missbelinda

Bildminne

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-
 
 
Junior DM i Timrå 2009
 
 

MItt paket

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Det verkar som att mitt paket från Horze kommer anlända till mig på måndag om postens transportering fungerar som den ska :)
 


Det är lite spännande att spåra paket på postens hemsida, hihi.

I helgen

Kategori: Allmänt

Nu i helgen har vi tävlingar på ridklubben, det är reg/nat dressyr för hästar.
Tyvärr kommer inte jag och Belle vara med eftersom vi inte är igångsatta men jag kommer så klart både titta och jobba som funktionär. Mitt funktionärsarbete började redan igår då jag och mamma gjorde goodiebags till alla ryttare som kommer hit.
 
Startlistor och onlineresultat kommer att finnas här på equipe: http://online.equipe.com/sv/competitions/4971
 
En annan tävling som kan vara kul att följa på equipe är SM i Flyinge, den börjar redan idag: http://online.equipe.com/sv/competitions/4905
 
En tredje tävling jag kommer följa i helgen är Umeås hästdressyr: http://online.equipe.com/sv/competitions/4945
 
Min goodiebag som jag fick på hemmatävlingen i maj, innehållet är inte exakt lika dant till helgens tävlingar. Men nästan, de som är med på tävlingen får se :)

Fredag

Kategori: Allmänt

Plötsligt blev det fredag och just denna fredag är en regnig fredag.

Hästdagarna har sett ungefär lika dana ut sedan i tisdags, den största skillnaden har varit platsen jag ridit på. I onsdags red jag på den banan alla SRK-ryttare kallar för nya banan i skritt och lite trav. Igår red jag på banan vid vårt stall, i skritt och lite trav. Idag blir det förmodligen samma procedur, men troligtvis i ridhuset eftersom det blir så geggigt ute om det ska fortsätta regna hela dagen. Fast jag hoppas att det lugnar ner sig snart, dels för att hästarna blir så blöta i sina hagar men också för att jag hellre rider ute än i ridhuset. Där kommer vi ändå vara så mycket i vinter när det blir för kallt och hårt för att rida utomhus.

Igår hittade jag också en tävling att anmäla mig till. Sundsvalls FRK hade släppt sin propp, och öppnat anmälan samtidigt så jag skyndade mig att anmäla. Det är 13-14 oktober och blir förmodligen årets sista tävling.

Kvällen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Kvällen kommer spenderas med kompisar så det kommer inte dyka upp fler inlägg här under kvällen. Istället kan ni ju kika in i min "Till salu-kategori" :)
 

Ny musik med gamla godingar

Kategori: Musik

-Tidsinställt-

God morgon, denna onsdag kan vi börja med nya låtar av två band/artister som jag lyssnat på sedan flera år tillbaka. Jag blev så glad när jag hörde dessa på p3 för inte allt för länge sedan, att dessa personer fortsätter skapa ny musik med samma kvalitét som den gamla! :D

Onsdagslåt nr 1:
Timo Räisänen - Second Cut
 
 
Onsdagslåt nr 2:
Bloc Party - Octopus
 

Travtisdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Idag red jag på kvällen, gick in i ridhuset för att det kändes säkrast att trava inom fyra väggar när vi inte gjort det på över två veckor, inte för att hon brukar göra något dumt eller så pga pigghet utan mer för att underlaget i ridhuset är mkt bättre än på någon av utebanorna just nu. Hur som helst så skrittade jag mest och travade nåt varv åt båda hållen, det var lite stelt och ovant för oss båda tror jag men det kändes ändå helt OK.

Imorgon ska jag till stallet på morgonen, tror jag rider ut om inte vädret är allt för kasst (usch, snart vinter här i Sundsvall nu...) kanske går in i ridhuset och travar lite grann också.

För inte allt så länge sedan var det varmt med t-shirt. Igår red jag ut med både kofta och jacka...
 

