missbelinda

Lördag 30 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagens ridning blir precis som igår inne i ridhuset, det gäller att passa på nu för söndag-måndag är det ponnyhopptävlingar på klubben. Det verkar vara en massa starter så jag kommer nog passa på att titta lite också, jag tycker det är kul att se på hoppning fast helst inte på lägre nivåer för det går ibland väääldigt fort och ser okontrollerat ut för vissa ekipage (ska jag bli nervös av att titta på en tävling så vill jag att det ska vara för att det är spännande och inte för att jag är orolig över om ekipagen ska överleva sin runda).
 
Efter att jag ridit så har vi intag och ska alltså middagsmata hästarna och sedan ta in dem från hagarna.
 
Ikväll blir det utgång med Oh My! spelning :)
 

Gårdagens ridning

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår fick jag för mig att det var vår och att det gick finfint att rida upp till ridhuset i bara väst utan jacka, det gick så klart. Men blev lite kallt om armarna. Men snart så ska det nog gå bra utan att bli kall om armarna också!
 
Red i ridhuset och hade turen att vara helt ensam hela tiden, wihoo!

Det blev ett alldeles vanligt dressyrpass, avslutade med att rida igenom MsvB:4.
 
 
 
 

Torsdag 28 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagen började tidigt i stallet, hann mocka och fixa mat innan hovslagaren kom och började sko en av sina inbokade hästar. Då passade jag på att äta frukost och när den hästen var klar så blev det Belles tur att fixa till den lösa bakskon.
 
När skon var fixad så blev det dags att borsta och jag provade en av pälsglanssorterna (K9 Aloe vera Nano spray). Belle hade lite "rester" av annan pälsglans kvar i svansen så det är svårt att ge ett exakt utlåtande om hur den fungerade där, men det gick så klart lättare att borsta. Jag sprayade också på halsen och rumpan innan jag ryktade och blev glad när jag märkte att den hade bra "sprutt", dvs den fördelade ut allting jämt så det blev inga "pälsglansfläckar" på något ställe. Hon blev väldigt mjuk i pälsen efter ryktningen utan att kännas så hal som vissa andra pälsglans kan bli. 
 
Red i ridhuset idag, var lite ledsen över att skynket framför spegeln som sitter på kortsidan var nere, för jag gillar att kunna kolla i spegeln för att checka av att känslan stämmer med hur det ser ut. Tex när man gör ryggningar, skolor och ibland byten och vill se hur det ser ut. Det kanske känns snett men ser rakt ut, eller känns bra men är alldeles snett. Då är det bra med en spegel. Hur som helst så hörde jag att vev-anordningen för skynket var trasigt och att den därför inte gick att hissa upp just nu men att det lär fixas efter påsk.
 
Ridningen kändes i alla fall bra, trots att jag saknade spegeln lite. Tex om man ska rida sluta på medellinjen som det är i MsvB:4, då är det perfekt med en spegel att kolla i för att ha koll på böjning, tvärning och rakhet. 
 
Efter ridningen fick Belle gå ut i hagen igen, bytte till ett tunnare utetäcke för det var soligt och fint ute, dock verkar det bli kallt nu igen så vi får väl se om hon får behålla det eller om hon får byta tillbaks till det tjockare framöver.

Haha!

Kategori: Allmänt

Onsdag 27 mars - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagen började med föreläsning på Miun, vi hoppade rakt in i biologins värld och det var lite saker som var ungefär samma som i A-kursen och så klart lite nya saker. Det ska nog gå att klara denna kurs också :)
 
Efter skolan åkte jag till stallet och började fixa och dona. Märkte dock att Belle hade en lös baksko så vi höll oss till skritt på ridturen. Det skulle inte förvåna mig om hon lyckades trampa lite på den igår när hon tokade runt (den kan så klart ha suttit lite löst innan också, det börjar bli lite lerigt i hagen så det blir ju lite som så att skorna "fastnar" lite). Hur som helst så hade vi sån tur att några andra hästar i stallet ska skos imorgon och då kunde hovslagaren klämma in Belles lilla (eller ja, stora) hov i sitt schema. Så det känns bra att skon blir fixad så snabbt som möjligt :)

Igår mailade jag till Östersund-Frösö RK för att boka box till deras dressyr i maj, fick svar bara någon timme senare så det känns skönt att Belle har någon stans att bo när vi åker dit. Ska vi prata mer tävling så bestämde jag mig för att bara rida en klass i Hudik, så det blir bara MsvC:1 då.

Maskot

Kategori: Allmänt

 
Denna lilla hästfilur (från HippoK9) kommer bli min trogna följeslagare under den kommande tävlingssäsongen. Men innan han får flytta in och bo i bussen så får han bo på mitt rum i Belles rosettvas. Han kanske kan suga åt sig av lite rosettmagi så vi får lite extra tur framöver :)
 
Det enda "problemet" är vad han ska heta, för ja jag har bestämt att det är en han och han ska heta något med Mister (eftersom Belle heter Miss Belinda). Så då återstår det bara att komma på ett roligt/gulligt/coolt namn som passar ihop med Mister. Kanske Mr Cool, Mr Bean, Mr Häst?! Nä, jag vet inte riktigt, ska fundera vidare tills det dyker upp något passande namn i mitt huvud.
 
 
Ja ni ser rätt, det sitter en liten Ior i den andra vasen. han bor i en glasskål som jag och min ponny Da Capo vann på en tävling 2007, och så vaktar han vårat DM guld också :)
 
 
Så, frågan är alltså. Vad ska han heta? Mr Söt kanske skulle kanske också passa bra, för den är ju väldigt söt :)
 
 
 

Onsdag 27 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Just nu är jag på väg ner till Mittuniversitetet. Förhoppningsvis är det inte allt för halt ute för jag tänker ha gympaskors-premiär idag.
 
