missbelinda

Tider imorgon

Kategori: Allmänt

MsvC:2 13.16
MsvB:2 14.44

Ganska lagom lång tid mellan starterna känns det som :)

Snyggt täcke

Kategori: Utrustning

http://www.charlies.nu/shop/thumbnails/shop/20443/art43/h0806/9900806-origpic-064904.jpg_0_0_100_100_300_300_75.jpg

På Charlies hemsida, www.charlies.nu kan man bland annat se nya grejer från Eskadron, och detta täcke är ju jättefint! :D

MEN, det finns bara i storlek 135 och 145, hur kul är det på en skala när man har en häst som med lite tur kan ha storlek 155 men oftast behöver 165? Inte kul alls ju! :(

Jag som gärna vill ha detta täcke har väl dessa alternativ att välja mellan:
- Köpa två och sy ihop till ett
- Köpa en till häst att ha som täckeshäst
- Köpa storlek 135 och använda som ländtäcke

Eller så får jag helt enkelt inse att det blir ett av många täcken jag får beundra på avstånd istället...

För er som har hästar som kan ha storlek 135 eller 145 så finns det hur som helst att köpa här (det är även därifrån bilden är lånad) :)

(Det enda som är bra med att det är för litet är att jag faktiskt sparar 599:- på att inte köpa det ;) )

Fin häst

Kategori: Allmänt

Ikväll var det roligt att rida, ett sånt där pass som gärna får återkomma flera dagar.

Ensamma i stora ridhuset var vi, så jag tänkte att jag kunde passa på att rida igenom MsvB:2 medans jag var ensam så jag hoppades att ingen annan skulle komma in, i alla fall inte innan jag hunnit rida klart programmet. Red fram med lite skänkelvikningar (som de är i LA:3) och förvänd galopp på fyra bågar över banan. Sedan pausade vi en stund och jag testade på skolorna som de ligger i B2. Var dock inte helt säker på vart diagonalslutan började, men gissade på att det var vid V och P, alltså direkt vid spåret när bågarna tar slut (har dubbelkollat nu i efterhand och jag gissade rätt).

En stund senare red jag igenom hela programmet, och det svåraste är typ 8 meters volterna i galopp. Fast det beror lite på att vårt ridhus är ca 22 meter brett, så det går inte att tänka "två meter innanför medellinjen" som på en normalstor bana. Istället ska det minskas ännu mera och då blir det svårt att veta exakt tycker jag. Men men, så länge de blir runda så får de duga ;)

När jag kände mig nöjd så gick vi ner igen, och nu har hösten verkligen kommit till stan för det var nästan kolsvart ute. Tur jag tog med nya benreflexer till Belle och hade en reflexväst på mig. Så nu blir det reflexer på varje kväll det är dags att rida så vi syns ordentligt. Vissa kanske tycker att det är jobbigt att klä på sig reflexer, medans jag tycker att det är ganska roligt. Jag hade ju till och med en Reflexjakt förra året för att kolla upp hur bra alla funkade.

Klättring

Kategori: Icke hästrelaterat

Halli Hallå!

Idag stod alltså den för mig ovanliga aktiviteten klättring på schemat. Halva klassen befann sig i klätterklubbens lokaler klockan två (den andra halvan var där ett). Vi fick börja med att ta på oss klätterskor, de skulle enligt intstuktörerna vara något för små, så att det var obekvämt att gå ordentligt för att man skulle kunna klättra så bra som möjligt i dem. Ja vad ska man säga, jag har hellre ett par oinridna läderridstövlar på mig än små och lite stela klätterskor, men de fyllde ju sin funktion i alla fall :)

