missbelinda

November snart?

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Det kanske är dumt att längta efter november nu när det är sommar och börjar bli ordentligt varmt, men jag kan inte låta bli att göra det ändå!
 
Resten av hästsverige åker till Stockholm sista helgen i november för att se hästar i Globen. Själv ska jag dit veckan innan och se favoritbandet White Lies på spela på Berns.
 
 
 
 
 
 

Bollnäs RS 20-21/7

Kategori: Tävling

Fredag:
Vi kom fram på eftermiddagen, tror det var runt tre. Fick dock vänta en stund då boxarna inte var riktigt färdigstädade men efter en stund fick Belle komma in sin box. Efter att vi packat upp osv blev det dags att rida en stund i ridhuset (som var sjuuukt stort, 20*100m).
 
När jag ridit klart var det dags att leta reda på vandrarhemmet, först stannade vi och köpte middag+frukost på Willys och sedan kom vi fram där vi skulle bo. Det låg lite roligt till, på en parkering mellan en idrottsanläggning och travbanan. Rummet var det inget fel på och köksdelen+tvdelen var fina, där kommer vi nog bo igen om vi ska till Bollnäs och tävla :)
 
Lördag:
Började med promenad och kollade på en massa fälttävlanshinder. Sen blev det dags att rida fram inför MsvB:4, lyckades dock få en lite för kort framridning men det kändes ändå rätt OK. Inne på banan gick det också rätt bra fast hon blev lite spänd, vilket resulterade i kassa byten och låg slutprocent. Aja, vi var inte värda så mycket mer heller. (56,957% 16/20)
 
Ett tag senare var det dags för MsvC:2, lyckas så klart med en lite för lång framridning denna gång haha men det kändes ändå bra. På banan gick det också mycket bättre och den enda "stora missen" var en taktmiss i ena mellantraven. Dock tyckte inte domaren samma sak som jag så poängen blev väl inget att hänga i julgranen men jag var (är) nöjd och tänker i alla fall vara det oavsett vad resultatlistan visar :) (57% 19/22)
 
Vi träffade också Sabina från HippoK9 och det var kul.
 
Söndag:
Började med promenad och sedan blev det dags att rida fram till MsvC:2. Helt ok känsla på framridningen, och det var helt ok inne på banan också. Började dock med galopp efter hälsningshalten men äh hon lyssnade ju bra framåt iaf haha. Det flöt på helt okej, även om jag tyckte det kändes bättre dagen innan. Men så är det ju med dressyr ibland. I denna klass fick vi i alla fall lite revansch både procent och placeringsmässigt så det kändes skönt! (62,444% 6/16)
 
Ja vad ska man säga, ena dagen 5a från slutet, och andra dagen 6a från toppen. Och vissa säger att dressyr inte är spännande...
 
 
 

Måndag 29 juli

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Nu var det ett tag sedan sist igen, men det finns inte så mycket skoj att skriva om. I tisdags när vi skulle ut och skritta så kändes Belle inte fräsch, hon kändes mer eller mindre halt. På onsdagen fick vi tid på kliniken och där var hon sulöm vänster fram och hade lite ont i höger bakknä så nu är det vila och promenad som gäller ett tag framöver. Idag fick hon nya skor fram, och sulor igen eftersom hon var öm. Vi fick ta ut en helt ny hovslagare då ingen annan hade tid men det gick bra det också, hon var trevlig och Belle skötte sig bra.
 
Så det har inte blivit någon ridning på nästan en vecka för min del. Men men, nog om det mindre roliga. I fredags var 4/5 av familjen ute på Alnö och hade trevligt. Coffee tyckte det var väldigt spännande med en massa fåglar och en katt att försöka jaga, men att åka båt var inte lika roligt.

 
I lördags hade jag tjejkväll med några kompisar, det gäller att passa på att ses nu när det snart är höst och typ halva gänget flyttar från Sundsvall. God mat och ett snabbt dopp i Sidsjön blev det.
Apropå höst osv så mailade jag till en lärare och frågade om två böcker som står med på litteraturlistan till min engelskakurs som börjar i september. Det verkar som att de finns tillgängliga online, men det stod lite luddigt så jag är inte säker. Håller dock tummarna för det då det skulle bli bra mycket billigare att slippa köpa dom haha.