Efter föreläsningen/lektionen så ska jag åka vidare till stallet och fixa till Belle och våran "extrahäst" och sedan ska det ridas. Om det är fint väder så blir det nog en uteritt, om det är tråkigt väder så går vi in i något av ridhusen. Vi får helt enkelt se vad vi hittar på för någonting :)
 
 
Avslutar med en bild på en seriestrip från Tidningen Ridsport som delades runt på Facebook i julas. Jag gillar verkligen den här serien, den är nästan alltid väldigt klockren och speciellt denna är ju helt underbar!

Tisdag 26 mars - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Hur härligt är det inte att kunna rida ut klockan kvart i sex och det är ljust och fint ute?! Jag kommer inte ens ihåg sist vi hade reflexer på oss, det måste ju ändå kunna räknas som ett vårtecken?!
 
Eftersom ridhusen var bokade så blev det uteridning, vi red övre och Belle var väldigt pigg och glad och hade typ glömt bort hur man skrittade normalt när vi gick (travade på stället/på snedden) förbi ridskolan. När vi kom in i skogen fick hon trava och tyckte det var väldigt kul att springa fort. När vi kom tillbaka till stallet så travade och galopperade vi några varv åt båda hållen på banan så hon skulle få springa av sig lite mera innan hon fick gå in i boxen igen. Undra om Belle också tycker det är vår nu och börjar få lite pigga och glada vårkänslor.
 
Glömsk som jag är så lyckades jag så klart lämna pälsglanset som jag ville prova hemma, men jag kommer ju åka till stallet imorgon, i övermorgon, dagen efter det osv så någon gång ska jag nog komma ihåg det!
 

Snaaaaart blir det sommar och grönt ute!!!

Tisdag 26 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Imorgon ska jag tillbaks till den riktiga skolbänken igen (eller ja riktiga och riktiga, det är föreläsningssalar modell mindre biosalong). Biologi B-kursen börjar och trots att jag inte lyckades hitta så mycket info på min studentsida först så har det nu löst sig med lite mailkontakt. Insåg i helgen att jag inte hade någon aning om vilken dag denna vecka kursen började men efter ett meddelande till en kompis som går hela basåret och därför har full koll på schemat så vet jag att jag börjar 10.15 imorgon. Vet inte riktigt vart salen ligger men jag ska nog lyckas hitta rätt.
 
För att babbla mer om skola så skickade jag idag in ännu en liten essay i engelskakursen, och när det var klart väntade tjockpannkaka och How I met your mother till lunch. Skönt att ha ännu en uppgift avklarad och kul att det kunde "firas" med det nyaste avsnittet HIMYM. Det är helt klart en av mina favoritserier, och snaaart får man väl äntligen veta vem som är mamman till Teds barn. Så det är en sjukt rolig och samtidigt lite spännande serie.
 
Senare idag blir det stalldags, hade inte riktigt bestämt dagens aktivitet men kollade sedan ridhusschemat och det är dubbelbokat mellan 16-21 så om ni gissar att jag kommer rida utomhus idag så gissade ni rätt! :)

Gissa bilden

Kategori: Allmänt

 
Vad är detta kan man kanske undra. Jo det är en ryktsten, ca fem cm lång efter en helgs flitig användning. Den bor numera i stallets soptunna eftersom det typ var omöjligt att använda mer av den.

Produkter från K9 Competition Horse Care

Kategori: Utrustning

Halli Hallå!

Igår hämtade jag ut ett paket från K9 Competition Horse care (www.k9horse.com). Det skulle egentligen bli hemkört till mig idag men jag kunde inte vänta haha.
 
Det ska bli väldigt kul att testa schampoot och balsamet till Belle när det blir lite varmare och badvänligare väder ute (innan Hudiktävlingen 20 april ska det nog gå tycker jag!) Balsamet (aloe vera conditioner) ska göra pälsen snabbtorkande, och det är ju perfekt nu när man inte vill att hästen ska vara blöt allt för länge nu när det är kyligt ute. Två olika sorters pälsglans följde också med så jag kan tjuvstarta användningen av K9 grejerna redan idag.
 
 
 
 
Fem olika sorters schampoo och ett balsam. Eftersom Belle inte är direkt vit så passar jag på att tjuvlåna "bright white schampoot" av henne och provar på mitt eget hår.
 
Som sagt, det ska bli väldigt spännande och prova, och det kändes helt klart som julafton när jag öppnade paketet! :D
 

Designkaoz i bloggen

Kategori: Allmänt

Efter mycket grejande med designen för den fick för sig att krångla så bytte jag helt enkelt designmall helt, och jag tror faktiskt att jag gillar denna mall som den är, det skulle ju iofs vara kul med en headerbild men det får jag mixtra med någon annan dag. Det skulle också vara kul med lite rosa, men som sagt. Det får bli en annan dag!

Måndag 25 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag var jag på stallet på morgonen (som jag skrev i inlägget innan detta). Efter att det var skrivet så tog jag in Belle och gjorde iordning henne och sen så gick vi upp till ridhuset för lite dressyrande.
 