Ny mössa+halsduk

Kategori: Allmänt

För någon vecka sedan klickade jag runt på diverse hemsidor (som vanligt) och hamnade på Horze's hemsida, och såg sedan på den internationella(?) fb sidan att de hade en tävling där man kunde vinna saker från årets vinterkollektion om man gillade/kommenteade/delade en bild, och då passade jag så klart på att vara med. Tro det eller ej men jag lyckades vinna en av dagarna.
 
Priset var en mössa och en matchande halsduk. På tävlingsbilden var färgen blå/röd/vit så jag trodde att det var den jag hade vunnit. Men det visade sig att man fick en kod som man kunde använda för att beställa själv från hemsidan och plötsligt fick jag fler färger att välja mellan, både brun/lila och svart/vit. Alla färgkombinationer såg fina ut så jag fick lite svårt att bestämma, men till slut bestämde jag mig för ett svart/vitt set, för det passar bra till jackor i alla färger.
 
Jag klickade in min beställning nu ikväll och med lite tur kanske mitt paket anländer innan veckan är slut. Jag håller tummarna! (Inte för att det är så kallt att jag är behov av mössa+halsduk, men jag är ju nyfiken på hur det ser ut)
 
 

Dagens ridning

Kategori: Allmänt

Halli hallå
Söndagen är snart slut och det har regnat så gott som hela dagen. Skoooj...
 
När jag red ut idag så regnade det i alla fall inte, men efter 3/4 av den mysiga skritt-turen i skogen så började det. Och det regnade inte lite heller, det började ösa ner, så vi var lite lagom fuktiga när vi kom tillbaka till stallet. Idag skrittade vi nedre och övre rundan.
 
Imorgon börjar min sista lediga sommarvecka, sedan börjar jag plugga lite igen. Spännande! :)

Vinternyheter från Uhip

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-
 
Snart kommer Uhips vinterkollektion ut i webshopen, och de som får nyhetsbrevet har väl redan sett alla snygga produktnyheter. Ni som inte får nyhetsbrevet kan läsa det här nedan istället.
 
 
 

Snart kommer den....

Uhip vinterkollektionen 2012/2013. Klicka på länken nedan för en "sneak peak" på ett urval av produkterna.

Sneak peak

Har du vänner du tror kan gilla Uhip? Dela med dig av Sneak Peak!


 
 

15-25% i rabatt

 

T.o.m 31 augusti har vi sommar-rabatter i webshoppen på kvarvarande lager. www.uhip.se

 

Vänliga hälsningar

Ulrika Falkman

Designer & grundare

info@uhip.se

 
Ni kan alltså kolla in några av produktnyheterna på denna sida.
Bland annat kommer det lite nya färger på kjolarna och jackorna, men också en tjockare modell av jacka, västar och långa kappor!
 
 

Rosa skor?

Kategori: Allmänt

Igår fick Belle nya skor, och när hovslagaren fixade till ett par gröna sulor så de skulle passa bra så frågade jag lite på skoj om det inte fanns rosa sulor, för det skulle ju bli mycket snyggare. Dock verkade det inte finnas sulor i rosa, men han sa att om hon hade haft aluminiumskor så hade hon kunna haft ett par rosa. Men han sa också att de slits väldigt fort. Så jag antar att vi får hålla oss till den vanliga gråaktiga skofärgen tills någon uppfinner ett par rosa som är tillräckligt hållbara. Någon gång i framtiden kanske det händer?! Jag håller tummarna för det iaf :)

Idag har jag ridit för första gången på 15 dagar, jag tänkte att jag skulle rida nedre rundan. Men det var fyraårsvisning på ridklubben och jag var inte så sugen på att rida förbi en massa människor och unghästar så jag red halva nedre, dvs till framhoppningsbanan och skrittade några varv där istället innan jag vände hem igen. Så klart ingen avancerad ridning med tanke på vilan och hoven, men ack så skönt det var att vara tillbaka i sadeln igen!

Halli hallå

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sedan igen, hemma i stallet har det inte hänt så mycket. Vi var tillbaka på kliniken i måndags och tog av gipset och hon fick tillbaka sin sko. Hon får vila några dagar till innan jag provar att rida och ser hur det känns.

