missbelinda

Just nu

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Just nu sitter jag på golvet i mitt rum och sorterar bland årets dressyrprotokoll. Alla protokoll har jag sparade i mappar men detta år har jag varit lite slarvigare och bara lagt alla på hög. Nu är det i alla fall snart åtgärdat. Något jag märkte var att vissa klubbar inte har sitt namn/logga på protokollet så då passade jag på att skriva dit det så jag slipper gissa från vilken tävling det var.
 
 
Igår red jag inne i ridhuset, det var några hinder och bommar ivägen vilket hade varit lite jobbigt om det hade varit många där inne, men jag var själv nästan hela tiden och passade på att göra en massa volter runt dem istället. :)

Årets sista tävlingar

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Som det ser ut just nu så har vi två tävlingar kvar innan årets termin tar slut.
 
Sundsvalls FRK 13-14 oktober
Lördag - MsvC:2
Söndag - MsvB:4
 
Högbo RK 10-11 november
Lördag - MsvB:4
Söndag - MsvC:1
 

Barbacka igen

Kategori: Allmänt

Förra tisdagen skippade jag sadeln och red barbacka och idag gjorde jag det igen. Det är ju roligt!

Det har regnat här de senaste dagarna så att rida nedre hade nog blivit väldigt geggigt, så istället höll vi till på våran ridbana som bara var "lagom geggig". Jag hade ju kunna varit i ridhuset istället, men det känns som att det är lika bra att passa på att vara ute så länge det går innan det blir för kallt och mörkt.

Vi hade kvällsfodringen igår, och när det blev dags att åka hem så var det riktigt mörkt ute. Jag började nästan längta efter snön, för är det vitt på marken så blir det liksom lite ljusare. Fast snön får gärna vänta några månader ändå, det är ju bara september nu.

Igår kväll strök jag mig också från en klass på Färstas tävlingar, så jag rider bara en klass om dagen. Det var några reserver så någon blev nog glad att den fick min klass. :) Nu kan vi väl hålla tummarna för att samma sak händer mig till Högbos tävlingar så jag får ett rum på ridklubben?! :)
 

Grodan boll

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-
 
För några veckor sedan träffade jag Grodan Boll när jag mockade i Belles nya hage. Det hade ju kunna varit en stilig prins, men jag tänkte att jag struntar i den där förtrollande kyssen och lämnar honom till någon annan istället ;)
 
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Veckans "campusdagar" är nu över och nu börjar helgen! Fast njaee, jag har ju min distans-engelska att göra också. Vi har ett diskussionsforum att lägga in uppgifterna på, och så ska vi jämföra/diskutera våra svar innan vi skickar in till läraren. Jag har preics skickat in min uppgift nr 2, och imorgon ska jag kika på mina tillfälliga gruppkamraters svar och se om jag har något vettigt att kommentera.
 
Idag har det regnat från lunchtid ungefär, det började lagom till att jag skulle hem från stan och planerade att ta bussen. Dock märkte jag att jag hade lagt ur busskortet någon stans hemma så det blev en uppfriskande promenad i regnet istället. Hejja! Fast jag brukar för det mesta gå hem från Miun varje dag, oavsett väder men idag var dagen jag tänkte göra ett undantag men det gick ju som det gick...
 
Eftersom det fortsatte regna resten av dagen så blev dagens ridtur lite lagom blöt också, för ridhuset är dubbelbokat på onsdagar pga hoppträningar+ridskola. Men med ett regnställ på mig och ländtäcke på Belle så klarade vi oss ganska bra från regnet ändå. Igår var det också lite regn till och från dagen, men när jag red (på våran plan) så slapp vi regnet, men det blev lite kallt för det blåste lite.
 
Nu ska jag kika lite på Breaking News, och imorgon väntar lite sovmorgon jämfört med idag då klockan ringde 6.30.
 
 

Haha!

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-
 
Pratade igår med en kompis om hur sjukt kul (och klockren) den här filmen är. Det är nog få som missat den, men om du är en av de få så passa på att se den nu!