Började passet med lite halt-skritt-halt (haha, har jag återupptäckt en bra övning så brukar den hänga med tills jag lessnar på den). Sedan fortsatte jag som vanligt uppvärmningen med trav och galopp. När jag ridit ett tag så kom en ridlärare och vattnade båda kortsidorna i ridhuset med vattenslang, så där var det lite läskigt att gå i början tyckte Belle, men hon insåg sen att det var samma gamla vanliga ridhusbotten som innan den blev lite vattnad. Sedan red jag lite skolor i trav och galopp och lite byten i galoppen. Det blev både bra och mindre bra byten men jag vågar nog påstå att det blir liiite bättre för varje gång jag rider, så det är bara att nöta vidare :)
 

(gammal bild, börjar faktiskt längta lite efter mina rosa ridbyxor - tror det är dags att plocka fram dem ur garderoben snart)
 
Efter att jag ridit så var det dags att lunchfodra hästarna, de blev som vanligt glada över att få mat. Det är en sak som är så tacksam med djur, bara de får mat, vatten och lite kärlek så är de nöjda och glada! 
 
Hämtade ett paket på Dhl i Birsta i eftermiddags, visar innehållet imorgon :)
 

Live från stallet

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Sitter just nu på stallet, har mockat och fixat mat åt två hästar och passar på att pausa lite innan det blir dags att börja rida. Lyssnar så klart på morgonpasset, det är perfekt när man behöver vakna till ordentligt. (just nu pratar de om kråkor haha). Vad kan jag mer berätta då? Jo, jag tvättar ett täcke som var i behov av tvätt. Kanske ska kolla om jag har mer som ska tvättas sedan, det är lika bra att passa på när man har tid och maskinen är ledig :) Snart ska jag hämta in Belle från hagen, sen ska vi upp i ridhuset och när jag ridit färdig så är det dags att luncha hästarna.

Gårdagens outfit

Kategori: Utrustning

 
 
Anna
Hjälm - Lamicell
Jacka - Uhip
Handskar - Equipage
Ridbyxor - Pikeur
Ridstrumpor - Från ridstrumplådan
Ridskor - Equi-nånting
 
Miss Belinda
Sadel - Amerigo
Sadelgjord - Vet ej märke, köpt från Robinsons Equestrian
Stigbyglar - Sprenger bow balance
Schabrak - Mias (brodyrtext: HippoK9.nu)
Träns - Vet ej märke, köpt från Robinsons Equestrian
Pannband - Charlies
 

Söndag 24 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagen började med lite sovmorgon (är det söndag så är det), och sedan blev det dags för stallet vid lunch. Idag var vädret på strålande humör (i dubbel bemärkelse hehe) för det var både plusgrader och soligt! Ridningen blev på planen utanför stallet (det gäller att passa på att rida där innan det blir allt för varmt ute och snön förvandlas till slask).
 
Ridningen var inte så avancerad, började med en massa skritt-halt-skritt och sedan i traven och galoppen blev det mest lite volter och ridning rakt fram.
 


 
 
 

Ryktsten

Kategori: Utrustning

Nu börjar "ryktstenssäsongen". Belle är i och för sig klippt men rutan på ryggen och benen släpper mer hår än vad man trodde fanns där. Då är det tur att det finns ryktstenar som hjälper till att få bort en massa hår.
 
På benen känns det dock mer som ett "sudd" än en "dra bort hår grej" eftersom jag tycker det ser ut som att linjen mellan det rakade och orakade sakta men säkert suddas ut. Hos mig brukar det gå åt nästan en hel sten varje vår, men det är som tur är inte den dyraste prylen i ryktlådan. Men det skulle ju så klart vara ännu bättre med en "ta bort hår-makapär" som överlevde säsong efter säsong istället för ryktstenen som blir mindre och mindre efter varje användning. Kan ingen uppfinna en sådan?! :)
 

Lördag 23 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår hade jag som sagt filmkväll med en kompis, vi började med att se nästan alla avsnitt av "Livet enligt Rosa", det var inte igår om man säger så. Sedan blev det filmen Ted och vi avslutade kvällen med Jönssonligan och den svarta diamanten.
Det jobbigaste med kvällen var att vi åt så mycket pizza att vi knappt orkade äta godis sedan haha
 
Idag har jag och Belle varit ute i skogen, det var soligt och fint så det blev årspremiär utan ländtäcke (hon har varit utan när jag longerat också men det räknas inte). Vi skrittade övre och hade det mysigt, sedan fick hon gå ut i hagen och äta sin lunch.
 
Nu ska jag göra undan lite plugg och sedan är det middagsdags. Till efterrätt blir det kladdkaka med Tommy Nilsson i ;)

Fredag 22 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagens ridning blev alltså ute i skogen, red på övre och travade och galopperade fram och tillbaka på samma väg som vi brukar gå på. Soligt väder och glad häst så det var roligt! :)
 

Mobilinlägg

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
Sitter just nu på stallet och äter frukost och lyssnar på Morgonpasset. Har mockat till Belle och en till häst vars ägare är på semester. Jag har också fixat höpåsarna till båda så nu är det bara mathinkarna kvar. Så när jag fikat färdigt ska det fixas klart innan jag tar in Belle och gör i ordning henne för en skogstur.

Torsdag 21 mars - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagens ridning blev skritt på nedre, red fram till framhoppningen och tillbaka och underlaget var helt klart över förväntan!
 
Innan jag red så fixade jag mocknigen och maten, passade också på att laga det trasiga innetäcket. Det blev kanske inte så snyggt med lite lagom sneda stygn med svart tråd på ett lila täcke, men vad gör det när det är helt igen?! 
 
