missbelinda

Dagen

Kategori: Allmänt

Ingen lektion på skolan resulterade i en morgon på stallet.

När jag tänkte gå in i stora ridhuset imorse så var det så klart en massa bommar på backen, och hinderstöd, och andra hoppgrejer. Så vi begav oss in till lilla istället. Tur vi har två.
Där var det tomt, förutom ett hinder som stod precis på mitten..

Idag blev det ett litet dressyrpass, som vanligt med en massa övergångar hit och dit och det kändes väldigt bra så jag provade att göra några byten, och sen några fler. Och bra gick det också! Ett väldigt roligt pass, det enda som hade kunna gjort det bättre hade väl varit om jag hade kunnat rida helt ensam i ett tomt och bomfritt stort ridhus istället, men aja man kan ju inte få allt på samma gång ;)

"Man måste ju faktiskt ha knoppar på dressyrtävling"

Kategori: Tips och trix

Ca 1.08 in i klippetCitat ur TR II (dressyr)
"All dekoration av häst/ponny med föremål som rosetter, blommor etc är förbjudet.
Flätning av man och svans samt mönsterrykt på bakdelen är tillåtet. Lössvans är
förbjuden."


Det står alltså ingenting om att man måste ha knoppar, visst det är enligt mig (och säkert många andra) snyggare, men som sagt inget krav.


(hehe, sämst bild eftersom manen ligger på andra sidan, men den är hur som helst inte knoppad där)

Snögalopp

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Eftersom denna redan ligger ute på Facebook och Youtube så kan jag ju posta den här också. Det är inte exakt samma "räcertempo" som vi brukar köra upp för backen, fick nämligen order av filmaren att rida saktare för att vi skulle synas bättre haha.

Tisdag morgon

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

God morgon. Idag blir det stall på morgonen, tänkte rida inne i ridhuset och förhoppningsvis är det luftigt i ridhusen (dvs inte en massa hinder och 10 andra hästar).

Hästfri måndag

Kategori: Allmänt

Ja, tro det eller ej. Men denna dag har jag inte varit i stallet. Väger dock upp det under morgondagen, men mer om det då.
Så om jag inte har varit i stallet, vad ska jag då berätta om? Aja, det får bli en liten sammanfattning av vad jag gjort idag.
¤ Tog en liten sovmorgon
¤ Jobbade hemma med mitt PA (så helt ohästigt har jag inte haft det)
¤ Var på eftermiddagslektionen i skolan, ämnet är "Staden och framtiden" och det är en rätt rolig kurs, under de få lektioner vi hunnit haft så har vi pratat om vad som definerar en stad, och om saker som vi skulle vilja ändra inne i Sundsvalls centrum om vi hade chansen. I min grupp vill vi bland annat ha en liten mysig park inne i stan, kanske inte så lätt att genomföra men det är ju alltid kul att fantisera :)
¤ Dagen avslutades med familjemiddag inne i stan, skoj med lite måndagslyx, och sent födelsedagsfirande

Ja, det var väl så gott som hela min dag.
Och tro inte att Belle blev alldeles övergiven idag, för mamma slutade tidigare än mig och åkte till stallet och fixade allting :)

Imorgon har jag hemmajobb både på förmiddagen och eftermiddagen, vilket betyder stall på morgonen för min del och lite plugg efter lunch.

Markus Krunegård - Everybody hurts

Kategori: Musik

Böcker/luva

Kategori: Allmänt

Höökskatalogen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Jag har sett att Hööks fått in en massa nya grejer nu, bilder finns ju både på hemsidan och diverse bloggar och forum. Men jag har inte fått katalogen i brevlådan än... :(
Visst, man kan kolla på internet. Men hur kul är det egentligen?! Jag tycker i alla fall att det är roligare att bläddra i katalogen och kika.

Nu är jag inte alls i behov av att köpa nåt, jag är forfarande "shoppinghög" efter det fina kandaret och de snygga ridbyxorna som jag klckade hem från England för några veckor sedan. (Och glöm inte de söta muffinsformarna) Men det är ju alltid roligt att kika på nya prylar, och jag gillar att det kommit lite färgglada schabrak! :)

Förhoppningsvis dyker katalogen upp till veckan.

Gårdagen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Om fredagen var "filmig" så var lördagen helt klart "stallig". Var först där mellan 10.30-15.30 ungefär, och sedan tillbaks igen mellan 18-21.

På förmiddagen var jag ridlärarvikarie för två ponnygrupper, och om jag får säga det själv så gick det bra. Ingen ramlade av och alla gjorde som jag sa så det måste ju räknas som en gokänd insats?! På schemat stod voltarbete, så det blev just voltarbete för eleverna. Och så tjatade jag en massa om hörnpasseringar, och det gjorde resultat också. En bit in i båda lektionerna blev hörnen mycket bättre än i början :)

Sedan gick jag ner till mitt stall, åt lite lunch och pratade lite med några stallkamrater. Sedan hade jag och Belle lite snölek på plan, för den är det en massa pudersnö på! Så där red jag runt en stund på lite volter och så i alla gångarter.
Samtidigt som jag red så var mamma med på medlemsmöter, jag deltog inte för då hade stallvistelsen blivit ännu längre :P

Sedan åkte vi hem, bytte om till civilkläder och när klockan började närma sig 18 blev det dags att återvända till ridklubben för att äta mat, träffa folk och skratta åt Havrepappa. Eftersom jag varit en följare av hans blogg sedan länge så kände jag igen lite av betraktelserna, men jag fick också höra nya och roliga saker. Lite kul var att han fick sitta med en massa hästtjejer i åldern 15-20, det var nämligen VIP-bordet (egentligen hette det inte vip bord, det stod bara "reserverat" på det, men vip låter ju mycket coolare, hehe). Och varför satt jag också vid detta speciella bord då? Jo, det var där alla mina ungdomskompisar satt och det fanns lediga platser så jag bestämde mig för att slå mig ner där. Detta bord blev sedan omdöpt till "The youngsters" då det var vårt lagnamn när det var dags för frågesport, och så klart vann vi! Wihoo.

