missbelinda

Magbalsam

Kategori: Allmänt

Belle har ätit magbalsam i lite över en månad och beskrivningen på HippoK9's hemsida säger så här:
 
Alla dessa örter hjälper magen och tarm på bästa sätt genom att stärka, rena, lena och stoppa läckage genom tarmbarriären. Precis som det låter ett balsam för magen och fungerar lika bra på människa, häst, hund och katt! 
 
Bra för hästar som har problem med: 
Aptit, Boxvila, Eksem, EMS, Inkar, Fång, Hovar, Lättretlighet, Mage/Tarm, Mugg, Muskler, Nervositet, Päls, Sto problem, Svamp, Sår (i mun och mage), Äldre hästar, Urinvägar, Virus, Vävning
 
 
En sak som vi märkt (eller snarare inte märkt) är att Belle inte har blivit "nervösbajsis" inför de två bortatävlingarna i år. Tidigare har hon förstått att det är något på G när hon stått på gången och blivit knoppad och fixad och då har det visat sig i en eller flera små bajshögar på gången, mer eller mindre lösa. Bajset i transporten har även varit lösare än vanligt. Nu på de senaste tävlingarna (och inför dem) har hon inte alls nervösbajsat på gången, och skiten i bussen har varit lika normal som vanligt och det måste ju betyda att Magbalsamet fungerar som det ska! :)
 
För att detta inte bara ska bli ett inlägg om bajs så avslutar jag med en bild på den söta HippoK9 maskoten.

Näsets RS 28 april

Kategori: Tävling

Halli Hallå!
 
Igår var det tävling hos Näsets Ryttarsällskap, en klubb som ligger ca en halvtimme från oss men som vi aldrig varit på förut då mest har hopptävlingar. Den låg nära i alla fall, det tog ganska bra precis en halvtimme att brumma dit.
 
MsvC:1 309p 65,745% 4e plac
Vi kom fram i lagom god tid, och hoppade upp i sadeln fram ca 35 min innan min starttid som var 14.15. Det var framridning ute och tävling inne så det blev en liten framskrittning till framridningsbanan som låg en bit bort precis vid vattnet. Fint men kallt och blåsigt. 
Inne på banan hade jag bestämt mig för att det inte skulle bli som i Hudik förra helgen (dvs lite lång häst och oaktiv ridning) och det tycker jag att jag lyckades med! Det kändes mycket bättre nu och det var jag så klart nöjd med. Trodde kanske på en större ökning än 5p eftersom det var sån skillnad men så kan det vara ibland. Förra helgen tyckte jag att vi fick mer än vi förtjänade, och nu kanske lite mindre så det "jämnar ut" sig på något sätt ändå. Nu är ju 65% inte alls något dåligt resultat i sig, men om jag ska jämföra min egen uppfattning av två olika ritter (med samma domare) så var denna klart bättre.
Vi hade samma poäng som 3an men hon hade högre i allmänna (6,5 och jag hade 6 på en punkt) så vi blev fyra och fick med oss en röd rosett hem.
Väldigt fina hederspriser fick jag också! Stort plus till Näset som fixat det.
 
Tygpåse som allt låg i
Nyckelband
Reflexväst
Liten hink med B-vitamin
Arbetshandskar (i storlek som passade bra till mig)
T-shirt
Mp3spelare (ligger i den svarta asken)
Plakett
Och rosett+startavgiften tillbaka
 
MsvB:4 273,5p 59,457%
Njae, det här var väl ingen ritt att hänga i julgranen. Började med galopp efter hälsningshalten och sedan var det småmissar mest hela tiden. Ja typ så var det med det. Var inte alls nöjd efteråt, är väl inte direkt nöjd nu heller men 59% i MsvB när allt känns kaos är ju kanske ändå nåt slags tecken på att vi är på väg i rätt riktning.
 

 
 
 
 
Min lilla söta (och fortfarande namnlösa) maskot verkar gilla röda rosetter eftersom vi kommit hem med sådana de två gånger han varit med på tävling hihi.
 

Söndag kväll

Kategori: Allmänt

Halli Hallå! Kom ganska nyss hem från stallet, hann duscha och har precis ätit middag och nu är det Ponnyakuten på tv. En bra avslut på en lagom lång tävlingsdag som vi fick med oss en röd rosett ifrån :) Jag har också hämtat och provat min telefonshopping från Göteborg och det är nog ett av mina bättre inköp, wihoo!!! Imorgon är det dags för en ny vecka och lite nytt pluggande, bla en ny bok att läsa. Men det är imorgon, nu är det viloläge i soffan som gäller haha.

Tävlingsdags

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Mina preliminära starttider i helgen var 16.28 och 19.15. Men nu är de ändrade till 14.15 och 16.51, tänk vilken skillnad det kan bli med några strykningar. Blev lite glad när jag insåg att vi kommer hinna hem i tid till Mästarnas Mästare på tv haha.
 
Det mesta är redan inlagt i bussen, men det som är kvar att göra imorgon är att lägga in hö och en borste. Jag har inte kollat upp morgondagens väder, ska se till att göra det snart men jag håller tummarna för sol. Idag har det dock regnat lite till och från, men förhoppningsvis blir det inte så imorgon. Belle ska knoppas och göras fin, tyvärr hann jag inte bada igår för vi ville hem och se dressyren och eftersom hon ändå ska ut i hagen på morgonen så kommer hon garanterat rulla sig och bli lerig. Vi kör på "fusktvätt" med pälsglans och borstning istället, det brukar också fungera bra :)
 
Sadeln har fått ett rent schabrak och morgondagens hästnummer (visst är mitt rosa sadelöverdrag fint?!)

