missbelinda

Lördag 31 augusti - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Ridning idag: Skrittade nedre till framhoppningsbanan, skrittade sedan där en stund innan vi gick tillbaka till stallet igen. Belle sa att hon ville börja trava igen, men jag sa att hon får vänta några dagar till innan vi börjar med det igen.
 
Tävlingen: Kollade först på en klass, sedan skrev jag i MsvA:1 och FEI Intermediaire I. Kom på mig själv med att uppfinna några nya ord och uttryck under tiden jag skrev (ibland går det fort och det är många kommentarer) men jag tror nog att det mesta blev läsligt. Tyvärr kommer jag inte ihåg exakt alla knasiga saker, men jag är ganska säker på att ordet "samlllad" finns med, och också nån fin särskrivning i form av "bjud ning" eller liknande haha. Hur som helst så blev siffrorna som de skulle vara och det är ju viktigast, och jag vill påstå att det är möjligt att tyda kommentarerna också bara man tänker efter lite.
 
Nu: Snart dags att återvända till stallet för middag med alla. Jag är hungrig så jag hoppas det finns mycket mat.
 
Imorgon: Utsläpp, sedan jobb på tävlingen.
 
Bilder: 
Alva Lander och Diablo K som vann MsvA:1.
 
Märit Olofsson Nääs-Dortmund och Isabelle Serrander-Quattro Star F som kom etta och tvåa i FEI Intermediaire I. 
 
Till sist: Det går bra för Sverige på Fälttävlans EM har jag hunnit läsa, hoppas det går lika bra imorgon också. Jag missar nog banhoppningen, men med lite tur kan jag kolla in den lite grann på svtplay medans jag sitter som speaker
 
 

Lördag 31 augusti

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag är det alltså tävlingar på ridklubben. Så först ska jag rida och sedan ska jag vara skrivare. Missar tyvärr sändningarna från EM i fälttävlan (terrängmomentet) som skulle visas på tv idag om jag fattat rätt, men jag får väl kolla på svenskarna i efterhand istället.
 
Haha den här är så rolig!

EM fälttävlan på svtplay

Kategori: Allmänt

Ni missar väl inte att det droppar in filmer från svenskarnas dressyr på svtplay?!
 
 
Här är Linda Algotsson, och klickar man vidare så kommer fler ritter och intervjuer också upp. Kul att svt är så snabba på att lägga upp allting så man kan se hur det ser ut när de rider! :)
 
Just nu svenskt på 2a och 3e och 6e plats, skoj att det går så bra!

The Black Keys - Lonely Boy

Kategori: Musik

 
Äh, vi slänger in en till också!
The Black Keys - Gold on the ceiling
 
 

Torsdag 29 augusti - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Började dagen men att fixa lite på stan, hämtade ut mitt pass också. Det ser typ ut som jag på bilden så jag antar att man får vara nöjd med det haha.
 
Bussade sedan vidare till Bergsåker, köpte lunch på coop och vandrade sedan vidare till stallet. Tillagade (ehrm micrade) och åt upp lunchen, fixade mockningen och maten till Belle och red sedan ut. Det blev nedre och övre rundan, skönt att äntligen komma ut i skogen igen. Sedan fick hon gå ut i hagen igen och jag bytte vatten i baljan som står där. Ja, det var nog allt om dagens stallvistelse.
 
 
 
Bra låt, bra band - Borde släppa nåt nytt snart hoppas jag!
(The Wombats - Let's dance to Joy Division)

Hästhelg

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Helgen kommer spenderas på stallet (som vanligt alltså, men lite mer än vanligt nu).
På lördag är det tävling och då ska jag skriva och se till så att alla placerade får rätt priser. Sedan på kvällen ska vi i stallet ha stallfest med god mat, har hört rykten om brännboll också...
 
På söndag har vi utsläpp, sedan är det ju tävling igen och då ska jag vara speaker och prisansvarig.
 
Startlistor: http://online.equipe.com/sv/competitions/7614 (tyvärr få starter i år, men det ska bli kul att se alla som faktiskt kommer vara med. Risken finns dock att jag kommer bli sjukt avundsjuk på alla som får rida runt i vita byxor och kavaj...)
 
