missbelinda

SILVER!!!!

Kategori: Allmänt

Ja, den som missat att det blev en silvermedalj för Sara och Wega måste ju ha bott under en sten hela dagen. Det har i alla fall inte jag gjort, denna dressyrryttare har spenderat större delen av dagen framför tvn och varit toknervös för alla svenska ryttare som har gjort bra rundor. Tre ekipage av tre möjliga till individuell final och en medalj är ju riktigt bra!

Det har varit skoj att följa dessa dagar med fälttävlan som inte visats så mycket i media tidigare, jag hade inte så bra koll på alla regler innan men har lärt mig mycket. Bland annat att det är stor valfrihet på betslingen även i dressyrmomentet och att man har en uträknad optimaltid i terrängmomentet (jag trodde att det var den snabbaste tiden som vann och att alla andra fick straffpoäng typ).
 
Efter lång tid i soffan blev det dags att rida, det blev lite dresserande på planen idag också. Imorgon har vi utsläpp och då blir det förmodligen en skogstur.
 

15.30

Kategori: Allmänt

Klockan 15.30 är det dags att bänka sig framför tvn igen för då är det dags för den individuella finalen i fälttävlan. Sara och Wega leder ju just nu så det kommer bli sjukt spännande. Två andra blågula ekipage är ju också med, Ludwig med Shamwari (11a just nu) och Nicklas med Mr Pooh (20e just nu). Jag hoppas på fina rundor från dem med så kanske de klättrar några steg i resultatlistan.
 

11.30

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

NU börjar banhoppningsmomentet i fälttävlan, först på Kunskapskanalen och vid 12 flyttas sändningen till Svt1.

Alla svenska hästar gick igenom besiktningen tidigare idag.

Det kommer helt klart bli några spännande timmar i tvsoffan för min del, och jag antar att jag inte är ensam om att kolla.
 
Blågula ekipage på startnummer 11, 17, 26, 38 och 51

Hippsons OS bevakning

Kategori: Allmänt

Om ni av någon anledning har missat att Hippson.se är riktigt grymma på att bevaka de hästrelaterade grejerna i OS så tycker jag att ni ska se till att kolla in det nu! Bra och tydlig fakta om starttider osv och också lite intervjuer, bildspel och annan information om tävlingarna.

Fälttävlan-dressyrritterna

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Nu finns 4 av 5 svenska dressyrritter på svtplay
 
 
 
 
 
Linda Algotsson och La Faire 60,1% - Ingen klipp på denna ritt finns att se just nu
 
Programmet känns lite som en blandning mellan ett "vanligt" MsvB program och FEI juniorprogrammen (som också är på MsvB nivå ungefär). Jag tycker att det ser ut som ett ganska roligt program att rida :)

Utkast: Jul. 30, 2012

Kategori: Allmänt

Senaste dagarna

Kategori: Allmänt

Halli hallå! Någon kanske är lite nyfiken på vad jag har sysslat med de senaste dagarna, eller inte?! Aja, jag skriver några rader ändå ifall jag skulle glömma bort det.

Fredag: I fredags firade vi att självaste Rolf Göran Bengtsson fick äran att bära Sveriges fana vid os invigningen genom att hoppa lite. Fast nja, det var väl kanske inte bara för att fira Roffe, det var väl mer för att det var länge sedan sist och i fredags passade det bra med lite små skutt. Hindrena bestod av två sockerbitsräcken på mellanläget och en liten oxer som var ungefär lika hög. Inte direkt OS höjder, men alldeles lagom för ett dressyrekipage som inte hoppar allt för ofta.
Efter stallvistelsen påbörjade jag Extreme makeover: Hästbuss edition. Tog ur mattan (som vägde en miljon kilo) och höseglet (som ska bytas ut) och skurade sedan ur både hästdelen och packningsdelen. Nu luktar det nästan inte ens häst där inne längre. Lagom till att jag skurat klart började OS invigningen och då kollade jag så klart på den.

Lördag: Ridning i skogen i alla gångarter.

Söndag: Utsläpp på morgonen, vilodag. Kvällen ägnades åt bullbakning, något som blivit lite av en sommartradition. Så nu är frysen fulld med en massa goda kanelbullar, det är ju inte helt fel.

