missbelinda

Torsdag 28 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår tänkte jag skritta nedre, det kändes som en lagom tur efter två dagars dresserande. Dock har de senaste dagarnas plusgrader inte varit så bra för underlaget i skogen, Belle klev liksom igenom snön i så gott som alla steg på den snöiga stigen så turen blev inte så lång. Så istället skrittade vi några varv på vår ridbana, den är också lite lagom påverkad av de få plusgrader som kommit till Sundsvall så den är lite slaskig för närvarande men det gick finfint att vandra runt på den en stund.
 
Idag blir det ridning i ridhuset, men innan dess åker nog jag och mamma förbi på Hööks för att hämta ett gäng kataloger att lämna ut på dressyrtävlingen nästa helg. I nästa vecka ska vi också packa en massa goodiebags med lite smått och gott till alla som kommer och tävlar, och fixa hederspris till alla som blir placerade. Att greja med priser är ett mycket roligare funktionärsuppdrag än att hitta funktionärer till olika sysslor tycker jag, dock gick det finfint för mig att hitta speakers till alla klasser så det känns skönt att det är fixat.
 
Apropå funktionärer osv så blir det inget tävlande på klubbtävlingen för min del nu på söndag, istället är det jag som sitter bakom bordet vid bokstaven C i två klasser. Om någon planerar domarmutning så gillar jag saltlakrits och rosa prylar ;) Närå, skojja bara. Mig mutar man bara med en prydlig ritt! Så jag ska ta och plugga lite på nya LA:3 och kolla igenom LB:2 innan dess.
 

Tisdag 26 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Skriver från mobilen nu för min dator är på dåligt humör, hoppas att den mår bättre efter lite vila under natten ;)

Belle har i varit en dyr och fin dressyrhäst både igår och idag vilket känns väldigt roligt. Börjar längta lite efter tävlingen nästa helg så jag hoppas att formen håller i sig tills dess.

Nu ska jag fortsätta kolla på "En idiot på resa", köpte säsong ett pp dvd till pappa i julklapp men det blev en bra present till mig själv också hihi. Det är en kul serie, se den om ni får möjlighet!

Söndag 24 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag vaknade jag med halsont... inte kul. Jag vill inte vara sjuk!
 
Dagens ridning blev ändrat till longering på vår nyskottade ridbana. Jag kände att jag inte var så pigg att jag skulle orka rida ordentligt så då fick hon springa rund på en volt istället.
 
Jag har ingen longeringsgjord (heter det ens så?) så antingen longerar jag bara med tränset eller så gör jag som jag gjorde idag, longerar med sadel och gummisnodd (väldigt lätt att sätta fast när man har en ögla på sadelgjorden). Tar dock bort stigbyglarna för det känns som att dom bara är i vägen.
(Själv så har jag alltid hjälm och ridvantar, samt ett longerspö som mest används för "peka" ut hon på voltspåret och inte minska storleken)
 
Började med att skritta fram runt fyrkantsspåret, sedan fick hon trava och galoppera en stund åt båda hållen innan vi skrittade av runt fyrkantsspåret igen. Mer spännande än så blev det inte idag.
 
Nu ska jag se till att sova, imorgon tänker jag se till att vara piggare för en lång dag på stallet väntar. Har både lunch och intag och har bestämt att det är dags att smörja dressyrsadeln ordentligt.

Lördag 23 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår blev det barbackaskritt i skogen. Bilden nedan blev väldigt mörk märkte jag nu, men det var ljust och fint ute :)
Outfit:
Huvudlag: Träns med bett, tyglar och specialdesignat pannband
Halsband: Stigläder
Klänning: Fleecetäcke
 
Hemkommen från stallet så hoppade jag in i duschen och begav mig sedan hem till en kompis för lite nostalgikväll framför Eva och Adam. Några avsnitt ur serien och sedan filmen tillsammans med pizza, semla och lite var inte helt fel! :)
 
 

Idag är det alltså lördag och ridningen blev samma som igår.

 

Fredag 22 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Ridning torsdag: Ridhuset. Blev ungefär samma jobb som i onsdags, övergångar, förvänd galopp och byten.

