit. I vanliga fall brukar vi inte utsläpp på vardagar, men vi har haft det nu i sommar och det schemat fortsätter någon vecka till.

Ridit har jag redan gjort, skrittade nedre rundan och shit vad det blåser ute. Blåsigt har det varit hela morgonen, och nu har det även kommit lite regn, inte kul.

Fortsättningen på min dag kommer spenderas i skolan, en sväng på staden och sedan hem, vad som händer sedan vet jag inte. Det blir väldigt mycket tid över på eftermiddagen och kvällen när man klarat av allt i stallet på morgonen. :P

Örnsköldsviksortens RK 22/8-10

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Örnsköldsviksortens RK
Typ av tävling: Regional (ingår i cupen)
Domare: Louise Sjöberg
Klass: LA:6 2005 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 64
Procent (decimal): 65
Lagtävling: Nej
Placering: 2/14
Rosett: Blå
Häst: Miss Belinda

Övik dag två

 

Söndag morgon, eller morgon och morgon, förmiddag kanske det heter? 10.24 var det i alla fall dags att entra bana B för andra gången.

 

LA:6 idag, inte lika spänt idag, skönt! Ett jämt program med bra flyt fick vi till vilket blev 64,651% och det var vi väl värda tycker jag!

 

Låg i ledningen ett tag, men blev omkörd med 2% av ett ekipage. Men sedan var det heldragen linje på vägen resten av klassen^^. En stor blå rosett blev det. :)

 

 

Kategori: Stor häst
Arrangör: Örnsköldsviksortens RK
Typ av tävling: Lokal (ingår i cupen)
Domare: Linda Olsson
Klass: LB:3 2007 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 64
Procent (decimal): 55
Lagtävling: Nej
Placering: 2/16
Rosett: Blå
Häst: Miss Belinda

Sista klassen Övik

 

Helgens sista klass, LB:3 reds klockan 13.50.

Denna gång på bana A och en domarbil istället för en gullig liten kur. Så det tog nästan hela programmet för att hon skulle gå förbi där hyffsat avslappnat.

 

Inte alls samma fina känsla som i de andra klasserna, men vi gjorde väl det vi skulle fast sen var det inte så mycket mer med det. Jag var inte direkt överexalterad efter ritten, men efter att ha tittat på filmen så såg det inte så himla tokigt ut, allt kan ju göras bättre, men det som jag upplevde som smått katastrofalt och felaktiga voltstorlekar var egentligen bara liten taktmiss och rätt fina, runda 10,5 m volter. Så ja, man ska väl inte överanalysera allting allt för mycket...

Lite kul att några som kollade pratade typ hela ritten och det hördes att de sa "vilken snygg halt" på filmen. Kul att höra, just för att vi drillats ordentligt med halter av Marita tidigare i veckan. Övning ger färdighet! :)

 

64,545% och helgen avslutades med en andra andraplacering. :)

 

Örnsköldsviksortens RK 21/8-10

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Örnsköldsviksortens RK
Typ av tävling: Regional (ingår i cupen)
Domare: Annica Johnsson
Klass: LA:Msv C:2 2010 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 60
Procent (decimal): 89
Lagtävling: Nej
Placering: 6/14
Häst: Miss Belinda

Första klassen i Övik

 

Vi kom upp i god tid innan jag skulle rida, så jag hann knoppa och borsta och kika på några ekipage innan.

 

Framridningen gick riktigt bra, bakdelsvändningarna satt som en smäck så det bådade gott inför ritten.

Inne på banan blev det lite spänt, det var bla läskiga blommor vid bokstaven C, och ena hörnet var läskigt, så jag fick göra en sista minuten ändring och rida in från vänster i vänster galopp istället. Annars rider jag alltid in från höger, det känns mycket bättre, men är det läskigt i hörnet så är det...

