missbelinda

Blixtar och dunder

Kategori: Allmänt

Här öser regnet ner, det blixtrar rätt ordentligt och åskan dundrar så pass att husväggarna nästan skakar. Uscha för tråkigt väder.

 

Men jag får väl se det från den ljusa sidan: Hellre att det är skitväder nu istället för till helgen för då är det full rulle med tävlingar. (Och ja, jag inbillar mig att det här är enda dagen vädret kommer vara så här. Det räcker med en blöt tävling i månaden tycker jag)

Tisdagens ridning

Kategori: Allmänt

Hej Hopp!

 

Idag har jag ridit min häst (och en ponny)

Imorgon ska jag rida min häst (och en ponny)

På torsdag ska min häst vila (men jag ska rida ponny)

 

Idag blev det ett jogg-pass med Belle, red runt på våran plan i trav och galopp på lite volter och serpentiner. :)

Fixar till kalufsen

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 8.40 och jag har varit hos min frissa i tio minuter. Jag har inga lektioner på tisdagsmornar så då passade det bra att boka in en klipptid på morgonen.

Jag har faktiskt ingen lektion i eftermiddag heller, och vet ni vad det betyder? Jo, LEDIG TISDAG! :D Fast jag har lite tjafs att göra klart som ska in nästa vecka som ska göras, men det fixar jag. :)
Sen på onsdag är det fotbollscup på skolan (alltså en rätt lugn dag för jag ska inte vara med och spela, bara hejja på klassen).
Torsdag = Kristihimmelsfärd eller vad det nu heter...(HELG!)
Fredag = Ingen skola
Sen är det helg.

Snart sommarlov!
Om precis en månad är jag uppe i Umeå med mamma och Belle för att tävla där fredag-lördag-söndag.
Om mindre än en månad är jag i Göteborg! (Jag har fortfarande inte riktigt tagit reda på vart Second Saddles ligger, men det löser sig nog. Finns det andra hästsportsaffärer i Göteborg?)

Ryttarmeddelande H-sand

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Belle skrittat nedre och övre i det fina vädret. (Som inte var så fint i början av dagen, men sedan blev det  bättre). Så jag blev varm både från solen och från hennes rygg för jag red barbacka :)

 

Härnösands ryttarmeddelande har kommit upp, där står det bland annat att startlistor kommer ut senast dagen innan klockan 20. Det var ju lite tråkigt, jag vill ju veta nu nu nu!!! Men jag får väl så lov att vänta, precis som alla andra som ska vara med. Om jag fattat rätt så har jag samma domare i både MsvC:1 och MsvC:2. Namnet är helt okänt för mig, så det blir spännande. Alltid roligt med olika domare ju, nu menar jag inte alls att det är något fel på de som oftast dömer här omkring men det är ju alltid skoj med nya synpunkter från personer som inte är vana att döma ungefär samma ekipage hela tiden. :)

Östersund-Frösö RK 29/5

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Östersund-Frösö RK
Typ av tävling: Regional
Domare: Eva-Lisa Andersson
Klass: Msv C:2 2010
Procent (heltal): 60
Procent (decimal): 88
Placering: 4/14
Rosett: Röd

 

Starttid 8.26. Klassen började 7.30, behöver jag ens säga att jag är glad att jag inte startade först?

 

Vi var i alla fall på ridklubben typ kvart över sju, jag tänkte börja rida fram strax åtta ungefär. Så vid åtta började jag göra det, rida fram alltså och det kändes lika bra som dagen innan. Men nu visste jag ju att det skulle bli jobbigt på banan i leran så jag tog det rätt lugnt så hon skulle orka med sig inne på banan och sedan LA:4 några timmar efteråt.

 

Börjar programmet med nåt travsteg i svängen i uppridningen, lyckat va? Det var ännu lerigare idag och det tyckte inte Belle om. I travprogrammet red jag bort mig i skolorna, men det tog vi igen i galoppen tycker jag :) 274p 60,88% blev det i alla fall och vi gick in som trea. Blev dock nerputtade med tre poäng av ett ekipage och slutade fyra.

 

Det roligaste med ritten måste nog ändå varit att jag fick rida till "I just had sex" så jag satt o log typ hela tiden för jag tycker att låten är så rolig. haha

---

Efteråt red jag LA:4, det gick väldigt bra. 67,073% blev det (rekord i LA:4). På det blev vi oplacerad 3a av åtta starter, 3 poäng från 2an och 6 poäng från ettan.

Östersund-Frösö RK 28/5

Kategori: Tävling

Arrangör: Östersund-Frösö RK
Typ av tävling: Regional
Domare: Cecilia Hansson
Klass: Msv C:1 2011
Procent (heltal): 65
Procent (decimal): 53
Placering: 3/17
Rosett: Gul

Eftersom jag inte startade förrens 17.44 så blev det en lugn morgon hemma. Väl framme på stallet så borstade jag och knoppade Belle för jag kände att jag hellre gör det hemma i stallet i lugn och ro än i boxen på tävlingsplatsen. Allt var packat och klart sedan fredagen så det var bara hästen som fattades.

Resan upp gick finfint, tog cirkus 2 timmar och 45 minuter eller nåt sånt om jag inte minns helt fel.

 

Väl framme lastade vi ur häst+skåp och kollade lite på slutet av LA:3 och jag åt lasange som var dagens lunch. :)

 

Ska tillägga att än så länge var vädret helt OK, det duggade lite till och från och det hade tydligen ösregnat hela dagen+natten innan så banan var lite blöt om man säger så.

 

Började rida fram vid 17 ungefär för jag tänkte att hon skulle få komma igång ordentligt eftersom fredagens ridning blev inställd pga vädret. Det kändes riktigt bra på framridningen! Jag hade förberett mig på att det skulle vara geggigt på banan, men inte så geggigt som det faktiskt var. Men Belle marscherade på som vanligt men hon tyckte nog att det var lite konstigt att springa i geggamojja. Det blev inte alls samma energi som på framridningen för det blev ju jobbigare att springa i geggan, men det kändes fortfarande bra. :) Programmet flöt också på bra.

 

När jag var klar så travade jag av lite inne i ridhuset och sedan hoppade jag av och ledde, sen fick mamma leda medans jag kollade poängen. 308p, 65,532% blev det! :D Gick tillbaka till ridhuset och säger att vi kan ställa in hon i boxen för att jag låg fyra, sagt och gjort. Hon fick gå in i boxen medans vi gick och kollade på de som var kvar (typ 3 el 4 stycken). Vi kollar först på resultattavlan och då säger mamma: Men du är ju inte alls fyra, du ligger ju trea. Så, ehm, ja jag är visst inte så bra på att titta noga på saker och ting, hehe.

