missbelinda

Onsdag morgon

Kategori: Allmänt

Halli hallå. Klockan börjar närma sig halv nio och jag har redan varit vaken i lite mer än två timmar.

Varför denna tidiga uppstigning? Jo, det var utsläppsdags, som vanligt varannan onsdag. Idag var det ljusare än vanligt ute trots att det är så tidigt, och runt 0 grader så äntligen börjar det väl gå mot vår här i Sundsvall också :)

Belle fick vila idag, och får gå och lata sig i hagen hela dagen. Förhoppningsvis blir det lite sol snart så hon kan sola sig lite, det ser så mysigt ut när hästarna står i sina hagar och njuter av solen :)

Bloggflytt

Kategori: Allmänt

Fast inte för min del...

Det är Havrepappa, som tidigare bloggat på Hippson men kommer nu finnas hos Tidningen Ridsport istället. Både på hemsidan och i tidningen.

Dock tror jag inte att det blir nån större skillnad för alla läsare, texterna lär vara lika roliga och träffsäkra som vanligt :)

Väskor

Kategori: Utrustning

-Tidsinställt-

Prylbloggen hos Hippson har lagt ut många olika bilder från GHS. En av bilderna ser ni här nedan, och en av väskorna blev jag väldigt förtjust i. Det är den som är längst ner till vänster. Lagom stor och fräckt mönster tycker jag! :)
http://www.hippson.se/obj/docpart/8/813ce5c2eeb2c8d80543abf98c84dc4b.jpg

Bilden kommer från bildspelet i detta inlägg

Krock

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

I april kommer Kristian Anttila till Pipeline här i stan. Skoj! :D

Fast tyvärr är jag förhoppningsvis inte hemma då. Det krockar nämligen med Vännäs tävlingar, och dit åker jag gärna igen. Trevliga tävlingar där, och att jag kom hem med två blå rosetter gjorde väl inte direkt upplevelsen sämre :P

Jag får helt enkelt vänta och se Anttila någon annan gång istället.

Apropå krock med tävling så har jag i alla fall sett att det inte är nån tävling som krockar med Gatufesten i sommar, så det är ju bra! :) Det skulle ju vara tråkigt att missa det enda "stora" eventet som händer här hemma i stan liksom.


Vännäs förra året

Dagen

Kategori: Allmänt

Efter skolan idag gick jag till tandläkaren, inte för att kolla tänderna, det gjorde jag i tisdags. Det jag gjorde där var att hämta ut min tredagars biljett till årets Gatufest som jag fick för att jag var den enda på hela dagen som inte hade något hål! :D




Fast nää, nu hittade jag på lite. Inte det om att jag var hålfri, men det där om att ingen annan var det stämmer inte. Biljetten vann jag i en frågeslinga som folktandvården hade där i början av förra veckan. (Det var 19-års kontroll för hela stan så det var bland annat en frågeslinga, goodiebags med tandkräm och tandborste och lite information)

Efter tandläkaren gick jag vidare ner på stan och kikade lite där, gick bland annat in på hästaffären och köpte en pälsglans för det var 50% på typ allt där. Den är av märket Leovet (samma som jag vann i en bloggtävling i slutet av förra året) och passar till fuxar och bruna hästar. Blir spännande att se hur det fungerar. Det jag har just nu är jag i alla fall väldigt nöjd med, det är dock inte exakt samma för det jag hade sen innan är det sidenproteiner i.


Bild kommer inom kort
Den röda flaskan innehåller romersk kamomill speciellt framtagen för bruna/fuxar.
Innehåller även UV skydd. 500 ml.


(Bild och text kommer från Ryttargarden.com länk)


Ridningen blev utomhus, på nedre och övre rundan.

Prylar

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Nu när Göteborg Horseshow är över så finns det en sak som är rolig att göra (något man även kan göra efter Globen, Falsterbo osv).

Nämligen att kolla på en massa bloggar (och bukefalos) för att se alla snygga grejer som har köpts. Kanske ser man nån produktnyhet som inte kommit ut i nån affär hemma än, eller så blir man inspirerad av olika matchningar.

Vad jag köpte i Globen går att läsa här

Mjukisbyxor

Kategori: Utrustning


(Bild härifrån)

Dessa byxor kikade jag på när jag var i Globen, blev lite sugen på att köpa, mjukisbyxor är ju alltid bra att ha liksom! Speciellt ett par som är lite snyggare (alltså inte urtvättade haha) att ha tex i skolan.

Nu finns de att köpa här: http://www.supporter.ridsport.se/default.asp för 395:- om någon skulle vara sugen. Det finns också en matchande munkjacka, pikétröja och t-shirt.

Om det inte vore för att jag beställde ett par mjukisar samtidigt som jag beställde min studentmössa så hade jag helt klart varit sugen på att köpa dessa!

Hehe

Kategori: Bilder och filmer

Utomhus

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Idag är det hoppträning i stora ridhuset från lunchtid tills kvällen, och det är lektioner fram tills klockan sju, så för att inte behöva komma hem allt för sent, det är ju trots allt fredagsmys på kvällen ;) så blir det en uteritt. Jag hoppas att det är bra väder och underlag så vi kan ta oss fram i alla gångarter.

Fulla klasser

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Anmälan har varit öppen i några dagar och redan är 3 klasser fulla till Färstas tävlingar i mars/april. I de andra klasserna är det mellan 1 och 5 lediga platser kvar. Jämfört med andra tävlingar så tog det ändå ganska lång tid tycker jag, men det beror nog till stor del på att få visste när proppen till denna skulle komma och när anmälan skulle öppnas.

Nu tycker jag att fler klubbar kan lägga ut lite proppar så jag kan kolla vad det är för klasser och planera lite. Fast jag har ju ett hum om vilka klasser som brukar finnas på de flesta tävlingar, men det är ju alltid kul att kolla vad det är för domare och sånt :)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Nu var det nån dag sen jag skrev men tro inte att jag gått och gömt mig under en sten eller kanske startat någon ny hoppblogg efter lördagens aktivitet. haha

I tisdags gick jag upp till ridhuset, aldeles ensamma var vi. Förutom att det stod typ sju sockerbitshinder där inne, grr... Aja, red lite kringelkrokar runt dem istället, fast det är ju klart bättre när det är tomt.

Igår hade vi utsläpp, och det blev ingen ridning för jag började tidigare än vanligt.
Idag red jag i ridhuset, och det kändes lite lagom ringrostigt, tur det är träning i helgen så det blir lite ordning på oss igen :P

Syket - Let it heal

Kategori: Musik

-Tidsinställt-

Anmälning nr 2

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Årets första tävling
Lok/reg meeting hos Sundsvalls FRK. Dock blir det inget meeting för min del på grund av "Anmälan nr 1"  för tävlingen är nämligen 31/3-1/4. Men på söndagen har jag anmält mig till MsvC:2 och MsvB:2.
Både proppen och att man kunde anmäla sig dök upp igår kväll, och jag upptäckte det genom att läsa på en blogg. Annars hade jag fortfarande varit oanmäld just nu. Lite förvånande att proppen dök upp just igår, bara några timmar efter jag kollat på tdb och inte sett den, och på kvällen när jag var ute och red så pratade vi om när de skulle lägga ut den...
Aja, huvudsaken är att jag hann anmäla mig innan klasserna blev fulla (det är redan nu 10 i båda klasserna, maxantalet är 20).

Anmälning nr 1

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Högskoleprovet 31 mars.
Det blir första gången för mig och jag har väl inte högre förväntningar än att jag hoppas att jag hittar till rätt sal och förstår hur man ska fylla i svaren på frågorna. Hur som helst så ska det bli kul att göra :)


(bild från en av ULKarna, det var den "pluggigaste" bilden jag hittade haha)


Måndag kväll

Kategori: Allmänt

Halli hallå bloggen!

Idag blev det en uteritt med två stallkompisar. Vi red nedre och övre i skritt, trav och galopp :)

Jag har gjort andra saker denna kväll också, men det kommer upp som tidsinställda inlägg imorgon.

God natt!

CirkusBelle

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Gammal bild från 2008



Efter att ha posat med rosetter en stund blir lilla fröken Miss Belinda, 6 år gammal lite uttråkad och vill hellre gå in i stallet istället :P

Hihi

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

I lördags fick dressyrhästen leka hopphäst.

Det var en av få dagar som jag faktiskt hoppades att det skulle finnas lite skräp (dvs bommar) i ridhuset för jag var lite sugen på att hoppa lite. Tog hoppsadeln när jag gjorde i ordning också, så att vi skulle vara rätt klädda ifall nån skulle ha glömt en bom eller två där inne.

Jag fick faktiskt rätt, på ena långsidan fanns en liten cavalettiserie med några upphöjda bommar på sockerbitar, den byggde jag om till ett litet kryss på ena långsidan, och på andra sidan blev det en bom rakt över två sockerbitar. Kanske ska säga att höjderna inte var direkt höga, sockerbitarna stod på "mellanläget" så ett kryss blir ju som en något upphöjd bom, och det andra hindret blev väl knappt ens 50. Hur som helst var det alldeles lagom för oss denna gång, inte för att vi tycker det är läskigt att hoppa - Tvärtom, det är ju skoj! :D Men med tanke på hur lite hoppning som (tyvärr) finns i vårat träningsschema så var det helt lagom för denna gång :)

Min lilla häst är i alla fall duktig på att hoppa, kul tycker hon också att det är!

Nä, nu längtar jag nästan mer till sommaren för att då står det ibland små hinder på nån av utebanorna som man kan hoppa över när det passar. (Fast är det alldeles för många hinder, på alla banor, samtidigt så kan jag bli lite sur. Vi dressyrisar vill ju också kunna rida utomhus i fint väder utan att behöva väja för en massa "skräp" som ligger över hela banan)

Måndag

Kategori: Allmänt

God morgon! (eller ja, förmiddag/lunch heter det nog när klockan börjar närma sig 11 hehe)

Just nu sitter jag hemma och jobbar med mitt PA, dvs: tittar på film och lyssnar på musik. Haha vad lat jag låter nu, men filmen är på mig själv och musiken är ganska noga utvald från spotify och detta görs alltså i studiesyfte.
Laddar upp en film på youtube så att min lärare ska kunna kolla på mig gör jag också, men den har blivit 20% klar på snart en timme så jag vet väl inte om den hinner klart tills det är dags att gå till skolan... Aja, det lär ju visa sig.

Igår var en lååång dag.
Först hade vi utsläpp, och sen blev det ungefär en kort mellanlandning hemma och sedan dags att åka mot stans andra ridklubb, Sundsvalls FRK för att kolla på clinicen med Bo Jenå. Det visades både hästar som tömkördes och hästar som reds, och man blir alltid inspirerad på nåt sätt av att kolla på fina hästar! :)

(under tiden jag skrivit detta har uppladdningsprocenten på filmen ökat till 23, yay!)

Igår fredag

Kategori: Allmänt

Halli hallå!

Igår red jag ut, och trots att klockan var över fyra så var det fortfarande ljust och fint ute. Snart sommar va?
Det blev den gamla vanliga rundan, först nedre och sedan övre :)

Jag kan ju passa på att berätta att fröken Belle har fått en ny och lite större vattenhink i boxen nu i veckan. Den är jättefin för den är nämligen rosa! :D

Torsdag

Kategori: Allmänt

Snart är ännu en dag över, men innan dess kan jag ju passa på att dokumentera den för kommande generationer. :P

Dagen började senare än vanligt med att hela skolan var på konsert med TV-spelsmusik. Det var inte fullt så knasigt som det låter haha. Det var en orkester som spelade några låtar från olika tvspel från olika år. Jag kände inte igen nån låt, men det var kul att lyssna ändå.
Det är Orvar Säfström (har varit med i bland annat Filmkrönikan) som har kommit på idén och han var med och pratade lite mellan låtarna. Så det var ju helt klart nåt annat än att lyssna på vanliga klassiska stycken och helt klart roligare än operan vi var på i höstas :)

På eftermiddagen var det filmkunskap och då fick vi kolla på Pulp Fiction.  Alltså blev det en 2,5 tim lång lektion i form av en lagom snurrig film.

Efter skolan så blev det stalldags. Först red jag Belle i ridhuset, lite samma jobb som under träningarna igår och i förrgår. Skolor på volt, övergångar och byten.
När Belle var färdig så blev jag ponnyryttare på nytt och red en kompis ponny. Det är ju lite skillnad att gå från en stoor Belle till en ponny, nästan 30 centimeter om man ska vara exakt, men det gick bra. Jag har ju ridit ponny förut så även om det var länge sedan så kommer jag ju ihåg hur man gör :P Med Mr.Ponny så jobbade jag med övergångar. Det är en fiffig grej som passar på alla hästar tycker jag :)

God morgon

Kategori: Icke hästrelaterat

Halli hallå!

Idag har jag lite sovmorgon för skolan ska på nån slags konsert klockan 10. TV-spelsmusik ska vi lyssna på, det låter ju lite udda men är nog mer underhållande än operan vi var på förra året.

På eftermiddagen har jag filmkunskap och ska se på film, alltså blir det en ganska lugn skoldag. :)

"Hemma hos" Totilas

Kategori: Allmänt

Bort med snön...

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Kan inte snön bara smälta bort så att alla tävlinsbanor kan tina fram?


Belle i Vännäs maj 2011


Belle i Örnsköldsvik 2010


Da Capo hos Sundsvalls Lantliga 2009



Shout Out Louds - The Comback

Kategori: Musik

-Tidsinställt-

Tisdagsträning

Kategori: Allmänt

Det blir några rader om kvällens pass här nedan, sen ska jag kolla lite på TV och sedan blir det sovdags.

Idag har vi alltså tränat för Maria E för första gången på länge, och det känns skönt att vi börjar komma igång ordentligt igen. Dock var det lite lagom kaosigt i ridhuset men vi fick i alla fall en volt att vara på.

En sak som är bra med att rida för tränare är bland annat att man får lite nya ideer och inspiration, för eftersom vi idag var lite fast på volten så är det ju svårt att göra allt för många olika saker. Men det blev bland annat övergångar, bakdelsvändningar och skolor. Och det här med skolor på volt var det länge sedan jag red, men nu blev jag ju påmind om den övningen och att den fungerar bra :)

Imorgon befinner vi oss i ridhuset en stund före 8.00, förhoppningsvis är det inte en massa andra hästar där samtidigt. Lite jobbigt att kliva upp tidigare än vanligt, men vi brukar ju ha utsläpp ungefär varannan onsdag så jag är ganska van ändå.

Ridhusregler/ridbaneregler

Kategori: Tips och trix

-Tidsinställt-

Tidsinställer detta så att det kommer på någon random utvald dag istället för direkt efter en kväll i ett fullsmockat ridhus.

Det här med ridhusregler är nåt som för de flesta formodligen är en självklarhet, men ändå så fungerar det inte allt för bra när det är fler än typ tre ekipage i ridhuset.

Samma sak på tävling också, och då tycker man ändå att de flesta borde ha sån pass rutin att de kan det här med högerregeln osv (tänker mest på regionala MsvC/MsvB klasser då jag inte varit på så många andra framridningar de senaste åren).

När det gäller att hålla sig till reglerna så tycker jag att det nästan är bättre ordning på framridningarna på ponnytävlingar, konstigt egentligen, eftersom förmodligen runt 80% av storhästryttarna innehar körkort och därmed borde vara välbekant med till exempel högerregeln.

Aja, det jag ville komma fram till är i alla fall: Snälla, försök tänk på ridhusreglerna. De som enligt mig är mest basic är just högerregeln, och att man skrittar innanför spåret.

Framridning Sundsvalls FRK förra året

Framridning i Hudiksvall, också förra året. Ridbanan är väldigt stor så här är risken att krocka eller vara i vägen för någon annan ganska liten.

Clinicen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Igår var det alltså clinic med Maria Gretzer som stod på schemat.

I korta drag så gick den till så här:

- Maria rider en femårig häst, pratar om hur viktigt det är att det känns bra med grunderna (övergångar, att man kan rida rakt på rakt spår osv). Sedan hoppar hon några språng
- Maria rider äldre häst som gått 140 klasser. Samma sak här, börjar med att det ska kännas bra i uppvärmningen med övergångar. Men hon är noga med att man inte ska stressa med att hästen inte "går på tygeln" utan rida enl sin plan och sedan brukar hästen komma på plats ändå.
- Paus
- Träning för en grupp med 4a ponnyekipage
- Träning för en grupp med 4a ridhästekipage

Nu blev det en väldigt kortfattad sammanfattning som sagt, om ni vill läsa mer så tycker jag att ni kan kika in hos några av tjejer som var med och red i träningsgrupperna. Isabella Bergh, Josefine Wengelin och Emelie Bergh.

Jag tittade inte bara på clinicen, jag passade också på att visa min jacka och kjol från Uhip för de som var där och kollade. Detta innebar att jag stod upp större delen av tiden så vilket kändes i fötterna efteråt, ridskor är nog inte det bästa när det gäller fotkomfort haha.

Får vi följa med?

Kategori: Icke hästrelaterat

-Tidsinställt-

Ikväll börjar Filip och Fredriks nya TV serie på 5an, "Får vi följa med". I första avsnittet kommer de till Sundsvall, det kan ju bli lite kul att se tror jag :)

21.55 på kanal 5 börjar det.

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag idag, men jag har inte varit på skolan så det är nästan som en extra söndag. En söndag+skolarbete ungefär.
Varför har jag inte gått till skolan kanske någon frågar. Svaret är rätt enkelt, på förmiddagen hade vi egen läsning av en bok i Staden och framtiden, och på eftermiddagen (typ nu) har vi PA. Båda sakerna går alltså att göra på annan plats och därför är jag hemma.

Från skolan, till något roligare: Hästen!

Igår skrittade vi nedre i -20 grader. Myys! (eller inte) Men men, är man påklädd från topp till tå så går det bra.
Idag är det nästan sommarvärme, runt -4 bara. Det blir nog en uteritt idag också, med lite trav och galopp också. Det gäller att passa på att vara ute nu när det är lagom kallt ute. Speciellt när tisdag och onsdag kommer spenderas inne i ridhuset pga dressyrträning :)

Bild

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-




Ut i kylan+clinic

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Halli hallå!

Denna dag blir en lång stalldag, Belle ska ridas (ut för ridhuset är bokat pga klubbtävling) och sen är det clinic resten av eftermiddagen.

Uppdaterat licensen

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

I veckan såg jag till att uppdatera min licens så att den gäller för i år också. Nån dag efter att jag gjort det på tdb så blev den också godkänd av min klubb och därmed också betald och klar. Så nu är jag och Belle helt redo för tävlingssäsongen 2012. Nu fattas det bara att propositionerna dyker upp så att planeringen kan börja på riktigt.

Nu blev jag ju också YR/senior och är inte längre en liten junior. Fast förutom att jag inte får vara med på Junior DM så är nog den enda skillnaden att det blir dyrare att tävla nu om man jämför med andra år. Juniorlicensen kostade runt 500 om jag inte minns fel, och denna gång kostade den runt 700. Men jag har faktiskt lite tur, för det brukar vara så att om man hjälpt till på hemmatävlingar och jobbat på andra sätt för klubben så får man tillbaka en del av licenskostnaden i slutet av året, så då blir ju licensen i alla fall lite billigare. Det är säkert andra klubbar med samma deal skulle jag gissa :)

En annan clinic

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Förutom clinicen med Maria Gretzer denna helg så har Bo Jenå clinic hos grannklubben, Sundsvalls FRK veckan efter. När det väl händer nåt här i distriktet så blir det nästan på en och samma gång, synd att det inte kunde vara lite mera utspritt tycker jag. Fast sånt är ju svårt att ordna med tanke på att det ska passa för de personer som kommer hit och har clinic, ridhustider osv...

Mer info om en mer dressyrinriktad clinic finns i alla fall här: http://www3.ridsport.se/Distriktssajter/Mittsvenska/Utbildning/Nyheter/2010/ClinicmedBoJena/

Vinter i Sundsvall

Kategori: Allmänt

Typ nu verkar vintern bestämt sig för att komma hit på riktigt, idag har det varit runt -20 och eftersom det som mest varit runt -15 innan så känns det som att det är en miljon minusgrader utomhus. Bläää!

Gick upp till ridskolan strax före 18 (för det stod på schemat att det var ledigt från just 18), kommer upp och det är fortfarande lektioner i båda ridhusen... När det är -23 ute och schemat inte stämmer så blir man faktiskt lite less! Hur som helst så var lektionerna slut tio över så efter att ha skrittat runt en stund så fick vi komma in, att stå still var inte direkt ett alternativ, då kan man ju frysa fast!

Aja, väl inne och när alla lager täcken (fleece+ull), rånarluvan, tjockvantarna, ridkjolen och jackan var avklädda så blev det i alla fall dags att rida. Och när jag ridit färdigt blev det dags att klä på allting igen, och ut i kylan. Nu vet jag inte riktigt hur lång tid det tar mellan ridhuset och vårt stall, men det är inte många minuter. Och på dessa minuter blev det väääldigt kallt. Tur ridturen inte var längre, då hade nog mina näsborrar frostat igen eller nåt i den stilen.

Imorgon väntar också ett pass i ridhuset, och på söndag blir det en tur utomhus innan clinicen med Gretzer börjar. På förmiddagen är det klubbhoppning så då är det upptaget i ridhusen.

Bild

Kategori: Bilder och filmer

-Tidsinställt-

Nu verkar det funka att ladda upp nya bilder igen, så här kommer en bild från dressyrträningen för några helger sedan. Orginalbilden blev rätt kass, men efter några klick i fotoprogrammet på datorn så ser man ju i alla fall att det är en häst på bilden.




Söndag

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-


Beskrivning
Sundsvalls Ridklubb Välkomnar OS-Ryttaren Maria Gretzer
Hoppclinic "Grunden till framgång"
Söndag den 5 februari kl. 15:00-18:00

Pris: 250 kr för vuxna och 100 kr för barn under 12 år
Anmälan: Du anmäler dig genom att betala in avgiften på postgiro 32 97 91-8. Viktigt att ange Clinic, ditt namn och antal förköpsbiljetter i meddelanderutan. Obs begränsat antal platser!

Café Krubban är öppen hela dagen och det kommer att vara försäljning av hästsportartiklar samt stort lotteri.

Välkomna!
(Text och bild från facebooksidan om clinicen)

Kul att det händer lite grejer på klubben! :)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en sån där lite lagom filmig dag igen. På förmiddagen fick vi en genomgång om olika sorters arkitetktur på olika hus från förr i tiden, allt från gamla grekiska tempel till kyrkor i Tyskland. Sen så tittade vi på Lilla Sjöjungfrun på filmkunskapen. Faktiskt första gången jag såg den filmen, har bara sett serieversionen som gått på typ Disneydags innan. Det är några timmar sedan nu, och jag har fortfarande låtarna "havet är djupt" och "ta en kyss" i huvudet hehe.



Belle fick vila för vi hade kvällsfodringen och åkte därför till stallet ganska sent. Och det har snöat hela jäkla dagen, och så klart nu också så en uteritt kändes inte allt för aktuellt. Snö, -13 och mörker är inte det roligaste ridsällskapet...

Årets pryl 2011

Kategori: Allmänt

Idag landade nyaste Hippson Magazine i min brevlåda. Jag har inte hunnit läst så mycket i den, men efter en liten bläddring så kan jag berätta att rösterna för tävlingen Årets Pryl är räknade och slutresultatet blev:
1. Magic Brusch
2. Täckkjolen Uhip
3. Rambo Micklem tränset
4. S1 sadeln från Prestige
5. Ristövlarna Ariat Volant

Morgonen

Kategori: Allmänt

Började dagen med att kliva upp jättetidigt för att mata och fixa hästarna. Belle och jag tog en skritt-tur i skogen och sedan fick hon gå ut i hagen.

Hela morgonen har det snöat, och det gör det nu också. Just nu verkar det som att vintern aldrig kommer ta slut...

Onsdag morgon

Kategori: Allmänt

-Tidsinställt-

Goder morgon!
Just nu är jag i stallet och släpper ut hästarna i sina hagar. När det är färdigt ska jag och Belle ta oss en promenad i skogen och sedan får hon gå ut i hagen till sin hagkompis. :)