missbelinda

Smörja #2

Kategori: Utrustning

Idag har jag smörjt och snyggat till ännu mera lädergrejer. Två träns och en lädergrimma var planerade att snyggas till, sen kom jag på att jag lite extra tyglar, ett extraträns och stigläder bland hästgrejerna här hemma. Så jag tänkte att det är lika bra att fräsha upp dom grejerna också. :)

Jag har använt TIB lädersåpa, och den ska tydligen fungera på andra saker än läder också. Typ kakel och luckor. Så står det i alla fall på den stoora burken som står på golvet i mitt rum just nu.

Om den passar till annat än lädergrejer kan jag inte svara på då jag bara använt den till läder. Men det är nog inget problem att använda den till annat också. Gott luktar den i alla fall! :)

 

Efter lädersåpan har jag smörjt in allting med någon random läderfett/impregnering som jag hittat här hemma. (Den är säkert flera år gammal, och har inte använts så mycket tills vi skaffade häst och började samla på oss lädergrejer. Passar till det mesta den också, skor, skinnmöbler, ridutrustning mm).

Sen får det torka in ett tag innan allt överflödigt torkas bort och jag sätter ihop tränsen igen.

 

Jag kommer ihåg de tidiga åren i min karriär, när jag knappt kunde snurra ihop ett träns och precis lärt mig skillnaden mellan en hög och låg nosgrimma. Nu är det ett minne blott, och jag blandar ihop tränsdelar med varandra helt utan problem att sätta ihop allting korrekt igen! :)

Fast jag skriver alltid upp vilka hål nosgrimman och sidostyckena är på, annars kan det bli lite svårt... :P

Kommentarer


Kommentera inlägget här: