missbelinda

Att göra

Kategori: Allmänt

Dagens ridning är sedan länge avklarat och dagens och morgondagens "att göra" ser väl ut ungefär såhär (dock ingen direkt ordning, men det var roligt med siffror :P )

 

1. Bläddra igenom några böcker jag lånat på biblioteket och maila till en lärare ang en uppsats

2. Läsa så mycket jag orkar i Wuthering Heights (tips: Läs den inte om ni inte måste, den är rätt tråkig -.- )

3. Ta fram mitt vita tävlingsschabrak och andra nödvändiga grejer som är förvarade hemma

4. Kolla på lite youtubeklipp med helgens program, iofs så har jag rätt bra koll, men det skadar inte att banka in dem ännu lite hårdare ;)

5. Snygga till i min box här hemma (även kallat mitt rum)

 

Jag har redan börjat med punkt ett, och när den och punkt två är klara så har jag inget skolarbete att göra imorgon, så det är nog dags att sätta igång nu. För vem tackar nej till en helledig fredag?

Veckans sista skoldag

Kategori: Allmänt

Fick idag reda på att jag inte har några lektioner på skolan torsdag eller fredag, så jag har liksom redan smygstartat min helg, hihi. I och för sig har jag lite grejer att göra, men nu kan jag göra det när jag vill och inte när skolan tycker att jag ska göra det, så det känns ju liksom helt okej. :)

 

Igår red jag i ridhuset, det gick väl varken jättebra eller jättedåligt. Helt mitt i mellan liksom. Idag blir det vila och jag tror jag ska fortsätta frisera hon lite, jag började igår med att klippa hovskägget, och nu ska jag fixa till manen där nackstycket ligger och kanske tunna ur manen lite så det går lätt att knoppa på lördag.

 

Starttiderna till helgen har kommit ut, dock kan de ju komma att ändras lite eftersom de ju är preliminära, men just nu så rider jag 17.01 och 19.36 på lördag, och 13.50 på söndag. Så det blir en ordentlig sovmorgon på lördag, och sovmorgon på söndagen också. :)

Böcker

Kategori: Allmänt

Har varit på biblioteket och lånat några böcker och hittade även "Dressyr med Kyra" och "Ridlära" av Bo Tibblin så de fick också följa med hem. Jag har faktiskt inte så mycket som bläddrat igenom nån innan men tänkte att nu kanske det är dags att göra det. Alltid lär man sig nåt nytt! :)

 

Kvällen kommer spenderas i stallet då vi ska kvällsfodra.

Min dag i punkter

Kategori: Allmänt

Som rubriken säger; Min dag i någon slags punktlista

 

@ Skola

 

@ Skynda hem från skolan efter dagens enda lektion för att hämta pengar

 

@ Går ner på stan och köper tågbiljetter till Göteborg och konsertbiljetter för att vi ska dit på endagsfestivalen Where The Action Is i juni

 

@ Kommer hem från stan, åker till stallet och skrittar övre rundan

 

@ Kommer hem från stallet, åker till frissan och fräschar till håret

 

@ Kommer hem från frissan, sätter mig vid datorn och gör en knasig lista med en massa snabelan

----

Lite komiskt att jag gjorde ett tidsinställt inlägg om Göteborgsresan igår som kom upp idag ungefär samma tid som vi ringde till sj och kollade om det gick att boka tåg trots att det är mer än 90 dagar tills hemresebiljetterna släpps. Det gick iaf bra att boka, och extremt billigt blev det! 98:- för Sundsvall-Göteborg tur och retur. Nästan löjligt billigt, liksom 3 kronor mer än vad en lunch på en restaurang i stan kostar (vi såg det på en skylt på väg från tågstationen där vi bokade, därav liknelsen :P ) Aja, nu ska jag sluta svamla om våra billiga biljetter. Kan ju passa på att berätta att jag och mamma kom på att hästaffären Second Saddle ligger i Göteborg, så den kommer helt klart bli besökt av mig någon av dagarna! :) (förutsatt att jag hittar dit vill säga... ;) )

Where The Action Is

Kategori: Allmänt

I sommar ska jag faktiskt åka på en helt icke hästig resa. (Annars brukar de flesta utflykter ha en ridklubb som slutdestination, hehe). Men den 27 juni ska jag och sex kompisar åka ner till Göteborg för att turista lite i några dagar, på schemat står bland annat endagsfestivalen Where The Action Is och Liseberg. (Lite shopping kan man nog klämma in också ;) )

Det är ju perfekt att festivaldagen är på en tisdag, annars brukar mina sommarhelger gå åt till tävlingar, men nu finns det ingen risk att jag kommer missa någon som jag gärna velat åka på! Bra va?! :D

Sist jag var i Göteborg var faktiskt 06 när vi provred Da Capo, så lite sentimental kanske jag kommer bli, men det tycker jag att man får bli också. Över 4 år med världens bästa ponny är helt klart värt att minnas tillbaka på!

(Belle fick också vara med på bilden)Så om någon känner till en hästsportsaffär i närheten av Göteborgs centrum så tipsa gärna! :)

Dagens bravader

Kategori: Allmänt

Dagen började med att någon snodde en timme av min sovmorgon. (eller ja, det blev ju sommartid om nu någon lyckats missa det :P )

Åkte till stallet strax efter tolv och tittade lite på några som red för det var som jag skrivit tidigare klubbtävling idag. Vid ett började LC:1 som jag skulle döma, och om jag får säga det själv så gick det bra, hoppas att alla ponnybarnen också tyckte det. :)
Satt i lilla ridhuset, där det är som en domarkur på kortsidan, och där blir det rätt kallt så jag frös lite om fötterna efteråt.

När det var klart åkte jag ner till mitt stall och fixade Belle, red sedan upp i stora ridhuset som egentligen skulle vara avbokat en stund till efter tävlingen, men det verkade inte direkt ha kommit fram då det var några andra där :( och jag som hade planerat att rida igenom lite programdelar blev lite lagom irriterad och gick in i lilla ridhuset istället, inte lika stort men det var skönt att vara ensam.
Testade faktiskt att rida igenom LC:1 som jag dömt innan, och jag måste säga att 15m volterna på kortsidan är svåra att få till, när de ligger på långsidan blir det ju mycket lättare (typ som galoppvolterna i typ alla LB program). Haha, tur jag slipper det programmet :P

Behöver jag säga att jag blev tävlingssugen av att se alla som hade fixat sig och ridskoleponnysarna med kavaj o knoppar o hela kalaset?! Aja, om en vecka är det äntligen avklarat, förhoppningsvis kändes det bra också ;)

Söndag

Kategori: Allmänt

Om lite mindre än en timme åker jag till stallet, jag har lärt mig LC:1 utan och innan, och efter domeriet ska jag och mitt nyputsade kandar (och hästen, hehe) dressera i ridhuset. :)

Header

Kategori: Icke hästrelaterat

Bytte ut headerbilden, dock ser det lite stört ut med texten, men det gör inte så mycket. Får klura på det nån annan dag :)
Tyckte det var dags att byta bild så då gjorde jag det.

Tillägg - kl 23.45
Bytt igen, blev inte riktigt rätt storlek, men klart bättre än innan! :)

Filmen från igår

Kategori: Icke hästrelaterat

Filmen jag skrev om i gårdagens inlägg blev faktiskt väldigt bra om jag får säga det själv, jag är liksom rätt bra på att filma konserter ;) Men ljudet är en annan femma... Så om det blir något upplagt på YT eller inte får medlemmarna själv avgöra.

Slänger iaf in en film på Carl Norén som var gårdagskvällens huvudakt, han spelade många trevliga låtar. :)(Filmen är dock från ett annat framträdande nån annan stans)

Kandarputs

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag ägna mig åt att ge lite kärlek till mitt kandar. Det är dags för en storrengörning (Läs här om hur jag brukar göra) av det tycker jag!

Det kanske låter knasigt att sitta hemma en lördag och smörja kandar, men ja, då får jag väl vara lite knasig idag då. :P

Idag skrittade jag ut, hade faktiskt kandaret på då, inte för att jag brukar ha det ute, men jag har köpt en vippstång för att jag ville prova och se hur det fungerar med en sådan. (Nu har vi inte alls något problem med den vanliga, men man kan ju alltid testa något nytt ibland, kanske blir det lite bättre, kanske blir det lite sämre). I alla fall, jag provade med den stången i torsdags i ridhuset också, och det var nog lite ovant för Belle, för förutom att den "vippar" lite så är den också något smalare än den vi hade innan. Men hon tyckte nog att den var helt OK att ha i munnen. Och för er som tappat bort er i mitt ordsvammel så kan jag ju sammanfatta det med: Jag hade kandaret med nya stången ute för att hon skulle få känna efter hur den "smakade".:)

Så, kandaret ska plockas isär och smörjas, och betten ska få bada så de blir extra rena och fina :)

Imorgon ska jag som sagt vara domare på klubbtävling, så jag ska kika igenom LC:1 så jag kan den. Sedan så ska jag rida i ridhuset, det blev ingen msv privatklass pga lite miss i kommunikationen och planeringen, så istället blev ridhuset bokat för oss dressyrryttare som ville rida igenom program. Och det behöver jag, för nästa helg är det ju äntligen dags för tävling, så det gäller att passa på att träna när tillfälle ges! :)