Måndag (idag): Litet dressyrpass på plan.

Efter stallet har jag mest suttit i TVsoffan och kollat på fälttävlan, och det har ju gått riktigt bra för Sverige, både individuellt och laget. Jätteskoj! :D Imorgon är det dags för sista momentet, banhoppningen och jag kommer helt klart se till att kolla och hejja på så mycket det går här hemifrån!

Jag har också sett att Hudik har lagt ut ryttarmeddelandet inför helgens tävling och domaren i mina klasser är helt ny för mig. Det blir spännande.

Blågult i topp!

Kategori: Allmänt

Just nu är det svensk ledning i fälttävlans tävlingen! Sara Algotsson Ostholt och hästen Wera fick 73% vilket blev 39,30 straff (inte för att jag fattar hur man räknar ut det hehe) och är just nu i delad ledning!!!! De visade upp ett trevligt program men domarna var lite ojämna då hon fick 70%, 73% och 77%
 
Här på svt play kan man kolla live på alla ritter: http://www.svtplay.se/live/173545/ridsport-falttavlan-h-d-
 
Det är rätt många kvar idag, bland annat två svenska ekipage som startar klockan 14.02 och 17.20.
 
Hejja Sverige!
 
Igår red Ludvig Svennerstål och han ligger just nu på 6e plats. Linda Algotsson red också men hon ligger längre ner i resultatlistan.

15.30

Kategori: Allmänt

Klockan 15.30 fortsätter fälttävlansdressyren på svtPlay och klockan 15.38 startar klassens andra svenska ekipage :)
Kul att se lite dressyr med fälttävlandsryttare tycker jag. Det skiljer sig ju lite från den dressyr man är van att se. Tex så är betslingen fri.

RGB svensk fanbärare

Kategori: Allmänt

Jag såg precis på Ridsportsförbundets facebooksida att det nu är bestämt vem som ska bära Sveriges flagga vid OS invigningen. Det blir ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson!!! Verkligen skitkul tycker jag :D

Bilder RK Östjämten del 2

Kategori: Bilder och filmer

Här kommer några bilder från prisutdelningen, det var två kameror som fotade oss så det är lite blandat vem som fotade vad men det blev i alla fall som en liten bildserie :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Idag bestämde jag mig för att rida ett dressyrpass. Det kändes inte exakt lika bra som i måndags när jag red för tränare, men nästan :)
 

Bilder från RK Östjämten del 1

Kategori: Allmänt

Det var en tjej som fotade på tävlingen i lördags, och nu har hon lagt ut en massa bilder på Facebook. Här är några av dem, fler kommer framöver :)

 

Sön-mån-tis

Kategori: Allmänt

Söndag: Dagen efter tävlingen. Vi skrittade nedre och övre rundan barbacka med mitt nya orangea schabrak. Jag fick lite skäll av en stallkompis att det blev felmatchat med mina rosamönstrade ridstrumpor, haha.
 
Måndag: Dressyrträning. Ett riktigt roligt pass!
 
Tisdag: Skritt nedre och övre. Jag hade först tänkt att dressera lite själv på planen men det var så varmt ute så då kändes det mysigare att rida ute i skogen.
 
Två bilder från träningen:

Bilder från islands-SM del 3

Kategori: Bilder och filmer

Sista delen med lite bilder, jag tror att denna gren hette stilpass, eller passlöp eller nånting annat med pass i namnet.
 

RK Östjämten 21/7

Kategori: Tävling

Gårdagen började som alla andra tävlingsdagar dvs ta in Belle från hagen, borsta och knoppa osv. Sadel, kandar, hö betfor och allt annat nödvändigt packades in i bussen.
 
Prick 9.30 åkte vi från stallet och vi var framme lagom till att första klassen (LB:3) var slut, tror klockan var strax efter 11 då.
 