Lördag 27 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Det första jag gjorde när vi kom hem från stallet var att hoppa i mjukiskläder och sedan ta plats i soffan för att kolla på dressyren från Göteborg. Såg från pausen, dvs den bästa hälften och det är ju sjukt vad inspirerad man blir när man kollar! (nästan på gränsen till prestationsångest inför morgondagens tävling haha)
 
 
Idag red jag i stora ridhuset, hade bestämt mig redan från början att ha koll på vänstersidan som var lite stretigare på träningen i onsdags, och det resulterade i att det gick väldigt bra redan från början. Jag red inte så länge, ca en halvtimme och gjorde lite skolor, förvänd galopp och några byten och det kändes väldigt bra så nu är vi laddade inför imorgon!
 
Jag har också passat på att telefon-shoppa från mässan i Göteborg, det är tur man har kontakter som kan langa utrustning när man själv inte har möjlighet att vara där. Förhoppningsvis passar den, det får vi se när den anländer till Sundsvall.
 
Igår kväll var jag på bio, vi såg "I give it a year", brittisk romantisk komedi som var klart bättre och roligare än väntat! 

Torsdag 25 april kväll

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag red jag på ridbanan ute, det blev lite dressyrpremiär på den idag. Har ju i och för sig ridit där tidigare i veckan men då var det inte 100% dressyr. Det blåste lite ute så Belle var lite extra pigg och spänd av det i början, men det gick till sig desto längre tid jag red. Det kändes bättre idag än igår, så det var skönt att träningen gav resultat :)
 
Imorgon blir det ett litet avbrott i dressyren och vi rider ut i skogen.
 
Under dagen har jag kollat på GHS dressyren på svtplay, kollade också igen nu på kvällen också. Det var ju lite missar och mer spända hästar än vad jag är van vid att se på en så pass stor tävling. Så klart tråkigt för ryttarna, men som hobbyryttare är det ändå "kul" att se att även superproffsen kan ha missar. Jag hoppas så klart att det går bättre för de blågula ekipagen på lördag.
 
Nu ska jag snart se på sammandraget av dagens hopptävling, det gäller att passa på när det är häst på tv. Nu råkar jag dock redan veta hur det gått för alla men det är alltid kul att kolla på ändå!

Nya stövlar och skor?

Kategori: Utrustning

Halli Hallå!
 
Hööks har ju 15% rabatt på alla stövlar och skor just nu, vilket jag helt klart borde utnyttja då jag är i stort behov av ett par nya ridskor då ett par av mina läcker in vatten och de andra börjar nog också göra det snart. Det är iofs inte så konstigt då det ena paret använts i ur och skur sedan 2009 och det andra nästan lika länge. Så inom kort blir det nog ett besök där för att prova ut ett par som passar bra, jag vill helst ha med stålhätta då det är ett enkelt sätt att slippa mosade tår ifall man råkar hamna under en hov.
 
Jag är också lite sugen på ridstövlarna Horsehead Arezzo då jag provade dem sist vi var på Hööks och det var typ första gången ett par stövlar i standardmått satt bra på foten, runt vaden och på höjden. De hade iofs kunna fått vara nån cm högre, men man kan ju inte få allt. Den bruna färgen var dessutom väldigt snygg, och jag har alltid drömt om ett par bruna vardagsstövlar.. Med 15% rabatt så blir priset 1359kr om jag räknat rätt och det känns som ett bra pris tycker jag, men å andra sidan kan man lägga de pengarna på någonting annat också... Gaah, kan ingen sponsra mig med stövelpengar så jag kan köpa alla snygga stövlar jag ser?!
 
Jag har i alla fall fram till 13 maj på mig att bestämma mig, så innan dess ska jag passa på att googla runt på lite bloggar och forum och se vad stövlarna fått för betyg av andra människor. Jag tror att en stallkompis har ett par också så jag ska passa på att fråga vad hon tycker nästa gång vi ses. Det är alltid bra att vara lite påläst innan man köper något nytt!

Onsdag 24 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagen började med tidig uppstigning, var i stallet i god tid innan träningen och hann därför mocka och fixa nästan all mat innan det blev dags att ta in Belle från hagen. Skönt att ha det färdigt! 

Träningen kändes väldigt välbehövlig, både för att det ju är tävling på söndag och då är det alltid bra med lite extra hjälp och också för att Belle till och från var lite tjorvig och stel. Men hon var också bra till och från så det blev både bra och dåliga steg. Fick några nya sätt att tänka på i bytena också så det känns bra med lite olika sätt att rida dom på, nu gäller det bara att hitta det som fungerar bäst.
 
Efter träningen fixade jag det sista med maten och Belle fick gå ut i hagen. 
 
Imorgon blir det lite dressyrjobb igen, ska se om vi lyckas börja passet där vi slutade idag. På fredag blir det lite lättare ridning, förmodligen i skogen och sedan lite trav+galopp på utebana. På lördag blir det lite dressyr och på söndag blir det tävling. Ja, så ser planeringen för resten av veckan ut.
 

Tisdagkväll

Kategori: Allmänt

 Halli Hallå! Mobilbloggar från tvsoffan (därav avsaknaden av styckeindelningen). Jag kom för en stund sedan hem från en lång promenad med hunden och en kompis. Sitter just nu och kollar lite på tv men jag ska snart förflytta mig till min säng då det blir tidig uppstigning imorgon. Idag red jag ute, vi skrittade övre. Imorgon blir det dressyrträning :)

Haha

Kategori: Bilder och filmer

Har ni sett vilken fin ny ridskolehäst vi har på klubben?
 
 
 

Tisdag 23 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår red jag på planen utanför stallet igen, red barbacka precis som i söndags och när jag hoppade av var mina ridbyxor lika håriga som Belles rygg haha. Men vad gör det när det gick bra att rida?!
 
Har inte riktigt bestämt vart dagens ridning blir, det beror lite på vädret tror jag. Märkte på hundpromenade i morse att det hade regnat tidigare under morgonen/natten och efter en stund så började det duggregna på mig och Coffee, men förhoppningsvis kommer det inte mer regn under dagen.
 