Tillägg: Nu verkar det väl som att jag aldrig smörjer mina grejer när jag är på stallet :P Men det gör jag faktiskt ;), men då blir det bara "ytligt" med "Horsemans one step". Brukar ta hem träns och kandar lite då och då för att rengöra dom riktigt ordentligt också. :)

Bild

Kategori: Bilder och filmer

Tömde filmkameran på hästgrejer för jag ska filma en grej ikväll, kommer förmodligen lägga upp det på youtube sen (om filmen får godkänt av de som är med, men det blir den nog, för jag är ju typ världsbäst på att filma, hehe) så då får ni se.

Men här kommer iaf en bild från en träning, knäppt med filmkameran så ni får ha överseende med kvaliten :P

Busridning

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sen jag skrev här, men här kommer ett inlägg till er tappra som kikar in här i hopp om att se något nytt. :) (Bjudet till och med på en spännande bild också)

 

Idag började jag kl 13.00 så jag var på stallet. Det har blåst som sjutton idag också, så att rida ut kändes inte så aktuellt. Istället blev det lite busridning, eller ja, de flesta kallar det nog för hoppning ;) Men eftersom det mest blir dresserande för våran del fast vi tycker att det är väldigt roligt att hoppa så kan man nästan kalla det för busridning, hihi.

 

Innan jag red upp så tog jag självklart på mig ridvästen (tycker att alla som hoppar ska ha en sån, inte bara dom under 18, fast det är ju bara min åsikt, och det är nog rätt få som håller med). I alla fall så hade den bott i höförrådet med en massa extratäcken och sånt, och där är det inte lika varmt  som i sadelkammaren där den bott förut, så den var liiite stel om man säger så. Men tog på mig jackan uppepå för att värma upp den lite mer, och efter ett tag så gav den med sig och blev smidig igen. :)

 

Vi gick in i lilla ridhuset för att där skulle det förmodligen vara ledigt, och så fick jag vara banbyggare och mamma var banpersonal, två sockerbitshinder blev det. Alltså inga höjder som skulle imponerat en hoppryttare, men för oss var det alldeles lagom (fast det är ju roligt att hoppa högt också, men nu när vi inte hoppat på ett bra tag så känns det ju onödigt att ha höööga hinder, det är ju inte heller höjden det sitter i, det är ju själva grejen att få skutta lite som är roligast!)

 

Ja, vi tog några skutt och hon var så duktig så. :)

 

Här har vi dagens fina banskiss  ;)

Domare

Kategori: Allmänt

På söndag är det klubbdressyr, och förhoppningsvis går det att trycka in en MSVC:2 för privatryttare då vi är några som gärna vill rida igenom det inför helgen efter.

I alla fall så ska jag vara domare i LC:1 för ponnysarna, det är ett program jag inte ridit sedan 2006 på foderponnyn vi hade då, och sedan dess har det ju blivit omgjort så det blir till att plugga in det så det inte blir något fel när jag sitter där och ska döma. :)

Tror jag ska skriva ut bilderna från stallbacken, sen sidan är oslagbar när det gäller programinlärning tycker jag. Så om du inte redan varit in där så är det dags att göra det nu! :)

Återläsningsdag

Kategori: Allmänt

Imorgon, onsdag har vi återläsningsdag på skolan. Det blir så när man läser i block för då är året uppdelat på fyra perioder och innan en ny period blir det en återläsningsdag så man kan ta igen om man missat någonting under perioden som varit.

Har man inte missat något så får man istället en ledig dag att ägna åt andra saker än att sitta i skolan och slutföra något.

Jag tänkte börja min dag med att sova, och sen har jag inget planerat förutom att jag ska träna kl 15.00 och så ska jag väl försöka komma nån stans i den engelska boken jag måste läsa, Wuthering Heights (svindlande höjder). Den är än så länge rätt trög, men sakta men säkert går det lättare. Tur det i alla fall! :)


Jag har faktiskt äntligen lyckats få in mina mobilbilder till datorn, så här kommer en closeup på Belles kandarpannband, dock inte så bra ljus, men det är rosa och guldiga stenar på det och jag är såååå glad att jag hittade det när vi var i Globen i november! :D

Stormvarning

Kategori: Allmänt

Okej, så hemskt som rubriken beskriver det har det inte varit. Men det har blåst en massa, och jag var mindre peppad att rida idag, vilket ledde till att veckans vilodag blev denna tisdag. Jag kan ju berätta att jag hade tänkt att rida ut, för ridhuset var inte ledigt förrens efter sju, men det är inte så skoj att rida i skogen när det blåser och det känns som att träden kommer knaka ihop och ramla typ en meter framför en på stigen. Inte för att jag har något emot att hoppa över trädstammar, men ska jag göra det så vill jag inte riskera att få ett annat träd i huvudet samtidigt. ;)

Så, ingen ridning idag som sagt.

