missbelinda

Syjunta/pysselstuga

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Tog hem halsdelen till Belles Rambotäcke idag, det var ett tag sen hon hade halsen till täcket och den blir enligt mig för tight när den är stängd. Synd att man inte kan ändra bredden på halsen via spännena som man kan göra på andra. Så har man en stor häst som växt på sig sedan täcket köptes (typ 3/4 år sedan) så får man plocka fram sina sykunskaper istället. Hade två plastspännen som sparats efter slaktandet av en trasig väska, och med lite nål, tråd och silvertejp lyckades jag lösa problemet. Blir spännande att prova imorgon för att se om halsen passar bättre efter den lilla makeovern. :)

Jag har tagit hem kandaret också, känner att det är dags att smörja upp det ordentligt och tycker att det passade bra idag när jag ändå ska vara uppe och titta på hockey. Lika bra att förena nytta med nöje liksom. Fast det blir nästan nöje och nöje, för det är ganska roligt att smörja, för det blir så rent och fint efteråt. Speciellt när jag tar isär hela tränset och går lös ordentligt med lädersåpa och fett.

-6

Kategori: Allmänt

Halli hallå. När vi åkte till stallet idag så sa termometern i bilen att det var -6 ute. Det kanske inte låter så mycket men det kändes helt klart kallare än så.

Dagens fail: Att jag försökte hoppa upp utan att dra upp dragkedjorna på kjolen. Det gick inte så bra, hehe


Red upp till ridhusen, kikade först in i stora och där var det ganska många hästar. Då kikade vi in i lilla istället, där var det tomt. Gissa vilket ridhus vi var i? Alltid lika skönt att rida ensam i ridhuset. Idag gick det riktigt bra att rida också, roligt!

Till salu - Polluxböcker

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

BLOPPIS Hästböcker

Jagg har en massa Polluxböcker till salu (säljes billigt då de bara tar plats i bokhyllan).

Alla är i fint skick, vissa är inte ens lästa.

Skicka ett mail till [email protected] så skickar jag en lista på alla, eller skriv en kommentar om det är någon särskild titel du undrar om jag har :)

Fredag 30 december

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

God morgon! Idag är det bara en vecka kvar tills jag fyller 19 år, 2012 blir alltså mitt första år som senior (fast ja, jag är ju young rider upp till 21, men på tex DM kommer jag att räknas som senior). 2012 är också året som Belle fyller tvåsiffrigt, men det blir inte förrens till sommaren.


Bild från fotograferingen jag fick i födelsedagspresent i år! :)

Torsdag

Kategori: Allmänt

En kort uppdatering om stalldagen:

1. Åker till stallet strax efter två
2. Rider ut (klubbhoppning i ridhusen) skrittade bara övre eftersom det ligger ett träd i vägen på nedre. När jag red upp för den gamla vanliga backen som det brukar gå att både trava och galoppera i så blev jag lite sur på vädret eftersom det tydligen bestämt sig för att förstöra mina uteritter genom att regna bort snön och sedan isa ner vägarna. Fast helt förstörda är de ju inte, det är mysigt att skritta också. Men ändå, det är vinter och december och jullov, då kan man väl få chansen att busa lite i snön på dagstid innan det blir mörkt liksom. Aja, lovet är ju inte slut än, hoppas på mer snö framöver!
3. Åkte upp till ridskolan, mamma skulle på sponsormöte och jag kollade på klubbhoppningen. Behöver jag säga att jag blev sugen på att hoppa?
4. Vi åker hem

Och som vanligt när Belle är nyklippt så glömmer jag bort hur lätt det är att borsta, det finns ju nästan inget hår kvar :P

Klubbdressyr

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Den 7 januari är det dags för klubbdressyr. Det är lagdressyr med utklädnad. Dock ska inte jag och Belle vara med, men jag ska. Fast jag ska inte rida, jag ska vara domare i LC:1 och LB:1 så jag behöver fräscha upp mitt programminne lite, LB:1 sitter som klister i huvudet för det har jag ridit extremt många gånger, LC:1 däremot har jag ridit typ en gång sedan det gjordes om så det programmet kan jag inte riktigt utantill.

Men det är ju över en vecka kvar så det hinner jag lära mig. Ska bli kul att se alla utklädda ekipage också :)

Prinsesshäst

Kategori: Allmänt

Klippt häst

Kategori: Allmänt

Idag har jag klippt min stora lurvhäst, nu är det inte lika lätt att förväxla henne med en stor nallebjörn. Hon är visserligen lika söt som en nallebjörn, men inte på långa vägar lika långhårig.

Som vanligt när jag klipper så lämnar jag huvudet, benen och en ruta på ryggen. Så nu är det kortkort på större delen av kroppen, och lite lurvigare på de nämnda ställena. Hon är så snäll att klippa, står bara still och bryr sig knappt, jag tror nästan att hon tycker det är lite skönt. Hon gillar ju att bli kliad och klippmaskinen kliar nog också lite.

När jag klippt så var planen att skritta nedre, men när jag knappt ridit halvvägs så fick vi vända för det hade blåst ner ett träd tvärs över stigen. Om underlaget hade varit bra, och trädet hade varit som en mindre stock eller liknande så hade vi förmodligen skuttat över. Men det är snöigt och isigt och trädet var en liten stam med spretande grenar. Vi fick alltså vända tillbaka. Eftersom ridturen kändes så himla kort så passade jag på att skritta några varv på ridplanen också.


En klippt Belle ser ut ungefär så här :)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Vissa bloggare säger att det blir bättre uppdatering när det är lov. Jag är inte en av dem...
Aja, skämt å sido, imorgon skriver jag mera. Och glöm inte bort JVM matchen klockan 23.30 ikväll :)



Junior VM i hockey

Kategori: Icke hästrelaterat

Jag vet inte vad ni gör just nu, men jag kollar i alla fall på hockey då JVM drar igång idag. Det har blivit lite som en del av jultraditionerna att kika på det. Dock går det i Kanada vilket gör att matcherna går mitt i den svenska natten, men det är ju jullov nu så då kan man vara uppe lite längre än vanligt :)
Just nu leder iaf Sverige med 3 mål, mot Lettland som har gjort 2, och första perioden är inte ens över än. Kan nog bli en rolig match med många mål om det fortsätter så här :)

Fler prylar

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Min nyaste jacka som jag skrev om för ett tag sedan, den bruna från Uhip har jag ridit med några gånger och jag kan berätta att jag tycker om den väldigt mycket! :) Den är både snygg, skön (liksom mjuk och lite fluffig utan att på något sätt vara klumpig) och smart eftersom jag just nu har den som "underjacka" istället för en tjockare kofta under min andra stalljacka. Och när det inte är lika kallt ute kan jag ha den som vanlig jacka utan någonting ovanpå.



Hjälmen på bilden är också en pryl jag är väldigt nöjd med. Det är en Lamicell som jag köpte när vi var i Globen då det var dags att säga farväl till min gamla vardagshjälm efter att den hängt med några år i både ur och skur. Jag ville ha en i "plast" för en sån blir inte förstörd i regn och snö (en "vanlig" blir ju både blöt och ful och så känns det som att själva hjälmen borde bli lite vattenskadad, men det kanske bara är nåt jag fått för mig). Den går ju också att ändra storleken på, så att den passar både med ett pannband under, och med bara huvudet under. Skön och lätt är den, dock inte alls lika snygg som min Charles Owen, men vad gör det när den bara används till vardags?!