Igår kom ryttarmeddelande+preliminära startlistor inför söndagens tävling. Rider MsvC:1 och MsvB:4. Preliminära starttider är just nu 16.28 och 19.15 (och enl Google maps tar det bara runt en halvtimme att åka dit) så det blir sovmorgon för både mig och Belle.
 
Hela veckan är inte planerad in i minsta detalj än, men imorgon blir det dressyrträning för Maria Eriksson och på lördag blir det förmodligen bad igen. Apropå bad så har jag ju inte hunnit skriva något om testandet av produkterna från K9 competition horsecare när jag badade Belle i fredags men jag gör det nu istället. Jag badade Belle på kroppen med schampoot för bruna hästar (Copper Tone schampoo), sedan tvättade jag man och svans med schampoot för svarta hästar (Black out schampoo) och avslutade med Aloe vera conditioner på kroppen och i "topparna" av svansen. Även om jag inte hade mycket balsam i svansen så gick det väldigt lätt att reda ut den med borsten efteråt (utan att behöva dränka in den i pälsglans först).
 
Jag gjorde som jag alltid brukar göra när jag tvättar häst, dvs blandar schampoo ("efter behag", typ en lagom skvätt) i en hink med vatten och så tvättar jag med svamp. Det var kul att se hur färgen på vattnet blev olika beroende på om jag hade det bruna eller svarta schampoot i. När jag avslutade med balsamet så gjorde jag lika dant, en lagom dutt i en hink och sedan vatten. Jag tycker faktiskt att det blev skillnad i färgen och glansen i hennes svarta svans av bara en användning, det var lite svårare att se om det blev någon färgskillnad i pälsen (förutom att hon gick från vintersmutsig till ren) men det står på hemsidan att schampoot ger "ger pälsen en naturlig skimrande brun färg efter ett par bad" så det kommer nog visa sig bättre efter nästa bad. 
 
Hur som helst så luktar produkterna gott (och lagom starkt) och Belle blev ren och fin så jag är väldigt nöjd! Tyvärr blev det ingen bra bild då jag var ensam på stallet och det är svårt att knäppa helkroppsbilder då, men förhoppningsvis är kanske mamma med nu i helgen och i så fall kommer det före/efter bilder.
 
Trots dammig framridning så guld-glänste hon fint i solen!

Hudiksvalls RPK 20 april

Kategori: Tävling

Tävling igår, MsvC:1 i Hudiksvall.
 
Belle fick gå ut i hagen på morgonen, det tyckte hon var mysigt för hon hade rullat sig...  Det tyckte inte jag var lika mysigt men eftersom hon hade täcke på sig så var det mest benen och manen+huvudet som var smutsigt. Jag som tänkte att hon kanske skulle fatta att hon var nybadad och fin och därmed låta bli att rulla, men det var visst bara önsketänkande.
 
Efter knoppning+rengörande av häst så blev det dags att åka. Vi rullade från stallet kl 11.24 och anlände till Hudik ca 12.45. 
 
 
Eftersom vi var ute i så god tid så promenerade jag runt på framridningen med Belle i en halvtimme. Framridningen var förresten dammig! Alltså, tänk att man åker åtta mil söderut och så är det typ sommar. Ridbanorna här hemma är inte i närheten av att börja damma. Hur som helst, efter att ha gått runt på framridningen så fick hon gå in i bussen igen och äta betfor. Började sedan rida fram strax före halv tre (starttid 15.11). Framridningen kändes bra, efter en av skrittpauserna var hon lite oengagerad i traven, men efter lite galopp så löste det sig.
 
Själva tävlingen var inne i deras ridhus så strax efter tre skrittade vi dit och red runt och gjorde lite bakdelsvändningar, halter osv för att hålla igång.
 
Hann rida ett varv i ridhuset innan vi fick startsignal och på det varvet kände jag att Belle blev längre och längre jämfört med framridningen. Försökte rida ihop hon så gott jag kunde men det var bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Galoppdelen var klart bättre än traven om man bortser från bytet i upptagningen efter ökade galoppen (Belle blev plötsligt lite piggelin). Känslan överlag var inte direkt superbra, men vi styrde ändå igenom programmet och gjorde det som skulle göras där det skulle göras. Poängen blev mer än vad jag gissat på, vilket känns som ett trevligt kvitto på att vår lägstanivå har blivit snäppet högre :)
 
304p och 64,68% blev det och en fjärdeplacering. Vi var endast 0,5p ifrån den oplacerade femman så det var jämnt, men ibland ska man ju ha marginalerna på sin sida :)
 
 
 
 
Alltså ser ni dammet? Det är ju ett klart vårtecken haha.
 

Söndag 21 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår var det tävling större delen av dagen, sedan var jag och träffade några kompisar och hade lite avskedsmys för en kompis ska åka till Paris nu till veckan. Hon ska jobba på Disneyland i sommar så det ska bli kul att höra om hur det är. Jag skulle också vilja åka dit och jobba en sommar, men i så fall vill jag vara "Åk-testare" det låter väl som ett kul (och tyvärr lite påhittat) jobb?!
 
Idag red jag på planen utanför stallet, det är hopptävlingar på ridskolan så var som vanligt inte så sugen på att rida där, och skogsunderlaget är inte så kul just nu. Red barbacka och skrittade mest runt och myste i solen, men det blev också lite trav och galopp. Kul med lite "bus" efter en lång tävlingsdag!
 
På hemvägen från stallet stannade vi till på ridskolan och kollade på sista delen av 1.20 klassen,

Fredag kväll

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Dagens ridning kändes som ett bra genrep.
Badade sedan Belle och fixade och donade med resten som skulle göras. Belle fick också prova täcket jaag skrev om och det passade finfint! Skulle gissa att det blir premiärandvändning imorgon :)
 
Startar 15.11 imorgon så vi länmnar stallet runt lunch ungefär. Imorgon blir det första tävlingen för min söta maskot, dock är han fortfarande namnlös men det blir det förhoppningsvis ändring på snart.
 