Imorgon blir det stall på morgonen, och på kvällen har jag planerat in pizza+godis+chips+film-kväll med en kompis. Så om någon har tips på vad vi kan se för film så är det bara att tipsa på, alla förslag (förutom skräck) mottages tacksamt! :)
 
 
 
Kommer vi inte på nån film att se så kan vi ju alltid ha Anna+Belle-tävlingsmaraton ;)

Torsdag 21 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Solen skiner ute och det passar bra för efter tre dagar i ridhuset är det dags att rida ut tycker jag. Det passade ännu bättre när jag läste på ridskolans hemsida att det skulle grejas med underlaget i ridhuset idag. Ibland har man helt enkelt bra timing!
 
Vad mer kan jag berätta då? Jo, jag försöker hålla lite koll på Tdb på nya proppar till tävlingar jag vill åka på. Vissa öppnar anmälan så fort proppen kommer ut så då gäller det att vara beredd. Men för det mesta brukar faktiskt proppen komma nån vecka (eller tidigare) innan man kan börja anmäla sig, tummen upp för sådana klubbar!
 

Johnossi!

Kategori: Musik

Johnossis nya album släpptes på Spotify igår, ÄNTLIGEN!
 
Gissa vad som kommer spelas på högsta volym i hela huset idag?! 
 
 

Länkbyte

Kategori: Tips och trix

Onsdag 20 mars - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
(Nu kommer ett "dagens ridpass")
 
Red i ridhuset idag, hade turen att vara ensam större delen av tiden. Red tillsammans med en annan när vi red fram som sedan var klar och när jag började trava av så kom det in ett ekipage igen.
 
Började med en massa skritt-halt-skritt med fokus på att hon skulle stanna direkt, och lyssna på skänkeln och gå fram direkt när den kom på. Gjorde samma sak i traven med lite övergångar trav-skritt-trav. En väldigt basic övning som ju görs varje gång man rider, men ibland är det bra att tänka lite extra på det för att bli lite påmind om att det går att få till ännu finare reaktioner än vad man är van vid.
 
I galoppen tyckte Belle att det var roligt att byta några gånger, sedan blev det mycket roligare att springa superfort och sprattla på bakbenen samtidigt. Hon kan många specialsteg min lilla dressyrhäst :) Galopperade också på en mindre fyrkant (typ en stor volt omgjord till en fyrkant) och tänkte lite piruettaktigt i hörnen.
 
Avslutade med lite skolor på långsdorna.
 
Det var förresten andra gången jag red med mina chaps och jag är än så länge nöjd. Kul att jag hittat ett par som sitter bra på både höjden och längden, annars brukar det bli en kompromiss då det antingen blir höga och för breda, eller bra bredd och kort skaft (och då brukar det senare alternativet vinna för sladdriga chaps vill jag inte ha). Ibland har man tur när man kollar realådorna i affärer :)

Vårnyheter

Kategori: Utrustning

Nu är våren snart här, och alla märken börjar släppa sina vårkollektioner. Härom veckan fick jag HV Polos lilla katalog i brevlådan tillsammans med Tidningen Ridsport (asså, hur mkt snyggt kan man klämma in i en liten broshyr?!) Tex denna klarblå tröja, hur snygg är den inte??? (Lyckas inte få in någon bild så ni får kolla på länken istället) http://www.chevalridsport.se/sv/varumarken/hv-polo/v-ringad-troja-paton-fran-hv-polo-1.html 
 
Nu kan man också kolla på Uhips vårkollektion på förstasidan på hemsidan uhip.se. Behöver jag ens säga att jag är lite kär i den rosa jackan som skymtar förbi i bildspelet?!
 
Åh, jag längtar till sommaren när man kan ha t-shirt ute utan att frysa ihjäl. Apropå det så har jag två skitsnygga pikétröjor som bara väntar på att bli använda när vädret tillåter. Köpte dem redan efter jul och snart blir det ändligen dags! :D 

Onsdag 20 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Jag är ganska precis hemkommen från dagens lunchpromenad med Coffee och nu börjar det bli dags att fixa nån slags lunch till mig själv. Har kollat kylskåpet och det lutar åt stuvade makaroner och falukorv, det var alldeles för länge sedan jag fick för mig att koka ihop det.
 
Dagens ridning blir troligtvis inne i ridhuset, vill spinna vidare lite på gårdagens pass idag.
 
Igår glömde jag förresten att packa med nål och tråd så jag kan laga ena innetäcker, ska göra mitt bästa för att komma ihåg det idag istället.
 
 
 

Filmtips

Kategori: Icke hästrelaterat

Halli Hallå!
 
Vi kan börja denna onsdag med ett filmtips tycker jag. 
The Intouchables (Svensk titel: En oväntad vänskap) Fransk film om kille som blir assistent åt en förlamad man och de blir kompiar. Jag vill inte säga så mycket mer om handlingen än det man kan lista ut genom titeln och trailern för jag tycker att alla borde se den och få en egen uppfattning om den!
 
Jag trodde först att det kanske skulle vara lite svårt att hänga med då den är på franska (mitt franska ordförråd består av ca tio ord) och man då måste vara fullt koncentrerad på texten jämfört med om det är en film där de pratar ett språk man förstår. Men det var bara i början jag tänkte på spåket, sedan var jag så inne i filmen att det inte spelade någon roll att jag endast förstog typ tre ord som de sa under hela filmen.
 
Aja, se den om ni vill se en bra film! Så det så!

 

Tisdag 19 mars - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagens ridning blev inne i ridhuset, idag kändes det mycket bättre än igår så vi var nog lite ringrostiga båda två efter en vecka med lugnare ridning. 
 