Vi fick prova på att klättra lite som vi ville i ett rum med olika väggar som inte var jättehöga, men vissa buktade liksom ut, och andra hängde man upp och ner på, så det var lite olika svårigheter. De som ville fick också testa på en 12 meter hög vägg som gick rakt upp. Jag är väl inte jätterädd för höjder, men står man nere på backen så ser det höögt ut. Var först inte helt säker på om jag ville testa, men tillslut gjorde jag det ändå och tänkte att jag i alla fall kanske kommer 1/3 av väggen. Sagt och gjort, efter att ha blivit fastsatt i en sele och i gympaläraren som stod på backen så började jag klättra, och klättra och klättra. Tillslut var väggen nästan slut, men då lyckades jag inte få till något grepp alls om de sista "stenarna" på väggen så jag bestämde mig för att återvända ner till marken, och det var inte förrens jag hissades ner som jag märkte hur högt  upp jag faktiskt var och hur ont det skulle gjort om jag ramlat rakt ner... Haha ibland är det bra att inte tänka så mycket utan bara göra.

Efter äventyret på den höga väggen kändes den lättaste väggen (som verkade lite läskig i början) lätt som en plätt!

Roligt att prova på var det i alla fall, och jag är sjukt nöjd över att jag vågade mig upp längs den läskigt höga väggen! :D


Tittar man här så ser det ju inte ens högt ut, men det var det kan jag lova!

Just nu

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Just nu är jag och min klass hos klätterklubben i stan och provar på att klättra inomhus på klättervägg. Jag har aldrig provat på något liknande innan men det verkar väldigt roligt så jag hoppas att det går bra.

Nu när vi har Idrott och hälsa B så kommer vi göra lite andra idrottsgrejer än "de gamla vanliga" som till exempel idag då vi får prova på att klättra. Jag vet att vissa klasser tidigare år har fått rida, och jag hoppas och tror att det är inplanerat för oss också. Det skulle ju vara lite kul att se klassen göra något som de förmodligen inte gjort innan men som jag sysslar med varje dag :)

Studentmössa

Kategori: Icke hästrelaterat

Idag på skolan så har vi treor haft mössprovning. Först fick vi en liten genomgång om vad det fanns för modeller att välja mellan, och sedan blev det dags att prova olika storlekar. Som hästmänniska och flitig användare av ridhjälm var jag helt säker på att jag skulle ha storlek 58, för det är min hjälmstorlek sedan lång tid tillbaka. Så jag blev lite förvånad när den var för stor och 57 passade mycket bättre :P Sedan fick vi beställa och det är ju en hel djungel av vad man ska ha för text och vilken modell på mössan och så vidare... Jag tror jag fick till det rätt snyggt tillslut i alla fall, men jag hinner nog ändra mig minst en gång innan det blir dags att bestämma sig helt :)

https://lh4.googleusercontent.com/-AXl6nlcKRZw/TWv-9Jm8qmI/AAAAAAAAAFo/KMF2NohKvpA/s1600/student081.jpg
(Bilden är härifrån)

Barbacka ute kanske?

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt, matar hästar~

Onsdag igen idag, och varannan onsdag har vi utsläpp vilket alltså betyder att jag är i stallet just nu. Idag står uteritt på schemat, ungefär som det har blivit alla andra utsläpp. Jag tror att det blir skritt på övre rundan, för det är så jäkla geggigt på nedre, det är inte alls roligt att gå där och höra hur det klaffsar om hovarna.

Stall just nu alltså, sedan hem och duscha och ta det lugnt innan det är dags för skola 11.15 :)


Bild från en del av ett stall på Wången. Typ som ett lektionsstall/veterinärdel om jag fattade rätt. Många fina målningar fanns det i alla fall :)

Ice Chocolate

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Eftersom jag la ut en glassbild igår så kommer det en till nu. Lite måste man ju få skryta över att man ätit goda grejer och haft det trevligt. Detta är vad jag åt till efterrätt efter lunchen i onsdags:Fast smakar det så kostar det som man ju brukar säga. Hela 890:- fick vi pröjsa men det var den helt klart värd!


