missbelinda

Lördag morgon

Kategori: Allmänt

God morgon dagboken! :) (Okej, klockan är snart 10, så God Förmiddag eller nåt kan man ju också säga).

 

Hästplaneringen idag är inte spikad, men det blir nog lite jobb för båda då jag red ut igår.

 

Ha en bra dag! :D

Torsdagen med Belle

Kategori: Allmänt

Idag red jag i ridhuset med Belle, för det var så äckligt varmt och kvaft ute (vilket förvarnade om hällregnet som kom för nån timme sedan, nu är det dock regnfritt igen)

 

Jag red som sagt inne, och det gick inte allt för dåligt, piggelin häst som säkert misstolkade vissa skänklingar ibland och sprang ännu snabbare vid vissa tillfällen, men hon är inte omöjlig att stoppa så jag får väl stå ut med missförstånd innan jag blivit ett med stövlarna..

 

Stövlarna var det ja, de behöver lite mer inridning, för dom är fortfarande rätt stela (inte så konstigt eftersom jag hämtade dom i tisdags, haha). Det är lite svårt med skänkelhjälperna, då jag inte är lika flexibel i dessa som i Tretornen, men det är ju rätt logiskt, och fullt så rörliga fötter behöver jag ju inte heller, så om några ridningar med stövlarna har de nog gett med sig lagom mycket. :)

Torsdagen med Dacce

Kategori: Allmänt

Planen var att klippa Dacce idag, för har har varit så jäkla långhårig hur länge som helst, och nu när det är varmt ute varje dag blir det väldigt svettigt när man ska träna.

 

Först hade jag tänkt rida han, sedan bada, och rida Belle medans han torkade. Men njaa, det blev inte riktigt så. Han hade (som nästan alla andra dagar) rullat sig i hagen, och det var geggigt i hagen, vilket leder till nöjd och geggig ponny.

 

Så planen ändrades lite, jag började med en dusch, och sedan fick han stå inne i sin box och äta lunchhöt medans jag red Belle.

 

När Belle var färdigfixad plockade jag fram klippmaskinen, vi har en med sladd, så jag fick ta en förlängningssladd till sadelkammaren där uttaget sitter, och sedan säkrade jag upp sladden på boxgallrena till boxarna. För vi stod i stallgången och klippte, och jag vill ju inte att det ska hända någonting så det klivs på sladdarna, bättre att hänga upp dom lite tjusigt istället. :)

 

Klippte gjorde jag i alla fall, fast inte hela kroppen, jag lämnade benen, huvudet och en ruta på ryggen för annars är det lätt hänt att han får skav. Tror det tog lite mer än en timme att fixa klart, han är så snäll att klippa Daccis, för han står helt still, tycker bara att det är lite läskigt när jag kommer med maskinen närmast öronen, men det är fullt förståeligt. Vem blir inte rädd när något konstigt brummande kommer bakom öronen och man inte ser vad det är?!

 

Sedan red jag ut, och när vi kom till nya banan red jag in där och lallade runt en stund, gjorde ingenting speciellt, lite övergångar hit och dit och lite förvänd galopp. Bra gick det redan från början, så jag nöjde mig ganska snabbt. :) Jag brukar göra det när det går bra, för sitter man och rider på det så kommer det hinna börja bli dåligt innan det är dags att avsluta. Hellre ett kort pass som känns bra!

Hoppas hans härliga arbetsvilja håller i sig tills nästa helg, för då är det ju tävling. Och nu är han ju korthårigare, så då blir det inte lika varmt när han ska vara snygg och lydig innanför dom vita staketen. :)

 

Efter ridturen snyggade jag till lite vid mankammen och rutan på ryggen, den var lite för stor. Men hellre det så man kan ändra när man sadlat, än tvärt om. Vid manen hade jag missat lite, och såg det när jag kom ut i solen.

Ellen DeGeneres Show

Kategori: Icke hästrelaterat

Kollar på min nya idol Ellen.
Hennes prorgam är för det mesta riktigt roligt , ibland är det mindre roligt men det beror på att vissa gäster är från tråkiga USA program som jag inte tittar på. (Går ens the Bachelor på svensk tv?)

Idag var det en tjej som fick plats i en resväska, och en annan som snurrade ett bord på fötterna medans hon låg på rygg. Rätt kul att kika på, frågan är dock hur man kommer på att snurra ett bord på fötterna?