Belle fick stå inne i bussen och äta hö medans jag anmälde mig och tog på stövlar+kavaj+hjälm innan det blev dags att lasta ur och sadla på.
(Det roligaste med denna bild är ju helt klart att försöka lista ut vad jag gör med min högra hand?! Som ni ser så hade jag en söt brun krullig maskot med också, Coffee)
 
Framridningen blev något för lång då det inte var några fasta starttider så jag fick chansa lite. Det var dessutom 20 min paus efter prisutdelningen i klassen innan så det blev mycket skritt. Framridningen var inne i ett ridhus och tävlingsbanan utomhus med en collectingring (collectingrektangel kanske hade varit ett bättre ord) bredvid. Jag startade som nummer två och gick ut och red fram där några minuter innan klassen började.
 
Inne på tävlingsbanan blev Belle lite rädd och spänd för en röd sockerbit som stod vid bokstaven E på långsidan, den kunde tydligen äta upp stora bruna dressyrhästar?! Så mittendelen av den långsidan var läskig vilket resulterade i att hon skulle titta på den i typ varje moment som var nära den. Tur att mellangaloppen var på andra sidan, annars hade den nog inte blivit allt för bra... Men trots att hon blev lite spänd och att det inte kändes så bra som det kan göra så gjorde vi det vi skulle där det skulle göras utan några direkta missar. Poängen och resultatet står ju i inlägget innan detta. Men det blev 298p, 66,222% vilket räckte till seger!
 
 
Nästa klass var MsvB:4 och jag hade inte tänkt att rida fram allt för länge, nu blev det dock en extremt kort framridning men min lilla häst gjorde det jag bad om ändå. Vi trodde att det skulle vara 20 min paus efter prisutdelningen nu också (för så var det mellan de andra klasserna) och då kändes det lagom att sitta upp innan prisutdelningen och sedan rida fram en liten stund innan klassen började (jag startade först). Så jag hoppade upp och skrittade ungefär ett varv i ridhuset innan det blev prisutdelningsdags, och på väg in på banan säger de att de ska köra igång med sista klassen direkt efter. Jahapp, så gick det med den framridningen... haha. Aja, bara att göra det bästa av situationen. Jag passade på att göra ett byte på ärevarvet och sedan var det bara att tuta och köra igen. Början av programmet var inte så bra, byte i inridningen och en 4a, men sedan flöt traven och skritten på helt OK och galoppen var det inte heller något större fel på förutom bytena. Vi avslutade programmet med en 8a på uppridningen så det var kul att vi kunde dubbla inridningens tråkiga 4a. Slutpoängen blev ändå 60,217% vilket jag inte kan vara annat än nöjd över med tanke på den så gott som obefintliga framridningen och de mindre tjusiga bytena som ju så klart drar ner procenten. Vi kom tvåa i klassen (fast det var bara tre startande haha)
 
Hem åkte vi med en blågul rosett+plakett+prispengar! :) (bild från instagram därav ljuseffekten)
 
RK Östjämten var en trevlig liten ridklubb som dessutom inte låg allt för långt bort (ca 1,5 timme) så dit kommer vi förmodligen åka igen om klasserna passar :)
 

Dagens dressyrtävling :)

Kategori: Tävling

Bilder från islands-SM del 2

Kategori: Allmänt

Bilder från några av de som sålde hästprylar. Visst är flughuvan på sista bilden söt?!
 

Tävlingsdags

Kategori: Allmänt

Imorgon är det tävlingsdags för mig och fröken Belle. Förberedelserna började redan igår (eller i söndags eftersom jag köpte min nya tävlingströja då). Hur som helst så blev det bad+pedikyr igår. Eller pedikyr och pedikyr, jag klippte av nån centimeter hår vid hovarna. Det tycker jag är lättast att göra när det är blött.

Kandaret är också tillfixat, jag premiäranvände mitt "lädergegg" från Schockemöhle som jag fick uppe i Umeå och det fungerade finfint. Så fint att jag nästan inte vill rida med kandaret idag för då blir det ju smutsigt igen...haha.

Nu under dagen behöver jag leta fram ett vitt schabrak, både det från Uhip och det med rosa kant är nytvättat så det blir spännande att se om jag hittar vart jag lagt dem. Annars får jag väl ta det nyinköpta orangea?! haha

RK Östjämten har lagt ut preliminära listor, och om jag inte räknat helt knasigt så startar vi nog inte första klassen före klockan ett i alla fall så det blir inte en supertidig morgon. Ikväll senast klockan åtta ska starttiderna i alla fall komma upp på startlistorna.
 