(Fast nä, nu skojar jag lite :P omräknat från Ungerska forint så blir det ca 30 svenska kronor,enligt mig ett bra pris för en glass man blev nästan lika mätt av som lunchen innan)

Preliminära startlistor

Kategori: Allmänt

Nu har Hudik lagt ut preliminära startlistor, inga tider än men som det ser ut nu så blir det lätt lagom tid mellan starterna. :) Jag har varit helt inställd på att det var MsvC:1 (och MsvB:2), men det var visst MsvC:2 hehe. Aja, tur att jag märkte det nu och inte inne på banan :P

Idag(ikväll) red jag på nya banan, typ första ordentliga dressyrpasset på över en vecka. Det kändes faktiskt bra, trots att det var länge sedan för oss båda. Det kanske var bra med en liten semester för oss båda? En sak som jag märkte direkt när jag kom till stallet i fredags är att nu börjar det bli höst på riktigt, för Belle har blivit mycket mörkare. Hon är duktig på att skifta färg faktiskt, på sommaren är hon brun/guldig och på vintern blir hon mer åt det mörkbruna hållet, och när hon rullat sig ordentligt blir hon grå. Typ tre färger i samma häst alltså :)

Två bilder från Wången

Kategori: Bilder och filmerJag hade helt klart det gulligaste anteckningsblocketLördagens efterrätt. Hallon/lakritsglass i stora lass :D

Tillbaka i Sverige

Kategori: Allmänt

Vid 01.00 ungefär, natten mellan torsdag och fredag klev ett par trötta men glada samhällselever ut ur bussen på Sundsvalls busstation. Tydligen hade det regnat så gott som hela tiden vi varit borta, medans vi vandrat runt i shorts och linne i cirka 25+ nästan alla dagar.

Nu är jag som sagt hemma igen och igår fick jag se min häst för första gången på en hel vecka. Men helt hästlös har jag inte varit, i onsdags var jag och några andra på ett zoo och hälsade bland annat på en ponny med föl. Det fanns en massa andra söta djur där också, allt ifrån en isbjörn, massa lemurer och läskiga spindlar.
(De små bilderna är klickbara)

Danmark

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt - är i Damnark~

Just nu är jag och resten av klassen i Danmark, närmare bestämt på flygplatsen för vi ska byta flyg till det mot Arlanda. Så man kan ju faktiskt säga att vi fick två länder till priset av ett under klassresan ;)

Dock kommer vi inte spendera mer än några timmar här, men det är ju alltid något.
Sist jag var här på Danmarks flygplats så köpte jag en Kalle Anka tidning för skojs skull, och för er som inte vet så är det danska namnet Anders And. :)

Vi lyfter mot Stockholm vid 17 tiden och sedan blir det buss upp till Sundsvall igen. (Och som ni kanske såg på schemat i förra inlägget så börjar jag 13.00 imorgon, ganska skönt med tanke på att vi kommer hem sent ikväll)

Mitt schema

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt - är i Budapest~

Sista året i gymnasiet för mig nu och fram tills höstlovet ungefär så ser mitt schema ut så här. Vi läser i block så när 50p kurserna tar slut så börjar något nytt. Det är skönt att inte ha en massa olika ämnen samtidig, det känns bättre att kunna fokusera på färre ämnen istället. :)

Måndag:
9.45 - Svenska B
13.00 - Filosofi A

Tisdag:
8.45 - Individuellt val (just nu har jag hål för jag läser specialidrott)
13.00 - Samhälle B

Onsdag:
11.15 - Storsamling och sedan mentorstid
13.00 - Svenska B

Torsdag:
9.45 - Filosofi A
13.00 - Idrott och hälsa B

Fredag:
8.45 - Individuellt val (just nu har jag hål för jag läser specialidrott)
13.00 - Samhälle B

Ja om ni frågar mig så är det ett alldeles, alldeles underbart schema. Förmiddagslektionen håller på till runt 11, sedan är det en lång lunch då man också har tid att plugga om det skulle behövas. Klockan ett börjar eftermiddagslektionen och vi brukar sluta runt 15.30. Ibland tidigare och ibland senare beroende på vad det är för lektion och om vi fått någon uppgift eller så. Vill man så får man sitta kvar och jobba i något av alla arbetsrum som finns fram till klockan 17. :)