Tävlingstips

Kategori: Tips och trix

Clinicen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Nästa vecka är det som jag skrivit innan clinic med Maria Gretzer hos Sundsvalls RK.
Det skulle också varit en clinic med Patrik Kittel i Umeå samma helg, men den blev tyvärr inställd pga kvarka hos ridskolan. Förhoppningsvis blir de friska snabbt där uppe! :)Det kanske hade varit mer passande med en bild på Maria Gretzer här, men istället blir det en från Umeå 2009

This is England

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Jag fick en kommentar på inlägget där jag skrev att jag sett This is England.

"är filmen något du rekomenderar? En utvärdering kanske? Behöver massor av filmtips hihi :)"
Från Carolina, www.asslatjejerna.se

Så då kan jag ju skriva några rader om den, och jag tänker börja med att skriva: Kolla INTE upp filmen på Wikipedia på engelska innan ni ser den, för där rabblas handlingen upp i stora drag från början till slut, och det är ju inte så skoj att veta om man tänker kolla på den. (Anledningen till att jag wiki-sökte på den var att jag ville kolla upp skådespelare och så, och märkte ju då att jag fick en snabbversion i textform av filmen jag just sett)

Jag vet väl inte riktigt vad jag ska skriva om filmen, men jag kan ju i alla fall nämna att det inte direkt är den typ av film jag brukar kolla på (det brukar mest bli komedier för min del haha). Kortfattat om handlingen (kopierat härifrån):
Det är 1983, och skolan slutar för sommaren. Shaun är 12 år och något av en ensamvarg, han bor tillsammans med sin mor i en sliten kuststad sedan hans far dött i Falklandskriget. På vägen hem från skolan stöter han ihop med ett gäng skinheads. De visar sig vara vänliga och tar honom under sina vingar, och sann vänskap uppstår. Allt förändras dock när en av deras kompisar släpps ut ur fängelset...

Det är en film som innehåller lite av varje: vänskap, grupptryck, kärlek och våld.

Det är inte den bästa filmen jag sett, men verkligen inte den sämsta heller. Den var både bra "underhållningsmässigt", och även intressant för att få reda på lite mer om hur det var i England under 80-talet, det är ju inte direkt en dokumentärfilm, men den är faktiskt inspirerad av regissörens egna erfarenheter.

På en skala mellan 1-5 så får den 3 av mig :)

Medlemsmiddag

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Klockan är 19.00 och medlemsmiddagen är i full gång. Jag hoppas att vi får god mat och trevligt sällskap vid bordet, och eftersom jag vet vilka som fixar maten och att det finns mycket trevligt folk i klubben så jag tror nog att jag gissar rätt. ;)

Något annat som är uppskattat under middagen (förutom mat och att träffa folk) är underhållningen. Jag råkar veta att den ökända Havrepappa dyker upp eftersom han avslöjat sig själv i sin blogg. Det ska bli skoj att höra vad han har att säga, jag gillar det han skriver så jag hoppas att det muntliga håller samma standard! :)

NM regler

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Jag kikade lite i Mittsvenskas Regelverk för 2012 härom dagen, och reagerade lite på att reglerna för Norrlandsmästerskapet var ändrade. Alla andra år har Young Rider klasserna varit LA:5 och LA:6 (sedan MSVC-klasserna). Nu är klasserna LA:4 och MsvC:1, det har alltså blivit lättare...
För seniorerna är klasserna samma som innan, MsvB:4 och MsvB:5.

Så det tyckte jag var lite tråkigt, NM för Young Riders blir nu lättare än DM för juniorer (i alla fall Mittsvenskas DM).

En sak som jag tycker är lite komisk när jag läser regelverket är att segertäckena i NM för ridhäst har olika storlekar beroende på diciplin. Norrlandsmästarna (Young rider och senior) i hoppning vinner ett täcke i storlek 145. Dressyrmästarna vinner ett täcke i storlek 155.

För min del är det tur att det inte är tvärt om (om jag nu skulle lyckas vinna, man kan ju få drömma lite i alla fall :) ), för ett täcke i storlek 145 passar inte så bra på Belle haha.

Ridlärardags

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli hallå, god förmiddag!

Klockan 11 idag är det dags för mig att göra något jag inte är så van vid. Jag ska nämligen vara ridlärare för dagens ponnygrupper. Det känns både kul och spännande, och jag hoppas att barnen är snälla och lyssnar på mig :)
Jag har fått en liten instruktion om vad de ska göra, och jag vet ungefär vilken nivå det är på grupperna, så det känns som att jag är lagom förberedd för att hålla i lektioner helt själv. Jag vet ju att ponnysarna är både söta och snälla så förhoppningsvis blir det roliga lektioner med glada ponnybarn.

