missbelinda

Lärarmiddag

Kategori: Allmänt

Gårdagskvällen spenderades med mina klasskompisar och resten av treona på skolan. Vi hade nämligen lärarmiddag på stadshuset. Så det var en helkväll med god mat, spex från både elever och lärare som avslutades med en massa dans! Riktigt roligt och trevligt har vi haft.

Idag var jag och Belle ute i skogen för lite barbackabus. Det var ett tag sedan jag red utan sadel så det finns en risk för lite träningsvärk imorgon, men det var det värt! :)

Östersund-Frösö RK 26-27 maj

Kategori: Tävling

-Tidsinställt-

I helgen styrde vi alltså bussen mot Jämtland, slutdestinationen hette Östersund-Frösö RK och den ligger som namnet skvallrar om på Frösön, strax utanför Östersunds centrum.

Starttiden i MsvC:1 var 17.06 så vi åkte inte från stallet förrens halv tolv. Skönt med sovmorgon! :) När vi kom fram så lastade vi ur häst och prylar, åt mat (lasange - gott!) och kollade på de som red, det var runt 20 grader varmt så det var varmt och skönt ute. Man kunde dessutom kolla på tävlingarna från cafeterian för de hade monterat upp en kamera på ridhusväggen, jättesmart och kul idé!

Till slut blev det dags och rida fram, och sedan blev det ju helt logiskt dags att gå in på banan och det blev 66,596% och en 4e placering av 22 startande. :D

Till andra klassen, MsvB:2 där vi hade starttiden 19.18 så red jag inte fram så länge. Inne på banan så kändes det okej men vi var nog båda lite trötta och ovana med värmen. Tyvärr klantade jag mig rätt ordentligt i slutorna och gjorde dem för korta, det var ju dumt eftersom det är koeff på dem. Men förutom slutorna och bytena (det ena för tidigt och det andra med en liten spark) så var det ändå ett OK program. Sist jag red B2an för samma domare så fick vi 52% och nu blev det 57,674% så det är helt klart en förbättring. Nästa gång kommer det dessutom bli mer poäng eftersom jag planerar att träna på slutorna och rida ordentligt i resten av delarna som vi ju faktiskt kan. :)

Söndagens start var klockan 12.24 så det blev en liten sovmorgon igen och sedan en morgonpromenad med Belle längs en fin skogsridväg vid ridskolan. Sol och många plusgrader nu också. MsvC:2 var det dags för denna gång och programmet gick både bra och lite mindre bra. Slutresultatet blev 63,333% och det räckte till en 3e-placering. Jag startade ganska tidigt i klassen och det var många fina ekipage kvar så när två stycken gått om mig så tog jag ur knopparna och packade ihop för jag trodde att fler skulle gå om, men vi låg kvar som trea ända tills sista ryttaren så det blev till att sadla och tränsa ifall jag skulle gå in på prisutdelningen till häst. Sista ekipaget gick alltså inte om oss och det blev prisutdelning till häst och en gul fladdrande rosett på ärevarvet! :)

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft studentfotografering med på skolan och planerat inför sista lektionen i Staden och framtiden som är på torsdag. Det kommer bli en mycket intressant lektion om hur man byggde hus och planerade städer i Grekland under antiken...


Nää, jag bara skojjade! Vi ska fika :D Jag ska bidra med en kladdkaka och jag hoppas på mer spännande ätbara saker från resten av gruppen.

Idag så tänkte jag rida ut på Belle, men jag hade båda hjälmarna hemma så då blev det en promenad istället. Vi gick genom skogen bort till framhoppningsbanan och där fick hon stå och äta gräs en stund innan vi vandrade tillbaka. Så jag skulle gissa att hon inte var allt för ledsen över att jag inte hade någon ridhjälm med mig. Imorgon blir en vilodag för jag ska på middag på kvällen men hinner med att fixa i stallet innan.

Bilder från Härnösand

Kategori: Bilder och filmer

På vägen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Just nu är vi på väg mot Östersund, eller ja Frösön om man ska vara exakt.

Jag startar MsvC:1 klockan 17.06 och MsvB:2 19.18.