Idag blir det troligtvis en tur ute i skogen, temperaturen ligger runt nollan så det blir nog trevligt. Den enda nackdelen är om det blir snöstyltor, men det krävs nog ännu mer plusgrader för att det ska bli ett problem.

Nu ska jag fortsätta lite med engelskan och sedan hitta på någon rolig fredagslunch. :)

Proppjakt

Kategori: Allmänt

Det är bara februari men jag är nog inne på TDB minst en gång om dagen för att kolla om det släppts en proposition till någon av de tävlingar jag funderar på att åka på. I och för sig går det för det mesta att gissa sig till klasserna, men det är alltid kul att kolla vilka domare det är, om det är nåt meetingpris eller om det står något annat intressant.
 
Något jag märkt av att kolla runt är att priserna på klasserna skiljer sig ganska mycket från tävling till tävling, något jag tänkte lite extra på var att det kostar 400(!) kr att starta en regional MsvB:4 hos en klubb. Då kanske man tänker "Ahaa, fina premier!", men nix. Det är inga premier alls, endast anm.avgift tillbaka+rosett och plakett till de placerade.
 
Hos en annan klubb kostar en reg MsvB:4 150 kr, och då är premierna på 700, 500, 300 (rosett+plakett).
 
Hos en tredje klubb kostar en reg MsvB:4 250 kr, och då är premierna på 600, 400, 300 (rosett+plakett)

Det är ganska intressant att kolla vad det kostar på olika klubbar, och rent generellt så känns det som att startavgifterna är lite billigare här uppe i Norr (Sundsvall/Umeå/Östersund) och lite dyrare runt Stockholmstrakten. Sen så finns det självklart undantag från denna teori, men som sagt: Det är kul att klicka runt och se vad olika klubbar har för klasser på tävlingarna och vad det är för startavgifter och premier tycker jag.
 
Sen blir jag ju lite otålig över att propparna till "mina" tävlingar ska komma ut, men men det är ju trots allt bara februari...

Onsdag 20 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Ridningen i måndags: Skritt i skogen och på plan, sedan fick hon nya skor. Vår vanliga hovis blev tvungen att avboka men som tur var så hade en annan hovslagare vi känner precis skott klart två hästar i vårt stall och han hade tid att ta Belle också :) Så nu är fötterna finfina igen!
 
Ridningen igår, tisdag: Barbackabus på plan, skritt, trav och galopp längs det upptrampade fyrkantsspåret på ridbanan vid stallet.
 
Ridningen idag: Vi gick upp till ridhuset, den ordinarie dörren ska bytas ut så den går inte att använda (mest pga att det inte ens är en dörr där, bara en stor träskiva) så vi fick gå in genom en dörr på långsidan istället. Jag tror Belle tyckte det var lite mysko att gå in på fel ställe, men sen insåg hon att det var samma ridhus som vanligt. Hade långkalsonger under ridbyxorna, det är inte så smart om man vill kunna sitta ner i traven. Skoningen "fastnar" ju i sadeln som den ska, men sedan har man ett par glansiga långkallingar i nåt fräsigt funktionsmaterial under som gör att man glider runt som aldrig förr haha. Aja, snart borde det bli vår ute och då är alla varma vinterkläder ett minne blott, fast jag kommer nog att sakna min kappa lite då jag bott i den hela vinter, den är både snygg, smidig och varm! :)
 

Måndag 18 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Nu är det måndag igen. Igår blev det lite dressyrträning och Belles räcerväxel i bytena från lördagen var som bortblåst :)
Lärde mig FEI lagtävlan i bilen på väg mot stallet och red igenom det också, ett ganska roligt program trots att det känns lite ologiskt med skrittdelen efter halva travdelen men jag tror att det passade oss bra.
 
Idag är det skodags och innan dess blir det en liten ridtur antingen inne eller ute.
 
 

Lördag 16 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Gårdagens ridning blev skritt i skogen och på planen vid stallet.
 
Idag tänkte jag rida i stora ridhuset, men där var det lektioner trots att det skulle vara ledigt enligt ridhusschemat. Så då fick vi vara i lilla istället men vi var i alla fall ensamma där förutom ett hinder. Idag blev det lite nötning av byten, det börjar bli lättare och lättare att göra det rakt fram på en långsida (både till förvänd och tillbaks till rättvänd) annars har jag mest bytt i samband med varvbyte eller från förvänd. Dock lägger fröken Belle gärna in räcerväxeln ibland vilket gör att det inte ryms så många byten på en 40m långsida, men vi jobbar på saken.
 