Innan jag red så mockade jag och fixade höpåsarna och åt lunch, jag gillar att ha det jobbigaste färdigt innan det är dags för det roligaste, dvs att rida. Lyssnade på PP3 medans jag mockade och då blev det genast lite roligare.
 
I torsdags fick Belle börja med örterna från HippoK9, man ska introducera dem över några dagar och eftersom det gått 4 dagar sedan hon började så får hon "normalmycket" nu. Hon tycker fortfarande att det smakar lite mysko, men blandat med betfor och ibland något annat gott som tex morötter så går det finfint att äta. Jag själv har inte smakat på någon sort (även om de ska gå bra att äta/koka te på för människor också) men jag tycker att det luktar gott ur påsarna :) Har funderat på att prova den som är bra för hovarna-HoofiX till mig själv då mina naglar är ganska sköra (blir ju inte direkt bättre av stallarbete varje dag, trots handskar) och eftersom det ska hjälpa hovarna så borde det funka på mina egna hovar också. Men det är ganska stora "bitar" så det skulle behöva mortlas sönder eller nåt, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra det med än så länge... Men det ska helt klart bli intressant att prova, har testat bla silicea förut men mäkte inte direkt någon skillnad på naglarna så det blir spännande att se om lite örter kan funka.
 
 
Nu börjar jag längta tills det blir tillräckligt varmt ute så det går att bada Belle så hon blir ordentligt ren och fin(are). Förhoppningsvis går det innan vi åker iväg till Hudik, då kommer vi ha nya och spännande badproduker att prova så Belle kommer bli väldigt vårsnygg!

Prisutdelningsbilder

Kategori: Bilder och filmer

Två bilder från filmkameran som knäpptes på prisutdelningen till MsvC:2 förra söndagen. Ni ser väl bootsen? ;)
Det ser nästan ut som att jag har pixlat bort mitt ansikte på den första bilden, men så är inte fallet, det är bara kombinationen ridhus+filmkamerakamera som inte riktigt funkar.
 
 

Tisdag 19 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Just nu är jag på stallet (tidsinställt inlägg alltså), har förmodligen mockat färdigt och håller väl på att packa höpåsar eller något. Sedan ska jag äta lunch och rida. Eller så kanske jag har vänt på min rutin och börjar med att rida och fixar allt pyssel sedan, det lär väl visa sig.
 
Nu när detta skrivs (strax efter åtta) så vräker det ner snö från himlen, jag hade ett tag en fundering på att rida ut idag om det var fint väder, men är inte så sugen på att bli dränkt i snö så vi går in i ridhuset istället. Förhoppningsvis är detta en av de sista snödagarna denna vinter, jag tycker vi kan hålla tummarna för det!

Ponnyakuten

Kategori: Allmänt

En av de roligaste grejerna med Ponnyakuten måste väl ändå vara tråden på Bukefalos som fylls av alla möjliga åsikter efter varje program. Oavsett om man håller med om vad som skrivs eller inte så är det ganska rolig läsning tycker jag i alla fall.
 
 
Om vi återgår till själva programmet Ponnyaktuen så tycker jag att det var roligare när det var nytt för några år sedan, mest för att det är lite liknande problem varje gång. Men det är helt klart ett mysigt söndagsprogram att kolla på en gång i veckan! En av de roligaste sakerna måste ju ändå varit avsnittet där de visade ett klipp på kamelen Sven och spelade "Sexy and I know it" haha.

Måndag 18 mars - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagens ridning blev i ridhuset, var sugen på ett bra dressyrpass men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Det kändes helt enkelt inte bra idag, inte jättedåligt heller men nä, ibland känns det inte alls som man vill att det ska kännas. Aja, imorgon är en annan dag!
 
Något som kändes bra var i alla fall mina nya chaps (som jag reafyndade för typ halva reapriset på hööks när vi var där för några veckor sedan och hämtade kataloger+påsar till dressyrtävlingen) som jag premiäranvände idag. De är bruna så de passar kanske inte så jättebra färgmässigt till mina skor, men vad gör det när de faktiskt passade bra på benen?!
 
Apropå shopping så har jag handlat mer i hästväg också, något så spännande som.... TADAA: Sporremmar! Okej, det kanske inte var så spännande, men helt klart nödvändigt eftersom "piggen" till spännet på den ena gamla hade lossnat, så nån dag innan tävlingen passade jag på att införskaffa ett par nya när vi var på Granngården och köpte mat till Belle. Annars har jag nog inget mer spännande inköp att berätta om för tillfället. Det som står på önskelistan just nu är ett par stövlar, men det får vänta tills jag hittar ett par som passar både fötterna och plånboken perfekt!
 
Och ännu mera apropå det (känner mig som en del av inslaget "apropå det" i radioprogrammet Christer i p3). Apropå utrustning så ska jag komma ihåg att packa med nål och tråd till stallet imorgon, jag har nämligen ett täcke att laga, jag vet inte hur Belle lyckades men förra lördagen var hennes innetäcke lite lagom trasigt men nu ska det fixas!
 
Nu ska jag snart se på Top Model Sverige, God Kväll!

Ryttarranking-YR-Dressyr-Ridhäst

Kategori: Allmänt

 
Bilden blev ganska kass, men om man kisar lite så ser man mitt namn som nr 10. Man vet ju aldrig hur länge jag (och Belle)  får stanna där uppe men det är kul så länge det går :)
 

Måndag 18 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dags för ännu en ny vecka, vilket ju också betyder att det inte är lika långt kvar till nästa tävling som det var förra veckan.
Den här veckan börjar nästa del på min engelskakurs också, "academic writing" är avklarad och nu börjar "culture" istället. Har tjuvkikat lite på uppgifterna och tror nog att det kan bli en kul del :)
Nästa vecka blir det dags börja att promenera ner till Miun några dagar i veckan också för biologi B börjar då, den är dock bara 4,5p så förhoppningsvis blir den inte allt för jobbig.
 