Ihihihihi

Kategori: Allmänt

Ihihihi *försöker låta som ett glatt föl på sommarbete*

Idag hämtade jag mina ridstövlar, har varit lite lagom nervös för hur de skulle passa, för trots att vi måttade dom så vet man ju aldrig. Men det var inget problem alls

Så jag skrittade ut med dom i förmiddags och nu har vi suttit hemma och kollat på Ellen Degeneres på TV tillsammans Lite hårdare än de Tretorn jag haft dag ut och dag in sedan slutet av oktober förra året, men dom är ju som gympaskor också så det förklarar ju saken.

Planen är att de ska vara ridbara tills nästa helg (6 aug) för då är det tävling, så jag får väl pina mig själv fram tills dess och hoppas på det bästa

Kan ju skriva att det är ett par Cavallo modell Grand Prix plus om jag inte kommer ihåg helt fel.


(Inlägg kopierat från mitt inlägg på Bukefalos, därav alla söta smilysar! Tror nog jag kommer kopiera dem till andra blogginlägg också, för hur söta är dom inte? )

Äntligen

Kategori: Allmänt

Äntligen har mina ridstövlar kommit. Måttade och allt, så nu ska de banne mig sitta som en smäck på mina underben! (*peppar peppar, och alla andra ramsor man kan uttrycka sig med för att inte få otur*).

 

Jag hade planerat sovmorgon imorgon, men det blir nog uppstigning något tidigare än planerat för jag är så nyfiken på dem! :)

 

Vad kan jag mer rapportera om då?

 

Jo, jag har anmält mig till Timrås tävlingar 6-7-8 augusti. Det är både ponny och häst, NM och DM så det blir en rätt stor tävling med ekipage ända från Norrbotten.

För mig kommer helgen se ut så här:

Fredag: LA:6 med Belle

Lördag: LA:4 med Dacce (första NM klassen) och LA:4 med Belle (första junior DM klassen)

Söndag: LA:1 och LA:P1 (andra NM klassen) med Dacce, och LA:6 med Belle (andra junior DM klassen)

 

Så det blir rätt många ritter, men endast 4 program. Kom på precis nu att det är rätt komiskt att lördagen blir en LA:4-dag, men ja, det ska väl finnas sådana dagar också. :P

 

Att rida på två olika tävlingar på samma tävlingsplats skulle ju kunna bli stressigt eftersom det är olika banor, men klasserna låg så pass långt ifrån varandra att det inte borde vara något problem. :)

Med lite tur har de fasta starttider, och då blir det ju ännu mer bekvämt.

Smörja #2

Kategori: Utrustning

Idag har jag smörjt och snyggat till ännu mera lädergrejer. Två träns och en lädergrimma var planerade att snyggas till, sen kom jag på att jag lite extra tyglar, ett extraträns och stigläder bland hästgrejerna här hemma. Så jag tänkte att det är lika bra att fräsha upp dom grejerna också. :)

Jag har använt TIB lädersåpa, och den ska tydligen fungera på andra saker än läder också. Typ kakel och luckor. Så står det i alla fall på den stoora burken som står på golvet i mitt rum just nu.

Om den passar till annat än lädergrejer kan jag inte svara på då jag bara använt den till läder. Men det är nog inget problem att använda den till annat också. Gott luktar den i alla fall! :)

 

Efter lädersåpan har jag smörjt in allting med någon random läderfett/impregnering som jag hittat här hemma. (Den är säkert flera år gammal, och har inte använts så mycket tills vi skaffade häst och började samla på oss lädergrejer. Passar till det mesta den också, skor, skinnmöbler, ridutrustning mm).

Sen får det torka in ett tag innan allt överflödigt torkas bort och jag sätter ihop tränsen igen.

 

Jag kommer ihåg de tidiga åren i min karriär, när jag knappt kunde snurra ihop ett träns och precis lärt mig skillnaden mellan en hög och låg nosgrimma. Nu är det ett minne blott, och jag blandar ihop tränsdelar med varandra helt utan problem att sätta ihop allting korrekt igen! :)

Fast jag skriver alltid upp vilka hål nosgrimman och sidostyckena är på, annars kan det bli lite svårt... :P

Smörja

Kategori: Utrustning

Jag smörjer (eller putsar, om man gillar det ordet mer) förmodligen mina prylar för sällan. Men när jag väl gör det så görs det ordentligt, och det mesta ser som nytt ut när det är ihopplockat igen.

