missbelinda

Vännäs RF 30/4

Kategori: Tävling

Arrangör: Vännäs RF
Typ av tävling: Regional
Domare: Roger Olsson
Klass: Msv C:2 2010
Procent (heltal): 65
Procent (decimal): 55
Placering: 2/15
Rosett: Blå

Helgens första klass var alltså msvc:2 och vi fick 65,55% och en andraplacering, 1 jobbigt litet poäng ifrån ettan.

---

Arrangör: Vännäs RF
Typ av tävling: Regional
Domare: Roger Olsson
Klass: Msv B:4 2003
Procent (heltal): 59

Andra klassen för dagen, tänkte inte rida fram länge alls. Men när jag red fram så låg allt typ en kvart efter i tiden så det blev mycket skritt på långa tyglar. Och innan jag skulle rida så var det strul med protokollen så nån fick springa o fixa nya. Men sen fick vi starta och trots att vi båda var lite trötta och att allt blev lite mattare pga det så blev det ändå fina 59% vilket jag är jättenöjd med. Förhoppningen var att inte ligga under 57% som vi fick förra gången, och det lyckades vi ju med! :D

 

Sen så kom vi inte sist heller, vilket faktiskt också är kul. :)

 

Har i efterhand märkt att vi bara var en poäng från 60%, skitskoj ju! :D

Från arkivet

Kategori: Bilder och filmer

I Vännäs

Kategori: Allmänt

Sitter på hotellet i Vännäs, ganska litet samhälle/ställe det här, men det finns en fin ridklubb och det är ju huvudsaken! :D (knappt 10 min från ridklubben bor vi)

 

Ja, vi åkte vid halv tolv och var framme strax efter tre tror jag (hade inte så bra koll på klockan). Vi lastade ur och det var typ tomt på ridskolan, fick iaf reda på vart Belle skulle bo, i en mobil box i deras nybyggda väldigt fina ridhus. Där stod hon alldeles ensam så vi turades om att gå till bussen och hämta grejerna så hon skulle få sällskap.

 

Sen så red jag på deras jättestora utebana och sedan skrittade jag några varv på tävlingsbanan så hon skulle få kolla lite där.

 

Ingen annan hade kommit under tiden jag ridit så hon var alldeles ensam i ridhuset, förutom mig och mamma då. Vid sex kom nästa häst som skulle bo där, så då fick hon ju lite sällskap, trots att den stod längst bort i boxlängan.

 

Innan vi åkte gick vi ut och promenerade en stund på framridningen, när vi sen kom tillbaka så hade en till häst kommit, så då var de tre hästar i alla fall. Vi pratade med de som stod där och Belle fick kvällsmat av en som skulle rida senare, och frukosten får hon av en annan ryttare som skulle bo på anläggningen (vi var för sena med att boka boende där). Det är så skönt när det löser sig med fodringshjälp, speciellt när man bor en bit ifrån och inte startar så tidigt! :)

 

Ja som sagt, på hotellrummet nu. Belles boxgranne (en klubbkompis) flyttade in för nån timme sen och det verkade som att de tyckte om varandras sällskap :)

 

Jag vet inte riktigt när jag rider imorgon, det stod att de skulle ha fasta starttider men det finns inga tider på startlistan just nu... Men mina egna beräkningar säger att det blir runt två, så lite sovmorgon blir det ändå. :)

Förmodligen i bussen

Kategori: Allmänt

När ni läser detta sitter jag förmodligen i hästbussen och kikar på Belle i trailercamen (som jag vann i en tävling hos HästMagazinet 2008. Helt klart en av de roligaste vinsterna jag fått nånsin!)
Bilden är sen hösten 2008 påväg till Umeå RF, och Vännäs ligger ju också där uppe nån stans, så vi kommer ju köra typ samma väg som då. :)

Hejdå datorn

Kategori: Allmänt

Nu ska datorn packas ner i sin väska, och sedan ska den väskan ner i min stora Agria väska som jag alltid har med när jag åker nån stans. Jag gillar den, den är stor så allt och lite till får plats.

Enligt eniro så ska det ta ca 3 timmar och 14 minuter att köra, blir spännande o se hur bra det stämmer, haha. :P


Nu när jag åker bort hoppas jag att min Voodoll tar sitt arbete på allvar ock vaktar mina rosetter ;)

(inlägg på bloggen under helgen kommer, oavsett om det finns internet eller inte)

Ingen tidning idag

Kategori: Allmänt

Jag hade en liten förhoppning om att min Hippsontidning skulle hinna komma med brevbäraren idag, tyvärr blev det inte riktigt så och brevlådans innehåll var lika tråkigt som vanligt. :(

 

Vi åkte till stallet på förmiddagen idag, jag red Belle och packade tävlingsskåpet. Sedan fick hon gå ut i hagen igen och vi åkte hem. Men om hon tror att hon slipper mig för resten av dagen så tror hon fel, för vi åker tillbaka senare idag och då ska hon badas och allt ska packas in i bussen. Jag kom precis på att jag ska leta rätt på ett par paddar som har varit hemma på torkning (tvättmaskin i stallet, men inte jättebra torkrum och då är det lättare att ta hem och hänga upp. Men nu är det ju varmt och allt torkar snabbt i solen). Apropå torka i solen, när jag skulle smörja sadelgjorden idag så var den inte så ren så jag tog vattenslangen och spolade av den ordentligt, hängde den sedan på en stolsrygg ute i solen, och när jag sedan snyggat till sadeln och kandaret så var gjorden torr och redo att smörjas in. Jag vet ju såklart att lädergrejer inte direkt älskar vatten, men storrengöring nån gång ibland skadar inte ;)

