missbelinda

Globen here I come!!

Kategori: Allmänt

Tågbiljetter är fixade och hemskickade, hotell bokat, biljetter betalade och väntar på att hämtas!!

Vi åker ner på fredag morgon och kollar på allt den dagen. På lördagen blir det till att kika på dressyren på morgonen för att sedan åka in till stan och kika i affärer innan det bli dags att åka hem igen. Det ska bli skönt med en mini semester, missar dock två lektioner (spanska och psykologi) men eftersom jag vet om det i så god tid så känns det inte som att det är något större problem.

Shoppa hästgrejer ska jag göra, det blev inte så mycket handlat sist vi var där (2008) men nu behöver Belle i alla fall en ny dressyrgjord, och jag vill ha ett nytt fint vitt schabrak, och jag har alltid drömt om ett vitt fleecetäcke med bogspänne fram, kanske inte den mest nödvändigaste prylen, men ack så snyggt!


http://shop.textalk.se/shop/2206/art6/253356/253356-origpic-647327.jpg
Typ ett sånt här täcke, fast vitt och utan brodyr alltså.
(bilden kommer från Exlusiv Horse Wear)

Sen så skulle jag behöva shoppa ett par vinterskor till mig själv också, har inte hittat några jag vill ha här i Sundsvall, så jag hoppas på mer tur i huvudstaden. :)

KM

Kategori: Allmänt

Nu har jag anmält mig och Belle till årets KM.

Måste rida LA:6 som KM klass för vi är "för bra" för LB:2. (Har man ridit över 60% i la:6 så måste man rida den istället). Rider förmodligen msvb:3 också, fast utom tävlan. :)

Måndag

Kategori: Allmänt

Dagen började med att motvilligt kliva upp ur sängen, måndagsmornar är nästan värst, för då har man ju haft två dagar att sova en massa på, och det är ju trevligt att fortsätta med det. (fast igår hade vi utsläpp, så då blev det inte mycket till sovmorgon).

Nu är det en ny period i skolan, så två 50p kurser är slut så idag började engelska B och imorgon blir det psykologi A, annars är det samma ämnen som innan: Spanska steg 4, Naturkunskap B och Idrott & Hälsa A. Det är skönt med blockläsning, inte så många ämnen samtidigt. :)

Var hemma från skolan strax före fyra så då blev det till att äta och göra ingenting en stund innan jag for till stallet. Började med att mocka och borsta åt Dacce (som trots minusgrader typ dygnet runt hittat en lerpöl att rulla sig i, i den annars halvfrusna hagen, ja han kan lyckas med det mesta), när han var ren så fick han gå in i boxen igen för han hade vilodag.

Sedan klädde jag på mig och Belle för en uteritt i halvmörkret, öste på med reflexer (som vanligt, hellre julgran än påkörd liksom, dessutom är det ju kul med reflexer!!). Skrittade nedre och övre, tog väl runt 40 minuter. Sedan mockade jag till henne och fixade maten till båda.

Ja, det var väl dagen. Snart ska jag kika på sista avsnittet av Lite Sällskap på 5an, tycker att Filip och Fredrik är riktigt roliga, och programmet är kul. :)

Heldag på stallet

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats på stallet sedan 12, har hunnit med att luncha hästarna, rida en riktigt fin häst (min, vem annars? :P), badat och klippt den fina hästen och byggt dressyrbana till morgondagens lokala dressyrtävling, fast jag ska inte vara med. Har varit hemma i typ 2 timmar nu, och ska strax tillbaka för att kvällsmata hästarna. :)

Flickorna på Klitteholm

Kategori: Allmänt

HÄR finns veckans roligaste klipp! Haha

Spanskastudier

Kategori: Icke hästrelaterat

Nu kommer ett inlägg för alla medlemmar i intresseklubben ;)

Nu ska jag sova, imorgon har jag bara en lektion, men skulle när som helt byta den mot flera andra. För det är nämligen spanskaprov, uscha. Men det känns som att jag kan det hyffsat i alla fall, och nu när jag ska sova så sjunker det förhoppningsvis in lite bättre inne i huvudet också.

