missbelinda

Polluxböcker till salu

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

BLOPPIS Hästböcker

Jagg har en massa Polluxböcker till salu (säljes billigt då de bara tar plats i bokhyllan).

Alla är i fint skick, vissa är inte ens lästa.

Skicka ett mail till [email protected] så skickar jag en lista på alla, eller skriv en kommentar om det är någon särskild titel du undrar om jag har :)

Bilreklam med hästinslag

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
Hittade denna på FB-sidan "Hästsport i Media"
 

Bilder från Sundsvalls FRK

Kategori: Allmänt

Det regnade igår

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Igår stod som sagt buss-städning på schemat, jag sopade ur hela packningsdelen längst bak och det blev så fint så. Sedan var planen att packa in grejerna lite snyggt igen så att det blir lätt att hitta. Det jag hade tänkt packa in (extra benlindor, extra täcke osv) har jag i en bod här hemma tillsammans med vintertäcken och sånt som inte behövs på stallet under sommaren. Så eftersom jag fixat bussen så fin hade jag inspiration att organisera lite i boden också, samtidigt som jag plockade fram det som skulle packas med. Så det började jag med jag la ut allt på gräsmattan och vek sedan ihop och stoppade i påsar, och det blev snyggt och bra. MEN, efter ett tag börjar det droppa lite regn från himlen, jag tänker inte så mycket mer på det och fortsätter med det sista (hade ca 1/4 kvar) men gör det så snabbt jag kan. Typ två minuter efter så börjar det ösregna och jag får slänga in det sista i boden för att det inte ska bli alldeles blött... Kul det är med regn va?
 
Det hann alltså inte bli så snyggt och organiserat där inne som jag hade hoppats, men det får jag fixa till idag för än så länge skiner solen. Det är dock inte så varmt men så länge det inte regnar är jag nöjd.
 
Gårdagens ridning: Skritt i skogen och lite jobb på stallplanen.
 
Idag väntar skoning för Belle, och jag ska fortsätta packningen och förberedelserna. Det finns bland annat en sadel och ett kandar som väntar på smörjning. Tränset fick sig en ordentlig genomgång i måndags så det är redan tävlingsredo.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå, gos morgon/förmiddag. För mig är det typ morgon i alla fall, så är det när man har "sommarlov".
 
Idag ska jag:
1. Gå ut med hunden
2. Städa bussen
 
Jag har redan nu en känsla av att punkt nummer två kommer ta längst tid. För eftersom vi är borta så pass länge denna gång så behövs det myyyycket hö, kläder och andra extragrejer. Då gäller det att ha snyggt och prydligt där bak så allt får plats och blir lätt att hitta. :)
 

Deportees - Under the pavement, The Beach

Kategori: Musik

Nästa fredag kommer dessa till Gatufesten här i Sundsvall! :D

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag igen. Men inte vilken måndag som helst, det är Belles första måndag som tioåring, och det är dessutom måndagen innan tisdagen som är innan onsdagen som är innan torsdagen som vi åker upp till Umeå på.
Hur schemat ser ut fram tills dess har jag inte riktigt klurat ut än, det enda som är spikat är att det blir hästbad på onsdag för hon är ganska duktig på att rulla sig i hagen. Men tro nu inte att hon måste stå inne eller ha täcke på sig ute innan vi åker på torsdagen. Hon får gå ut som vanligt, och kommer säkerligen hinna rulla sig igen. Men då är hon i alla fall ordentligt ren under så då blir det lättare att snygga till henne innan vi åker upp till Västerbotten.

Apropå tävlingen så har ryttarmeddelandet kommit nu, och en preliminär startlista för LA:4 och då startar jag bland de sista. Skönt, då behöver vi inte kliva upp allt för tidigt på fredagsmorgonen. Alla preliminära startlistor ska komma ut ikväll så då får jag se vilka domare som ska kika på oss under helgen. Det är tre domare i båda NM klasserna, och kanske i någon till. Det lär ju visa sig på startlistorna.

Att införskaffa innan tävlingen: Ett ny påse med rosa snoddar, för den jag har håller på att ta slut och jag är inte säker på om den räcker hela tävlingshelgen. För om jag inte startar tidigt alla dagar så tar jag ur de gamla och gör nya på morgonen. Det blir snyggast! :)

Hipp Hurra

Kategori: Allmänt

Idag fyller Miss Belinda tvåsiffrigt! Hela 10 år har dressyrprinsessan hunnit blivit. Grattis! :D

NM i Umeå

Kategori: Allmänt

Inte nu till helgen, men nästa (29 juni-1 juli) är det tävling hos Umeå RF på deras fina anläggning. Det är både regionala och nationella klasser med ekipage som kommer ifrån både norr och söder.
 
I år är dessutom Norrlandsmästerskapet inlagt på deras tävling så det kommer bli spännande! Vi missade ju det förra året när Belle blev sjuk.
 
De klasser jag kommer rida är:
Fredag: LA:4 (NM) och MsvC:2
Lördag: MsvC:1 (NM)
Söndag: MsvC:2
 
 
 
 
 
 

Såå snyggt!

Kategori: Allmänt

Ni som redan gillar Uhip på Facebook har säkert redan sett detta. Annars så får ni se det nu.

Hur snyggt är inte detta?!
Champangefärgad jacka+kjol med rosa dragkedjor. Supersnyggt!
 