När jag ändå håller på att skriva om prylar så kan jag ju passa på att säga att halstäcket på bilden köptes hos Horze's monter i Globen förra året. Det är både snyggt och sitter bra. Maggjordarna är avtagbara så det fungerar både när att rida med och i stallet :)

Julprylar

Kategori: Utrustning


Chapsen jag köpte tidigare i veckan. De ser kanske lite korta ut, och då kan jag svara att de faktiskt är det också. Dessa är i storlek S och de satt bäst runt om benet, men på längden hade M, eller kanske till och med L blivit bäst. Men jag vill hellre ha ett par som sitter ordentligt om benet istället för ett par långa som sitter löst och obekvämt. Vill jag ha något som är både långt och tight om benen så tar jag ju ridstövlarna istället :)



Pikeurtröjan, färgen stämmer bäst på bild nr 2


Och slutligen, en egenfotad bild på Schockemöhletröjan. Dock mycket snyggare i verkligheten, och på produktbilden i förra inlägget. Kolla på den istället :P

Sammanfattning juldagarna

Kategori: Allmänt

Julafton: Kom till stallet lagom för lite fika med alla andra. Dock dricker jag inte glögg, eller gillar saffran så jag höll mig till julgodiset haha :P
Sedan red jag Belle barbacka på våran snöiga ridplan :)
Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma, tittade på Kalle Anka, Ernst firar jul och en massa andra julprogram på TV. Jag fick lite julklappar också, så jag har nog varit ganska snäll i år. Bland annat en härligt blå Pikeur pikétröja, och en riktigt snygg brun långärmad tröja från Schockemöhle som jag kikat på varje gång vi varit hos Grafströms. Tack så mycket Tomten! :D

http://www.schockemoehle-sports.com/sites/default/files/2811-00524_Elaine_pink_vorne_teaser.jpg?1312792819
(Ja, det är rosarutigt längst ner på armarna om man viker upp dem, sååå snyggt!)
(Bilden på tröjan kommer härifrån: http://www.schockemoehle-sports.com/en/node/6390)

Juldagen:
Ja, igår red jag upp till ridhuset. Började skritta och trava fram som vanligt. Sen när jag skulle börja galoppera så snubblade Belle till, och samtidigt släpper underlaget i ridhuset så hon får inget fäste vilket leder till att hästen försvinner både framför och under mig. Så jag ramlar av och landar på höger arm/axel, Belle landar på mitt knä och det enda jag tänker på är att dra ur foten ur stigbygeln. Hur som helst så gick det ändå ganska bra, vi var uppe på fötterna fort båda två och kunde efter en liten koll av oss båda fortsätta med vårt lilla ridpass.
Så vad ska man säga? Vi har haft henne sedan hösten 2007 och detta blev den tredje avramlingen, jag hoppas att det blev 3e gången gillt nu och att jag nu kan sitta kvar resten av alla år vi har tillsammans ;)

Annandagen (idag):
Lite lagom mör i kroppen med ett knä som skiftar i blått och rött samt en ganska mörbultad arm kan jag ju konstatera att vi klarade oss bra ändå. Jag hade kunnat brutit både benet, armen och säkert andra ben i kroppen också. Idag red jag också lite i ridhuset, vi var nog lite stela båda två efter gårdagens mindre graciösa försök till en kullerbytta men det kändes ändå helt OK. :)

Lite ledigt

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Nu blev det visst ett litet juluppehåll från bloggen, men jag tror att de fleste har varit upptagna med annat så mina inlägg har nog inte varit allt för saknade :P



Jag har i alla fall bara tagit det lugnt, druckit en massa julmust och ätit gott! :)

Pepparkakor

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

I torsdags på skolan hade vi lite julpyssel på skolan. Bland annat så bakade jag och några klasskompisar pepparkakor, sen så fick vi dekorera dem som vi ville. Här är de som jag gjorde.


Fick höra att den som är längst till höger såg ut lite som en Pokemon, vet inte riktigt om jag kan hålla med om det, den enda Pokemonfiguren jag kommer ihåg är Picachu :P

Headerns outfit

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Miss Belinda:
Grimma: Brun lädergrimma från Hööks
Ludd: Ljusrosa från Mias
Grimskaft: Fanns i stallet
Benlindor: Vita fleece som fanns hemma
Paddar: Mias
Täcke: Sjöhagen Wear

Anna:
Tomteluva: Julklapp 2010
Jacka: Uhip
Kjol: Uhip
Vantar: Jacson

Flyt

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag lyckats uppdatera min reflexgarderob ännu lite till! :)
Jag har nämligen vunnit ett reflexschabrak, blir ju matchigt och fint till bootsen jag vann tidigare i veckan och skrev om i förra inlägget.

Så två roliga julklappar till mig och Belle också, det är ju aldrig fel!

Det är dock inte det enda jag lyckats med under kvällen, jag har bakat också. After Eight Cheesecake, fudge och tre olika sorters kakor blev det. Fast nu låter det mer invecklat än vad det var med kakorna, för alla har samma bas och så gjorde jag bara olika smaker på dem. Choklad, vanilj och kardemumma blev det. Självklart har jag även provsmakat på allt, och med tanke på det är jag glad att jag inte gjort fler grejer, man blir nämligen ganska mätt av lite smet och färdiggjorda kakor... Hehe, gott blev det i alla fall! :D

Om inte ens en timme är det julafton, så jag hoppas att alla får en trevlig dag och mycket gott julgodis ;)

Reflexboots

Kategori: Allmänt

Tidigare i veckan vann jag ett par reflexboots i en julkalendertävling på facebook. Det är en smart uppfinning faktiskt, precis som reflexbenskydd och reflextäcken. För liksom, ska man ändå använda skydd/täcke/boots så kan man ju lika gärna använda något med reflexer på, för det är ju alltid bra att synas när man är ute i mörkret!

Fast boots är ingenting som jag använt så mycket på Belle, men nu när jag vunnit ett par så kommer de så klart at provas och användas. Förutsatt att de passar hennes stora fötter vill säga, men det lär ju visa sig när de kommer i brevlådan :)

Fredag

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Dagen började med utsläpp, sedan har jag ridit en stund i ridhuset och därefter knäppte vi några julkort. Sen åkte vi förbi hos Grafströms och jag köpte ett par nya shortshaps då dragkedjan på de jag har inte vill vara med längre. Så god jul till dig Anna, ett par svarta shortshaps är nu dina :)

Just nu passar jag på att se igen alla julkalenderavsnitt som jag lyckats missa. Det är inte den bästa jag sett under mina år som julkalendertittare, men den är faktiskt rätt bra, och ungen Charlie är min favortikaraktär.

Ikväll står det julbak på schemat, bland annat After Eight cheesecake och fudge tänkte jag hinna med. Förhoppningsvis blir det något annat gott också.


