missbelinda

Resten av ditt liv

Kategori: Icke hästrelaterat

Denna låt tycker jag är riktigt härlig. Jag hörde den för första gången när han spelade på Gatufesten för några veckor sedan. Innan berättade han att han skrev låten när han var arg, men att det liksom tillslut blev en glad låt. :) Jag kan inte annat än att hålla med, det är en rolig låt som man blir glad av :)

Hemmatävling i september

Kategori: Allmänt

I september har vi regional/nationella dressyrtävlingar för hästar hemma i Sundsvall. Klasser från regional MsvC:1 till nationella Intermediere (I och IB) och FEI st Georges (även FEI för 5 och 6åriga hästar).

Det brukar komma många fina ekipage både uppifrån och nerifrån landet, så det är en rolig tävling att titta på eftersom det är många duktiga ekipage med. :)

 

Anmälan öppnades för en vecka sedan och vem var först att anmäla sig?! Jo, det var jag! hihihi

 

Så har du inget inbokat 3-4 september så ta med dig hästen till Sundsvalls RK och var med och tävla! Det går lika bra att komma utan häst också för att titta på alla fina ekipage som brukar vara med. :)

 

http://www.sundsvallsrk.nu/templates/sundsvallsrk/images/logo.jpg

Proppen finns här: http://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/1796

Onlineresultat i helgen

Kategori: Allmänt

Denna helg

Kategori: Allmänt

Denna helg är det ponnyderby hos Dagstorpsortens RF. Både hoppning och dressyr, men det jag är intresserad av att följa är så klart dressyren. :)

 

Igår skrittade jag och Belle bort till framhoppningen, sedan red jag några varv i trav och galopp så hon fick röra på sig.

 

Ja, detta var väl ett sjuuukt intressant inlägg va? ;) Här är i alla fall länken till onlineresultaten till Dagstorp. Ni har väl inte missat att man kan se dressyrprotokollen i efterhand nu?! Klicka bara på procenten på resultatlistan så kommer det upp :)

http://online.equipe.com/sv/competitions/2724

Bilder (igen)

Kategori: Allmänt

Nu har fotografen i Falun lagt ut en massa bilder från helgen, vi blev rätt tjusiga på typ alla tycker jag :P

Ridning tisdag+onsdag

Kategori: Allmänt

Tisdag: Skritt ute barbacka. Red till framhoppningen och tänkte ta något varv där innan jag vände tillbaka igen. Men istället för att rida där så fick hon äta gräs en stund. (Framhopppningen är som en stor rund bana med en massa gräs runtom)

 

Onsdag: Åker till stallet, det börjar regna på vägen dit. Jag hade inga regnkläder... Men istället för att vända hem så fortsatte vi att åka, och framme på stallet så regnade det inte. Dock hade det regnat tidigare under dagen så det var ganska blött i hagen och lite halt på ridvägarna, så det blev skritt nedre och övre. :)

Bilder...

Kategori: Allmänt

Det var en fotograf nere i Falun, så även om resultatlistan därifrån är mindre rolig att kolla på så blev det förhoppningsvis några fina bilder. Dock är de inte utlagda på hennes hemsida, men de dyker nog upp inom kort tror jag. :)
Jag hoppas det blev några fina bilder, det är ju första gången min kompletta tävlingsoutfit blivit förevigad på kort, med kavaj, hårsnodd och den nya plastrongen.

I brevlådan

Kategori: Allmänt

 

- Rosett

- Plakett

- Bok om hoppövningar

 

Ja det sistnämnda kändes kanske lite speciellt eftersom det var i en av dressyrklasserna vi kom femma, men men det finns nog lite rolig läsning för en dressyrryttare i den också. Alltid kan man hitta nåt nytt knep/trix/övning liksom. :)

 

Dagens hästning:

Belle fick en vilodag, hon har gått ute i hagen heela dagen och passat på att rulla sig ordentligt. Så det blev en omgång med piggborsten när hon stod i boxen och åt middagsmaten. Dock kommer hon se lika dan ut imorgon eftersom det är lite blött på marken och hon gillar att rulla. :P

Hemma

Kategori: Allmänt

Igår vid fyratiden var vi hemma i huset igen. Så tidigt har jag nog inte varit hemma från tävling innan, i alla fall inte en tävling 30 mil bort. Men startar man tidigt så kan man ju åka hem tidigt också.

 

Gick det bra då? Både ja och nej

 

Blev jag lite kär i en katt och ville ta med den hem? Jajjamen! Den var hur söt som helst, och passade på att hoppa in i bussen när jag satt med dörren öppen och fikade lite haha.