Igår red jag på planen utanför stallet, det är så skönt att ha den där. Dock fasar jag redan för geggperioden som börjar komma nu när det äntligen är plusgrader så gott som dygnet runt, för då kommer den bli geggig och slaffsig. Fast det är ju inte specifikt för våran ridplan, så brukar faktiskt de flesta bli, det är ju nästan som ett vårtecken. :P

Imorgon är det träning som står på schemat, hoppas det känns lika bra som tidigare, för då kan vi kanske fokusera lite mer på krumelurer och inte så mycket på att komma till "krumelurridningen" (eller hur jag nu ska förklara det, äh ni fattar säkert). Det är ju tävlingspremiär nästa helg, så det gäller att passa på o träna på allting som kommer i programmen, det är ju en massa skolor, halter, ryggningar, bakdelsvändningar osv som ska visas upp på bästa sätt. :)

Ponnydressyr idag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en regional/nationell ponnydressyr hemma. Men jag har inte tittat hela dagen, först skrittade jag och Belle nedre i solskenet. Sen blev det dags att förflytta sig upp till ridhuset där jag skulle vara speaker i FEI klassen.

 

Att vara speaker är ganska roligt tycker jag, men det blev lite långtråkigt också, för vi brukar ha en knappare bredvid domaren och så kommer poängen upp på en procenttavla så publiken kan se. Och i speakerbåset kan man se vilken poäng det blir på alla moment. Men som sagt, så var det inte idag så jag fick nöja mig med att titta på alla ponnysar och spela musik istället.

 

Spela musik var det ja; innan hade tydligen en instrumental Michael Jacson skiva spelats 1½ gång i klassen innan. Så jag rotade fram en skiva som jag fixat till förra året, så nu blev det lite gott och blandat istället. Bla, Johnossi, Foo Fighters, Up The Chimney och Dundertåget.

 

Tävlingssugen blev jag i alla fall, men nästa vecka är det iaf en klubbdressyr, och veckan efter det är det årsdebut, så den som väntar på nåt gott... :)

 

Måste ju avsluta detta inlägg med en ponnydressyrbild, trots att min ponnyrryttarstämpel försvann i januari när han såldes.

Skoj

Kategori: Allmänt

Idag var det roligt att rida! :D

 

Började med att rida fram i lilla ridhuset för det var lektion i stora, och redan då kändes det bra. :) Sedan gick vi över till stora när det blev ledigt där, och efter att vi vänjt oss vid temperaturskillnaden (det var betydligt varmare i stora!) så var det dags att börja jobba igen.

 

Gjorde lite allt möjligt, och det som ska vara lätt var väldigt lätt, och det som brukar vara svårt var bara ganska svårt. :)

 

Imorgon ska jag rida ut och sedan vid halv två ska jag vara speaker för det är ponnytävlingar i dressyr. Så jag ska passa på att spela lite ordentlig musik till skillnad från vad alla andra klubbar gör ;)

Snö

Kategori: Allmänt

Det har snöat konstant varje gång jag tittat ut genom ett fönster eller befunnit mig utomhus. Det är inte så skoj! :(

Skrittade övre idag, passade på att ta på mig mina skidglasögon som jag har i stallskåpet, hela världen blev lite blå, men det gjorde ju ingenting. :) Jag slapp snö i ögonen och det var det viktigaste!

När vi kom tillbaka så var min jacka och mina byxor en nyans mörkare blå av smält äcklig snö, dock gick det inte igenom så jag blev inte blöt. Belles pannlugg var dubbelt så tjock av en vit extralugg, och hjälmen var täckt med ett tjockt lager snö.
Behöver jag ens säga att jag vill ha vår nu?!

Stall mitt på dagen

Kategori: Allmänt

Dagens morgonlektion var inte så lång, och nästa lektion börjar 14.30 så jag gick hem. Tänkte först försöka jobba lite, men det är så fint väder och det löste sig med skjuts så jag passar på att åka till stallet om en stund istället. :)

 

Imorgon är det programridningsträning så idag tänkte jag dressera lite :P Helst ute, för det är som sagt fint väder, men det beror lite på hur underlaget ser ut.

 

Sedan ska jag hem och duscha och byta om innan det är dags för en teorilektion på idrotten. Ganska knasig skoldag faktiskt.