Första dagen på lovet

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Hela gårdagens inlägg (förutom det om TR) var som ni kanske såg tidsinställda, kanske lite tråkigt men ack så bekvämt när man vet att hela dagen kommer vara ganska upptagen. Så var det alltså igår, för jag var i skolan mellan klocka 9 och strax före 16, sedan var jag hemma och sen blev det stallet.

När vi kom hem så packade vi bilen lite inför idag, bland annat ett tjockare innetäcke, höpåsar och hinkar. Nu ska hon få krafft-påsarna som vi fick på VW riders tour för någon månad sedan. De är mörkblå med gul text, så det finns inte mycket plats att märka dem på, men eftersom Belle är den enda hästen i stallet som kommer ha sådana så är det nog ingen fara :)

Detta inlägg är alltså också tidsinställt då jag befinner mig på stallet just nu (vi har utsläppet, därav den tidiga uppstigningen en dag då de flesta andra i min ålder tar sig en sovmorgon), det var också därför vi la in grejerna i bilen i förväg, så att vi inte skulle behöva kliva upp ännu tidigare för att göra det, och för att vara säkra på att inte glömma någonting.

Vinn en buff eller ridstrumpor!

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-



Sista tävlingsdag är 2 januari. Klicka på bilden för att komma till tävlingssidan :)

Ungdomsledarjackan

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Eftersom kameran följde med på stallet igår så blev även min Ungdomsledarjacka förevigad på bild. Så om någon undrat hur den ser ut så är det bara att kika på bilden här nedanför.



Ja, den är blå med vit text och på framsidan är det Svenska Ridsportförbundets logga, en text som det står Ungdomsledare på och så står det Anna. Så nu ser alla jag möter vad jag heter :)

Uppdaterade tävlingsreglement

Kategori: Tävling

Tummen upp!

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Eftersom detta hände i helgen, och det nu är torsdag så har nog de flesta redan läst om detta. Men jag tycker att det är en mycket trevlig nyhet som förtjänar ännu lite mer blogg-uppmärksamhet!

Isabelle Werth hade i helgens världscuptävlingar hjälm på sig inne på dressyrbanan istället för den vanliga traditionella hatten som annars syns på ryttarnas huvuden. Jag tycker det är superkul att se ett huvud med hjälm på banan i högre klasser! Hoppas att fler dressyrryttare kan inspireras, för eftersom många redan har hjälm på framridningen och ibland även på prisutdelningen så kan man väl lika gärna låta den sitta kvar även innanför dressyrstaketen, eller?!

Här går det att läsa lite mer och se bilder på Isabelle och hennes guldiga hjälm: http://www.hippson.se/blogs/cissirules/isabell-werth-i-guldhjalm-2.htm

Årets bästa pryl, Hippson

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Glöm inte bort att rösta i omröstningen om Årets Bästa Ridsportspryl hos Hippson.

De prylar som finns att välja mellan är: Ariat Volant ridstövlar, Magic Brush, Rambo Micklem träns, S1 sadel från Prestige, Täckkjolen Uhip

(Nedanstående text är kopierad härifrån http://www.hippson.se/blogs/Hippsonredaktionen/rosta-fram-arets-pryl-2011.htm)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ariat Volant
Med sin överlägsna, fjädrande sula är Ariat Volant - i vårt tycke - årets bästa ridstövel. Fjädringen är faktiskt så bra att det nästan känns som att gå på moln. Volant har dessutom innovativ design, perfekt passform, praktisk dragkedja framtill och en rejäl men samtidigt sportig sko.
Cirkapris: 4 600 kronor


Magic Brush
Dessa anspråkslösa små plastborstar har verkligen dansat in i de svenska ryktlådorna under året - och har tagit marknaden med storm. Effektiv rengöring och fläckborttagning, mjuka piggar som kommer åt överallt och skön massageeffekt är formeln bakom hästskötarnas färgglada favorit anno 2011. 
Cirkapris: 149 kronor (Säljs i tre-pack.)

 

 



Rambo Micklem-tränset
Horseware har verkligen tänkt i nya banor med sitt Micklem-träns. Den innovativa designen gör att trycket på nervbanor och mot tänderna minskar rejält. Tränset är tillverkat i miljövänligt läder, det har ett ergonomiskt nackstycke och är framtaget för att vara så bekvämt som möjligt för hästen. 
Cirkapris: 1 480 kronor



S1-sadeln från Prestige
Lyxsadeln Prestige S1 har två överlappande, fjädrande bommar vilket gör att stötdämpningen nästan kan jämföras med den i en joggingsko. Tekniken sägs reducera ryttarens viktpåverkan på hästen i landningen efter ett hinder med 30-50 procent. Dessutom är sadeln byggd för att minska stötarna för ryttaren under hoppning och markarbete. 
Cirkapris: 49 999 kronor



Täckkjolen Uhip
Långkalsonger, vinterridbyxor och ridoveraller får i år ge plats för denna varma nyhet - täckkjolen från svenska Uhip Wear. Trots sina lätta 214 gram håller den dig varm och torr, kjolen kan bäras både i sadeln och när du jobbar i stallet. Material, dragkedjor och fickor är perfekt anpassade för just ryttare. 
Cirkapris: 695 kronor


------------------------------------------------------------

Man kan rösta fram tills 1/1, och det gör man här!

Gårdagens outfit 21/12

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-



Täcke: Horze
Hjälm: Lamicell
Jacka: Uhip
Kjol: Uhip
Stövlar: Cavallo

Och innan nån tycker det ser ut som att kjolen sitter konstigt bak så kan jag ju berätta att den faktiskt inte gör det, det är bara jag som har dragit ner dragkedjan en bit för att jag tycker att den sitter bättre då och det blir lite varmare om rumpan än om dragkedjan hade varit helt uppdragen. Som ni kan se på denna bild så kan man dra upp dragkedjan nästan en decimeter till :)


Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag nästan trott att jullovet börjat, men så är icke fallet för jag har en skoldag kvar.

Jag och nästan alla andra i klassen började dagen med frukost tillsammans, det var både trevligt och gott.

Sedan åkte jag hem, åt lunch och sedan vidare mot stallet för att rida. Belle har haft dressyrsadeln och jag har haft ridstövlarna på för första gången på över en månad så det var nog lika ovant för oss båda. Lite dressyrande i skritt och trav har vi sysslat med tisdag+onsdag. Vi är nog lika ringrostiga båda två men det är roligt att vi börjar komma igång lite smått igen :)

Dock blir det ingen efterlängtad hopptävling den 29e eftersom det ju blivit en liten ofrivillig vintervila, men jag har inte gett upp hoppet (hehe, ordvits). Vi ska hopptävla snart, vi vill, vågar och kan ju liksom! Kanske stoppar ridskolan in en klubbbhoppning nån gång i februari/mars, och då (varning för ordvits!) hoppas jag att det inte krockar med någonting annat.