 

Hur som helst en trevlig tävlingsplats, fint stall och vädret var faktiskt hyffsat trots att det egentligen skulle regna. :)

På hemväg

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Just nu är vi förmodligen på väg tillbaka hem igen. Ungefär så här ser det alltså ut framför mig:Ikväll börjar ju Dexter igen på TV6. Det kommer i alla fall jag kolla på! :)

Schabrak

Kategori: Utrustning

~Tidsinställt~

Eftersom bildinlägg verkar vara det enda jag har inspiration till när jag ska tidsinställa saker för att jag är frånvarande från datorn så kommer ytterliggare en bild. Det kommer också en liten text efter bilden :)Detta är alltså schabraket jag skrev om här. Inte världens bästa bild för man ser inte att det nån slags hästlogga längst ner i det grå fältet. Tittar man noga kan man faktiskt se ett par hästöron i alla fall. Märket är för mig okänt, men jag har använt det både under sadel och som barbackaschabrak och tycker att de fungerar bra till båda användningssätten. :)

I Falun

Kategori: Allmänt

Nu är vi sedan några timmar tillbaka i Dalarna, Belle är tillfälligt omprogramerad till en rosarutig dalahäst och är riden och installerad i boxen.

 

Finn ett fel i ovanstående mening...?

 

 

Belle är alltså inte en rosarutig trähäst, det är samma gamla Belle som står i den stora boxen på ridskolan. Dock så är hon knoppad med de rosa snoddarna, så lite rosa är hon allt ;)

Ridskolan är väldigt stor och fräsch och den är uppdelad i olika stalldelar. Typ en stor stallgång och så svänger man av till olika stalldelar med åtta boxar i varje. (Det är i alla fall åtta boxar i den delen Belle står så jag gissar att det är lika dant i alla stalldelar)

 

Stoor utebana är det också, två dressyrbanor är uppställda och det är fortfarande mycket plats över till framridning. :)

 

Det hällregnade lite till och från när vi åkte ner, men väl framme har det inte regnat någonting under tiden vi varit här. Men det märks på banan att det regnat lite innan. (Inte att den är dålig eller så, men den är lite blöt, men det är ju inte så konstigt eftersom det har regnat på den :p )

 

09.51 rider jag MsvC:2 imorgon, startar som nummer 4 och det är 17 stycken i klassen. Nästa start är 14.12.

 

Ja det var några rader här ifrån Dalarna. :)

 

 

Så här ser snoddarna ut, men de blir lite ljusare när de är snurrade runt knopparna eftersom man stretchar ut dem då.

Typ just nu

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Just nu är vi på väg mot Falun, och för de som undrar hur det känns att vara mig på väg dit så kan ju förstora denna bild och låtsas att ni åker framåt. hehe(Fast här är vi på väg mot Östersund, och för de som undrar så är det inte min mobil på bilden. Min är rosa (så klart) och används för att ta kortet)

Mot Falun

Kategori: Allmänt

Om några timmar rullar vi fram på vägen mot Dalarna. Så långt ner har vi inte varit och tävlat tillsammans förut. (Mitt egna "rekord" på att dressyrtävla långt söderut är Eskilstuna, men då åkte vi tåg och hade ingen häst med så det är ju inte riktigt samma sak som att ha med sin egna häst).

 

Vi kommer fram nån gång på eftermiddagen, då tänkte jag rida lite (så jag hoppas vi får plats någon stans), och vi ska packa upp grejerna och så. Jag hoppas på fint väder, trots att bilderna på yr.no säger att det kommer regna lite (fast kommer tydligen vara ganska varmt ändå).

 

Regn är inget jag är jättesugen på att rida i i helgen då tävlingarna är utomhus, så jag hoppas att det, om det nu måste regna bara regnar lite grann, och inte när jag ska rida :P

Strumpor

Kategori: UtrustningHär är en (mindre bra) bild på mina nyaste ridstrumpor som jag köpte i Östersund i slutet av maj (nämnde det faktiskt i ett inlägg här)

Det är i alla fall ett par helt vanliga ridstrumpor som det står DRESSAGE på. Ganska passande till mig om jag får säga det själv ;)

Fixat och donat

Kategori: Allmänt

Då har jag kommit hem från stallet, har ridit, mockat, duschat, smörjt, packat, sopat osv... På mitt rum ligger mina ridgrejer osv nerpackade på golvet, tar ut det imorgon när vi åker hemifrån.

 

Kom hem och blev lite ledsen över att Ridsport inte ville komma idag (det har varit lite si och så med rätt dag med den tidningen) det var ju lite synd för då kan vi inte packa med den nu när vi åker iväg.

Något roligare jag upptäckt nu när jag är hemma är att startlistorna är ute, och det blir inte särskilt långa dagar. Söndagen blir extremt kort, det är ju skönt eftersom det ändå är ca 30 mil att åka.

 

Som startlistan är nu så rider jag MsvC:2 09.51 och MsvB:4 14.12 på lördag. (Sista start är 15.55 så det blir en kort dag för alla inblandade).

På söndag rider jag MsvC:2 kl 09.28. Sedan är sista start i den klassen 09.56, vilket betyder att den klassen är slut strax efter tio.

 

Alltså två ganska korta dagar om man jämför med andra tävlingar under året.