 

Bakdelsvändningarna var det ja, självklart ska jag tabba mig där, blir så less på att dom aldrig blir som på framridningen. Men jag tror jag vet vad jag glömmer bort, så nästa gång ska jag banne mig rida dom ordentligt.

 

Men vi kom runt hela programmet och jag kunde göra som jag ville, vilket kändes riktigt skönt och något som känns ännu skönare är att det inte alls sket sig som på förra tävlingen! :D

 

60,889% och 2p från en delad fjärdeplacering. Inte alls dåligt då jag inte visste vad jag skulle förvänta mig, men självklart lite surt då jag ju är en tävlingsmänniska ;)

Kvällen innan avfärd

Kategori: Allmänt

Packade klart hästgrejerna (förutom den viktigaste, hon står fortfarande i stallet ;) ) gjorde vi tidigare idag, typ mitt på dagen om man ska vara med exakt. :)

Så det är mina grejer som är kvar, men det är inte så mycket utöver tävlingskitet (+ "reservkitet" ifall det regnar). För vi åker ju i morgon, sedan spenderas nog hela dagen på ridklubben, sen ska vi äta någon slags middag och sova på vandrarhemmet, sen är det dags för dag två. Så det som behövs är typ ridkläder, regnkläder och mjukisar att vandra runt i på campingen(eller vandrarhemmet eller vad man nu ska kalla det). Har dock en klubbkamrat som bor på samma stället, så vi kanske beger oss på upptäcksfärd, kan bli spännande. :P

En sak
jag tänkte på när jag putsade stövlarna var att de tyvärr blir dammiga igen i stövelväskan, för det går liksom inte att få ur allt damm och grus som kommer in varje gång man stoppar dit stövlarna. En annan sak med stövelväskan är att den är på gränsen till för liten till mina höga stövlar. Men tror inte att jag sett någon högre väska, så den får duga. :) Den är från Pollux faktiskt, fick den för en massa år sedan när jag värvade en kompis, hade väl ingen direkt användning för den då, men sen nåt år efter när jag började åka tävla och skaffade riktiga stövlar har den varit riktigt bra att ha. Men nu är den som sagt kanske lite för kort om jag ska vara petig, men tills jag köper ett par "värstingstövlar" typ lackade Petrie/Königs/whatever för typ 12' (ja, ett par stövlar kan kosta så mycket) så fungerar den ändå bra.

13.27 rider jag MSVC:2 imorgon. Tider för söndagen är inte satta, men tror det blir strax efter 10 och halv ett-ett. Men för all del, jag kan ha fel...

Bild från Timrå, tagen från film men rätt bra kvalla ändå! :)

Skoj

Kategori: Allmänt

Jag har nu fått en boxplats på anläggningen på tävlingen, och inte en kort bit därifrån.
Inte för att det hade gjort så mycket, men det är ändå skönt att ha hästen på plats, då blir det bättre koll på tävlingen från min sida. :)

Igår fick Belle massage, jag fick beröm för att jag underhållit det som varit lite spänt sist, för det var så gott som borta nu! Och det känns skillnad när jag rider också, skillnad åt de bra hållet såklart!

Men igår red jag inte, jag tränsade och så tog vi en promenad på nedre rundan (typ 20-25 min).


I morgon brummar vi upp till Örnsköldsvik, tar nog med datorn och nån DVD film, vet inte om det finns TV på vandrarhemmet, finns det en sådan är det bara ett plus.
Internet lär knappast finnas, så jag får göra en liten tävlingsupdate någon gång på söndag istället. :)

Idag
ska det packas, och ridas en liten sväng. Jag tänker också fortsätta ha koll på dressyr SM i Strömsholm.

Mera SM

Kategori: Allmänt

Jahapp

Kategori: Allmänt

Jag startade visst inte först i alla klasser till helgen, jag startar inte först i någon klass faktiskt. :) Inte för att det spelar så stor roll (eller, ja vissa skyller på att det är lägre poäng i början, men det håller inte jag med om).