 

Idag har jag snyggat till och fräshat upp två kandar och ett träns. Fast ett kandar var nytt, så det har jag bara fettat in för att det ska blir mjukt och fint. Och det behövdes, för det drog åt sig läderfettet väldigt snabbt, så jag dränkte in det en omgång till. Torkar bort allt överflödigt senare ikväll. Sätter fast betten då, och provar det imorgon. :)

 

Det andra kandaret, och tränset används rätt flitigt, så de hade jag först lädersåpa på, och sedan läderfett. Snygga blev de! :)

 

Idag har jag kikat på webb-tv från dressyr em. Jag har också följt Båstads nationella ponnydressyr via equipe.

 

I Sundsvall regnar det, har gjort sedan tidig morgon och verkar fortsätta hur länge som helst. Så ikväll blir det ett ridhusbesök, sedan ska vi kvällsfodra.

Från arkivet

Kategori: Tävling

Sedan vi skaffade en ny filmkamera (dec 2009) har det blivit lättare att dokumentera träning och tävlingar. (även konserter och annat också såklart).

 

I datorn har jag filmer från alla tävlingar i år, och ibland kan det vara kul att kika tillbaka på det. (kanske inte alla tävlingar, det är ju roligare att se dem som gick bra, fast det är väl nyttigt att kolla på de klasser som gått lite mer åt skogshållet, men det kan jag ta någon annan kväll. haha)

 

Det kanske låter klischeartat, men det stämmer faktiskt att man lär sig något nytt varje gång man kollar, även en 65% ritt kan höjas med flera procent, och det är så lätta saker som att hålla ut en ridväg, en hörnpassering eller en avsaktning en meter längre. Att fatta galopp två skrittsteg tidigare osv. Ja, det är egentligen helt vanlig basic programridning, som ändå så ofta glöms bort inne på tävlingsbanan. Men mer om det ska jag nog inte skriva här, det är ju mina nylärda knep så det så, hihi

 

En film som jag kan se flera gånger är årets första LA:6 med Belle, som resulterade i 65% och en andraplacering. Jag blir glad av att se den, och borde nog tänka mer på hur det gick då när det går mer åt skogshållet på träning.

 

 

En annan film jag blir glad av är från Östersund i höstas med Da Capo. Bästa helgen för mig utan tvekan. 3 vinster och Distriktsmästare! Wihhoo Dock är bara två ritter filmade, för kameramannen befann sig på hotellet när jag red en klass. :P Men det gör ingenting, för i den klassen (LA:1) blev det "bara" 64%, och jag har ridit bättre än så.

 

De som finns på film är en 66%-ig LA:4 och en 67%-ig LA:P1, tyvärr tog filmen slut innan sista uppridningen, så 9an vi fick på den går inte att beskåda i efterhand, endast på protokollet. Men det är inte fy skam det heller! ;)

 

Den filmen får mig att tänka på hur kul det var, och hur bra det gick. Men också hur äckligt nervös jag var innan LA:P1 för jag ledde DM'et med endast ett poäng, och var tvungen att rida på 63% eller mer för att vinna. Men det gick ju som en dans, and the rest is history...

 

Kan ju avsluta med en bild så inlägget blir lite roligare.

Den här bilden blir jag också glad av, Gissa vad det står på täcket?! ;)

 

(det känns som att bilden är jättegammal, snö ute och brunhårig Anna. Nu är det ju sommar och jag är blond igen, mycket bekvämare med min ordinarie hårfärg, men det var lite kul att matcha Belle också, hihi)

Bloppis

Kategori: Allmänt

BLOPPIS Hästböcker

 

"Alla andra" har ju bloppis åt höger och vänster, så jag kan ju passa på att annonsera här också, och inte bara på hästnet och bukefalos.

 

Hur som helst, jag har en massa Polluxböcker till salu. Till exempel:

Fullblodsböcker, Zanzibar serien, Hästarnas Ängel serien, Boken om den fantastiskte Peleng, Stallmästarens bästa tips råd och huskurer (Min favorit, har dubletter och den andra är läst från pärm till pärm flera gånger)

 

Samt en massa fristående böcker också.

Alla är i fint skick, vissa är inte ens lästa.

 

Skicka ett mail till anna_S_10@hotmail.com så skickar jag en lista på alla. :)

Hej Hopp

Kategori: Allmänt