Bilder från islands-SM del 1

Kategori: Bilder och filmer

Tävlingsbanan som jag kallade för "Springa runt runt bana" hihi. Fick sedan lära mig att det heter ovalbana. Den ser ut typ som en liten travbana.
 
Häst på ovalbanan
 
4
Fem domare satt i mitten av banan och gav poäng direkt efter att ekipaget var klart
 
Tävlingsekipage på banan
 
Utrustningskontroll efter tävlingsritten i en paddock
 
 
 
 

Shoppingen i Borlänge

Kategori: Utrustning

Nu var jag ju som sagt på islands SM, så det mesta var ju inriktat på islandsryttare. Till exempel såg jag fler vojlockar på samma gång än jag någonsin gjort innan, en massa ridbyxor som var vida i bensluten och en miljard träns utan käkrem osv...
 
Jag hittade i alla fall tre grejer, trots fel gren och helt fel storlek på hästen.
 
Grej 1:
Orange schabrak från Catago. Något knalligare färg i verkligheten
 
 
Grej 2:
Ljusrosa tävlingsskjorta från KeepItUp. Jag kollade på denna hos en av utställarna i Umeå och blev riktigt förtjust men jag kunde inte riktigt bestämma mig för att köpa eller inte. Men nu var det här den sista som fanns medpackad till Borlänge och förmodligen den sista i lagret hemma så då kunde jag inte låta bli. Supersnygg! (tyvärr ser den inte lika snygg ut på mina bilder...)
 
 
 
Grej 3:
En rosa "plasttunna". Jag har letat lite efter en hink eller liknande att kunna ha i bussen så att Belle kan stå där och äta på tävlingar utan uppstallning och denna såg ut att vara lagom stor att ställa i höseglet så jag hoppas att det blir bra. Först tänkte jag köpa en svart, men efter att ha kikat igenom alla montrar både inne och ute så hittade jag en butik som hade många andra färger, bland annat rosa!
 
 
(nu blev det en bild på all min packning, men ni ser ju vilken som är den rosa lilla hink/tunnan)

Seg dag

Kategori: Allmänt

Denna dag har varit ganska seg. Eller, det är väl jag som varit trött och seg. Att vara borta ons-sönd med tidiga uppstigningar och sena kvällar blir man ganska trött av. Behöver jag säga att det var härligt att komma hem till sängen igen?!

Efter en lång och välbehövd sovmorgon blev det i alla fall dags att kliva upp och återgå till vardagen här hemma. Ett stallbesök stod på schemat men istället för ridning så blev det longering istället. Så jag stod i mitten av en volt och Belle fick springa runt mig. Fast jag passade på att promenera runt fyrkantsspåret vid fram och avskrittningen, annars hade jag nog blivit ännu snurrigare i huvudet.

Imorgon ska jag packa upp mitt nya schabrak som jag shoppade i helgen, och lite andra saker som är kvar i resväskan. Förutom schabraket så fick två andra saker följa med på tåget hem, båda sakerna är rosa ska premiäranvändas på tävlingen på lördag. Spännande va? ;)

Hemma

Kategori: Allmänt

Igår kväll kom jag hem till Sundsvall igen. Var riktigt trött så det enda jag gjorde var att äta och sedan sova. Snart ska jag åka till stallet och klappa på Belle. Jag hoppas att hon kommer ihåg mig trots att jag inte varit i stallet sedan i onsdags.

Rival Sons - Burn down Los Angeles

Kategori: Musik

-Tidsinställt-
 
 

Ryttarfest

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Nu på kvällen är det ryttarfest här i Borlänge. Jag har inte varit med på allt för många ryttarfester än så länge, så jag har inte så mycket att jämföra med men jag hoppas på god mat och trevlig underhållning!