Tidigare ikväll har jag bakat kakor, det blev väldigt många så en liten kakburk får följa med till stallet imorgon. Det passar bra med lite fika efter lite dressyrtränande :)
 

Fredag 15 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Gårdagens ridpass blev i ridhuset, tyvärr i lilla då det var felskrivet på schemat... Tur jag red i skor med tjocka strumpor och inte ridstövlarna då det var riktigt kallt där inne till skillnad från tidigare gånger på sistone. Efter tre dagar i snön så blev det lite jogging/dressyr.
 
På kvällen var jag på hockey med en kompis, Timrå-Luleå. Trodde redan innan att Luleå skulle vinna, dock blev det inte med lika mycket (slutresultat 1-3) som jag hoppats på (det är ju roligare med många mål). Hur som helst en ganska tråkig match med halvdant spel från båda lagen. Aja, kul att kolla på lite livehockey istället för att kolla i tv soffan :)
 
Apropå tvsoffa så kommer i alla fall min kväll spenderas där, det är ju final i På Spåret och det går ju inte att missa!

Torsdag 14 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår blev det ännu en tur i skogen,först var väl tanken att passa på att rida inne innan ridhuset blev upptaget med hoppträning+ridskola men är det fint väder ute och bra underlag så kan man ju inte låta bli att rida ute istället.
 
Red på övre, travade och galopperade några gånger på samma "raksträcka" som sist och red upp till masten fyra gånger (en trav+tre galopp).
 
Igår kväll var jag på musikquiz på en mysig liten restaurang här i stan. Tyvärr vann vi inte bland annat på grund av bristande kundskap om vilket årtal gamla schlagerlåtar var med och tävlade och vilken plats de kom på men vi kom inte heller sist! Så det var en rolig onsdagskväll.
 
Just nu håller jag på att läsa Pride and Prejudice, det går ganska trögt - mest för att det är en massa olika namn och karaktärer att hålla reda på men det blir nog lättare att fatta handlingen ju mer jag läser (hoppas jag). En kul grej med min version av boken är i alla fall att det är en massa bilder i den på var och varannan sida, så det livar helt klart upp lite.
 
Lite senare idag väntar stall, och ikväll ska jag gå på hockey. Det är Timrå-Luleå som spelar och jag kommer hejja lite extra på Luleå.
 
Gårdagens utsikt
 
Pride and Prejudice
 

Tisdag 12 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Idag är det ju semmeldagen, jag har ätit två stycken! :D Först en hemma och sedan frågade en stallkompis om vi ville ha semlor precis innan vi skulle åka och då är det ju oartigt att tacka nej liksom ;) Mycket goda var dom i alla fall, båda två!
 
Igår red jag lite på planen vid stallet, mest skritt och sedan några varv trav och galopp, skönt att inte tänka "dressyrjobb" varje gång man är på en ridbana, det går bra att "bara rida runt" lite också.
 
Idag har vi busat i snön! Skrittade först nedre och var lite lagom orolig över att möta någon när det är en smal stig och runt 50 cm snö på sidorna om stigen. Men vi klarade oss utan hästmöte. Sedan red jag på övre rundan och passade på att trava och galoppera fram och tillbaka på en raksträcka några gånger (den vägen är bred så det går bra att mötas och man ser om det kommer någon så man kan bromsa). Avslutade med att rejsa upp till masten en gång, det tyckte Belle var mycket roligt - jag också! Det är så roligt att bara skippa dressyrandet ibland och busrida lite :D
 

Över till en helt annan sak: Såg att en kompis på fb hade skaffat en ny ridhjälm. En svart Charles Owen ayr8 med bred rosa mittendel (och svart "nät" över). Blev lite lagom avundsjuk på henne måste jag erkänna. Jag visste inte ens att det fanns såna hjälmar. Dock såg den inte lika knalligt rosa ut som min favoritnyans av rosa, men det är ju så klart svårt att avgöra på en bild också.
Efter lite googling så har jag märkt att man kan beställa Charles Owen hjälmarna i massa olika färgkombinationer, både på mittendel men också på "passpoalerna" bredvid mittendelen. Jag vet nån som kommer få svår beslutsångest över hjälmdesignen den dagen det blir dags att köpa en ny...
 