Preliminär starttid till söndagens MsvC:2 är 12.04 så då blir det lite sovmorgon :)Fredag

Kategori: Allmänt

Hur gick det med listan?
- Läsa lite religion Japp
- Ha sista seminariumet som gymnasiestuderande Japp
- Lämna tillbaka en massa tjocka böcker på biblioteket Japp, det var en härlig känsla när väskan blev typ 7kg lättare
- Ta fram flugsprayen Det lyckades jag glömma
- Rida Belle Japp
- Bada Belle Nja
- Packa alla grejer Nästan klar

Dagen började med lite läsning ute i solen, seean skola efter lunch och sen gick jag ner på stan med mina tjocka böcker om arkitekturhistoria och Antoni Gaudí.

Sen så kom de fasta starttiderna tills imorgon, och det visade sig att första starttiden inte är förrens 17.06 och då hinner jag med att tvätta av Belle imorgon innan vi åker om det skulle behövas. Fast hon var inte så himla smutsig idag så vi kanske hoppar över duschningen inför denna tävling. Istället blir det nog dusch med flugspray innan vi åker, för den lyckades jag glömma när vi åkte hemifrån.

Alla grejer till Belle är inpackade i bussen, det är tävlingsskåpet med alla grejer och hästmat och täcken osv. Inte för att vi lär behöva något täcke om det fina vädret följer med oss upp, men man vet ju aldrig. Kläder till mig ska också fixas, det är ridbyxor, kavaj och mjukiskläder som behövs ungefär.

Imorgon

Kategori: Allmänt

Att göra imorgon:
- Läsa lite religion
- Ha sista seminariumet som gymnasiestuderande
- Lämna tillbaka en massa tjocka böcker på biblioteket
- Ta fram flugsprayen
- Rida Belle
- Bada Belle
- Packa alla grejer

Imorgon ska bussen hämtas från Profildekor också, spännande!!

+20

Kategori: Allmänt

Här i Sundsvall är det just nu 20 grader varmt!
Och så sitter man inne och fixar med de sista skolgrejerna innan det till slut är över... Men med PP3 på radion så går det ganska bra ändå, och när jag lessnat på att skriva på datorn så kan jag ju alltid sätta mig ute i solen och läsa en stund så jag ska inte klaga allt för mycket ;)

Enligt yr.no så blir det inte riktigt lika varmt i Östersund på lördag, men det gör ingenting. Så länge det inte regnar är jag nöjd! :)
Lørdag, 26.05.2012
Tid Varsel Temp. Nedbør Vind
kl 0–6 Klarvær.  Gjelder for: kl 0–6 10° 0 mm Lett bris, 4 m/s fra nordvestLett bris, 4 m/s fra nordvest
kl 6–12 Klarvær.  Gjelder for: kl 6–12 0 mm Lett bris, 4 m/s fra nord-nordvestLett bris, 4 m/s fra nord-nordvest
kl 12–18 Klarvær.  Gjelder for: kl 12–18 13° 0 mm Lett bris, 4 m/s fra nordvestLett bris, 4 m/s fra nordvest
kl 17–23 Klarvær.  Gjelder for: kl 17–23 16° 0 mm Lett bris, 4 m/s fra nord-nordvestLett bris, 4 m/s fra nord-nordvest

Pimp my ride

Kategori: Allmänt

Nu på kvällen har bussen blivit tvättad och fin, för imorgon ska den in på stripning. Så när vi åker upp till Östersund på lördag kommer den inte se ut riktigt som innan.

Nu är det det onsdagkväll, vilket betyder Glee och Grey's!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Idag hade vi som sagt utsläpp, så det blev tidig uppstigning. Fint väder så de flesta hästar fick gå ut nakna. Innan Belle släpptes ut i hagen så fick hon äta lite gräs som har växt upp utanför. Inne i hagen finns det inte så mycket grönt så det gäller att passa på att äta lite när man får tillfälle. Snart kommer det ju växa ännu mera så då blir  gräsätarstunderna ännu godare.

Nu börjar jag och resten av min klass verkligen pricka av "den sista" av allting på skolan. Idag har vi bland annat haft den sista storsamlingen, den sista sopplunchen med en massa mjukmackor och jag och de andra som läser kursen "staden och framtiden" kommer snart avsluta den sista uppsatsen. Nästa vecka blir studenten helt logiskt ännu närmare, och då ska vi ha fotografering på måndag, lärarmiddag på tisdag, klassdag på onsdag och så ska den stora tävlingen för alla treor "klassikern" avslutas under torsdagen och fredagen. På torsdag blir också de sista betygen bestämda så nu är det inte alls mycket kvar av skolan...