 

Då blev det ju till att hålla lite koll på hur det stod till med de sista i klassen eftersom de tre första ska komma till häst och de andra till fots. När det bara var en kvar så sadlade och tränsade jag Belle igen och gick ut i ridhuset för att vara på sen säkra sidan för att slippa stressa om jag inte skulle bli nerpetad till en fjärdeplacering av sista ekipaget. Så vi vandrade runt i ridhuset i väntan på den sista poängen för o se om jag skulle hoppa upp och gå in på prisutdelning med häst eller om det skulle bli utan.

 

Som ni kanske listat ut så blev det en tredjeplacering och ärevarv till häst. Vi var endast en poäng ifrån tvåan och sen var det 5 poäng ner till fyran.

 

Alltså en bra början på tävlingshelgen, och härliga procent trots att förutsättningarna (vädret och banan) inte var helt optimala

Hemma från Frösön

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma sedan ett tag tillbaka. Helgen har varit trevlig och rolig, det enda tråkiga har varit vädret men det går ju inte direkt att styra över. :P

Helgen har bland annat innehållit:
* Regn
* Gegga
* Röd rosett
* Bilåkning på fina Frösön
* Regn
* Gegga
* Gul rosett
* Procentrekord
* Nya ridstrumpor

Ett dressyrpass

Kategori: Anna och Miss Belinda

Ja, som jag redan förvarnat om (här) så kommer detta inte att bli särskilt invecklat, kanske inte heller så skoj att läsa. Haha. Men eftersom Fredrika frågade och Sigrid också ville läsa så kommer här en liten punktlista.

~Dressyrpass på banan utanför stallet~
1. Skrittar fram på långa tyglar på en väg som går mot nedre skogsrundan (ibland skritt en bit inne i skogen också).
2. In på ridbanan, skrittar runt typ ett varv på långa tyglar
3. Ta tyglarna, gör lite volter, halter, kanske nån ryggning, bakdelsvändningar osv
4. Börjar trava, rider lätt. Ganska mycket böjt spår.
5. Galopperar i fräscht tempo, gör lite volter.
6. Skritt på långa tyglar några varv.

~Hur länge jag håller på med ovanstående beror lite på dagsform och så, känns skritten snabbt bra går jag över till trav tidigare. Känns det mindre bra så får jag skritta lite längre för o se om jag kan lösa det. Lika dant med traven och galoppen. Men jag tycker inte att man ska sitta för länge i samma gångart, ibland kan det ju kännas bättre i traven efter lite galopp till exempel.~

7. Ta tyglarna, börja trava eller galoppera beroende på vad jag ska göra.
8. Göra det jag tänkt göra (tex skolor, byten, övergångar, skänkelvikningar osv) Med någon/några korta skrittpausser  inlagd.
9. Travar av på lite volter och serpentiner hit och dit
10. Skrittar av på lång tygel

Ja, det var lite kortfattat hur jag brukar göra. Jag kan ju tillägga att jag sällan rider längre än 40 minuter, ibland inte ens det. (Har faktiskt bara tillgång till klocka när jag är i ridhusen så jag har inte så bra koll :P ). Jag rider hellre ett kortare pass än att sitta 50 minuter bara för att man "ska rida" liksom.Procenttavla

Kategori: Tips och trix

Att titta på dressyr kan faktiskt bli lite långtråkigt ibland, det är nog inte bara jag som tycker det :P En sak som helt klart livar upp tävlingen (både för dressyrnördarna som tittar och de mer ovetande) är en procenttavla som visar vad ekipaget på banan ligger på för poäng under hela programmet.
Det blir ju roligt som sagt både för den kunnige och okunnige, för jag kan ju se om tex en mellantrav blivit bra och gissa att det förmodligen blev en 7a. Men någons moster som är på dressyrtävling för första gången förstår nog inte så mycket, men om då procenten stiger efter det momentet blir det lättare att hänga med och förstå att "aha, det där var visst bra". :)

Sen så blir det ju lite mer spännande också, det tycker i alla fall jag.I vårt ridhus sitter tavlan på A-kortsidan. Det röda på bilden är en text som alltid snurrar förbi som det står "Välkommen till Sundsvalls RK" på, och det orangea under är procenten. Först står startnumret och sedan procenten med två decimaler. :)

Tavlan kan ju bli jobbig för den som rider, eller bra, det är ju lite olika. Ser man tex att procenten inte är så hög kanske man försöker rida ännu bättre för att höja den. Eller så blir man besviken och "tappar lusten" lite.
Samma sak kan ju hända om den är hög, antingen blir man glad och fortsätter rida på lika bra, eller så blir man för glad och tänker "Det här går ju skitbra" och så glömmer man nästan bort att rida lika bra som innan.

Ja som sagt, det finns flera olika sätt att reagera på en procenttavla. Själv så vill jag inte titta, och det tycker jag inte att man ska heller, bättre att koncentrera sig på ritten ju. Sen så kan man ju vända sig om och kolla efter avslutningshalten istället. :)

En annan bra sak med en knappare är att i alla fall min klubb har så att man ser onlinepoängen på equipe också, alltså vilka olika poäng det blir på alla moment. Så det är ju roligt för de som inte har möjlighet att komma på tävlingen, men ändå är nyfiken på hur det går.

17.44

Kategori: Allmänt

Klockan är 17.44 och typ så här ser det förhoppningsvis ut inne på banan. (Fast en annan kavaj och nyblingad hjälm)

 

On the road

Kategori: Allmänt

Packat färdigt? Japp
Knoppat? Japp
Lastat Belle? Japp
Åker på vägen? Japp

Intressant va? Njaee

(Kanske borde knäppa en ny trailercam-bild eftersom den här är från 08, haha)

Tips: Snygga till hovarna

Kategori: Tips och trix

Jag tycker det är lättast att klippa snyggt och rakt vid hovarna när pälsen är blöt. För då är det lättast att få det rakt och fint.

Det kanske inte är alla som tycker det är lättast att göra så, men jag tycker det. :)

Dagen innan avfärd

Kategori: Allmänt

Jag kom hem från skolan strax efter fyra idag, fick cykla hem i motvind och regn. Typ de jobbigaste 5 minuterna på hela dagen.

 

Regn alltså tänker ni nu? Japp, det har regnat från och till hela dagen. Inte jättelajbans alltså...