The Hives - Main Offender

Kategori: Musik

-Tidsinställt-



Ett av Sveriges bästa band! :D

Frukost+gårdagens skolridning

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli hallå!
Idag har jag och resten av min klass och mentorerna frukost tillsammans. Lite lagom julmysigt liksom, rolig idé av lärarna :)

Igår hade vi som sagt ridning på specialidrotten, vi var på Färsta och alla som var med var både duktiga och modiga. Jättekul att det gick att ordna så att de som vanligtvis håller på med typ fotboll, innebandy och tennis fick prova på min och den andra hästtjejens favoritidrott. Jag tror nog att alla tyckte att det var ganska roligt också, fast det är klart, vem skulle inte tycka att det var kul att rida? ;)

Det fick bli en bild från just Färsta, bara för att inlägget blev så tomt utan. Dock är denna från ridtältet, igår var vi i ridhuset :)

Bloc Party - Banquet

Kategori: Musik

-Tidsinställt-

Julmust

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Det är ju trots allt bara jul en gång om året, och vad passar då bättre än en hel back med Zeunerts Julmust?!



Det är helt klart min favorit, fast andra märken duger också, men bara i nödfall ;)

Tisdag

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli Hallå! När detta publiceras står jag förmodligen och klappar en häst, men tro inte att jag skolkar. Det är på skoltid. Nu blev ni lite avundsjuka va?
Kul kommer det i alla fall bli! :D

Så himla söt

Kategori: Allmänt

Såg denna reklam för första gången när vi var i Globen, och nu har den ju börjat gått på tv också så många har nog redan sett den, men det är en sån där reklam som jag tycker att man kan se många gånger, just för att den är sååå söööt! :D

Måndagsmys

Kategori: Allmänt

Efter skolan gick jag som vanligt hem, åt mellanmål och åkte vidare till stallet. Hann vara med på tre lektioner och det spelades julmusik i högtalarsystemet hela tiden.
Efter lektionerna gick jag ner till mitt stall, åt middag i fikarummet och sedan blev det dags att rida Belle.

Det är typ 2 dm snö ute nu, och ljust och ganska varmt ute så jag red på planen utanför stallet. En stallkompis red där tidigare idag så jag visste att underlaget fungerade bra. :)

Så jag hoppade upp och red barbacka på planen, jättemysigt att tuffa på i trav en liten stund. Nu börjar det verkligen kännas som vinter!

Måndag

Kategori: Allmänt

Nu är det snaaaart lov! Bara 4 dagar i skolan kvar, det ska jag nog kunna stå ut med :P
Imorgon står det dessutom ridning på skolschemat, inte på min häst utan vi ska åka iväg med specialidrotten och förhoppningsvis blir det en väldigt rolig lektion :)

Idag är det sista ridlektionen innan jul för ridskolebarnen, "på min tid" brukade vi jula till det ordentligt med julmusik och tomteluvor på hjälmarna, undra om samma traditioner finns kvar?

Söndag

Kategori: Allmänt

God förmiddag!

Idag har vi lunchen på stallet så jag kommer åka dit om en stund.
Sen så ska jag rida ut i snön med en kompis. Och ja, jag skriver snön, för i natt har det faktiskt kommit en del snö. Inte på långa vägar lika mycket som på bilderna som jag la ut igår, men det är en bra början så nu hoppas jag att det stannar kvar på marken :)

Var är snön?

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Alltså, idag är det den 17e december och utanför mitt hus syns faktiskt gräsmattan på vissa ställen...

Dessa bilder är tagna 19e december 2010, lite skillnad mot hur det ser ut idag.


Belles framben


Dacces framben, som knappt syns. (Och han är 147 cm hög, det kanske säger lite om hur mkt snö det faktiskt var)

Det kanske ser ut som att det är tung och tjock snö som är jobbig att gå i, men det var helt tvärt om. Lätt och fluffig pudersnö var det :)

Fredag em/kväll

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Skoldagen började 13.00 och pågick inte allt för länge. Så jag och några kompisar gick ner på stan, först blev det lite fikahäng på Waynes och sedan gick jag runt i vad som kändes som en evighet för att hitta något till vårt julklappsbyte till veckan. Hittade tillslut något i alla fall så det var bra :)

Måste säga att min mobilkamera ibland överträffar sig själv och tar bättre bilder än vad den brukar. (Eller så beror det på den utmärkta fotografen, hehe)

 

Senare så hade vi tjejkväll, först med restaurangmiddag och sedan SingStar och prat hemma hos en tjej resten av kvällen. Trevlig var det! :D

Fredag förmiddag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Gårdagen började på stallet, skrittade först övre med Belle och gick sedan in i lilla ridhuset och travade runt lite där en stund. Det blev mest runt fyrkantsspåret och lite snett igenom när jag skulle byta varv. Ingen avancerad dressyr alltså ;) När Belle var färdigriden och utsläppt i hagen så blev det dags för mig att mocka och fixa klart. Fyllde på med vatten i hagen också, det gäller att passa på att göra det när man har möjlighet. När man är där på kvällen är det inte riktigt någon idé, för det är dels så mörkt att man inte ser och så kommer det ändå frysa på tills dagen efter.

Brunt är snyggt!

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-







(Brunfärgen är mycket snyggare i verkligheten, det var dock inte något som kameran och kamerans blixt ville hjälpa till att förmedla...)

Musikhjälpen

Kategori: Icke hästrelaterat

www.musikhjalpen.se kan man lyssna och kolla live på programmet. Det går också att kolla på tidigare klipp, det finns bland annat ett där Soran Ismail rabblar upp en jäkla massa decimaler till talet pi, lite annat än de gamla vanliga 3,14 som man själv lärde sig i skolan :P

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag var Belle inne i ridhuset på jag vet inte hur länge. Det har ju blivit en hel del uteritter men nu tänkte jag att vi ska börja trava lite så vi kommer igång igen så idag var vi alltså inne.

Det blev mest skritt men också lite trav några varv åt båda hållen, och det var nästan lite ovant att trava igen efter att inte ha gjort det på ett tag, men det kändes bra :)

Imorgon börjar jag sent så jag åker till stallet och rider och fixar på morgonen. Det dyker nog upp ett eller annat tidsinställt då. Jag har ju bland annat bilder på nåt snyggt att visa. (Tänkte skriva "snygga bilder" först, men det kan jag nog inte påstå, jag är ju ingen proffsfotograf direkt...)

Glöm inte bort...

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Glöm inte bort nr 1:

BLOGGTÄVLINGEN

Var med och ha chansen att vinna ett par ridstrumpor eller en buff :)
Klicka på bilden så kommer ni till tävlingsinlägget.



Glöm inte bort nr 2:
Lamicell luva till salu, läs mer här

Glöm inte bort nr 3:
Rösta på din favoritpryl i Hippsons omröstning, läs mer här

Glöm inte bort nr 4:
Rösta på Rolf Göran i Jerringprisettävlingen, läs mer här

Franz Ferdinand - Take me out

Kategori: Musik

Onsdag, punkt för punkt typ

Kategori: Allmänt

Morgonen spenderades på stallet, mörkt ute och mycket mindre snö på marken än vad det var igår innan det började regna. Halt var det också, typ överallt. Underlaget på ridbanan utanför stallet var i alla fall fortfarande hyffsat snöigt så vi skrittade runt där i ca 20 minuter istället för att halka runt i skogens mörker.

