missbelinda

Dagens teori

Kategori: Allmänt

Ja, idag hade jag alltså lite teori för ponnyträningsgruppen på ridskolan. Jag pratade lite allmänt om vad som är bra att tänka på när man ska åka på tävling och vad man gör på tävlingsplatsen. Jag hade till och med gjort ett litet häfte med punkter som startade med att berätta vart man hittar propositioner och slutade med att man ser till att pyssla om hästen ordentligt när tävlingsdagen är slut.

Det var alltså mest basic grejer, som till exempel:
* Se till att hyra transport i god tid innan
* Lär dig programmet ordentligt (tips finns här)
* Att en packlista kan vara smart för att inte glömma något (Inlägg om det här)
* Få en överblick över tävlingsplatsen så man får koll på vart allting ligger (toaletter, vart man hämtar protokollet osv)
* Vad man tänker på när man rider fram
Och så vidare...

Sedan gick vi igenom LC:1 som de ska rida på söndag när det är KM. Tex hur många olika saker som kan finnas med i ett och samma bedömningsmoment och att man ska ta det lugnt och inte stressa igenom programmet och såna saker.

Förhoppningsvis tyckte de att det i alla fall var lite intressant och inte bara ännu en tråkig teorilektion ;)

I och med detta så har jag faktiskt gjort min sista uppgift till Ungdomsledarkursen (den förra var att göra en presentation om ridklubben) så nu ska jag bara gå på sista kursdelen om ca 3 veckor och därefter är jag en färdigutbildad ungdomsledare. Skoj! :D

Just nu

Kategori: Allmänt

Tidsinställt"Hej alla! Imorgon (måndag) kommer jag att ha en teoritimme för ponnyträningsgruppen, (och alla andra som har lust att komma) om hur det går till på en dressyrtävling och vad som kan vara bra att tänka på när man rider program osv. Klockan 15.00 i cafeterian :) Alla är välkomna!"

---

Idag ska jag göra den sista uppgiften vi fick på Ungdomsledarkursen, vi skulle hålla i en aktivitet eller en studiecirkel och mitt val blev ett litet teoripass om hur det går till på en dressyrtävling.

Höstlov

Kategori: Allmänt

Jag höll faktiskt på att skriva hästlov i rubriken och det hade ju i och för sig passar bra det också ;)

Höstlovets första dag idag vilket firades med sovmorgon, och jag har en känsla av att det kommer bli fler sovmornar denna vecka!

Idag ska jag på stallet (som vanligt alltså) och först fixa hos Belle och sedan ska jag upp på ridskolan (som vanligt alltså). Dock ska jag göra en sak på ridskolan som jag inte brukar göra, men förhoppningsvis går det bara bra. Vad det är dyker upp i ett tidsinställt inlägg senare idag, närmare bestämt samma tid som min aktivitet börjar så jag avslöjar ingenting nu, hihi.

Ni missade väl inte att Rolf-Göran Bengtsson vann en världscupomgång igår?! Dock missade jag omhoppningen när den visades på TV för jag kollade på Mad Dogs istället, men jag antar att han gjorde det lika snyggt och säkert som vanligt!

Tips - Tävlingsskåp!

Kategori: Tips och trix

Mitt tävlingsskåp är ett i plast och ser ut som "de vanliga", exakt vilket märke det är kommer jag inte ihåg. Men det är i alla fall två sadelpinnar i det, men hur ofta är jag ute och far med två sadlar?
Svar: Typ aldrig

Så idag tog jag bort en av pinnarna och sänkte den andra så att den sitter mer i mitten. Vips så fick jag mer plats i skåpet! Både ovanför sadeln och under blev det mycket luftigare och det kommer inte bli lika svårt och knöligt att packa in saker :)

Jag skulle gissa att sadelpinnarna är flyttbara i alla tävlingsskåp som är i plast, så om du bara har en sadel med dig så tycker i alla fall jag att det räcker med bara en sadelpinne också.

I år har jag dock ingen tävling kvar att åka på, men skåpet är förberett och klart inför nästa säsong i alla fall :)

In i dimman

Kategori: Allmänt

Tjosan vad dimmigt det var idag när jag red!

Eftersom vi tränat fredag och lördag så skrittade jag ut idag, och redan när vi åkte in i Bergsåker så var det extremt dimmigt. Aja, jag sadlade och tränsade och tog både reflextäcket och reflexväst, men märkte när jag kommit ut ur stallet att det fortfarande var ganska ljust. Men min filosofi med reflexer är helt klart "Better safe than sorry". Jag skrittade nedre och sen när vi skulle upp för sista backen upp mot ridskolan så hade det mörknat lite och dimman var tätare så man såg inte många meter framför sig. Dock så gick det att se en liten skugga långt ifrån, en skugga som sedan visade sig vara ett ekipage ute på tur. Det var väldigt svårt att se att de kom, och av det kan man helt klart lära sig att reflexer är bra att ha även fast det inte är allt för mörkt ute. Den knalliga färgen gör att man syns bättre även i dimma :)

Vi skrittade övre också och väl tillbaka i stallet så fick jag som vanligt spola av benen eftersom det är så geggigt ute.

Stjärnornas hoppning

Kategori: Tips och trix

~Tidsinställt~

När jag var inne på Stockholm International Horseshows hemsida så hittade jag bland annat denna länk. Det är en liten bloggsida där man kan läsa om de som ska vara med i stjärnornas hoppning. Det är både text, bilder och lite filmsnuttar. Bland annat kan man se Erik Segerstedt (från EMD) berätta om första gången han galopperar och se när förra årets vinnare, Musse hoppar hinder utan stigbyglar.

Sidan är helt klart värd ett besök om man vill se ohästiga kändisar på hästryggen :)

Bokat och klart

Kategori: Allmänt

Halli Hallå! :)

Nu på förmiddagen har jag inte haft någon lektion så jag har passat på att boka biljetter till Globen horseshow. (Jag vet att det riktiga namnet ju är Stockholm International Horseshow men det låter mycket roligare med Globen).

Det blir samma procedur som alla andra år:
* Tåg ner på fredagsmorgonen
* Heldag i Globen
* Dressyren på lördagsmorgonen
* Gå på stan och kika
* Åker hem lördag kväll

Så det kommer bli en rolig helg med fina hästar och förhoppningsvis rolig shopping. Som julafton fast en månad innan liksom! :D

The Wombats - 1996

Kategori: Musik

Min gröna resväska

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Innan jag åkte på klassresa i september så passade jag ju på att köpa en ny resväska. Mina "krav" var fin färg och fyra hjul och jag tittade på en massa olika både på internet och i väskaffärer här i stan.

Jag kom också fram till att jag ville ha med "knäpp-lås", (alltså inte ett knäppt lås, utan ett vanligt väsklås). För dragkedja kändes lite osäkert (trots att det så gott som alltid är bra kvalité och garanti).

Valet blev tillslut en Samsonite Aeris Basic, men då återstod ju en sak: Vilken färg? Det fanns ju en massa olika att välja mellan och jag hade egentligen redan innan bestämt mig för en rosa för färgen såg så fin ut på alla hemsidor. Men när jag kollade i butiken så var den inte lika knallig som jag hade föreställt mig, och den blå/turkosa var inte heller riktigt som jag trodde så därför blev det en limegrön! Riktigt härlig färg tycker jag.

