missbelinda

Lördag

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli hallå!
Min dag ser ut ungefär så här:
- Tidig uppstignig
- Högskoleprov mellan klockan 8.30-16.20
- Hem och äta
- Åka till stallet och rida på min häst som säkert saknat mig efter att jag inte kommit till stallet och pratat med henne på två dagar

Snyggt skärp!

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Gillar man olika ridsportsaffärer på facebook så ser man att de laddar upp bilder på nya produkter ibland. Det har bland annat Charlies gjort. En produkt som jag fastnade för var detta skärp, brunt med rosa bling! Jag har kikat efter något liknande hur länge som helst känns det som, och nu har jag äntligen hittat ett! :)

http://www.charlies.nu/shop/20443/art43/h7096/8527096-origpic-7ffc9d.jpg
Dock kostar det 499:- och det känns inte riktigt som pengar jag vill lägga på ett skärp, det är ju för sjuttsingen två/tre startavgifter på en regional dressyrtävling! Men riktigt fint var det, och man kan ju alltid få drömma lite :) Jag får väl se till att vinna lite premier på tävlingarna framöver så jag kan införskaffa detta sedan ;)

Skärpet finns hos Charlies, och bilden är lånad härifrån: http://www.charlies.nu/ryttare/dam/accessoarer/skarp-bling-bling-brunt.html?XBLG20443=a6bf47367b7e987e1f2e401f00105ff4

Söt

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Jag tog mig frihen att låna denna bildserie från Emelie. Jag hade med mig kameran när det var Maria Gretzer clinic i början på februari. De flesta bilder blev suddiga och konstiga, men sen kom jag på att man ju kan knäppa flera kort på rad så då testade jag det istället.
Jag hade nästan glömt bort dessa bilder men hittade dem häromdan i datorn och passade på att skicka några till Emelie för hennes häst var så söt! :)
Nån mästerfotograf blir jag nog aldrig, speciellt inte inne i ett ridhus men ibland fångar man fina ögonblick ändå.created on Make A Gif

The Wombats - Let's dance to Joy Division

Kategori: Musik

-Tidsinställt, är i Stockholm-


Ny slags transport

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt, är i Stockholm-Denna transport/hästbil läste jag lite om i Hippsons prylblogg.
Intressant idé, men den känns lite konstig också tycker jag, att man liksom måste haka av lådan när man ska lasta på och lasta av... Det känns som att urlastningen tar längre tid än med en vanlig transport, så det gäller väl att man har en häst som har tålamod att vänta på att lådan ska hakas av innan den får gå ur transporten.

Stockholmsresan

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Vad gör jag i Stockholm nu? Är det kanske klassresa igen? Nix, den var ju i september. Det vi ska göra är att gå på lite museum, besöka några religiösa församlingar och så kommer det bli några timmar fritid också.

Ett litet stopp i Uppsala blir det också på vägen ner, vi ska besöka Carolina Rediviva. Kanske stöter vi på Pelle Svanslös också, man vet ju aldrig vart han tar sin eftermiddagspromenad ;)

Mot Stockholm

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Nu är jag och min Oompa Loompie klass på väg mot Stockholm (och en snabbvisit i Uppsala) vi kommer tillbaka till Sundsvall på fredag kväll :)


(8 minuter in kommer sp3, pluspoäng till den som listar ut vem jag är ;) En liten ledtråd är att jag har svarta byxor, svart tröja, svart färg och glitter i ansiktet och en svart mössa gjord av strumpbyxor... Hehe)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Nu börjar uteplanerna bli mer och mer ridbara, och det känns som att det är lite mindre geggigt i skogen. Men det kanske bara är jag som inbillar mig det eftersom jag vill att det ska bli bättre underlag så snabbt som möjligt...