Hej Hopp Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag ska jag:

- Rida

- Bada Belle

- Ha intaget i stallet

- Börja med packningen

- Bli klar med packningen

(Kanske gör nåt tidsinställt inlägg tills imorgon också)

 

Idag ska ju förresten nyaste Ridsport komma i brevlådan också, blir roligt att läsa en massa om Falserbo. :)

Onsdag idag

Kategori: Allmänt

Igår var det tisdag, då tänkte jag först rida lite dressyr på nån plan. Men det var inte så roligt underlag någon stans och väldigt varmt ute så det blev inte så. Istället gav jag lite kärlek till dressyrsadeln i form av en ordentlig insmörjning och red sedan ut en sväng.

 

Sen blev det dags att fara hem, hoppa in i duschen och sedan fara vidare till en kompis för att ha Harry Potter maraton. Vi såg från nr 4 till 7 (alltså del ett av sjuan). Jag var lite lagom trött efter att ha sett film mellan 15.15 och 00.30 ungefär men det var roligt. Speciellt bra var det för mig som inte hade sett första delen av sjuan innan, för vi ska se andra delen ikväll. Jag har så klart läst böckerna innan, men det är några år sedan nu så det passade bra med en uppfräschning av minnet innan det är dags att se slutet i 3D ikväll.

Idag

Kategori: Icke hästrelaterat

Idag blir det också tråkigt att gå in här, för jag ska iväg till en kompis på HP-maraton som uppladdning inför sista filmen som vi ska se imorgon. :)

Denna vecka

Kategori: Allmänt

Jag har inte riktigt bestämt hur denna vecka ska bli med Belle, men det jag har bestämt är att hon ska bada på torsdag em/kväll, på fredag förmiddag åker vi ner till Falun och jag rider lite där när vi landat. Lördag+söndag är det tävling.

Apropå tävling så är halva ryttarmeddelandet utlagt, och med halva så menar jag det för ponnytävlingen. Hoppas det för häst kommer imorgon för jag är nyfiken på vad det är för domare, för även om jag inte vet vilka de är så är det roligt att veta haha. Det jag hade glädje av i ponnymeddelandet var i alla fall att det skulle vara en fotograf på plats, antar att den fotar på båda banorna (både ponny och häst) så det blir roligt! :)

I brevlådan snart?

Kategori: Allmänt

Nu till veckan kanske priserna från Hippson Riders Cup dyker ner i brevlådan, det skulle vara roligt. :)

 

Sen så är det väl dags för Tidningen Ridsport att anlända på torsdag?! Det blir också bra :)

 

Just nu är det nationell ponnydressyr i Jönköping, en av de sista (eller den sista? jag har inte full koll) att försöka kvala/höja kvalet till SM. Lite spännande är det allt då jag känner/känner till ekipage som hoppas på att komma med. Synd bara att de inte har equipes onlineresultat, för då blir det ju lätt för mig att hänga med. Men å andra sidan så har de varit snabba med resultatlistorna direkt på kvällen när tävlingsdagen varit över så jag får helt enkelt vänta tills dess istället. :)

 

Idag rider jag och Belle ut i skogen.

 

Webb Tv just nu

Kategori: Allmänt

Det är webbTV från aachen nu också. Samma länk som tidigare http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/2/

 

Tinne och Favourit var nyss inne på banan, bra tajming av mig att hinna med det va?! ;) De gick i alla fall upp i ledning på 73,780%! Men det är nio ekipage kvar, bla Edward Gal, Isabelle Werth och Matthias Alexander Rath så jag tror inte att hon stannar i ledningen så länge, även om man ju alltid kan hoppas :)

 

Förutom livetv så kan man få onlineresultat också, man kan också kolla på resultatlistan och klicka på procenten för att få upp protokollet, roligt tycker jag! :)

 

Här var det meningen att det skulle ligga en bild, men det blev inte så bra för siffrorna blev väldigt otydliga, kolla här istället. Jag märkte att det går att dela ut halvpoäng också, det var något nytt för mig. :)

Nästa vecka

Kategori: Allmänt

Nästa vecka befinner jag mig på Falu RK's anläggning. Kanske har jag redan ridit första klassen.

 

Såg att de hade dragit pengarna nu (och för att vara på den säkra sidan hade tävlingsdatabasen skickat tre (3) mail till mig om det, aja bättre att vara övertydlig än otydlig :p ). Förhoppningsvis kommer ryttarmeddelandet+startlistor ut snart, sånt är alltid roligt att kika på. Fast jag vet ju i och för sig vilka som är anmälda redan, men det är roligt ändå. :)

Shoppingtips - Tradera

Kategori: Tips och trix

~Tidsinställt~

Lördag morgon nu, och varför inte börja helgen med ett nytt inlägg i kategorin Tips och trix?

Det är nog många som vet att Tradera.com finns.