Jag kanske ska skriva nån rad om hur den var också?
Jo, först och främst så är det underbart med fyra hjul, för då kan man ha den ståendes framför sig och man behöver bara putta lite på den om man står i kö och ska gå fram en bit. Den var också lättrullad när man rullade den på två hjul och skaftet kan man ändra längd på så den passar de flesta.

Jag gillar helt klart väskan! Det enda negativa som jag kommer på nu är att ytan på väskan inte är helt slät, så man kan inte sätta klistermärken överallt :P Men jag fick dit ett Pikeurmärke på sidan så det löste sig bra ändå :)Kanske inte den bästa bilden, och jag har en annan där man ser att jag dressyrifierat den med ett Pikeurklistermärke, men den får jag visa nån annan dag för just nu har jag som sagt lite bildbrist.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Som vanligt (varannan vecka) har onsdagen börjat i stallet och utsläpp. -3 var det där hela morgonen, inte jättehärligt alltså. Fast med tanke på hur kallt det brukar bli mitt i vintern så är det egentligen ingenting.

Jag skrittade nedre med Belle och sedan fick hon gå ut i hagen till kompisen där :)

Om det är någon som undrade om jag fick till min dator i måndags så är svaret: Ja! Men jag har inta lagt in alla mappar med bilder och dokument än, tänkte vänta några dagar till för att se om den fortsätter fungera, så fram till dess blir det inga nya bilder här.

Så att datorn fungerar igen känns väldigt kul! Något som är mindre kul är att jag inte får vara med på klubbhoppningen (som jag skrev om här) för den var tydligen bara för ridskoleponnysar. Lite tråkigt att det inte stod tydligare i proppen för både jag och en stallkompis blev lite sugna och ville vara med. Aja, vi får ladda om inför dressyr KM istället och hoppas på en klubbhoppning som alla får vara med på istället. 

Resten av dagen

Kategori: Allmänt

Skolan är slut för idag och nu är jag hemma igen. Jag ska snart försöka fixa till min laptop som fick spunk för ungefär en vecka sedan. Först fick jag till det (trodde jag) men det slutade med att jag bestämde mig för att starta om hela alltet från början, förhoppningsvis så mår den bättre nu...

Som tur är kom jag ihåg att spara alla bilder, filmer och dokument som fanns där. Det är nog nackdelen med att vi har en digital filmkamera nu, för jag lägger in allt i datorn och raderar sedan från kameraminnet (och minneskortet) eftersom. Innan hade vi en stor tjock kamera som spelade in allting på små band, då har man ju kvar alling, fast de banden kan ju också gå sönder, men då finns ju inte allt på samma ställe. Kraschar datorn så försvinner ju allt på direkten.

Eftersom jag slutade tidigt idag så hinner jag med att rida Belle innan jag ska upp på ridskolan och spendera eftermiddagen och början av kvällen där. Vad som står på schemat idag har jag inte riktigt koll på, men jag tror att i alla fall den sista gruppen skulle ha teori. Vem vet, kanske lär jag mig något nytt?! :)

Måndag morgon

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

God morgon.

Idag har jag endast en lektion och det är svenska b mellan 9.45-10.45, resten av dagen är jag ledig.
Imorgon börjar period två, och då börjar också specialidrotten igen. Dock är det inte bara ridning, utan styrketräning och kondition också men det är faktiskt inte lika jobbigt som det låter ;) Det är i alla fall supersmart att jag kan ha lite ridning inbakat i mitt skolschema, trots att jag går en helt vanlig samhällslinje :)

Nyklippt

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Idag hade vi utsläpp på stallet, och när alla hästar var utsläppta så passade jag på att klippa Belle. Hon stod lika snällt som vanligt och slutresultatet blev en häst med kortare päls, precis som önskat alltså :)

Jag klippte nästan hela kroppen, förutom benen, huvudet och en ruta på ryggen för att inte riskera eventuellt skav av sadeln. Det som jag tycker är svårast är att få det snyggt vid svansroten, men det blev helt ok ändå. Egentligen spelar det ju inte så stor roll heller för hon har ju täcke på sig nästan hela tiden, och när jag rider i ridhuset så tror jag inte att det är så många som bryr sig om hur klippningen blev ;)

Efter att hon blivit klippt så gick vi på en liten promenad ute så att eventuella hårstrån som inte försvunnit när jag borstat skulle försvinna, och så ser man ju bättre utomhus ifall jag skulle ha glömt någon fläck nån stans. Sedan fick hon gå ut i hagen. Jag och mamma begav oss upp mot ridhusen för att titta lite på ponnyhoppningarna innan det blev dags för oss att lunchfodra i vårt stall.Nu har jag ingen nyknäppt bild på en klippt Belle, men hon ser ut ungefär så här nu.

Ändrade planer

Kategori: Allmänt

Ändrad plan #1
Belle fick en vilodag idag och så rider jag ut imorgon istället.

Ändrad plan #2
Jag har inte varit banpersonal på ponnyhoppningen. Istället fick jag sitta i speakerbåset med hoppdomaren och fylla i protokoll. Det var inte lika varierande som på en dressyrtävling då det ju är en massa siffror och text som ska skrivas ner. Denna gång var det endats nollor, fyror, åttor och ordet "ute" som skrevs ner i protokollen.
När det blev dags för klass två så fick jag också räkna ihop stildomarens protokoll, så då blev det ju ännu mer som "hemma på en dressyrtävling" för mig.

Jag ska faktiskt tillbaka till stallet ikväll också, för vi ska kvällsfodra. Jag ska också passa på o klappa lite på Belle för hon har stått i hagen och myst i de trevliga vädret hela dagen :)

Idag

Kategori: Allmänt

Idag ska jag vara banpersonal mellan 13.45 och 16.30. Tävlingen börjar inte förrens klockan 14 för det är ridskolelektioner innan.

Med Belle rider jag ut, hon blev vaccinerad igår så vi tar det lugnt i helgen. Det passar ju bra eftersom ridhusen är fulla med hopp-ponnysar också. :)

Hästdressyr i Umeå

Kategori: Allmänt

I helgen är det lok/reg dressyr för hästar i Umeå. Det är ganska många starter under helgen och nyfiken som jag är så vill jag ju veta hur det går i alla klasser. Men tävlingen är tyvärr inte utlagd på Equipe, så det verkar inte som att jag kommer kunna hitta några onlineresultat. Det är ju lite tråkigt, för man blir verkligen bortskämd med att kunna sitta hemma och följa tävlingar ekipage för ekipage... Men denna gång verkar det som att jag får följa tävlingen via facebookuppdateringar istället.

Update lördag: Nu såg jag att tävlingen var inlagd, så nu kan jag ha full koll på hur det går för alla :)

Ponnyhoppningen i helgen

Kategori: Allmänt

Nu var funktionärslistan utlagd, jag var inte uppskriven på söndag fm som jag trodde att jag skulle bli. Istället så ska jag vara banpersonal mitt på dagen imorgon. Det är LD och LC då, och bedömning A i LD'n. Förhoppningsvis är det ingen risk att bli överriden av rejsande ponnyryttare då alltså. Det är faktiskt stilbedömning i LC klassen och det tycker jag är väldigt roligt!

