missbelinda

Torsdag 31 januari

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Efterlysning: Datormikrofonen...
Sitter och grejar med engelskan och tänkte ta en paus i läsandet av en text för att spela in en grej, men då har så klart mikrofonen bestämt sig för att leka kurragömma. Kuul.. Aja, bara att börja leta lite nogrannare efter den. Det var bara så typiskt, hade bestämt mig för att när jag lessnat på att läsa (typ nu) så skulle jag spela in lite och sedan gå ut med hunden. Men men, jag möblerar om i schemat och tar en promenad nu, och har jag tur så kanske mikrofonen är less på att gömma sig och så dyker den upp framför näsan på mig när jag kommer hem.
 
Igår kväll roade jag mig med att rensa lite bland tävlingsfilmerna och sedan bränna ut dem på dvdskivor. Kan ju vara bra att ha en liten backup den dagen min dator bestämmer sig för att gå i ide för gott.
 
 
Det blev bara en 2011 film, men jag tror att de från början av det året ligger sparade på en extern hårddisk sedan jag fick återställa allt min dator för den mådde inte så bra. Så jag får väl fixa det någon annan dag när jag känner mig lite pysselsugen :)
 
Nu: Hundpromenad, ska köpa frimärken och posta ett brev
Sen: Leta rätt på mikrofonen
Senare: Fortsätta plugga
Senare än det: Stall

Bilder från clinic med Malin BJ och Peder F

Kategori: Bilder och filmer

Hittade några (inte så jättebra) bilder från clinicen med Malin och Peder som ridskolan hade i november och tänkte att jag ju kan lägga upp dem här.
 
 
 
 
 




30 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Idag har Belle vilat, och jag var rekordsnabb i stallet på morgonen (tack vare god förberedelse med extra höpåsar igår).
 
Efter lunch gick jag och en kompis ner på stan för att kika lite. Jag var också in på två banker, hämtade ut lön från den ena och sedan såg jag till att "uppgradera" mitt kort hos min egna bank. Har ju haft ungdomskort sedan jag skaffade bankkort i nian så det kändes som att det var dags att fixa ett "riktigt" betalkort nu. Sedan hade vi siktet inställt på semmelfika men det slutade med glass på donken istället. Glass på vintern kanske låter knäppt, men prova själv att gå runt inomhus i affärer iklädd din tjockaste vinterjacka så kommer du märka att kall glass lockar med än semla och kaffe/choklad :P

Blev lite hastigt avbruten från vistelsen på stan av att stallkompis sett att Belle var konstig i hagen, hon hade legat ner och sedan varit alldeles svettig. Dock verkade hon må bra när vi kom fram, så troligtvis hade hon nog rullat i snön och sedan fastnat (i snön eller i ett bensnöre) och sedan fått kämpa för att komma upp igen. Så det blev ett oplanerat stallbesök till idag, men det gjorde ingenting - bara skönt att se att hon mådde bra och att det inte var magen som spökade igen. Passade på att byta till ett annat utetäcke, med ett svanssnöre på ifall hon på något sätt lyckats fastna i bensnöret, trots att jag sett till att de är lagom långa.
 
När vi var på stallet så var världens sötaste hundvalp där också, så när Belle var ordentligt undersökt så passade jag på att kramas lite med den en stund. Hon är så himla gullig och snäll och jag vill bara ta hem henne. Men då skulle nog ägarna bli lite sura, och min hund Coffee skulle nog bli lite avundsjuk ;) En av valpens ägare, Emelie har några bilder utlagda här och här om ni vill se :)

Tisdag 29 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Dagens ridning blev precis som jag skrev igår en utetur. Vi skrittade nedre och övre och trots att klockan var strax före fem så var det fortfarande relativt ljust ute. Vi hade så klart reflexer på oss men pannlampan fick stanna inne i skåpet, och förhoppningsvis får den stanna där tills i höst när det börjar mörkna igen. Man kan ju i alla fall hoppas.