Aja, det jag tänkte säga är att tradera är en rolig sida där man kan göra många bra affärer, både som köpare och säljare.
Kanske har du en tävlingsskjorta längst in i garderoben i bra skick men som tyvärr är för liten, varför inte lägga ut den på annons istället för att göra dig av med den på annat sätt.
Söker du kanske ett schabrak som utgått ur butikernas sortiment? Kika in på tradera så kanske du hittar det begagnat men i fint skick där.

Det är ju inte bara hästgrejer man kan fynda/sälja. Typ allt går att hitta, vissa saker till riktigt trevliga priser. Andra saker med dyrare priser (men vissa saker som inte säljs kan ju dyka upp med ett lägre pris sedan). :)

Tips:
- Kolla upp fraktkostnaden innan du bjuder, även om det du köper blir billigt kanske frakten kostar det dubbla.
- Testa lite olika sökord för det du vill ha, tex att skriva shabrak istället för schabrak, eller liknande.

Fredagskväll

Kategori: Allmänt

Idag har vi kvällsfodring så det blir en tur till stallet senare ikväll.

Ridit och fixat har jag redan gjort, red till nya banan för det är där underlaget är bäst efter en massa ösregn. Precis som alla andra dagar så står det en massa hinder där, men igår red jag en massa slalom runt där (jag vet att jag skrev att jag skulle rida ut :p, men rullade på i galopp och trav där på banan istället). Idag blev det dock lite mer dresserande,. Gjorde ganska många byten, och så gott som alla kände bra, mamma stod på sidan och kollade och delade också min åsikt. :)

Jag har spenderat ganska lång tid med att leta efter en öronluva/huva att ha om det är extremt flugigt ute, men jag har inte hittat den luvan jag vill ha. Så jag letar vidare, någon stans ska den väl finnas...

Fredagmorgon

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Är det bara jag eller blir dagarna helt ihopblandade på sommarlovet? Hela förra veckan kändes som världens längsta helg med tanke på att jag var uppe halva nätterna och sov sedan bort halva dan för att orka vara uppe igen. Idag är det i alla fall fredag, och nästa fredag ska vi ut på äventyr. Eller äventyr och äventyr, vi ska ner till Falun på tävling så nu är det dags att börja ladda inför det. :)

I Falun blir det förresten premiär för min nya superfina och matchiga plastrong! Det blir skoj! :D

WebbTV

Kategori: Allmänt

Hade ju utsläpp idag, kom hem strax efter nio och nu börjar min sommarlovslediga hjärna inse att klockan inte ens är ett på dagen trots att jag gjort en massa saker redan,

 

Kikade in på Hästmagazinets hemsida och såg länkar till webbTV så man kan se live från tävlingarna i Aachen. Men med min tur så är det så klart paus fram till 13.15 så jag får gott vänta en stund till.

 

Tider som kan vara roliga att ha koll på är:

14.00 - Patrik Kittel & Toy Story

15.36 - Matthias Alexander Rath & Totilas

15.54 - Tinne Vilhelmson Silfven

16.03 - Adelinde Cornelissen & Parzival

 

Självklart är det roligt att se alla andra också :) Här finns hela startlistan för dagen.

Här finns WebbTV, ett tips är att klicka in sig där nån minut innan ekipaget man vill se börjar, för det är lite reklam först.

Utsläpp

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

God morgon! Just nu (7.30) befinner jag mig i stallet och har morgonfodrat allaa hästar och det är nog snart dags att börja leda ut dem till hagarna (om vi inte redan börjat med det till och med). Sedan ska jag rida, blir en sväng i skogen så jag vaknar till efter den tidiga uppstigningen. :)Bara för att det var så länge sedan jag la in en bild så kommer det en här ovan på en av mina fina rosa benlindor. Jag har tre set lindor med olika nyanser i rosa, dessa är de med "mesigast" rosafärg. Mina favoriter är de i headern! :)

Dissade atmosfear för ridstövlar

Kategori: Allmänt

Någon kanske frågat sig varför jag inte skrivit värsta texten om hur det var på Liseberg och hur roligt det var att åka AtmosFear... (om inte, klicka här så kanske ni hänger med). Då måste jag göra er besvikna med att säga att jag aldrig var där, för det öppnade inte förrens kl 13, och jag lämnade GBG centrum runt 15. Så jag kände att det inte skulle kännas värt att stå i kö i entren, och sedan köa för en åktur, och sedan förmodligen inte hinna åka mer innan det blev dags att åka hem igen.

Istället virrade jag runt utanför Liseberg för jag ville hitta till Second Saddles (hästaffären) och virrade var precis vad jag gjorde. Tredje gången i Göteborg (första gången på familjesemester, andra gången för att köpa ponny, men det är en annan historia) denna gång ensam fick jag sätta mitt lokalsinne på prov för att hitta dit jag skulle. Efter lite telefonhjälp hemifrån lyckades jag komma rätt och gick in i den hästiga butiken.