 

Ridskolan var såklart inne i ridhusen pga vädret så då tänkte jag rida ut en sväng, men det kändes bara kallt och regnigt och Belle var rätt så blöt efter dagens hagvistelse (trots täcket) så jag bestämde mig för att det fick bli en vilodag istället. Så hon fick duscha, och sen så snyggade jag till hon vid hovarna för hovskägget hade växt lite.

 

Sen så packade jag in sadel+träns+kandar i skåpet, och ett täcke och lite sånt och så klart all mat. Så bussen är färdigpackad med Belles grejer och behöver bara tankas (och så ska våra människogrejer in också :P).

 

Starttid i morgondagens klass MsvC:1 är 17.44, så det blir en lugn morgon här hemma, och Belle hinner vara ute i hagen ett bra tag innan vi behöver åka. :)

15 minuter

Kategori: Allmänt

Skolan har bestämt att vi tvåor ska börja 15 minuter tidigare än vanligt idag, kanske inte låter så mycket, men det blir lite skillnad på att cykla iväg 8.20 istället för 8.35 haha. Sen så slutar vi inte förrens runt 16, det känns ju lite jobbigt när det är fredag faktiskt. Men men, vi ska inte anstränga oss så mycket i alla fall, bara lyssna på treornas Projektarbetesredovisningar.

Ikväll blir det stall (nähä? :P) och jag rider nog ut en sväng, eller rider lite på stallbanan, eller kanske inomhus. Får helt enkelt se vad det är för väder.
Igår var det i alla fall ridpremiär för oss på nya banan (som inte är ny längre, men den heter fortfarande så för de mesta), på vissa ställen var det nästan för mycket sand, liksom strand-varning. Men över lag så var det väldigt trevligt underlag. Vi var helt ensamma på den stora banan också, rätt lyxigt. :)

Belle ska nog få sig en ordentlig dusch också, så hon är snygg på tävlingen imorgon och på söndag.

En MsvC full

Kategori: Allmänt

Färsta (Sundsvalls FRK) har stora dressyrtävlingar för häst 17-18-19/6. Jag ska rida MsvC:1 på lördagen och MsvC:2 på söndagen.

 

Jag var nyss inne och kikade på anmälningarna och såg att C2 på söndag nu är full (men man kan vara reserv). I C1 är det 39 anmälda just nu, och med tanke på att det är några veckor kvar innan anmälningstiden går ut så blir nog den också full inom kort. Spännande med så många starter, tror inte jag ridit en klass mot 39 andra förut.

 

Så om det är någon som planerar att åka dit är det nog dags att anmäla sig innan det blir för sent. :)

 

(Psst, har uppdaterat min "profil" här till höger lite, klicka på bilden för att komma dit)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag slutade jag ganska tidigt så jag fick skjuts till stallet så jag var där vid halv ett. Tänkte då ta in Belle o rida först o fixa allt sen, men hon hade ganska mycket lunchhö kvar så jag mockade innan så hon skulle hinna äta mera. Såg när jag var ut och tömde kärran att hon lessnat på höt och stod och försökta äta av det lilla gräset som finns i hagen så då tog jag in hon.

 

Red nedre och övre rundan i alla gångarter, alldeles lagom skogsmulletur alltså. Sedan fick hon gå ut i hagen igen och jag fixade maten och sedan smörjde jag dressyrsadeln ordentligt så nu ser den lite snyggare ut. Och vill ni veta en hemlighet? Jag, dressyrnördsAnna har svarta stigläder till min mörkbruna dressyrsadel! Hemskt va?! Haha, det syns nästan inte ens eftersom sadeln är så mörk så jag kan inte påstå att jag bryr mig så mycket. :P

 

Sedan åkte jag hem, fixade mat och sedan var jag ute med hunden tillsammans med en kompis och hennes hund i över 1,5 timme. Roligt för hundarna att leka, och roligt för oss människor att prata. :)

Fler stängda anmälningar

Kategori: Allmänt

Härnösand som har dressyrtävlingar för både ponny och häst nästa vecka har stängt anmälningarna, så för de som missade: Synd för er. Jag hann i alla fall anmäla mig i god tid innan. Pengar på kontot har jag också insatt sedan tidigare så det är ingen risk att jag blir struken pga det. :)

 

Det är inte så många i mina klasser på hästtävlingen (MsvC:1 och MsvC:2) just nu är det 11 på lördagen och 13 på söndagen (och det blir ju nästan alltid någon strykning, kanske någon efteranmälan också om det blir möjligt, vad vet jag).

Lite tråkigt med ett litet startfält, men å andra sidan så blir det två ganska korta dagar istället. Det är också DM då och vi har två JDM brons att försvara sedan de två senaste åren (även om det inte direkt gick strålande förra året, det gick inte bra nån stans så att säga... Men det är glömt nu!). Dock är vi (om jag tänkt rätt) bara 3 st juniorer anmälda så det är ju lite tråkigt. Men ett DM är ju alltid ett DM! :)

 

Musik

Kategori: Icke hästrelaterat

Dessa skivor går på repeat hemma hos mig just nu.

White Lies Ritual White Lies Ritual

 

the-wombats-this-modern-glitch


(Både bilderna länkar till albumen på Spotify)

2 cool 4 school

Kategori: Allmänt

Klockan är typ 9 och jag sitter hemma o jobbar med de sista skolgrejerna, har en uppsats att skriva färdigt (vet att jag tjatat en massa om den redan haha) och ett hemprov i geografi. Sen så är det slut på år 2 i gymnasiet och mitt livs sista sommarlov kan börja. Skönt med sommarlov, men lite tragiskt att det blir det sista...

Idag ska Belle skritta ut eftersom vi tränade igår, och jag ska göra en annan hästrelaterad sak som förhoppningsvis blir både spännande, rolig och lärorik. :)

Dressyrpass inlägg

Kategori: Allmänt

Dressyrhalvan av Tävlingsduon (Fredrika) undrade hur jag brukar lägga upp ett dressyrpass. Jag kan ju försöka skriva ihop något nån dag framöver när jag får inspiration. Förvänta er inget megaintressant bara, för det kan jag inte påstå att det kommer bli. :P

Duktig häst

Kategori: Allmänt

Idag var vi duktiga båda två. Vi gjorde mycket tempoväxlingar i trav i början, och sedan i galopp. Sen gjorde vi skänkelvikningarna i LA:4 och avslutade med förvända galoppen och ryggningen på slutet. Vad ska man säga mer då? Jo, den förvända gick finfint, men blää vad jag inte gillar ryggningen! Den är ju supersvår, och extremt avslöjande eftersom domaren sitter rakt framför. Klart svårare än ryggningen i både MsvC:1 och MsvB:4 om ni frågar mig.