Skogstur

Kategori: Allmänt

Efter att klassrummet ekat av uttrycket "Biologisk mångfald" efter en massa redovisningar så blev det dags att åka till stallet och rida lite. Skritt i skogen stod på schemat och det var precis vad vi sysslade, mer spännande än så blev det inte :P

Imorgon är det förmiddagslektion igen. Fast jag får lite sovmorgon då vi börjar 10.15 istället för 8.15 som vi brukar.

Idag är det bra precis ett år sedan jag och resten av min (före detta) klass kom hem från Budapest (oj vad tiden går fort!), så jag kan ju slänga några bilder därifrån.
Sjukt god efterrätt!
Ponnyföl på zoo
"Dorisfisk" på zoo
Pest-delen, fotad från Buda-delen.
En väldigt fin telefon!

I skolan

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Just nu är jag på skolan.
Idag är det redovisningar av olika miljömål som ska göras, min grupp har miljömål nr 13 "Ett rikt odlingslandskap". Lektionen börjar inte förrens 15.15 men vi bestämde att vi skulle träffas innan för att synka våra delar och fixa ett bildspel till. (Jag hade ett litet förslag om att skriva en sång också, men så blir det nog inte haha)
 

Spara och förvara

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Jag har kommit på vad jag ska sysselsätta mig med nästa gång det blir en regnig och lagom seg dag:
Spara hästfilmer på dvd-skivor så att de överlever längre än min dator. Nuvarande filmkamera införskaffades på mellandagsrean 09 så jag har digitala filmer sedan 2010 och det kan ju vara kul att ha kvar i framtiden också :)
 

Hur jag ska rädda mina ännu äldre filmer inför framtiden känns som nästa problem att klura ut en lösning på. De finns nämligen på band som bara passar i vår stora filmkamera som förmodligen räknas som antik i dagens högteknologiska samhälle. Än så länge går det ju bra att koppla in den till en tv och sedan spola fram till rätt tävling, men i framtiden lär ju inte sladdarna passa i någon tv-skärm, och en mindre vacker dag lär väl filmkameran brinna upp eller nåt, men innan dess kanske jag har hittat en lösning?! Jag tycker vi håller tummarna för det! :)

Östersund-Frösö RK 22/9

Kategori: Tävling

Klockan ringde 6.45 och vi var framme i Östersund runt halv tolv ungefär om jag inte minns helt fel.
 
13.05 var startiden för mig i MsvC:1 så innan dess hann både jag och Belle äta lite. Jag gick runt och frös med väst+jacka+kjol+mössa också. Det var lite kallt i Jämtland igår. Solen kom i alla fall fram mer och mer så efter hand kunde jag också skala av mig något lager med kläder.
 
Trots att vi båda är ganska ringrostiga efter några veckor paus så gjorde vi ett jämt program. Inte lika mycket tryck och spänst som vanligt men det är ju inte så konstigt eftersom vi inte varit igång så länge. 6or, 7or, två 8or och en dum femma på andra förvända då det saknades lite energi+att vägen på medellinjen inte direkt blev på medellinjen. Rider man rakt framför domaren så syns det tydligt om man rider på fel linje :P

Vårat program gav 311p 66,17% och en tredjeplacering av 10 starter.
 
Efter att jag ridit fick Belle gå in i bussen för att vila och äta/dricka betforvatten, sedan fick vi gå in på prisutdelning, hon fick gå in i bussen igen och sen blev det dags att rida fram inför MsvB:4. Programmet började mindre bra med galopp efter hälsningshalten, men det vägdes helt klart upp av 7a på öppnan och en 8a(!) på slutan som är på medellinjen mot domaren. Det är nog nåt som jag tycker är svårast i programmet förutom bytena. Sedan tyckte Belle att kortsidan som domaren satt vid var lite farlig så när det blev dags för andra mellantraven så blev det galopp, och skritten efter det var spänd. I galoppen blev det lite bättre (6a och 7a på två byten) men det var fortfarande lite knas också, det sista bytet blev nån blandning av galopp/trav/skritt/galopp då hon bröt av precis innan. Så det blev ett protokoll med poäng mellan 3 och 8, det är inte alltid man lyckas med det ;) Både bra och mindre bra saker lyckades vi alltså med innanför staketen.
 