Det är en stilklass på söndagen också, och det tycker jag är jättebra. Jag hade gärna sett det i de lägsta klasserna också, just för att främja god ridning och inte snabbt tempo :) Dock så är i alla fall "bara" bed.A i den lägsta klassen, och om jag kommer ihåg rätt så betyder det att alla felfria får rosett. Så jag hoppas på fina och välplanerade ritter där också.

Klassikern

Kategori: Allmänt

Idag på skolan så hade vi andra delen av klassikern. En tävling om vilka treor som får gå ut först. Förra gången var det simning och nu var det jogging.

Först har alla klasser en liten show/ett uppträdande där man får poäng av lärare på kreativitet och närvaro osv. Sen så ska alla springa/gå en bestämd slinga på ca 4km och sedan är det slut. Alla klasser kan ställa upp med tävlingsspringare, och de tre snabbaste killarna och tjejerna vinner extrapoäng till sin klass.

Så idag har jag varit utklädd till orch, alltså en ful varelse från Sagan om ringen. Halva klassen var orcher och vi var svartmålade i ansiktet och hade extremt fula frisyrer. De med kortare hår hade tuperat det så det stod rakt ut, och några fixade den äckliga orchlooken med matolja så det skulle bli ordentligt fult. Jag trodde jag skulle komma undan med en massa hårgelé och lite tupering. Men det tyckte inte de andra, jag förtjänade också en lätt touch av olja lite här och där i håret innan de blev nöjda :P

Aja, vårat uppträdande gick bra och efter det så blev det en promenad runt slingan vi skulle gå. Jag tror att personerna vi mötte i skogen blev lite fundersamma över alla konstiga ungdomar, haha.

Efter att vi slutat gick jag hem och hoppade raka vägen in i duschen för att återgå till ett mer mänskligt utseende. Jag kände direkt att en hjälm på min dåvarande frisyr skulle göra både håret och hjälmen en fet otjänst! (hehe, hängde ni med på ordvitsen, fet otjänst liksom ;) )

Dagens ridning blev nedre och sedan lite jogging en kort stund på nya banan :)

Coldplay - Charlie Brown

Kategori: Musik

En av Coldplays nyare låtar, jag hörde den för första gången på Where The Action is i somras, det är också därifrån filmen är. (Det är dock inte jag som filmat)

Torsdagen

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Dagens skola:
Filosofiprov
Lunch
Klassikerjoggningen

Dagen börjar alltså lite trögt men slutar med något roligare. Alla treor klär ut sig och gör ett "framträdande" sedan ska det tävlas i springning runt skolspåret.

Bellebjörnen

Kategori: Allmänt

Har ni hört talas om djurarten Bellebjörn?
Det har i alla fall jag, just nu äger jag till och med en sådan, spännande va?

Det är alltså Belles vinterpäls jag talar om, just nu ser hon ut som en stor mjuk teddybjörn. Väldigt gosig att klappa på men ack så opraktiskt då det blir varmt och svettigt efter ridpassen. En annan sak som är lite rolig med vinterpälsen är att hon blir så pass mycket mörkare än vanligt. Till exempel så sa hon som tränade efter mig att hon först inte kände igen vilken häst det var eftersom hon var så mörk.

Så när jag får tid (förmodligen någon helg) så blir det dags att ta fram klippmaskinen och förvandla tillbaka Bellebjörnen till dressyrhästen Belle istället.

VW Riders tour - 1a priset

Kategori: Allmänt

Ja, för nästa två veckor sedan var rullade ju Riders Tour förbi här i Sundsvall. Och jag vann ju som sagt hockeybiljetter. :)

Det jag inte skrev var att jag egentligen vann en helt ny bil! Men eftersom jag inte har körkort än så fick jag den inte och fick istället nöja mig med en gratis hockeymatch.


Så här snygg var den i alla fall. Roligt med brunt också, det ser man inte allt för ofta på vägarna. Aja, det är väl någon annan som får köra runt med den istället...


Fast nä, nu hittar jag bara på lite ;)
Tyvärr så kunde man inte vinna en helt ny och snygg bil. Men tänk vad kul om det hade varit så! :)
Bilen stod bara där inne i hallen och visades upp, och det var nog fler än jag som gärna hade tagit med den hem.

Ponnyhoppning

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~
(Jag har sovmorgon men det kanske är någon morgonpigg som klickar in)

Nu i helgen är det lok/reg ponnyhoppning på ridklubben.
I helgen som var nyss var det alltså hästhoppning och nu är det ponnysarnas tur att skutta över en massa hinder.

Jag ska vara banpersonal på söndag förmiddag, så jag hoppas att ingen river eller ramlar av så jag slipper anstränga mig så mycket ;)
Fast å andra sidan så skulle det bli ganska tråkigt att stå på banan om det inte hände någonting. Men det är nog ingen fara. Att bygga upp hinder, kratta och eventuellt jaga ponnysar känns som ganska självklara händelser under en hoppklass.

Varför jobba på just söndag förmiddag, när alla andra ligger och sover eftersom det är sista chansen innan skolveckan drar igång igen?
Jo, vi har utsläpp, och då passar det ju alldeles utmärkt då jag ändå är vaken och på plats liksom :)


Apropå hoppning så är det en mini-klubbhoppning på lovet (som är typ snart), jag ska fråga om jag och Belle får vara med eller om det bara är för ridskoleelever. Dock är det inga höjder att skryta om, 55cm är klassen som erbjuds, typ som skaftet på mina dressyrstövlar om vi nu ska jämföra med något :P Men eftersom vi förmodligen inte kommer ha tid att "hoppträna" så mycket innan så känns det som en lagom höjd att skutta runt på för skojs skull :) Men först och främst ska jag kolla om vi också får vara med, annars får vi ladda inför klubbhoppningen som brukar vara runt jul/nyår istället!

Lek i ridhuset

Kategori: Allmänt

Ibland är det nog bra att skippa dressyren ett tag och sedan återgå "till vardagen". Andra gånger kan det gå trögare att komma igång igen.

Förra veckans skogsturer har i alla fall visat sig fungera finfint för Belle! :) Idag red jag i ridhuset, tänkte att jag behövde rida lite mer ordentligt eftersom det är träning imorgon (och på onsdag) och i helgen har hon tagit det väldigt lugnt. Vi var helt ensamma i stora ridhuset (Lyx!) och dagens pass blev ett sånt där när vi bara "leker runt" lite. Med lite byten här och där, övergångar, tempoväxlingar osv. Roligt var det hur som helst och det tyckte nog Belle också.

När Bellebus var färdigfixad så var det dags för ridskolan. Övergångar stod på schemat för två grupper där också. Idag slapp jag bygga hinder då det stod dressyr på schemat för alla.