 

Nu när jag bablar på om LA:4 så kommer jag så klart att tänka på helgens tävling, den är som sagt hos Östersund-Frösös Ridklubb. Den ligger på Frösön, några minuter från Östersunds centrum och man får åka över en bro för att komma dit. Det är alltid trevligt anordnade tävlingar där, det enda jag har att klaga på efter de fem gånger jag varit där är att vädret inte alltid har varit på topp (men det är ju inte klubbens fel, haha).

På alla ponnytävlingar jag varit där (07,08,09) har det varierat mellan ösregn, uppehåll, duggregn och mellanmycket regn. Tur jag hade en ponny som inte brydde sig så mycket om geggamojja på tävlingsbanan. Första gången vi var där regnade det så mycket att prisutdelningen för min sista klass var inne i ridhuset, och man såg som en vägg av vatten som forsade ner i dörröppningen.

 

När det varit hästdressyr har vädret varit lite bättre, 09 var det varmaste dagen på länge (det var i maj och man kände verkligen sommaren på väg) men förra året var det geggigt och regnigt. Så nu tycker jag att alla håller tummarna för att det blir regnfritt! (Lika varmt som det var 09 behöver det inte vara, då blir det så jobbigt med kavajen :p)

 

En annan bra sak med ÖFRK är att de är snabba med att lägga ut ryttarmeddelande o startlistor, de var ute redan igår på förmiddagen. Såg då att det börjar 07.30 båda dagarna, tur att jag inte startar först! Rider nån gång på eftermiddagen på lördag.

 

På söndagen hade de kastat om klasserna lite, så MsvC:2 var först, och LA:4 var sist på dagen. (och lb,msvb och st.geo är emellan). Men det är inte supermånga starter i dom klasserna så vi får en ordentlig lunchpaus emellan. (Det har alltid varit bra "dagens rätt" där, så tid att hinna äta är ju bra). Tur jag inte startar först på söndagen heller, att rida 7.30 är väl inte min största önskan, men nån gång blir det nog min tur att göra det också. Just nu är jag glad så länge jag slipper. På preliminära startlistan är jag nr 9, så jag rider nog nån gång vid tjugo i nio kanske. Då har jag hunnit vakna till! :P

Attans

Kategori: Icke hästrelaterat

Här har jag suttit och hållit tummarna för att Kenny skulle gå till final i Mästarnas Mästare, det blev ju inte rikigt som jag ville. :(

Lite dressyrande

Kategori: Allmänt

Idag blev det lite dressyrande på banan vid stallet, det är verkligen skönt att kunna rida precis utanför stallet. :) Jag skrittade fram på nedre rundan innan.

 

Om lite mindre än en halvtimme börjar Mästarnas Mästare, först hejjade jag på hockeymålisen Pecka, men sen han åkte ut så hoppas jag att Kenny Bräck vinner.

 

Imorgon blir det dressyrträning. :)

Warblers

Kategori: Icke hästrelaterat

Glee nörd som jag är blev jag såklart väldigt glad när alla låtar med killskolans kör, The Warblers finns på en skiva på Spotify!

Anmäld till Umeå

Kategori: Allmänt

Igår 18.00 öppnades anmälningen till Umeås sommarmeeting i början av juli och självklart såg jag till att anmäla mig så fort som möjligt för att vara helt säker på att komma med. :)

 

Jag var faktiskt helt först, men jag glömde skriva in kval till MsvB och det gick inte att gå in och lägga till meddelandet i efterhand så då fick jag stryka mig och anmäla mig igen, denna gång med kvalen ifyllda. Ingen skada skedd alltså, dock var det ju lite coolare när det stod att jag var anmäld 18.00 istället för 18.05 som det står nu, haha.

 

När jag ändå var inne på tdb så passade jag på att bestämma mig för att bara rida två klasser med Belle i Härnösand 4-5/6. Det blir MsvC:1 på lördagen och MsvC:2 på söndagen. Båda är DM klasser för juniorer och eftersom det är mitt sista juniorår nu så hoppas jag att det går bra. :) Kollar man i propositionen så är det väldigt många domare bokade, och inte så jättemånga anmälningar. Så kanske att det blir tre domare i någon DM klass, ibland har det varit så här i distriktet (iaf de två senaste DM jag varit med på) så det skulle vara roligt. Annars är det ju bara tre domare på nationella tävlingar, och ibland på NM så när det väl händer är det väldigt roligt.

Gnägg

Kategori: Allmänt

Gnägg gnägg! Miss Belinda här, även kallad Belle.

 

Idag har jag och Anna varit ute i skogen och skrittat och travat. Hon gjorde som vanligt i ordning mig och muttrade något om "smutsig häst", jag fattade inte alls vad hon menade. Jag behöver min dagliga lerinpackning för att bli så tjusig som jag alltid är, suck, människor förstår sig inte på vissa saker. Visst, en dusch är ju också ett bra sätt att bli ren och fin, men en lerinpackning inverkar ju på djupet liksom.

 

När vi ridit iväg en bit så slog hon på musik från sin mobiltelefon som fick ligga i fickan och spela, ja jag har inget problem med musik, det är roligt att lyssna på. Men så fort vi kom in i skogen började hon där uppe på ryggen sjunga med, då var det inte lika roligt att lyssna på musik längre det kan jag lova. ;)

 

När vi kom fram till framhoppningen fick jag trava runt en massa hinder, blev faktiskt lite sugen på att hoppa men jag ska ju till Östersund och tävla nästa helg så det är nog bäst att satsa på dressyren denna vecka och hoppa lite någon annan gång.

När Anna tyckte att jag hade travat färdigt så gick vi upp för backen mot ridskolan, men istället för att gå raka vägen hem därifrån så travade vi lite på övre rundan också. Det var roligt! :D

 

Anna har sagt att hon ska klappa på min före detta hagkompis Dacce imorgon, jag hoppas att hon hälsar från mig. För även om jag är bästis med min nya hagkompis nu så är det ändå lite tråkigt att inte gnägga med min lekfarbror. Men Anna har sagt att han har det jättebra i sitt nya stall så det känns bra! :)


(Bilden är från Östersund-Frösös ridklubb förra året, här står jag och spanar in motståndarna)

 

Gnägg från Belle! :)

Fredag morgon

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Idag är det fredag, vilket betyder att det är helg imorgon! :D Apropå imorgon, då ska jag en sväng till Matfors RK och titta på ponnydressyr, för världens bästa Dacce ska vara med. :) Men men, det är imorgon, idag är idag och jag har för en gångs skull en lektion att närvara på (typ alla andra veckor har vi jobbat hemma).