Lite suddig mobilbild på mössan som har fint rosa foder på insidan! :D

Gårdagens ridning

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

God morgon! Just nu är jag på stallet och släpper ut hästarna, förhoppningsvis är det finfint väder ute :) Idag blir det vila för Belle så då hoppas jag att hon kan mysa i finväder i hagen hela dagen.

Igår red jag på planen utanför stallet, Belle kändes pigg och glad och jobbade på bra. Eftersom vi startar MsvB:2 på lördag så passade vi på att göra bytena som de ligger i programmet. Det är lite jobbigt att det är nästan samma linje som i MsvC:1 men så länge man kommer ihåg vilket program man rider så är det inget problem. Efter att jag ridit så fick hon gå ut och äta lite gräs, det finns lite grönt runt ridbanan fast det är inte så mycket än, men den som väntar på nåt gott...

Nu har de preliminära startlistorna kommit ut också, och som det ser ut nu så startar jag nog inte före klockan 15 på lördag så det blir en ganska lugn morgon. Andra starten blir några timmar senare.  På söndagen tror jag att jag kommer starta runt lunch ungefär. Skönt att inte starta så tidigt på morgonen. Då hinner både jag och Belle vakna till ordentligt.

Flughuva

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Jag fick ett mail från Hippson igår, för jag hade lyckats vinna en flughuva i en liten tävling de hade på hemsidan. Dock har jag redan en sådan sedan placeringen i Hippson Riders cup förra året, men det gör inte så mycket för jag planerar att Annafiera denna lite, med en symaskin och andra spännande detaljer kan det säkert bli snyggt. Det ska bli kul att pyssla lite med den någon dag framöver :)

Bilder från Härnösand MsvC:2

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Bilder från Härnösand MsvC:1

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-Måndag

Kategori: Allmänt

Idag blev det lite efter-tävlings-mys i skogen, red både nedre och övre och passade på att trava och galoppera lite där det var bra underlag. Jag tror klockan var runt halv åtta när jag red men det var fortfarande väldigt ljust ute, och nu börjar till och med alla små knott komma fram. Snart dags att ta fram flugsprayen alltså! Både ett roligt och lite jobbigt sommartecken.

På lördag blir det dags för en liten tur upp till Östersund-Frösö RK och deras tävling. Ryttarmeddelandet kom ut idag och senast imorgon kväll kommer startlistorna men med lite fantasi går det att redan nu räkna ut att jag som tidigast startar nån gång efter lunch/tidig eftermiddag. Det är 43 ekipage innan MsvC:1 börjar så det tar ju några timmar... På söndagen är det 22 starter innan min klass börjar så det blir lite sovmorgon då också.

Enligt yr.no så kommer det vara sol där uppe hela helgen så förhoppningsvis blir det inte ännu en regnig tävling på Frösön. Jag håller tummarna för att regntraditionen bryts och att det blir finfint väder, det är ju så mycket roligare att både rida och vara publik när det är soligt ute! :)

Härnösands RK 20 maj

Kategori: Tävling

-Tidsinställt-

Dags för tävlingsdag nr 2. Denna gång en senare starttid så Belle fick gå i hagen i några timmar på morgonen. Skönt för henne att få både frisk luft och chans att sträcka på benen, hon fick dock ha täcke på sig för att inte bli så smutsig vid eventuell rullning.
Sen blev det samma avreseprocedur som på lördagen, knoppning, borstning och lastning.

Denna dag regnade det hela vägen till Härnösand, men väl där varierade vädret mellan duggregn och lite smått regnstänk. Hon fick stå i bussen och äta ett tag innan det blev dags att sadla och tränsa nu med.

Eftersom det regnade så tog jag min plasthjälm, inte lika snygg som min CO men den vill jag ju inte utsätta för dåligt väder. Uhipkläderna var också på för det var lite kallt och blåsigt. När jag väl kom igång med framridningen så började det bli riktigt skönt väder så det var bra, det är aldrig kul att rida i spöregn.

Inne på banan så kändes det ungefär som dagen innan, dvs bra men jag hade gärna haft lite mera tryck genom hela programmet och det enda som blev helt misslyckat var första bakdelsvändningen. Där blev det nån slags skruvsnurr som helt korrekt belönades med en 4a. (Jag är glad att det inte är koeff på bakdelsvändningarna i detta program).