 
 
 
 
 

Torsdag 29 augusti

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Såg igår att Tyra hade bloggat om guldboots, då kunde jag inte låta bli att skriva en kommentar om att det är snyggare med rosa ;)
 
(Foto: Sofi Holmgren)
(Foto: Mamma)
 
Åh, nu blev jag sugen på att rida, och tävla. Det förstnämnda får jag göra senare idag (vilket just nu fick mig inse att jag måste packa med lunch till mig själv så jag inte dör hungerdöden på stallet). Tänkte rida ut idag, och än så länge verkar vädret vara på min sida. Dock är det bara 9 grader ute just nu, men lite varmare borde det väl hinna bli på några timmar?
 
 

Onsdag 28 augusti

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Nu är det snart dags för Idol på tv, det känns som att jag och resten av landet livar upp våra vardagskvällar med det.
 
Idag har jag ridit för 3e gången, och trots att jag bara skrittat så känns det så fort jag kommit upp i sadeln att det var länge sedan jag satt där regelbundet. Man får liksom nån slags träningsvärk i sittbenen hahaha. Skrittade på planen idag också, inte så spännande men jag har hellre några o-spännande skrittstunder så jag känner att allt verkar OK innan vi ger oss ut över stock och sten i skogen. Imorgon har jag dock planerat in just skogsridning, om det nu inte börjar spöregna eller nåt, då tar vi nog skydd i något av ridhusen. Fast förhoppningsvis är det fint väder så vi kan mysa i skogen :)
 
Nu hittade jag bara en snöig "mys i skogen bild", men tänk detta utan det vita.
 
Nu har Idol börjat, tjingeling!
 

Måndag 26 augusti

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag satt jag i sadeln för första gången på jag vet inte när. Själva ridningen var inte mer spännande än 25 minuter skritt på långa tyglar på ridbanan men det var skönt att vara tillbaka på ryggen :) Efter ridningen tog vi in hästarna innan det blev dags att åka hem.
 
 

Till salu - frack

Kategori: Till Salu

Svart frack beställd från USA, märket är TuffRider.
Storleken är 10 vilket motsvarar 38.
Svart med gula detaljer fram.
Endast provad, lapparna kvar.
Säljes pga fel storlek.
Fler bilder kan skickas.
Pris 2050kr inkl frakt.
 
anna_s_10@hotmail.com
 

 
 
 
 

Söndag 25 augusti

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Jag har precis tittat klart på EM dressyren, så kul! (även om vissa ritter blev lite sönderkommenterade) Jag var redan ridsugen innan, och det blev ju inte direkt botat av att se en massa fina ekipage på tvn. Men imorgon ska jag hoppa upp i sadeln igen, lite mer än en månad sedan sist så det ska bli roligt.
 
Tillbaka till EM. Valegro är ju alldeles underbar! Och Uthopia också även om han inte gick lika bra som vanligt. Jag tycker också att Parzival såg trevlig ut, inte alls lika stark och på som han ibland ser ut att bli. Jag gillade också "flaggränderna" på Valegros och Uthopias rumpor, kul detalj!

Lördag 24 augusti

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Jag har precis kollat klart på EM hoppningen på tv, behöver jag ens säga att det var spännande? 
 
Belle fick börja gå ut i hagen i torsdags vilket både hon och vi människor är glada över. Hon är pigg och glad och ser ut att vara bra i fötterna också. Hon har just nu en lite mindre hage än vanligt men jag tänkte hoppa upp och skritta till veckan och då får hon flytta tillbaka till sin vanliga hage igen. Vi vill mest bara ha koll så att hon ser ut att röra sig bra i den nuvarande hagen innan hon får gå i vanliga hagen med plats att springa ordentligt i.
 
Vad mer? Jo om en vecka har vi dressyrtävlingar på klubben, jag och Belle kommer ju så klart inte vara med men jag kommer så klart titta på så mycket som möjligt. Kommer vara skrivare på lördagen och är ansvarig för hederspriserna under hela helgen.
 