Det var varit runt 0 grader idag, så Belle fick byta från sin tjocka pyjamas till en tunnare. Fortsätter vädret så här kanske det blir dags att byta utetäcke också. Fast bara för att vi tror att det börjar bli varmt och vårigt ute så lär det väl bli -25 igen typ i övermorgon. Fast jag tycker vi håller tummarna för att vi går mot varmare tider, för då slipper jag frysa om tårna när jag är ute och rider.

Idag har jag börjat kika på vårens engelskakurs, första uppgiften är att läsa en novell/text och sedan hitta två "keywords" och förklara varför man valde dem. Ska också börja fundera på ett ämne att skriva en liten uppsats om, har inte kikat jättenoga på den uppgiften än men det kanske går att hitta på nåt med hästtema så det blir lite roligare?! Det skulle iaf inte bli första gången jag involverar hästar i ett skolarbete, höll tal om prispengar på ponnytävlingar i svenskan, skrev om Storbritanniens dressyrlag till OS i engelskan och gjorde ett kürprogram som projektarbete. Aja, hur den kommande uppsatsen ska utformas får jag läsa på om imorgon, nu börjar det snart bli dags att stänga av datorn och bege sig mot sängen.

Måndag 28 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Igår blev det dressyr i ridhuset.

Idag hade jag em extra häst att fixa till, så efter att ha mockat två boxar och fixat mat osv så blev det dags att rida. Idag har det varit fint väder så vi passade på att vara utomhus på planen vid stallet.

När jag ridit klart fick Belle besök av "vår" et/massör och sen fick hon gå ut i hagen igen :)

Lördag 26 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Gårdagens bio+middag var ett väldigt trevligt slut på veckan. Filmen Ego var dock inte lika bra som jag hoppats på, men ändå inte dålig. Ganska typisk svensk drama/komedi/kärleks-film. Lite synd bara att huvudrollskillen som var sångare inte sjöng så jättebra egentligen haha.
 
Idag blev det stall på förmiddagen, uteritt+lunchning stod på schemat. Provade en ny luva på Belle också, men den var för liten för hennes stora öron och kommer att säljas (se inlägg nedan).Vi red nedre, skritt i skogen och travade i uppförsbacken, och sedan övre med galopp upp för den backen.
 
 
 

Fredag 25 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Just nu sitter jag i en biostol, sedan ska vi på Biteline och äta mat. Det ni! ;)
 

Idag när jag red så var ridhuset sjukt smalt, för det var hinder på båda långsidorna. De stod precis vid väggen så det gick alltså inte att rida på fyrkantsspåret. Istället var det kvartslinjerna+nästan fullstora volter på kortsidorna som gällde. Tur jag var ensam i ridhuset, det hade blivit svårt att samsas om en så pass smal yta.
Jag märkte i alla fall att det gick bra att göra små serpentinbågar, dock hann Belle ta ungefär ett steg rakt fram innan det blev dags att ställa om och byta till nästa båge. I galoppen försökte vi oss på att göra några byten på rad på långsidorna. Det blir vingligt, går fort och inte 100% rent alla gånger MEN det går faktiskt! Jag kommer ihåg när jag var glad över ett byte på en lång diagonal, så vi ska fortsätta träna vidare :)
 

Sportbh

Kategori: Utrustning

Halli hallå!
 
Jag har testat min nya sportbh i en vecka nu, och jag tycker den är väldigt bekväm att ha på sig, den är lite "rejälare" än de andra som bor i min garderob men det är ingenting som gör att den känns klumpig, har man rätt storlek så sitter den som en smäck och känns väldigt smidig!
 
Just nu kan man vinna en egen sportbh från Yajlee på facebook, det enda man behöver göra är att gilla sidan!