Resultatet blev 271p och 58,91% plats 6/9.
 
Vi brummade sedan hemåt med en gul rosett+plakett+300kr+två godkända byten+en finfin sluta+trevliga omdömen från båda domarna :)
 
Heeh, mindre snygg ärevarvsbild. Men man får ju iofs en rätt bra uppfattning om vad som var Belle-ätande i MsvB:4. Tänk att man drar en linje från R till S ungefär.

När en klass blir full på 5 min

Kategori: Allmänt

För lite mer än en timme sedan öppnades anmälan till Högbos tävlingar i november, efter 5 minuter och 52 sekunder var MsvC:1 full (20 platser). MsvB:4 hade lediga platser en lite längre stund, efter 36 minuter och 44 sekunder blev alla 30 platser upptagna.

Jag hann i alla fall komma med i dom klasserna, fast först trodde jag inte att det skulle gå för vår stationära dator som jag hade parkerat vid bestämde sig för att låsa sig typ två minuter i sex, så då fick jag kuta till mitt rum och väcka min dator. Anledningen till att jag inte satt vid min från början var för att jag tänkte att det nog går nån hundradel snabbare om man har en datormus att klicka med istället för "plattan" på en bärbar.

Hur som helst så är klasser+box bokade. Tyvärr var jag fem sekunder för sen för att få ett rum på anläggningen till oss människor, men det är ju över än en månad kvar till tävlingen så det kan säkert hända att någon väljer att stryka sig innan dess.
 
Hos Högbo RK gjorde jag faktiskt min nationella debut med min ponny Da Capo. Då fanns det ingen anmälningshets, på den tiden (2008) var det bortlottning som gällde. Jag faktiskt bortlottad från en av klasserna då, men vi kom med som reserv i den klassen sedan. Så eftersom det har hänt förr så kanske det händer igen, vem vet?!
 
Bara för att jag babblar om Da Capo och nationell dressyr så får han vara med på bild, dock inte från Högbo (har inga bilder därifrån ens) utan från Östersund.

Gårdagens MsvC:1

Kategori: Allmänt

311p
66,17%
 
(leker man med både blixten på mobilkameran och något random instagramfilter så får man liksom ett intressant skimmer över hela bilden)
 
Det blev tidig uppstigning idag också trots att det inte stod tävling på schemat för vi hade utsläpp, regn ute så idag blev det täcken på i hagen. Belle får en hagdag idag och själv har jag lite plugg att fixa. Jag hade tänkt att jag skulle snygga till i busshytten också, men det är så tråkigt väder så det skjuter jag på till någon annan dag så jag slipper bli blöt.

Fredag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Igår tog jag hem mitt kandar och passade på att ta isär och smörja det ordentligt framför tvn. Jag tycker det är rätt mysigt att sitta hemma med en massa läderdelar och göra det fint igen. Det smörjs ju på stallet lite då och då också, men det blir ju inte lika noggrant som när man tar isär det helt. Så en av tre lädergrejer är fixat inför morgondagens tävling. Det som är kvar är stövlarna och sadeln, och de fixar jag när jag ridit klart idag.
 
Imorgon rullar vi upp till Jämtland för det är tävling hos Östersund-Frösö RK. Förhoppningsvis blir det fint väder, enligt yr.no ska det i alla fall inte regna så jag hoppas att de har rätt :)
 
I morgen, lørdag 22.09.2012
TidVarselTemp.NedbørVind
kl 0–6 Lettskyet.  Gjelder for: kl 0–6 0 mm Svak vind, 2 m/s fra nordvest
kl 6–12 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 6–12 0 mm Svak vind, 3 m/s fra nord-nordvest
kl 12–18 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 12–18 0 mm Svak vind, 2 m/s fra nord
kl 18–24 Lettskyet.  Gjelder for: kl 18–24 0 mm Svak vind, 3 m/s fra nord-nordøst
 
ÖFRK i maj, foto: tanneryttarna.blogg.se

Humor för hästmänniskor

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Såg denna bild i Biltemas annons i Tidningen Ridsport. Tyckte den var lite rolig :) Bra pris för 500 stycken snoddar var det i alla fall.
 
