missbelinda

Reprisinlägg

Kategori: Allmänt

BLOPPIS Hästböcker

(Uppdaterad lista då jag hittat ännu fler :P )
Jag har en massa Polluxböcker till salu. Till exempel:

Fullblodsböcker, Zanzibar serien, Hästarnas Ängel serien, Boken om den fantastiskte Peleng, Stallmästarens bästa tips råd och huskurer (Min favorit, har dubletter och den andra är läst från pärm till pärm flera gånger)

 

Samt en massa fristående böcker också.

Alla är i fint skick, vissa är inte ens lästa.

 

Skicka ett mail till anna_S_10@hotmail.com så skickar jag en lista på alla. :)

Ojdå

Kategori: Allmänt

Nu var det länge sedan jag skrev några rader här, och med tanke på att det faktiskt finns några som kikar in här så ska jag nu skriva lite grann om vad som hänt den senaste tiden.

I lördags hade Belle tappat en sko ute i den leriga hagen, försökte leta men den var borta. Så jag valde att inte rida, känns dumt att utsätta hoven för tryck och onödigt slitage, hon har också sulor fram just för att hon är lite känslig så nä, då väntar jag hellre tills hovis kan komma och slå på en ny sko. :)

Så det blev ingen ridning lördag-söndag, men i måndags kom våran snälla hovslagare och slog på en ny sko och då red jag lite på framhoppningsbanan.
Igår var det tisdag och jag red på planen utanför stallet.

Idag red jag bort till framhoppningen igen, och gjorde om min dressyrhäst till en hoppehäst. Roligt var det tyckte både jag och Belle. :)


Imorgon har vi utsläpp, men min vanliga sovmorgon är tillfälligt borttagen pga en föreläsning på skolan. Så jag hinner inte rida innan skolan börjar, så det får jag göra på eftermiddagen istället.

Världens bästa Dacce till salu

Kategori: Allmänt

Som rubriken lyder är vår ponny Da Capo till salu. Så vi söker efter en ny kille eller tjej som han kan lära ut en massa till, och ha superroligt med.
Annons här


Senaste veckan

Kategori: Allmänt

Den här veckan har vi inte gjort så mycket, jag har varit halvsjuk och har inte orkat ridit ordentligt och vädret har varit pissdåligt.
Men kan ju göra en kort update ändå:

Måndag: Trött Anna, ingen ridning
Tisdag: Red lite på nya banan och hoppade lite för det stod för en gångs skull hinder på vår nivå där (typ 50-70 cm eller nåt kanske de var)
Onsdag: Longerade på planen utanför stallet
Torsdag: Red runt lite på nya banan
Fredag: Spöregn och dubbelbokade ridhus så jag valde att ställa in ridningen idag också

Hoppas på bättre väder nu i helgen :)

Bilder från Söderhamn

Kategori: Bilder och filmer

 

De är knäppta med filmkameran, därav kvalitén.

Söderhamnsortens RF 12/9-10

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Söderhamnsortens RF
Typ av tävling: Lokal (ingår i cupen)
Domare: Åsa Abrahamson
Klass: LB:3 2007 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 67
Procent (decimal): 58
Lagtävling: Nej
Placering: 2/21
Rosett: Blå
Häst: Miss Belinda

Jag gjorde lite klassbyten och det blev så att jag red LB:3 på söndagsmorgonen. (Tur man kan de flesta programmen utantill, blir ju lite lättare att göra snabba byten då)

 

Red fram inne i ridhuset för det var väldigt tugnnt och mycket sand på uteframridningen, det kändes bra. :)

 

Började bra (eller inte). Trodde domaren blåste så jag vände upp och hälsade, men så var det inte. Det var musiken som lät som en svag visselpipa. Mamma hade också hört det, så det var inte bara jag som hörde fel.