Onsdag 23 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
Stallbesöket idag började med att jag tyckte att de som var i stallet hade det ovanligt mörkt där, förklaringen till det hette strömavbrott... Tur det är ljust ute och att det finns stora fönster vid alla boxar, men det blev lite mörkt i våran lilla "gång" mellan stalldelen och höboden. Dock var det inte så jobbigt med strömavbrott på förmiddagen (om man bortser från att vattnet inte heller fungerade), jag kommer nog aldrig glömma hur mörkt det blev en höst/vinterkväll år 2006 när min förra ponny Da Capo flyttade upp till Sundsvall från Göteborg. Han hann kliva av från lastbilen efter en lååång resa, komma in i ridskolestallet och få på sig broddar (halt ute och vi har ju en liten backe till vårt stall från ridskolan) sen hann han gå ett halvt varv i ridhuset för att få sträcka lite på benen innan det *poff* blev helt svart där inne. Så då gick vi ner till stallet istället, det var så klart lika mörkt där också, stackars Dacce han måste trott att i Norrland finns det inget ljus...
 
Aja, för att återgå till dagen så fick jag (och de andra som var i stallet samtidigt) mocka och fixa allt i ett något sämre ljus än vanligt, men det gick ju bra det också. Sedan hämtade jag in Belle från hagen, tränsade och hoppade upp på utetäcket och tog en liten barbackatur i skogen. När vi kom tillbaka så hade strömmen+vattnet kommit tillbaka igen så då kunde jag fylla på vattenhinken och fixa mathinkarna.
 
Det var inte bara i vårt stall det var strömavbrott, även uppe på ridskolan. I ridhusen, där det var träning... Jag kan tänka mig att det inte var helt lätt att se där inne men som tur är är det ju ljust ute och det hade kommit in ljus från fönstrena så det hade inte varit helt mörkt där inne.
 
Nu för en stund sen bokade jag för första gången biobiljetter på sf.se. (Det är så klart inte första gången jag är på bio, men jag har aldrig bokat själv och hämtat ut i en "biomat" innan) Om det funkar som det ska så kommer jag och en kompis se filmen Ego på fredag. Den verkar vara ganska bra och förhoppningsvis så är den också det :) Apropå bio så var jag och en annan kompis på Sune i Grekland för två veckor sedan, behöver jag säga att förutom några föräldrar så var vi (20 & 19 år) äldst där inne?! Haha, men den var väldigt rolig. Inte lika klockren som "originalen" Sunes Sommar och Sunes Jul, men jag lovar att man inte känner sig som en hädare av "originalSune" bara för att man väljer att se denna nya version. Gillar man rolig svensk film så tycker jag att den är värd att se!

Johnossi - Gone Forever

Kategori: Musik

 

Tisdag 22 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Gårdagens ridning:
Gick upp till ridhuset och hade turen att det var relativt luftigt i ridhuset. Vi var två stycken under hälften av tiden jag var där och sen så var det bara jag, och Belle så klart. Eftersom dressyrträning stod på schemat dagen efter så blev det lite egen dressyrträning och det kändes väldigt bra. På slutet provade jag att rida några diagonaler med ökad trav och det var väldigt länge sedan vi gjorde ordentliga ökningar så det var väldigt roligt!
 
Dagens ridning:
Dressyrträning för Maria Eriksson, dvs rida för tränare, något jag inte gjort sen i somras om jag kommer ihåg rätt. Men nu är vi på G igen så det passade väldigt bra att få checka av läget, se till så att vi inte lagt till oss någon konstig ovana och för att få lite nya tips och idéer för framtiden. Det var väldigt roligt (och lagom jobbigt) att komma igång igen! Trots lite ringrostighet så gick det bra. Som "läxa" ska både Belle och jag bli lite "ärtigare", dvs lite kvickare och så ska vi träna mer på byten på rad. Ett går bra, men att börja sätta ihop till "serier" blir lite svårare så det ska vi träna vidare på.
 