 

Dagens lektion börjar inte förrens ett, och pågår väl i sisådär en timme, för vi ska diskutera våra uppsatser som vi håller på med, och vi har fått två eller tre andra uppsatser att läsa och opponera på. Så det ska jag syssla med.

Nu på morgonen har jag varit ute och gått med hunden, tänkte gå ett varv runt joggingspåret (det gjorde vi igår kväll, alldeles lagom om man inte orkar komma på vart man ska gå), men efter 1/4 märkte jag att det kom en massa skolungdomar springandes så då vek jag av och gick hem lite tidigare istället. Kände inte för att bli omsprungen av sisådär 20 barn :P

 

Nä, nu ska jag åtegå till opponeringen, är så gott som klar men det skadar ju inte att läsa igenom allt en extra gång. :)

Plakettförvaring, steg för steg

Kategori: Bilder och filmer

Min kavaj (och typ alla andra) har ju fejkfickor, så detta är ett annat sätt att ta hand om plaketterna på prisutdelningen. :)

 

1. Stoppa plaketten i stöveln


 

2. Du har nu plaketten i stöveln


 

3. Galoppera iväg (notera plaketten i stöveln)


4. Galoppera lite till

Promenad

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Belle varit ute och promenerat, vi gick till framhoppningen och tillbaka, var väl borta i ungefär 20 min. Trodde det skulle vara mkt vattenpölar o så med tanke på de senaste dagarnas väder, men det var rätt så torrt. Dock en vattenpöl som hon ställde ner ena framhoven ordentligt i så det plaskade ganska ordentligt :P

 

Imorgon blir det stall på morgonen för hon ska skos, sedan har jag mentorstid på skolan (antar att vi ska diskutera klassresan i september) och efter det har jag hål till 14.30 för då är det muntliga nationella i engelska b.

Anmälan stängd

Kategori: Allmänt

Anmälan till Östersund-Frösö nästa helg (28-29) är nu stängd, och trots att inga startlistor eller ryttarmeddelande är uppe så vet jag att jag inte kommer starta så himla tidigt på lördagen när jag ska rida MsvC:1. Hur kan jag veta det? Jo, för det är 40 (40!) starter i LB:2 som är först, och sedan 24 stycken i LA:3 som kommer sedan. Därefter är det MsvC:1, med 18 starter, och skulle jag starta sist där så har jag ytterligare 17 ekipage innan mig. Ja som sagt, det är minst 64 starter före mig (kanske några färre om det blir nån strykning).

Denna enkla uträkning visar tydligt att vi kan åka upp i lugn och ro på lördagsmorgonen, "landa" på tävlingsplatsen och ta det lugnt innan. Ja, det är ganska skönt att rida lite högre klasser nu, för då blir det inte så tidiga tävlingsstarter längre. :)

Ätit gräs

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit ute och ätit gräs, eller nja. Belle åt och jag höll i grimskaftet. :) Det har spöregnat till och från hela dagen -> Lerig hage -> Lerig häst. Så efter gräspromenaden spolade jag av benen och halsen för hon var så grå, och när jag står och spolar på halsen så får hon för sig att skaka sig lite. Vips så blev mitt ansikte brunprickigt, snyggt va? ;)

 

Kl 18 idag gick anmälningstiden till Östersund-Frösö ut, och vid 17 så bestämde jag mig för att byta från MsvB:4 till LA:4. Varför kan man ju undra... Jo för att jag inte ridit LA:4 på så länge, och det är roligt med lite variation (har ju varit c1,c2 och b4 på de tre senaste tävlingarna liksom). Men det var svårt att veta hur jag skulle göra, men tanke på att det gick så bra i helgen. (Det hade liksom varit lättare att byta bort en klass om det inte gått lika bra, haha snacka om i-lands problem :P ) Men men, nu blev det Lätt A:4, istället för Medelsvår B:4. Så dom som undrat över detta inlägg fick ju svar nu. :)

Pimp my tävlingshjälm

Kategori: Utrustning

Nu syns det väl inte jättebra, men nu är det en rosa glittersten mellan dom silvriga. :)

Rosa vs Rosa

Kategori: Utrustning

Ljusrosa


eller

Knallrosa?


Jag gillar båda (såklart) men den knallrosa är snäppet snyggare! :D

Egen musik

Kategori: Allmänt

Och som alltid när det är hemmatävling såg jag till att ha egen musik. Tycker det är roligt att passa på när chansen finns! :)

Denna gång blev det låten Bigger than us med White Lies. :)Kanske inte den mest normala dressyrlåten, men det är en av mina favoriter så jag tycker att den passade skitbra! Men videon är dock lite speciell :P

Sundsvalls RK 15 maj (MsvC:1 och MsvB:4)

Kategori: Tävling

Typ av tävling: Regional
Domare: Louise Sjöberg
Klass: Msv C:1 2011
Procent (heltal): 66
Procent (decimal): 80
Placering: 1/23

Första MSV vinsten!

(Tänkte skriva MsvC först, men det ser ju inte lika coolt ut :P )

 

Starttid vid 12.06 så jag knoppade o fixade i god tid innan och sen fick hon stå i boxen och äta lite hö innan det blev dags att gå upp. Red fram i ungefär en halvtimme och det kändes bra,

 

Inne på banan kändes det lika dant, och programmet också, men jag tyckte att jag stundtals red som en kratta. Men stundtals måste jag ju ridit riktigt bra eftersom Belle skötte sig och vi gjorde allt vi skulle där det skulle göras. :) Skolorna är som vanligt lite knixiga, men jag försökte rida som jag fick göra på träningen för Camilla Toll förra helgen så de blev bättre än förra tävlingen (även om poängen blev den samma). Galoppen gick bättre och programmets enda 8a fixades i det andra enkla bytet (kändes bra att jag lyckades tajma in den där det var koefficient ;) ).

 

När programmet var slut vågade jag mig på att kolla på procenttavlan som var ovanför bokstaven A, hade inte alls tänkt mig att det skulle stå 65 komma nånting då. Så det blev en glad överraskning! :D

När det sedan var färdigräknat så blev det 314p 66,80% (1p mer än på S-valls FRKs apriltävling med samma domare). Och upp i ledningen, men jag var ju startnummer 7 ungefär, och i klassen var det 23 så det var ju några kvar efter mig.