Apropå ryttarfesten idag så har det varit många aktiviteter under hela SM'et förutom själva tävlingarna.
Torsdag: Pubkväll
Fredag: Maskeraddtölt och Disco med DJ
Lördag: Ryttarfest och Disco med DJ

Bild från Umeå

Kategori: Allmänt

Tävlingar vi är anmälda till framöver

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Dessa tre tävlingar är inplanerade framöver och om allt flyter på som det ska så kommer vi synas innanför dressyrstaketen på dessa anläggningar.
 
21/7 Ridklubben Östjämten MsvC:2 och MsvB:4
5/8 Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb MsvC:1 och MsvB:2
18-19/8 Örnsköldsviksortens Ryttarklubb MsvC och MsvB (har ej bestämt klasser än)
 

Tips: Reg nat dressyr i Sundsvall

Kategori: Tips och trix

-Tidsinställt-
 
Apropå tipset om Umeås tävlingar så kan jag ju tipsa om att komma hit till Sundsvall på våran reg/nat dressyr i början av september. Det kommer vara klasser från MsvC:1 till Intermediare.

Kolla in proppen här: http://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/5369
 
 

Tips: Umeås junidressyr

Kategori: Tips och trix

-Tidsinställt-
 
För två veckor sedan var jag och Belle i Umeå på deras junidressyr. Det var tredje gången vi var där. (2009, 2011, 2012) och det har varit bra och välplanerade tävlingar varje gång. Så har ni möjlighet att åka dit nästa sommar så gör det! Det är en superfin anläggning med uppstallning i permanenta boxar, dubbla dressyrbanor, möjlighet att rida fram ute och inne, bra prispremier och trevlig atmosfär! Det enda minuset jag kan komma på är att banorna har blivit ganska geggiga när det regnat en hel natt och dag på dem, men vilken bana blir inte geggig av det?! (Och vädret kan man ju tyvärr inte styra över)

I år var jag dessutom med på ryttarfesten då den innehöll en prisceremoni för Norrlandsmästerskapet och det var god mat och trevlig underhållning där.

Det kanske känns jobbigt att åka upp till Umeå, men det kommer många ekipage från olika delar av landet, både uppifrån och nerifrån Stockholmstrakterna,. Ekipage kommer från alla olika håll för att de vet att det är bra och trevliga tävlingar plus att man till och med får resebidrag om man har mer än X antal mil att åka.

Jag tänker i alla fall åka upp nästa år om inget annat kommer i vägen. Ses vi där?
 
En till anledning att åka är ju deras stora fina prisrosetter!
 
 

Åker tåg

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Halli hallå.
Om jag lyckades byta till rätt tåg i Gävle så är jag nu på väg mot Borlänge och framme där om en stund.
 
Islandshäst SM står alltså på schemat för denna långhelg och jag kommer att visa och sälja ridkjolar från Uhip hos montern som tillhör Ninas häst och hund. Det är ganska många utställare enligt listan på hemsidan så jag ska passa på att kika in hos dem om jag får lite tid över. Jag kanske till och med hittar något spännande att shoppa. Men troligtvis ingenting till Belle, för så vitt jag vet finns det ingen islandshäst med storlek X-full på huvudet och 165 i täcken... haha. Fast något fint schabrak kanske jag hittar? Eller är vojlockar mer populära hos islandsfolket? Jag har ärligt talat ingen aning så det kommer bli en spännande "kulturkrock" nu när dressyrryttaren ska kolla på islandstävlingar.
 
Om jag och min mobil+internet i mobilen kommer överrens kommer det dyka upp några "live inlägg" men annars kommer det några rader om tävlingarna när jag kommit hem igen. Tills dess finns några tidsinställda inlägg så det inte står helt still här på min lilla rosa blogg.
 
 
 

Ridkjolar i Falsterbo

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Ulrika från Uhip finns på plats i Falsterbo, så om ni ska dit och vandra runt bland alla olika montrar så passa på att kika in där och titta på alla fina kjolar. Det finns bland annat en ny tunnare modell i i fina färger! :)
 
 

Biljetter bokade

Kategori: Allmänt

Tåg tur och retur till Borlänge är nu bokat. Mellanlandar i Gävle på både dit och hemvägen så jag får väl passa på att turista lite på tågstationen när jag ändå är där ;) Den var tydligen ganska stor enligt kompis som varit där, men å andra sidan så är typ alla tågstationer större än den som finns här i stan... Aja, jag får väl lämna en rapport när jag kommit hem igen.