Imorgon väntar tidig uppstigning pga utsläpp och sedan ska jag infinna mig på skolan en stund innan 9.30 för då går bussen med sikte mot Stockholm fast först blir det ett stopp i Uppsala. Belle får vila de två dagar jag inte är hemma och förhoppningsvis saknar hon mig inte allt för mycket :P

Brev

Kategori: Allmänt

Idag kom dett ett kuvert till mig med posten, det var Umeå RF's logga på det och första tanken var helt klart att det var nåt papper om premierna jag fick i somras på tävlingen, för såna "kvittopapper" har jag fått hemskickade några gånger tidigare från olika klubbar.

Men där fick jag fel, det var en jättefin inbjudan om deras stora tävlingar i slutet av juni! Jätteroligt initiativ av dem att skicka ut, och jag hade redan bestämt mig för att jag vill åka dit om jag kan och nu blev jag helt klart ännu mer sugen på att göra det :)

Packa snyggväskan

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

God morgon!
Idag ska jag förutom att gå i skolan och sköta om Belle också packa min gröna fina väska för imorgon ska den besöka Stockholm tillsammans med mig och resten av min klass i tre dagar.

Tugga grus

Kategori: Allmänt

Trots rubriken så har jag inte ramlat av. Jag har dock fått tugga grus ändå, eller grus och grus. Damm kanske är en bättre benämning.
Belle hade nämligen rullat sig ordentligt i hagen, och jag är glad att hon har täcke på sig så hon var ren och fin under i alla fall. Men täcket då? Det var mer grått än blått, som tur var hade all lera torkat så jag passade på att borsta av det medans det fortfarande låg på hästen. Det blev inte rent, men helt klart finare än innan. Tur det finns en tvättmaskin i stallet så det är bara att slänga in det där när det passar :)

Och om det blev dammigt i stallet så är det helt tvärt om utomhus, det är jättegeggigt på nedre rundan, men på övre är det något bättre. Aja, man får trösta sig med att det blir bättre underlag om några veckor.

Tidningsfrossa

Kategori: Allmänt

I brevlådan idag kom det inte bara en hästtidning, det kom inte bara två heller. Det kom faktiskt tre stycken på samma gång. Tidningen Ridsport, Hippson och Häst & Ryttare. Jätteskoj med rolig post, men om jag får klaga lite så hade de väl kunnat sprida ut det på tre dagar istället haha.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Solen skiner, det är nästan 10 grader varmt. Belle står i hagen och myser, jag sitter hemma och myser inte lika mycket.

Idag har vi inläsningsdag på skolan, vilket betyder att vi inte har några vanliga lektioner utan får chans att jobba klart med saker vi fått under förra schemaperioden. För min del (och för många klasskompisar) så är det filmkunskap som ska slutföras. Jag har också engelska kvar att göra som jag egentligen hade tänkt att slutföra på lovet, men det blev inte så eftersom Belles välmående fick gå före skolarbetet den veckan.

Imorgon börjar sista skolperioden i mitt gymnasieliv, det innebär bland annat en ny kurs (Religion B), minst en uppsats och en resa till Stockholm i slutet av nästa vecka. I slutet av nästa vecka finns det även ett Högskoleprov med mitt namn på, och jag har en känsla av att det kommer bli en intressant upplevelse. Jag vet i alla fall vart jag ska infinna mig på lördagsmorgonen så ett mål med provet är för min del redan uppnått :P

White Lies - Strangers

Kategori: Musik

Helgen

Kategori: Allmänt

Denna helg började så dåligt som en helg nånsin kan börja då en stallkompis häst på något oturligt sätt lyckades göra sig så pass illa i transporten på väg till en tävling att han nu galopperar uppe bland molnen med alla andra fina hästar som inte längre finns i livet :(

Lördagen spenderades delvis på ridklubben pratandes i mikrofonen under ponnydressyren. Många fina ponnysar, men det var två som jag blev riktigt förtjust i. Den ena var en C-ponny som hette Adrenalin, och den andra en D-ponny som heter Dune MW. Kul att det ploppar upp lite nya ponnynamn som jag inte känner igen :) Visserligen är det ett tag sen jag red ponny, men lite koll brukar jag ändå se till att ha. Dessa två, och många av de andra startande också kommer det säkerligen gå väldigt bra för i framtiden!