Jag ville kolla på ridstövlar, ett par med höga ganska smala skaft och stor fot. Hittade jag några stövlar där? Både ja och nej, jag provade ett par som jag tror var rätt OK i skaftet, men de var tyvärr för små i foten så det blev inget köp. Men det var en mysig butik, fast något mindre än jag trodde efter att ha sett bilder och läst om den.

Ja det var historian om onsdagen när Anna vandrade runt i en del av Göteborg. :)

10e bästa juniorekipaget just nu

Kategori: Allmänt

Kikar man på ridsportsförbundets lista här så är vi just nu det 10e bästa juniorekipaget i dressyr. (Och då är det poäng medräknat från lok/reg/nat tävlingar). Kollar man på bara regionala klasser så blev vi plötsligt fyra istället! :D

 

Ja man kan ju sitta på tdb och söka på listor i all evighet. Ganska roligt om jag får säga det själv :)

Gryningspyromanen

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Dags att stoppa in lite musik här i bloggen igen. Som jag nämnt typ hundra gånger var det ju Gatufesten i stan helgen som var. En av många som uppträdde var Daniel Adams-Ray, och oj vad bra det var! Han var ju i Göteborg på Where The Action Is där jag också var, men vi såg bara en låt då för att gå till den andra scenen där The Ark skulle spela efteråt. Det kändes roligare att ha en bra plats då eftersom det troligen var sista gången vi såg dem. Som jag skrev här så är de (The Ark) inte riktigt mina favoriter, men det gäller att passa på eftersom de ska sluta efter sommaren.

Nu babblar jag om helt fel band, det jag ville komma fram till var att det gjorde ingenting att vi missade Daniel i GBG eftersom han kom till Sundsvall i lördags, och då var jag på plats! En väldigt bra konsert med bra låtar och härlig stämning i publiken, fint väder var det också vilket så klart gjorde allt lite extra bra. :)

Dags att dra igång med dressyren igen

Kategori: Allmänt

Imorgon vill jag ha fint väder. Det behöver inte vara strålande sol och 1000 plusgrader för då blir det bara jobbigt att rida. Fast äh, så länge det inte öser ner vatten så är jag nöjd. Men det får gärna torka upp lite utomhus så det inte är så geggigt på ridbanorna (och det blir så geggigt i hagen och Belle gillar att rulla sig... hehe).

 

Imorgon blir det i alla fall dags att rida i dressyrsadeln för första gången sedan förra söndagen på tävlingen i Umeå, det kommer bli ett kärt återseende. Inte för att jag har något emot att rida i hoppsadeln eller barbacka som jag gjort nu i veckan, men dressyrsadeln är liksom snäppet bättre! Kanske inte när man ska hoppa eller rida ut i skogen, men när det är lite dressyrjobb som gäller så är det dressyrsadeln på som gäller. :)

Regn+Katalog från Hööks

Kategori: Allmänt

Det regnar här hos mig. Det regnar mycket här hos mig. Så idag blev ridningen inställd pga vädret. Ridhusen är låsta pga att det inte finns någon som fixar med underlaget och skulle alla rida där hela sommaren så skulle underlaget bli väldigt trist. Så det är utomhus som gäller, och det går ju bra så länge det inte öser ner vatten från himlen, för då blir det både kallt, blött och geggigt och inte alls inbjudande för en uteritt eller ett dressyrpass.

 

Höökskatalogen kom med posten idag, så den ska jag roa mig med idag. I och för sig har typ alla nyheter redan dykt upp på deras hemsida och på vissa bloggar, men jag är så traditionell av mig att jag tycker om att bläddra i katalogn i lugn och ro. :) Fast det är ingenting jag behöver köpa, men det är alltid skoj att kolla. Men skulle jag mot förmodan hitta något rosa i storlek X-full/165 så kanske det blir något köp. Fast det mesta som är rosa och gulligt finns upp till storlek cob/135 så chansen att jag hittar något till Belle är ganska liten.

Bokat boende

Kategori: Allmänt

Idag blev det en vilodag för Belle, jag passade bla på att skura ur vattenhinkarna i hagen ordentligt. :)

 

Tillbaka till rubriken: Vi har bokat boende inför nästa tävling. Belle blir Dalahäst i tre dagar för vi ska ner till Falun. Det blir spännande för det är en helt ny klubb, nytt distrikt, nya domare, delvis nya ekipage osv. Men vi är ganska många från Mittsvenska som ska dit faktiskt så det är trevligt. Vi har också stallkompisar där som sa att det var fint på ridklubben så det låter lovande. :)

 

23-24/7 är tävlingen, men vi åker ner redan på fredagen. Klasserna är MsvC:2 och MsvB:4. Nu verkar det kanske som att jag bara rider två program, men det är C2 både lördag och söndag. Jag tycker att MsvC:1 är roligare, men det är väl bara att försöka ändra uppfattning med tanke på att MsvC:2 verkar mer poppis hos arrangörerna :P

Andra gången på samma vecka

Kategori: Allmänt

Oj oj, nu har dressyrhästen hoppas två gånger på samma vecka. Är det kanske dags för grenbyte?! ;)

 

Red till nya banan och där fanns det några småkryss som bara väntade på att Belle skulle hoppa över dem, jag ville ju inte göra dessa hinder besvikna så vi tog några skutt jag och min dressyrhäst. Roligt var det! :D

Tadaa, en gammal hoppbild på dressyrhästen!