Bilder

Kategori: Bilder och filmer

Här kommer några bilder från i fredags när vi blev fotade! :)

 

Utrustning Miss Belinda:

Kandar - Hansbo Leonardo (pannband med rosa och guld bling)

Sadel - Amerigo

Schabrak - Eskadron

Benlindor - Sjöhagen

 

Utrustning Anna:

Stövlar -  Cavallo Grand Prix Plus

Hjälm - Charles Owen Wellington Classic

Tröja - Vit piké och svart rutig

Ridbyxor - Jacson

Handskar - Roeckl

Nybadad guldhäst

Kategori: Allmänt

Igår skrittade vi en bit på nedre, genom skogen gick det bra att gå, men när vi kom till uppförsbacken (som är bredvid en åker, så det är likosm väldigt öppet) så var det en massa snö som blåst på spåret så det var djupt och uschligt, så vi vände.

Sedan fick hon sig ett ordentligt bad, det var inte så kallt och vi skulle ta in hästarna sedan så då passade det bra att duscha bort all gammal vintersmuts, vinterpäls och ev linimentrester från benen. Jag tror att Belle tyckte det var ganska skönt, även om hon kanske trodde att det var tävling på G. ;)

Sedan fick hon stå inne i boxen med ett mysigt täcke och torka medans vi tog in stallets hästar.

---

Idag stod vila på schemat så jag passade på att massera och pyssla på istället, och redan när jag tog av täcket så märkte jag att hennes guldighet börjar komma fram nu. Så att få bort en massa damm och tråkig vinterpäls var bara bra! :)

Tillbaka på bloggen+bild

Kategori: Allmänt

Ja, nu var det några dagar sedan jag skrev här, och i veckan har vi hunnit med lite allt möjligt, både träning och fotografering.

 

Jag orkar inte skriva några långa utläggningar om träningarna, jag sammanfattar det hellre med att säga att min häst är bäst! Och att det ibland kan bli lite förvirrande att rida för två utomstående tränare (som har samma mål men lite olika sätt att komma dit), och då är det så skönt att ha Marita på hemmaplan som kan sammanfatta allting på ett bra sätt så jag slipper vara förvirrad. :)

 

Som sagt, fotografering i fredags. En födelsedagspresent av min kompis Jessica (som har en blogg med en massa fina bilder på sin hund, och även andras, bland annat våran bruna knaspudel Coffee - storpudeln.blogg.se heter den.)

Här är en av bilderna som togs

Och den som missat att jag gillar rosa har nog blandat ihop mig med någon annan. :P (och lugn bara lugn alla matchningsfreaks, den lila koftan hade jag bara i början när vi värmde upp, under finns en mycket mer matchande tröja ;) )

 

Fler bilder kommer imorgon, nu ska jag sova så jag orkar med morgondagens skola. På specialidrotten ska vi ha styrketräning, det var ett tag sedan så det blir spännande. :)

Melodifestivalen

Kategori: Icke hästrelaterat

Just nu håller melodifestivalfinalen på för fullt, men jag befinner mig på stallet för att jag har dressyrträning, och ska jag vara ärlig så är jag inte allt för ledsen över att jag missar spektaklet (eller i alla fall nästan hela).

Jag tror att Erik Saade och Danny kommer hamna högt upp på resultatlistan då de är rätt stora flickfavoriter.
Jag vill att The Moniker ska vinna, för den låten blir man glad av och det är nog den enda som är hyffsad :P Fast jag gillar Swingfly låten också, men den kommer nog inte bli så bra placerad. Men man vet ju aldrig. ;)

Snart stall

Kategori: Allmänt

Snart ska jag åka till stallet, dressyrträning för Camilla Toll står på schemat. Fast jag rider inte förrens kl 20.00 så det är ett tag kvar så vi ska nog kika lite på nån av de som tränar innan också.
Sedan ska vi kvällsfodra hästarna i stallet innan det blir dags att åka hem lagom för att se vem som vann melodifestivalen. :)

Supergulligt schabrak

Kategori: Utrustning

Kikade runt lite på www.horze.se, och hur gulligt är inte detta schabrak?!

Synd bara att det är en hoppmodell, och av märket Happy Go Lucky (som bara brukar ha ponnysaker). Hade det funnits i dressyrmodell storlek full så hade jag nog varit den första att beställa! ;)


Här finns länken till hemsidan där det finns. :)

Modeller för en dag

Kategori: Allmänt

Ja, idag har jag och Belle varit modeller. Fick det i födelsedagspresent av en kompis och idag passade det bra för båda två, och till och med vädret var på våran sida! :D

Hade såklart det rosa schabraket och rosa lindorna, och själv hade jag en rutig tröja med lite rosa i, så vi var väldigt matchiga och fina.