Ledade stigbyglar

Kategori: Tips och trix

-Tidsinställt-

För ca två veckor sedan fick jag chansen att prova en stallkompis sadel för hon ska sälja den. Den passade dock inte så jättebra till varken mig eller Belle men det är alltid kul att prova nya modeller, någon gång lär ju den där speciella sadeln dyka upp. Det är inget fel på våran Amerigo som jag har nu heller, men det är som sagt både kul och intressant att prova en ny modell. Aja, nog om sadelpratet, det var stigbyglar jag tänkte skriva några rader om.

Denna sadel hade nämligen helt vanliga oledade stigbyglar, och jag kände direkt när jag satt upp att det var väldigt ovant då jag har ledade stigbyglar på både hopp och dressyrsadeln. Dels för att det känns som en liten säkerhet att de böjer sig om man skulle fastna, och också för att det faktiskt är mycket skönare (enligt mig). Jag har läst på både bloggar och forum att ledade stigbyglar är bra för knän och leder, men jag har inte tänkt så mycket mer på det. Men efter att ha ridit med ledade stigbyglar i så pass många år, och sedan gå över till vanliga så kände jag stor skillnad. Det kändes inte alls lika mjukt att trampa ner hälen, det blev helt enkelt stelare.

Så om du funderar på att köpa nya stigbyglar, testa ett par ledade. Det är mitt lilla tips :)

The Wombats - Tokyo (Vampires & Wolves)

Kategori: Musik

-Tidsinställt-

Snabba Cash II

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

I fredags var jag alltså på Snabba Cash II, lite kul att gå på premiärdagen faktiskt. Det var nog nästan fullsatt i salongen (förutom raderna längst fram, dvs "nackspärrs-sätena").

Direkt när jag hade sett den första filmen så ville jag veta hur det skulle fortsätta (utan att spoila den första filmen så kan jag säga att slutet var rätt öppet) och nu när jag sett del två så vill jag veta hur hela serien ska sluta. Det var alltså spännande in i det sista nu också. Filmen är helt klart värd att se tycker jag! Den är ju så pass ny att jag inte tänker skriva något mer om handlingen mer än att den fortsätter där den första filmen slutade, och det händer en massa spännande och lite läskiga saker. Ett tips är att se den första filmen innan om man inte redan gjort det :)
 

Lördag

Kategori: Allmänt

God kväll!

Dagen har varit ungefär som alla andra dagar, först stall och sedan pyssel hemma. Belle fick vara ute i hagen i några timmar medans vi mockade och fixade, sedan fick hon gå in i boxen igen. Anledningen till den korta hagvistelsen är att hon inte ska springa runt nu när hon har lite ont i foten så då får hon vara ute under bevakning så att vi vet att det går lugnt till i hagen. Det är inte lätt att vara sjukling, men några timmar i hagen är bättre än inga timmar alls och förhoppningsvis ser det bättre ut på måndag och då kan hon kanske gå ut som vanligt igen. Jag tycker att vi håller tummarna för det.

Under dagen har jag följt dressyrtävlingen i Örnsköldsvik, det är både tävling för häst och ponny. På ponnysidan är det NM så det är lite spännande att följa. Jag har också kikat lite på resultaten från Lag SM, och det verkar som en tävling man gärna hade varit publik på. Många ekipage med fina höga procent, jag tror det krävdes runt 67% för sista placeringen i någon klass, och de i mitten av resultatlistan hade runt 65%. Kul att se tycker jag!

Hudiksvalls RPK 5 augusti

Kategori: Tävling

-Tidsinställt-
 
För ca två veckor sedan blev det dags att brumma ner till Hudiksvall och deras dressyrtävlingar. Det var nog 6e besöket för mig där (en tävling med Da Capo, en provridning och nu fyra tävlingar med Belle). Det är en trevlig klubb så det kommer helt klart bli fler besök i framtiden också.
 