Bilder från Bollnästävlingen del 2

Kategori: Bilder och filmer

Bilder från Bollnästävlingen del 1

Kategori: Bilder och filmer

Halli Hallå!
Här kommer några bilder från helgens tävling.
 
Först en på höpackningen (hemligheten för att lyckas bra är att tänka "Tetris", dvs det gamla spelet med staplarna haha)
 
 
Och så några bilder på några fälttävlanshinder som vi gick förbi när vi var ute och promenerade, och det här är inte ens hälften av alla som fanns där.
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så gick vi förbi en av mina favoritponnysar från min ridskoletid som nu bodde på anläggningen :) Han heter Sporty Max och tillsammans fick vi några blå/gula dressyrrosetter på klubbnivå. Jättekul att se och höra att han hade det bra, det är han helt klart värd!
 
(Belle tyckte tydligen det var viktigare att hon syntes på bilden hihi)
 
Alltså ni ser ju hur stor hagen är, och till höger är det en lika stor, och nedanför är det fler. Alla fina hinder låg en bit till vänster och där fanns det ännu flera hagar med hästar i också.

Måndag 22 juli

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Kom hem från Bollnäs igår eftermiddag, trevlig klubb, trevlig anläggning osv. Nöjd med min häst som var iväg på första meetinget sedan juni förra året, och också nöjd med mig och mamma som trots meeting-ringrostighet lyckades packa med allt och lite till som vi behövde. Det är är minst nöjd med är poängen i lördagens MvsC:2, men jag tänker inte haka upp mig allt för mycket på det utan istället tänka på att Belle gjorde det jag bad hon om :) Sedan fick vi lite revansch på söndagen med bättre poäng och plats i resultatlistan så det kändes bra.
 
Träffade på min gamla favvo ridskoleponny sedan jag var liten också, det var skoj. Han var lika söt som jag kom ihåg. Lite kul ändå, förra tävlingen hälsade vi på Dacce och nu dök det upp en annan gammal ponnykompis på denna tävling.
 
Vi har tittat på läskiga fälttävlanshinder också, knäppte lite kort men har lite mobilstrul så dom får komma upp någon dag framöver.
 
Idag blir det skritt i skogen för min och Belles del, och sen har vi intaget av alla hästar i stallet.
 
Hittade en bild på BelleBus på facebook, så jag passar på att visa den här (hon ser nästan extra stor ut pga schabraket som var några cm kortare än vad vi brukar ha hihi)
Foto: Sandra Ström
 

Torsdag 18 juli

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår blev ridingen skritt och trav i skogen.
 
Idag blev det träning igen, och man glömmer helt klart bort hur jobbigt det faktiskt är att rida när man haft ofrivilligt uppehåll en längre period. Tur det är roligt, annars hade nog varken jag eller Belle orkat med det haha. Vi började där vi slutade tisdagens pass och fortsatte med byten, skolor och bakdelsvändningar. Jag har kommit på att vi ska göra tjusiga bakdelsvändningar i alla tre klasser så nu hoppas jag att vi kommer ihåg hur vi ska göra.
 
Imorgon åker vi alltså ner till Bollnäs, så idag ska jag se till att packa klart allting. Det är både tävlingskläder, mjukiskläder och sängkläder som ska med till mig. Belle ska ha mat och utrustning. Vattenhink och krubba skulle också tas med. Hon bor på ridskolan och jag och mamma bor på ett vandrarhem en bit ifrån (därav packningen av sängkläder). Det är juli nu, men det blir faktiskt årets första meeting (för hemmatävlingen i mars räknas inte) så jag hoppas jag kommer ihåg att packa allting.
 
Så helgens ridning kommer se ut så här
Fredag - Ridning när vi kommer fram
Lördag - MsvC:2 och MsvB:4
Söndag - MsvC:2

Bilder från RK Östjämten 7/7

Kategori: Bilder och filmer

Halli Hallå!
 