Hopptävling

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt - är i Budapest~

Söndagen den 2a oktober är det en klubbtävling i hoppning. En av klasserna var 75 cm, alldeles lagom för mig och Belle alltså :)

MEN, jag är i Hudiksvall på dressyrtävling på lördagen, och hade inte hunnit hoppa så mycket innan klubbtävlingen. Så denna gång får vi helt enkelt hoppa över hopptävlingen (oj vilken bra ordvits va? ;) ). Men nu är det snart slut på dressyrtävlingar och i jag har en känsla av att det kommer fler klubbhoppningar till vintern och då ska vi se till att delta! :)

Tips! Aloe Vera salva

Kategori: Tips och trix

~Tidsinställt - är i Budapest~

Något som jag tycker fungerar utmärkt på det mesta till både häst och ryttare är Aloe Vera salva. Det passar bra till småsår, skavsår, myggbett och om man är solbränd. :)

Det enda negativa är att man får komma ihåg att det är karens för att tävla när man använt någon prudukt med aloe vera i. Enligt denna lista är det 96 timmar karenstid som gäller!

Fräna ridstövlar!

Kategori: Utrustning

~Tidsinställt - är i Budapest~
http://www.dutchridingboots.eu/product_images/f/853/Kleuren-87052__42143_zoom.jpg

Kalla mig knäpp men jag gillar att det finns olika färger att välja mellan! :D

(Härifrån kommer bilden)

Hur hög är Belle?

Kategori: Anna och Miss Belinda

~Tidsinställt, är i Budapest~

Ja, hur hög är Miss Belinda? Det kanske är någon som undrat det? Eller så har ingen undrat det och antagit att hon är en stor häst med tanke på att jag tävlar Msv klasser med kandar. Andra kanske tar sig en snabb titt och antar att det är en ponny med tanke på att jag gillar att klä oss i mycket färg, speciellt rosa :P.

Fast hon är ändå lite mer "ponnysöt" än vad många andra stora hästar kan vara tycker jag, men nu är jag ju lite partisk också ;)


Just denna bild verkar svårtolkad, antagligen pga rosa benlindor och den stora rosetten som skymmer huvudet så det blir kanske svårt att veta om det är ett litet hästhuvud och normal rosett eller stort hästhuvud och stor rosett.

Hur som helst så är hon en stor dam, vi har inte mätt henne själv hemma någon gång. Men på blup går det att läsa att hon var 171 cm hög år 2006, då var hon alltså fyra år. Sedan dess har hon växt både på höjden, längden och bredden så vi brukar säga att hon är runt 175 cm hög nu.

Bilder från Wången

Kategori: Bilder och filmer

~Tidsinställt - är i Budapest~

Här kommer några bilder från Wången, inte jättebra men man ser ju lite av anläggningen i alla fall :)


Två stall(av många), sjukhagar och skrittmaskin längst bort. Jättefint med vattnet i bakgrunden!


Skrittmaskinen


Utsikt från vår stuga som vi bodde fyra stycken i. I huset bor elever som går på skolan.


Fotat från samma ställe fast lite uppåt. Alltså ännu mera röda hus :)


Måndag - I Budapest

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Just nu är jag alltså i Budapest, det blir spännande att utforska staden.

Vet inte riktigt vad mer jag kan skriva om denna dag eftersom jag sitter och gör det i förväg, men om någon undrar så kan jag i alla fall berätta vad vi i klassen kommer äta för middag ikväll. Vi valde att boka in en gemensam middag hela klassen, och eftersom vi är så många så var vi tvugna att bestämma och beställa maten i förväg.