Så: Dagens tema blir alltså övergångar. Går ju att göra på en himla massa olika sätt, och överallt. Både på raka stigar ute och vart som helst på ridbanan. :)

Ännu en måndag

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Måndag igen, vart tog helgen vägen? Det känns lite som att skolveckan aldrig tog slut i fredags eftersom jag har varit på kurs hela helgen.

Hur som helst så är jag på ridskolan nu, och innan dess har jag ridit Belle.Just det, vårat bildspel blev uppskattat, trots att texten blev lite "kladdig" för att jag hade den på mitt USB och när jag stoppade in det i en annan dator med en annan verson av PowerPoint så blev det inte riktigt lika dant som på min dator. Alla som var på kursen tyckte att vi hade en stor och fin anläggning :)

17.28

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Om tåget håller tiden så lämnar vi Östersunds tågstation just nu och är framme i Sundsvall klockan 20.00.

Förhoppningsvis har helgen varit trevlig och lärorik, och förhoppningsvis har vi också fått god mat och gott fika (glassen från förra gången finns fortfarande kvar i minnet).

Nästa gång jag åker tåg blir förmodligen i slutet av november och då åker vi i så fall ner mot Stockholm och Globen för att titta på fina hästar och shoppa lite roliga hästprylar. :) Där borde jag ju i alla fall hitta ett par grå benlindor till mitt schabrak.

Olika reflextäcken

Kategori: Utrustning

~Tidsinställt~

Med tanke på gårdagens reflexinlägg så kommer ett till här

Hööks nyaste reflextäcke ser alltså ut så här:
http://www.hippson.se/cldocpart/100964.png
(Bildkälla, Hippsons Prylblogg)

Mitt reflextäcke är från Horze och ser ut så här:
http://demandware.edgesuite.net/sits_eu/dw/image/v2/AAEM_PRD/on/demandware.static/Sites-hrzse-Site/Sites-hz-master-catalog/sv_SE/v1318204849308/large/29326_or_l.jpg?sw=800&sh=800&sfrm=jpg
(Bildkälla: Horze.se)

Alltså ungefär samma modell men det är färgen som skiljer (och frågar ni mig så är ju det rosa från Hööks lite snyggare ;) )

Men om jag ska lyssna på min inre reflexnörd så tycker jag att täcket från Horze är bättre, då det är dubbla reflexränder både på sidorna och fram på bogen. Det är även dubbla reflexrader på "svansflärpen", om det är reflexer över huvud taget på Höökstäckets "svansflärp" framgår inte av beskrivningen.

Ur passformssynpunkt så kanske Höökstäcket kan vara lite bättre då man kan ta av "halsdelen", det kan man inte på det orangea men jag tror att det orangea sitter väldigt bra det också, bogdelen känns stor och rymlig utan att vara i vägen (dock har jag bara provat det i stallgången, återkommer med rapport när det är provat under ridturer senare*).

Ja, så med tanke på att Horze's täcke har fler reflexer på sig så tycker jag att det är ett bättre val! Funktion ska helt klart gå före utseendet i detta fall!

(Priser:
Det orangea från Horze: 469:-
Det rosa från Hööks: 499:- )

* Tillägg: Jag har ridit med det några gånger nu, dock endast skritt pga underlaget och jag är än så länge väldigt nöjd med passformen! :)

KM 2011

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Den 6e november är det dags för KM, alltså Klubbmästerskapet. I år är dressyrklasserna LB:2, LA:3 och MsvC:1 och reglerna är så att man startar i det högsta program man ridit under året. Jag kommer alltså rida MsvC:1.
Vinner gör den som har högst procent oavsett program. :)

Jag tycker att vi har bra regler för KM, vissa klubbar verkar ha samma program för alla, och på någon klubbs hemsida så har jag läst att beroende på vilket program man rider så får man koefficient på poängen (låter invecklat tycker jag).


Bild från förra årets KM, visst hade tävlingssektionen fixat fina rosetter? :)

Reflextäcke

Kategori: Utrustning

~Tidsinställt~

Om det inte vore för att jag köpte ett "nytt" (begagnat men typ oanvänt) reflextäcke till bra pris i somras så är chansen väldigt stor att jag hade varit sugen på att köpa detta från Hööks! :)

http://www.hippson.se/cldocpart/100964.png

Täcket är som sagt ifrån Hööks men bilden är lånad ifrån Hippsons Prylblogg

Hööks har ju dessutom 15% på alla reflexgrejer just nu så har ni inte uppdaterat reflexgarderoben så är det ju ett utmärkt tillfälle att passa på nu! :)

För egen del så har jag en fullt uppdaterad reflexoutfit till årets mörka vinter:
Det som är helt nytt är benreflexerna och reflexridtäcket (det ser ut ungefär som det från hööks, men bogdelen är större). Sedan så fick jag en jättebra pannlampa i present förra året, och reflexvästen är också endast en vinter gammal och reflexterar nästan som om den vore ny.

Det enda som har några år på nacken är reflexbröstan, men nu med det nya ridtäcket så behövs ingen extra brösta för att Belle ska synas bra framifrån för hela bogdelen på täcket har reflexer på sig :)

God kväll!

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Idol har rullat igång och jag följer det halvt samtidigt som en väska inför helgen ska packas. Egentligen är det inte så mycket, men sängkläder tar rätt stor plats i väskan. Mössa och vantar är också ett måste, det är ju kallt nu!

Idag blev det ännu en tur ute, denna gång blev det också trav och galopp på nya banan. Och trots att hon inte galoppat med mig på ryggen sedan ärevarvet i lördags så var hon lika snäll som vanligt :)I helgen är det som jag skrivit innan kurs för min del, så mamma kommer rida Belle. På ridklubben är det reg/nat hopptävlingar för hästar så har ni vägarna förbi Sundsvalls RK så tycker jag att ni ska kika in. Som jag fattat det är det många starter, och det kommer finnas försäljning av ridgrejer på plats, två olika ridsportsaffärer, så passa på att titta på fina hästar som hoppar hinder och kanske fynda någon rolig pryl!

Nu är det dags att återgå till packningen, imorgon (inatt) ringer väckaren typ 04.15 så det blir en tidig kväll för mig.

Torsdagens ridning

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Igår blev det också en uteritt, hela veckan har blivit en utevecka men det är faktiskt rätt skönt att göra så ibland. Synd bara att kylan ute ska ta bort lite av mysigheten av att vara ute... Snart blir det dags att plocka fram täckbyxorna och vinterridstövlarna känns det som.

Igår red vi ut med en ponnytjej i stallet, det var ganska mörkt (klockan var runt 18.30) så vi var ganska så täckta med reflexer så vi skulle synas ordentligt. När vi red förbi gummiflisen vid ridskolan så var det boxbygge på gång inför helgens hästhopptävlingar. Det var som sagt mörkt ute så de fick ta hjälp av billysen för att se ordentligt. Men jag tror nog att de fick upp boxarna tillslut så att helgens gäster har nån stans att bo :)

Imorgon vid den här tiden är jag på Wången igen (tidsinställda inlägg är dock fixade), det betyder att jag kommer behöva kliva upp strax efter klockan 4 för att tåget går så tidigt... Aja, lyckades jag förra gången så ska det nog gå bra denna gång också.