Så då kan vi ta det rätt lugnt på lördagmorgonen ändå. Inte så dumt!

Med lite tur är det fasta starttider också, då blir det ännu lättare att ha koll på allting.

Blah

Kategori: Allmänt

Nu ger jag upp det här med header, den får vara liten, det får duga. (har i alla fall fått till det helt OK med texten där uppe :) Det kan jag tacka mina datalektioner för, html är ju nästan kul ibland...)

Jag har ridstövlar att putsa!

Idag ska jag rida både Belle och Dacce, och på kvällen ska jag rida på ridlektion, för det är en jag känner som inte kunde rida just idag, så då får jag göra det istället. Blir spännande att prova på en ny häst. :)

Ryttarmeddelande

Kategori: Allmänt

Ryttarmeddelandet till helgens tävlingar har kommit, och trots att jag kommer starta först då jag är efteranmäld behöver vi inte åka upp på fredag och inte särskilt tidigt på lördagen heller. För min lördagsklass (MSVC:2) börjar inte förrens klockan 12. Alldeles lagom tidigt tycker jag. :D

På söndagen börjar det inte förrens 10, så det känns också alldeles lagom, för jag tycker om att sova. Fast jag är alltid duktig på att kliva upp när det är tävling, eller när vi ska släppa ut hästarna, men annars kan det gå lite trögt. Men äsch, det är sommarlov, lika bra att passa på att sova, nästa vecka är det för sent. Oj, nu började jag babla om mina sovvanor, kanske inte så himla intressant ;)

Tillbaks till helgen:
Tre olika domare kommer det bli, en som dömt mig ett antal gånger i år, och två relativt nya. Vet faktiskt inte om någon av dom har dömt mig innan, kanske någon gång.
Det är rätt kul med nya domare tycker jag, för att få lite nya synpunkter och så :)

Ja, det var några rader såhär på kvällskvisten.

Tjilevippen!


(ps, för att läsa gamla blogginlägg klicka här (länk till min Hippson sida) där finns också lite hästfakta, men jag tycker den sidan är lite krånglig, man måste vara medlem för att kommentera osv så det blev blogg.se istället
Orkar man inte klicka på denna länk kan man scrolla ner och kika på någon av länkarna som finns där istället :) )

Dagen

Kategori: Allmänt

Dagen började med tidig uppstigning, var i stallet strax före åtta(!!), för att vara mig är det tidigt. :P

 

Belle skulle skos, och medans hon fick fötterna fixade så mockade jag och kalkade Dacces box, den blev vit och fin igen. :)

 

Sedan red jag och Dacce ut med två andra, efter det var det dags att göra i ordning Belle för dressyrträning. Och tänk vad en peppande Marita och lite halter kan göra! Nu börjar det kännas som att det går åt rätt håll med allting igen. Inte så dumt alltså, speciellt inte med tanke på att vi ska upp till Övik (Örnsköldsvik för er som inte bor i Norrland ;) ). Där blir det MSVC:2, LB:3 och LA:6. Behöver jag säga att det var lääänge sedan jag red LB:3? Typ oktober förra året, men jag var inte så pepp på att rida A3 eller A4, så det fick bli LB istället. Så kan det vara ibland. :)

Just nu

Kategori: Allmänt

Just nu är det städning och Ponny SM i dressyr via Equipe som gäller!

What's the point!

Kategori: Icke hästrelaterat

Enda anledningen att kolla på "Sommarkrysset" ikväll heter Johnossi!

Fast jag såg dom live på Gatufesten så jag tror inte att jag orkar kolla, det brukar ju bara bli en låt spelad, och jag är rätt säker på att det är "What's the point" och den har jag redan hört X antal gånger. Men den är fortfarande lika bra!

Istället ser jag nog Upp någon gång under kvällen, har inte hunnit sett den än.