Förrätt: Fransk löksoppa
Varmrätt: Gulasch gryta med nudlar
Eftererätt: Pannkaka

Ja det känns ju rätt bra att kryssa av en turistig sak redan första dagen, alltså att äta ungersk gulasch när man är i Ungern. :)

På väg mot Arlanda

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt - åker buss~

Just nu är jag på väg mot Arlanda i en buss med resten av klassen. Planet går vid nio ungefär så då blir det till att lämna Sundsvall tidigt så vi är där i god tid innan. :)Sist jag åkte söderut var utsikten ungefär så här, nu blir det istället halvtrötta men respeppade klasskamrater. :)

(Glöm inte att kika in här under veckan, för trots att jag är på semester med klassen så kommer det dyka upp några inlägg varje dag :) )

Wången

Kategori: Allmänt

ULK i helgen på Wången alltså. Roligt att få träffa andra hästtjejjer och intressant med föreläsningar :)
Dock kändes det lite som att förlänga skolveckan med två dagar eftersom större delen av tiden gick åt till att sitta och lyssna. Men jag åker ju till Budapest snart så jag tar igen min helg nu i veckan istället ;)

*Här var det meningen att det skulle finnas en bild, men det ville visst inte blogg.se... så istället hoppas jag att det går att ladda upp bilder senare så jag kan tidsinställa ett tills jag är borta*

@ Wången

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt är på ULKen~

Hej hopp!
Just nu är jag på Wången, en hästanläggning några mil norr om Östersund ungefär. Många kanske förknippar Wången med trav, och det beror ju på att det faktiskt är en travskola där. (Typ hästgymnasium med inriktning trav om jag fattat rätt. Det finns kanske andra travutbildningar där också som inte är kopplade till gymnasieskolan)

Hur som helst så är jag på Ungdomsledarkurs (förkortat blir det alltså det roliga ordet ULK).

Kursen pågår tills imorgon söndag så jag kommer att sova över någon stans på anläggningen. Det blir spännande att se hur det ser ut där, jag tror att det är rätt stort i alla fall.

Så det sysslar jag med denna helg, och på söndag natt börjar resan mot Ungern. Fullt upp i nästan en hel vecka alltså. :)

Fredag kväll

Kategori: Icke hästrelaterat

En av två väskor packade, och det är den som ska användas i helgen så den var ju liksom viktigast.

Det gick bra att fixa pengar tills resan också, vi var ett gäng från klassen som gick dit tillsammans, väl där stod en annan klasskompis och hämtade pengar och när vi var klara kom det fler. Lite komiskt för de som jobbar där med en massa ungdomar som vill ha ungerska forint typ samtidigt :P Hur som helst så känner jag mig lite rik nu, har 44000 i en gul sedelpåse just nu, tyvärr inte svenska kronor, men man kan ju alltid låtsas ;)

Kvällen blir tidig för väckarklockan kommer att ställas på typ 04.15 för 05.00 bör jag sitta på tåget annars går det utan mig och jag blir kvar på stationen... Men först ska jag kika lite på My best friends girl som går på tv4, har sett den förut men den var rätt rolig om jag inte kommer ihåg helt fel :)

Hemma

Kategori: Allmänt

Hej hopp, nu är jag hemma från stallet. Har både hunnit med att duscha och äta lunch så nu sitter jag väl mest av tiden innan det är dags att gå till skolan.

Jag red inte inne i ridhuset idag, jag kände redan när jag skrittade upp till klubben att jag var mer sugen på att rida ute så då red jag ner till nya banan istället. Fast jag hann stanna till och prata lite med en tjej däruppe innan jag fortsatte mot ridbanan. Vad vi pratade om får ni se imorgon för jag har gjort ett tidsinställt inlägg då, men jag kommer behöva kliva upp strax efter klockan 4 imorgon. Det känns lite tidigt faktiskt, men det går nog bra ändå :)

Nästa punkt på dagens schema är alltså skolan, sedan stan och därefter hem och packa två väskor.

Morgonstall

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Halli hallå, just nu är jag förmodligen i stallet. Passar på att åka dit på förmiddagen då jag inte börjar förrens efter lunch idag. Jag tänkte att vi skulle gå upp till ridhuset och dressera lite.

Sedan är det skola, och direkt efter ska jag ner på stan och växla pengar hos forex, förhoppningsvis har de Ungerska forint hemma så det räcker och blir över... (Annars blir jag lite sur för när jag ringde i tisdags så sa de iaf att det skulle finnas pengar i eftermiddag, ni kan ju hålla tummarna för mig tycker jag!)