Förmiddagen spenderades i skolan, fast det blev en väldigt kort dag idag. Lektionen efter lunch slutade tidigt så jag gick som ner till stan (som planerat dock några timmar tidigare) och tittade lite. Hittade en tshirt som jag fick av mig själv i julklapp också :)

Kvällen spenderas hemma, ska titta på några missade julkalenderavsnitt (har inte kollat sedan i fredags...), kanske julstädar lite och så ska jag så klart lyssna och kolla på Musikhjälpen!

Gammal goding

Kategori: Bilder och filmer

- Tidsinställt -

Jag la ut den här filmsnutten på bloggen för över ett år sedan, men den så rolig att den förtjänas att läggas ut igen eller så är det bara jag som har knäpp humor, hehe.

Ridtur med Musse Hasselvall

Kategori: Allmänt

De flesta har kanske koll på att Musikhjälpen går dygnet runt på radio och svtplay nu. De har också en massa auktioner ute på tradera för att samla in pengar, det finns allt från tavlor, Håkan Hellströms kostym och signerade skivor.

En av auktionerna som man kan vinna är en ridtur med Musse Hasselvall. En väldigt rolig grej tycker jag!
Kika in och lägg ett bud här om du är intresserad :)

Tips - Hålla koll på bloggar

Kategori: Tips och trix

Jag tycker att Bloglovin är en smart hemsida, dock är jag alldeles för lat för att använda mig av den :P

Istället så har jag en mapp i favoritfältet på datorn som jag döpt till blogg, och där lägger jag alla bloggar jag kikar in på och som jag vill hitta tillbaka till. De flesta brukar hamna i mappen första gången jag kikar in, annars blir det ganska svårt att hitta tillbaka igen :P



Varför denna fina censurering (självklart gjord i paint) kanske någon undrar. Jo, det är helt enkelt för att alla inte fick plats när jag printscreenade så då kändes det bättre att tänka "ingen nämnd, ingen glömd" och dessutom fick jag ju leka med sprayflaskorna i paint, hihi.

Regn igen :(

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Idag blev det den gamla vanliga turen: nedre och övre. Kanske inte så varierande men klart roligare än att bara skritta inne i ridhuset. Idag var det dessutom ganska behagligt väder och ljust ute tack vare snön.

Väl hemkommen från stallet bytte jag om till andra kläder för det blev dags att träffa en kompis och ta en promenad, hunden Coffee fick så klart följa med. När vi bara varit ute en liten stund så ska det så klart börja regna... Inte jättekul. Och det menar jag inte för att vi blev lite blöta (det gjorde inte så mycket, det var trevligt ändå), jag menar att det inte är kul för då försvinner ju snön igen, och blir i bästa fall till slask men förmodligen till isbana.

Imorgon börjar jag som vanligt 11.15 men det blir en tur på stallet först, passar på att rida när det är ljust ute och sedan på eftermiddagen ska jag gå ett varv på stan och kolla om jag kanske hittar någonting roligt att shoppa. Kanske en julklapp till någon annan eller mig själv. Jag har dock inga större förhoppningar på att hitta någonting spektakulärt, men det är ju alltid kul att titta i affärer nån gång ibland. Inte allt för ofta dock, så roligt tycker jag inte att det är :P

Kul att det har kommit in anmälningar till bloggtävlingen också!

NU

Kategori: Allmänt

Nu har jag bestämt att jag har jullov från uppgifter och andra skolgrejer. Skickade in sista grejen tidigare idag och så vitt jag vet har vi inga andra större grejer som ska göras. (Endast det som är på lektionerna) Skönt! :D

Snart åker jag till stallet och ska som vanligt rida på min kära lilla häst (som dock inte är så liten, men ack så kär). Det kom en rolig grej med posten igår också, visar bild på det senare ikväll/imorgon. Snyggt är det i alla fall! :)


Nu är det mycket snö ute, så därför blev det en somrig bild på fröken guldrumpa här.
(och nej, jag skulle aldrig entra en tävlingsbana med en sådan frisyr, på bilden är vi på väg från en prisutdelning som det blev lite bråttom att göra sig i ordning till, och då fick hårnätet stanna i tävlingsskåpet)

Årets pryl - Hippson

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-



Hippson var nominetat 5 prylar till tävlingen om årets bästa ridsportspryl. De prylar som finns att välja mellan i omröstningen är:
Ridstövlar - Ariat Volat
Borstar - Magic Brush
Träns - Rambo Micklem
Sadel - S1 sadel Prestige
Ridkjol - Uhip

Jag har röstat på ridkjolen från Uhip!

In och rösta på din favoritpryl du med!
Här kan du göra det


BLOGGTÄVLINGEN!


Söt liten polle

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-


Barbackavärldsrekordet

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Just nu 40 630 tittare
129 gillar
11 gillar inte
Och en diskussion på tyska i kommentarsfältet

Måndag morgon

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli hallå. Dagen ser kommer se ut som alla andra måndagar. PA på morgonen och ShB på eftermiddagen. Sedan lite ridskole"jobb" på kvällen. Tänkte klämma in en ridtur där nån stans också.

Söndag

Kategori: Allmänt

Det fick bli en skrittsväng med Belle idag, faktiskt ljust ute så det gäller att passa på. Både nedre och övre rundan hann vi med innan det började bli ordentligt mörkt.

När vi kom hem så kom jag ju på att det var hästhoppning på svtplay. Slog på och såg de två sista hinderna som Roffe hoppade, och så klart gick han in och tog ledningen. Det var ju bara två stycken efter han, och den första red för sakta. Dock tog den siste ryttaren väldigt snäva svängar och gasade på ordentligt och fick däför en bättre tid. (Det var nog inte bara jag som hoppades på en liten rivning...)

Aja, han är ju helt klart en av världens bästa hoppryttare Rolf-Göran Bengtsson.

Glöm inte bort att han är nominerad till Jerringpriset, det är nog få hästmänniskor som missat det, men om någon mot förmodan skulle gjort det så gå in och rösta, NU!
(Hur du röstar kan du läsa här)

Hästhoppning webbTV

Kategori: Tips och trix

Om tio minuter, alltså 14.10 sänder SvtPlay live från hopptävlingarna i Geneve.
Kolla in det här!

Headern

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Jag vet att det är ganska fult med texten som är precis uppepå en av bilderna i headern, och att den egentligen är "för liten".
Dock är jag ändå lite nöjd med tanke på att den är ihopklistrad i paint då det är det enda programmet jag har där man kan lyckas med saker. Bloggtävlingsbilden är också gjord paint (och i word). Vad vill jag säga med detta då?
Jo, man kan faktiskt lyckas hyffsat utan photoshop. Jag kikade lite på nån version av just photoshop på en skoldator nu i veckan, och jag fattade verkligen ingenting haha. Tror jag håller mig till paint i framtiden också ;)

Jag kan iaf säga att jag ska snickra ihop en ny header lagom till årsskiftet, får se hur den ska se ut...



Söndag morgon

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli hallå alla morgonpigga!