Andra uppridningen blev i alla fall bättre, så inget ont som inte har nått gott med sig... ;)


Tyvärr massa småmissar inne på banan, det var som dag och natt på de olika kortsidorna. Framför domaren var det spänt och på andra sidan var det avspänt och trevligt. Vi schabblade bort båda mellantravarna, i den första blev det spänt i upptagningen pga hästar och transporter på andra sidan banan, och i den andra fick vi en taktmiss efter en tjusig början, suck, travlängningarna som är en av våra paradnummer för det mesta. Men men, att den första inte blev bra skyller jag lite på att det var parkering och urlastning längs hela M-R-B-P-F-långsidan, den andra blev det istället missförstånd i.

 

Och jag är fortfarande sur på att jag gjorde andra galoppvolten för liten, dumma Anna.

 

Men vi gjorde många bra saker också, känns som att jag bara dragit upp mina klantmissar. Vi fick till exempel våran första mellangalopps-åtta! Trevligt trevligt. Och sista uppridningen fortsätter sitta som en smäck, så det känns bra.

 

Jag skrittade en sväng och gick sedan in i stallet och klädde av både mig och Belle tävlingsutstyrseln (jag startade först). Efter rätt lång tid kom mamma in med protokollet och sa att den första procenten de ropat ut var 43 någonting. Hon hade inte fattat något, för så dåligt hade det ju inte gått?! Men sedan räknade de om och det blev 67,58% istället. Rekord i LB:3 för vår del! :D

 

Ledde rätt länge, blev sedan slagen med 3 poäng och slutade på en delad andraplats! :)

 

Kategori: Stor häst
Arrangör: Söderhamnsortens RF
Typ av tävling: Lokal (ingår i cupen)
Domare: Åsa Abrahamson
Klass: LA:4 2008 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 64
Procent (decimal): 68
Lagtävling: Nej
Placering: 4/17
Rosett: Röd
Häst: Miss Belinda

Helgens 3e klass, LA:4 startade jag också först i. Red fram i ridhuset och det kändes bra innan denna klass också. :)

 

Inte lika spänt vid domaren eller långsidan nu, dels för att hon sett allt en gång, och för att det var lite lugnare på parkeringen nu.

 

Mellantravarna fungerade bra denna gång, ja allt flöt på fint. Fick lite strul i upptagningen efter ökade galoppen, inget avbrott eller så. Men ett fint jämfotasprång. Och denna jäkla ryggning! Jag hatar den, bläää. Men vi har fått in knixen på att fatta vänster galopp och galoppera rakt fram efteråt nu så det känns bra.

 

Det känns också bra att jag kan rida den förvända galoppen utan att vara rädd för ofrivilliga omslag, nu börjar den trevliga standarden i förvända komma tillbaka till vad den var innan vi började exprimentera med byten. :D

 

62,68% och en 4e placering. 1 poäng från trean...

 

---

Jag red MSVC:2 på lördags kvällen, men det gick inte direkt bra. Superfin häst på framridningen, men då red jag fram ute och där var det djupt och tugnt så det blev jobbigt för Belle. Framridningen blev också längre än planerat då domaren tog extremt gooood tid på sig. Men så kan der bli ibland.

 

Bilder kommer någon annan dag. :)

Snabb update

Kategori: Allmänt

Hemma sedan länge efter tävlingen. Hann med rätt mycket under helgen, klassbyten, missförstånd, placeringar, inplastade krubbor och mycket mer.

Två rosetter och två plaketter fick vi med oss hem, en blå och en röd blev det. :)

Men nu är det kväll och jag ska sova. Det blev senare än planerat igår pga rumsgrannar som var uppe längre än oss och sedan en tidig morgon imorse, så ja, jag är lite lagom trött nu.

God natt!

Till Söderhamn

Kategori: Allmänt

Ner till Söderhamn åker vi imorgon.

Just nu varvas Idol med den sista packningen, och sedan går jag nog och lägger mig hyffsat tidigt för att orka med morgondagen. :)

Alla hästgrejer är packade, bara självaste hästen fattas. Nybadad är hon, dock inte knoppad, det gör jag imorgon istället för sover hon med dem blir de inte lika fina. Så har jag tid knoppar jag gärna samma dag, så de inte behöver sitta i över natten.

Datorn åker med såklart, ska leta rätt på någon film att ta med så vi har något att göra imorgon kväll.

Wihoo

Kategori: Allmänt

Vem vann ett par supersnygga och jättesöta Celeste Stein ridstrumpor?