Imorgon så ska vi ta en lugn tur i skogen för att sträcka på långbenen som fått jobba på bra två dagar :)
 

Live från fikarummet

Kategori: Allmänt

Halli hallå. Just nu sitter jag i fikarummet på stallet och har lunchrast. Jag hade kunnat varit kreativ och lagt in en bild på lunchen, men jag tror inte att pastagratäng i en glasslåda är så spännande att se på, och dessutom så är den i micron just nu. Innan min lilla paus har jag mockat, och sen ska jag fixa maten till Belle innan det blir dags att plocka in henne från hagen o börja fixa i ordning oss inför träningen. :)

Anmäld

Kategori: Allmänt

Nu är jag och Belle anmälda till årets första tävling! Tanken var att jag skulle anmäla mig i lördags när den öppnade men jag tänkte inte på att klubben måste godkänna licensansökningen innan hehe... Den skickades in fredag eftermiddag så det var ju inte så konstigt att den inte hunnit blivit behandlad.
Hur som helst så är min senior licens för 2013 fixad och klar sedan några timmar tillbaka så då såg jag till att anmäla mig, klasserna blir MsvC:1, MsvC:2 och FEI junior lag (MsvB).
 
9-10 mars är det i alla fall dags, alltså om ungefär 1½ månad :)
 

Bilder från 19/1

Kategori: Bilder och filmer

Några trav och stå stilla bilder från lördagen.
 
 
 
 
 
 
Om jag får säga det själv så har jag prickat in det där med färgmatchning väldigt bra:
- Lila kappa
- Lila pannband
- Lila ridspö
- Lila ländtäcke
(att schabraket som sticker fram lite är orange tycker jag man kan bortse från haha)
 

Söndag 19 januari

Kategori: Allmänt

Lördagens ridning:
Red på planen utanför stallet. Den är skottad med alldeles lagom mycket snö på och det var inte allt för kallt. Lite lagom "jogging" blev det.
 
Dagens ridning:
Utsläpp så det blev en tidig morgon. Var uppe vid ridhusen strax före nio med förhoppningen om att vara relativt ensam i stora ridhuset, dock skulle några "fixarnissar" precis börja hacka bort is från taket och det kan ju låta lite genom taket... Så vi begav oss in i lilla ridhuset istället, där var det kallt. Nästa gång jag rider där inne ska jag se till att ha med en ridkjol, har bott i min lila kappa hela vintern men den blir ju lite varm på överkroppen när man är inomhus och rider.
Ridningen blev ungefär samma som igår, fast kanske nåt snäpp mer "dressyrigt" än "joggigt".
 
På tisdag ska vi dressyrträna för första gången sedan... ja jag vet inte riktigt. Början av oktober kanske. Det blir kul att komma igång igen!
 
I fredags fick jag hem en sportbh från Yajlee som jag fått chansen att prova i min hästvardag, det ska bli kul :)
 
Bild från gårdagen
 
 
 

Fredag 18 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå, då har även jag fått utstå blogg.se's roliga partytrick med att ett relativt långt inlägg försvinner. Spännande! (men inte alls kul)
 
Gårdagens tandläkarbesök gick finfint! Skönt att kunna göra det hemma i stallet istället för att behöva åka ner till Gävle. Speciellt nu på vintern när det är så jäkla halt överallt.
 
Efter Belles tandfix så tog vi in hästarna från hagarna innan det blev dags att åka hem. Efter att nästan bara ha varit hemma och vänt (äta, duscha, hundpromenad) så tog jag en promenad utan hund till en kompis som bor i närheten och så hade vi TVspels-kväll. Jag var rätt överlägsen på Guitar Hero men fick se mig slagen i Buzz, skyller på att jag blev alldeles för ivrig och svarade på frågorna lite väl snabbt (Tips: Det är en fördel att läsa frågan+alternativen och sedan tänka efter lite haha) Aja, jag tar revansch nästa gång!
 
Idag blev det stall på eftermiddagen, Belle fick sig en vilodag så när jag mockat och fixat fint i boxen så fick hon komma in och äta medans jag borstade. Det är typ -20 här i Sundsvall så det blev rätt bra med vila idag då ridhuset var dubbelbokat på eftermiddagen och det är kallt att rida ute, hur mycket man än klär på sig så blir det ju kallt nån stans (händer, fötter, ansikte).
 