Nattinlägg

Kategori: Allmänt

Nu är jag uppe väldigt sent (tidigt?) och borde väl egentligen sova. Men kom hem för en stund sedan och man hör forfarande en massa musik från stan för det är en massa liveband i alla öltält, så trots att alla kända artister är färdiga fortsätter musiken ett bra tag till. Speciellt idag eftersom det är sista dagen på Gatufestveckan.

Kan ju meddela att jag var snabb att anmäla mig och fick uppstallning på ridskolan i Örnsköldsvik på tävlingarna i augusti. Det är alltså Norrlandsmästerskap då, men det är känt som "NM" här omkring, därav den eventuella förvirringen när ni läste det. :)

För Young Riders går det i MsvC:1 och MsvC:2, och för seniorer är det MsvB:4 och MsvB:5.

Så, nu vet ni det. Nu ska jag stänga av datorn och hoppas på att musikerna i öltälten lägger ner verksamheten snart så jag kan sova. Det är nog lättare sagt än gjort men jag håller tummarna i alla fall! :)

Anmäld till Övik!

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Just nu befinner jag mig nere på stan, men har för en stund sedan "hängt på låset" på Örnsköldsviks dressyrtävlingar, det är NM för både häst och ponny så det gäller att vara snabb om man vill ha uppstallning på ridklubben (annars blir det på travet typ på andra sidan vägen).

NM klasser för YR är MsvC:1 och MsvC:2 så dessa kommer jag rida. Om/vad det blir för klass förutom dom har jag inte bestämt än.

Årets första dopp

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har vi sysslat med allt förutom dressyr, det har varit uteritter i skogen, lite hoppning och igår gick vi ner i ån för första gången i år. Belle tyckte det var lite mysko först, men ner i vattnet kom vi och plaskade runt lite grann. Både jag och Belle blev blöta om fötterna (inte för att det var så djupt att det gick till mina fötter, men det plaskar ganska ordentligt :P )

 

Kvällarna har spenderats på stan och Gatufesten. Bäst igår var nog Oskar Linnros, men även Håkan Hellström (som jag inte riktigt älskar lika mycket som alla andra i publiken gjorde) var rolig att se! :) Timbuktu var också en härligt glad liveakt!

 

Ikväll avslutas allt med lite blandade band/artister, bla Veronica Maggio, Hardcore Superstar, Daniel Adams-Ray och Melody Club.

Umeås kristallkrona

Kategori: Anna och Miss Belinda

När jag skaffar eget stall ska jag också ha en kristallkrona i taket. Kommer ihåg första gången jag var där i Umeå, Hippologum. Det var 2006 för att provrida en ponny. Ack så stort och fint det var, och så klart en kristallkrona i gången mellan ridhusen och stallarna ungefär. Rätt häftigt att se när man mest varit på de mindre klubbarna runt omkring Sundsvall.

 

Nu känns det lite mer "hemma" på Hippologum. Vi har faktiskt varit där sex gånger nu, 4 tävlingar och 2 provridningar. Den senaste provridningen resulterade i en stor femåring vid namn Miss Belinda, and the rest is history, typ. haha

 

Rix Fm festival

Kategori: Icke hästrelaterat

Kvällen kommer spenderas på stan och Gatufesten som blir invigd idag. Onsdagen är alltid gratis så det brukar krylla av folk där då. Idag är det Rix FM festival med bla Jason Derulo, Danny, Christian Waltz och Loreen. Kanske inte mina favoritartister men det är ju alltid roligt att lyssna på musik och träffa lite folk. :)

 


Imorgon är det bla Petter och September som ska spela.

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Nu ljög jag visst lite i rubriken, för vi har ingen tupp haha. I alla fall så hade vi utsläppet idag. Sedan red jag Belle på nedre och övre, idag blev det i alla gångarter och uscha så mycket flugor det är ute. Bromsar finns det också, dock tre mindre för de sätter sig inte ostraffade på mina ben, moahaha ;). Väl inkomna blev det en ordentlig sprayning med flugspray på Belle och så klart fick hon på sig flughuvan innan det var dags att gå ut i hagen.

 

Sedan var vi klar med stallet för dagen och for tillbaka hem. :)

Tisdag kväll

Kategori: Allmänt

So you think you can dance är slut för idag, snart börjar någon random komediserie på 6an som jag brukar kolla på innan jag bestämmer mig för att det är dags att sova. Men jag borde nog sova typ nu egentligen för jag ska upp tidigt och mata och släppa ut hästarna imorgon, och sedan blir det en lång dag för Gatufesten i stan drar igång ordentligt så det gäller att vara pigg hela kvällen.