Just nu sover jag men det kanske är någon som inte gör det så då är det väl trevligt att jag har tidsinställt detta?! :P

Igår var jag dock uppe vid den här tiden eftersom vi morgonfodrade+släppte ut hästarna i hagen, idag ska vi göra tvärtom, alltså ta in dem från hagen. Så idag blir det stall på eftermiddagen för ridning av min stora bruna fröken och som sagt eftermiddagsfodring+intag av Belle och hennes stallkamrater. :)


Bild från DM i somras

Lördag

Kategori: Allmänt

I morse hade vi som sagt utsläpp, och usch vad halt och slaskigt det är ute nu :(

Skrittade runt i typ 20 min på planen utanför stallet med Belle innan hon fick gå ut i hagen, red lite kringelkroksvägar och skänkelvikningar. Funderar på att gå in i ridhuset imorgon så vi kan börja trava igång igen.

Just ja, hon har haft sitt nya stalltäcke sen i torsdags, storleken och passformen fungerar bra. Skoj!

Fredag kväll

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Idag var jag först ute och gick med hunden i snöstorm... Sedan hade vi teori på specialidrotten och pratade lite om fusk och doping.

Eftermiddagen har ägnats åt dans, först vanliga juldansar och sedan vanlig dans. Årets band var Svänzons (hihi, jag tycker att det är lite roligt att typ alla dansbandsnamn innehåller bokstaven Z). Det var faktiskt inte lika "dansbandigt" som jag trodde att det skulle vara för de andra två åren har det känts väldigt dansbandigt. (Ni som läst min blogg några gånger kanske märkt att jag inte direkt brukar lyssna på dansband till vardags, se här)Det var i alla fall alldeles lagom dansbandspoppigt och det blev en hel del svängoms på dansgolvet med diverse klasskamrater. Väldigt roligt avslut på skolveckan! :D

När jag gick hem från skolan så hade snöstormen övergått till kraftigt regn och jättemycket slask på backen, sååå mysigt att gå hem i typ två decimeter slask! Eller inte... Tur jag inte behöver gå allt för långt innan jag kommer hem och kan byta till torra strumpor.

Idag har jag ridit för första gången på nästan en hel vecka också eftersom Belle fick någon form av hovböld i söndags och har varit halt och vilat. Hovis kom i torsdags och tyckte det såg bättre ut så hon fick på sig skon igen så nu hoppas vi att det blivit bra igen. Det fick bli en stund skritt på planen utanför stallet för att ridhuset var upptaget, det regnade lite halvmycket då med men eftersom det är nollgradigt så blir det inte direkt kallt.

Nu borde jag egentligen sova för vi har utsläpp imorgon och då är det en fördel att vara hyffsat pigg så man ser något i morgonmörkret när hästarna ska ut i hagarna, skulle ju vara trist om jag släppte ut nån mellan två hagar eller liknande haha.

SM 2012 hoppning och dressyr

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Hoppning

8-11 mars Flyinge HSK, SM i hoppning inomhus senior/young rider/junior
7-10 juni Strömsholmstävlingen, lag-SM i hoppning häst/ponny
3-5 augusti Årsta Runstens SRF, SM i hoppning utomhus ponny
23-27 augusti Henriksdals RF, SM i hoppning utomhus senior/young rider/junior
2-4 november Borås FRK, SM i hoppning inomhus ponny

Dressyr
3-5 augusti Kågeröds RF, SM i dressyr junior/young rider
10-12 augusti Föreningen för Equality Riders, SM i dressyr ponny
17-20 augusti Katrineholms RF/Ericsberg, lag-SM i dressyr häst
31 augusti-2 september  Flyinge  RF, SM i dressyr senior
2-4 november Nordhallands RK, lag-SM dressyr ponny

Varför finns det inget utomhus/inomhus SM för hästar och ponnysar i dressyr egentligen? Det är något jag undrat länge...

God morgon, God morgon

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

God morgon, dagens skola är inte allt för mentalt ansträngande då jag endast har en lektion, och det är en sådan som är alldeles lagom att börja dagen med. Nämligen specialidrott, först lite fysisk aktivitet och sedan teori. Jag tror att dagens ämne är fusk och doping. Kan nog bli intressant att lära mig lite mer om det och sedan diskutera det med de andra sporterna.

Sedan är det lunch och hela eftermiddagen ska vi juldansa. :)

Tidningen Ridsport

Kategori: Allmänt

Idag kom nyaste Tidningen Ridsport hem till mig, det har ibland varit lite si och så med vilken dag den har kommit hit. Ibland har den kommit på fredagen men vissa gånger inte förrens på måndagen, men men. Nu verkar postutdelningen fungera som den ska igen. :)

Jag märkte att den var i två delar nu, drog faktiskt lite extra i innerdelen för att se om det skulle komma ut någon till, men det gjorde det inte :P Har sett på hemsidan att den är ändrad nu så att det bara är två delar, ganska skönt tycker jag faktiskt, mindre att hålla reda på liksom.

Så ikväll har jag rolig läsning att se fram emot, fram tills dess är det PM skrivning som gäller. Och då menar jag inte ett kort PM som alla var tvugna att göra inför talet i nationella provet för Svenska B, utan ett PM med myyycket text, typ som en slags uppsats. Lite jobbigt att skriva, men det är typ sista grejen innan lov så det är bara att kämpa på lite till!


Bild från del två, där det var lite olika utrustningsgrejer.

Lektionen i måndags

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

I måndags fick jag vara lite snabbtänkt och hitta på vad barnen skulle göra för någonting. Jag trodde att jag bara skulle hålla i uppvärmningen och då fick de rida längs fyrkanten och lägga volter på kortsidorna. Vi var i stora ridhuset så för att det inte skulle bli "tråkigt" på långsidorna fick de göra avsaktningar till skritt där.

Sedan blev det lite olika varianter av denna övning, bland annat denna:
Trav på långsidorna, fatta galopp vid A och C och gör en volt, sakta av till trav efter volten, följ fyrkanten och gör lika dant nästa kortsida
Sedan la jag in 10 m volter vid E och B, och i slutet "vände" jag på övningen så det skulle vara galopp på långsidorna och trav på kortsidevolterna.
I slutet fick de göra några trav-skritt övergångar vid A,E,C,B och tillslut skritta och göra halt vid dessa bokstäver. Detta samtidigt som jag försökte förklara att övergångar, som de sysslat med hela lektionen passar både lite latare och lite piggare hästar. De latare för att de oftast vaknar till lite när de måste vara beredd hela tiden, och de piggare för att de måste avvakta lite mera och lyssna på sin ryttare.

Djur i skogen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

En djursort som man kan stöta på lite nu och då när man rider i skogen (förutom monsterkatter) är rådjur. Min fd ponny Dacce var en riktig hejjare på att locka till sig sådana. Det kanske berodde på att han också var liten och söt som ett rådjur. Eller, liten och liten går ju att diskutera. Han är iaf typ 30 cm mindre än Belle :P

Förut var det mest när jag red Dacce som jag såg rådjur, men jag och Belle har gjort det rätt många gånger också. Dock är det nog jag som tycker att det är roligast, hästarna bryr sig inte allt för mycket, klart att de kunde titta till om det prasslar i skogen, men vem gör inte det. Annars så tittar de bara lite grann och vill forsätta med ridturen sedan.