God natt :)

Fredagsfix

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag har jag lite fixande att göra, Belle ska ridas det ska mockas och fyllas på höpåsar och krafft (det gamla vanliga alltså). Sedan ska hon badas och jag ska se till så att tävlingsgrejerna är rena och lätta att hitta. Tex byta till ett tävlingsschabrak, sätta dit nummerlappen osv. Något extratäcke ska med ifall det blir dåligt väder, och benlidor+paddar+boots (till resan) ska också läggas fram så jag slipper leta efter det imorgon.
 
Belle ska också få prova ett nytt fleecetäcke idag som en kompis köpte till sin häst men det var för stort för den. Det är sjukt snyggt så jag hoppas att det passar bra! :)
 
Det som ska göras är alltså
- Fixa Belle (rida, mocka, mat)
- Bada Belle, kanske klippa hovskägg osv om det behövs
- Byta till tävlingsschabraket på sadeln (smörja sadel om jag hinner)
- Lägga fram Belles rese outfit (täcke+lindade ben+boots)
- Packa hö som ska in i bussen + betfor i en hink (hon brukar dricka direkt ur vattenhinken men det är alltid bra med betfor också)
- Smörja stövlarna!
 
Ja, det är säkert fler saker men detta är vad jag kommer på just nu.

Torsdag 18 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår red jag i ridhuset, hade precis som jag önskade bra gas redan från början och då kändes det också bra från början. Red mest skolor och övergångar.
 
Idag har det regnat större delen av dagen, så klart också när jag var på stallet. Var inte på dressyrhumör och hade det inte regnat och om underlaget ute hade varit bra så hade jag ridit ut. Istället blev det lite uteridning inomhus, tog på mig en Uhipkjol så jag skulle hålla mig torr om benen på vägen till och från ridhuset. Belle fick ha ett av sina vinnartäcken på sig, det är ett FinnTack de har ju lite glansig utsida så jag tänkte att det borde ju stå emot vatten (bättre än fleecetäcke) men njaa det regnade nästan rakt igeom det haha. Ridningen blev alltså skritt, trav och galopp i ridhuset. Inga större krav än att hon skulle svänga, bromsa och gasa när jag ville.
 
Sedan fick hon gå ut i hagen igen, det regnade fortfarande men nuvarande utetäcke (skaldelen av ett Rambo Duo) är så gott som vattentätt, två tummar upp för det!
 
Imorgon hoppas jag på finare väder, då blir det nog lite tävlingsgenrep i ridskolepaddocken, annars blir det i ridhuset. Sedan är det baddags och lite packningsfix så det mesta är förberett inför lördagen. Även om vi inte åker jättetidigt så är det himla skönt att ha så mycket som möjligt fixat sedan innan.

Pluggonsdag

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår red jag i ridhuset, började i stora och sedan blev det bokat så vi gick in i lilla, dock inga hinder där denna vecka :) I början kändes hon lite lång och stel men det är ju inte så konstigt med tanke på att vi tagit det lugnt under hela helgen. När hon kommit igång så blev det mycket bättre och på slutet hade hon kopplat på sin motor ordentligt så jag hoppas att vi kan vara där redan från början i nästa pass.
 
Hudik har lagt ut preliminära startlistor inför lördag, och jag startar bra precis i mitten av MsvC:1 och preliminär tid just nu är 15,16, men det hinner nog ändras lite fram till fredag kväll när de fasta tiderna kommer men det är alltid bra med en ungefärlig tid så vi kan börja planera avresetid osv.
 
 
Sitter just nu och kollar på den gamla tvserien Roots för vi ska diskutera "American Slave narratives" på engelskakursen. Först började jag kolla på en film som heter Beloved men stängde av efter ca femton sekunder för att en hund blev inkastad i en vägg, jag kände att om den börjar i den stilen så lär den ju inte direkt bli mindre jobbig ju längre den håller på (hundar ska man gosa med och inget annat!). Hur som helst, hejdå till den filmen och hej Roots istället.Har snart sett det första avsnittet och tycker faktiskt att det verkar vara en ganska bra serie. Det är ju inget trevligt ämne (slavhandel) men den är intressant och bra gjord (och än så länge är den inte allt för våldsam). Det lär väl sluta med att jag ser hela säsongen bara för att jag vill veta hur det slutar.
 
 

Vårbad!

Kategori: Utrustning

Någon passande dag nu i veckan blir det dags för årets första bad, bort med vinterns smuts och fram med Belles guldblänkande sommarpäls!
 
 
Produkter på bilden:
Copper Tone schampoo - För kroppen (eftersom den matchar Belles färg mest)
Black out schampoo - Man och svans (man och svans är ju svarta så då blir det denna)
Aloe Vera Conditioner - Hela hästen (ska göra man och svans lätta att reda ut och pälsen snabbtorkande)
Mirra Shine Spray - Hela hästen
Har sedan innan Aloe Vera nano spray i stallskåpet, den har använts i svansen och fungerar precis som ett spraybalsam. Mirra Shine Spray är lite mer glansgivande (efter test på mig och hunden) så den blir nog perfekt som extra glans efter duschen eller som "snabbdusch" om man inte hinner duscha eller om hon rullat sig extra mycket i boxen natten innan tävlingen.
 
Det blir spännande att se resultatet! :)

Bilder från 9 april

Kategori: Bilder och filmer

Knäppte lite kort i lilla ridhuset när jag red där förra veckan, som ni ser så var det lite hinder ivägen haha
 
 
Inser att ridhuset ser nästan dubbelt så stort ut än vad det är på den här bilden, det är ett vanligt 20*40 bara. En anledning kanske är att vi står långt in i hörnet för att allt skulle få plats i bilden.
 