Imorgon ska jag rida, tar hacket eftersom hon ju haft tandläkarbesök i munnen. Nu sitter i och för sig hennes tand typ så långt bort ifrån bettet det går att komma, men jag tycker ändå det är bra att inte greja så mycket inne i munnen nån/några dagar efter.
 
Det kom en rolig grej i brevlådan idag, men det skriver jag mer om i helgen :)
 
Avslutar med ett klipp som Hippson lagt ut. Lite dressyrkul så här en fredagskväll är ju aldrig fel!

Tordsag 17 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Ridningen de senaste dagarna:
 
Måndag- "Uteritt inomhus" Planen var att rida ut, men det var inte så mysigt med en massa minusgrader så jag flyttade in uteritten till ridhuset istället.
 
Tisdag - Inte lika kallt så red ut, både övre och nedre rundan. Mest skritt men också lite trav och galopp
 
Onsdag - Inomhusridning
 
Idag ska distriktsvet komma och kolla läget i munnen så det blir ingen ridning idag, och efter det ska vi ta in hästarna och ge dem middagsmaten.

Årsresumé 2012 del 4

Kategori: Anna och Miss Belinda

Oktober
- Startar vad som kom att bli årets sista tävling hos Färsta 2a i MsvC:1
- Belle känns inte riktigt helt OK, troligtvis hovböld
- Får stryka mig från tävlingen i Högbo
- Vilar/tar det lugnt pga hoven
 
November
- Clinic med Malin Baryard och Peder Fredricson på klubben
- Börjar sakta men säkert komma igång med ridningen igen
- Provar att rida med hackamore
- Åker till Stockholm och Globen
 
 
December
- Stockholm, Dirty Dancing och turistande
- Firar jul osv
- Börjar komma igång mer med dressyrandet igen
- Har dressyrkurs på ridskolan
 
 
 

Årsresumé 2012 del 3

Kategori: Anna och Miss Belinda

Juli
- Tävling i Umeå med NM, 2a i MsvC:2, 4a i MsvC:1, 2a i MsvC:2 och 3a i YR-NM
- Gatufesten händer här hemma, med några bra och några mindre bra band på besök
- Åker ner till Borlänge och islandshäst SM
- Tävling hos RK Östjämten 1a i MsvC:1
- OS börjar och självklart kollar jag på så mycket häst som möjligt
 
Augusti
- Tävling hos Hudiksvalls RPK vinner MsvC:1 på 71%
- Belle får ont i magen, och ont i en hov så vi får stryka tävlingar igen
- Vinner mössa+halsduk i en tävling hos Horze
 
 
September
- Börjar läsa på Mittuniversitetet
- Är med på hemmatävlingen, dock bara som funktionär
- Åker till Gävle med Belle och fixar en tand
- Åker till Östersund-Frösö RK och tävlar, 3a i MsvC:1
- Rensar bland årets dressyrprotokoll som tills dess förvarats i en ehm...fin hög
 

Årsresumé 2012 del 2

Kategori: Anna och Miss Belinda

April
- Årets första tävling, deltar dock endast som publik
- Har livets sista påsklov från skolan
- Planerar in min och Belles första tävling för året
- Anmäler mig till fler tävlingar
- Får hem en snygg outfit från Uhip
- Blir klar med mitt Projektarbete - ett kürprogram
- Årets första tävling går av stapeln, piggelinhäst i LA:3 så det blev mest knas. 4e placerad i MsvC:1
 
 
Maj
- Skolan börjar sakta men säkert ta slut
- Anmäler mig till Umeås junidressyr med NM
- Årets andra tävling hos Härnösands RK 3a i MsvC:1 och 1a i MsvC:2
- Förbereder och åker på årets första meeting hos Östersund-Frösö RK 4a i MsvC:1 och 3a i MsvC:2
- Mösspåtagning, studentfotografering, lärarmiddag
 
Juni
- Säger hej då till gymnasiet och tar studenten
- Tävling i Färsta, första utanför plac i både MsvC:1 och MsvC:2
- Belle fyller 10 år
 
 

Tisdag 15 januari

Kategori: Allmänt

Dagen har än så länge bestått av hundpromenad och inlämning av en engelskauppgift.
Jag har också mailat till nästan alla klubbens tävlingsryttare (de jag hade mail till) och frågat om de vill vara speaker på vår hästdressyr i mars. Känns som att jag kanske är ute i lite väl god tid men hellre det än tvärtom!
 