 
Eller så kanske det är jag som missuppfattat allting, det kanske inte heter "att knoppa" det kanske heter "att binda upp manen"?! hihi

Täbybor?!

Kategori: Tips och trix

Torsdag 20/9

Kategori: Allmänt

"Ärtväxterna är kända för sin symbios med kvävefixerande bakterier."
 
Ja, om någon undrat något över ärtväxter och bakterier så fick ni kanske lära er något nytt ;) Detta är ett utdrag från en labbrapport jag ganska precis skickade in efter att ha renskrivit den. Igår på biologin fick vi titta på olika blommor/växter för att bestämma vad de hette och vilken art de tillhörde. Några var ganska lätta att känna igen, tex blåbärsris, smultron och prästkrage medans andra var svårare och då var det bara att bläddra i våra böcker tills vi hittade en bild som såg rätt ut.
 
Vädret igår var inte så roligt, så Belle fick en vilodag. Jag passade på att klippa bort lite hår vid hovarna (det är så lite så det räknas nästan inte som hovskägg tycker jag) och i nacken där tränset och grimman är. Jag mailade också med tävlingsledaren i Östersund och lyckades få lite längre mellan helgens starttider då de låg väldigt nära på den preliminära startlistan.
 
Tillbaka till idag:
- Hunden är morgonpromenerad
- Biologirapporten är inskickad
 
Tidningen Ridsport kom i brevlådan tillsammans med vår vanliga morgontidning så den får stå för dagens lunchunderhållning.
 

Barbackadressyr

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Skolfri dag idag (hade blandat ihop min labbgrupp med den som skulle vara idag) så det var skönt att klockan kunde ringa en timme senare än igår.

Dagens ridning: Jag ville fortsätta lite på gårdagens "dressyrpass" och samtidigt rida ute i skogen, då jag tänkte att jag skulle skritta nedre till framhoppningen eller nya banan. Väl i stallet så kom jag på att det var ett tag sedan jag red barbacka, så då bestämde jag mig för att göra det idag. Så jag tog på kandaret (och ett stigläder som halsrem ifall jag skulle behöva lite balanshjälp, har alltid det när jag rider barbacka. Behövs dock inte användas allt för ofta) och så svingade jag mig smidigt upp på min 175 cm höga häst och skrittade iväg genom skogen mot framhoppningsbanan. (Eller ja, svingade och svingade, jag använde våran uppsittningspall haha).

Det blev ett ganska kort litet pass i alla gångarter med övergångar mellan alla gångarter och några byten. Det var faktiskt lättare att känna om ett byte blev rätt utan sadel :)
 
 

Magnus Ekelund & Stålet - Supernova

Kategori: Musik

-Tidsinställt-
 
 

Lördag+söndag=Helg

Kategori: Allmänt

Igår bestämde jag mig för att vi skulle dressera lite mer ordentligt, så då gjorde vi det. Lite skolor, förvänd galopp och byten. Vi är ju inte i våran gamla vanliga dressyrform än, men det kändes klart bättre än vad jag trodde att det skulle göra! :)

På kvällen var jag och en kompis på Aveny och kollade på Pipelinefestivalen som var både i fredags och igår. Det var en stödgala för att få in pengar till en ny ljudanläggning till rockklubben Pipeline som brukar ha bra konserter för folk i alla åldrar. Vi såg både nya och gamla band och de flesta var riktigt bra!
Jag kom hem från stan vid halv två ungefär, och sedan var det sovdags för att bara några timmar senare kliva upp och morgonfodra hästarna. Belle fick vila idag så utsläppet gick snabbt och när vi kom hem passade jag på att sova några timmar till.
 