Hinder på långsidan som gjorde det lite svårt att göra annat än att rida rakt fram förbi
 
Bättre bild på hur nära väggen foten på hinderstödet faktiskt var
 
Det bodde en väldigt tjusig häst i spegeln :)
 
Det är tur det inte är en massa hinder i ridhuset allt för ofta, för är man fler än en där inne så är det lätt att man fastnar på varsin volt för att man inte vill vara i vägen (så tänker iaf jag). Hur som helst, snart är alla utebanor framtinade och då slipper vi förhoppningsvis krocka med en massa hinder om vi inte är på hopphumör.

Tisdag 16 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår red jag först upp till ridskolans paddock och travade och galopperade lite där och sedan avslutade vi med att skritta övre. Sen var det bara att vänta på att hovslagaren skulle komma, jag hann tvätta två schabrak och mitt ländtäcke också. Nu var inget av schabraken det jag tänkte tävla med till helgen, men täcket kommer att packas med till framridningen så det känns skönt att det kommer vara rent och fint.
 
Ja, Belle blev skodd och det gick bra. Frågade om det syntes något att hon ätit örter för hovarna (Hoofix från HippoK9) de senaste veckorna och han sa att det syntes högst upp på hoven men att det dröjer några månader innan det märks i nedre delen av hoven och det är ju klart, det tar ju ett tag för hovarna att växa. Men det var ju kul att det verkar ge resultat :)
 
Idag är det dags att komma igång och dressyra lite, vet inte om jag rider inne eller i paddocken, det beror nog lite på väder och hur mörkt det har hunnit bli för vi har kvällen så jag rider sent idag.

Lista #15. Favoritcitat

Kategori: Anna och Miss Belinda

You miss 100% of all the shots you don't take!
 
- Wayne Gretzky

Lista #14. En bild jag aldrig publicerat förut

Kategori: Anna och Miss Belinda

Från när jag red i lilla ridhuset i tisdags
 

Söndag 14 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag har vi premiärridit på ridskolans paddock/padock/paddok (aja, hur det nu stavas haha). Det var ingen snö där (bara runt om) och det kändes somrigt att rida runt i sanden med en varm sol som sken från himlen. Igår skrittade vi övre rundan, och idag blev det som sagt ridning innanför staket, några varv i skritt, trav och galopp. Inget direkt dressyrande utan mer "lalla runt och röra på kroppen-ridning". Red i ca 20 minuter och sedan gick vi hem till stallet igen. Ååh, om det fortsätter vara så här soligt och skönt ute så kommer det snart tina fram så många utebanor att man kommer få ångest av att välja. Vi har ju en egen vid stallet, och så finns det en precis vid ridskolan och två nedanför ridskolan (som man är lagom framskrittad till när man rider dit). Vilket lyxproblem det kommer bli haha.
 
Imorgon är det skodags för fröken Belle, så innan dess blir det nog en liten tur så hon inte har så mycket spring i benen när hon ska stå stilla. Sedan måste jag klura ut en liten veckoplanering eftersom det är tävlingsdax på lördag :)
 
 

Lista #13. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Kategori: Anna och Miss Belinda

Svår fråga, tycker att de flesta låtarna passar till det mesta. Så här kommer helt enkelt några låtar :)
 
White Lies - Farewell to the fairground
 
Johnossi - Man must dance
 
The Wombats - 1996
 
Hellacopters - Carry me home
 

Gårdagens stallbesök

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Igår kväll bestämde sig internet för att sluta fungera i huset, det är ju kul när man vill följa tävlingsresultat online... (Högbos dressyr på equipe) Men nu fungerar det som det ska igen.
 
Gårdagens stallaktivitet blev alltså vila för Belle, jag borstade och matade henne med morötter, tror hon tyckte att det var en alldeles lagom fredagsaktivitet. Passade på att borsta bort en massa hår på "sadelfyrkanten" på ryggen och på benen med en mjuk ryktskrapa. Den kom faktiskt med posten härom dagen so, pris från en facebooktävling :) Tre olika ryktborstar, en skrapa och ett vitt dressyrschabrak kom i ett paket så det var kul. Hur som helst så lossnade hur mycket hår som helst från Belle och nu börjar linjerna mellan det klippta och oklippta håret suddas ut mer och mer.
 
Jag läste på en blogg att en av pälsglanserna från K9 Horse (Aloe vera nano spray) fungerade bra på mugg och eftersom det är den som står i mitt stallskåp just nu så passade jag på att spraya lite på bakbenen då det var nån liten sårskorpa på båda som eventuellt skulle kunna vara början på mugg. Eller så är det något litet "vanligt" sår, hon är ju duktig på att få sådana också. Aja, det lär väl visa sig om några dagar om det blir bättre.
 
Idag rider vi ut i skogen :)

Fortfarande namnlös

Kategori: Allmänt

Om någon undrar så är min lilla maskot fortfarande namnlös (inlägg om det här), det känns ju lite sisådär när han ska ut på tävling om åtta dagar...
 
Kanske Mister Cool är ett passande namn till min och Belles nya kompis?! Det är ju i alla fall en rolig låt :)
Lite roligt är att både han och Belle har en diamant i pannan, hihi
 

Lista #12. En bild som gör dig lycklig

Kategori: Anna och Miss Belinda

Äh, döper om denna rubrik till trevliga bildminnen istället!
 

6 juni 2012. Dagen efter studenten - promenad i solen upp till Norra Berget - sommardricka - jag fick det rosa sugröret!
 
 
DM 2009. Min bästa tävling med Da Capo - tre vinster och DM guld - Det gick såå bra att rida!
 
 
Tävling i Hudiksvall 1 oktober 2011. Min häst är bäst, punkt slut!

Fredag 12 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår hade Belle som sagt besök av distriktsvet som fixade hennes tand, och en häst i stallet skulle vaccineras så då fixade hon det också. Belle skötte sig bra, hon tycker det är lite läskigt med sprutor men igår var hon inte alls lika rädd som hon brukar. När hon väl var trött så gick det bra att undersöka munnen och slipa lite på tanden.
 