Mysiga ridvantar

Kategori: UtrustningDessa trefingersvantar från Jacson fick jag i julklapp förra året, och nu när det har blivit kallt igen så har jag börjat använda dem igen. De är både smidiga, varma, sköna, har bra grepp och är snygga på samma gång! :)

Idag när vi hade utsläpp så var det knappt en grad varmt så jag hade dem på mig hela tiden, och det var inga problem att öppna hinkar med mat eller lägga på och knäppa spännen på täcken. Ett extra plus är att färgen är väldigt snygg också. Brunt med lite rosa kan ju aldrig bli fel! ;)

De är fodrade med mysig fleece inuti som håller värmen bra. Det som är mindre bra är att de kanske inte är extremt vattentäta, men helt klart tillräckligt för att rida ute en snöig dag. Ska man däremot bära skvimpande vattenhinkar eller rulla en massa snöbollar kanske de inte är det bästa alternativet. (fast å andra sidan så blir så gott som alla vantar blöta rakt igenom om man häller vatten på dem... :P )

Om jag inte minns helt fel så finns det en "vanlig handskmodell" också. Alltså en med fem fingrar, jag skulle gissa att den modellen också fungerar bra :)

New shoes

Kategori: Allmänt"Åhnej, inte en till musikvideo?!" Hehe, jag blev bara tvungen eftersom den passade så bra in på Belle idag. Hon har nämligen fått nya skor idag. :)

White Lies - Holy Ghost

Kategori: Musik

~Tidsinställt~

Just nu sitter jag och skriver för fullt, som tur är får vi lyssna på musik och bland annat denna låt kommer att spelas från min mp3 :)

Stallplugg

Kategori: Allmänt

Idag tog jag med lite skola till stallet, inte den roligaste kombinationen men ibland får man se till att anpassa sig till läget liksom.

Jag hade nämligen cafeteriatjänst denna kväll, alltså skulle cafeterian hållas öppen. Så jag passade på att läsa lite i ett häfte vi fått inför ett uppsatsprov imorgon (fyra timmar i aulan, jag kan inte påstå att jag längtar).

Det blev skritt nedre och övre idag också, hade mössa under hjälmen och mina mysiga tjockridvantar på mig, det var skönt! :)

Imorgon blir det en tidig uppstigning med utsläpp, tror jag rider på planen utanför stallet efteråt. Sedan blir det till att komma hem och duscha/byta om o ta det lugnt en stund innan det blir dags att gå till skolan och tillslut blir det prov. Lär ju vara lagom trött i huvudet och i högerhanden som jag skrivit med efteråt. Tur då att jag har eftermiddagen fri så jag kan vila upp mig, och på kvällen är det avsnitt två av nyaste Grey's säsongen så hela dagen blir inte så jobbig, bara eftermiddagen i skolan.

Power point

Kategori: Allmänt

Det var läääänge sedan jag höll på och fixade med Power point (första terminen i ettan på datakunskapen), så jag har bland annat lyckats glömma bort hur man får till alla dessa roliga specialeffekter, men men det blev helt OK ändå om jag får säga det själv.

Eftermiddag/kväll på ridskolan

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma från ridskolan, kom dit lagom till att ponnylektionen vid fyra skulle börja och var kvar tills den sista gruppen slutade vid sju.

Idag var det bommar/hoppning som stod på schemat, så idag har jag burit lite bommar, byggt hinder och så fick jag hålla i uppvärmningen en stund för en grupp. Alla var duktiga och lyssnade på mig trots att jag kom som helt ny och började bestämma så det var roligt :)

Jag hann prata med mina klubbkamrater som är med på ULKen också, så vi kunde bestämma hur vi skulle göra våran redovisning till helgen, jag ska prata om tävlingarna vi brukar ha. Det kändes ganska passande eftersom jag ju brukar tävla. Smart va? ;)

På ridskolan

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Just nu är jag på ridskolan och är med på lektionerna. (Deltar som sagt inte som ridelev utan som lärarelev).

Förra veckan var det ju teori för de flesta, men idag skulle jag gissa att det är lektioner för alla grupper, så det ska bli roligt att stå i mitten av ridhuset och se allt ur en ridlärares synvinkel, det är ju trots allt nästan alltid 10 ekipage att hålla koll på.
För Belle blir det en vilodag precis som förra veckan :)

Royal Republic - Good to be bad

Kategori: Musik(Jag har alltså gjort en ny kategori där jag lite då och då tänkte slänga upp någon låt jag gillar, den fick det kreativa namnet "Önskas musiktips?" för att jag ville ha den längst ner på kategorisidan, och då kom jag helt enkelt inte på något roligare som börjar på bokstaven Ö)

God morgon/gårdagens ridning

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Just nu är det måndag morgon och klockan är 08.30. Det betyder att jag just nu är på väg ut genom ytterdörren, eller så har jag precis gått iväg mot skolan som börjar 08.45. Första lektionen är svenska och efter lunch blir det filosofi.

Men nu var det inte min kommande skoldag som skulle radas upp, jag tänkte bara skriva några rader om gårdagens, söndagens ridning. Så här kommer de raderna:

Vi skrittade övre och nedre barbacka och hade det allmänt skogsmullemysigt. Jag tänkte också att nu kanske geggan kan börja torka upp/blåsa bort för en gångs skull. Men det känns inte så troligt, för just nu när jag skriver detta (söndag kväll) så har det regnat och blåst sedan klockan fem ungefär. Uscha, det är en sak att det ska bli kallt nu när det börjar bli höst, men måste vädret bli så himla mycket sämre också?!

Men jag ska väl inte klaga allt för mycket på vädret, jag har en kompis som bor i USA som utbytesstudent just nu, och där hon bor (i Colorado) har det redan kommit en massa snö. Jag blev helt paff när jag såg bilderna hon lagt ut i sin blogg.

Aja, förhoppningsvis har det slutat regna och blåsa här hos mig under natten och jag kan gå till skolan utan att riskera att flyga iväg eller bli genomblöt. Jag håller i alla fall tummarna för det :)

Lokal/regional tävling i Delsbo 8/10

Kategori: Tävling

Årets sista lokala start slutade med en spänd häst som glömde bort att jag satt uppepå, 58% och i mitten. Inte alls nöjd med det men det är bara att glömma och gå vidare.

För att ta det i rätt ordning så kom vi dit i god tid innan och Belle fick stå i bussen och mumsa hö. Det tog ca 1 tim och 45 min att åka och vi fick köra lite på den nya E4'an, det var ju lite kul faktiskt. Blåste som sjutton gjorde det, vilket ledde till att vissa av staketdelarna välte omkull ibland...

Rider fram till LA:3 inne i ridhuset, kommer sedan ut på banan och då blev det mest pannkaka av allting.

I den lilla pausen mellan klasserna fick hon gå in i bussen och kissa (duktig häst som förstår att man kan göra det där inne :) )

Sen dags för MsvC:1, framridningen går skit med en Belle som verkar ha bestämt sig för att inte lyssna på mig. Jag blir less på min tjuriga häst och funderar på att stryka mig och åka hem. Men som tur är övertalar mamma mig att rida en stund till. Skrittade bara runt resten av tiden på framridningen med korta tyglar och gjorde lite bakdelsvändningar och efter en stund insåg väl Belle att det kanske var dags att lyssna på mig igen.