Jo JAG!!! :D:D


Saxat härifrån

Dom är rosa och med en massa hjärtformade godisar på. Tjohoo!


Andra braiga saker med dagen:
¤ Jag fick äppelpaj på skolan idag!
¤ Jag har bytt startplats på tävlingen imorgon!
¤
Jag startar relativt sent, så vi behöver inte åka skittidigt!

Snart ska vi iväg till stallet, strumporna ska invigas och Belle ska badas ordentligt så hon är snygg imorgon och på söndag!

Gårdagens ridpass

Kategori: Allmänt

Igår var det så roligt att rida! :D

Hoppas det håller i sig till helgen, annars får jag vara glad för att det bara går bättre och bättre nu när jag tränar. :)

Jag har inte fått något svar på mitt sms om klassbyte, får se om de ändrat något ikväll, annars kanske jag hör av mig ikväll. Det fanns en mail på hemsidan också, men den gick till själva ridklubben och inte till tävlingsledningen så jag vet inte om jag ska skicka dit eller inte.
Men det löser sig säkert på något sätt!  :)

Toy Story (idag är det torsdag)

Kategori: Icke hästrelaterat

Idag (och alla andra torsdagar) börjar alla tvåor och treor 11.15 med storsamling. Efter det har vi mentorstid, lunch och dagens enda lektion.

Jag passade på att sova ut lite imorse för det kommer jag inte direkt kunna göra i helgen, så det gäller att passa på. :p

Igår var jag som sagt på Toy Story 3D med två kompisar. Vi laddade upp innan med pizzabuffé, mycket gott. :)

Filmen då? Ja, den var rätt bra, inte super men inte heller dålig. Vi såg den med svenskt tal, och det som kändes mest fel var att Woodys röst var ny, men annars fungerade det finfint. Det var kul att se en 3D film, första gången för mig, och jag trodde att det skulle vara mer effekter. För det var reklam för en tecknad film innan, och då kändes det som att man fick en massa pilar emot sig.
Så dramatiska effekter var det inte i TS, men shit vad bra djup och bra färger det blev. Den tecknade världen fick en helt annan dimension (och det är ju såklart meningen eftersom det ju är 3D hehe).

En kul kväll var det i alla fall, och trilogin om de tecknade leksakerna fick ett trevligt slut. (För jag antar att det inte kommer fler filmer).

Rekommenderas till de som gillar tecknat och har barnasinnet kvar.

Tilläggas kan att vi var max 20 personer i den stora salongen, och att förutom vi tre sjuttonåringar var det barn med sällskapande vuxna. Men vi skrattade nog högst av alla, så ja, det är en fördel om man har barnasinnet kvar. ;)


Det bästa var den spanska Buzz, som man ser lite av i klippet! ^^

Onsdag snart

Kategori: Icke hästrelaterat

Morgondagen kommer att spenderas på skolan, och stallet (som vanligt). Senare på kvällen ska jag äntligen se Toy Story 3D. Wihooo! :D

Dagen än så länge

Kategori: Allmänt

Tro det eller ej men jag har redan varit en stund på skolan. Men läraren var sjuk så då vände jag hem igen, vi har bara två lektioner om dagen, och nästa börjar inte förrens ett så då kände jag att det var bättre att cykla hem igen istället för att dega på skolan.

Något som jag gjorde nu i början på mitt långa hål var att jag smsade till Söderhamn och frågade om jag kunde byta plats i startlistan. Egentligen vill jag inte hålla på att "gnälla" om sådant, men nu fick jag ett ekipage+prisutdelning mellan mina starter så då kände jag att det inte blir den optimala uppladdningen om man ska prestera så bra som möjligt.

Jag har ingenting emot att starta först, som jag skulle göra i den andra klassen, men eftersom jag är näst sist i klassen innan så blir det lite väl tight tycker jag.

Men nu har jag i alla fall påpekat det, och håller tummarna för att det löser sig på något sätt och det gör det säkert också. :)

Det var många starter i Söderhamn, kul det. Ännu fler anmälda är det till Södra Umeå, också jättekul. Det är bara här i mitten det inte finns lika många tävlingssugna ekipage...