Jag tänkte att eftersom det kändes ungefär som i MsvC:1 så blir nog poängen ungefär samma också, men det var en annan domare i denna klass så det är ju svårt att veta exakt. Hur som helst så blev jag väldigt glad när speakern sa 67,111% och det räckte hela vägen till seger så vi fick stanna kvar till prisutdelningen som var några timmar senare :)

Belle har varit så duktig hela helgen, både inne på banan men också när hon har stått inne i bussen i väntan på prisutdelningar trots att det har blåst ute och att det gått förbi andra hästar! :)

När vi kom hem så fick hon gå ut en stund i hagen medans vi packade ur och då passade hon på att rulla sig ordentligt. Det var nog väldigt mysigt skulle jag tro.

Härnösands RK 19 maj

Kategori: Tävling

-Tidsinställt-

Lördag 19 maj 10.58 var det dags för årets första bortatävlingsstart. En regional MsvC:1 hos Härnösands RK.
Vi var i stallet vid åtta på morgonen så Belle fick stå inne på morgonen, sedan blev det dags för knoppning och borstning och till slut lastning.

Resan tog knappt en timme och vi kom fram i god tid innan det var dags att lasta ur, så hon fick stå kvar i bussen och äta hö en stund innan det blev dags för framridning. Det var ganska kallt och lite blåsigt så jag hade mina överdragskläder på mig i början av framridningen.Sedan blev det dags att gå in på banan, och på A-kortsidan var underlaget som någon slags sandstrand. Något som gjorde att jag nästan glömde bort att det var dags för öppna på långsidan för jag var fullt upptagen med att se till att trava på ordentligt där. Så det var synd eftersom jag börjar få riktigt bra koll på högeröppnorna, men men det är sånt som händer. Som tur var så var resten av banan bra så programmet flöt på bra förutom på den kortsidan. Jag fick inte riktigt till samma fina tryck som på träningen förra helgen men annars kändes det bra :)

Procenten blev 65,745% och en 3e placering av 22 startande. Protokollet består av 6or och 7or, och en 5a och en 8a.Jag har "tjuvlånat" en film från ärevarvet från Magda som vann klassen och jag hoppas att den funkar:
Ärevarvsfilm

Vi kom hem ganska tidigt så hon hann gå ut i hagen och mysa en stund på eftermiddagen sen.

Tävlingshelgen

Kategori: Tävling

Dagens tävling

Kategori: Allmänt

Det blev en gul rosett för mig och Bellebus i dagens MsvC:1. Imorgon är det dags igen, klockan 13.31 gör vi entré på banan och visar upp oss i MsvC:2 :)

Bilder på häst+rosett+nya schabraket kommer imorgon.

Live från H-sand

Kategori: Allmänt

Halli hallå. Just nu sitter jag utanför bussen i en solstol. Dock är det ingen sol ute och det blåser kallt :( Men jag är glad ändå, vi fick 65% och ligger 3a just nu men det är rätt många kvar i klassen så vi får se hur det går.

Kom ihåg!

Kategori: Allmänt

Detta ska jag se till att komma ihåg att ta med till stallet imorgon:
- Pälsglans
- Schampo

Belle ska alltså badas så hon är ren och fin på tävlingen i helgen :)


Detta schampo som jag vann i en bloggtävling är det. Blir spännande att se hur det fungerar. Pälsglansen har fungerat bra och är så gott som slut nu.


Pälsglansen som ska med. Samma märke som det jag hade innan, men detta är speciellt för mörka hästar, det andra passade till alla färger. Jag hoppas att det är lika bra.

Preliminära starttider

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Härnösand har lagt ut preliminära startlistor på Equipe nu och som det ser ut nu så gillar jag mina starttider.

Lördag MsvC:1 - 11.53
Söndag MsvC:2 - 13.49

De kommer säkert ändras något innan det blir tävlingsdags men så länge jag inte startar först (09.00) så är jag nöjd för jag gillar att sova så mycket som möjligt på morgonen :P

Nytt schabrak

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

I måndags fick jag ett fint vitt dressyrschabrak på posten :). Det är vitt med guldkant och mysigt ludd vid manken. Jag har ingen bild på det just nu men efter tävlingshelgen kommer det helt klart dyka upp bilder på det.