Imorgon börjar en ny vecka med skola (föreläsningar+labb) mån, tis, ons.
 
Hotellet öppnade festivalen de består av Emil Öhlén (sång), Björn Sundström (gitarr), Henrik Nordlander (bas), Oskar Unger (trummor).  

Onsdag, torsdag, fredag

Kategori: Allmänt

I onsdags åkte jag till stallet och kom dit på eftermiddagen. Då skrittade vi nedre till framhoppningen och så red jag där en stund innan jag skrittade tillbaka igen.
 
Sen var det tänkt att jag skulle åka buss hem, men när jag gick mot busshållsplatsen (ca 20 min promenad) så insåg jag att det var rätt skönt väder ute och tänkte att jag lika gärna kunde promenera hela vägen hem också, som om att en halvdag i skogen med skolan inte var nog med frisk luft och motion liksom... Hur som helst så tog jag mig en trevlig kvällspromenad på en cykelväg, kom in i ett bostadsområde och sedan var jag inne i stan och sedan kom jag hem. Kul att utforska gångvägen då den inte är riktigt bredvid bilvägen. Man kan gå vid bilvägen också men det är ju inte lika spännande :P
 
Igår var det torsdag och då skrittade jag till framhoppningen och vände tillbaka mot stallet och red en stund på våran plan.
 
Idag skrittade jag nedre och övre rundan.
 
Jag har också hämtat lite skolböcker idag, det tog bara dubbel så lång tid att få dem än vad som stod på hemsidan hehe. Så nu finns det ingen ursäkt att inte plugga! Fast just nu har jag inte tid med det. Jag ska nämligen baka kladdkaka då jag utnämnde mig själv till efterrättsfixare inför kvällen.

Halli hallå

Kategori: Allmänt

Just nu är jag hemma efter en halvdag i skogen med biologikursen, efter att exkursionen var slut så passade vi i min grupp på att skriva klart rapporten som skulle göras så nu är den uppgiften klar. Skönt att få det gjort så fort som möjligt, både för att man ju kommer ihåg allt bättre och för att vi nu slipper tänka på att den måste göras någon dag till veckan.
 
Jag har nu ätit (sen) lunch och ska snart åka vidare till stallet. Idag blir det nog lite jobb på någon av ridbanorna ute.

Postat prylar

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Igår efter stallet åkte vi förbi en kiosk som är Schenkerombud och så lämnade jag in paketet med reflexschabraket jag sålt. Jag postade också benreflexerna som jag också sålt i en brevlåda utanför. Så förhoppningsvis dyker de upp hos sina nya ägare senare i veckan.

Tro nu inte att jag blir utan reflexer nu, jag har nog reflexer så det räcker och blir över nu när det snart blir dags att använda dem igen. Till exempel har jag ju mitt täcke från Horze som syns väldigt bra, fler benreflexer och reflexboots som ser väldigt små ut på Belles hovar hihi.

(tro det eller ej men det är storlek L eller Full på bootsen)

Ridning söndag+måndag

Kategori: Allmänt

I söndags skrittade vi först nedre, gick sedan in på nya banan och travade och galopperade några varv och sedan skrittade vi övre rundan.
 
Igår skrittade jag först övre med en ponnykompis och sedan blev det lite "dressyr" på planen vid stallet. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men kom faktiskt på en liten övning efter ett tag. Red längs fyrkantsspåret och gjorde volter på kortsidorna och på mitten av långsidorna. På långsidorna längde vi lite på stegen innan det blev dags att minska lite till normal steglängd inför en volt/hörnpassering.
 
Idag ska vi ut och skritta i skogen.
 
 
 
 

Snabbinlägg

Kategori: Allmänt

Halli hallå.

I förmiddags var jag på stallet och red, hade dressyrsadeln idag och det var ett kärt återseende efter över en månads uppehåll haha.