Senare idag, när det är dags att åka till stallet så har Belle vilodag, så jag ska klia och massera på hon så mycket jag orkar, för hon tycker att det är såå skööönt när man håller på och pysslar med hon. <3

Sundsvalls RK 4/9-10

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Sundsvalls RK
Typ av tävling: Regional (ingår i cupen)
Domare: Britt-Louise Öhman
Klass: LA:6 2005 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 64
Procent (decimal): 41
Lagtävling: Nej
Placering: 5/12
Häst: Miss Belinda

Helt okej dag på jobbet

 

Igår var det söndag, och hemmatävlingens andra dag.

 

Som bestämt tog jag sovmorgon och var inte på anläggningen förrens elva, där tittade vi lite på Svår B:1 (tyvärr bara 3 ekipage till start), kul att se ett av de svårare programmen.

Sedan åkte vi ner till vårt stall och jag tog in Belle och borstade och knoppade, efter det fick hon äta lunch-hö't inne i boxen medans jag bytte om till tävlingskläderna och väntade på att klockan skulle bli tillräckligt mycket för att klä på hästen och rida upp.

 

Red fram ute i paddocken och det kändes väl varken superbra eller megadåligt, någon stans mitt emellan. Marita kom och kikade på oss en stund innan vilket var himla bra då jag behövde lite peppning. :)


Inne på banan var det inte alls läskigt, vilket kändes himla bra, och hon stängde inte av och gjorde lite som hon ville som förra året. Tummen upp för det!

 

Programmet var det inte heller något fel på, skolorna var mindre bra men på framridningen så fattade hon galopp i högerslutan så vi bestämde att jag skulle rida den lite rakare vilket då resulterade i en 5a, men hellre det än galopp och ett ännu lägre poäng. Vänsteröppnan blev rätt vinglig, så ingångar till skolor måste det tränas mer på nu!

 

Annars?

- Jo annars flöt det på, inga missar (eller jo, allting kan ju gå bättre såklart, men det flöt på bra). Inte heller några spöken eller hästätande monster i publiken som jag var beredd på så det kändes också bra.

 

64% och två utanför placering, ett klart godkänt resultat. Och en höjning med ca 12% från förra septembertävlingen, fortsätter vi såhär är det världsrekord om något år. ;)

Resultat

Kategori: Tävling

64,419%

12 starter, 3 placerade jag kom 5a :)

Tävlingsarbetare

Kategori: Allmänt

Hela dagen har spenderats på ridklubben.
I första klassen som började 9.00 var jag knappare (satt bredvid domaren och skrev in poängen via dator så det syntes på en skärm i ridhuset)
Till andra klassen satt jag i speakerbåset och playade och pausade musiken.
Sedan for vi ner till stallet och jag red Belle, jag red på framhoppningen och passade även på att skutta över ett litet sockerbitshinder för skojs skull :)

Sen upp till klubben igen, och då var jag speaker och fixade musiken.

Heldag med jobb var det ja. Men imorgon tar jag sovmorgon och tänker inte jobba innan jag ska rida, det har jag bestämt!

14.06 ska jag in på banan och visa upp ett förmodligen snyggt och trevligt LA:6 program. Så då får ni väl hålla tummarna tycker jag.


Bilden är fotad av mnfoto.devote.se från tävlingen i Övik.

Några rader

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva några rader så de få som faktiskt klickat in här får något nytt att läsa! :)

Har varit borta onsdag morgon tills mitt på dagen idag, sovit i tält med skolan och allt vad det innebär, myggbett, spritkök, kortspelande och en massa annat knas.

Red Belle på framhoppningsbanan idag, gjorde inget speciellt, red runt i alla gångarter bara. Igår fick hon vila, och i tisdags var det träning för Maria. Riktigt bra gick det, och det blir bättre och bättre för varje gång. Bra med tränare på backen för en gångs skull också! :)

Imorgon blir det ett träningspass igen, och i helgen är det som sagt tävling.

Nu är det sovdags för mig som natten till idag mest låg och frös och lyssnade på blåsten som blåste så mycket.