(Från hemmatävlingen i mars)
 
 

Prinsessan Belle

Kategori: Allmänt

Det var en gång en mycket vacker ung dam som hette Belle. En tråkig måndag kom en elak häxa som var avundsjuk på att hon sprang så fint på dressyrbanan att hon bestämde sig för att förtrolla henne. Belle fick då ont i sina fötter men ingen kunde lista ut vad det var. Då blev Belle instängd i sin box i väntan på att bli räddad av sin prins. Där stod hon i dagar som sedan övergick till veckor, ständigt uppassad av sina tjänare som gjorde allt för att hålla henne glad och nöjd trots att hon var lite avundsjuk på sina boxgrannar som fick gå ute i hagen varje dag. 
 
Men plötsligt började förtrollningen bli svagare och prins veterinär och prins hovslagare kom till undsättning. (Men det var inga prinsar, de var prinsessor de också.) De upptäckte efter många om och men att den elaka häxans förbannelse var en hovböld som gjorde ont i foten och när det kunde åtgärdas blev Prinsessan Belle mycket gladare för då gjorde det inte alls lika ont längre. Prinsessan Belle hoppas att den elaka häxan ångrade sin förbannelse så att sagan om Prinsessan Belle får ett lyckligt slut!
 

------
 
Ja, det har inte blivit så mycket uppdatering här (förutom lite prylar som jag vill bli av med så köp gärna haha). Belle har stått på boxvila i lite över två veckor då hon har varit halt och ofräsch. Bland annat har fång misstänkts men just nu uteslutits. En hovböld hittades förra veckan och det är mycket möjligt att denna varit anledningen till att hon haft ont. En annan anledning skulle kunna vara att sulorna hon fick på sig på inrådan av kliniken när vi var där har tryckt på strålen så att hon blivit öm (för fröken storfot har inte världens bästa hovkvalitét). Ja, teorierna är många och vi har nog funderat på tusen olika sätt. Hur som helst så blir det bättre och bättre och efter idag så är det inte allt för lång tid tills hon får komma ut i hagen igen :D 
 
 

Måndag 19 augusti

Kategori: Icke hästrelaterat

Halli Hallå!

Hade lite tråkigt igår (haha låter som att jag aldrig har tråkigt förutom igår och så är tyvärr inte fallet) och snubblade in på youtube. Det började med att jag skulle kolla upp nån trailer för nån film, och plötsligt fastnar man i youtubes egna filmbutik. Det ligger ju faktiskt några halvdana filmer där, igår såg jag denna som heter Blind Dating. Kanske inte jättebra men dög som tidsfördriv i brist på annat att syssla med, en lite lagom söt historia liksom :) 
 
 
 
Imorgon ska jag leka fotomodell, wiee!!!
 
(Hos polisen hehe.) Det där passkortet som aldrig blir bra men som man måste leva med i fem år framöver haha. Packar ner hårborsten och hoppas på bästa möjliga resultat.
 

Polluxböcker till salu

Kategori: Till Salu

Jag har många böcker från Pollux att sälja. Mellan åren 2002-2006 ungefär men även någon äldre. Fullblodsserien, Mysterieböcker, Half Moon Ranch och andra serier. Även många fristående böcker. Skicka ett mail till mig så skickar jag en lista med alla titlar jag har. Pris runt 15-20 kr styck, billigare vid köp av flera. Frakten betalar köparen. 
 
Hela listan på böcker som ska säljas, maila anna_s_10@hotmail.com vid intresse för en/flera titlar.
 
 
Fullblodsserien: 
(Författare: Joanna Campbell)

Nr 33, Ta mig om du kan

Nr 39, I stridens hetta

Nr 40, Högt spel

 

Diablo serien:

(Författare: Gabi Adam)

Nr 2, Diablo, livräddaren

Nr 3, Diablo ger igen

Nr 7, Diablo och jakten på dubbelgångaren

 

Half Moon ranch serien:

(Författare: Jenny Oldfield)

Nr 2, Rodeo Rocky

Nr 3, Hästtjuvar!