Söndag 10 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Idag hade vi kvällsfodringen så stallet fixades nu på kvällen. Red i ridhuset och idag blev det faktiskt t-shirt premiär för i år. Inte för att jag aldrig ridit i tshirt förut, men har alltid haft en kofta eller min "Team Uhip" jacka på mig (som är en tunnare version av den vanliga jackan som säljs). Men idag kändes det alldeles för varmt så den tog jag av mig efter att vi värmt upp lite. Vågar man se detta som ett tecken på att det börjar bli varmare eller var det kanske så att värmen i ridhuset var uppskruvad några snäpp?

Nu ska jag snart kolla på Ponnyakuten eftersom jag var i stallet när det gick (så jag hoppas att det har hunnit blivit upplagt på svtplay). Sedan är det nog dags att säga god natt.

Imorgon väntar en ny vecka, ska bla börja läsa en ny bok på engelskan och förmodligen behövs det nog skottas lite också (att det aldrig kan sluta snöa...)

Går vilse i ridstöveldjungeln

Kategori: Utrustning

Har kollat lite mer på märket Derby och måste säga att polostöveln också är jäkligt snygg! Eller ja, alla polostövlar över huvud taget är riktigt snygga. Lite som en "pimpad" dressyrstövel liksom.
 
 
Denna modell med snörning längs hela skaftet är inte så tokig den heller, tycker det var rätt fränt med grått/silver faktiskt! :)
 
 
 
 
(Båda bilderna är från www.sebos.se)
 
Det roligaste med det här märket är ju att de går att få i så många olika färger. Min drömstövel att ha på träning skulle nog vara ett par rosa polostövlar, undra om det skulle gå att beställa? Aja, man kan ju alltid få drömma lite :)

Ridstövelångest

Kategori: Utrustning

Gaah, finns det något jobbigare än att vara på ridstöveljakt?!
(och innan nån undrar: mina Cavallo lever fortfarande men jag brukar hålla ögonen öppna efter andra stövlar ändå)
 
För några veckor sedan hade horsemeup ett väldigt bra pris på Königs Favorit och då blev jag lite sugen på att beställa. Började då googla och läsa på forum och hemsidor efter åsikter och priser på andra affärer osv. När jag väl bestämt mig för att slå till på ett par så är erbjudandet slut...
 
Aja, det finns ju andra butiker som säljer samma stövlar. Men grejen är den att det finns så många märken och modeller att jag blir alldeles snurrig, och här i Sundsvall finns det inte så stor möjlighet att prova andra märken än Cavallo, och eftersom ridstövlar är en ganska dyr investering så vill man ju att det ska bli rätt!
 
Ett tag var jag inne på Petrie Olympic, och nu senast på Königs Favorit. Men jag har också hittat ett annat märke som heter Derby. Det är från det märket båda Dressyrmupparna beställt sina stövlar (genom denna sida) och det verkar också vara en rätt bra stövel. Nackdelen är dock att det knappt finns några som har sådana så det är svårt att hitta recensioner och åsikter. Så just nu hoppas jag att de får hem sina stövlar snart så jag kan läsa vad de tycker om dem, båda har ju haft Cavallostövlar innan så då vet jag ju ungefär vad de har att jämföra med.
 
Så istället för att "bara" ha tre märken snurrandes i huvudet (Cavallo, Petrie, Königs) så har jag nu fyra (Cavallo, Petrie, Königs och Derby). Vem har sagt att det ska vara enkelt att hitta fina och prisvärda stövlar?
 
Om jag var jätterik så hade jag lätt beställt ett par av varje för att sedan noggrant jämföra och se vilka jag gillar mest, men nu har jag inte 20-30 tusen över att nöjesshoppa sådant för så jag får helt enket fortsätta googla, läsa och kolla på bilder tills jag hittar det märke och den modell som verkar bäst!