Tekniska problem

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Av nån anledning så kan jag fortfarande inte ladda upp nya bilder, har provat att rensa lite i bildarkivet men det vill sig ändå inte. Men det kanske löser sig snart hoppas jag :)

Fredagen

Kategori: Allmänt

Denna dag har gått i filmens tema, började med att kolla på This is England på Engelska C. Faktiskt en film jag har velat sett, så där lyckades lärarna pricka in rätt :)
På eftermiddagen hade vi filmkunskap, vilket idag betydde en föreläsning om filmhistoria som förutom bilder och information också innehöll lite olika filmklipp.
Alltså har det varit en alldeles lagom fredag i skolan.

Hästen och jag begav oss ut i snövädret och hade det mysigt.

Imorgon blir det en väldigt hästig dag för min del, mer om det dyker upp imorgon.

Måndagen och tisdagen

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

I måndags red jag ut med en stallkompis, det blev lite bus med galopp i skogen. Ganska lagom kallt ute så det var en rolig ridtur :)

Igår var det ju tisdag, och då blev det vila för fröken Belle. Så stallvistelsen ägnades åt mockning, matfixning och borstning.

Idag är det onsdag, och eftersom ridhusen är dubbelbokade i stort sett hela kvällen så lutar det åt en tur i skogen idag. Fast det är mycket kallare nu än vad det var i måndags (nu är det runt -15) så det gäller att klä på sig ordentligt!

Nu är glada julen slut slut slut

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Det är säkert nån som kikat in som undrar varför jag inte har bytt header, för det är ju en tomteluva med på denna, och julen är ju enligt kalendern över. Jag kan inte annat än att instämma om att julen är över, men bilden får stanna kvar ett tag till tills jag klurar ut hur jag ska ha det sedan. För om man tänker bort tomteluvan så är det ju en rätt vintrig bild, och här i Sundsvall är det helt klart fortfarande vinter så då funkar den ju ändå. ;)Med lite fantasi så kan man ju tänka att det inte är en tomteluva. Utan en helt vanlig rosa mössa med vit bred kant liksom! Smart va?!
(Jag hoppas att alla har noterat matchningen med det rosa grimskaftet också)

Matchning?

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-En annan bild som finns i arkivet är denna, och jag har ju sedan jag köpte detta set klurat på vad jag ska ha för matchande tröja/väst till...
Och när jag fyllde år så fick jag en tröja med ett tryck som borde fungera bra ihop med denna blånyans vilket gjorde att jag slipper fundera över detta längre! :D.Tyvärr kan jag inte visa en bild på den pikén eftersom det här med bilduppladdningen inte vill funka (därav två inlägg på rad med arkivbilder hehe).

Fast jag letar fortfarande efter en tröja med exakt färg, fast inte en helblå, det blir nog för mycket. Men typ en svart eller vit med blått mönster skulle nog bli himlans snyggt. Är det ingen som kan trolla fram en sådan åt mig?! Snälla?

Knoppar

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Eftersom jag inte kan ladda upp några nya bilder från datorn för tillfället så kan jag ju alltid roa mig med att kolla tillbaka i bildarkivet, det finns ju ett antal där. Bland annat denna bild, på mina gummisnoddar som jag köpte i början av förra året. Jag kommer fortfarande ihåg den långa konversationen som blev på Facebook när jag lagt upp bilden där, det var bland annat någon som tyckte att jag tog det här med rosa grejer på lite för stort allvar ;) Haha, men jag tycker att det är en rolig detalj, fast eftersom man drar ut dem rätt många varv runt knopparna så blir de inte alls så rosa som på bilden, vissa skulle nog inte ens tänka att de var rosa om de inte kollade så noga. Aja, huvudsaken är ju att jag vet att det är rosa, hihi.

God morgon

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

God morgon!
Dock är det fortfarande God Natt för min del, det är ett tag kvar tills klockan ringer

Ja, förutom att reta er med att jag får sova just nu till skillnad från er som är uppe och läser detta så kan jag ju berätta om vad jag ska göra på lördag. För då är det medlemskonferens på klubben. Det brukar vara lite allmänt prat om klubben, tex ekonomi, olika tävlingar och andra saker som hänt under det förra året och som kommer hända under året. Och ibland är det en föreläsning av tex en veterinär från kliniken eller andra saker man kan prova på. Ett år hade det lånats in en Balimo pall (fakta om den här) och det var en rätt kul grej att provsitta.
På kvällen är det middag och en show, för det mesta gjord av några påhittiga personer. Förra året var det några av mina kompisar som drev med sina hopptränare, väldigt roligt faktiskt! Blir spännande att se hur det blir i år. :)

Ja, det var lite om vad som händer på SRK på lördag. Och förutom det ovanstående så ska jag ju rida också, men det kanske ni redan hade listat ut?