Jag har rensat bland hästgrejerna här hemma och lagt ut lite annonser här på bloggen som ni kanske ser. Kolla gärna om det är något som verkar intressant :)

Ikväll ska jag iväg och träffa lite kompisar, det blir en tjejkväll med sällskapsspel och äppelpaj. Blir nog både gott och roligt!

Ridning tors-fre

Kategori: Allmänt

Igår red jag i ridhuset, skritt trav och lite galopp. Idag gjorde jag samma sak, fast lite mer trav och lite mer galopp. Men jag var inte i ridhuset, jag red i blåsten ute på stallets plan.

Jag hade både kofta och jacka på mig utan att det blev alldeles för varmt, usch nu är hösten snart här på riktigt...
 
Nu på kvällen har jag packat in mitt reflexschabrak då det har blivit sålt och ska lämnas in till veckan. Det blev sålt via en av många annonsgrupper på fb, så det är ett tips om du har hästsaker att sälja :)
(Behöver du en ny sadelgjord, stigbyglar eller bett så kolla in min "till salu-kategori")
 
 

Rankingpoängen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Jag skickade ett mail till ridsportsförbundet ang rankingpoängen från Hudiksvallstävlingen (inlägg här) men fick inget svar. Så då skickade jag ett nytt nu i början av veckan (tänkte att det gamla kanske försvann nån stans på vägen) och då fick jag svar ganska direkt och då var poängen för alla placerade ekipage fixade :) Så har ni nån fråga om tävlingar, TR eller liknande så tveka inte att maila. Jag har alltid fått trevliga och hjälpsamma svar därifrån!
 
När poängen trillade in så passade jag på att kolla lite på rankinglistorna, de ändras ju lite för varje vecka efter alla tävlingar som är varje helg men det är ju kul att kolla ungefär vart på listan vi finns med :)
 
För tillfället så har jag och Belle 99 poäng, vilket gör att vi just nu är på plats 30 av alla Young Riders (16-21 år) som rider dressyr i hela Sverige! Det känns inte så dumt :)

Om man istället söker på dressyr, ridhäst och ryttare som är 19 år gamla så ligger vi just nu 7a :)

Söker man på hästrankingen så är Belle nr 22 av alla dressyrhästar som är lika gamla som hon (10 år)
 
Ma kan söka på en mängd olika listor på TDB, kollar man på alla dressyrhästar i alla åldrar så är Belle just nu på plats 162. Och om man söker bland alla dressyrekipage i hela landet så är jag och Belle just nu på plats nummer 160!

Fredag på engelska, friday

Kategori: Icke hästrelaterat

God lunch/förmiddag på er.
För min del är det "God efter lunch" om någon undrar.

Idag är det fredag, och denna vecka har gått väldigt fort om jag får säga det själv, men det beror nog delvis på att jag gick runt och trodde det var söndag hela dagen i måndags.
Jag har ingen biologiföreläsning på Miun idag, istället har jag börjat kika på min universitetskurs nr 2, nämligen Engelska A. Till skillnad från min biologikurs som är på samma nivå som gymnasiebiologin så är denna kurs snäppet högre än det jag läst på gymnasiet (engA, engB och engC). Första uppgiften handlar om grammatik och jag ska bestämma om ord är ett verb, substantiv, adverb och liknande. Grammatik har aldrig varit en favoritdel när jag läst språk (svenska, engelska och spanska) men när denna del är färdig om några veckor så blir det lite andra uppgifter, bland annat några böcker som ska läsas.

Engelskan läser jag på distans, så nu blir jag väl en av många hästbloggare som gör det haha. Kursen finns att läsa på plats på universitetet också men jag tyckte det verkade bra att kunna lägga upp plugget lite mera självständigt. Jag har dessutom två kompisar som läser samma kurs fast på campus så det känns bra om vi skulle behöva hjälp med något. Självklart finns det ju lärare att fråga, men oftast går det minst lika bra med en kompis :)
 

"Substantiv är namn på ting,
till exempel boll och ring
Verb är sådant som man gör,
till exempel går och kör
Adjektiv är sånt man är,
till exempel dum och kär"

Torsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Dagen började med en promenad till Miun för biologiföreläsning 8.15-10.00. Idag handlade det bland annat lite om spår efter istiden som tex rullstensåsar och liknande. Jag kände faktiskt igen det mesta från nians SO-lektioner, även om det satt fast långt bak i huvudet så det kändes skönt att det inte bara var en massa nya saker att lära in.