Igår kväll/lite natt spenderades med en massa knasiga dressyrmänniskor, men det var väl ingen nyhet? Hästmänniskor är ju lite tokiga ;)

Städa

Kategori: Allmänt

Att snygga till och packa upp efter tävling är nog det tråkigaste som finns, oavsett om tävlingen gått bra eller dåligt. Jag har fortfarande extrakläder kvar i bussen som borde tas in och tävlingsskåpet är inte så vackert inuti. Ja, jag kanske borde ta tag i detta nu?! :)

Men Dacces gröna rosett är i alla fall upphängd på väggen med alla andra rosetter, Belles gula ligger kvar i tävlingsskåpet, tillsammans med medaljen och alla protokoll, både Belles och Dacces. Vet inte om jag kommer läsa Belles inom en kort framtid, blir nog till att stoppa ner dem i mappen med alla andra protokoll, olästa. (För jag vet ju att det inte gick direkt bra, och känner att jag kan läsa dem någon annan dag istället :P)

Jag har by the way anmält mig till Öviks dressyr helgen innan skolan börjar, har faktiskt bara varit där en gång innan, och det var 2007 och då var det framridning ute och programridningen inne i ridhuset. Nu är allt ute istället.

Ja, det var lite om dagen. Vi höres! :)

Snabba Cash

Kategori: Icke hästrelaterat

Igår såg jag Snabba Cash, typ 1000 år efter alla andra, men skit samma. :P

Jag förstår dock inte hajpen över själva filmen, visst den var inte dålig, men jag har sett bättre filmer innan. Det kommer dock två uppföljare om några år, tror nog att jag kommer se dem, för jag blev lite nyfiken på hur allt kommer sluta. Fast filmen tog ju slut, men slutet lämnade vissa saker öppet.


En annan film som ligger hemma och väntar på att bli sedd är Upp, den verkar så gullig. Kanske ser den ikväll, hoppas den är bra. :)

Helgen med Da Capo

Kategori: Tävling

Kategori: Kategori D
Arrangör: Timrå HSF
Typ av tävling: Regional (ingår i cupen)
Klass: LA:P1 2004 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 60
Procent (decimal): 52
Lagtävling: Nej
Placering: 5/21
Rosett: Grön
Häst: Da Capo

Regional dressyr med NM, Timrå HSF

 

Helgen med Dacce har varit mycket roligare och gått bättre än med Belle, tur det i alla fall. :)

 

Vi började med en LA:4 på lördagskvällen, så sent som tjugo i sju. Väldigt fin på framridningen, som också höll i sig inne på banan, dock en aning spändare. Men det flöt på bra utan någon direkt miss. Ja, jag tyckte det var en bra insats. Det var tre domare i klassen och de gav:

H: 61,707% (7a)

C: 64,146% (6a)

M: 62.195% (9a)

Totalt blev det 62,683% och en 7e plats av 20 starter (5 placerade)

 

På söndagen red jag först LA:1, det blev 62% där också och vi hamnade precis i mitten.

 

Sedan var det dags för LA:P1, jag tyckte att det kändes bättre än båda klasserna innan, men protokollet var nog ett av de tråkigaste jag någonsin fått. Två stycken 5or, tre 7or och resten 6or. Så, det var visst ett jämt, "sexigt" program, även om jag själv tyckte att det borde innehållit fler siffror ur den övre delen av skalan. Men vad ska man säga, det är domaren som dömer, och just denna höll hårt i sina sjuor och åttor. Så kan det vara ibland...