Vi startade sist och jag ville bara styra runt programmet utan att hon skulle vara lika jobbig som i förra klassen, och hon lyssnade faktiskt rätt bra då :). Det gick tydligen rätt bra också, trots att jag mest fokuserade på att hon skulle lyssna så hann jag visst med att rida ordentligt också.304p, 64,681% blev det och med det vann vi faktiskt och hade hela 19p ner till tvåan :D
(Så det var ju en himla tur att jag inte gav upp och istället lyssnade på mamma och fortsatte rida :) )

Så, vad ska man säga? Årets sista bortatävlingsdag blev lite som en berg-och-dalbana som slutade med en rolig loop! (Jag är alltså en sån som gillar spännande åkattraktioner, wihoo!)

Timrå-Brynäs 1-3

Kategori: Icke hästrelaterat

Igår var jag alltså på hockey eftersom jag vann biljetter i onsdags. Biljetterna kom från en bilaffär, och vi fick därför ganska roliga sittplatser också...Hehe, vi satt alltså i varsitt bilsäte, lite knäppt och udda men helt klart bekvämare än de vanliga stolarna!

Och som det står i rubriken så vann alltså Brynäs med 3-1, de var helt klart värda segern då de enligt mig spelade bättre än Timrå! :)

Grå benlindor

Kategori: Utrustning

~Tidsinställt - är på hockey~

Sen jag köpte mitt Glen Gordon schabrak så har jag varit på jakt efter ett par grå benlindor. Mitt enda krav är att de är grå och i fleece, helst inte allt för dyra heller.

Några tips? :)

http://www.hippson.se/cldocpart/98148.jpg?m=1

http://www.hippson.se/cldocpart/98148.jpg?m=1

ULK kurs del två

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt - är på tävling~

Nästa vecka är det dags för del två i Ungdomsledarkursen. Även denna kommer att vara på Wångens anläggning så det blir en helg ifrån Belle igen.

Jag vet inte riktigt vad vi ska göra denna gång, förutom att vi ska presentera våra klubbar. Så jag ska träffa de andra två från SRK nån dag i veckan så vi kan planera våran lilla redovisning. :)

Färdig!

Kategori: Allmänt

Hästen är tränad
Manen är knoppad
Sakerna är packade

Då är det väl bara att vänta tills klockan blir ungefär 9.30 så vi kan brumma ifrån stallet med hästen i bussen. :)

Tider att hålla reda på under dagen är:
12.56 LA:3
14.07 MsvC:1
(jag startar sist i MsvC:1 så det blir alltså en kort tävlingsdag)

Enligt de vädersidor jag kollat på så kommer det vara mellan 6-10 grader och så är det en solsymbol. Kanske inte jättevarmt men jag är glad så länge det inte regnar för tävlingen är utomhus (men jag tror att framridningen är inne, det ser ut som så på anläggningsskissen i alla fall, det lär ju visa sig)

Svenskt Avel och Sportchampionat 2011

Kategori: Allmänt

Startlistor här: http://online.equipe.com/sv/competitions/3105

Live TV här: http://www.equisport.tv/LIVE.html

Verkligen jättekul att man kan hänga med ordentligt hemma framför datorn! :D

Imorgon startar två ekipage som jag håller tummara lite extra för (i 7års klassen). Tyvärr kommer jag inte kunna kolla live då jag själv ska tävla, men jag får kolla upp resultaten för dem efteråt istället. :)

Renoverar bloggen

Kategori: Icke hästrelaterat

Gissa vem som hade sidvisningsrekord nyss?
Jo jag, för jag ägnar kvällen åt att leka med designen. Så nu blev headern äntligen större, och egentligen hade jag velat haft texten högre upp men det lyckas jag inte med just nu (det kanske inte ens går...). Annars är den största förändringen att bakgrunden är mörkare. Kanske inte jättesnyggt, men det får vara så nu ett tag tror jag. Sen så är jag rätt less på rosanyansen som är bakom texten, men jag har inte hittat nån rosa jag gillar mer så den får duga tills vidare.

Trots att jag knappt fattar vad jag håller på med så är det rätt kul, men som sagt, jag förstår mig egentligen inte på sånt här, det enda jag gör är att ändra lite sifforo här och där, och googla fram en färgkod och lägga in där det verkar passa. Sedan förhandsgranskar jag och kollar om det blev fulare eller finare. :P

Imorgon fredag

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar jag ett, vilket betyder sovmorgon! :D Men jag ska nog försöka läsa ut en bok vi har på svenskan så lite plugg blir det ändå. Sedan ska jag nog se till att fixa så att alla tävlingsgrejer är färdiga och så, för på fredagskvällen har jag inte riktigt tid. Först är det träning, sedan ska Belle fixas och hennes grejer ska packas, och när vi kommer hem så är det ju Idol, och det kan jag ju inte missa ;)

Hehe, nu är jag dock inte så Idolnördig som jag kanske verkar, men det är rätt kul att titta på (fast den roligaste delen är helt klart auditionturnen i början). Träning också alltså, för Camilla Toll. Denna gång blev det fredag-lördag för att ridhuset är bokat för hundutställning på söndagen... Men eftersom vi åker ner till Delsbo på lördag (som btw kommer ha fasta starttider) så kommer jag bara rida imorgon och på lördag har jag en reserv.

Nyinköpt!

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Innan "föreläsningen" började igår så svängde vi in på Hööks som ligger i Birsta precis som Bernes och jag köpte reflexselen jag skrev om igår. Den är provad här hemma och passade bra. Så nu kommer Coffee synas ordentligt när vi är ute på promenader i vintermörkret! :)

Startlistor

Kategori: Allmänt

Nu har Delsbo lagt ut startlistor inför helgen, inget ryttarmeddelande men egentligen gör det inte så mycket för jag tror jag vet allt jag vill veta ändå. Det står i proppen att det börjar klockan 9 och domare står på startlistan, samma domare i båda klasserna. 7 starter i LA:3 och 6 starter i MsvC:1 är det (och 16 starter i LC/LB innan) så det verkar bli en kort dag så jag hinner nog med lite hockey på kvällen.

Det enda som skulle vara kul att se i ryttarmeddelandet är om det är fasta starttider eller inte, man blir ju lite bortskämd med det för jag tror att det varit så på alla andra tävlingar under året. Men det dyker förhoppningsvis upp imorgon, och skulle det inte vara fasta tider så är det ingen fara på taket för jag har ju inte glömt bort hur man gjorde förr i tiden innan de fasta starttiderna blev mer regel än undantag. Jag brukar räkna 7 ekipage/timme, och än så länge har det fungerat väldigt bra! :)

Update:
Ryttarmeddelandet låg visst ute på tdb, står dock inget om eventuella starttider där men det lär ju visa sig hur de gör med det.