Lördag 9 februari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Idag hade vi morgonfodring och utsläpp så dagens stall är redan avklarat. Belle fick sig en skritt-tur till framhoppningen och tillbaka, så hon fick sträcka på benen efter gårdagens ridhuspass. Resten av dan får hon spendera i sin snöiga hage. Snöigare lär den bli också för ja ni gissade rätt: Det snöar här i Sundsvall! (igen) Nu tycker jag faktiskt att det kan ta och bli vår, och om jag fick bestämma så skulle jag trolla bort den geggiga perioden innan all snö smält bort helt också, men det kanske är för mycket begärt?
 
 
Nu är det en månad kvar till årets första riktiga tävling (tre veckor till klubbisen). Förra årets premiärtävling var också på hemmaplan och då var det faktiskt färdigsnöat. Men det var iofs i slutet av april och inte början av mars...
 
 

Fredag 8 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Ännu en vecka börjar ta slut, men inte riktigt än - det är ju idag+lördag+söndag kvar.
 
Igår red jag i ridhuset, det blev en fortsättning på tisdagens pass (i onsdags blev det ju vila) och igår gick det mycket bättre. Det tog inte alls lika lång tid för oss att bli överens så då kunde vi istället göra lite "saker". Provade på galoppdelen från nya LA:3, och den förvända delen är ju väldigt lik galoppen i MsvC:1 (förvänd halvvolt). Största skillnaden är att man vänder halvt igenom vilket blir en lite snävare sväng än i C1.
 
Så nu när jag utforskat det nya programmet så börjar jag bli ännu mer sugen på att tävla lite :) Innan årets första "riktiga tävling" har jag dock ett annat program att plugga in, nämligen FEI lag för juniorer. Men jag har koll på de flesta vägarna så det ska nog inte vara något problem. Det enda jag tycker är lite ologiskt är att skritten kommer mitt i travdelen, men men, alla program kan ju inte se lika dana ut.
 
Idag ska jag lunchfodra alla hästar och förutom att mocka till Belle så ska jag också mocka till två hästar till för deras ägare är borta i helgen. Det kanske låter jobbigt men är man van med en Belle som gärna grisar ner lite extra så känns alla andra hästboxar väldigt lättmockade. Det är nästan lite terapi att stå och mocka och lyssna på radio också (kom ihåg hörlurar till mobilen bara, det blir så svårt annars...)
 
Belle ska ridas också, vet inte riktigt om jag går in i ridhuset eller om jag rider ute.

Kvällsplugg

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Sitter just nu o lyssnar på Daniel Adams-Ray och längtar lite efter sommaren (för mig är han kopplad till min festivalsommar 2011).
 
Håller samtidigt på att skriva lite i forumet på min engelskakurs, jag måste säga att jag faktiskt gillar upplägget på denna kurs bättre än upplägget på den förra. Nu är denna visserligen på halvfart så man har ju lite längre på sig att genomföra uppgifterna/diskussionerna men den skiljer sig ändå ganska mycket från den förra, som sagt enligt mig på ett bra sätt :)
 
Jag har också skickat lite trevliga meddelanden på facebook, men det berättar jag mer om någon annan dag.
 
Dagens hästning blev som jag skrev tidigare vila för Belle. Jag fixade allting och sedan fick hon gå in, då passade jag på att rycka manen så nu är hennes man betydligt kortare. Snyggare också, men inte så lättknoppad nu, men mina beräkningar säger att den kommer vara alldeles lagom att knoppa när det är dags för tävling om ca en månad. Det gäller att planera!
 

Onsdag 6 februari

Kategori: Allmänt

(Insåg nu när jag skrev rubriken att jag firar en månad som 20 år gammal, det var väl jätteintressant?! haha)
 
Halli hallå!

Vem behöver gymma när det kräksnöar, man bor i villa och inte är kompis med snöslungan?! Inte jag i alla fall. Med sista timmen av Morgonpasset i öronen var jag ute och skottade på våran parkering, sedan blev jag less och gick in. Hann dock inte klart med hela, har en "bilruta" kvar men den får vänta någon timme till. Det har så klart inte slutat snöa nu heller, men jag tror att det kommer ner lite lugnare nu än innan (men det kanske bara är önsketänkande?!)
 