Men blää

Kategori: Icke hästrelaterat

Varför kan jag inte ladda upp bilder? Nog för att jag har lite halvdan internetanslutning på mitt rum, men det har ju funkat ändå förut... Hoppas att det på nåt mirakulöst sätt fixar sig, det känns jobbigt att behöva flytta datorn (med sladd och allt, batteriet mår inte så bra) varje gång jag har bilder att ladda upp...Det får bli en gammal bild på vår hund här istället. Knäppt för ungefär en månad sedan. Idag är det typ hundra gånger mer snö ute. Jag hoppas att det kommer nån plogbil imorgon, annars blir det jobbigt att gå till skolan :P

Just nu

Kategori: Allmänt

Träning

Kategori: Allmänt

Idag har vi dressyrtränat "på riktigt" för första gången på väldigt länge! Roligt, men jobbigt. Jag har en känsla av att jag kommer ha träningsvärk i benen för första gången på länge eftersom det var så pass länge sedan jag red i dressyrsadeln.

Vi fick göra en massa övergångar och tempoväxlingar. Riktigt bra och nyttigt för oss både nu när vi börjar komma igång igen :)

Det som var mindre bra är bilderna som togs i ridhuset, för det blev liksom lite mörkt och dimmigt med digitalkameran. Nästa gång ska den nog ställas in på "inomhus" istället för "sport". Men med lite hjälp av bildprogrammet som finns i datorn kunde jag ju spejsa till det lite i alla fall ;)

(Men eftersom det inte funkar att ladda upp bilder just nu så får ni se de mindre fina bilderna någon annan gång)

Dagens outfit

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Dagens outfit blir ett ihopplock av utrustning från dessa bilder.Med lite fantasi kanske det går att lista ut hur vi kommer se ut, och har man ingen fantasi så kommer det förmodligen nån bild efteråt :)

Bildminne - Riksmästerskapet 2007

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-


(Från ridsportsförbundets hemsida)

Gissningslek: Vart är jag?

Svar: Längst bak på den gula ponnyn :)


Avslutar med en bild på den lilla söta ponnyn jag red i kvaletFredag kväll

Kategori: Allmänt

Inget inlägg sedan igår klockan 07.00. Men det var ju faktiskt ett väldigt gulligt inlägg så det gjorde väl inget att ni möttes av det varje gång ni kikade in? ;)

Igår red jag inne i ridhuset, fick greja lite med nosgrimman på kandaret då också, tror det blir lättare när jag använt den lite mera. Just nu är den fortfarande lite "felformad" efter att ha varit nerpackad i en påse innan det anlände till mig, men som sagt det kommer bli bättre desto mer jag använder den :)
Vad gjorde jag i ridhuset då?
Jo, det blev mest en massa volter och övergångar, det gamla vanliga liksom.

Idag var vi ute i skogen och busade lite i snön. Det snöade tidigare i veckan så underlaget är riktigt trevligt nu, det gillas mycket!

Söta muffinsformar

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

En annan sak som kom tillsammans med ridbyxorna och kandaret var dessa supersöta muffinsformar. Tänk vilka goda muffins som kommer bakas i dessa.

Fikatime med dessa kommer göra alla extra glada. Först för att formarna är så himla gulliga, och sedan för att jag har bakat så goda muffins. Det låter väl som ett utmärkt framgångsrecept?! :D

Gårdagens outfit

Kategori: UtrustningNya ridbyxor+nytt kandar


Närmare bild på kandaret

The Soundtrack of our life - Thrill me

Kategori: Musik

-Tidsinställt-


Maria Gretzer

Kategori: Allmänt

Är sedan en stund tillbaka från stallet. Skrittade nedre rundan och sedan fick hon gå ut i hagen. Det är faktiskt ganska varmt ute idag, fast det snöregnar lite.
Hur vet jag att det faktiskt är ganska varmt? Jo, förutom att kolla på termometern så kan jag ju berätta att jag bara hade en träningstshirt och min Uhip jacka ute. Brukar alltid ha en till uppepå, men idag glömde jag den först när jag gick ut ur stallet, och sen kände jag att det var rätt behagligt väder så den fick stanna kvar i stallet.

Om ni har vägarna förbi Sundsvall och Sundsvalls RK den 5e februari så kan ni ju passa på att komma på vår Maria Gretzer clinic. Jag vet inte riktigt vad den kommer handla om, men rubriken på affischerna är "Grunden till framgång" så det lär ju handla om vägen till toppen typ. :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Red upp till ridhuset idag, provade Belles present (ett kandar) allt passade bra med sidostyckena o käkremmen och så. Men nosgrimman... Jag fattar inte att det ska skilja så mkt mellan olika märken när det ändå är samma storlek... Först trodde jag att det inte skulle passa för jag fick knappt åt det, men efter lite meckande genom att sänka den och sedan höja så fick jag till det! :D
Dock är nosgrimman lite stel, men sånt går ju till sig efter ett tag.

Jag red upp till ridhuset, och blev riktigt förvånad över att det var helt ledigt i lilla, förutom lite bommar på marken. Aja, det är ju bara att tacka och ta emot och rida som om att man äger stället typ, haha. (Fast jag skulle inte lämna en massa bommar i vägen). Gjorde mest en massa övergångar och lite volter hit och dit, och det kändes bra, trots nytt kandar och nya ridbyxor (oops, avslöjade min pryl som kom med posten idag också).

Nu ska jag snart sova, fast först ska jag titta klart på Happy Endings på 5an. Riktigt rolig serie! Se den!