Aja, om vi bortser från den mindre spännande planeringen (dvs plugget) och kollar på den roligare (hästandet) så är nästa tävling den 20 april hos Hudiksvalls RPK. Förhoppningsvis har våren kommit till Hälsingland då för det är framridning utomhus och tävling inne i ridhuset.
 
Framridning i Hudik 2011

Söndag 17 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Denna helg har till skillnad från förra veckans tävlingshelg varit väldigt lugn. Igår red jag lite i ridhuset (invigde vårt nya schabrak från HippoK9) och idag longerade jag på vår ridbana. Det är hopptävlingar på klubben så ridhusen var alltså upptagna, och jag hade ingen lust att rida förbi allt kaos med hästar+bilar+publik när vi inte måste.
 
 
Det blev ingen tjusig bild på oss från igår, men eftersom jag lyckades leta fram ett par ridstrumpor med oranga ränder på för att matcha så kan jag ju ändå passa på att visa det.
 
Idag blev det som sagt longering:

 
 

Bloggtävling - Ryktväska

Kategori: Bloggtävlingar

Torsdag 14 mars - igen

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagens ridning blev ute, det var bättre underlag på över än vad jag trodde det skulle vara så vi kunde både trava och galoppera. Galopperade upp till masten två gånger också.
 
Idag fick Belle provsmaka lite örter från HippoK9, hon fick direkt i krubban och var lite misstänksam men jag tror ändå att hon tyckte det var fullt ätbart :)

Inte dagsfärsk bild, men utsikten var den samma idag också.

Torsdag 14 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Gårdgens ridning blev inne i ridhuset. "Jogging" stod på schemat, dvs att bara röra ordentligt på kroppen eftersom det inte går så bra att göra det ute. Så utrustningen blev till skillnad från sist vi var i ridhuset (och tävlade) en hoppsadel+hackamore. Det stod faktiskt några hinder där inne, och då det bara var jag och en stallkompis som red i ridhuset så passade vi på att skutta över ett litet räcke två gånger innan vi gick hem till stallet igen. Det var skoj! :D

Paket från HippoK9

Kategori: Allmänt

Igår eftermiddag fick jag ett sms från posten om att jag hade ett paket att hämta, det innehöll detta
Olika sorters örter till Belle (Bla bra för hovar och mage)
Mössa
Väst
Schabrak
Gosedjur/Maskot
Stallbok (men den kom inte med på bild)
 
Coffee frågade om han fick prova mössan och så klart fick han det! (men till vintern när det blir en miljon minusgrader så vill jag ha den för mig själv så att jag inte fryser)
 
 
 
Det ska bli spännande att få prova örterna till Belle, hon har ju haft lite otur med kolik de senaste åren och om det går att förebygga på något sätt så är det bra. En av sorterna, HoofiX ska vara bra för hovarna också :)

Tisdag 12 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
När man tror att det inte kan snöa mer så har det så klart kommit ett två-tre centimeter tjockt vitt lager på backen. Jättekul när det är halt ute och man inte ser isfläckarna... Behöver jag säga att det var lite spännande på morgonpromenaden med hunden?
 
Igår hade jag lunchen i stallet, och när det var fixat och Belles box var mockad så gav vi oss ut på en skrittsväng i skogen. Eftersom jag inte vet om nedre rundan är OK att rida på så blev det bara övre rundan. Självklart passade vi på att inviga ett av vinnartäckena från helgen också (tror det var söndagens för det från i lördags ligger nog kvar i bilen... Note to self: Dags att städa ur den när den återvänder hem).
 
Förutom fina täcken så har jag också vunnit en massa säckar med stallpellets, alltså såna spånpellets som man blöter upp och så blir det spån. Perfekt med en uppsättning sådana när det blir dags för bortatävlingar som man måste ha med sig eget spån till :)
 
 

Sundsvalls RK 9-10 mars

Kategori: Tävling

Årets första tävling är avklarad och den hade nog inte kunnat gått så mycket bättre än vad den gjorde.
 
Lördag
MsvC:1
Hade starttid 13.46 så Belle hann med att vara ute i hagen några timmar på morgonen och jag passade på att kolla lite på tävlingarna. Började rida fram strax efter klockan ett, red ungefär som jag gjort tidigare under veckan och brukar göra, jogga fram i trav+galopp, sedan skritt och sedan "ordentlig ridning" blandat med skrittpauser. Belle kändes bra :)
Det kändes bra inne på banan också, programmet flöt på som det skulle och det kändes jämt och stabilt liksom. Jag tror att vi båda tyckte det var roligt att vara tillbaka innanför dressyrstaketen!
Poängen blev 313, 66,596% och med det gick vi upp i ledningen. Men det var fem ekipage efter mig så det blev nästan en timmes nervös väntande på deras resultat. Det var dock ingen som slog oss denna gång (även om det var nära då tvåan endast var 3p ifrån). Så vi började tävlingssäsongen 2013 med en vinst!
 
