missbelinda

Det enda intressanta i biologipluggandet

Kategori: Allmänt

Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Idag blir det en heldag på stallet. Belle ska ridas, manen ska ryckas, det ska mockas, fixas mat osv. Jag tror nästan att jag packar med datorn också, så kan jag sitta i fikarummet och göra lite engelskauppgifter medans jag väntar på att åka hem.

Såg att Färsta lagt ut startlistor till helgen, och av nån slump så startar jag FÖRST i båda klasserna. En "vanlig" tävling hade jag inte brytt mig så mkt för klassordningen brukar ju vara från lättare --> svårare. (Så är det på lördagen) men på söndagen börjar det med MsvB:4 och slutar med LA:4.

Hur som helst så startar jag då 8.00(!) på söndag, det var länge sedan kan jag ju säga. Tur det är nära att åka, så jag får se till att gå och lägga mig tidigt på lördagen så överlever jag nog den tidiga uppstigningen.

Fördelen med att starta först är att jag ju får vara ledare i klassen en liten stund (förhoppningsvis stannar vi ju där, men det är ju inte säkert)

Vila+klippning

Kategori: Allmänt

Igår red jag i ridhuset, tanken var att rida i stora innan klockan 16 för då skulle det byggas hoppbana inför tävlingarna som är idag. Då blir man inte allt för glad när man kommer upp strax efter ett och det byggs bana redan då. Aja, tur det finns ett till ridhus (det blåste typ storm ute så jag var inte så sugen på att rida på någon av utebanorna). Så istället för att rida i stora så red jag i lilla, det blev många övergångar mellan alla möjliga gångarter.

Idag var (och är) det hopptävlingar på ridskolan så då passade en vilodag väldigt bra. Istället så klippte jag Belle. Och det blev så klart samma frisyr som alla andra gånger (dvs: klipper "hela kroppen" förutom huvud, benen och en ruta på ryggen). Nu när håret på koppen är kortare så behöver manen också bli det, den är lite för lång för att göra snygga knoppar med. Så någon dag till veckan blir det manrycknings-dags.
 
 

Ons-Tors-Fre

Kategori: Allmänt

Onsdag: Skrittade först övre, sedan travade och galopperade vi lite i paddocken vid ridskolan
Torsdag: Skritt nedre och övre
Fredag: Skritt nedre till nya banan, lite dressyrande där
 
I onsdags och torsdags när jag red ute så kände jag att det började bli lite kyligt om benen, så nästa uteritt blir det nog en kjol på benen om det inte blir jättesoligt och varmt och skönt (men det känns inte så troligt just nu, hösten är nog här för att stanna...)
 
 
Det är inte alla som har en kjol som matchar kanten på tävlingsschabraket :P Och apropå tävlingsschabrak, nästa helg ligger det under sadeln igen. Skojjigt!

Uhip Showroom

Kategori: Allmänt

Sön-mån-tis

Kategori: Allmänt

Söndag: Skrittade övre och "klättrade" upp till masten tre gånger.
Måndag: Ridhuset
Tisdag: Ridhuset

Igår var vi på stallet på kvällen, både pga att jag slutade skolan sent (hade labb hela eftermiddagen) och för att vi hade kvällsfodringen. Eftersom jag inte visste hur mörkt det skulle vara när jag ridit klart i ridhuset så blev gårdagen årets reflexpremiärdag. Det dock inte allt för mörkt strax före sju när jag red tillbaka till stallet, men när vi åkte hem efter klockan åtta år var det nästan helt svart ute. Det var bara fullmånen (och gatulamporna) som lyste upp.

Moneybrother - Born Under A Bad Sign

Kategori: Musik