 

Belle och jag gick tillbaka hem till vårt stall igen och hon fick gå in i boxen och äta sin lunch, sedan for jag och mamma upp till ridhuset och jag åt mat och sen så var det bara att vänta på att klassen skulle ta slut och hoppas på att ingen skulle gå om mig. Så blev det inte heller under tiden vi kollade, och när det blev klart att jag skulle in på prisutdelning med häst så åkte vi ner och klädde på Belle och så skrittade vi upp och inväntade sista ryttaren.

 

Och som ni redan vet så var det ingen som slog oss, tvåan var ungefär 5p bakom.

 

Så prisutdelning blev det, och vi fick vårat första segertäcke (om man inte räknar med Folksam riders cup 2009, men det fick vi ju på posten så det är ju inte riktigt samma känsla). Rosett, plakett och 600:- i premier blev det också. Wihoo! :D

 

 

Ehrm, fin pose va? ;)

Täcket ser kanske lite litet ut, men det är bara för att det ligger snett efter lite ärevarvsgalopp. :P

 

 

En tjusigare bild blev det också, men här syns ju inte hela täcket, därav den övre bilden också. :P

--- Sen dags för MsvB:4---

Typ av tävling:
Regional
Domare:
Louise Sjöberg
Klass:
Msv B:4 2003
Procent (heltal):
61
Procent (decimal):
95
Placering:
7/16

Starttid denna gång: 17.03 så efter prisutdelningen fick Belle sin middagsmat lite tidigare än vanligt och vi for upp för att titta igen innan det blev dags att rida fram igen. Inte alls länge denna gång, red upp vid halv och skrittade länge i början.

 

Asså, det är ju helt sjukt att vi fick 61,9% i en medelsvår B! (speciellt B4 som är näst svåraste msvb klassen)

Det trodde jag verkligen inte. Visst att jag hade hoppats, och efter förra tävlingen när vi bara var en poäng från 60% fattade jag ju att vi inte var allt för långt ifrån om allt skulle gå utan större missöden, men ändå. Vi var liksom 1 ynka poäng ifrån ett MsvA kval. Hur knasigt är inte det? En poäng till och vi hade liksom uppfyllt halva kvalificeringen för att få starta medelsvår A. Helt knäppt ju!

 

Att vi sedan kom sjua av sexton starter och slog ekipage som ridit MsvB mkt längre än mig, och vissa har även startat MsvA med placering. Ja, det är nästan så att jag får lite hybris. :P

 

Ja, den här helgen har vi helt klart skött oss jättebra, och jag som inte gillar att tävla hemma för att det brukar bli spänt har förmodligen inte tillåtelse att säga så längre. Jag kan ju avsluta denna tävlingsberättelse med att citera mamma: "Nu har vi dödat hemmaspöket!"


Bläää

Kategori: Icke hästrelaterat

Inte jätteskoj att se Sverige bli besgrade av Finland i VM finalen...

Och imorgon är det skola. Ja, dagen hade ju gärna fått sluta lite roligare :P

Resultat

Kategori: Tävling

Blågult och segertäcke i MsvC:1 och nästan 62% i MsvB:4 är resultatet från denna dag. En längre historia kanske kommer inom en snar framtid, men just nu ska jag se nyaste Gossip Girl och bara ta det lugnt. För den extremt nyfikne finns resultatlistorna här: http://online.equipe.com/sv/competitions/2338

Glöm inte bort Hockey VM finalen ikväll. HEJJA SVERIGE! :D

Speaker

Kategori: Allmänt

Nu är klockan snart tolv och jag befinner mig förhoppningsvis i domartornet/speakerbåset i vårat ridhus för jag ska vara speaker i LB:2 på våra lokala dressyrtävlingar för häst (och klassen börjar 12.00). Imorgon är det som sagt regionala klasser och då ska jag vara med. :)

Har jag lite teknisk tur kanske jag lyckas koppla in min mp3-spelare i cd-spelaren så jag slipper byta skivor lite då och då. Men funkar inte det så får jag öva upp mina DJ kunskaper, fast direkt svårt är det ju inte :P bara att byta skiva när den tidigare tar slut. Så funkar det inte med mp3n så blir det många olika skivor istället, för jag tycker det är extremt irriterande när det är en eller två skivor som går på repeat en hel tävlingsdag (eller ännu värre, två tävlingsdagar). Det är ju roligt med variation! :D

Regn i Sundsvall

Kategori: Allmänt

Jag tänkte rida nu på morgonen, innan det var dags att vara funktionär på tävlingen. Men det regnar... Och ridhuset är bokat för lektioner och sedan är det banbygge så där hinner jag inte rida. Så jag hoppas på lite mindre regn på eftermiddagen så jag kan rida på våran ridplan då istället. :)

Arbetsider imorgon

Kategori: Allmänt

Sitter o kollar på hockey nu, det verkar som att det blir VM final för Tre Kronor, men det är några minuter kvar så man vet ju aldrig...

 

Starttider för morgondagen har kommit nu, jag ska vara speaker mellan 12 och 15 ungefär.

Bloggtips

Kategori: Tips och trix

En blogg som jag kikar in på lite då och då under dagarna är TÄVLINGSDUON. En hopptjej och en dressyrtjej som skriver om träning och tävling, men också vardagen i och utanför stallet.

Som dressyris är jag såklart mest intresserad av dressyrinlägg, men i en mixad blogg blir det alldeles lagom hoppning för min smak. :)

Det finns ju en massa andra roliga hästbloggar att läsa, men jag gillar Tävlingsduon lite extra mycket för jag tycker det är en bra mix av fina bilder, intressanta textre och kloka åsikter (tex detta inlägg).

Skriva skriva skriva

Kategori: Allmänt

Åh vad det är roligt att gå samhälle och skriva låååånga uppsatser. (Fast njaa, jag var nog lite ironisk där :P )

 

Men jag ska ju rida senare idag så då blir det ju i alla fall roligt. Tror jag rider inne idag, ska försöka mig på lite skolor, förvänd galopp och nåt byte tror jag. Ungefär allt vi ska visa upp så fint som möjligt på söndag alltså. :)

 

Självklart ska Belle ha sitt nya fina schabrak då också.

Klassbyte

Kategori: Allmänt

Hm, funderar på att göra ett klassbyte på tävlingarna hos Östersund-Frösö. Men har inte bestämt mig än. Jag får se hur det går att rida i veckan och på söndag då det ju är hemmatävling för vår del. :)

Just nu+helgen

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag i skolans aula och har läs+hör delen av nationella i engelska b. Förhoppningsvis gör ni något roligare! :) Men jag ska inte klaga allt för mycket, tror faktiskt att jag slutar efter det för att halva klassen ska ha muntliga på eftermiddagen, men jag ska inte ha det förrens nästa vecka, och att sluta vid lunch är ju aldrig fel.