 

Jag har också avanmält mig från en tävling och anmält mig till en annan under kvällen, ingen större skillnad på klasserna dock rätt stor skillnad i avståndet.

 

God natt! :)

Stora rosetter

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag tjatat om Umeås stora rosetter i båda tävlingsinläggen, och ni kanske tänker: Hur stora kan de egentligen vara?

 

Så jag tänkte svara på det nu: De är såhäääär stora:

Till häst:

 

Nu är den på bilden i och för sig blå/gul och två år gammal och inte röd eller grön som de jag fick i helgen. Men jag tror ni fattar ändå ;) Jätteroligt med lite större rosetter, det var sådana i alla regionala klasser, och typ tre storlekar mindre i de lokala LB-klasserna. Tummen upp för ridklubbar som har fina rosetter! :D

 

Apropå tummen upp, det är två stycken som "Facebook-gillat" min placering i lördags, och tre stycken som gillar den i söndags. Lite roligt att man kan göra så. Synd bara att man inte kan se vilka de är (fast jag vet att en av de från söndagens klass är mamma ;) annars har jag noll koll haha).

Umeå RF, söndag 3/7

Kategori: Tävling

Arrangör: Umeå RF
Typ av tävling: Regional
Domare: Monica Lindgren, AnnaKarin Jonsson-Berg, Camilla Svensson
Klass: Msv C:2 2010
Procent (heltal): 62
Procent (decimal): 51
Placering: 5/18
Rosett: Grön

Helgens sista klass, inget regn i sikte denna dag heller. Men ack vad det blåste! Många hästar i klassen innan blev spända och fick missar pga läskiga buskar som rörde på sig och hårda vindar. Men men, allt är bättre än spöregn och åska! ;)

 

MsvC:2 idag också alltså och tre domare igen. När jag red runt banan så hoppade Belle till lite för en blomma som var ovanför en bokstavskon och hon var lite fundersam över varför det blåste så mycket. Programmet gick ändå bra, men bakdelsvändningarna blev inte super men annars en helt klart godkänd ritt tycker jag. Det kändes som att jag red mycket bättre i denna klass jämfört med de andra, trots lite trött häst och ryttare efter en lång tävlingshelg.

 

Domare H: 63,556% (3a)

Domare C: 62,00% (7a)

Domare M: 62,00% (6a)

Totalt: 62,519% och en 5e placering av 18 starter. Endast 9 stycken över 60% i denna klass.

 

Så helgen avslutades med ännu en stoor rosett, fast denna gång en grön. :)

5a i Hippson Riders Cup

Kategori: Tävling

Nu har Hippson lagt ut resultatlistan för vårterminen i Hippson Riders Cup och gissa vilka som kom 5a i MsvC-klassen?! Jo jag och Belle! :D Wihoo!

"Dressyr Häst

Msv C
1. Christina Karlsson Muscadet 90p
2. Sabina Olsson Lotus 78p
3. Siv Birgersson Nastac 76p
4. Christina Karlsson Dillian Bellahöj 64p + (10)
5. Anna Sundström Miss Belinda 64p + (8)"

Här finns hela resultatlistan.

Samma poäng som 4an, men sen så var hennes näst bästa placering bättre än min näst bästa, och då blev jag femma istället.

Rosett+plakett+hederspris kommer jag få. Blir spännande o se hur det ser ut. 2009 var det iaf väldigt fina rosetter så det är de nog nu också. :)

Gaaammal bild från januari 2010. Täcket var precis på gränsen då, nu har hon biffat till sig ännu mer så det är rätt tight nu. Men det duger bra som "slänga på efter dusch eller på svettig häst-täcke". :)

Umeå RF, lördag 2/7

Kategori: Tävling

Arrangör: Umeå RF
Typ av tävling: Regional
Domare: Christina Wikström, Camilla Svensson, Anna-Karin Jonsson Berg
Klass: Msv C:2 2010
Procent (heltal): 62
Procent (decimal): 29
Placering: 4/17
Häst: Miss Belinda

 

Lördag 2/7 Umeå RF

 

Mycket bättre väder idag! Soligt och inte något regn :) Startade 14.39 idag vilket betydde sovmorgon i hotellsängen innan det blev dags att bege sig till Hippologum och en promenad med Belle. Hann inte se någon i klassen för jag startade tidigt, men vi kollade lite på de andra klasserna innan.