Hemma från riders tour

Kategori: Allmänt

Ja nu är vi hemma igen från VW riders tour. Det var inte så himla mycket folk där (jag fick det till 17 när jag räknade...) Men det var lite information från Agria, Berners (bilaffärren vi var på), Krafft, ATG kliniken och TUA (trafikutbildningsalliansen), en ganska trevlig informationskväll också. :)

Jag hade en förhoppning om att Delsbo skulle ha lagt ut ryttarmeddelande och startlistor nu under kvällen. För jag vill veta när vi ska åka hemifrån och när vi kommer hem ungefär. Just tiden för hemresan känns extra viktig då jag vann hockeybiljetter till matchen mellan Timrå och Brynäs som är på lördag kväll. Troligtvis hinner jag hem, men det skulle ju vara kul att veta säkert genom att få kika på startlistorna liksom.

Hur vinner man hockeybiljetter på ett hästevent? Jo, det var en tävling som Berners hade vid sitt informationsbord. Ridsportförbundet hade också en tävling men där hade jag inte lika mycket tur...

VW Riders tour

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Just nu är jag på Berners (en bilaffär) för det är någon slags ridsportskväll där.

Foo Fighters - Arlandria

Kategori: Musik

~Tidsinställt~

Bra låt! :D

Stallet fixat

Kategori: Allmänt

Klockan är just nu 10.15 (men lär ju hinna bli lite mer innan jag skrivit klart). Skolan börjar om en timme och jag har faktiskt inte ägnat sovmorgonen åt att lata mig.

Jag har varit på stallet och ridit, så allt där är fixat för idag. Det är faktiskt praktiskt att ha det gjort när både jag och mamma börjar senare på onsdagar. Hela eftermiddagen blir kvar till plugg och annat smått och gott liksom. Just idag är jag lite upptagen i början av kvällen (varför? Det får ni se i ett tidsinställt inlägg när jag är borta) så därför passade det bra att vara i stallet på morgonen :)

Dagens skola är inte heller allt för betungande, först samling+mentorstid, sedan lunch och därefter svenska B.

På lördag

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

På lördag åker vi ner till Delsbo för årets sista bortatävling, årets sista riktiga tävling över huvud taget blir det också. (Sån't är livet när man bor i Norrland).
Klasserna är LA:3 och MsvC:1. LA:3'an kommer bli den första och sista för i år. Det kommer även bli den sista lokala starten på länge. För nästa är är vi uppklassade från lokala klasser eftersom vi har fått över 80 poäng under detta år. (Sedan kan man ju fråga sig hur det blir med den lokala och regionala indelningen av tävlingar med tanke på det nya licenssystemet eftersom det tydligen inte kommer finnas någon speciell licens för lokala tävlingar längre. Aja, det lär ju komma mer information om det där innan nästa års tävlingar sätter igång)

Delsbo Rid och Körsällskap är en av få klubbar här i krokarna som vi faktskt inte har varit hos någon gång. Jag tror att vi åkt förbi ungefär där det ligger, men vi vet inte exakt så denna gång får vi förbereda oss med vägbeskrivning och kanske även telefonnummer till sekritariatet ifall det skulle bli svårt att hitta. Dock tror jag inte att det blir något problem att hitta dit, vi vet ju vart Delsbo ligger liksom.

Än så länge finns varken ryttarmeddelande/startlistor ute, men det dyker nog upp snart. På tdb står det iaf att det är 8 starter i både LA:3 och MsvC:1. Alltså långt ifrån en full klass, men i alla fall fler än vad det var i Hudiksvall i lördags :) För att se det från den ljusa sidan så blir det i alla fall en ganska kort dag.

Halv uteritt

Kategori: Allmänt

Idag red jag ifrån stallet med sikte på nya banan (som alltså inte alls är ny längre men den heter så ändå). Jag tänkte att vi skulle trava och galoppera lite bara så att hon skulle få röra på sig. För första gången sen i typ april så fanns det inga bommar/sockerbitar/hinder eller annat skräp på banan. Den var alldeles tom och dressyrvänlig för en gångs skull. Synd bara att vi inte var på dressyrhumör då ;)

Vi travade och galopperade lite på banan och sedan skrittade vi hemåt igen. Nu längtar jag nästan lite efter snön, så man kan trava och galoppera på ridvägarna igen, för just nu är det ganska geggigt. Inte alls roligt alltså. Fast egentligen är det lite tidigt att önska sig snö nu, oktober har ju bara börjat. En massa solsken som torkar upp gegget kanske är en bättre önskning i nuläget. Så nu är det väl bara att solen lyssnar på mig och ser till att lysa ordentligt i Bergsåker så att både ridvägarna och hagarna kan torka till sig lite mera. Tack på förhand! :)

Nästa inköp från Hööks

Kategori: Icke hästrelaterat

Nästa gång vi har vägarna förbi Hööks så kommer jag med största sannolikhet att shoppa en grej, och faktiskt inte en hästpryl utan en grej till våran hund. Jag har tyckt att den varit både bra och gullig sen första gången jag såg den, men det har liksom inte blivit av att jag köpt den. Men nu har jag bestämt mig! :)

Vad är det för nånting då? Jo, det är den söta reflexselen med dödskallar på. Jag tror att våran Coffee skulle bli jättesöt i en sådan, och så skulle han synas bra i mörkret. Alla andra vintrar har jag haft en reflex av något slag längst ner på kopplet, men det är ju ännu bättre om själva hunden syns tydligt, inte bara en svävande reflex liksom.

http://www.hooks.se/Assets/ProductImages/Large/043050/043050_04.jpg
(Bilden är från Hööks hemsida-Hundsele Reflex)

Kanelbullens dag

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Idag är det visst kanelbullens dag, så jag hoppas att alla ser sin chans att äta en massa goda bullar! :) Det kommer i alla fall jag att göra ;)


Samhällsredovisning

Kategori: Allmänt

Halli Hallå bloggen.
På skolschemat står idag samhälle B med en kort redovisning och ett PM ska skickas in.

Rida ska jag göra idag också, vet inte riktigt vart och hur än men det bestämmer jag sedan. Igår blev det en vilodag eftersom jag var på ridskolan.

Ny header

Kategori: Icke hästrelaterat

Headern är ny, men det är inte färdigt, dock lyckades jag trycka på spara istället för förhandsgranska så det får se ut så här tills jag orkar fixa det igen :P

På ridskolan

Kategori: Allmänt

Idag efter skolan så åkte jag till stallet som vanligt, men jag hoppade av vid ridskolan och inte nere hos Belle och CO.
Anledningen? Jo jag var med på några ridlektioner. Inte som ridelev, men som typ ridlärarelev. För när jag gått klart Ungdomsledarkursen så kommer jag bli utbildad ungdomsledare och har då fått mer kunskap om hur man håller i lektioner och är en bra ledare och så. Så nu är tanken att jag ska "praoa" lite på ridskolan för att få koll på hur det går till och lära känna hästarna och barnen.
Nu är det ju inte riktigt hundra år sedan jag slutade på ridskolan, (tror jag red sista terminen på storhäst vintern 2007). Och innan dess har jag spenderat en väldans massa timmar i ridskolestallen, men det är en del saker som har ändrats så det är bra med en liten uppfräshning av minnet :)