Till helgen är det dressyrtävlingar hemma, lokala klasser på lördagen och regionala på söndagen. På lördagen ska jag vara speaker i första klassen, och på söndag ska jag rida MsvC:1 och MsvB:4.

Hästfri onsdag

Kategori: Allmänt

Härom dagen (i torsdags om jag ska vara med exakt) så skrev jag ju att det kändes som att jag var hästfri för att vi hade varit där tidigt på morgonen. Men idag har jag varit hästfri på riktigt, för Belle skulle vila och mamma slutade tidigt så hon var där och fixade mitt på dagen. Men jag hade världens längsta håltimme idag så jag hade ju hunnit följa med, men då hade det blivit en omväg för att hämta mig först så jag fick klara mig utan ett stallbesök idag.

 

Eftersom jag inte var i stallet så kan jag ju skriva några rader om min onsdag.

 

Det började med att det spöregnade (och blixtrade och åskade) när jag klev upp ur sängen, så jag lyckades hitta ett par regnbyxor så jag inte skulle bli blöt på väg till skolan. När jag sen väl cyklar iväg så har det så gott som slutat regna...

 

Aja, sen är det lektion och efter det lunch. Sen var det lott-dragning för det var hälsovecka förra veckan, och då fick man lotter att fylla i varje gång man gjort någon aktivitet som var längre än 30 minuter. Och eftersom jag både rider och har en hund att gå med så hade jag ju några lotter med. Så efter lotteridragningen (där jag vann en buff, typ halsduk/mössa-grej) så cyklade jag hem. För jag skulle inte vara tillbaka förrens 15.40 för då var det betygssamtal på idrotten. Efter det cyklade jag hem, nöjd och glad med ett MVG i idrott och hälsa A. :D

 

Ja, det var lite om min dag. Ikväll ska jag kolla på hockey så jag får ta igen Greys avsnittet någon annan dag. :)

Mina nya benlindor

Kategori: Utrustning

Mina nya benlindor som kom med posten i fredagsOch till häst, med schabrak av samma märke (Mias) och matchande tröja var vi såhär mycket rosa på lördagens träning! :DJag har också fått ett sadelskydd som matchar, men det får bli i ett annat inlägg ;)

Dressyr+bakblogg

Kategori: Allmänt

Jag bestämde mig för att rida ute på planen vid stallet, riktigt varmt var det så jag hade bara en t-shirt. Första gången med bara ett lager kläder ute, snart blir det sommar på riktigt! :D

 

Idag blev det mkt övergångar, speciellt på volt. Jag gillar att rida övergångar på volt, för man får liksom mental hjälp av "kvartarna" och när man väl är på volten så är det bara att börja mixa och matcha med övergångar, en kvart skritt, en trav, sen skritt, galopp, trav, galopp, skritt, ja ni fattar nog ;)

---

Över till bakbloggen:

Jag har precis bakat kladdkaksmuffins, dock hade jag inget recept för det utan tog det jag alltid har när jag gör kladdkaka och så modifierade jag det lite. Bra blev det i alla fall, och förhoppningsvis kommer jag ihåg hur jag gjorde tills nästa gång :P

Jag ska frysa in dem och ta med på stallet på lördag tror jag (om dom inte tar slut innan dess...) för vi har lite städdag då också. Det var ju en förra veckan, men alla kunde inte vara med då, och alla kan inte på lördag. Så då blev det två dagar istället. Så idag när jag blev baksugen så kom jag ju på att jag hade en anledning att baka också, bra va? ;)

Tisdagar är uppsatsernas dag

Kategori: Allmänt

Blä. Jag sitter hemma och skriver på min Historia B uppsats, det är ganska tråkigt. Men jag lyssnar på hög musik (The Wombats) och sitter i en soffa så jag har det väl så bekvämt man kan medans man pluggar. Som sagt, det är tråkigt, jag hade mycket hellre skrivit en tusen sidor lång avhandling om typ dressyrsadlar eller liknande, för det är ju intressant på riktigt liksom.

 

Idag ska jag rida Belle, vet inte riktigt vart, förmodligen ute på planen utanför stallet. Lite dressyrande står på schemat i alla fall. :)

 

Nä, nu är min egeninlagda rast snart slut och jag ska återgå till worddokumenten...

Flugsprayspremiär

Kategori: Allmänt

Igår var det måndag och vad gjorde jag då?

- Var i skolan

- Hittade en rolig tävling att vara med i

- Skrittade nedre rundan i det varma vädret (typ +25)

- Premiärsprayade Belle med flugspray för i år (Det luktade faktiskt lite sommar)

- Hängde fram Belles flughuva på boxen så hon slipper jobbiga flugor i ansiktet

- Och en massa andra saker :)

Träning+tävling

Kategori: Allmänt

Dagen började 6.20 för att kliva upp och åka till stallet. Då släppte vi ut hästarna och sedan vid 7.40 red jag upp till paddocken på ridklubben och då var det träning. Det var ju träning igår också, och det gick väl rätt bra igår, men idag gick det väldigt bra. :)

 

Efter träningen åkte vi ut till Timrå för det var ponnydressyr där och världens bästa Dacce skulle vara med med sin nya ägare. Kom fram lagom till att se en tjej från klubben innan Dacce skulle ridas fram och jag fick öva mina tränarkunskaper genom att coatcha dom lite. Båda skötte sig väldigt bra inne på banan och det slutade med en gul rosett i första klassen. :D

 

Sen blev det en lång väntan till nästa start och de skötte sig lika bra i denna klass också. Han är så fin min gamla ponnyfarbror!

 

Sen var det en klass till och jag stannade kvar och hjälpte en klubbkompis lite på framridningen. De var också superduktiga!

 

Så det blev en lång dag på tävling, och när jag kom hem var jag nästan tröttare än om jag varit med och tävlat känns det som. (Men det kanske berodde på den tidiga uppstigningen och morgonens träningspass?)

 

Och eftersom Dacce var dagens huvud(person)häst så får det bli en bild på oss från 2007, första vinsten. :)

Träning idag

Kategori: Allmänt

Idag är det dressyrträning för mig 15.00, och innan dess ska vi ha lite fixar-förmiddag i vårat stall så det blir vårfint. :)

 

Idag ska Belle ha sina nya rosa benlindor som jag fick igår, och ett rosa schabrak i samma färg som jag haft sen tiidgare.