Första klassen var MsvC:1, och när Belle var färdigsadlad utanför bussen så började det duggregna lite. Jag tänkte inte så mycket mer på det, för det var varmt och skönt väder för övrigt. Dock började det regna lite till på framridningen, och lite till, och tillslut öste det ner (och åskade och blixtrade en bit bort). Jag blev helt enkelt genomblöt, och var glad att jag tog min "regnhjälm". Belle kändes i alla fall väldig fin, men underlaget blev lite tyngre på grund av allt vatten. Lagom till min start hade regnet lugnat ner sig ganska mycket, och det var mer åt duggregnshållet. Ett duggregn som ökade succesivt under hela min ritt och i andra halvan av galoppdelen så  började det ösa ner igen, och jag tror till och med att det haglade lite. Belle kändes bra genom hela programmet, men det blev lite "segt" på det blöta underlaget.
 
Jag red sist i klassen och visste att den som ledde hade 68%, men annars hade jag ingen koll alls på poängen i klassen, jag gick in i ridhuset för att skritta av och vänta på poängen och ingen blev nog ner chockad än mig när speakern ropade upp 71% och vinnare i klassen. Jag tror inte att jag fattade det ens, sa speakern verkligen 71?! Tydligen så gjorde hon det och vi fick gå ut ur ridhuset och in på prisutdelning. 71,915%, nästan 72 alltså. 11 stycken åttor i protokollet, det är nog mer än vad vi samlat ihop totalt om man kollar på alla protokoll från årets tävlingar. Jag har nog fortfarande inte fattat att vi äntligen sprängt den "magiska" 70%-gränsen.
 
Andra klassen var MsvB:2 och Belle kändes väldigt fin på framridningen då också, inne på banan tappade vi lite energi men det kändes ändå som att vi gjorde ett godkänt program. Det tyckte domaren också då vi fick 61,62% och kom 5a av 12 stycken (tre placerade). Något jag är väldigt nöjd med är att jag fick till båda diagonalslutorna, det är inte min favoritrörelse men med lite träning så börjar vi nu få kläm på hur man gör sånt också.
 
Denna tävling kommer nog gå till historien som en av de bästa någonsin. Nytt procentrekord och vinst i MsvC:1 och tangerat procentrekord i MsvB:2! Superskoj!
 

Halli hallå

Kategori: Allmänt

Det har visst inte hänt så mycket här på nästan en vecka, men det beror lite att jag inte har något speciellt att berätta om hästlivet just nu. Belle har fortsatt boxvila sedan vi var in till ATGkliniken i onsdags, de hittade ingen synlig hovböld där (både vår hovslagare och klinikens klämde och kände) så vi åkte därifrån med gips på hoven och fortsatt boxvila. Att stå inne om dagarna är ju inte jätteskoj, men har man mat och ett fönster att titta ut genom så går det bra ändå. Vi kollade också tänderna på kliniken, det var därför vi bokat in besöket i första hand.

Ikväll ska jag och en kompis gå på premiären av Snabba Cash II, jag tror inte att jag gått på en premiär någon gång innan så det kommer bli kul. Förmodligen gott också, eftersom jag och min kompis resonerade som så att gratis bio (dvs presentkort) = mer pengar att köpa godis för haha.

Bilder från Hudiksvalls RPK

Kategori: Bilder och filmer

 

Lördag

Kategori: Allmänt

Halli hallå. Vad har jag sysslat med de senaste dagarna? Förutom att njuta lite av att vara ledig (högskolan börjar ju om inte ens en månad) och kolla på diverse sporter i OS så har det varit en lugnare vecka med Belle som i måndags fick besöka kliniken pga kolik men vi fick bra hjälp där och nu mår magen bra igen. Istället har hon en förmodad hovböld som upptäcktes igår så nu är det boxvila med inslagen hov som gäller tills måndag när hovslagaren kommer och tittar till den igen. Alltid ska det hända någonting... Så det blir alltså ingen träning nu i helgen eller till veckan (båda månadstränarna kommer upp) och inte heller tävling i Övik nästa vecka. Andra året vi får stryka oss därifrån, det kanske inte är meningen att vi ska åka dit någon mer gång... Hur som helst är det viktigaste att Belle mår bra :) Förhoppningsvis går hovbölden över så fort som möjligt.