9-10 mars är det i alla fall dressyrtävlingspremiär för 2013. Kul att det startar igång så pass tidigt eftersom förra årets säsong inte direkt slutade som planerat... Nu börjar det bli dags att förnya både min och Belles licens och sen är det bara att vänta på att alla årets proppar ska dyka upp så jag kan anmäla oss till allting!
 
Nu är det dags för en liten lunchpromenad med Coffee, innan jag ska aktivera mina matlagningskunskaper och fixa lunch till mig själv.
 

Årsresumé 2012 del 1

Kategori: Anna och Miss Belinda

Januari
- Shoppar hästgrejer från England (med rosa ridbyxor och nytt kandar till Belle)
- Påbörjar sista terminen i gymnasiet
- Var domare i en klubbdressyr
- Ser Småkronorna vinna guld i JVM i hockey
- Fyllde 19
 
 
Februari
- Clinic med Maria Gretzer på klubben
- Clinic med Bo Jenå på Sundsvalls FRK
- Belle får en rosa vattenhink till boxen
- Längtar efter årets första tävling i slutet av mars
 
Mars
- Red ut utan ländtäcke (ett riktigt vårtecken)
- Anmälde mig till Vännäs tävlingar
- Belle fick kolik
- Får en inbjudan till Umeås sommardressyr i brevlådan
- Stryker mig från årets första och andra tävlingar
- Åker till Stockholm med klassen
- Skriver högskoleprovet
 
 

Måndag 14 januari

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
2013 har pågått i två veckor och nu började jag bli sugen på att klottra ner lite ord här igen, det kanske är någon som är sugen på att läsa också, vad vet jag?
 
Vad av intresse har hänt den dryga månaden jag inte dokumenterat?
- Stockholm 30 november - 2a december
Globen på fredagen, var endast på förmiddagens dressyrpass. Det enda som inhandlades var två par ridbyxor och en tröja (som tyvärr visade sig vara trasig när jag kom hem men jag mailade butikens kundservice och blev väldigt trevligt bemött och fick pengarna tillbaka, tack Grand Prix!)
På lördagen åkte mitt Globen sällskap (mamma) hem och istället kom nästa sällskap i form av en kompis, vi vandrade runt och kollade i affärer hela dagen och kollade på Dirty Dancing musikalen på kvällen. Den var riktigt bra :)
Söndagen ägnades åt mer vandring i affärer innan vi tuffade hemåt med tåget igen, krocka med en älg lyckades vi (tåget) också göra.
 
Shoppade lite
Belle fick sig ett eget hackamore i försenad julklapp
Beställde också lite grejer från Robinsons Equestrian i England när de hade julrea
 
Dressyrkurs
Hade dressyrkurs med sex stycken duktiga ridskolebarn innan nyår. På lördagen hade vi ett dressyrpass och på söndagen var det knoppning och programridning som gällde.
 
Fyllde år
Jag blev 20 den 6e januari, firades ute i Sundsvallsnatten med några medlemmar ur "Mittsvenskas Dressyrtjejer" (japp vi kallar oss så, det är ett bra namn :) )
 
Fick paket
Fick hem mitt paket som jag beställt till mig själv/Belle i kombinerad julklapp/födelsedagspresent. Det innehöll bla dessa boots
 
 
Ja, det är väl typ detta som har hänt. Ridningen flyter på och jag har bestämt att vi ska hålla oss friska hela året detta år, och inte bara valda delar av det som det blev förra året.

 
Avslutar med en bild på min frukost på lördagen när jag var i Stockholm, är det semester så är det! Gott var det också :D
 
 
 

2013

Kategori: Allmänt