Helgen avslutades med filmen på Havrepappa som hoppar hinder (se inlägget nedanför). Så för att summera så började helgen kasst men avslutades med ett asgarv!

Havrepappa hoppar

Kategori: Bilder och filmer

Tävling i helgen

Kategori: Allmänt

I helgen är det tävlingar för fulla muggar här i Sundsvall. Hos Färsta (Sundsvalls FRK) är det reg/nat hästhoppningar fredag-söndag. Och hos min klubb (Sundsvalls RK) är det reg/nat ponnydressyr lördag-söndag.

Jag tror inte att jag kommer kika på några hopphästar, men imorgon blir det ponnydressyr mellan 14-17, för då ska jag vara speaker. Kul att få se lite söta dressyrponnysar! :)Apropå hopptävling: GRATTIS till Issa som vann 1.10-klassen idag! Hoppas det blir fler fina rosetter till SRK under helgen! :D

Bok

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

God morgon!
Dagens lektion går ut på att prata om en bok vi läst på engelska C. Den heter The kite runner (Flyga drake) och den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Det kanske beror på att alla andra böcker vi fått i skolan har varit väldigt gamla och seega att ta sig igenom, och då har de ändå varit skrivna på svenska.

Orkar man inte läsa boken så finns den på film också, den såg jag i helgen för att jag tänkte att det kunde vara bra med en liten uppfräschning av minnet. Visst, en bok och en film är aldrig riktigt lika det finns många detaljer här och där som skiljer sig, men mycket stämmer bra. Vissa repliker är faktiskt exakt som de är skrivna i boken, det kändes lite roligt när jag märkte det :P

Sportlov? Nää, sjuklov

Kategori: Allmänt

Detta lov blev inte direkt som tänkt, istället för att rida, plugga och sova så har det mest handlat om att vakta en häst med ont i magen :( Men förutom besök på kliniken, promenader och övervakning av hästen så har det hänt en rolig grej i stallet också!Denna söta lilla kissemisse dök upp i stallet i onsdags morse. Varifrån den kommer vet vi inte, men den är extremt söt och gosig så för min del får den gärna stanna :)

Gina Tricot kollektionen

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Nu finns Gina Tricots lilla kollektion med hästkläder i deras webbshop.

http://media.ginatricot.com/images/product/47019900001.jpg
Denna tröja tyckte jag såg både snygg och mysig ut.
Men sen såg jag hur den såg ut på baksidan...

http://media.ginatricot.com/images/product/47019900002.jpg

Gina Tricot-loggan är ju jättestor!!! Då blev den ju inte alls lika snygg :(

Här finns i alla fall bilderna och mer info: http://www.ginatricot.com/cse/kollektion/ccollection-p1.html#product_146358

Det finns en pikétröja i olika färger också, snygg modell och härliga färger! :)

Nästan slut på boxar...

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

I lördags öppnade anmälan till Vännäs tävlingar, och där finns det 25 boxplatser.
I skrivande stund (söndag kväll) finns det 2 platser kvar.

Slutsats: Det gäller att vara snabb om hästen ska få nån stans att sova!Förra året fick hästarna sova i boxar som var uppbyggda i det nyaste ridhuset. Så blir det inte i år, för nu ska det vara framridning där, och tävling inne i det andra ridhuset.