Imorgon är det tidig uppstigning för hästarna ska matas och släppas ut :)

Wihoo

Kategori: Allmänt

Idag kom det ett paket i brevlådan med fina grejer. Som julafton och födelsedag på samma gång känns det som. För även om jag redan visste vad det var så var det ändå roligt och spännande att öppna för att se hur allting såg ut. Lite lagom nervöst var det också, för att se om jag lyckades ta rätt storlek till mig själv, men det lyckades jag med. Nu återstår det bara att se om Belles grej passar lika bra, jag håller tummarna! :D

Han vann!

Kategori: Allmänt

Wihoo, Roffe the man vann Jerringpriset!!!!

Twitter och facebook svämmar över med både glada och missnöjda åsikter. Synd att inte alla fattar att det här med att rida är jäkligt svårt och att det är sjukt stark konkurrens. Nästa år vill jag se både Kittel och Bengtsson nominerade till både Jerringpriset och årets manliga idrottare. Båda leder ju sina grenar just nu och förhoppningsvis stannar de där under hela året :)

Måndag

Kategori: Allmänt

Dagen har bestått av skola, fast bara en timmes lektion. Resten av tiden satt jag och pratade :)

Sedan hade vi intaget i stallet och när alla var intagna, utetäckena avklädda och stod och åt mat så blev det dags att rida med Belle. Skrittade nedre och övre. Imorgon tänkte jag att vi ska in i ridhuset en sväng, för på onsdag blir det uteridning igen.

Glöm inte bort idrottsgalan ikväll! :)

Helgen

Kategori: Allmänt

Helgen som har passerat började med 150-dagars med några nya och gamla kompisar. Nu är det inte lång tid kvar tills studenten...

Belle och jag har varit ute och busat i snön både lördag och söndag. Dock är det rätt hård snö på alla ridbanor ute så vi måste hålla oss till ridvägarna. Hoppas det går till sig med underlaget, för det är ju roligt att rida i lite djupare pudersnö också! :)

Imorgon börjar andra skolveckan efter lovet, min enda lektion består av ett seminarium i Internationella Relationer, och efter det är den kursen slut. På tisdag börjar period tre vilket betyder att det nu blir lite nya ämnen, för min del är det bland annat Samhälle C, Engelska C och Filmkunskap.

Rosettvaser

Kategori: Anna och Miss Belinda

Här skrev jag om olika rosettförvaringar, och längst ner skrev jag ju också att de inte längre hänger på väggen hemma hos mig. Så jag kan ju visa hur det ser ut nu istället :)

Innan:
(Belles på snörena, de i tavlorna är från ridskoletiden, och den lilla tavlan är från foderponnyn Carino, och Da Capos låg i garderoben för att jag inte riktigt fick till det snyggt med en tavla med dem)


Under arbetets gång:


Färdig!
Till vänster: Miss Belinda
Till höger: Da Capo, Carino och ridskolehästar
Reflexfötter

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Igår fick jag hämta ut ett av de väntade paketen. (Tidningen Ridsport kom också, så då kan jag checka av två grejer från listan)

Provade reflexbootsen och så här ser de ut på Belles stora hovarHihi, de ser lite små ut men jag tror nog att de funkar ändå :)

Hihi

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Det var nog ingen som gick på gårdagens inlägg om hästhockey, men tror ni inte att det hade blivit en ganska rolig sport? Haha

Anledningen till den snygga klädseln är att jag ska åka skridskor med specialidrotten idag, så då passade jag på att hämta in skridskorna från boden ute igår när vi kom hem från stallet. Bytte snöre på ena så då passade jag på att prova båda, sen så såg det ju rätt roligt ut så jag passade på att fota. :)

Ny sport!

Kategori: AllmäntJag har lagt det här med dressyr och hårda läderstövlar på hyllan. Nu är det Hästhockey som gäller! Det går ut på att man hittar sig en liten söt ponny som är tillräckligt liten att benen når i backen. Därefter broddar man  på ponnyn med superbroddar och sedan är det bara att leta upp närmaste isbana och börja sporta! Glöm inte hockeyklubban, fast istället för puck så använder man ett swarovskipannband som ska skjutas in i ett hönät!

Nu när ni kan reglerna så är det bara att leta rätt på en liten häst, och börja spela! :D Glöm inte bort gallerhjälm och ridväst bara...

Glöm inte bort reflexerna :)

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Reflexer är en väldigt bra uppfinning tycker jag!

Jag har en pannlampa på hjälmen också, dock syns den inte så bra på bilden för den är inte tänd.
Just denna gång blev det bara två benreflexer och då sätter jag alltid ett på ena benet fram, och det andra på benet som är diagonalt bakom. Men så gott som alltid har jag reflexer på alla fyra benen, jag kanske inte hittade två när bilden togs?!Hur som helst så syns det att vi har reflexer på :)

Väntar på paket

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Denna vecka är det mycket troligt att det anländer ett paket med mitt namn på hit till Sundsvall. Det är nämligen så att reflexgrejerna (boots+schabrak) som jag vann i en julkalendertävling som Ridmedoss.se hade på facebook verkar vara på väg. Jag har fått mail om att det är på väg, och kollar man på sidan där man kan spåra paketet så är det både skickat från företaget, sorterat och skickat igen om jag fattar sidan rätt. Rätt skoj att man kan följa paketets väg från avsändaren till mottagaren.