Fast en kul sak med morgondagens skoldag är att det är maskerad för alla som vill klä ut sig, dock ingenting som jag hakar på, men självklart att se alla andra. Fast jag kan ju låssas att jag klätt ut mig, "Halvstressad spanskaelev" räknas väl också som kostym? :P

Förutom att jag har ett prov som måste göras så har jag en film kvar att kolla på av de tre jag hyrde i fredags, för det är ju en vecka sedan så det är dags att lämna tillbaka dem. Fast det är ett helt okej "måste" om jag får säga det själv, lite som en morot för att orka gå till skolan och skriva provet också.

Jag har egentligen ingenting emot prov, varken skriftliga och muntliga, men just spanska känner jag mig rätt less på, har haft det sedan andra terminen av sexan så det är några år nu. Men men, i januari är denna kurs slut och jag är klar med mina 200 poäng språk.

Jag hade faktiskt kunnat bytt bort spanska steg 4 som jag läser nu, till steg 1 i något annat språk, men då hade de språklektionerna lästs på vårterminen och då hade de krockat med specialidrotten som jag valt som eget val, och det vill jag ju inte. Det är ju klart att jag vill ha skoltid för att satsa på ridningen! Skitbra att man kan göra det ju! Så jag får offra mig lite, för att kunna ha specialidrott (alltså ridning) så får jag stå ut med ett till steg i spanska.

Adios!

Posten

Kategori: Allmänt

Med posten idag kom två saker till mig, den ena var nyaste numret av Hästmagazinet, och det andra var bilderna jag beställt. :)



Han är så söt min lilla ponny! <3

(Fotograf: www.jennystaaf.com)

Just nu

Kategori: Allmänt

Jag har just nu lunchrast+håltimme tills 14.30 (som alla andra onsdagar) så nu sitter jag hemma och gör lite olika saker på samma gång:

- Lyssnar på musik

- Bläddrar i spanskapapper

- Håller koll på resultaten från "Svenskt avel och sportchampionat 2010" tack vara Equipe, blir kul att se hur det går.

 

Sen har jag idrott, "Boxersice" eller nåt tror jag det kallas, det är i alla fall som styrketräning/cirkelfys fast man har boxningshandskar och har lagt in boxningsslag i övningarna. Kanske inte den roligaste idrotten, men men...

Bilder :)

Kategori: Allmänt

Jag har beställt bilder på mig och Da Capo från en tävling vi var på för två år sedan. Kom på att det skulle vara roligt att ha lite proffsigt snygga bilder på oss, och inte bara de halvdanna som knäppts hemma med våran digitalkamera från stenåldern.

God morgon

Kategori: Icke hästrelaterat

God morgon!
Dagen börjar med spanska, inte världens roligaste ämne om man säger så, men jag kämpar på och längtar tills kursen slutar om några månader! :)
Sedan är det svenska c och jag ska hålla tal om att återinföra prispengar på ponnytävlingar. Kanske inte något som mina klasskamrater är så insatta i, men de står nog ut med att lyssna på det i några minuter. thihi

Årets Häst 2010

Anna vill ha!

Kategori: Allmänt

Hittade detta inlägg i Hippsons prylblogg och blev helt kär!

Supersöta Hello Kitty schabrak från Equiline, bra kvalité och jättegulligt. Kan det bli bättre?



(Bilden är lånad från www.hippson.se)

Glöm inte bort!

Kategori: Allmänt

Ohästig fredagseftermiddag

Kategori: Allmänt

I går var det bomträning på morgonen (som gick väldigt bra, kul med variation!) Så stallet var ju redan avklarat när skolan slutade strax före klockan två.