Idag får hon vila helt och bara mysa i hagen (just nu är det sol ute så förhoppningsvis blir det bra väder) och i helgen tar vi det också lite lugnare och myser i skogen.
 
Igår kväll hann jag också med att anmäla mig till en tävling, det är Sundsvalls FRK som har en kvällstävling i maj och proppen+"anmälningsfunktionen" lades ut för nån dag sedan men det gick inte att anmäla pga det stod att den måste godkännas av distrikt/förbund först. Igår på dagen så pratade jag med en stallkompis om tävlingar och sa att Färsta skulle ha en med passande klasser och då blev hon sugen på att vara med. Igår kväll när jag var på väg hem från en promenad med hunden så fick jag ett sms om att anmälan var öppen så jag skyndade mig att anmäla mig från mobilen och lyckades bli första anmäld i MsvB:4 :)

Hej från stallet

Kategori: Allmänt

Halli hallå! Sitter i fikarummet på stallet o lunchar tjockpannkaka just nu. Belle äter också lunch nu och hon fick också middagsbetforn redan nu eftersom hon inte ska äta på några timmar efter tandfixet. Veterinären kommer om ca en timme så jag kanske hinner smörja lite prylar innan, men först ska jag äta klart och lata mig lite först haha. Ridit har jag också gjort, fortsatte på gårdagen och det gick bra :) Det blev bra timing med träning i två dagar och lite vila under helgen. Sedan blir det dags att börja tävlingsladda lite. Hästbad står bla på schemat, det ska bli spännande att prova k9 schampoot, det har funkat bra på mig och hunden Coffee så det kommer nog göra Belle snygg också!

Lista #11. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Kategori: Anna och Miss Belinda

För att det är roligt, min häst är bäst och jag har så trevliga stallkompisar!
 

Onsdag 10 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå! 
(är det inte jättesmidigt med tidsinställda inlägg när man själv inte har tid att skriva hehe)
 
Söndag - Ridhuset
Måndag - Ridhuset
Tisdag - Utetur, red nedre för första gången på väldigt länge och underlaget var faktiskt bättre än väntat. Men inte bra än, red sedan några varv på gummiflisen och sedan övre.
Onsdag - Träning
 
Idag har jag alltså dressyrtränat lite, det var ett  tag sedan och vi båda var lite mer "slow" än vanligt i reaktionerna men det var helt klart en godkänd träning, roligt var det också. Imorgon ska vi träna igen, och sedan kommer distriktarn och fixar Belles tand så det blir en heldag på stallet för min del. Det gör dock ingenting eftersom jag pluggar på distans och kan läsa vart jag vill/när jag vill så länga uppgifterna är inne innan deadlinen. Bestämde mig för att hoppa av biologikursen nu i veckan för jag insåg att jag inte "behöver" den för att söka vidare till något program när jag bestämmer mig för det. Så nu har jag inga föreläsningar att passa heller :)
 
Imorgon står alltså tidig uppstigning, träning och tandfix på schemat. På måndag kommer hovis också så efter det kommer Belle vara alldeles nyrenoverad och fin hihi.

Lista #10. Saker du gör dagligen - i stallet och till vardags

Kategori: Allmänt

Vardag:
* Snoozar (oftast längre än planerat)
* Går ut med hunden minst en gång
* Lyssnar på musik
 
Stallet:
(det känns lite tråkigt att svara "allt stallpyssel" så jag listar några andra saker)
* Kollar schemat för att se vilka som har dagens fodringar och när min nästa är
* Pratar med stallkompisarna/eventuella hundar som följt med
* Har trevligt med min kära häst
 
 
(exempel på musik som kan spelas i mina högtalare/hörlurar)

Lista #9. Min högsta dröm

Kategori: Anna och Miss Belinda

Oj, den här punkten var svår. Rent spontant så vill jag bli rik som ett troll, det skulle ju vara trevligt :)
Men jag skulle inte direkt tacka nej till att rida typ OS eller liknande heller haha.
 
Andra drömmar skulle vara att resa till olika ställen för det är alltid roligt att se nya saker tycker jag. Jag har i alla fall bestämt att jag någon gång ska åka till USA och se en NHL match, helst en med en eller flera svenska deltagare i. Men det är nog inget problem eftersom det finns svenska hockeyproffs i de flesta lag nu för tiden.
 
Med Miss Belinda är högsta drömmen att vi ska bli så bra som vi bara kan, räcker det inte till OS så räcker det väl till någon annan stans. Sedan vill jag att hon ska vara frisk och glad i flera år framöver så att vi kan ha roligt tillsammans!
 

Örter

Kategori: Allmänt

Sedan en dryg månad tillbaka har jag som jag tidigare nämnt haft förmånen att prova örter från Hippo K9 (hippok9.nu). Det vi har provat är magbalsam, PuriX, HerbforceX och HoofiX.
 
Då magen av och till varit det som krånglat på Belle är magbalsam det som känts absolut viktigast att prova för hennes del.  Magen har nu funkat utan problem (peppar ,peppar, ta i trä) och jag har blandat pulvret i betforn för de första gångerna då jag la det i krubban så fnös hon några gånger så det hamnade överallt utom i hennes mage...

En ponny i ridhuset hade kolikkänningar då jag red där häromdagen och då åkte mamma ner och gav ägaren den magbalsam vi hade i stallet. Ponnyn var ok dagen därpå.

De andra örterna hon provat är alltså:

PURIX (reningsorganens och mage/tarm/luftvägar o andra slemhinnors miX samt vätskebalanserande och höjer mjölksyratröskeln så hästen orkar mer) samt

HERBFORCEX (HERBPOWER en ren örtblandning sammansatt för ett generellt tillägg av den dagliga utfodringen. HERBPOWER en rik och naturligt balanserad källa av vitaminer, mineraler och spårelement.)