Nu är jag hemma sedan en stund tillbaka och väntar på att min lunch ska bli färdig. Sen ska jag och Coffee ta en promenad i blåsvädret.

Gårdagens hästaktivitet: Promenad i blåsten.
Dagens hästaktivitet: Ridning, troligtvis i nåt av ridhusen

20 september

Kategori: Allmänt

Tips - Tävling

Kategori: Tips och trix

Onsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå och god förmiddag.

Igår började jag skolan igen och jag hade min första föreläsning i Biologi A. Jag läser med alla som läser basår och upptäckte att jag kände till ganska många i "klassen". Idag har jag ingen föreläsning så jag får känna mig lite ledig istället. På morgonpromenaden med hunden så hämtade jag ut mitt paket från Horze, det kom redan i måndags men då hade jag inte tid att hämta det för vi var i Gävle med Belle på tandläkarbesök och igår glömde jag bort att jag hade ett paket som väntade.

I söndags efter dressyrtävlingarna så red jag en stund i ridhuset och vi galopperade för första gången på väldigt länge. Två varv åt båda hållen blev det och jag tror hon tyckte det var kul att få galoppa lite igen. I måndags var vi på roadtrip till Gävle och igår tog vi en promenad, det blir en promenad med grimma och grimskaft idag också så hon får slippa bett i munnen en dag till. Men snart blir det dags att komma igång igen, jag tror att både hon och jag börjar längta efter lite dressyrträning igen. Idag är det förresten en månad sedan jag red i dressyrsadeln, den börjar nog känna sig lite bortglömd nu :P
 
 

Den är min!

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-
 
Om det är någon som kommer ihåg detta inlägg där jag skrev om fina väskor så kan jag nu med glädje berätta att jag är lycklig ägare till en sådan nu. Inte exakt som någon på bilden, men med samma fina mönster! :D
 

 
Tyvärr är min mobilkamera inte så himla bra... (speciellt inte när jag inte förstår mig på inställningarna haha) Men den är precis lika snygg som de på bilden i inlägget jag länkade till. Fast en lite annan modell bara.

Hemma och vänder

Kategori: Allmänt

Halli hallå.
Dagen började med regn, och det har inte slutat än heller.

Idag stod funktionärsjobb på schemat, knappare i msvA mellan klockan 13-14.30 ungefär (endast 9 starter i klassen). Men när jag kom till klubben och pratade med en kompis som också skulle jobba i den klassen så visade det sig att hon skulle skriva men hon hade hellre knappat. Och jag tycker det är roligare att skriva än att knappa, så vi bytte :) Så om någon i den klassen inte fattar vad C-domarens kommentarer betyder så är det mig ni ska skylla på haha.
 
Medans jag skrev så var mamma snäll och fixade med Belles mat och mockning, jag hade tänkt att rida ut efteråt men det är inte så roligt när det bara regnar en massa. Så det blev en vilodag idag och imorgon går vi in i ridhuset efter att tävlingen är slut. Då ska jag också jobba, fast då slipper de tävlande min handstil, de får istället lyssna till min vackra röst när jag är speaker.
 
Ikväll ska vi i stallet ha en liten sommar-grillfest. Synd bara att vi prickade in den regnigaste lördagen på typ hela sommaren haha, men med ett glatt humör och trevligt sällskap blir det säkert bra ändå :)

På tävling

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-
 
Typ hela dagen kommer spenderas på våra hemmatävlingar. I ridhuset. På läktaren (och bredvid en domare i MsvA:1 för jag ska vara knappare, dvs knappa in poängen på en dator så den syns på en skärm i ridhuset, och förhoppningsvis live på equipe också)