I somras lyckades jag faktiskt fånga två stycken på kort, jag döpte våra nya vänner till Herr och Fru Bambi. Jag hoppas att de blev nöjda med sina namn :P




Man ser inte jättenoga, men det är en lite närmare och en som står en bit bort.

(Och om någon undrar: Ja, de står på en åker. Men jag rider inte på den så ni behöver inte tro att jag upprör någon bonde eller så :P, det är en ridväg bredvid (och ett dike med buskage emellan som man ju ser på bilderna)

Juldans

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Det märks att det snart är jullov nu, för på fredag är det dags för den årliga juldansen i skolan. Det är både traditionella danser i idrottshallen (med hoppsasteg och snurra runt och allt sånt), men också vanlig dans (bugg och sånt) i aulan. Det brukar komma ett riktigt dansband som spelar och det är nog enda gången på året som jag tycker att det är ganska roligt att höra dansbandsmusik. (Det är inte direkt my cup of tea om man säger så). Efter att ha gått nio år på en skola med vanlig traditionell juldans varje år så är det roligt med lite variation, och det är faktiskt roligare än vad det kanske låter, helt klart en rolig jultradition i skolan!
Sista dagen innan lovet brukar vi ha en massa julpyssel och alla går runt och är allmänt julmysiga i korridorerna. Det känns faktiskt lite tråkigt att det blir sista året som jag får vara med om detta :(

Onsdag kväll

Kategori: Allmänt

Halli hallå. Jag är precis hemkommen från stallet, vi har kvällsfodrat och jag la om Belles böldhov. Det känns som att jag har blivit rätt bra på det nu. Det verkar också som att det blir bättre och bättre med hoven så det känns bra! :)

Idag har det snöat lite också, som ni kanske såg på hundbilden jag la ut tidigare idag. Kanske blir det en vinter i år också?!

Hunden och reflexselen

Kategori: Bilder och filmer

Knäppte ett kort på vår hund Coffee och hans reflexsele. Inte den bästa bilden kanske, men det är inte allt för lätt att fota när man fryser om händerna och håller i en hund som tycker det är tråkigt att stå still. :) Men så här ser den i alla fall ut.

Onsdag morgon

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

God morgon.
Är i stallet nu, matning+utsläpp av hästarna och lite pyssel med Belle står på stallschemat idag.

Tävlingar 2012

Kategori: Tävling

Kikade nyss lite på nästa års tävlingstermin, de flesta tävlingar är ju utlagda nu men jag skulle gissa att det både hinner komma någon ny och att någon av de som står med nu kommer bli inställda/flyttade.

Hur som helst så blir det nog årspremiär på Färsta (Sundsvalls FRK) som vanligt. Denna gång var datumen 31 mars - 1a april. Sen så har jag sett att Vännäs har en tredagars 13-15 april och där var det trevligt förra året, så dit åker vi gärna tillbaka. Dock var det nåt coverband som spelade halvdåliga rockcovers halva natten mellan lördag-söndag så det blev inte så mycket sömn på hotellrummet då, men det gick ju bra ändå. :)

Sen så finns det ju en väldans massa endagars här och där, men vissa blir väldigt långt borta.

Att åka till en ny tävlingsplats är ju också roligt, i år premiärbesökte vi Vännäs, Falun och Delsbo. Kanske blir det någon ny tävlingsplats nästa år också, det beror ju lite på hur tävlingarna ligger i terminen och vad det är för klasser och så. Sista veckorna innan sommarlovet är det ju en massa studentgrejer (tex balen) så jag får se vilka helger jag är upptagen med såna grejer, förhoppningsvis inte allt för många.


Belle i Vännäs! :)

Hovböld

Kategori: Allmänt

Är det inte det ena så är det något annat.
I söndags när jag skulle rida och klippa Belle så var hon halt, vi tänkte att det kanske berodde på något i hoven då hon var lika fin i benen som vanligt och hon hade blivit skodd bara några dagar tidigare.

Igår kom vår snälle hovslagare och tittade och hittade början till en hovböld, så nu får Belle stå inne i boxen med bandage om hoven för att bölden ska ge med sig och förhoppningsvis blir det bättre om några dagar. :)

Det blev dock ingen klippning i söndags, så den får vi planera in någon annan dag när det passar.

Tjuvarnas jul

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Jag kanske är den enda som fortfarande kollar på julkalendern bland folk i min ålder, men då får det väl vara så. Jag tycker att den är lite söt! :)

Här kan man kolla på alla avsnitt som kommit hittils: http://svtplay.se/t/169547/julkalendern__tjuvarnas_jul

God tisdagsmorgon

Kategori: Allmänt

Halli hallå. Tro det eller ej men jag är faktiskt vaken vid den här tiden idag, är snart på väg till stallet (vart annars åker man så här tidigt?)



Jag skriver mer senare idag, jag fick bland annat hålla i en lektion igår, det kanske jag skriver lite om.

Tills dess så får ni ha en trevlig tisdag och glöm inte bort julkalendern klockan 7.15 på Barnkanalen. Den kommer jag missa så jag får kolla senare under dagen :)

Licens för 2012

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Idag klockan 10.00 öppnades Tävlingsdatabasen så att det går att beställa en licens inför 2012. För min egen del blir det premiär som senior, det låter egentligen lite roligt eftersom jag egentligen blir Ung Ryttare/Young Rider och kommer vara det fram tills jag fyller 22. Men just nu finns det inga YR licenser och jag tror inte att det är något som kommer dyka upp heller, så nästa år blir vi alltså ett seniorekipage. Och vill jag rida DM så blir det i seniorklasserna (brukar vara MsvB) men på NM slipper jag de gamla rävarna några år till, för där är det en klass för Young Riders och en Seniorklass. :)

Serenades - Come Home

Kategori: Musik

Till och med killarna i Serenades vill ha snö nu ;)


Julklappstips!

Kategori: Tips och trix

-Tidsinställt-

Kika in på Uhips Facebooksida: http://www.facebook.com/Uhipfunctionalwear och passa på att GILLA för att inte missa någon nyhet :)

Och när du kikat runt där och sett alla fina bilder så kanske du blir sugen på att beställa någonting, varför inte en julklapp till dig själv eller någon annan och då passar ju detta erbjudande väldig bra, eller hur?!
15%-rabatt hos Uhip.se


God kväll

Kategori: Allmänt

Halli hallå på er som hittat hit!

Nu har jag faktiskt tidsinställt några inlägg inför morgondagen eftersom jag är upptagen så gott som hela tiden, först skola och sedan ska jag till ridskolan. Det första dyker upp 06.00 så att alla morgonpigga ska ha nåt nytt att läsa! :)

Nu ska jag titta på dagens julkalenderavsnitt för det har jag inte hunnit med. Jag hoppas att den blir bättre och bättre för varje avsnitt som kommer, för jag tycker att den är lite seg än så länge.

Mera Roffe

Kategori: Allmänt

Gör som Daniel Sedin, rösta på Roffe :)

Kategori: Allmänt

"Hockeystjärna väljer Roffe

03 december 2011

Sverige Daniel Sedin, världsstjärna i ishockey och själv nominerad till Jerringpriset, väljer att rösta på Rolf-Göran Bengtsson.