 

Det blev i alla fall en femteplacering av 21 starter, så en grön rosett fick vi med oss hem! :D

 

I själva Norrlandsmästerskapet slutade vi 6a, en helt klart godkänd slutplacering! :)

Bilden är dock från en tävling förra sommaren, men vi ser i stort sett lika dana ut nu också. :p

Inte våran helg

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Mittsvenska RF
Typ av tävling: Regional (ingår i cupen)
Lagtävling: Nej
Placering: 3
Rosett: Gul
Häst: Miss Belinda

Usch, fy och blä vad dåligt det har gått med Belle i helgen. Helt knas inne på banan i alla klasser och pinsamt låga procent rakt igenom. :(

 

Eller, det började väl hyffsat med 61% i LA:6 på fredagen, men sedan gick det bara nerför. Urladdningen kom i söndagens LA:6 då det stod en domarbil på ena långsidan, så då blev det till att plugga in MSV:B4 trots att vi knappt byter ordentligt men jag ville in på banan igen för att hon inte ska lära sig att det är okej att hitta på en massa dumheter innanför de vita staketen. Och tro det eller ej, det blev bättre poäng än i LA:6 trots att hon inte bytte en endaste gång. Nä, det här var en sån helg som man bara vill glömma helt och hållet.

 

Men ett litet minne fick vi i alla fall, en bronsplats i Mittsvenskas DM för juniorer, fast vi var bara fyra stycken som startade och en av dessa utgick i lördagens klass, och då blev vi ju bara tre kvar... Men utgå var jag rätt sugen på att göra i söndagens LA, men jag bet ihop och fullföljde, antar att det blir så när man är en tävlingsmänniska, och lika bra att fortsätta programmet trots kocko häst som hittade på egna vägar och hastigheter så hon fattar att man ska lyssna inne på dressyrbanan.

 

Aja, hon var rätt duktig på framridningen i alla fall. :) Knas-Belle.

Dressyrträning tis-ons Miss Belinda

Kategori: Allmänt

Jag har tränat Belle dessa dagar också. :)

 

30 minuter båda dagarna. Lite lugnare pass på tisdagen med mycket skritt då hon fick massage i måndags och hon kanske skulle ha träningsvärk eller vara lite stel, så bättre att ta det lite lugnare alltså. Skritt var det ja, och en massa bakdelsvändningar. Inte lika krångligt som med Dacce, och ibland snurrar vi på som att vi inte gjort annat, haha. Så det blev både bra och mindre bra vändningar.

Roligt är det i alla fall att de blivit mycket bättre sedan vi började träna på dem (vilket var rätt länge sedan). Vilket ju visar att om man tränar tillräckligt länge så blir det bättre. :)

 

Idag blev det galoppjobb också. Fast inte bara galopp såklart, bakdelsvändningar och skänkelvikningar blev det också en hel del av.

Dressyrträning tis-ons Da Capo

Kategori: Allmänt

Tisdagen bjöd på ett 45 minuters långt pass. Kan ju sammanfatta det med orden: Jobbigt, välbehövligt och duktig.

Idag (i morse, kl 8 närmare bestämt) blev det 30 minuters jobb.

 

Och alla tre ord stämmer in på både häst och ryttare, i och för sig kan jag bara tala för mig själv angående den jobbiga delen, men jag tror nog att Dacce var rätt trött och genomkörd efteråt han också. :P Välbehövligt var det då det var lääänge sedan vi red för tränare, och med helgens tävling i sikte så passade det  himla bra med träning såhär dagarna innan. Duktig var han också, och det var jag med, för om inte jag är duktig och gör det jag ska, då gör inte han direkt mer än vad han tycker att han behöver heller.

 

Det vi tränade mest på båda dagarna var bakdelsvändningar, skänkelvikning och volt+förvänd galopp ur LA:4. Igår fungerade skänkelvikningen bäst när jag flyttade undan höger skänkel, idag gick det bättre åt andra hållet. Förvända galoppen är som alltid helsäker med Dacce, men jag måste vara ännu nogrannare med vägarna så blir det ännu bättre. :)

 

Det som vi krånglade på mest med var bakdelsvändningarna, jag fattar inte att en liten snurr i skritt kan vara så omständig. Men efter lite tragglande fungerade dom också, jag måste komma ihåg hur jag ska rida, och att jag får rida varje steg, då fungerar det som det ska!