Hovslagaren kommer snart och då blir det intressant att höra om han ser någon förbättring av hennes hovar som emellanåt har en ganska dålig kvalite, för att förbättra dem har hon fått HoofiX SEAWEED & ROSEHIPS som är en blandning av alger (kelp- fucus vesiculosus), korallalgkalk och nypon. Främjar tillväxten av friskt horn. Detta har jag också blandat med betforn.

 
 
 

Det är ju jättesvårt att säga vad som beror på vad men jag kan i alla fall säga att jag i dagsläget har en mycket pigg och glad häst, hon är blank och fin i pälsen och väldigt rolig att rida.

Jag är jätteglad för att fått chansen att samarbeta med Sabina på Hippo K :)
 
 
 

Lista #8 Min favoritgren

Kategori: Anna och Miss Belinda

Hmm, behöver jag ens skriva en förklaring till denna?
 
 
 
 
 
(Om någon undrar så är det alltså dressyr)
 

Anmäld

Kategori: Allmänt

När man anmäler sig till tävling, har tryckt på "Godkänn och skicka in" och sidan blir så här, då blir man ju glad...
 
Aja, efter ett tryck på uppdateringsknappen så funkade det som det skulle och anmälan hade trillat in så det var väl ingen större skada skedd. Dock kanske ett litet tecken på att TDB-sidan borde fixas till lite så att alla tävlingar inte öppnar anmälningen samma dag och tid eftersom det verkar bli lite lagom överbelastat då... (Samma sak hände när jag skulle anmäla mig till Hudiksvallstävlingen, och jag såg på bukefalos att det var fler som märkt att sidan blir konstig när många anmäler sig så det kan ju inte bara vara min dator det är fel på)
 
Vad är det för tävling då?
Jo, det är Östersund-Frösö 25-26 maj, de hade tävlingar på fredagen också men bara två lokala klasser och unghästklasser och vi tillhör inte någon av dom målgrupperna. Mina klasser blir MsvC:1 och FEI lag för juniorer (MsvB) på lördagen och MsvB:4 på söndagen :)

Lista #7. En låt som påminner om en häst du älskar

Kategori: Anna och Miss Belinda

Självklart denna: Miss you Miss Belinda - The Refreshments
 
 
 
Närå, skojja bara. Detta är nog en av de sämsta låtar som jag hört, hade inte Belle kunna fått en coolare "Theme song"?!

Lista #6. Alla hästar i stallet

Kategori: Anna och Miss Belinda

I Belles stall finns det 16 boxar, vilket betyder att det med Belle inräknat bor 16 hästar där. Just nu är det fjorton stora hästar och två ponnysar. Vi är en liten blandning av hopp/dressyr/tävling/träning/vardags-ryttare och både jag och Belle trivs väldigt bra :)
 
Jag och Belle på ridbanan utanför stallet i somras.

Fredag kväll 5 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagens ridning blev skritt utomhus. Var inte på dressyrhumör när det var rid-dags och solen sken så vi red ute istället. Red upp mot ridskolan och skrittade några varv på gummiflisen, det är en bana som har använts som parkering under tävlingarna som varit så den är uppskottad. Så vi passade på att rida där för lite variation, såg också hur mycket skräp som lämnats kvar av de som parkerat där (startlistor, muggar, plastbestick osv). Efter att ha ridit runt där en liten stund så gick vi övre och sedan var ridturen slut.
 

Lista #5. 5 saker du inte visste om mig

Kategori: Anna och Miss Belinda

Hmm
 
1. Jag älskar lakrits. Det ska dock vara saltlakrits, sötlakrits är inte alls lika gott
2. Jag tycker att det är skitkul att åka berg och dal-banor
3. Jag och Belle har bara tävlat ett LC program tillsammans
4. När jag gick i mellanstadiet hade vi två undulater här hemma
5. Mitt favoritmärke på vardagsskor är Vans, tycker de är både skönast och snyggast!
 
 

Fredag 5 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Onsdag: Skrittade övre
 
Torsdag: Ridhus
 
Igår var jag nog världens tröttaste människa, hade läst lite fel på mitt schema att föreläsningen började 8.15 vilket betyder att jag går hemifrån 7.30 ungefär. Skulle dessutom gå ut med hunden innan så klockan ringde 6.45, wehoo?! Hur som helst kommer jag hemifrån tjugo i åtta, går så fort jag kan utan att dö av värmeslag/utmattning och kommer fram i lagom tid. Synd bara att lektionen började 10.15 och jag alltså var lite lagom tidig. Aja, bestämde mig för att ta en liten promenad in till stan, tänkte att affärerna kanske öppnade vid nio men de öppnade så klart tio så det blev bara lite kikandes i skyltfönster för min del. Köpte i alla fall mer frukost för att ha något att göra innan föreläsningen började.
 
Innan stallet svängde vi förbi Granngården och köpte mat till Belle, och sedan lekte vi dressyrproffs i ridhuset. Eller ja, lekte och lekte. Vissa steg var vi faktiskt dressyrproffs. Det som kan klassas som lek var väl när vi travade jääätesakta och samlat för att låtsas att vi kan lite piff och puff (piaff och passage) och nåt halvt steg av varje fick vi säkert till :)
 
Väl hemma började den tidiga (och onödiga) uppstigningen komma ikapp så jag gick runt som nån slags zombie resten av kvällen innan jag gick och la mig.
 
(sak man kan roa sig med när det är över 40 min kvar till lektionen börjar: Knäppa kort på sina skor. Bestämde mig för att det var vår igår så då fick favvoskorna snöras på igen!)

Lista #4. Favoritbilder jag tagit

Kategori: Anna och Miss Belinda

Jag tror jag börjar denna listpunkt med att kapa den lite, och lägga till "favoritfilm jag filmat" för denna film på Robert Whitaker och Waterstone när de hoppar 2,12 m barbacka i Globen 2011 blev väldigt bra faktiskt. Filmad med min vanliga digitalkamera och jag satt ganska högt upp på B-läktaren.
 