Den passade :)

Kategori: Utrustning

Nu är flughuvan/hoppluvan provad, och inriden (eller vad man nu ska kalla det, jag red iaf med den). Förutom flughuvan hon har i hagen på somrarna så har hon aldrig haft en sån här luva på sig innan. Men det var inga problem, precis som första gången med kandar så var reaktionen ungefär: "Jaha, vad är det här? Ska jag ha det på mig, okej det går väl bra".

 

Igår köpte jag en digitalkamera då den vi har hemma är från den tiden då digitalkameror var nya och den är alltså inte jättemodern (och minnet är minimalt, typ 16 bilder sen är det fullt hehe) så det var liksom dags att investera i en ny, och det passade ju extra bra när jag åker utomlands till veckan. Nog babblat om kameran, det jag ville komma fram till är att bilderna är tagna med den och att jag nu kommer bli duktigare på att knäppa kort till vardags, sånt är alltid roligt att titta tillbaka på i framtiden. :)

 

 

Ja såhär ser alltså Belle ut med svarta öron och text i pannan. Lika söt som vanligt alltså :)

Luvan har kommit

Kategori: Allmänt

Idag kom flugluvan från Hippson riders cup i brevlådan. Öronen ser ganska stora ut så förhoppningsvis passar den på Belles långa söta öron :)

Jag har ju redan varit i stallet idag, så jag får vänta tills imorgon med att prova den.

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå. God morgon igen :)

Nu är jag hemma från stallet och utsläppet. Red nedre till nya banan och travade och galopperade lite där.

Både på ditvägen och hemvägen stötte vi på herr och fru Bambi (alltså två rådjur), ack så söta tyckte jag. Ack så konstiga små djur tror jag att Belle tyckte. Bambisarna tyckte nog att Belle var ett stort och intressant djur, för de var inte direkt rädda för oss. :)

Onsdagsutsläpp

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt - är i stallet~

God morgon. Just nu är jag i stallet, hästarna är matade och på väg ut i sina hagar. (Kanske är alla ute redan, det beror på hur snabba vi är)

Jag kan ju också berätta att jag pimpade min resväska igår, klistrade fast ett Pikeur klistermärke som följt med någon gång när jag köpt ridbyxor så nu känns den mer som min :)

Ute idag också

Kategori: Allmänt

Det blev en uteritt idag också, dubbelbokat i ridhusen och jag var ändå på rida ut humör så det gjorde inte mig något. :) Fast det har regnat till och från hela dagen och natten så det är geggamojja överallt så det går inte att göra annat än att skritta.

 

Imorgon har vi utsläpp och sedan är det dags för skola 11.15. Det blir förmodligen en utesväng imorgon bitti också, förmodligen har det torkat upp lite under natten så jag vågar trava också.

Flughuva i brevlådan

Kategori: Allmänt

Enligt Hippsons hemsida så ska flugluvan (flughuvan/öronhuvan/örhonluvan/hoppluva, kärt barn har många namn) komma nu i veckan. Hoppas den gör det ocksås så jag hinner prova den innan jag åker iväg.

Apropå utrustning så såg jag Schockemöhlers nya kollektion igår. Mycket snyggt! :D

Piggelin

Kategori: Allmänt

God kväll!

Visst är det härligt när man kommer till stallet och möts av en häst med ett typ tre centimeter tjockt lager av intorkad lera?! Då är det bara att plocka fram piggborsten och börja borsta. Desto renare hästen blev, desto gråare blev stallgolvet. Lite fascinerande att se hur mycket lera det faktiskt är. :P

 

Dock hade jag en föraning av att hon skulle vara mer gråskimmel än brun, för när vi kom hem igår och hon fick gå ut i hagen så rullade hon sig länge och ordentligt, borta bra men hemma bäst som man brukar säga :)

 