Jag väntar faktiskt på ett till paket också, men det var ingen vinstutan en beställning från en butik långt bortifrån. Det ska bli himla spännande att se hur de sakerna ser ut i verkligheten och jag hoppas verkligen att de passar! :)

Och i och med gårdagens besked om vinst i en bloggtävling så väntar jag ju på ett paket med ett fleecetäcke i nu också. Mycket skoj som anländer till mig i en nära framtid nu.

Snart borde ju både årets första Hippsontidning, Häst Magazinet och Tidningen Ridsport komma i brevlådan också. Det är alltid roligt med post, och speciellt om det är hästrelaterat! :D

Bildminne - Ponnytider hejhej!

Kategori: Bilder och filmer

DM 2009 med Da Capo
Red LA:4, LA:1 och LA:P1
Kommer hem med tre segrar, två poängrekord, en 9a och dessutom guldmedaljen i Mittsvenskas DM för kategori D.
Det är helt klart en helg jag alltid kommer minnas!Onsdag morgon

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tidig uppstigning, och ett besök på stallet innan ens självaste solen vaknat och börjat lysa ordentligt. Hehe, låter som att vi var där jättetidigt nu, men klockan var strax efter sju.

Jag skrittade nedre och redan efter några meter lyckades jag få en liten mängd snö i nacken (mkt snö i träden så grenarna hänger ganska lågt på vissa ställen), inte jättemysigt men man vaknar ju helt klart till av det ;) Pannlampan fick sitta kvar på hjälmen sedan igår kväll, men det blev lite ljusare för varje steg vi tog så jag behövde inte använda den.

När vi åkte från vårt stall, och förbi ridskolan så hände en lite knasig grej. Jag sitter och tittar på min mobil när mamma plötsligt stannar bilen. Varför? Jo en av ridskoleponnysarna hade smitit från hagen och stod i ett hörn vid ridhuset och letade efter något ätbart under snön. Han verkade inte bry sig särskilt mycket om att jag kom fram och lät sig fångas och fick gå in till sin spilta i stallet igen. Tur att han inte gick särskilt långt från hagen, och tur för han att han är så jäkla söt för då går det verkligen inte att gör annat än att skratta åt hans lilla hyss :) Men det var helt klart en överraskning att se en lös liten ponny på stallplanen.

VINST i bloggtävling!

Kategori: Allmänt

Nu när jag kollade mailen så hade jag fått ett roligt mail från http://idemirel.blogg.se/ för jag vann ett fleecetäcke i hennes bloggtävling! Verkligen en rolig överraskning, speciellt denna vecka som annars är rätt tråkig och full med skolarbete för min del, men detta blev helt klart nåt som fick mig på bättre humör! :D

Gummiborste

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

En annan sak Prylbloggen hos Hippson tipsade om var en gummiborste som man kan borsta bort häst och hundhår med. Här är det inlägget: http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/2012-01-09-19-15-00.htm

Jag kom då på att vi har en lika dan borste, fast våran är från Horze och finns här: http://www.horze.se/Gummiborste/25881,sv_SE,pd.html?dwvar_25881_color=RE&start=101&q=r%C3%B6d

Det är en himla smart och bra borste faktiskt, den är perfekt att "avhåra" schabrak med innan de ska tvättas!

Tips - Rosettförvaring

Kategori: Tips och trix

-Tidsinställt-

Prylbloggen hos Hippson tipsade i ett inlägg om ett rosettskåp


http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/rosettskap.htm#comments

Det kostar 1198:- och finns här http://www.huntley.se/index.php/inredning/mobler.html

Om man inte har 1198:- över att köpa ett rosettskåp för (som enligt mig inte var så himla snyggt) så kan man istället rota fram en gammal tavelram som säkert ligger gömd nån stans hemma (eller köpa en, jag tror inte att en normal tavelram kostar över 1198:- ) och stoppa in rosetterna där istället. Det blir så klart lite pyssligare eftersom ramen ska sättas ihop med glas+baksida och så, men lite pyssel är väl ändå aldrig fel?

Tadaa: Ikea ram+några av mina rosetter
Sen så behöver man ju inte ha ett skåp/en tavla heller, man kan ha dem hängandes på väggen också, om ni inte har supersyn kan jag berätta att jag har blå/gula "studentband" uppsatta, tyckte det var ett bra mönster för rosettupphängning :P

Fast jag plockade faktiskt ner alla rosetter från den där väggen nu under lovet, hur jag kommer förvara dem nu för tiden kan jag visa när jag är färdig :)

Bildminne

Kategori: Bilder och filmer

Bild från en maskeraddressyr i slutet av 2006.

Hehe, inte den bästa bilden, men närmast kameran är iaf veterinärversionen av mig (och min favorithäst Cosmos), och bakom syns SvampBob Fyrkant. Vann maskeraden gjorde just SvampBob och Patrik Sjöstjärna, riktigt bra kostymer hade de!

Bilder från gårdagen

Kategori: Allmänt

Stalldagen

Kategori: Allmänt

Åkte till stallet
Skrittade+travade på nedre och övre
Skyndade mig att äta lunch
Var dressyrdomare

Riktigt skoj att se allas utklädnader, det var allt från vikingar, prinsessor och teletubbies i LC:1 och LB:1 som jag dömde. En av tidningarna var där också, så jag hoppas att de fick några fina bilder att visa för resten av staden :)

Sist jag klädde ut mig på en tävling så var jag och min lagkamrat Pink. Färgtemat gick alltså i rosa och svart. Rosa schabrak, varannat ben med svart och rosa benlindor, svarta ridbyxor, rosa tröja osv... Mina rosa pilotbrillor hade vi också, inte det lättaste att rida med pilotisar som inte sitter jättebra, men det funkade :) Andra gånger har jag varit veterinär, nyårsraket, häxmonster och en av valparna från 101 dalmatiner, ja det var nog alla utklädnader från min sida.