När vi modellat färdigt så fick även fotografen prova på att skritta lite på min stora snälla häst, och då passade jag på att knäppa kort. bad hon att ställa in kameran på "amatör mode" för min skull, men trots det så blev bilderna inte direkt bra. Dock var det inte motivets fel, mer brist på fotokompetens från min sida ;) Äh, jag håller mig till ridningen istället, där vet jag hur man ska göra.

Kikade på bilderna i kameran på vägen hem från stallet, och jag tyckte att de blev väldigt fina! :D Just nu bor de nog fortfarande i kamerans minneskort, men när vi träffas nästa gång så kan jag förhoppningsvis få dem, så det blir spännande! :)

Tjohoo

Kategori: Allmänt

Tjohoo 1: Det har slutat snöa, och nu såhär i efterhand är jag nästan lite glad att det faktiskt snöade lite igår, för då blir det ju finare bakgrund till dagens aktivitet. :)

Tjohoo 2: Klubbtävling den 27e, veckan innan årets första riktiga tävling. Det ska bli roligt att rida igenom ett program och väcka tävlingsinstinkten lite grann. :)

Imorgon

Kategori: Allmänt

Imorgon, om det inte snöar så ska jag och Belle göra en rolig grej. Kan ju visa delar ur våran tänkta outfit så kanske ni listar ut det...

 

Lite tur

Kategori: Allmänt

Det var tur att jag anmälde mig till Färsta häromdagen, för nu är alla klasser på lördagen stängda (men man kan anmäla sig på reservlista). Hann ju anmäla mig till MsvC:1 då.

 

På söndagen går det fortfarande att anmäla sig iaf, och jag som inte hade bestämt min 3e klass fick ju lite färre klasser att välja på. Men det löser sig nog. Jag kan ju alltid ställa mig på reservplats och hoppas på en eller annan strykning, det brukar ju hinna bli några sådana innan tävlingen börjar. :)

Gårdagens ridhuspass

Kategori: Allmänt

Igår red jag som sagt i ridhuset, trodde det skulle vara proppat då det är mer bokat än vanligt för att ridskolan ska ha sportlovsgrejer för eleverna. Men vi var faktiskt bara fyra stycken som mest i stora ridhuset, så det fanns gott om plats för alla. :)

Belle kändes väldigt bra i alla fall, jag började med en massa halter och igångsättningar, och sedan lite övergångar mellan allt möjligt. Gjorde inte så himla mycket, lite skolor på långsidorna blev det i alla fall, och jag börjar vänja mig vid MSVC:1'ans travprogram. Fast jag tycker fortfarande att skolorna låg bättre till i LA:6, men det är bara att försöka vänja sig.

Nu på morgonen har jag anmält mig till första tävlingen: 2-3 april hos Sundsvalls FRK, Medelsvår C:1 och C:2 blir det, och förmodligen en klass till, men jag har inte ritkigt bestämt mig än. Får se hur det går på träningarna nu i veckan. :)

Sportlov

Kategori: Allmänt

Idag börjar mitt sportlov (fast jag tjuvstartade i fredags hihi).

Jag har lite skolarbete att bli av med, så idag ska jag försöka slutföra det och så jag kan vara ledig resten av dagarna.

Hästveckan ser ut ungefär såhär:

Måndag - Rida lite i ridhuset
Tisdag - Träning för Maria Eriksson
Onsdag - Träning för Maria Eriksson
Torsdag - Skritt i skogen
Fredag - Jogga lite
Lördag - Träning för Camilla Toll
Söndag - Träning för Camilla Toll

4 träningsdagar denna vecka = lugnare jobb nästa vecka. :)

Skritt nedre

Kategori: Allmänt

Jag skrev igår att jag skulle rida i ridhuset efter tävlingarna idag, men jag skrittade nedre istället. Kom på att det är bättre att jag rider ut idag och lite i ridhuset imorgon för det är träning tisdag och onsdag. :)

Tidigare idag var jag på bio, behöver jag säga att vi höjde medelåldern något (om man bortser från föräldrarna), vi såg nämligen Trassel 3D :P Den var lika rolig som jag trodde att den skulle vara, lite förutsägbar på vissa ställen, men lite oförutsägbar på andra. Precis som en tecknad barnfilm brukar vara ;)

 

Djuren i filmen var lite roliga, bla en söt kamelont och en häst som betedde sig lite som en hund. :PMitt rosa pannband

Kategori: Utrustning

Fick en fråga om mitt rosa pärlpannband, så då kan jag ju lika gärna skriva några rader om det här också om nån mer skulle undra. :)Detta pannband började sin karriär som ett vanligt brunt pannband med en glittergrej i mitten:

Men den glittergrejen höll på att lossna, dock syntes det inte när det var böjt, men jag störde mig på det ändå :P

Och då kom vi på att vi ju känner en som är jätteduktig med smycken och pärlor och tänkte att hon får gärna prova att sätta dit pärlor. Vilka pärlor spelade ingen roll, det enda kravet jag hade var att de skulle vara rosa, hihi. Och slutresultatet blev ett uppgraderat pannband med rosa pärlor (bla sötvattenspärlor och någon swarowskipärla, så det är ju inte vilka plastpärlor som helst ;) )

Jag har ett jättefint svart pannband med blå pärlor som Da Capo (min fd ponny som nu är såld), men det kan jag inte ha på Belle för hon har bara bruna grejer. Och apropå brunt, så har jag ett pärlpannband med bruna pärlor också, ska nog byta till det snart för att variera lite, har haft det rosa väldigt länge nu. :)


Ja, det är sagan om mitt rosa pärlpannband. :) (fotograf på andra bilden: mnfoto.blogg.se)

Nu blev jag tävlingssugen av att titta på bilder, "bara" en månad kvar nu iaf.

Årets första tävling

Kategori: Allmänt

Årets första tävling; var såklart en hopptävling, vad annars?!

 

Men det var roligt att se lite hemmaekipage och jag tycker att de skötte sig bra. :)

 

Det enda som är tråkigt med hoppning är pauserna mellan klasserna då banan ska fixas och sen så ska alla gå runt i minst en halvtimme. Och SEN börjar tävlingen igen. Vi lyckades komma lagom till de sista i 1m klassen, och sen blev det ju såklart paus. Men eftersom det var många ekipage vi ville se i 1.10 så stannade vi kvar och väntade i 45 min medans banan byggde om.

 

Passade på att kika lite på framhoppningen, och jag är glad att jag rider dressyr, för det var inte direkt ordentligt där. Så fort nån skulle hoppa så ropades det väldigt tyst när de var så gott som framför hindret.

Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag tycker att man ska ropa högt och tydligt i god tid innan. Själv brukar jag hojta: HOPPNING OXER när jag är vid mitten på långsidan innan det är dags att svänga, det tycker jag är lagom. Men jag är ju bara en hobbyhoppare med hjärtat hos dressyren så jag kanske har fel ;)

 

I morgon ska jag rida i ridhuset efter tävlingen.

Fredagens ridning

Kategori: Allmänt

Igår var det fredag, och jag red i ridhuset. Var alldeles ensam i början och gjorde en massa halt-skritt-halt-rygga-skritt-halt-skritt osv övergångar i början. Sen lite skritt-trav innan jag rullade igång i galopp.

Lyckades med två fina byten :) Och sen fick det bli lite skolor på långsidan + ryggning på kortsidorna innan jag nöjde mig för dagen och vi gick ner igen.

 

Härligt varmt var det igår, typ +7 och sol, nu kanske våren kan komma snart?!

Mountain Horses nya ridstövel

Kategori: Utrustning

Mountain Horse har kommit med en dressyrstövel och de ser ju rätt okej ut. MEN när jag kollade efter måtten så hittade jag denna mått-tabell för MH stövlar (kolla på Victoria High Rider)  och längsta skaftet oavsett storlek och vidd, är bara 49 cm högt. Hur tänker man då undrar jag. Ska man göra en dressyrstövel så borde dom väl vara höga, eller är det bara jag som tycker det?

 

Till och med Suprime High Rider-modellen är högre, och den marknadsförs ju som en hoppstövel. Nä, nu blev jag lite besviken på denna nya stövel. Fast jag kan ju allitd hoppas att det blivit nåt tryckfel i mått-tabellen eller nåt, men jag tvivlar på det. :(

 

Snygg brun färg har de, synd att jag har alldeles för långa ben...

 

http://www.mountainhorse.se/sv/ Här finns alla sommarnyheter!

Tillbaka till vardagen

Kategori: Allmänt

Kom hem till Sundsvall och vardagen i tisdags kväll, vilket betyder att jag var i stallet och stökade på som vanligt igår, onsdag.

 

Belle var lite sur när jag öppnade boxdörren igår, undra om det var för att jag inte köpt med mig något hem till henne? (eller så var det för att jag störde i middagen... hehe) Skrittade i alla fall nedre och övre, på övre mötte jag först ett ekipage på väg ner för backen när jag var på väg upp, och stigen är rätt smal så det var bara för mig att vända, hade ändå inte kommit så långt.