Idag stod skritt i skogen på schemat, precis som för en vecka sedan. Kan kanske låta lite tråkigt att rida samma vägar hela tiden, men så är det inte alls när man har en häst som heter Belle. Hela nedre+övre gick hon precis som vanligt, men i backen från ridskolan på väg ner till vårt stall så fick hon nån piggelinchock och vi övade någon form av passage fram till stalldörren. Trots att det inte var planerat så blev det ett skojigt avslut på ridturen, det går ju inte annat än att skratta när hon är så söt! :)

 

Just ja, tävling i helgen. Jag tror vi tar och glömmer bort den. Fast inte helt, för det gick ändå ganska bra. Klart bättre än hemmatävlingen. MEN, tycker inte personen bakom bokstaven C lika dant så blir ju slutresultatet inge vidare... Men men, förutom poängen så är jag nöjd, och jag fick dessutom tid att se Napoleon Dynamite på lördagskvällen. Det är en film som jag funderat på att se länge, och nu passade det himla bra att göra det. Den var både rolig, flum och lite söt :)

 

Om en vecka är jag i Budapest, det blir skoj! :)

(Tidsinställda inlägg kommer faktiskt dyka upp för de som klickar in här under tiden jag är borta)


MsvC:1

Kategori: Tävling

~Tidsinställt~

Nu är det dags att göra entré på Söderhamsortens ryttarförenings tävlingsbana. (Förutsatt att tidsschemat håller alltså)
MsvC:1 är det iaf, samma klass och domare som i söndags så nu hoppas jag att vi kan slå det resultatet. :)

Jag rider LA:4 och MsvC:2 imorgon, kommer hem nån gång på eftermiddan/kvällen och bor alltså över på anläggningen. Det finns inget internet där (har iaf inte gjort de senaste två åren vi sovit över) så jag får klara mig utan Facebook, bloggar och att kolla mailen. Istället packar jag ner någon underhållande DVD så vi har något att göra på vårat rum innan det blir dags att sova. :)

God morgon fredag

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Dagens planer:
- Städa rummet
- Kolla läget i bussen och snygga till där
- Packa
- Läsa lite om demokrati
- Rida

Skolan då?
Ja den slapp jag visst pga bra schema och en snäll lärare, ibland ska man ha tur :) (Kan ju tillägga att jag alltså inte är värsta specialbehandlad utan hela klassen har "ledigt" på eftermiddagen (dvs plugga själv på valfri plats))

:)

Kategori: Allmänt

Jag har vunnit en flughuva från Hippson! :D

http://www.hippson.se/cldocpart/99323.png
Klicka på bilden för att komma till vinnarlistan. (Bilden är lånad från Hippson.se)

Hoppas att den passar på Belle, hon har nämligen ganska stora öron...

Reklamaffisch

Kategori: Bilder och filmer

~Tidsinställt~

Så här tjusig var en affisch som har suttit uppe på ridskolan nån vecka innan tävlingarna som var i helgen. :)

Tävling Sundsvalls RK 3-4 september

Kategori: Tävling

Arrangör: Sundsvalls RK
Typ av tävling: Regional
Domare: Molly Hedqvist
Klass: Msv C:1 2011
Procent (heltal): 58
Procent (decimal): 29
Lagtävling: Nej
Placering: 6/19

Reg MsvC:1Sundsvalls RK

Dags för en tävling igen efter vårt ofirivilliga uppehåll. Hemmatävling dessutom så det var ju inte så jobbigt att ta sig dit, bara att åka vanliga vägen till stallet och sedan rida upp för backen till ridhusen :)

 

För att sammanfatta denna MsvC:1 så kan jag ju säga att det gick väldigt bra på framridningen, men domaren drog ut något på tiden så starten blev senare än beräknat. Sen så kändes det inte alls bra inne på banan, inte så att det var någon hemsk dundermiss, men nä det kändes inte bra helt enkelt. Tråkigt eftersom det gick så bra att rida fram. Men å andra sidan så gick det ju väldigt bra på framridningen så jag är glad för det. :)

 