 

Det kändes mycket bättre inne på banan nu, lite spänt i andra förvända och det enkla bytet, och i upptagningen efter mellantraven på m.linjen (typ jättesvårt ju, Belle tycker att vi är klara då så det gäller att rida rätt). Annars så blev bakdelsvändningarna för en gångs skull bra! :) Eftersom jag tyckte att det gått så pass mycket bättre än dagen innan så trodde jag också att det skulle visa sig i poängen, men så blev det inte riktigt så jag blev åter lite besviken över det. Inte över ritten, men poängen. Men jag startade som sagt tidigt, gick in som 3a då tror jag och låg faktiskt där väldigt länge trots många fina hästar bla några som slog oss i MsvC:1. Tillslut var det så få kvar att jag vågade hoppas på en placering trots allt. Blev nerpetad till delad 4e plats efter ungefär halva klassen och där blev vi klar även när klassen var slut. :D

 

Innan prisutdelningen så sa de att de tre första skulle komma till häst och de andra till fots (trots att det stod i RM att de övriga placerade skulle hämta rosetten i sekritariatet) så jag fick skynda mig att ta på mig stövlar+kavaj+hjälm, bara för att komma tillbaka lagom till att de tre första red in och prisutdelaren hade bara de 3 första rosetterna med sig. Så det var ju en liten kommunikationsmiss mellan speaker och sekretariatet :P . Aja, ingen skada skedd förutom en extra motionstur för att klä på mig, jag fick min stoora röda rosett i sekretariatet sedan. :)

 

Domare H: 63,556% (4e plac)

Domare C: 60,00% (5e plac)

Domare M: 63,333% (4e plac)

Totalt: 62,296%

 

Mellan H och M skiljde det 1 p, domare C låg 15 resp 16 p under de andra. Men de var ju iaf ganska eniga över vart i resultatlistan de ville ha mig. :)

Umeå RF, fredag 1/7

Kategori: Tävling

Började dagen med att bli ledsen över att det inte fanns våfflor på frukostbuffen, det var ju dumt...

 

Sedan åkte vi till Hippologum och jag gick ut och ledde Belle en stund, ungefär när jag vänt mot stallet igen så kände jag att det nästan började dugga. Lagom inkomna börjar det regna mer, och sedan mer, och tillslut ännu mera... Det både öste ner regn och det mullrade ganska ordentligt och sedan blixtrade det också lite. Tur att jag startade vid två tiden alltså. Mitt i allting så blev det nån form av strömavbrott så det hann bli lite strul med datorerna och onlineresultaten.

 

I alla fall, när jag skulle rida (FEI inledande för juniorer) så var banan värsta geggpölen och det duggregnade. Red fram inne men gick ut när det var 1,5 ekipage kvar. Dock var framridningen ute typ en leråker så jag skrittade mest runt. Inne på banan var det jobbigt för Belle att springa runt, och det blev jobbigt för mig att rida och då gick hon inte bra... och så vidare och så vidare. Det kändes helt enkelt inte alls bra och jag var inte ett dugg nöjd efteråt. Bara att bryta ihop och komma igen!

55,686% och 13/14 blev vi. Var helt säker på att vi skulle få mycket lägre poäng och definitivt säkra sistaplatsen men där fick jag fel. Tre domare var det också och ingen hade oss sist. En hade oss som 11, en som 12 och en som 13.

 

Som sagt inga höjdarpoäng, men mer än vad jag trodde efter jag ridit och nu är FEI-debuten över och vi har en poäng som vi kan satsa på att slå nästa gång. Nu lägger jag denna start bakom mig och blickar mot nästa gång istället. Det är hur som helst ett roligt program att rida! :)

 

Många timmar senare var det dags för MsvC:1, den gick på en annan bana, där det var en stooor vattenpöl typ tre meter in på medellinjen. Klassens starttid blev fördröjd med nästan en timme pga vädret, och sedan så harvade de banorna efter var 4e ekipage för att den inte skulle vara så geggig. Så nu slapp vi rida i extrem geggamojja, bara lite lagom geggamojja. Efter denna klass var jag nöjd, det kändes bra. :) Blev lite besviken över poängen som blev 61,489%, när det ändå inte var en massa missar eller så. Vi hamnade i alla fall på 9e plats av 23 startande (6 st plac) och det var endast 11 stycken över 60% så det var ju inte jättedåligt när man kollar på resultatlistan. :)

Back to vardagen

Kategori: Allmänt

Ja men då var det dags att återgå till vardagen efter tre dagar i Göteborg, mellanlandning hemma i Sundsvall och sedan en långhelg i Umeå.

Det finns ju några tappra stackare som klickat in här utan att få någon ny text, men jag ska se till att fixa många ord tills senare ikväll. Så sent ikväll typ, håll ut. (Eller kika in imorgon, för då finns det garanterat något)

Tills dess kan ni ju få en video från Coldplay's spelning i tisdags. (Inte jag som filmat om nån undrar)

Hemma!

Kategori: Allmänt

Är hemkommen från Umeå med en röd och en grön MsvC:2 rosett i bagaget. Hemma väntade ett paket från Equi-Design med typ världshistoriens snyggaste plastrong! :D

 

Ja, mer än så orkar jag inte skriva just nu.

.

Kategori: Anna och Miss Belinda

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1894272/missbelinda?claim=8azvyggstuh">Följ min blogg med Bloglovin</a>