missbelinda

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag ridit veckans sista ridpass, det brukar ju vanligtvis bli på söndagen men eftersom jag åker bort imorgon och inte kommer rida förrens på söndag kväll så blev veckans sista pass idag istället.

Det var ett bra pass :) Nu när vi börjar komma igång så blir det mycket övergångar med fokus på att hon ska reagera snabbt. I början tror jag att både hon och jag var lite ringrostiga efter en så pass lång vila från dresserandet men nu börjar vi sakta men säkert känna oss som vanligt igen.
 
Idag red jag dessutom på hackamore för typ 5e gången (om det ens är så många gånger) hon verkar trivas väldigt bra på det i alla fall. Det var lite svårstyrt i början, men det var ju inte så konstigt eftersom jag inte ridit med det på över 5 år när jag red på ridskolan och en av hästarna hade hack, och för Belle hade aldrig haft ett sådant "i munnen" förrens nu för nån vecka sedan. Nu känns det inte alls lika ovant för varken häst eller ryttare :)
 
Nu blir det vila för Belle i helgen, och istället för jobb kommer hon få mysa i hagen och bli ompysslad av sin personliga hästskötare.
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Nu har det ett tag sedan igen. Men dagarna flyter på som vanligt, jag pluggar lite, jobbar lite och så klart rider jag lite också. Nu har jag bestämt att både jag och Belle ska vara friska och vi börjar så smått komma igång med lite dresserande igen :)
 

På fredag strax före klockan 6 tuffar tåget mot Stockholm och Globen och jag har börjar klura lite mer på vad jag ska leta efter på mässan, fast jag har egentligen allt jag behöver, men det är ju alltid roligt att kolla vad som finns!
"Inköpslista"
- Ny dressyrgjord
- Rotborste med långa strån och som är skön att hålla i
- "Rullsporrar"
- Ridbyxor/Ridvantar om det är bra pris (dvs billigare än att köpa i nån affär här hemma)
(- kanske ett schabrak om det har fin färg och ligger ensamt och bara längtar efter att bli köpt av mig)

Lördag-Söndag-Måndag

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Lördag: Skrittade nedre och övre
Söndag: Hade utsläpp, Belle fick vila pga sjuk Anna
Måndag: Promenad pga sjuk Anna
 
Är det inte typiskt att jag lyckas bli sjuk (trött, seg och väldigt ont i halsen) just när det börjar bli dags att komma igång med Belle igen?! Aja, ska man se det från den ljusa sidan så är det väl bättre att jag är sjuk nu istället för om 12 dagar när jag tuffar iväg med tåget ner till Stockholm.
 
Imorgon hoppas jag i alla fall att jag orkar rida, det känns som att vi promenerat tillräckligt detta år. Jag börjar också längta lite efter snö nu, för det är så ojämt underlag ute i skogen nu, ett lager snö uppepå skulle göra det mycket mera trav och galoppvänligt.
 
På onsdag är det dags för clinicen med Malin Baryard och Peder Fredricson, det blir spännande. Kul att det händer lite på ridskolan :)

Jerringpriset 2012

Kategori: Allmänt

Nu har kandidaterna till Jerringpriset släppts, och precis som förra året finns en ryttare representerad, jätteskoj! Dock röstade jag inte på henne, utan på "Småkronorna" som i januari i år vann VM-guld. Det gjorde en sjukt bra turnering som blev extremt spännande in i det sista och som avslutades på bästa sätt. Dock tror jag att Zlatan kommer vinna, men hoppas att både Juniorlandslaget och Sara kommer i top tre :)
 
 
De nominerade för år 2012 är:

Anna-Carin Ahlqvist, bordtennis
Sara Algotsson Ostholt, fälttävlan
Herrlandslaget, bandy
Håkan Dahlby, skytte
Herrlandslaget, handboll
Zlatan Ibrahimovic, fotboll
Juniorlandslaget, ishockey
Jonas Jacobsson, skytte
Fredrik Lööf/Max Salminen, segling
André Myhrer, slalom
Lisa Nordén, triathlon
Stefan Olsson/Peter Wikström, tennis
Maja Reichard, simning
Lotta Schelin, fotboll

 

Om sexton dagar

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Om jag inte räknat helt fel så är det bara 16 dagar kvar tills jag och mamma åker ner till Stockholm för att kolla på hästar, shoppa hästgrejer och kanske shoppa lite människogrejer också. Jag kommer stanna till söndagen för på lördagskvällen ska jag på Dirty Dancing med en kompis. Det var ett tag sedan jag var på teater/musikal, om man bortser från de teatrar jag sett med skolan så var nog Singing in the rain det senaste jag såg. Men jag måste erkänna att jag aldrig sett hela Dirty Dancing filmen, men det kanske bara är bra för då har jag ju ingenting att jämföra musikalen med.
 
 
 
 
Globen 2011

Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Nu på morgonen har jag blivit av med lite plugg vilket känns skönt, ska fortsätta med pluggandet snart så jag blir av med lite mera.

Idag är det tävlingsryttarmöte på klubben, det brukar vara lika dant varje år, dvs gå igenom årets tävlingar och prata lite om nästa års.

Belle och jag ska gå på promenad, i måndags var vi iväg till tandläkaren i Gävle och kollade hur det stod till med hennes extratand så nu får hon slippa bett i munnen några dagar. Igår fick hon vila och idag tar vi en promenad med grimma, får se om jag håller till på planen utanför stallet eller om vi går ut i skogen. Det beror på hur mörkt/kallt/halt det är.

Bloggtips

Kategori: Allmänt

21 november

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Den 21 november blir det finbesök på Sundsvalls RK. Malin Baryard och Peder Fredricsson kommer hit och har en clinic. Den lär ju så klart vara väldigt hoppinriktad men det ska ändå bli roligt att lyssna på dem och förmodligen lära sig något nytt :)

November

Kategori: Allmänt

Nu är det nästan en månad sedan jag skrev något vettigt här. Men det har inte hänt så mycket spännande sedan sist. Vi gjorde årets sista tävling på Färsta 13-14 oktober och kände oss inte alls på topp men lyckades ändå få en blå rosett i MsvC och helt OK procent i MsvB dagen efter. Sedan dess har vi mest skrittat, vilat och skrittat för hon kändes inte riktigt ren att trava på. Dock verkar det inte ha varit en hovböld utan förhoppningsvis så "enkelt" som smuts mellan hoven och skon/sulan. Hur som helst så strök vi tävlingen i Högbo som skulle varit i helgen och nu börjar det bli dags att rida lite mer "ordentligt" än bara skritt i skogen för att börja känna efter hur det känns.

Annars då? Jo det har hunnit snöa typ två eller tre gånger, men det har inte stannat kvar längre än några dagar. Just nu är det några minusgrader och marken är frusen och ojämn i hagar, skogen och ridbanor. Så det var väl lite tur i oturen att det inte varit en massa inbjudande snö på ridvägarna som retat oss som bara kunnat skritta.