Ridningen idag blev dressyr på planen utanför stallet. Det var varmt ute men fröken Belle jobbade på finfint ändå.

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Idag ska jag bland annat:
- Rida
- Boka tågbiljetter
- Börja packa min fina resväska
 

Hästhelgen

Kategori: Allmänt

Belles helg har bestått av ett litet dressyrpass i torsdags, skogsridning fredag och lördag och idag blev det ett litet dressyrpass igen. Nu börjar det blir lite fokus på de där galoppombytena igen och det är faktiskt dags att starta årets första MsvB:4 om två veckor. Det är en regional tävling hos Ridklubben Östjemten och vi startar MsvC:2 och B4. Det är en av få klubbar i distriktet jag aldrig varit till, men någon gång ska ju vara den första och jag hoppas att det är fint där :)

Nu till veckan blir det förmodligen dressyrjobb under de dagar jag är hemma. För på onsdag åker jag iväg på Islandshäst SM i Borlänge och är borta till söndag. Det blir det första SM'et som jag kollar på. Jag hade nog trott att det skulle bli i hoppning eller dressyr, men ibland blir det inte riktigt som man tror. Jag har noll koll på hur islandshästtävlingar fungerar men förhoppningsvis har jag lite mer koll när jag kommer hem därifrån. Det enda jag vet är att de springer runt fort på en bana... Men jag skulle gissa att det är lite svårare än så. Spännande kommer det bli i alla fall.
 
 

Slut på helgen

Kategori: Icke hästrelaterat

Ja, nu var ännu en helg över. Förra veckan spenderades den uppe i Umeå och denna vecka hemma i Sundsvall.
Gatufesten har ju som sagt varit här i stan, tyvärr sämsta artistutbudet på länge men jag slapp ju betala (pga vann biljett i våras) så jag ska inte klaga allt för mycket ;)
 
I torsdags var det först Melody Club som körde igenom en massa gamla godingar, bland annat min favoritlåt av dem: Covergirl så det var skoj. Roligt band att se på, eller ska man säga sångare, snacka om att showa på scenen!
Sen så stod jag typ längst fram på Thin Lizzy, kul band att se det med trots att det inte är så många kvar av originaluppsättningen. Men låtarna är ju lika bra för det och jag lyckades dessutom få ett plektrum som basisten kastade ut, det är inte alla som har ett sådant! (I och för sig så kastade han ut rätt många under konserten men ändå...)

Torsdagskvällen avslutades med Rival Sons, ett relativt nytt band för mig men ack så bra det var!!! Helt klart Gatufestens bästa bokning om ni frågar mig. En sjukt bra avslutning på kvällen.
 
På fredagen såg jag endast Deportees och Soundtrack of our lives, igår var det inget band jag ville se så jag stannade hemma. Så någon recension av Sean Paul som spelade då kommer av förklarliga skäl inte att dyka upp här.
 
Ja, det är väl vad som hände i stan denna helg. Lite tråkigt musikutbud enligt mig eftersom jag hellre står framför en scen och hoppar än sitter i ett trångt öltält en hel kväll men det är skoj att det ändå händer lite saker här hemma :)
 
 

Dagens gatufest

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Ikväll är den första av de tre "riktiga" Gatufestdagarna här i stan. Dock var artistutbudet inte det bästa enligt mig men av dagens band kommer jag helt klart kolla på Melody Club, Thin Lizzy och Rival Sons. Först blir det lite nostalgipop och sedan avslutas kvällen med bra rock!

Förhoppningsvis blir det lika bra (eller bättre) väder som igår :)

I brevlådan

Kategori: Allmänt

Titta vad som kom i brevlådan idag:

Maria (mwdressage.se) var med i Umeå och tävlade med sin häst, och hon jobbar med Stallpellets så hennes val av underlag i boxen var ju ganska självklart. Vi stod i samma del av stallet och det var faktiskt lite spännande att se hur boxen gick från att ha en massa små pelletsbitar på golvet till att fyllas med spån efter att de blivit vattnade. Hon/Stallpellets hade också en liten tävling där man kunde vinna en pall med stallpellets och både jag och mamma var med i den och jag höll så klart tummarna för att vinna. Inte för att jag har något emot spånet vi har i vårat stall, men det skulle vara roligt att prova denna sort. Det verkade väldigt smidigt att ha med på tävling de gånger spån inte ingår i uppstallningen också.
 