6 januari 2012

Kategori: Allmänt

Grattis till mig själv på födelsedagen!

Igår kväll var vi några kompisar som hade spelkväll, lyckades både vinna och inte vinna hehe. Det fanns bland annat en hästfråga i TP Master ("Vem red hästen Butterfly Flip"), dock dök den aldrig upp under spelomgången så jag fick glänsa med mina andra kunskaper istället ;) Kom hem strax efter 12 och då började väntan på nattens/morgonens hockeymatch. Började kolla på sändningarna strax före 02 och efter tre spännande men mållösa perioder, en sudden och tillslut ett svenskt mål var JVM över för denna gång. Och om någon missat det så vann Sverige hela alltet. Riktigt skoj! :D
Vid 06 gick jag och la mig, hehe. Tur det är jullov nu.

Belle och jag var ute i den nysnöade skogen och skrittade, mysigt men kallt!

VM GULD!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Icke hästrelaterat

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/14174603/800/normal/ae8ae74203e49/Jubel.jpg

(Bild från aftonbladet)

Tips

Kategori: Tips och trix

Intyget

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Om någon undrar hur ett ungdomsledarintyg ser ut så slipper ni göra det längre, tadaa:(Sen kan man ju fråga sig varför det står anna, med ett litet a, men äh, man fattar ju vad det är för namn ändå ;) )

Film

Kategori: Allmänt

Någon dag när jag känner för lite träningsinspiration ska jag ta och kika på denna DVDfilm som jag fick när vi var i Globen. Lite tips och råd är ju aldrig fel :)

Vinnarna

Kategori: Bloggtävlingar

Vinnarna av bloggtävlingen!

Kategori: Bloggtävlingar

Vinnarna i tävlingen är nu dragna, filmen är uppladad på youtube och nu kommer den spännande lottningen! Men först, en liten steg för steg redovisning om hur jag gjorde :)

1. Tog fram dator, penna, papper och skål


2. Gick in på kommentarsidan, skrev ner allas namn på varsitt papper, vek ihop och la i skålen


3. Tittar ner i skålen


4. Drar två vinnare
För att göra avslöjandet lite spännande så skriver jag inte namnen i just detta inlägg, och vinnarna får ett mail i sin inbox någon gång under dagen. :)

Grattis till er två! :D

God förmiddag

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tidig uppstigning för vi hade utsläppet, men nu är vi  hemma igen. Idag har jag ridit en stund i ridhuset, för imorgon+torsdag är det Camillaträning så då passar det bra med lite dressering innan.

Igår skrittade vi övre och nedre rundan, vädret var först duggregn, sedan övergick det till regn, och sedan tillbaka till duggregn. Och ja: Vi var ganska blöta när vi kom tillbaks till stallet.
Fast jag var inte blöt igenom ytterkläderna, jackan och ridkjolen fungerade bra som regnskydd! :)

Nu ska jag snart dra vinnarna i bloggtävlingen, det kommer ett inlägg lite senare idag med vilka de är!

Svar på fråga

Kategori: Anna och Miss Belinda

-Tidsinställt-

Svar på fridans frågor: hur länge har du haft belle? hade hon tävlat nåt innan du köpte? :)

Belle flyttade ner till oss i Sundsvall i oktober 2007. Så om jag inte räknat helt fel är det snart 4½ år sedan. Då var hon alltså bara fem år gammal, och om någon undrar över min ålder så var jag 14 då.
Hon var startad några få gånger upp till LA:4 med både placeringar och vinster. Hon hann också med att träffa dressyrlegenden Kyra Kyrklund innan vi köpte henne, och jag kan helt klart säga att jag är lite avundsjuk över det :P

Bild från tävling sommaren 08, här kan ni läsa mer om den tävlingen.


Årsresumé 2011 del 4

Kategori: Anna och Miss Belinda

-Tidsinställt-

November

- Börjar månaden med att se Mattias Alkberg som spelade på Pipeline i stan
- KM gick helt OK men inte mer
- Jag vann en bloggtävling för första gången
- Väntar på att det ska börja snöa
- Åker till Sollefteå för sista delen av Ungdomsledarutbildningen
- Blir färdigutbildad ungdomsledare
- Kommer i kontakt med Uhip
- Belle vilar pga sår
- Åker till Stockholm och GlobenDecember:
- Belle får en hovböld
- Håller i en bloggtävling
- Det blir lugna ridturer för att komma igång efter lite ofrivillig vila
- Har en av de roligaste lektionerna i skolan nånsin, åker och rider med specialidrottsgruppen
- Får jullov
- Går omkull i ridhuset och ramlar av

Sista chansen att vara med!