Så eftermiddagen spenderades på stan, och jag köpte ett par nya hörlurar till min mp3 för det är glapp i de jag har. Sedan funderade jag länge på ett par skor som var på rea, men kunde inte bestämma mig om jag ville ha dem eller inte. Jag hann också hyra tre filmer (The last song, Youth in revolt och Invention of lying) och låna några böcker på biblioteket.

Väl hemma väntade middag :) och efter lite konsultering med övriga familjemedlemmar så tog jag bussen ner till stan igen och köpte skorna (eller stövlar är det ju faktiskt) som jag velat över, hann också med att köpa en rutig skjorta och en t-shirt med hästtryck på, båda från HM. Det var nästan helt tomt på folk då, inte så konstigt med tanke på att klockan var 18.45 och typ allt stänger klockan 19. :P

Just det! Jag testade en ny glass på McDonken också, McFlurry Magnum Brownie hette den. Väldigt god, men lite för mycket chokladsås om jag ska vara petig. Rekommenderas till alla choklad- och glassomaner! :D

Hopptävling

Kategori: Allmänt

Idag var jag på stallet vid 9.30 för jag skulle rida ut med en kompis.
Hann mocka till båda mina hästar innan vi begav oss ut i kylan, vi red nedre och sedan nedre tillbaka igen, för det ligger två granar (stooora granar, inga gulliga julgranar) i vägen på övre, så där går det inte så bra att rida.

Jag använde mina ridtäckbyxor för första gången denna vinter (ja, jag kallar det vinter trots att det bara är oktober), det var varmt och skönt. Fleecevantar hade jag också, så jag frös inte alls! :)

Sedan red jag Dacce på framhoppningen, han var pigg och glad. Hade tagit av mig täckbyxorna nu, både för att det börjat bli varmare och för att jag visste att jag skulle rida lite mer aktivt, inte bara sitta still. Fleecevantarna behöll jag, och det är jag glad för. Tycker inte alls om att frysa! :)

Sedan gick jag upp till klubben och satt i sekritariatet för ponnyhopptävlingarna. Satt där rätt länge och var glad att jag fick funktionärslunch (pastagratäng) för jag hade inte ätit något sedan frukosten strax före klockan 9. Det var rätt rushigt där ett tag, det är klasser som ska bytas, och startlistor som ska skrivas ut hela, hela tiden. Lite skillnad mot en dressyrtävling då man nästan somnar i sekritariatet ;)

Som tur är känner jag mig rätt haj på equipe, så det mesta fixade jag utan att behöva hjälp av de andra som var där, däremot vågade jag inte använda kassapparaten, det överlämnade jag till de andra. :)

---

I morgon ska jag vara banpersonal, mycket roligare tycker jag för då kan man ju titta på alla söta ponnysar! :)

Hööks besök

Kategori: Allmänt

På väg hem från stallet åkte vi förbi Hööks, för jag var sugen på att kika på lite hästgrejer, hihi.
Blev inspirerad av deras rosa grejer på hemsidan också, men tyvärr inget som passar Belle, och reflexer har vi en massa av redan. Men på en affisch inne i affären fanns också en jättesöt rosa mössa med texten "I love my horse", den hade jag köpt på direkten om det hade funnits någon! Dock var alla slutsålda, och hon som jobbade där sa att de var slut från lagret också (och det förstod jag ju eftersom de inte fanns att beställa på hemsidan när jag kollade där). Så det var lite synd, inte för att jag verkligen behövde en ny mössa, men den var så himla söt så jag hade gärna haft den och varierat med den andra mössan jag har just nu. :)

Vi frågade om vinterridbyxor också, inte täckbyxor för det har jag. Men ridbyxor i softshell och med fodring av något slag. Det fanns inga inne nu, men skulle komma in om några veckor. Så då blir det ett till hööks besök. :)

Fredagens morgon

Kategori: Allmänt

I morgon har jag sovmorgon till 13.00 och firar det med att åka till stallet tidigt för att vara med på bomträning klockan 8.00. Lite tidigt kanske, men å andra sidan sitter jag fortfarande hemma idag, för skolan har inte börjat för dagen. Och jag får sova på lördag istället.