Idag kom det två paket i brevlådan till oss båda, och det visade sig att vi inte hade vunnit någon pall med spånpellets. Dock fina tröstpriser: En t-shirt, en buff och ett block med penna låg det i bådas paket. Så det var en trevlig överraskning i brevlådan!
 
 
 

Umeå dag 3 - Söndag

Kategori: Tävling

Sista dagen började så klart med våffelfrukost den med. Inget regn i sikte och banan var något bättre än lördagens gegga.
 
Klassen var MsvC:2 och slutresultatet blev 66,00% och en andraplacering av 23 stycken startande. Hon som vann hade 66,88% så jag tror inte att det var många poäng mellan oss två.
Denna klass var det en fotograf där, så bilder finns att se här på resultatlistan.
 
 
Så hem från Umeå åkte vi med två andraplatser, en fjärdeplats och ett NM-Brons! :D
 
 

Planerat

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Dagen började tidigt med matning och utsläpp av hästar, sedan har jag roat mig med diverse grejer så som städning, hundpromenad och repriser av olika tvserier.

Jag har också pratat i telefon och kollat på tågresor ner till Borlänge för dit ska jag åka om en vecka. Det var ju många som var där i helgen som var för att gå på Peace & Love men jag ska inte dit för att lyssna på musik. Någon av mina få läsare som kan gissa vad jag ska göra där? Det är hästrelaterat, men det är väldigt olikt min gren som ju är dressyr. Det kommer förhoppningsvis bli en väldigt rolig upplevelse :)

Onsdag morgon+kväll

Kategori: Allmänt

Halli hallå! Just nu är jag på stallet och släpper ut hästarna. Idag får Belle en vilodag och om någon är intresserad av vad vi sysslat med de andra två dagarna så kan jag berätta att i måndags så blev det en barbacka skritt-tur på nedre och igår red vi övre och nedre i alla gångarter. Alldeles lagom när man haft en långweekend i Umeå.

Ikväll börjar Gatufesten här i Sundsvall, eller ja den började väl lite redan i måndags men invigningen är idag. Så jag hoppas på fint väder och en trevlig kväll nere på stan, trots att musikutbudet inte är det bästa (Rix FM Festival, behöver jag säga något mer...)
 
Torsdag-Fredag-Lördag fortsätter festivalen och jag kommer gå alla dagar för jag vann biljetter när jag var hos tandläkaren tidigare i år. Ibland har man tur!

Umeå dag 2 - Lördag

Kategori: Tävling

Dagen började med lite sovmorgon, och ljudet av regnet som forsade ner utanför, skoooj...
Hur som helst så blev morgonen lite gladare av ett berg av våfflor till frukost och vetskapen om att mitt nerpackade regnställ håller mig torr i alla regnväder!

Vi tog oss en promenad i regnet och sedan blev det dags för knoppning. Sedan var planen att kolla på en massa fina ekipage, men det satte regnet stopp för så det blev till att bevaka framridningen i stora ridhuset istället.
 
Klockan 14.12 var det dags att gå in på banan, som var geggig. Typ väldigt extremt jättegeggig. Framridningen utomhus var ungefär lika som inne på banan så det var skönt att vi fick rida fram inomhus om vi ville. Inne på banan var det som sagt geggigt och blött så förutsättningarna var inte de bästa, men det var ju lika för alla i hela klassen. Vi gjorde vårt program utan några direkta missar, men Belle tyckte det var lite jobbigt att klafsa runt i geggan och det gick inte att satsa lika mycket som vanligt i alla längningar. Tur man har en snäll häst som går med på att dressera runt i alla olika sorters väder.
Detta var den andra NM klassen och det var tre domare nu med, två tyckte att det var bra och en var inte lika enig men alla hade oss på placering.
H: 64,68% (4/24) C: 64,89% (3/25) M: 59,14 (7/25)
Totalt blev det 62,90% och en fjärdeplacering i klassen.
 