Min mobil är äntligen tillbaka från två lagningar så jag kanske lyckas knäppa nåt kort :P

 

Senare ikväll ska vi som tränar äta middag på ridklubben, och efter det ska vi kvällsfodra i vårt stall.

Helg!

Kategori: Allmänt

En del av engelska nationella avklarat, så nu är det helg. Jag lämnade hemmet vid tjugo i nio och var tillbaka vid halv elva. Det kan man väl kalla kort skoldag? Hur gick provet då? Ja, det får ni fråga läraren om. Jag skrev i alla fall en text på engelska och det var ju det uppgiften gick ut på, så det är väl bara till att hoppas att den duger. :P Nu släpper i alla fall jag det och siktar mot helgen istället, den ska fyllas med både träning, middag på riskolan, lite mer träning och sen ska vi kika på ponnytävlingar i Timrå. :)

Hästfri?

Kategori: Allmänt

Det blir lite konstigt när man är i stallet på morgonen, och sedan går i skolan, och sedan kommer hem, och ska åka till stallet.
Nä just det, stryk sista meningen för jag har ju redan varit där idag. :P

Jag är ju så van att åka dit varje dag efter skolan, och det är ju en rolig vana så det är ju klart att det känns lite konstigt att bryta den liksom. Fast jag tror inte att Belle har emot en heldag i hagen utan att jag kommer och stör och ska ta in och rida medans hon står och pratar med sin hagkompis. Men vem vet, hon kanske också undrar vart vi tagit vägen när vi inte dyker upp som vanligt på eftermiddagen/kvällen.

Det finns inte så mycket att skriva om hästdagen, och skoldagen var, trots den sena början ganska lång. Dock var den inte så jobbig då lektionen avslutades med ett South Park avsnitt och en del ur ett halloweenavsnitt från Simpsons. Så det var ju skoj :)

Imorgon har vi skrivdelen i nationella provet för engelska B. Jag kan lätt erkänna att jag inte är så jättepepp, men det går säkert bra. Efter det tror jag att vi slutar så även om dagen börjar med ett jobbigt prov så slutar den ju snabbt. :)

Utsläpp på en torsdagsmorgon

Kategori: Allmänt

Kom hem från stallet för ungefär en halvtimme sen, hästarna har matats och släppts ut i hagen och Belle har fått sig en skrittur.

 

Skolan börjar 10.15 så det är ett tag kvar tills jag sätter mig på cykeln och rullar till skolan. :)

Vinst i internettävling :D

Kategori: Allmänt


Ett schabrak rikare! :D

Halvfärdig header/design

Kategori: Allmänt

Bestämde mig för att fixa till headern och bakrgundsfärgen. Bilden var ju extremt vintrig och bakgrunden extremt tråkig. Dock är jag inte direkt färdig, skulle gärna ha en annan färg på rubriken som nästan inte syns, men men. Man kan inte lyckas med allt på en och samma gång.

Nu: Skolarbete
Sen: Glee+Greys anatomy+Off the mapp (hehe, onsdagar är västa tv-dagarna för mig)
Imorgon: Utsläpp av hästarna

Fölnamnstävling

Kategori: Allmänt

Jag läste nyss detta i Victoria Toccas blogg på Hippson och blev glatt överraskad när jag såg att jag vunnit ett pris där. Hennes sto har fått föl och hon hade en namntävling som jag röstade i. Vinnarförslaget var Ariso, vilket är mammans namn baklänges. Det tyckte jag var både fyndigt och fint så jag röstade på det. :)
En rolig avslutning på denna tisdag alltså! :D

Trevlig Toastig Tränings Tisdag

Kategori: Allmänt

Hej hopp i Lingonskogen.

Idag är det tisdag och inte vilken tisdag som helst utan en Trevlig Toastig Tränings Tisdag. Där fick jag in många ord som börjar på T, fyndigt va?

Trevlig = Roliga mail :)
Toastig = Ska jag äta nu, toast är gott, jag äter alltid toast när det finns på tävlingar. Jag skulle nog kunna skriva en hel toastnovell nån gång. (om ni nu undrade, haha)
Träning = Dressyrträning ikväll
Tisdag = Namnet på dagens dag

Nya schabraket

Kategori: Utrustning


 

Fin häst och fint schabrak! :D

 

 

Helt klart mitt nya favvoschabrak!

Tävlingsplanering

Kategori: Tävling

Inbokade tävlingar just nu:

 

15/5 Sundsvalls RK MsvC:1 & MsvB:4

28/5 Östersund-Frösö RK MsvC:2

29/5 Östersund-Frösö RK MsvC:1 & MsvB:4

4/6 Härnösands RK MsvC:1 (J-DM) (Ev MsvB:4)

5/6 Härnösands RK MsvC:2 (J-DM) (Ev LA:4/MsvB:4)

18-19/6 Sundsvalls FRK Förmodligen blir det MsvC:1 och MsvC:2

1-3/7 Umeå RF MvsC:1 och MsvC:2 och nåt annat program blir det nog

 

Just nu snöar det här i Sundsvall, inte så jätteskoj när man längtar efter varma tävlingsdagar...

 

Belle i sin mobila box i Vännäs :)

Hemma från Västerbotten

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma från Vännäs, åkte därifrån ca kvart i elva, och var hemma på våran gata i stan (och hästen urlastad i hagen innan såklart :P ) kvart över tre.

 

Orkar inte skriva mer just nu än att vi är nöjda och glada och har två blå rosetter med Vännäslogga att addera till rosettsamlingen.

 

Det var valborgsfirande hela natten lång på vårat hotell, nåt band som spelade massa dåliga rock-covers mellan typ halv tio och halv två på kvällen, sen skulle alla människor gå ut och vid typ två blev det tyst. Så att sova mellan halv tre och sju är väl inte det optimala när det är tävling, men det gick ju bra ändå. :) Men ja, jag är lite trött nu och ska slötitta på nån tvserie ett tag så jag kanske vaknar till lite.

Vännäs RF 1/5

Kategori: Tävling

Arrangör: Vännäs RF
Typ av tävling: Regional
Domare: Roger Olsson
Klass: Msv C:1 2011
Procent (heltal): 66
Procent (decimal): 38
Placering: 2/8
Rosett: Blå

Sista klassen för helgen. Jag var väldigt trött pga att vi sov så lite innan, men vi lyckades få ihop 66% och ännu en blå rosett. :D

 

Foto: Denise

Bloppis - Polluxböcker

Kategori: AllmäntJag har en massa polluxböcker till salu, maila anna_s_10@hotmail.com så skickar jag en lista :)