Nr 4, Sabotören

Nr 5, Ödesnatten

Nr 6, Wakan Tanka, den store anden

Nr 7, Navaho Joe

 

Zanzibar serien 

(Författare: Terri Farley)

Nr 1, En fri själ

Nr 2, En oskyldig häst 

Nr 3, Rakt I fällan

Nr 5, I sista sekund

Nr 6, Jagad

 

Övriga titlar: 

Världens bästa hästskötare (Martina Eberhard)

Jessica sitter upp (Gill Morrell)

Jessica rider igen (Gil Morrell)

Hovslag i vinden (Pamela Kavanagh)

Över alla hinder, Sara (Anna Sellberg)

Holiday, inte som andra hästar (Frances Wilbur)

Solhästens hämnd (Sophie Saraby)

Älskade Dunder (Joanna Campbell)

Spökstallets gåta (Jennifer Johansson)

Ingen väg ut (Peggie Cannam)

Den gyllene stigbygeln (Pamela Kavanagh)

Anneli tar en chans (Jennifer Johansson)

Jag vill ha Stella (Jennifer Johansson)

Den förtrollade ryttarstatyn (Pamela Kavanagh)

Spöklika scener (Emma Raven)

 

Pocket serier: 

Mustangranchen, författare: Sharon Siamon

Nr 4, Mustangranchen – Rädda mig

Nr 5, Mustangranchen – Tvära kast

Nr 7, Mustangranchen – Tuffa utmaningar

Nr 8, Mustangranchen – Till varje pris

Nr 9, Mustangranchen – Becky tävlar distans

 

Ashleigh, författare: Joanna Campbell

Nr 1, Ashleigh , Illa ute

Nr 2, Ashleigh , Världens bästa julklapp

Nr 3, Ashleigh, I väntan på Stardust

 

Övriga pocket: 

Högsta vinsten (Mary Sharp)

Hästar, kärlek och tjuvar (Jenny Hughes)

Det underbara fölet(Jane Ayres)

Ett rafflande ridläger (Jenny Hughes)

Modigt Matty (Jane Ayres)

Utmaningen (Jenny Hughes)

Silverhingsten/Det är min häst (seriealbum)

 

Mysterieböcker ("fotoserier"):

(Författare: R.E. Toresen)

Hästviskarens förbannelse

Mordmysteriet 

Farliga rykten

 

"Faktaböcker": 
Stallmästarens bästa tips, knep och gamla huskurer (Christiane Gohl)

Den fantastiske Peleng (Elin M. Ellingsen)

Amerikas färgstarka hästar
Handbok för hästtokiga (Eerika Häkkinen & Tiina Jäntti)

Säljes, bett

Kategori: Till Salu

Silverfärgat bett, 12,5 cm.
Begagnat men i fint skick.
Pris 95 kr (frakt inräknat)
anna_s_10@hotmail.com
 

Lördag 3 augusti

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår var vi på återbesök med Belle, det var bättre men inte helt bra så vi fortsätter ta det lite lugnt med promenader (och vara ute i hagen precis som vanligt under dagarna). Till veckan kommer en ET som får klämma och känna lite och med lite tur så beror bakbenet på att hon är lite sned och kan ha felbelastat för att kompensera osv. Vi får se till veckan helt enkelt.
 
Idag har jag pysslat lite med min rosa kavaj, eller ja pysslat och pysslat. Det lossnade en knapp i Bollnäs (som jag dock hittade på stallgolvet precis utanför boxen så den flög nog när jag klädde av mig), så jag har sytt fast den ordentligt. Tog loss och sydde fast de andra två också för de satt så sjukt löst. Varför är det alltid så med kavajer? Oavsett märke så sitter knapparna sjukt löst när de är nya. Det kan väl inte vara så svårt att sy fast dem ordentligt från början?!
Sen så har jag handtvättat den och nu hänger den på tork, den ser ut som innan (fast nu är den blöt) så förhoppningsvis överlevde den tvätten.
 
Belle fick en promenad idag när vi var på stallet vid lunchtid. Jag har hållit koll på Hudiks tävlingar via equipe, tanken var ju att vi skulle vara med men nu blev det alltså inte så. Kul med internet så man kan hålla koll ändå :)
 
Det var den nedre knappen som hade lossnat om någon undrar haha. Knapparna i armarna satt dock lite bättre så de behövde jag inte fixa till idag. (Foto: Sofi Holmgren)