Idag var det teori för nästan alla grupper, bland annat stod genomgång av sadelns och tränsets delar på schemat. En av grupperna fick kolla lite på filmen "Börja tävla" och jag märkte en sak i den filmen som kändes lite fel. Inte att det var ett faktafel, men kanske fel ordval i sammanhanget. För det handlade om en tjej som höll på med körning, och då sa berättarrösten något i stil med "Hon började på en ridskola där hästarna även var inkörda, och det var då hon blev biten". Berättaren menade så klart att hon blev biten på det sättet att hon blev intresserad av körning, men har man inte koll på alla olika uttryck så är det nog lätt hänt att man tolkar det som att hon blev biten av en häst. Men men, det kanske bara är jag som reagerar på sånt :P

Bilder från Hudiksvall

Kategori: Bilder och filmer

~Tidsinställt~

Kameran var med så det blev några bilder, kanske inte bästa kvalitén men det beror på att jag fortfarande inte har 100% koll på alla inställningar haha :P
Hudiksvalls RPK 1/10

Kategori: Tävling

Började dagen med att slänga in packningen i bussen (som jag skrev igår så är jag ganska oorganiserad när vi bara ska iväg under dagen...) Sedan for vi till stallet och knoppade och fixade, vid kvart i elva brummade vi ner mot Hudiksvall och jag tror vi var framme runt tolv ungefär. Då prickade jag av mig i sekritariatet och tog på mig stövlarna och resten av outfiten innan det blev dags att lasta ur Belle och sadla.

Sen då? Jo jag red fram på den stora utebanan. Varmt var det så kavajen tog jag av nästan direkt. Tävlingen var inne i ridhuset så när det var en stund kvar så red jag ner och skrittade runt utanför i väntan på att få bli insläppt.


Inne i ridhuset var det mörkt, och domarkortsidan är jättenära läktaren så jag var beredd på att hon kanske skulle tycka att det var lite läskigt om det var någon som gick förbi, men det var inte så farligt. Inne på banan så kändes det som att jag mest satt och åkte häst, och inte på det där jättehärliga sättet "det går så bra att jag bara sitter här och njuter", utan mer att jag glömde bort att jag faktiskt borde göra något där i sadeln istället för att bara sitta och styra. Överanalyserande som jag är var jag inte så nöjd med min ridning, men egentligen var det nog inte alls så hemskt som det kändes. :) Vi gjorde ändå det vi skulle på rätt ställe i programmet liksom, men jag vet ju att det går att göra allt ännu bättre. 291p 64,667% blev det i alla fall och då in i delad ledning med tre ekipage kvar. Vi var endast sex stycken i hela klassen så det fanns alltså bara två placeringar att slåss om.

Ett ekipage gick om och vi låg då på delad andraplats när det var ett ekipage kvar.
Det fanns ingen uppstallning, (och det hade vi inte direkt behövt med tankte på hur kort dagen var) så gick jag runt och ledde Belle medans vi väntade på resultaten i klassen.

Här står vi och väntar på sista resultatet.

Sista ryttaren gick hur som helst inte om oss och vi fick en blå rosett :)


Efter prisutdelningen var det paus en stund innan MsvB:2 började, och då fick Belle gå in i bussen för att få chans att kissa och matvrak som hon är passade hon på att äta lite också. Kissade gjorde hon i alla fall, och sedan blev det dags att gå ut igen. Min starttid var 14.44 och jag red upp mot framridningen vid 14.25 ungefär. Jag gjorde nåt byte åt båda hållen och någon diagonalsluta i trav, mer än så tyckte jag inte behövdes. Jag bestämde mig också direkt efter första klassen att jag skulle rida inne på banan denna gång. Jag startade sist i klassen och när jag kom in så försökte jag att göra en bättre ritt än den första, och det tycker jag att jag lyckades med också! Det kändes mycket bättre så jag var nöjd! :)
"Målet" innan vi åkte iväg på tävlingen var att i alla fall slå 52% som vi fått de andra gånger vi startat MsvB:2 på tävling (två gånger våren 2010) och det tänkte jag att vi ju borde gjort. Sen så tänkte jag också att det skulle vara roligt om vi slog resultatet från en programridning med samma program då vi fick 58%, och jag tänkte att ja, det kanske vi också gjorde...

Efter att jag ridit så gick mamma in och väntade på protokollet och jag ledde Belle i väntan på att hon skulle komma ut så vi skulle kunna sadla av och åka hemåt igen. Men det tog en väldans tid för hon att komma ut, och jag fattade typ ingenting. Jag visste att en av de som var innan hade ridit på 57% och att de två andra hade 61%. Så förhoppningsvis skulle vi inte komma sist i alla fall. Efter en stund, som kändes längre än vad den förmodligen var (halvnervös väntan är aldrig kul) så kom kompisen till den ledande ryttaren ut från ridhuset och ropade till mig att "det var jämt, det skillde 0,3% ungefär, men du vann". Jag kunde inte säga så mycket annat än "OJ" och fattade nog inte riktigt vad hon menade utan fortsatte gå runt i väntan på protokollet. Men när de började sadla av den andra hästen och förbereda inför lastning så kommer mamma tillslut ut och ropar att jag ska in i ridhuset på prisutdelning. Typ då började jag väl fatta vad som hade hänt, vi hade faktiskt vunnit, en MsvB klass. Första placeringen i en svårare klass och vi vinner...
265p, 61,628% blev det. 4 på första bytet som blev som det blev..., 5a på andra slutan och 5a på första volten (dessa jäkla 8 meters volter), annars bara 6or och 7or :)

Så det blev en till prisutdelning, och denna gång kom vi ut med en blågul rosett, och ett vinnartäcke men det var i en påse så det la vi på efteråt :)Snipp snapp snut så var den tävlingsdagen slut.

MsvB:2

Kategori: Bilder och filmer

Dagens tävling

Kategori: Allmänt

Ja jag skulle ju kunna vara lite kryptisk och lägga ut någon censurerad bild eller liknande, men eftersom dessa redan är uppe på Facebook och resultatet finns på både equipe och twitter (japp jag har en twitter, används dock inte flitigt och mest för att hålla koll på vad andra skriver, hehe). Så, här kommer två dagsfärska bilder, men någon wall of text dyker nog inte upp förrens eventuellt ikväll eller någon gång under morgondagen. :)


Framridning:


Innan vi for hem:

Förmodligen på väg till Hudiksvall

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Just nu är vi förmodligen på väg till Hudiksvall, fast inte riktigt, först måste vi göra ett stopp på stallet och hämta hästen så klart.

Just nu är vi på väg till stallet, kanske redan där. Innan har jag antagligen sprungit och packat in tävlingskläderna i bussen och fixat fikaväska och ätit frukost och en massa andra saker som man inte borde göra samma dag som man ska iväg på tävling men jag gör det ändå. För helt ärligt: Jag är rätt så noga inför ett meeting, men jag är inte på långa vägar lika noga inför en endagars, för det känns som att man är borta så kort tid liksom. Dock verkar min "slarvighet" fungera ganska bra ändå, för än så länge har jag inte glömt nåt ;)