Skumt

Kategori: Allmänt

Resultaten (och premien, det gick snabbt) har kommit in från tävlingen i helgen, men av någon konstig anledning så finns det inga "rankingpoäng" på någon av resultatlistorna. Inte för att det spelar så jättestor roll, men det är ju ändå lite roligt att klicka runt på diverse rankinglistor och kolla hur man ligger till.

Jag vet ju om att det måste vara minst 10 startande i LA/MsvC och minst 5 i högre klasser för att man ska få poäng men nu var det ju tillräckligt många med så det borde ju dykt upp poäng också. Aja, det löser sig säkert :)

Kürfinal

Kategori: Allmänt

Kollar just nu på kürfinalen, Kittel och Scandic hade sin nya kür men jag tror nästan att jag gillade den gamla mer, men det kanske beror lite på att man är så van vid den musiken och programmet.

Tinne och Anton är just nu i ledning, förhoppningsvis en stund till, men det är ju många fina ekipage kvar så det finns stor risk att de blir nerpetade både ett och flera snäpp på resultatlistan. Men jag hoppas så klart att de får stanna på ledarplatsen så länge som möjligt!

71,91%

Kategori: Allmänt

Starttider

Kategori: Allmänt

Imorgon startar jag MsvC:1 klockan 12.22 och MsvB:2 14.35. Skönt med ganska sen första start, då blir det inte allt för tidig uppstigning och Belle får gå ut nån timme i hagen innan det blir dags att borsta och knoppa.

Snart ska jag tillbaka till stallet och bada Belle, packa in grejerna i bussen och hästarna ska kvällsfodras. Badningen är välbehövd för idag hade Belle bestämt sig för att leka gråskimmel...

Hudiksvall ska vi alltså till imorgon, ungefär en timmes resa. Förhoppningsvis bjuder morgondagen på trevligt väder, jag har faktiskt inte kollat hur det kommer bli. Här hemma är det i alla fall rätt mysko väder, det började igår kväll med värsta åsk och blixtvädret och en massa regn. Och idag har det kommit regnskurar till och från hela dagen. Dock regnade det inte på mig när jag red, men det började droppa precis när jag hoppat av och skulle gå in i stallet igen. Ibland har man tur :)

Just nu

Kategori: Allmänt

Hoppning på Kunskapskanalen och svtplay.
Jens Fredricson och Lunatic gjorde en felfri runda, men Lisen Bratt Fredricsson och Matrix gick det inte lika bra för då han hoppade av för tidigt till en trippelbarr och de gick omkull. Det såg dock ut som att det gick bra för både häst och ryttare!

Nu hoppas jag att Henrik och Rolf-Göran rider felfritt så att Sveriges lag kan ligga så bra till som möjligt inför nästa omgång.

Förutom OS-hoppning så är det Junior och Young Rider SM i dressyr denna helg, och Hudiksvalls meeting har också börjat, och dit ska jag imorgon. Så jag ser till att bevaka både OS, SM och en helt vanlig regional tävling samtidigt. Tur det finns equipe med onlineresultat.

Snart

Kategori: Allmänt

Utsläpp

Kategori: Allmänt

Dagen började med att klockan ringde tidigare än vad den gjort på väldigt länge, sedan blev det dags att åka till stallet och mata och släppa ut hästarna. Belle och jag tog en skritt-tur och sedan fick hon också gå ut i sin hage.

Förutom att det stora bruna djuret så har jag ju ett litet brunt djur också, Coffee. Han har idag fått promenerat och lekt med sin valpkompis i några timmar. De fyrbenta busade och vi tvåbenta tittade på och åt bullar och skrattade åt knaspudlarna :)