Radiosporten har presenterat samtliga nominerade och alla har fått svara på vem de själva skulle rösta på. På lördagen kom turen till Daniel Sedin som, kanske lite otippat enligt egen uppfattning, valde Rolf-Göran Bengtsson.

I intervjun säger Daniel att hans dotter har börjat rida och att hans tvillingbror Henriks fru rider och att familjerna numera ser mer ridsport på TV. Daniel tycker även att Rolf-Görans EM-guld är en väldigt bra merit."

(Kopierat härifrån: http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2011/12/Hockeystjarna-valjer-Rolf-Goran/ )

 

Om du inte redan har röstat på RGB så gär det nu tycker jag! :) https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/

 

Söndag

Kategori: Allmänt

Halli hallå bloggen!
Idag väntar en ganska lång eftermiddag/kväll på stallet för Belles nallebjörnspäls#2 skall klippas bort, hon ska också ridas och innan vi lämnar stallet så ska alla hästar kvällsmatas.

Så min packlista till stallet ser ut ungefär så här:
* Klippmaskin
* Stalltäcket vi köpte i Globen förra helgen

Dagens outfit!

Kategori: Utrustning



Miss Belinda:
Träns - Kommer ej ihåg märke
Sadel - Dominus
Sadelpad - Rosa fårskinn
Täcke - Horze

Anna:
Ridbyxor - Pikeur
Ridkjol - Uhip
Shortshaps - Jacson
Ridskor - Roping
Jacka - Mountain Horse

Det här är helt klart en av mina nya favoritbilder! Jag tycker att min fotograf (mamma) lyckades väldigt bra med att fånga dagens graciösa uppsittning, haha.

Nya/uppdaterade dressyrprogram till nästa år

Kategori: Allmänt

Några program är helt ändrade tills nästa år och några har bytt namn och några har en ny bedömning när det gäller felridning.

De programmen som är helt ändrade är:
FEI inledande program för ponnyryttare
FEI lagtävlansprogram för ponnyryttare
FEI individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare
FEI Olympic Grand Prix Special

De programmen där poängavdraget för felridning är ändrade är:
FEI:s inledande program för 5-åriga hästar
FEI:s inledande program för 6-åriga hästar 

FEI:s Finalprogram för 5- åriga Hästar
FEI:s Finalprogram för 6- åriga Hästar
Allmänt Intryck Unga Hästar 5-6 år

FEI:S Kür för Unga Ryttare

FEI:s Grand Prix Kür

FEI:s Kür för ponnyryttare

 

Det har också kommit ett helt nytt program: FEI:s Grand Prix Kür för unga ryttare

 

Sedan så har alla Juniorprogram och Young Rider (Unga ryttare) program bytt namn tills nästa år, men det är ingen skillnad ridmässigt.

 

Alltså gäller dessa ändringar främst ponnyekipage på FEI nivå.

 

Källa: http://www3.ridsport.se/Tavling/dressyr/Dressyrprogram/Dressyrprogram1/

Fotografering i snön

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag nyss la ut en bild från årets snöfotografering (i mars) så kom jag på att det skulle vara skoj att fota lite i snön i år/början på nästa år också. Och vad passar bättre än att ha vårat nya caribbean-blå BR set?! :D



Dock så är ju min duktiga "Privat-fotograf" i USA fram tills sommaren (hennes blogg finns här), så jag får försöka hitta någon annan med en bra kamera, eller helt enkelt klura ut hur man tar så bra bilder som möjligt med min egen :)

Ett annat litet problem är att jag inte har någon matchande tröja/väst till mig själv, men eftersom det inte alls är någon snö ute nu så har jag ju lite tid på mig att hitta något snyggt till mig själv.

Jag vill ha snö...

Kategori: Bilder och filmer

God förmiddag!

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Igår var planen att jag skulle skritta ut på eftermiddagen. MEN, det var väldigt halt typ överallt, och det började bli mörkt så jag kände att det var säkrare att stanna inne i stallet och hoppas på bättre väder idag istället. För trots att hon blev nyskodd (så klart med broddar) så är det inte allt för roligt att vara ute och rida när vägarna kan liknas med skridskobanor. Speciellt inte när det är mörkt, för då är det svårt att se också. Så igår blev det ingen ridning.

Idag känns det hur som helst varmare och förhoppningsvis har lite av isen smält bort så det inte är exakt lika halt :)

Fast även om jag är glad över att isen verkar ha försvunnit så får snön gärna återkomma. Jag vill ju ut på snöiga ridvägar och ha det mysigt!

MsvB-cup

Kategori: Allmänt

Statusfinal för Msv B-ryttare

01 december 2011

Dressyr - Vi breddar oss och vänder oss nu även till ryttare som rider medelsvår, säger Ulla Håkanson, ordförande i dressyrryttarnas förening apropå Dressyrringens senaste initiativ: ära och kontanter för debutanter.

Dressyrringen satsar på en annorlunda tävlingsform för dressyrryttare med ambition men som tävlar på en lägre nivå, medelsvår.
– Vi vill ge de här ryttarna en verklig morot till att tävla och ge dem chansen till en final med fina priser, förklarar Ulla Håkanson.
Föreningen kommer nu att tillåta aktiva medlemmar som ”bara” tävlat på medelsvår nivå och blir på allvar dressyrryttarnas intresseorganisation.

I den nya touren kan du som ryttare ta dig till final genom att rida Msv B-klasser fram till september 2012. De tio bästa ryttarna på förbundets rankning i TDB, som inte startat i högre klasser, tas ut till final i oktober/november. Och priserna blir fantastiska på den här nivån - totalt 30 000 kronor att fördela men även segertäcken och jackor med broderade emblem från Dressyrringen och sponsorer.

Tävlingen, med final i  Msv B:5, arrangeras tillsammans med ridsportförbundet men de sista detaljerna i propositionen är inte fastställda ännu. Eventuellt blir det final vid Helsingborgsmeetinget. Medlemskap i Dressyrringen och tävlingslicens är ett måste men en riktig julklapp till landets alla flitiga dressyramatörer med ambition är det. Game on!

(Kopierat från Tidningen Ridsport)

Dock måste man vara medlem i Dressyrringen för att vara med, och förmodligen bo i södra Sverige om finalen läggs i Helsingborg. (Man kan så klart bo i andra delar av landet också, men det blir ju långt att åka då) Men helt klart ett jätteroligt initiativ tycker jag! :D

Wihoo!

Kategori: Allmänt

Nyaste Hippsontidningen kom med posten alldeles nyss. Resten av min tråkiga sjukdag är nu räddad!

The Wombats - Jump into the fog

Kategori: Musik

-Tidsinställt-


Julkalendern

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Idag är det ju 1a december, och julkalendern börjar.
Trots att jag är så mycket som 18 år gammal så tycker jag fortfarande att det är en mysig morgontradition att kika på julkalendern innan jag kliver upp och börjar göra mig i ordning för dagen.

Klockan 7.15 antar jag att den börjar, för så har det varit alla andra år, så har du tid så slå på tvn och börja morgonen med lite julmys! :D