En annan skillnad från förra året, förutom att den är inomhus denna gång är att det är tre domare i fyra stycken klasser. Och det råkar vara så att jag rider tre av dem, så det ska bli kul. Jag tycker det är roligt med flera domare :)

Foto: Denise

Det är bra med hästar

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

I fredags på lunchrasten så frågade en kompis om hon fick göra en fläta i mitt hår, och det fick hon så klart :) Och då kom hon på att hon skulle göra en fiskbensfläta och så gjorde hon det. Det blev första gången som jag hade en sån för jag har liksom aldrig fattat hur man ska göra för att då det se snyggt ut, egentligen har jag nog inte ens fattar hur man gör över huvud taget.

Hur som helst så blev jag ju nyfiken på hur man skulle göra, och fick en liten snabbgenomgång av min flät-kompis. Och gissa vad jag gjorde typ direkt när jag kom till stallet?
Jo, jag testade i Belles svans för att se om jag kunde klura ut hur man gjorde, och det gick! Så nu kan jag inte bara göra vanliga flätor, jag kan fiskbensflätor också hihi.

Vad lär vi oss av detta då?
Jo, att det är alltid bra att ha en häst! Förutom att rida så kan man till exempel lära sig att göra olika frisyrer :P

Nakenfis

Kategori: Allmänt

Idag har det varit lite vårväder här i stan. Vilket resulterade i att vi kunde ta av oss ett lager kläder var.

I torsdags var vår klädsel så här:
Belle: Ländtäcke
Jag: Ridbyxor, ridkjol, tröja, uhipjackan, ungdomsledarjackan, fodrade ridvantar (självklart hjälm också)

Idag var vår klädsel så här:
Belle: Utantäcke, nakenfis :P
Jag: Ridbyxor, tröja, uhipjackan och vanliga ridvantar (självklart hjälm nu med)

Alltså, när man kan börja skala av sig kläder så börjar det helt klart bli varmare! :D

Jag vann!

Kategori: Allmänt

Hihi
Fast egentligen är det här med att anmäla sig till en tävling ingen tävling, men om det hade varit det så hade jag vunnit!

Vännäs RF öppnade nämligen sin anmälan för ungefär en kvart sedan, och jag var först på anmälningsknappen. 18.00.28 ramlade min anmälning in. Sekunder efter kom det in några fler.

Men jag var först, haha :P

Hos hippson

Kategori: AllmäntDet är rätt länge sen jag slutade blogga på min hippsonblogg, men jag finns fortfarande kvar på startsidan bland "taggar". Lite halvkul ändå. Antingen så var det jag som bloggade mycket, eller så orkar ingen där tagga sina inlägg längre...

Vår i Sundsvall?

Kategori: Allmänt

Det känns nästan som att våren börjar smyga sig fram på riktigt nu. När jag gick hem från skolan vid fyra så såg jag gräs på marken, och det var fortfarande ljust ute. Det var ljust när jag red upp till ridhuset strax före klockan sex också. Dock hade det börjat mörkna när jag red ner ungefär 40 minuter senare, men det var inte så oväntat.

Nu har mitt sportlov börjat, eller ja, ska man vara petig så börjar det på måndag eftersom det ju är helg först. Nästa vecka kommer dock vara ungefär som alla andra veckor, minus det där med att gå till skolan klockan 8.30. Så det blir lite plugg, häst och kanske en eller annan sovmorgon :)

Torsdag

Kategori: Allmänt

God kväll

Denna dag har varit fylld av lite allt möjligt. Prov, ansiktsmålning, dans, längdskidåkning och ridning. I just den ordningen också.

Ansiktsmålningen och dansen kanske är det som är mest avvikande från en skoldag, och anledningen till det heter klassikern. Det är vår skoltävling om vilka treor som får springa ut först på studenten. Innan denna tävling ledde min klass, men hur resultatlistan ser ut efter denna dag återstår att se efter att lärarna poängsatt våra framföranden. Min klass gjorde en variant av Kalle och Chokladfabriken och jag och större delen av klassen var oompa loompas och dansade en massa. Jag vet inte om vi var bäst just denna gång, men roligt var det! Skoj att se vad de andra klasserna hittat på för någonting också. :)