Kategori: Bloggtävlingar

Klockan 00.00 är sista chansen att delta i bloggtävlingen!
Jag drar vinnarna imorgon, förmodligen blir det en liten videoblogg med lottning som kommer upp under morgondagen :)

Passa på att anmäl dig innan det blir för sent! :D
Årsresumé 2011 del 3

Kategori: Anna och Miss Belinda

-Tidsinställt-

September:

- Är med på vår reg/nat hemmatävling, rätt nöjd med prestationen, mindre nöjd med poängen
- Åker på första delen av ungdomsledarkursen som var på Wångens anläggning i Jämtland
- Tävling i Söderhamn, bra häst, inte bra poäng
- Åker till Budapest, Ungern med klassen
- Provar studentmössa på skolan


Oktober:
- Tävling i Hudiksvall. 2a i MsvC:2 och vinst i MsvB:2, första MsvB placeringen och vi vinner! :D
- Börjar vara med på ridskolans ponnylektioner varje måndag
- Årets sista tävling i Delsbo, avslutar den lokala karriären med en riktigt kass ritt men väger upp den med vinst i den regionala MsvC:1
- Var på WV riders tour, vann biljetter till en hockeymatch mellan Timrå-Brynäs och gick på elitseriehockey för första gången på över 2 (eller 3) år.
- Åker upp till Wången igen för del 2 av ULKen


Årsresumé 2011 del 2

Kategori: Anna och Miss Belinda

-Tidsinställt-

Juni:

- Är med på mitt livs sista ponnytävling då jag tävlade en kompis ponny
- Tävling i Härnösand med DM, mindre rolig lördag men på söndagen blev det poängrekord i MsvC:2 och en andraplats i klassen. Kom 2a i mitt sista juniorDM.
- Var domare på Mini Summer Horseshow
- Mitt sista sommarlov börjar
- Hjälpte till och tittade på Sundsvall Summer Horseshow, nationell hopptävling
- Fick äntligen tillbaka min kavaj som varit inlämnad för byte av fodret
- Tävling hos Sundsvall FRK MsvC:1 och MsvC:2, en vit rosett rikare
- Belle fyller 9 år
- Åker på minisemester till Göteborg för att kolla på WTAI med bland annat Coldplay, Royal Republic och Serenades
- Åker upp till Umeå för att tävlaJuli:
- Umeås sommarmeeting, debuterar FEI och får med mig en röd och en grön jätterosett hem från två MsvC:2 klasser
- Gatufesten här i Sundsvall drar igång, fyra roliga dagar med både bra och dålig musik passerar
- Anmäler mig till Norrlandsmästerskapet
- Jag och Belle låg på 10e plats av alla juniorekipage i landet
- Kommer 5a i första säsongen av Hippson Riders Cup
- Besöker ett nytt distrikt, Dalarna. Tävling i Falun där det hade kunnat gått bättre. Blev kompis med en av stallkatterna som tyckte att det var mysigt att ligga i bussen.

Augusti:
- Belle får kolik och vi åker ner till Ultuna. Inte alls en rolig upplevelse, men det jag tänker ta med mig från den är att personalen var jättetrevlig, kliniken är stor och fin och Belle blev frisk igen! Vi passade också på att köpa en krya på dig present i form av ett riktigt snyggt GG schabrak. Fast nästa gång vi åker till Uppsalatrakten hoppas jag att det är pga tävling och inget annat!
- NM blir inställt för våran del av förklarliga skäl
- Hjälper en bekant med hennes sto och föl när det är fölvisning på ridklubben
- Kommer igång med ridningen igen efter lite vila efter kolikenÅrsresumé 2011 del 1

Kategori: Anna och Miss Belinda

Januari:
- Påbörjade mitt sista juniorår
- Blev 18
- Sålde världens bästa ponny Da Capo
- Tränade för första gången för Camilla Toll
Februari:
- Åkte ner till Stockholm för att gå på White Lies konsert på Cirkus
- Mycket snö och många minusgrader

Mars:
- Anmälde mig till årets första tävling
- Jag och Belle lekte fotomodeller med rosa outfit i snön
- Dömde en LC:1 på klubbtävling
- Köper biljetter osv till Where The Action IsApril:
- Årets första tävling hos Sundsvalls FRK slutade med två röda MsvC rosetter, fixade MsvB kvalen inför nästa år. Startar också enligt mig helt klart godkänd MsvB:4
- Det börjar sakta men säkert bli vår ute
- Ser The Ark på Stadshuset
- Tog bort Belles broddar
- Mitt nya tävlingsschabrak kommer
- Åker på årets första meeting i Vännäs. 2a i MsvC:2 och 59% i MsvB:4

 

Maj:
- 2a i MsvC:1 i Vännäs
- Börjar planera sommarens tävlingar
- Använde flugsprayen för första gången på året
- Får en uppsättning ljusrosa hästprylar som kompensation för en vinst som aldrig dök upp
- Hemmatävling, vinner MsvC:1 och 61,95% i MsvB:4 (1p från MsvA kval)
- Blingar min tävlingshjälm med rosa
- Anmälde mig till Umeås sommartävlingar
- Åker upp till Östersund-Frösös meeting och kommer hem med två MsvC rosetter2012

Kategori: Allmänt

År 2012 har börjat och pågått i snart 13 timmar.

Idag ska jag rida ut, och rida lite inne.

Har också gjort nån slags årsresumé som dyker upp inom de närmaste dagarna.

Imorgon är sista chansen att vara med i bloggtävlingen så passa på att anmäl dig redan nu! :D