58% är ju inga höjdarpoäng, men poängen känns ändå helt OK om man jämför med hur det kändes. Vi hamnade faktiskt första utanför placering på detta, och det var endast tre stycken i hela klassen över 60%. Jag tror att många var missnöjda med sina poäng och tyckte att domaren låg lågt, men jag tänker iaf inte klaga på min bedömning. :)

---

På lördagen passade vi på att testa FEI's individuella mästerskapsprogram för juniorer, för att jag ville prova på det när det ändå var på hemmaplan liksom. 56,579% blev det i alla fall och jag är helt klart nöjd med det! Inte kom vi sist heller, hihi. :P

God morgon/förmiddag

Kategori: Allmänt

Ja som rubriken lyder, god morgon/god förmiddag på er. De flesta i min ålder borde nog infinna sig på skolan nu, men inte jag. För jag börjar inte förrens 11.15 på onsdagar. Då är det storsamling och sedan har vi mentors. Sedan blir det lunchdags och efter det är det dagens enda lektion, svenska B.

Det regnar rätt ordentligt här i stan, så både jag och min hund Coffee lyckades bli ganska blöta när vi var ute och gick tidigare idag. Men men, det kan ju inte alltid vara fint väder. Tur att det var varm och skönt i helgen i alla fall när det var tävlingar hela dagarna. :)

Klassresa till Budapest

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Om två veckor är jag och nästan alla i min klass i Budapest på klassresa. Vi började samla in pengar tidigt i ettan, och nu efter att ha sålt strumpor, bakat kakor, loppis och en massa andra saker så har det blivit dags att åka.

Hästnöd som jag är så har jag redan googlat efter eventuella ridsportsaffärer i stan, men jag är ingen höjdare på ungerska så det har inte gått allt för bra... :(

Måndag den 19e till torsdagen den 22a kommer jag att vara borta. Vem tar hand om Belle då kanske någon undrar? Svar: Det kommer mamma att göra :)

Så om någon varit i Budabest och har koll på någon affär med hästanknytning (eller någon annan rolig affär) så är det fritt fram att komma med tips! :DEn resväska till mig är nyinköpt då vi bara hade resväskor är jättestora och till för fler än en person. Den är mer knalligt grön i verkligheten så det är ingen risk att jag tappar bort den på någon av flygplatserna ;)

Goodiebag till alla tävlingsryttare i helgen

Kategori: Allmänt

På dressyrtävlingen i helgen så delade vi (hemmaklubben SRK) ut ryttarpåsar/goodiebags till alla deltagande ryttare. Jätteroligt att det gick att ordna tycker jag och förhoppningsvis kommer det att återkomma på fler tävlingar. :)

 

Inte världens bästa bild, men det är i alla fall:

* Equipage tidning

* Laglapp till tex täcken

* Liten tvål

* Liten förpackning med duschtvål

* Reklamblad från Akademibokhandeln

* Några godisar

 

Med på bilden är också programbladet för helgen, som innehöll sponsorernas namn.

Efter-tävling-skritt

Kategori: Allmänt

Dagen har bestått av en lektion (svenska), skolfoto (sista någonsin antar jag?) och sedan en efter-tävling skrittrunda i skogen med Belle. Red övre och nedre barbacka :)

Ikväll ska jag se andra avsnittet av Idol och börja filosofera på en filosofiuppgift vi har fått. Vi har också en debattartikel att skriva på svenskan men annars är det faktiskt lugnt med skoluppgifter än så länge.

Kanske hinner med att skriva några rader om helgen senare ikväll. Det lär visa sig...

Fredag

Kategori: Allmänt

Dagens planer:
Skola, rida, bada och knoppa häst, tvätta schabrak

Det blir nog en lång dag i stallet, sent kan det nog också bli för jag vet inte exakt när jag slutar.

Något jag inte får glömma när vi åker till stallet är en pälsglans, gummisnoddar och tävlingsschabraket. Haha nu låter det som att jag har värsta lagret hemma, men riktigt så är det inte ;) Pälsglansen har stått hemma sen jag köpte den, och snoddarna och schabraket har bott i tävlingsskåpet som bor hemma. Hm, jag kanske har ett litet lager hästgrejer ändå :P