Ridklubben Östjämtens facebooksida hade de lagt upp några bilder från tävlingen, och jag mailade till fotografen och fick några fler bilder. :)
Bilderna är fotade av Sofi Holmgren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 16 juli

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Jag förstår att mina kära läsare förmodligen trott att jag ramlat ur en karusell eller gått vilse i Lustiga Huset eftersom jag inte skrivit nåt här, men så är dock inte fallet. Kom hem från huvudstaden i torsdags natt efter en heldag på Grönan. Åkte det mesta, men valde att stå över Eclipse, både pga den långa kön (hann åka både Jetline och Insane på samma tid det tog att köa och åka den) och för att höga höjder inte direkt är någon favorit. Apropå favoriter så var nog Jetline och Insane de roligaste. Äh, nog om det. På onsdagen gick jag en sväng på stan medans sällskapet (storebror och hans kompis) pyste iväg på konsert. På kvällen chillade jag mest runt på hotellet och passade på att hoppa lite i sängen hihi.
 
 
 
Ja det var några rader om min minisemester. Belle har fått tagit det lugnt i över en vecka pga att hon behövde verkas och skos då fötterna växt som tusan de senaste dagarna. Men det blev fixat igår och idag har vi redan hunnit med att träna ett pass :)
 

Gröna Lund!

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag ska vi vara på Gröna Lund och åka karuseller och berg och dalbanor hela dagen. Jag hoppas på fint väder och inte allt för långa köer :)
 
Jag har inte åkt karuseller sedan 2007, då var hela familjen i Spanien och en av dagarna var vi på Port Aventura och åkte berg och dalbanor där. Bland annat denna, haha första gången jag åker en bana med loopar och det blir en med åtta (8!) stycken, har för mig att det var en av de med flest loopar i hela Europa.
 
 
Vi åkte också denna, Europas snabbaste (135 km/h). (Att den sedan gick sönder och vi fastnade efter att åkturen var färdig är en annan historia...)
 

Sundsvalls FRK juni 2012

Kategori: Bilder och filmer

Halli Hallå!
 
Här kommer tre bilder på min fina häst fotade på Färstas dressyr förra sommaren.
 
 
 
 

De nya ridbyxorna

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
För några veckor sedan fick jag ju ett snygga ridbyxor från Hippo K9. 
 
 
Tyvärr kommer inte dessa ridbyxor få följa med mig och Belle in på dressyrbanan då sponsormärkning på ridbyxor bara är tillåtet i hoppning och fälttävlan (endast i terräng och hoppmomenten). Jättetråkigt då de är både snygga och sköna (märket är Covalliero, kan rekommenderas om ni letar nya ridbyxor) men regler är regler och måste så klart följas. 

Reglerna om sponsormärkning finns att läsa här: http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_25866/cf_559/Sponsorm-rkning.PDF

Hejdå Sundsvall

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag och imorgon blir det lite semester för mig och Belle. Jag lämnar Sundsvall och åker ner till Stockholm, och Belle slipper mig i två dagar. Det tror jag blir bra för henne, lite extra vila efter dagarna med träning och tävling, och lite extra uppladdning inför den kommande veckan med två dagars tävling i Bollnäs. Där har vi inte varit förut så det blir kul att åka på en ny klubb :) Klasserna blir MsvC:1, MsvC:2 och MsvB:4.
 
Beräknad hemkomst är torsdag kväll, så på fredag är jag tillbaka i sadeln igen :)
 
 

Bilder Östjämten

Kategori: Bilder och filmer

Halli Hallå!
 
Här kommer lite fler bilder från Östjämten, fotade med mobil eller digitalkamera så färg och skärpa är väl inte de bästa men det är ju alltid kul med lite bilder! 
 
 
 
 
 
 
 
 

RK Östjämten 7/7

Kategori: Tävling

Halli Hallå!
 
Starttiden för oss var 17.42 vilket ledde till sovmorgon för min del och Belle hann vara ute länge i hagen innan vi åkte från stallet vid halv tre tiden. Så sent har jag nog aldrig åkt till en tävling.
 
När vi kom fram så prickade jag av mig i sekretariatet, bytte om och sedan blev det dags att lasta ur och klä på Belle. Vi var inne på framridningen klockan fem ungefär, vilket kändes som en lagom tid för en lugn framridning för att hon skulle komma igång i kroppen ordentligt och dessutom skrittpausa. Gjorde inga speciella rörelser, mest "jogging" i både trav och galopp och tempoväxlingar/ändra steglängd. 
 
Vi startade sist i klassen och gick ut i collectingringen när det var två före. Där inne blev det samma ridning som på framridningen ungefär.
 