På söndag ska vi släppa ut hästarna, och sen ska jag vara banpersonal på klubbens lok/reg ponnyhopptävlingar. :)

Hööks gillar rosa!

Kategori: Allmänt

Kikade nyss in på Hööks hemsida och hittade denna kampanj. Jättekul att de stödjer Rosa Bandet och cancerforskningen. Men rosa-nörd som jag är måste jag faktiskt "klaga" lite på att det var för få rosa produkter. Och ingen av grimmorna fanns i x-full, så tyvärr kan inte Belle få en ny, i så fall hade hon fått den med ludd på, den var finast! :)

Men alla som gillar rosa och har hästar med små huvuden borde kika in där, bra pris på fina grimmor!

Dagens klubbhoppning

Kategori: Allmänt

Kategori: Stor häst
Arrangör: Sundsvalls RK
Typ av tävling: Klubb
Klass: 75 cm
Bedömning: Hoppning i två faser
Grundomgång: 4
Häst: Miss Belinda


Idag har jag och Belle hädat mot vår dressyrreligion, hihi

Klubbhoppning stod på schemat, 75 cm högt.

Var på stallet vid 12 och byggde bana med en massa andra tävlingsdeltagare. Den var inte så svår att lära sig, och när den var färdigbyggd och memorerad åkte vi till Belle. Hann med att mocka innan jag tog in hon från hagen. Sedan red jag upp till ridskolan. Då var nr 9 inne på banan och det kändes som alldeles lagom framridningstid eftersom jag var nummer 22.

 

Red fram i paddoken och där var det mycket hästar och ponnysar, många som inte hade koll på ridreglerna och hjälpredor som stod i vägen på banan. Belle blev lite yr för det var en häst som började hoppa och skutta och hon visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen då. Men när vi väl fick komma in i ridhuset där det var framhoppning så lugnade hon ner sig igen.

 

På framhoppning var det också ganska rörigt, då det inte var många som hade koll på ridhusreglerna. Men det gick bra ändå. :)

 

Hoppade några gånger på alla hinder och sedan var det dags att gå in på banan, där blev det lite spänt men jag tror att vi båda taggade till lite också. Så där var vi alltså, dressyrekipage som inte hoppat en hel bana sedan december 2008. Runt banan kom vi i alla fall, tyvärr rev vi näst sista hindret i grunden så det blev ingen omhoppning, lite tråkigt men det är ju sånt som händer. Superkul var det i alla fall, och det är ju huvudsaken! :D

 

Nästa gång vill jag hoppa högre, för 75 cm kändes inte så högt när vi var inne på banan så jag tror nästan att de hinder vi hoppat på utebanan har varit något högre. :P

 

Nu är det ju så gott som slut på dressyrtävlingar, så jag tror det är dags att försöka hoppa lite mer kontinuerligt nu. Det är ju både jättekul och bra träning!

Assassin

Kategori: Icke hästrelaterat

På min skola är vi lite speciella.
Sedan i måndags pågår en mordjakt...

Fast det är inte så hemskt som det låter, ingen dör ju på riktigt. Dock kan en låssasdöd vara tillräckligt hemskt för en lekfull person med vinnarskalle (typ jag). Än så länge lever jag i alla fall, vilket känns bra. Mördat två personer har jag också gjort, två naturare. hehe

Att leka på skolan är ju en nödvändighet för att inte deppa ner sig helt om det känns som att man har mycket att göra, för oss som dessutom har ca två timmars lunchrast (alltså tid att göra något kul på) passar det extra bra att smyga runt på skolan och leka runt lite.