Bilden är från en Ia träning i början av 2009. :)

Träning ikväll

Kategori: Allmänt

Ikväll blir det dressyrträning för Maria "Ia" Eriksson med båda pollarna.

Sedan upprepas samma procedur onsdag morgon och fm. :)

 

Hoppas det går bra, och att det håller i sig till helgens tävlande.

En till bloggtävling

Kategori: Allmänt

Testar lyckan i en bloggtävling med fint pris! :D

Kategori: Allmänt

LKSAM ERS CUP (bilder från tävlingen)

Kategori: Bilder och filmer


Och nej, jag har inte stavat fel eller glömt bokstäver. Det som står i rubriken är vad som går att läsa på mitt "Folksam schabrak" när det ligger under sadeln. Det ser lite roligt ut :P

Ja, Tretornen fick deltaga idag, men till nästa helg ska jag nog ridit in dom nya, snygga Cavallosarna! :)

LB:1 och LA:1 Sundsvalls lantliga

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Sundsvalls Lantliga RF
Typ av tävling: Lokal (ingår i cupen)
Domare: Britten Öhman
Klass: LB:1 2006 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 63
Procent (decimal): 10
Lagtävling: Nej
Placering: 4/15
Rosett: Röd
Häst: Miss Belinda

Lokal dressyr, Sundsvalls Lantliga RF

 

Efter över en månads tävlingsuppehåll var det dags idag igen.

Inte allt för pepp då det gick piss att rida igår.

 

LB:1 och LA:1 stod på schemat, och inte riktigt mina favoritklasser med Belle, jag tyckte vi fick ett bra avslut på kortbanekarriären i Söderhamn förra året, med vinst i LB:1 på 66%. :D Och LA:1 hade jag innan idag så gott som svurit på att aldrig rida med Belle, för hon är stoor, och banan och alla dessa volter och halvt igenom blir rätt trångt. Ja, jag har alltid klassat LA:1 som ett ponnyprogram, men har nu lärt mig att det går att trycka in en stor häst på den lilla banan.

 

Först LB:1, och tävlingen börjar ju redan på framridningen så jag kan ju skriva några rader om den:

Man blir ju mörkrädd när inte ens hälften av de inne i ridhuset kan reglerna, och att en av dessa regler är ju den sk högerregeln och även det faktum att man försöker visa hänsyn till varandra. Ja, dessa regler är ju en självklarhet för vissa (typ jag och rätt många andra). Men icke sa nicke, idag var det mer djungelns lag inne i ridhuset. Men det som är värst med detta är att det bara var jag och kanske tre till som var under 18, och är man över 18 som resten av ryttarna var så har man som oftast körkort, och en av reglerna som är extremt viktig att ha koll på i trafiken är just högerregeln, och har man inte koll i ridhuset, hur går det då på vägen till tävlingen?!

 

På den punkten har hästryttarna mycket att lära från ponnytävlingar, för det så gott som alltid bättre stämning och bättre regelföljning där!

 

I alla fall, tillbaks till LB:1 och ritten. Den gick väl helt okej, omslag i ena mellangaloppen och allmänt segt tempo. 63% blev det och en 4e och sista placering. Så en röd rosett och anm.avgiften tillbaka. Dock ingen plakett, för det fick bara de tre första, lite småsurt. Det är ju alltid kul att skruva fast en ny plakett på boxdörren. :)

 

LA:1 sedan, mycket mer framme och inga problem att få plats i volterna. 8a på ena halvt igenom också, inte alls dumt med tanke på att jag varit lite skeptisk mot just den vägen, och inte tränat det på en bana som är exakt 20x40m.

 

61,68% blev det, mer än vad jag trodde efter jag red igår, men mindre än jag trodde med tanke på hur bra jag faktiskt tyckte att det gick. Så jag är väl både nöjd och lite mindre nöjd med det.

 

Samma plats i resultatlistan här, 4a, dock bara tre placerade. :(