Inne på banan var planen bara att rida igenom programmet, med tanke på att vi inte varit igång så länge och att det var över två månader sedan vi var inne på en tävlingsbana. Efter hälsningshalten var jag mest glad över att vi kom igenom programmet med ett hyffsat flyt och att det gick bra :)
 
Resultatet blev 294p, 65,44% och seger, wihoo! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag-lördag-söndag

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
I fredags red vi för tränare för första gången på jag vet inte hur länge. Perfekt med någon som kollade på oss och få lite pushning och hjälp. Jag behövde någon som såg till att jag red ordentligt och Belle behövde en ryttare som red bra. Det var lite jobbigt i början men ju men gick bättre längre in i passet. 
 
I lördags skrittade jag först i skogen och red sedan lite på planen, hade rätt bra koll på det mesta redan från början tack vare passet dagen innan. Behöver jag ens säga att jag hade träningsvärk i både ben och mage efter två dressyrdagar? Haha det är jobbigt att rida.
 
Igår så var vi på tävling för första gången sedan slutet av april. Vi var upp till RK Östjämten som ligger i Hammarstrand. Längre inlägg om det kommer. Efter tävlingen åkte vi och hälsade på min gamla ponny Da Capo som bodde knappt fem minuter från ridklubben. (Han tävlade i lördags och vann en klass!! Bästa ponnyn). Han stod i en jättestor hage med en massa gräs tillsammans med några hästkompisar och bara myste. Sen var han mer intresserad av att äta gräs än att prata med mig men det var väl inte allt för oväntat haha. Han hade hur som helst inte kunnat fått ett bättre hem än vad han har nu vilket känns superbra!
 
 
 
 

Söndag 7 juli

Kategori: Allmänt

Idag har jag tävlat...
 
 
Och hälsat på bästa ponnyplutten...
 
 
 

Torsdag 4 juli

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Tisdag: Ridning på nya banan
Onsdag: Skritt nedre-övre-nedre
Torsdag: Ridning på plan
 
Igår började Gatufesten här i Sundsvall och jag var där med tre kompisar. Vi kollade på folk, lyssnade på ett inte allt för bra coverband i ett öltält och hade allmänt trevligt. De passade på att åka en snurra runt karusell också, jag nöjde mig dock med att stå bredvid och vara väskhållare. Och det är inte för att jag inte gillar karuseller, det är ju skitkul. Men jag ska till Stockholm och Gröna Lund nästa vecka så då kände jag att jag lika gärna kunde vänta några dagar till på att åka roliga karuseller (plus att jag hellre åker saker som sitter fast på ett och samma ställe och inte var ute och åkte på en väg några timmar innan haha).
 
Det var inte så många artister igår, det är fler idag och fre-lör, men dock ingenting som jag tycker det är värt att betala för att se (knappt nåt jag ens vill se) så efter tre år med tredagarsbiljetter blir det ett uppehåll och förhoppningsvis blir det bättre bokningar nästa år. Dock lär jag säkert höra diverse artister ändå då det alltid brukar höras musik från stan hem till mig.

Måndag 1 juli

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Ny vecka, ny månad. Hela helgen har i stort sett spenderats på stallet och hopptävlingarna. Vädret har varit på bra humör (dvs inget regn och mkt sol) och jag vill tro att min hudfärg gick från "kritvit" till "vit" efter x antal timmar i solen. Det här med att lyckas bli brun är inte riktigt min grej...
 
I lördags blev det som sagt vila för Belle och igår blev det ridning, tog på kandaret för lite variation och så blev det ett litet dressyrpass. Mycket jämnare överlag jämfört med tidigare dagar, men fortfarande lite ovant med jobb efter ett ganska långt uppehåll.
 
Förutom hopptävlingarna på hemmaplan har jag kollat resultat från Umeås dressyr (och upptäckt nya funktionen i Equipe som visar bästa resultat man gjort i klassen, har dock inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte haha), det blev några rosetter till Sundsvall vilket ju alltid är kul!
 
Idag ska hästarna lunchfodras av mig, och det blir nog ett litet dressyrpass för Belle. Vi passar nog på att rida ut först eftersom vi hållt oss utanför stallet i helgen för att slippa rida förbi allt tävlingskaos på gräsbanan och uppe på ridklubben.