Det är jättekul att några lekfulla personer har dragit igång detta, och jag tror vi är runt 70 personer som är med, och min skolan är en sån skola där nästan alla känner igen alla (jag gör det iaf), så då går det ju alldeles utmärkt att leka! :D Och har man inte koll på vissa personer så får man det efter ett tag, eftersom alla deltagare går i olika klasser, så det gäller att känna någon i sitt offers klass om man inte vet vem det är, eller snoka lite på facebook och se om man hittar han eller hon där.

Så det är ju nästan som en lära känna varann lek, och säger man så låter det ju inte lika hemskt med en mördarlek på skolan, eller assassin som den heter. ;)

Just nu

Kategori: Allmänt

Vad gör Anna just nu?

Jo hon ligger på sängen och lyssnar musik och läser gamla trådar på Bukefalos om borttagandet av prispengar på ponnytävlingar.
Varför kan man fråga sig.
Jo, för att hon ska skriva en argumenterande artikel om detta och vill ha lite inspiration.

Vad tycker Anna om detta?
- Anna tycker att prispengarna borde införas igen! Det har inte blivit billigare att tävla, snarare tvärtom och hederspriserna är inte alltid något att hänga i julgranen. (Fick förra året ett par ridbyxor i storlek 160 eller nåt, det var några år sedan jag kunde ha den storleken...)


Snart

Kategori: Allmänt

Snart bär det av till stallet.

Det ska ridas och fixas, och så ska vi ta in alla hästar och ge dem eftermiddags mat. :)

Jag vet inte riktigt vart jag ska rida, men det blir nog på nån av uteplanerna, för jag tycker att man ska passa på att rida ute så länge det går. Snart blir det för mörkt, för kallt och för halt och snöigt och då har man inget annat val än ridhuset om man ska träna lite grann.

---

Årets Häst 2010 Klicka gärna! :)

På söndag

Kategori: Allmänt

På söndag är det som sagt klubbhoppning och startlistorna kom tidigare i veckan. Det är 25 starter i min klass och jag startar som nummer 22 så det känns skönt att jag har god tid på mig att gå banan och sedan göra iordning mig och Belle innan det är dags.

Funktionär ska jag vara också. I klassen efteråt (kom på nu att det kanske blir lite tight?! Men det löser sig nog) Domartorn står det på mig och en annan tjej, vet inte riktigt vad vi ska göra, men antar att det ska speakas och tas tid. Har inte tagit tid på hopptävling förut, men det går säkert bra. Lite jobbigt bara att det är idealtid, och då måste man ju räkna lite också så man får reda på vem som var närmast. Jag som jobbade klart med all min matte redan i ettan, men det går säkert bra ändå. Lite plus och minus kommer jag nog ihåg. :P



Dressyrhästen ska bli hoppehäst! :)

Reflexjakt

Kategori: Allmänt

I onsdags var jag på reflexjakt. En mycket spännande upplevelse! Fast nä, nu ljuger jag lite grann. Spännande kan jag inte påstå att det var, men en kul grej och rätt välbehövligt. :)

Jag tog nämlingen fram alla hästreflexer vi har (ben, brösta, västar) och hängde upp dom på en bärbar tvättställning och västarna på två stolar. För att sedan lysa på dem med en ficklampa när det blev mörkt.

En kul grej för att kolla om det var dags att byta ut någon. För här i Sundsvall börjar det bli mörkt redan vid sex/sju-tiden på kvällen, och då gäller det att man har reflexer på sig för att synas, inte bara till häst utan även vid andra tillfällen, tex hundpromenader.

Sagt och gjort, jag lyste på dem från alla möjliga avstånd och vinklar och upptäckte att det var ungefär som jag gissat, de som var två år gamla var sämst, och de jag började använda förra året var bättre. Den älsta reflexvästen var inte heller så bra så den ska ersättas.

Så jag valde att slänga de som inte fungerade lika bra och nya skall införskaffas när tillfälle kommer. För jag anser att reflexer är något man ska kosta på sig att ha. För det är viktigt att synas när man är ute i mörkret!