Det var perfekt timing att få hem detta från Uhip nu, för jag har funderat på att införskaffa ett till tävlingsschabrak. Det är alltid bra med två på tex meeting eller om det är tävlingar helgerna efter varandra och man inte hinner tvätta eller liknande :)Fast detta kommer alltid vara mitt favorit-tävlingsschabrak! Vitt med brun kant och rosa passpoal och så står det Miss Belinda i rosa.

 

Mösspåtagningsdag

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli hallå!
Så gott som hela denna dag kommer att spenderas med min klass, vi börjar med frukost hemma hos en klasskompis och avslutar med mösspåtagningsfesten på Stadshuset.
Efter frukosten är det dags för ett litet seminarium och sedan går hela skolan ner på torget för att fira med alla andra skolor i stan :)

Förutom detta så ska även Belle skötas om, och det fixas nu på morgonen och så ska jag hämta mina lagade ridstövlar på stan också.

Bortatävling

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

På lördag är det dags för årets första bortatävling. Den är hos Härnösands RK, ungefär 5 mil bort. Det är ett meeting så det är tävlingar både på lördagen och söndagen. Jag rider en klass på lördagen och en på söndagen, och eftersom det är så pass nära så kommer både vi människor och Belle åka hem och sova natten till söndag.

Tävlingarna är utomhus på deras stora utebana där det får plats två tävlingsbanor på 20*60 och en framridning  mellan som är minst lika stor (förmodligen ganska många meter bredare). Det brukar vara framridning i deras lilla ridhus också, så trots dubbla banor brukar det inte bli så trångt.

Nackdelen med att det är utebana är ju att man blir väldigt blöt om det är dåligt väder (när jag var där 2006 spöregnade det typ hela dagen, men det är en annan historia) men förhoppningsvis blir det inget regn denna gång och om oturen är framme så har jag min tävlingskjol från Uhip som håller benen torra under framridningen :)

Hjälm är en bra uppfinning

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Det är säkert många som sett denna film redan, men jag lägger upp den ändå. Vad ska man säga? Att rida med hakbandet uppknäppt och hjälmen i handen är kanske inte det smartaste när man ponnyrejsar på ärovarv.

Jag hoppas att det gick bra för Denis Lynch och jag antar att vi kommer kunna läsa mer om detta hos både Hästmagazinet och Tidningen Ridsport inom de närmsta dagarna. Förmodligen kommer hjälm-debatten bli aktuell igen också.

Träningshelg

Kategori: Allmänt

Nu är ännu en helg över och denna har varit innehållit bland annat plugg, dressyrträning, hockey och så klart det obligatoriska söndagsprogrammet Mästarnas Mästare.

Dressyträningen har helt klart gått över förväntan, trots att det (förutom tis-ons denna vecka) var hur länge som helst som vi red för tränare så kom vi ihåg hur man gjorde och Belle jobbade på riktigt bra. Det var nog jag som tyckte det var jobbigast av oss två, det är inte klokt hur jobbigt det kan vara med ett 30 minuter långt dressyrpass. Nu gäller det att hålla i denna fina form till nästa helg när det är dags för tävling i Härnösand :)

Plugget har till störst del bestått av att läsa och opponera några uppsatser skrivna av klasskompisar, rosanörd som jag är så har jag använt en rosa penna för att styka över saker här och där. Jag råkade faktiskt rita en rosa häst i ett av häftena också hihi, men det var bara för att jag blev så inspirerad av att en arkitekt såg till att hästarna i ett stall fick äta ur marmorkrubbor så då kände jag mig tvungen att illustrera detta ;) Tur man har kompisar med samma humor som en själv.

Nästa vecka blir en kortvecka, med endast två lektioner om jag inte missuppfattat det helt. Imorgon ska vi prata om uppsatserna och på tisdag har jag en engelskalektion, på onsdag har vi mösspåtagning på eftermiddagen så då blir det en kul dag med klassen :)

18.01

Kategori: Allmänt

Ungefär en minut över sex skickades min anmälan till Umeås Junidressyr med NM.

God lunch

Kategori: Allmänt

Halli hallå! Idag slipper vi regnet men det blåser rätt mycket istället... Bläh.