Belle får vila idag, det passar bra eftersom ridhusen är dubbelbokade och det inte är jättekul att rida på en smal stig i djupsnö ute i skogen. Eller jo, att rida i snö är ju kul, men att möta någon häst på en smal stig med snö runtomkring är inte lika roligt.
 
Igår såg jag att det var en klubbtävling i dressyr den 3e mars, och att det faktiskt fanns en LA klass (LA:3) med (de senaste åren har det bara varit LC/LB) så det verkar som att årets tävlingsdebut bli en vecka tidigare än planerat :) Har också kollat lite på det nya programmet, och det känns både som att det är roligare och lite mer likt MsvC nu jämfört med hur gamla LA:3 var.

Bloggtävling - Schabrak

Kategori: Bloggtävlingar

Mobilblogg

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Idag tyckte nog Belle att jag var lite jobbig i sadeln, men det var ömsesidigt för jag tyckte att hon var lite jobbig under sadeln ;)

Red i lilla ridhuset och förutom två hinder så var vi ensamma. Redan i skritten kändes hon lite stel och osugen på att jobba, men efter en lång stunds skrittande med lite lirkande på en massa böjda spår så började det kännas lite bättre, sedan gick vi över i trav och gjorde lite samma sak. Tillslut började allting falla på plats och då passade vi på att göra lite förvänd galopp och nåt byte innan vi var klara :)

Lördag-söndag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Lördagens ridning blev utomhus, nedre och övre rundan+upp till masten en gång. Alla gångarter.
 
Söndagens ridning blev också utomhus, fast på planen vid stallet.
 

Kom ihåg!

Kategori: Allmänt

Ni glömmer väl inte bort att några dressyrprogram är nya från och med i år?!
 
De som är uppdaterade är:
- LA:3
- Lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan
 
Jag kommer nog inte rida något av dessa program under året (ponnyprogrammet är iaf väldigt uteslutet haha) men det ska bli kul att se LA:3 på hemmatävlingen. Har inte kollat igenom det så noga så jag vet inte riktigt hur det ser ut nu.
 

Fredag 1 februari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Nu är det februari, själv välkomnade jag den nya månaden genom att vara vaken till klockan 3.30 på morgonen. Det är rätt skönt ibland med distansplugg när man kan bestämma själv vilken tid man ska göra uppgifterna. Tex har jag skrivit lite i kursens diskussionsforum nu på kvällen.
 
Gårdagens inlägg handlade ju först om en borttappad mikrofon, och om någon undrat över den så kan jag meddela att jag hittade den när jag sökte lite ordentligare efter hundpromenaden. Nu ligger den på mitt skrivbord och där hoppas jag att den stannar.
 
Ridningen igår blev inne i ridhuset, där det så klart stog en massa hinder. Bland annat ett som gjorde att man inte kunde rida på en hel långsida för rätt som det var så stod det en fot till ett hinderstöd ca 30 cm från ridhusväggen... Aja, så kan det vara ibland. Jag red på tränset för första gången på ganska länge och det gick ungefär som väntat, lite "ovant" för oss båda men ändå helt OK när vi började komma igång.
 
På kvällen gick jag hem till en kompis och träffade några gamla klasskompisar. Det gäller att passa på när alla är hemma från jobb/plugg osv. De andra gick hem runt elva för att hinna med sista bussen och jag tänkte att eftersom jag bor så nära att jag går så kan jag ju stanna kvar en stund, den stunden blev till ca fyra timmar... Aja, tiden går fort när man pratar och har en dator att kika på. Det roligaste var nog dock tvättlappen på min halsduk då det stod att man skulle tvätta den ut och in. Ehm ja, hur går till med en halsduk?! haha
 
Efter lite färre timmars sömn än vanligt blev det dags att kliva upp ur sängen och återgå till vardagen idag. Dagens ridning blev också i ridhuset, idag var det alldeles tomt från både hästar och hinder, wehoo! Hade tränset idag också men hängde på gramantygeln som en liten hjälp för oss båda för att lite lättare hitta rätt arbete. Brukar inte rida med den så ofta men nån gång ibland får den följa med upp i ridhuset som lite extrahjälp.
 
Imorgon har vi lunchfodringen och förhoppningsvis är det lika fint väder som de senaste dagarna så vi kan ta en mysig utetur :)