(knäppte ett kort innan prisutdelningen, det är ju nya regler nu att täcke+rosetter ska sättas på innan man går in)
 
Söndag
MsvC:2
Starttid klockan 9.25 vilket betydde tidig morgon och Belle hann inte gå ut i hagen. Knoppade och fixade innan det blev dags att rida fram strax före nio. Det kändes bra nu också. Så fort vi red in genom öppningen till banan så kände jag att Belle blev lite taggad, har vi otur visas det mest i travlängningarna och förvända galoppen då hon vill lite mycket och kan slå över i galopp/byta så det var jag lite orolig över, men det hade jag inte behövt vara för hon skötte sig finfint. Dock blev bakdelsvändningarna inte alls så bra som vi kan, och vi var ganska nära att svänga åt fel håll efter första enkla bytet, så kan det gå när man tänker på annat och tror att hästen kommer ihåg dressyrprogrammet, men vi svängde åt rätt håll ändå. När jag var färdig stod procenttavlan på 66-nånting och det kändes som rimlig procent eftersom det var bra saker men även lite småmissar. 
Eftersom jag startade så tidigt i klassen så gick vi ner till vårt stall igen och Belle fick gå ut i hagen en stund, då kollade jag poängen på equipe i mobilen och det visade sig att vi fått 68,111% och gått upp i ledningen! :D När Belle var utsläppt i hagen så åkte jag upp till ridhuset igen för att kolla på resten av klassen tills det började verka som att vi skulle upp på prisutdelning igen så då fick Belle gå in från hagen igen och när jag såg på equipe att vi skulle bli sämst 3a så klädde vi på oss och gick upp igen. Det blev alltså en vinst i denna klass också tillslut.
 
FEI lagtävlan för juniorer (MsvB)
Belle fick stå inne i boxen efter prisutdelningen och jag passade på att äta lunch och kolla på de första startande i klassen för vi startade näst sist.
Sista klassen för vår del och jag red inte fram så länge nu eftersom vi redan gått ett program. Inne på banan var både jag och Belle lite trötta, så det kändes inte lika bra som i de andra klasserna. Fortfarande ganska stabilt men lite mattare. Trav+skritt flöt på helt OK (förutom att i skritten så lyckades jag vända vid fel diagonal när det skulle vara snett igenom (-2p)) Galoppen började också helt OK, de tre första bytena blev hyffsade men det sista blev mest bensprattel och direkt efter bytet är det galoppsluta men jag kände att det skulle bli svårt att göra en sluta när jag knappt visste vilken galopp vi hade så jag valde att lägga en volt för att få lite bättre koll innan vi fortsatte med programmet (-4p). Direkt efter avslutningshalten var känslan inte så bra, eftersom jag vet att vi kan så mycket mer men nu var vi båda trötta. Men så här i efterhand så var det faktiskt inte alls så tokigt, fram till galoppen är poängen mellan 6-7 och i galoppen blev det också 6or och 7or där vi gjorde som vi skulle :)
Slutpoängen blev 211p 57,027%

Alltså: En sjukt bra tävlingshelg och en sjukt bra start på året!

Söndag 10 mars

Kategori: Allmänt

Halli hallå! Hur trött kan man vara efter en tävlingshelg? (Jag orkar inte ens slå på datorn men skriver ett kort inlägg med mobilen ist) Väntar egentligen bara på att ponnyaktuten ska börja så jag kan kolla på det och sova sen haha. Idag lyckades vi vinna en till blågul rosett, 68% i C2 blev det. Sen i FEIen var vi båda trötta så poängen blev därefter, både bra och mindre bra grejer lyckades vi med. Imorgon blir det skrittmys i skogen, kanske inviger ett av våra två vinsttäcken om vädret tillåter :)

Lördag 9 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

Just nu sitter jag i speakerbåset och pratar i MsvA:1 som håller på för fullt. Det finns dock en dator med internet här som jag har passat på att utnyttja lite då anmälan till en tävling öppnade idag klockan 18, så den har jag sett till att anmäla oss till. Det är hos Näsets RS, det är inte allt för långt härifrån men trots det har vi ingen aning om exakt vart det ligger haha.

Tävlat har jag hunnit med att göra också, idag startade vi tävlingssäsongen med en MsvC:1 och det hade nog inte kunnat börjat bättre än vad det gjorde då vi lyckades vinna klassen på 66,596% :D

Denna klass som jag är speaker för slutar runt klockan 19, och då ska vi hjälpa till att förbereda lite inför imorgon och sedan ska vi åka ner till vårt stall och förbereda klart inför imorgon (startar strax efter nio så det är skönt om så mycket som möjligt är förberett, tex nysmorda stövlar osv...) Sedan är denna långa stalldag över och jag ska lägga mig i soffan och titta lite på Melodifestivalen innan det är tack och godnatt!

Fredag 8 mars

Kategori: Allmänt

Halli hallå!
 
Igår var planen att vi skulle rida ut i skogen och mysa, istället blir vi inkastade som fotomodeller för Miuns studenttidning (tror jag det var) skulle skriva lite om hästar och hade kontaktat en stallkompis som dock inte skulle rida då och därför inte kunde vara med på någon bild på hästryggen.
Ehm, jag kan ju avslöja att min "rida ut outfit" med långkalsonger, mjukisar och vinterridstövlar inte heller var så mycket att hänga i julgranen när man ska vara med på kort. Men vi trollade lite, långkalsongerna fick agera ridbyxor, sedan vanliga ridstövlarna och en ridkjol till och vips såg vi lite mer representabla ut. Jag vet dock inte riktigt när det kommer publiceras, får hålla ögonen öppna.
 
Hur som helst så blev det också en tur på övre, skrittade mest men också lite trav och galopp där det gick.
 