Typ halvvägs upp så möter vi två hästar till, men då var det som tur var lite bredare på ett ställe så vi fick så lov att kliva ner i den halvdjupa kramsnön, men det gick bra det också.

 

Idag red jag upp till ridhuset, där var det full fart från alla håll och kanter, så jag skrittade rätt länge för jag tänkte att någon borde ju ha ridit klart snart så det kunde bli lite lugnare, men så blev det inte riktigt. Började trava och galoppera lite, men när det kom fler hästar så valde jag att rida ner till stallet och rida ute på planen där en stund trots att det börjat skymma lite. Kände inte för att trängas i ridhuset.

 

Imorgon har jag ingen skola, så man skulle ju kunna säga att mitt sportlov började idag. Varför kan man kanske undra: Jo för att vi har egen träning på specidrotten på morgonen, och på eftermiddagen har vi eget arbete på geografin. Så jag ska utöva min speciella idrott och plugga hemma istället. Så det blir ju en skoldag hemma, fast det känns som lov. ;)

Stockholm 28/2-1/3

Kategori: Icke hästrelaterat

Måndag och tisdag denna vecka har spenderats i Huvudstaden för att använda min bästa födelsedagspresent: Konsert med White Lies på Cirkus.

Som resekamrat hade jag min storebror och eftersom det är tack vare honom som jag fick reda på vilka White Lies är så var det väl inte mer än rätt att han föjlde med ;)

 

Vi kom fram lagom till lunch vilket resulterade i en stor och god pizza på Pizza Hut (vart annars?) innan det blev dags att börja turista lite. Jag hade sedan innan bestämt att jag skulle leta rätt på hästaffären inne i staden, så vi började vandringen dit, och trots min dåliga beskrivning ("Den ligger typ vid Rigoletto") så hittade vi dit. Dock var det inte så spännande där inne, kikade på vita dressyrschabrak men hittade inget jag ville ha. Och resten av grejerna var sånt som finns här i Sundsvall också så där spenderade jag inte några pengar.

 

Efter hästaffären vandrade vi runt ett tag innan vi åkte till hotellet (Hasselbacken) och det låg ju extremt nära Cirkus där konserten var så det var rätt praktiskt om man säger så. :)

 

Tillslut blev det ju dags för själva målet med resan: Konserten. Den började med nåt förband från Sverige som vi bara såg slutet av, och sedan ett annat förband som var riktigt bra (Transfer) och därefter förband nr 3, Crocodiles, och dom var väl inte direkt dåliga men eftersom jag hört de förut och gillade några av låtarna från skivan så var förväntningarna klart högre än på det första, så lite besviken blev jag ändå. Sedan blev det äntligen dags för dagens höjdpunkt, White Lies och de var precis lika bra som jag hade förväntat mig, om inte bättre! :D

 

Redan nöjd och glad efter första dagen, och sen hade jag ju en hel dag att spendera med affärstittande och lite shopping, och lite turisting. För även om jag varit i huvudstaden många gånger så har jag inte spenderat så mycket tid med att bara vandra runt i centrum hit och dit. Roligt var det i alla fall, och jag lyckades både hitta till gatan där hästaffären låg och att gå runt ett rätt stort hus vid stureplan - blev lite förvånad när jag kom fram på samma ställe som jag började, haha.

Köpte två klänningar i en affär, och ett linne på ett av de extremt många HM, men annars så blev det inte så mycket shopping, förutom en tröja på konserten dagen innan. :)

 

Hästen då? Jo hon överlevde utan mig i två dagar, mamma red i måndags och då hade hon skött sig ordentligt trots att det var ett tag sedan någon annan än jag satt i sadeln.

 

Ja, det var lite om min minisemester, och det var riktigt trevligt att åka iväg från vardagen och bara ta det lugnt. Extra bra var det att jag bara missade två lektioner i skolan och vad som hände där är jag redan uppdaterad om.

 

Bara för att det blev så mycket text och lite bilder så slänger jag in en på min nya tröja! :)

Tillbaka igen

Kategori: Allmänt

Har kommit på att jag lika gärna kan slänga upp samma inlägg här som i hippsonbloggen, kalla det onödigt, jag kallar det för praktiskt. Eller nä, praktiskt är det inte. Men det är lättare att hitta hit än dit (iaf lättare adress :P )så då kan jag väl lika gärna köra med "copy-paste" metoden och lägga upp det här också. Tänker dock inte lämna hippsonsidan i första taget, det är ju trots allt folk som väljer att klicka in sig där och läsa och det är ju roligt.

Äh, nu ska jag sluta pladdra och kanske skriva om lite hästiga saker istället, för jag antar att det är en hästbogg jag har?! ;)