 
 
Jag kan ju passa på att lägga in en bild också, denna är från årets första tävlingsstart.
 
Annars brukar jag inte fota så mycket bilder, mest nån gång ibland med mobilen och då läggs de ut på instagram, och om någon är nyfiken att se dom bilderna så heter jag Snudstroem där.
 
 

Lista #3. Det här är jag bra på

Kategori: Anna och Miss Belinda

Ah, vad svårt det kändes att rada upp saker som jag (och Belle) är bra på. Jag tycker liksom att vi är alldeles lagom bra på det mesta, men det var ju ett tråkigt svar...
 
Okej, om man tänker tävling/träning så är vi väldigt bra på att få till raka och fina inridnigar/uppridningar i på tävlingar. Jag själv är också snabb att lära mig program, och har jag väl lärt mig ett och ridit det några gånger så sitter det fast i huvudet typ för alltid sedan, även de program jag inte ridit på jättelänge. Jag skulle lätt kunna rabbla LB/LA-program som ett rinnande vatten om någon frågade.
 

Tisdag 2 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag blev det ridning i ridhuset efter två dagars helgvila. När vi skrittade fram så var det en liten ponny som leddes runt i ridhuset och varje gång vi kom nära så märktes det att Belle tyckte att det var en gullig liten figur för hon liksom spetsade öronen och blev nyfiken. Hihi hon är lite söt ibland min häst.
 
Det blev mest nån form av komma igång jogging i början, men på slutet började hon kännas lite mer på noterna så då passade jag på att göra så många byten som möjligt på långsidorna. Vissa blev bra och andra blev inte lika bra, men som sagt: Det känns ändå som att det blir bättre och bättre, så snaaaaart så ska vi kunna byta ordentligt 100% av gångerna, nu är vi väl någon stans mellan 50-80% beroende på dagsformen. 
 
Vad har jag mer gjort idag? Jo jag har analyserat en filmscen på engelskakursen, vi i min grupp såg filmen American History X och jag måste säga att den var väldigt bra. Jag tänker dock inte dela med mig av vilken scen vi fokuserar oss på för då blir det lite spoiler om man inte har sett den. Hur som helst, bra och intressant film. 

Lista #2. Det här behöver jag träna mer på

Kategori: Anna och Miss Belinda

Jag (och Belle) behöver väl egentligen träna vidare på allting, både det vi kan bra så det blir ännu bättre och det vi inte kan lika bra så att vi kan det lika bra som det som redan är bra (nu blev det lite snurrigt va?). Men rent rörelsemässigt är det väl för tillfället främst galoppombyten som vi tragglar vidare med, och när dom börjar kännas ännu säkrare så blir nästa del i galopplistan att kunna göra många byten på rad, dvs serier. 
 
Sedan tränar vi ju varje dag på att bara ha roligt, och att bli starkare för att i framtiden orka med fler svårare rörelser som piaff och passage.
 
Jag skulle faktiskt också vilja träna mera hoppning, för det är roligt! Men det finns ingen möjlighet till hoppträning för oss som inte hoppatävlar och tränar på så avancerad nivå. Fast nu är det snart sommar och då brukar det ibland stå hinder framme på utebanorna så då kan vi passa på att hoppa lite när vi har tid :)
 
 

Måndag 1 april

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Hela dagen har känts som en söndag, det kanske beror på den uteblivna morgontidningen och att det är tävlingar på ridskolan.
 
Belle fick en vilodag idag också. Hon fick gå in så jag kunde kolla på såret, det såg fint ut och jag tvättade av det och smörjde in det och sedan fick hon gå ut i hagen och mysa i solen igen.
 
Sedan stannade vi till på ridskolan och kollade på lite hoppande ponnysar, vi hann se nästan hela LA klassen för D-ponnysar. Det har varit mycket trevlig ridning både idag och igår när vi kollade (ja jag är lite "skadad" efter att ha sett många lokala fläng-ekipage) så det kändes kul att sudda ut min ponnyhoppnings-fördom lite mera.
 
Imorgon är det slut på påskledigheten och det är dags att återgå till vardagen. Jag har ingen föreläsning att gå på men jag ska börja läsa på en ny bok på engelskan (The Scarlet Letter) så om jag inte är ute och går med hunden så lär jag nog spendera större delen av förmiddagen läsandes i en soffa.

Påskhelg

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Det blev visst lite påskledigt här igår, jag kan ju dra lite snabbt vad jag sysslat med.
 
Lördag: Ridning i ridhuset. När jag tog in Belle från hagen så hade hon lyckats få ett sår på framsidan av höger bakben, tvättade av och märkte att det bara var ytligt så efter ridningen fick hon stå med alsolspritbandage för att dra ur eventuell smuts.
 
Söndag: Hopptävlingar på ridskolan = kaos där och då är det ingen idé att rida förbi. Det är en miljon ponnysar som trängs med en miljon bilar och en miljon människor på en och samma väg så där håller vi oss gärna ifrån. Belle fick vila och jag passade på att ta av bandaget och såret såg fint ut så nu fick hon vara utan. Efter stallfixet stannade vi en stund på ridskolan och kollade på hopptävlingen.
 
Måndag (idag): Vi har lunchfodringen i stallet och ska alltså åka dit ganska snart. Om underlaget på vår ridplan eller på nedre rundan verkar OK så blir det lite ridning. Annars så blir det nog vila idag också, vi får helt enkelt se hur mycket den lilla vårsolen som kommit har påverkat snön. Kanske kollar lite på hopptävlingen idag också.
 
(Det kom visst upp ett inlägg innan detta också, det beror på att det nu är april och jag hittade en liten lista att svara på och tänkte att det får bli min lilla april-lista)
 
 

Lista #1. En bild på favorithästen

Kategori: Anna och Miss Belinda

Det finns många fina bilder på fröken Belle, men jag gillar denna från en tävling i Vännäs 2011