Denna lördagsförmiddag blandas lite plugg med bevakande av tävlingar. Det är hoppning hos Skogslotten med tre deltagande klubbkompisar och dressyr i Åsbygden där det dock inte är nån klubbkompis med, men det är spännande ändå eftersom jag brukar tävla mot många som är med :)

Eftermiddagen och kvällen kommer spenderas på stallet, vi har intaget av hästarna, jag ska träna och så ska hästarna kvällsfodras. Helkväll på stallet alltså.

Plasthjälm och ridkjol

Kategori: Allmänt

Ibland är man mer glad än vanligt att man äger en plastridhjälm och en ridkjol, idag är en sådan dag!

Det har regnat till och från hela dagen, så jag bestämde mig för att gå in i ridhuset och trava och galoppera lite idag för igår blev det bara skritt ute. Ridskolans lektioner slutade inte samtidigt som ridhusschemat sa att de skulle sluta så vi fick skritta runt i paddocken en stund innan, och det var då jag kände hur skönt det var med min Lamicellhjälm som överlever vatten galant, och min ridkjol som höll benen torra! Tänk vilka smarta prylar som finns ute på marknaden just nu :)

Stövelfix

Kategori: Allmänt

- Tidsinställt -

Igår lämnade jag iväg mina älsklingar på operation, jag hoppas att de överlever och kan leva i flera år framöver!
Det är alltså mina ridstövlar jag pratar om, dragkedjan på ena stöveln är helt paj och på den andra stöveln är ploppen man drar med trasig så den ska bytas ut. Till veckan skulle de bli klara så det är bara att hålla tummarna för att det blir bra :)

Skomakaren sa att han hade många ridstövlar inne på lagning just nu så det verkar inte bara vara jag som har otur.


Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå! Fast God Kväll kanske är en bättre hälsningsfras denna tid på dygnet?! Dagen började ganska tidigt på stallet med träning 8.00. Efter den blev det lunch hemma innan det blev dags för skola. Skoldagen innehöll vad jag tror var vårt sista salsprov någonsin. Nu på kvällen har jag suttit i tv-soffan o sett Tre Kronor vinna över Tyskland i hockeyvm, skoj! Imorgon blir det en lugn tur med Belle som tränat i två dagar :) God Kväll!

Mina helger framöver

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

12-13 maj - Dressyrträning för Camilla Toll
19-20 maj - Dressyrtävling Härnösand MsvC:1 (lördag) och MsvC:2 (söndag)
26-27 maj - Dressyrtävling Östersund-Frösö MsvC och MsvB
2 juni - Studentbal
5 juni - Studenten
9-10 juni - ledig
16-17 juni - Dressyrtävling Sundsvalls FRK MsvC och MsvB

Jag räknar inte ner till studenten i dagar eller veckor, eller avklarat plugg. Jag räknar i tävlingar ;) Efter Östersund är det en vecka till balen och då är skolan så gott som slut. Wihoo!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Började dagen med utsläpp, egentligen hade vi det imorgon men vi bytte med en stallkamrat och det blev bra för båda parter. Då blir det inte lika stressigt imorn när det står morgonträning på schemat också.

Skolan slipper jag nästan idag, enligt schemat har vi bara skrivjobb på engelskan som är på förmiddagen (dvs jag skriver hemma) och på eftermiddagen har vi PA-tid, men eftersom den kursen är inlämnad och klar så blir det ett härligt hål där istället! :)

Ikväll har jag dressyrträning för Ia och nu ska jag fortsätta med min hemmaplugg dag. Jag har hunden och radion som sällskap och nu blir det dags att ta en lite längre lunchpromenad i det ganska soliga vädret och sedan ska mästerkocken själv (alltså jag) svänga till någon spejsad lunch. Vi får väl se vad kylskåpet bjuder på för inspiration idag...

Nu: Hundpromenad med PP3 i öronen. Tjingeling!

Hihi

Kategori: AllmäntDen där Sven hade visst många hästar med på den här tävlingen ;)

Resultatlista från en klass i Östersund förra året, om ca 2½ veckor blir det dags att åka dit igen :)

Snygg var den

Kategori: Allmänt

På väg till stallet så tog vi den lilla omvägen förbi Grafströms och hämtade min nya väska. Den var lika fin som på produktbilden :)

Här i Sundsvall snöar det, tänkte att ni kanske ville veta det. Inte direkt skoj väder om man säger så...