Detta resultat, och resultaten från de andra YR som var med gjorde att jag klättrade från 6e plats till 3e plats i Norrlandsmästerskapet. Jätteskoj, det trodde jag verkligen inte efter LA:4an då jag låg 2% bakom de som var 3a, 4a och 5a.
 
 
 
Placeringen i Norrlandsmästerskapet innebar en fribiljett till ryttarmiddagen samma kväll. Den innehöll god mat, rolig musikunderhållning och en liten priscermoni för alla som placerade sig i Norrlandsmästerskapet. Jag fick en prischeck på 500:- och hederspriser från en ridsportsaffär som snart skulle öppna där i Umeå.
 
Regnig och geggig NM-prisutdelning.

Umeå dag 1 - Fredag

Kategori: Tävling

Vi åkte upp på torsdagen (klockan 12.20 om någon är intresserad) och kom fram till Hippologum runt 16-tiden. Det tog alltså runt 3 timmar och 40 min att åka, och då var det ändå lite vägarbete och sånt längs vägen. Belle stod och åt sen lunch/tidig middag under resan.

Väl framme på Hippologum så fick Belle sin middagskrafft och betfor, vi lastade ur, åt middag och sedan red jag en stund i ridhuset innan vi var klara för dagen och åkte till hotellet.
------
Fredag:
VÅFFLORNA VAR TILLBAKA PÅ FRUKOSTBUFFÉN!!!!!! Något som jag saknade så extremt förra året var just våfflorna, för jag är inte allt för sugen på att äta en massa bacon och annan typisk frukostmat på morgonen, men våfflor fungerar alltid. Så efter våffelfrukosten blev det dags att åka till Belle och börja med borstningen, knoppningen och allt annat puts.

Första klassen var LA:4 och jag tror jag talar för både mig och Belle när jag säger att det med största sannolikhet var den sista LA-klassen för vår del. Det är inte direkt vårt favoritprogram och det blev många små missar som tex taktmiss i en mellantrav och att hon blev lite stark och "på" istället för att vänta på mig. Detta var den första NM klassen för Young Riders och det var därför tre domare, och de var inte direkt överens om mina poäng.
H: 60,48% (10/21) C: 57,56% (11/21) M: 63,90% (6/21)
Totalt 60,650% och plats 10 av 21 starter. Typ den poäng jag tyckte vi förtjänade men jag hade nog väntat mig lite mer eniga domare, men så kan det ju vara med dressyr, tre olika personer tycker inte alltid lika dant.

LA:4 ingick som sagt i NM'et och efter att alla YR hade ridit så låg vi 6a av 11 stycken .

Några timmar senare var det dags för helgens andra klass, MsvC:2 och redan i början av framridningen kändes det mycket bättre vilket höll i sig inne på banan också. Resultatet blev 64,22% och en andraplacering av 22 starter! Förutom en stor fin rosett, plakett och premie så fick jag ett spännande paket också.
Efter att ha klämt lite på det var gissningen ett par benlindor, troligtvis vita.
Men det var inga vita benlindor, det var ett par svarta från HVPolo! Riktigt snygga!
 
Tittar man noga så ser man att det är lite rosa på loggorna också, perfekt till mig ju!

Tillbaks till vardagen

Kategori: Allmänt

Efter nästan en halv vecka uppe i Västerbotten och en dag hemma börjar jag återgå till vardagen igen. Våfflor till frukost och nybäddad säng när man kommer in på rummet är endast ett minne blott! (Fast det går ju att göra våfflor hemma, och bädda sängen ordentligt varje dag, men det blir liksom inte samma sak). Hur som helst så har det varit en bra helg med mindre bra väder. Helgen har också innehållit en gratis middag, en miljard rondeller, fyra rosetter, fina hederspriser och trevliga premier. Men mer om det imorgon, nu är det dags att besöka min sköna (men dock ej nybäddade) säng.

Hemma från Umeå

Kategori: Allmänt