Och denna vinterkjol i världens härligaste blåfärg!
 
Erkänn att ni blev lite sugna på att uppdatera garderoben nu?!
 

Tävling Sundsvalls FRK 16-17 juni

Kategori: Tävling

I helgen var det tävlingsdags hos grannklubben Färsta. Inte direkt långt att åka, tror det tog runt 20 minuter ungefär. På lördagen red jag MsvC:2, startade strax före 12 och det blev ett ganska jämt men inte så "flashigt" program och vi slutade på 62,444% och blev med det första utanför placering (9 av 29 stycken).
 
På söndagen startade jag vid halv fem så det blev sovmorgon för mig och Belle. Nu var vi båda lite mer på hugget och då blev uppvisningen också bättre än dagen innan. 65,745% blev det denna gång och samma jobbiga "första-utanför-placering-plats" i resultatlistan (8 av 25 st).
 
Det var en fotograf på plats under hela helgen, och bilderna har börjat poppa in på equipe, dock inget på mig och Belle än, men snart så hoppas jag.
 
 

Nya blogg.se

Kategori: Allmänt

Nu har jag också fått den nya bloggsidan, just nu känns det lite rörigt men som med det mesta annat som har bytt utseende (tex facebook och twitter) så vänjer man ju sig efter några inloggningar.

Belles aktivering de senaste dagarna har varit tävling i helgen, skritt i skogen igår och idag red jag lite på planen vid stallet och fy vad det blåste på oss. Det såg ut som att Belle hade värsta tuppkammen typ haha. Imorgon väntar en vilodag och stallet fixas på morgonen för vi har utsläpp.

Det andra djuret

Kategori: Icke hästrelaterat

I tisdags efter att jag kom hem från stallet och dressyrandet så var det dags att aktivera det andra bruna djuret i mitt liv: Coffee :)

Vi träffade hans tjej Ellen och hennes nya supersöta "lillebror" Collins som så klart också är en storpudel fast just nu är han en söt liten bäbishund men snart kommer han bli lika stor som både Ellen och Coffee. Jag hade för en gångs skull kameran med mig men bilderna blev långt ifrån bra så om ni är nyfikna på min bruna pudel, hans tjej och världens sötaste pudelvalp så kika in här hos Jessica så får ni se tokpudlarna in action!

Som ni kanske ser så är den lilla vita killen supersöt, och jag vet inte hur många gånger jag har funderat på att kidnappa honom, dock tror jag att risken för att bli avsöljad är ganska stor...


Jag och Collins på min studentmottagning, helt klart den sötaste gästen!


Coffee på stallplan i vintras.

Två dagar träning

Kategori: Allmänt

Igår kväll och idag på morgonen har det varit dressyrträning för mig och fröken Belle. Perfekt timing inför helgens tävlingar hos grannklubben Färsta (Sundsvalls FRK). Igår var nog vi båda lite ringrostiga och det blev mycket grundjobb och inte så mycket krumelurer. Idag var vi mer igång båda två redan från start och började med att rida igenom MsvB:2 och det mesta flöt på riktigt trevligt. Sedan blev det fokus på bytena och sedan skolorna. Både på långsidorna som i MsvC-programmen och de diagonala slutorna :)

Nu är Skvadertiden slut slut slut!

Kategori: Allmänt

I tisdags tog jag och resten av treorna på Skvaderns gymnasieskola studenten (först i hela Sundsvall!!!). Studentveckan började med champangefrukost på tisdagsmorgonen och avslutades med promenad hem från stan i den ljusa sommarnatten igår. Fullt upp hela tiden alltså! Men inte allt för fullt upp, jag har också hunnit med Belle så klart, vi har både varit ute i skogen och dresserat lite på vår ridplan under dagarna.


Jag och mina kompisar skålade i Pommac på tisdagsmorgonen och jag utsåg mig själv som korkavlägsnare.

Bilder från Östersund

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Jag var inne och kikade hos Tanneryttarna och såg en bild på mig från förra helgens tävlingar hos deras klubb, så jag frågade om de kanske hade fler och snabbt som attan dök dessa upp i mailen, tack så mycket! :)
Östersund-Frösö RK har ett högt staket runt utebanan så det är inte det lättaste att filma/fota där, men jag tycker att hon har lyckats bra med att fånga oss på bild.

Så här kommer de, fyra tävlingsbilder. Jag skulle gissa att de är från MsvC:1 eftersom jag svängde vänster efter halt-hälsning :)









Fler bilder på andra tävlingsekipage finns här

Förra veckan

Kategori: Allmänt

Förra veckan hände det mycket men det blev inte så mycket dokumenterat så jag kör en liten snabbrepris nu:
Det var lärarmiddag i tisdags kväll, bus med klassen på onsdagskvällen, två mil cykling på torsdagen, klassikeravslutning på fredagen och på lördagen var det studentbal.

På grund av allt ståhej så har Belle fått en lite lugnare vecka med vila och lite bus i skogen. Det är man värd efter två tävlingshelger som dressyrprinsessa tycker jag! Denna vecka kommer förmodligen bli ganska lugn också då det väntar klassfester och studentfester, men lite dressyr ska vi nog hinna med också :) Nästa vecka väntar både dressyrträning för Ia och tävling på Färsta till helgen. Så även om skolan tar slut imorgon klockan 15 så är schemat ganska fullt ändå.