Snart blir det väl alldeles vitt på marken igen. På bilden: Vår hund Coffee som hjälpte mig att bära min vante på en promenad i vintras, han är så söt tokpudeln! :)

Wihoo

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Nu är den här! Min nya väska :D

Jag såg den när vi var hos Grafströms och kikade för nån vecka sedan och jag bläddrade i Schockemöhles vårkatalog. Snygg väska med fina färger som verkade lagom stor, klart jag blev lite kär i den! Min nuvarande handväska sjunger dessutom på sin sista refräng efter att ha varit med mig i ur och skur sedan jag köpte den i slutet av 2010. Eller köpte och köpte, den följde med när man handlade för över 200 kr i en affär i Stockholm. Hur som helst så har den hängt med på det mesta: Festival i Göteborg, Stockholm Horseshow, klassresa i Budapest och den har varit med på så gott som alla skoldagar sedan den köptes. Alltså har den haft ett värdigt väskliv och får nu lämna över till denna skönhet, och jag hoppas att den är lika snygg som på bilden!


Det är den lilla väskan med rosa ränder som jag har beställt.
Bilden kommer ifrån Ride With Styles webshop där den också går att köpa! :)

http://www.ride-with-style.se/for-ryttaren/ovrigt/schockemohle-sporty-bag

Igår

Kategori: Allmänt

Igår fick Belle nya skor, och innan så red jag en stund på våran plan. Det blev ett ganska lugnt joggingpass idag med, nästa vecka väntar träningar så då passar vi på att ta det lugnt och ladda batterierna lite denna vecka. jag märkte också att jag kommer in på blogg.se från min mobil och att det faktiskt gick att göra ett blogginlägg från mobilen också, vem vet det kanske blir fler?!Nu på morgenen försöker jag slutföra min kulturuppsats, det går lite halvtrögt men det blir säkert bra tillslut. Lika bra att kämpa på eftersom det inte är så mycket kvar av mitt liv som gymnasiestuderande nu. Ikväll väntar 50-dagars men om jag räknat rätt så är det bara 32 dagar kvar, ojoj vad året har gått snabbt. Det kommer bli såå skönt med sommar sedan, tyvärr kan jag inte kalla det för sommarlov längre eftersom jag inte inte har min kära gamla Skvaderskola att återvända till när hösten börjar. Vad som händer då återstår att se, just nu tänker jag se till att ta studenten och sen blir det förhoppningsvis en bra hästsommar! :)

Mobilblogg

Kategori: Allmänt

Halli hallå. Just nu sitter jag på stallet, har ridit Belle på plan. Det blåser ordentligt idag också, men då och då dyker solen upp och värmer lite :)

De senaste dagarna

Kategori: Allmänt

I måndags skrittade jag och Belle ut, det var ganska geggigt på vissa ställen men det börjar helt klart torka upp ute nu :)

I tisdags premiärred jag på ridplan utanför stallet, det blev ett litet jogg-pass i alla gångarter.

Igår longerade jag en stund på vår plan, det var ett tag sedan jag gjorde det men det är inget problem för Belle, hon kommer ihåg exakt hur man ska springa när man sitter fast i en longerlina och jag står i mitten. Det blåste som tusan så hon blev lite pigg och busig pga det och skuttade lite och då var jag glad att jag inte satt på ;)

Igår gjorde jag också det sista någonsin med mitt PA, i förra veckan lämnades alla skriverier in (produkten, loggbok, rapport) och igår hade vi en liten "redovisning" för tvåorna för att berätta om vad vi hade gjort för att ge dem lite inspiration inför nästa år. Dock tror jag inte att mitt val av projektarbete var så jätteinspirerande då det gick under namnet "Att göra en egen kür - skapandet av ett dressyrprogram", men vad vet jag. Nån kanske tyckte det var lite intressant. Hur som helst så fick de ju veta att ett PA inte alltid måste innebära en tjock och fet uppsats eller liknande, det kan vara mer praktiskt också :)

Goodiebagen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Goodiebagen som jag fick i söndags på tävlingen :)Innehåll:
Min Häst tidning
Hästfocus tidning
Reflexband
Tampongpaket
Värdebevis på en gratis hyrfilm hos film2home
Produktprov med schampo
Liten förpackning med tvål
Två godisar (fast de åt jag upp så det är bara godispappret kvar :P )

Och allting låg i den fina rosa påsen!