Sen blir det så klart lättare att komma ihåg reflexer om man som jag tycker att det är kul att klä på sig som en julgran när det börjar bli mörkt.
Men även de som inte tycker att reflexer är lika skoj borde ta sig tid att klä på sig, inte bara för sin egen skull, utan för eventuella mötande bilister eller andra ekipage som kan bli skrämda om de inte ser att det är någon på väg.


Vad vill jag säga med detta då?
Använd reflex nu när det tyvärr blir mörkare och mörkare ute!!

Årets Häst 2010 Klicka gärna! :)

Dagens hästning

Kategori: Allmänt

Hehe, hästning, är det ens ett riktigt ord? :p

Idag ska jag i alla fall rida ut i skogen. :)

Snart är det dags för mig att pysa till skolan, idag har vi Religion A. Rätt intressant faktiskt.

Hoppning på söndag! :D

Kategori: Allmänt

På söndag är det som sagt klubbhoppning. Jag är peppad! Ska bli kul att göra någonting som vi inte annars inte gör så himla ofta.

75 cm blir det. Högsta hoppklassen hittils (fast vi har bara klubbhoppat två gånger innan, och det var ett tag sedan.
Har smygkollat på de två rosetterna vi fått för att ha koll på datumen, och den första gångern var 20 april 2008, och den andra var 29 december 2008. Så det är ju på tiden att vi är med nu till helgen.

Dom gångerna var det 60 cm högt och Clear Round, nu är det 15 cm högre och annan bedöming, det är två faser med idealtid i den andra. Det känns skönt att ha en chans på placering utan att behöva rida som en dåre. För ja, det är klart jag är sugen på en tredje hopp rosett med Belle, men vi får se hur det går. ;)

Jag är rätt nöjd om jag kommer ihåg banan också^^

Det är banbygge kl 12.00 (så står det iaf på en lapp jag såg på ridskolan), och det betyder sovmorgon, hihi. Rätt stor skillnad gämfört med en dressyrtävling som ju måste börja tidigare för att inte hålla på hela dagen, då är det upp tidigt som gäller, och sedan ska det knoppas och fixas innan start (jag brukar knoppa på klubbtävlingar också, det är snyggare och så går det snabbt att fixa). Ojoj, man kanske skulle blivit hoppryttare istället, tänk så mycket tid man skulle få över efter en tävlingsdag.

Kan ju avsluta med en hopp-inspirerad bild, dock inte på Belle, utan "min" gamla ridskolehäst Cosmos. Världens schysstaste att hoppa med, och en hejjare på dressyr också, vi fick många rosetter från nästan alla klubbtävlingar vi var med på. Tyvärr bor han inte längre här på jorden, utan springer omkring på molnen och busar med en massa andra snälla hästar som fått avslutat sitt liv för tidigt.

Seger i 90 cm, första gången jag hoppade så högt på tävling.
:D

Årets häst!

Kategori: Allmänt

Precis som alla andra är jag med och tävlar i årets häst tävlingen som Libresse har. Det skulle ju vara skitkul att få åka till GBG horseshow, och extra kul att få se hur det ser ut i stallarna där.
Sen så är ju jag en sucker för alla rosa saker som finns överallt, så just därför skulle det vara extra kul att vinna.

Så klicka gärna på bildlänkarna lite längre ner på höger sida, då skulle jag bli glad! :D

Omställning

Kategori: Allmänt

Idag har jag en vecka på mig att börja leva som en hoppryttare, tänka som en hoppryttare, rida som en hoppryttare, äta som en hoppryttare, sova som en hoppryttare... Ja jag tror ni fattar vinkeln.

På söndag är det klubbhoppningsdax, kul ska det bli. Dock måste jag göra ett undantag för mitt nya tänk tisdag och onsdag, för då är det Ia träning, och då tror jag att jag behöver dressyrdelen av mig själv.