Idag vaknade jag och kände mig sjukare än vanligt, kul när det är tävling i helgen... Aja, jag orkade rida ett helt ok genrepspass i ridhuset ändå. Trots att jag inte var så pigg och att det var typ åtta hinder i ridhuset så det gick knappt att rida en enda programlinje. Sedan har vi fixat med hederspriser och packat goodiebags inför helgen.
 
Som startlistan ser ut just nu så startar vi kl 14.12 imorgon. Skönt, då blir det lite sovmorgon och förhoppningsvis vaknar jag piggare än vad jag gjorde idag.

Onsdag 6 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Gårdagens ridning blev i ridhuset, passade på när det var ledigt i stora. Tyvärr var det en massa hinder och bommar ivägen (så att man skulle kunna rida övningen "klockan" på alla tre volter, dvs hinder några meter innanför båda långsidorna och på medellinjen). Gaah, börjar känna mig som en gammal dressyrtant nu, men det är inte roligt att rida bland en massa hinder, och inte heller att rida på långsidan när ett annat ekipage börjar hoppa ett hinder nästan bredvid dig...
 
Hur som helst så var Belle ändå ganska bra, hon gjorde det jag bad om, även om det inte blev så många intressanta vägar pga skräp hinder i vägen.
 
Idag satt jag i sadeln före klockan åtta (8!) och passade på att rida i stora ridhuset innan det blev upptaget kl nio. Helt tomt från skräp och nyharvat = Dressyrtant Anna var nöjd! Passade på att rida lite mer programvägar (mest byte-sluta från FEI'en, men också MsvC-skolorna). Idag kändes det bättre än igår, och mycket bättre än i måndags så om vi fortsätter i samma stil blir det en bra tävling :)
 

Imorgon blir det nog en liten utetur för även om det inte går att göra så mycket annat än att skritta så är det tråkigt att rida i ridhuset flera dagar på rad. Fast just nu blåser det som fan här i stan så jag hoppas att det inte ligger en massa träd på ridvägarna imorgon (hoppas så klart också att det hinner sluta blåsa inom kort, det känns som att delar av huset kommer flyga iväg flera kvarter bort just nu). Det var inte heller så kul med halv storm ute när jag skulle hämta posten, för när jag öppnade brevlådan så flög en liten avi iväg in på grannens gård så jag fick skynda mig att jaga rätt på den, så grannarna lär ju undra över de konstiga spåren en bit in på deras gård haha

Tisdag 5 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Denna vecka är det sportlov här, vilket betyder att ridhusen är typ fullbokade större delen av dagarna så det gäller att tajma in ridningen ordentligt. Speciellt nu när det är tävling vill man ju passa på att dressera lite ordentligt innan.
 
Igår red jag i lilla, för stora var upptaget. Vi var ensamma och tur var väl det för underlaget var inte så skoj så det gick inte att rida ut ordentligt i ett hörn och långsidan efter det hörnet var inte så jämn. Hoppas verkligen att det fixas till ordentligt inför helgen. Ridningen blev väl ganska lugn, red mest rakt fram och på mittvolten för det var inte så inspirerande att göra så mycket mer, men Belle fick röra på sig i alla gångarter efter två dagars skritt så det var bra.
 
Idag är stora ledigt mellan 12-14 så jag passar på att rida där inne idag, kanske gör någon programlinje om det inte är en massa hinder eller så i vägen.

Söndag 3 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Idag har det varit klubbtävling i dressyr och jag har spenderat förmiddagen bakom staketet, blev väldigt sugen på att infinna mig innanför staketet men jag behöver ju som tur är inte vänta allt för många dagar tills det blir min tur att tävla.
 
När domeriet var färdigutfört så red jag ut med två stallkompisar, det blev bara skritt eftersom underlaget är som det är. Fint väder och trevligt sällskap var det i alla fall :)
 

18.01.17

Kategori: Allmänt

18.01.17 skickades min anmälan till Hudiks tävlingar i april in. Den hade kommit in ännu tidigare om det inte vore för att när jag klickat på skicka så blev skärmen vit och det stod typ "500 - Bad gateway request", så då fick jag uppdatera sidan och hålla tummarna för att sidan inte skulle hänga sig helt. Det gjorde den inte heller så min anmälan kom in efter några extra sekunders väntan.

Nu var det iofs inte ett jättetryck på just denna tävling, men det kanske var någon annan tävling som också öppnade anmälan idag som gjorde att tdb-sidan blev lite knasig.

Hur som helst - 20 april - Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb - MsvC:1 och MsvB:2 :)

Lördag 2 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Igår red jag i ridhuset, det blev lite "uteridning inne" eftersom det inte är så roligt underlag ute. Skritt, trav, galopp lite skänkelvikning, skolor och byten blev gjorda.
    Idag har vädret levererat både snöfall och solsken men eftersom det snöat både igår och idag så tänkte jag att det nog är bättre underlag ute nu, men njaa. Genom skogen gick det bra, men när vi skulle rida sista rakan på nedre upp till ridklubben så sjönk vi ner i typ varje steg så då vände vi istället. Synd att underlaget är tråkigt när vädret är riktigt härligt.
    Nu: Bevakning av Umeås hästdressyr via Equipe, det är alltid kul att hålla koll på tävlingskompisar som är ute på vift http://online.equipe.com/sv/competitions/5872
   Jag ska också youtuba filmer på nya LA:3 så det fastnar ordentligt inför imorgon, även om jag läst programmet "på papper" så är det alltid bra att se det utföras också för att det ska fastna ordentligt. Så det får väl bli dagens tips: Kolla på programfilmer när det är dags att plugga in ett nytt program :)