 

Med lite tur finns det internet där vi ska bo i helgen, och då känns saknaden efter tidningen inte lika stor - för då kan jag ju se nån serie eller nåt på datorn. Visst, det finns TV där, men det är så tråkiga program på helgerna :P

Dagens planer

Kategori: Allmänt

Idag ska vi på stallet på eftermiddagen tror jag. Belle ska ridas och badas, tävlingsskåpet ska packas, och bussen ska packas med tävlingsskåpet, hästmat och så ska den spånas. Sen ikväll slänger jag nog in mina grejer där också. :)

 

Jag ska ta fram Belles ofodrade regntäcke också (det är lila och jättefint om någon undrade) för jag vill inte att hon ska rulla sig och bli smutsig imorgon när hon är nybadad. För ja, rulla sig kommer hon att göra när hon blivit utsläppt, men med täcket blir hon iaf inte lika lerig och dammig som hon hade blivit utan.

Jag tycker själv att det ibland kan vara lite onödigt med täcke ute "bara för att hästen inte ska bli smutsig", men har man en nybadad häst som ska åka iväg på tävling så tycker jag att det är en godtagbar ursäkt - speciellt om alternativet är att stå inne i boxen och ha tråkigt i väntan på att vi ska komma. Nä, det låter inte så skoj. Då är det bättre med en häst som är nöjd och glad för att ha fått sprungit i hagen en stund innan det är dags att åka bil. :)

 

Ja, det var dagens hästrelaterade saker.

Det är roligt med mail

Kategori: Allmänt

Dagen har börjat trevligt med roliga mail, bland annat från Hippson för jag efterlyste mitt exemplar av Hippson Magazine del 2. Den var tydligen på väg och kommer förhoppningsvis till veckan, gärna redan imorgon om jag får önska så den kan följa med till Vännäs. :)

 

Nu har det kommit preliminära startlistor, och det var några efteranmälda till MsvC:2 så nu är det 19 starter där. I MsvB:4 är det 12 starter och i MsvC:1 är det 13 stycken just nu. På söndagen startar jag som nummer 9, så lite sovmorgon blev det ändå, det är jag glad för. :D Jag startar faktiskt bland de senare i alla klasser, det är roligt för då kan jag titta lite på de som är innan. :)

Det är samma domare i alla tre klasser som jag ska rida, lite ovanligt faktiskt, det brukar oftast bli minst två olika för mig på ett meeting. Men det gör ingenting, jag ska göra mitt bästa och förhoppningsvis tycker domaren att vi är duktiga i alla klasser.

 

Packlistan är meetingryttarens bästa vän

Kategori: Tips och trix

Visst är det skönt att åka iväg på en tävling och känna att allting är nedpackat?!

Ett tips för att komma ihåg det är att skriva en packlista, både på hästens saker, ryttarens saker och hästmaten, ja allt som behövs och kan tänkas behövas.

Jag brukar säga att det är bättre att packa för mycket än för lite ;) Men för att packa alldeles lagom underlättar det otroligt med en packlista, jag har en sen några år tillbaka som ligger i datorn. Nu används den inte lika flitigt som för tre år sedan då allting nästan går av sig själv nu när jag packar, man kan liksom säga att min packlista har fastnat i hjärnan, där bor den tillsammans med alla dressyrprogram och allt lärarna i skolan försöker lära mig och mina klasskompisar. :P

Det är också skönt att ha allting helt färdigpackat dagen innan man åker, även om det är ett meeting och man ska åka på dagtid på fredagen. Så jag tänkte se till att ha allt packat redan imorgon torsdag trots att tävlingen inte är förrens på lördag (men vi åker på fredag).

Vad brukar min packlista innehålla? Jo, bland annat detta:

Häst:
- "Självklara saker" som sadel, träns/kandar osv
- Extragrejer, som grimma, täcke, schabrak
- Putsgrejer till hästen, borstar o gummisnoddar, svamp och handduk
- Ridregntäcke, ländtäcke
- Benlindor+paddar, ev benskydd
- Hästmat, hö, havre, betfor osv
- Boxgardin

Ryttare:
- "Självklara saker" som Kavaj, ridbyxor, plastrong, ridvantar, hjälm och stövlar
- Extragrejer ifall det regnar (torra ridbyxor/kavaj och den gamla finhjälmen som det inte gör något om den blir blöt)
- Mjukisbyxor/mjukiskläder att gå runt med på hotell/vandrarhemmet. Kanske en uppsättning av "civil-kläder" om man ska äta på nån restaurang.
- Tandborste och såna grejer. Gärna extra hårsnoddar för det är i alla fall jag dukitg på att tappa bort.
- Regnkläder, keps, solglasögon, paraply osv
- Fika att ha i bilen, det blir mycket roligare att åka långt då :)

Övrigt:
- Filmkamera
- Laddare till mobilen
- Dator
- Eventuell läxa
- Vattenhink (har jag alltid med mig!)
- Extra grimskaft at sätta fast vattenhinken med
- Extra krubba om det behövs
- Papper+penna om man vill sätta upp en lapp med telefonnummer och så på boxen om det inte finns någon sådan
- Tejp ifall man vill sätta fast lappen eller måste paniklaga trasig stövel

Ja, som sagt detta är bara exempel på vad jag brukar ha med mig. Har jag glömt något extra viktigt? Kommentera gärna!
Men det viktigaste är såklart hästen och passet med alla vaccinationer och så, utan dem får man ju inte alls tävla. Vägbeskriving och telefonnummer till tävlingsplatsen är också bra att ha om man aldrig varit där förut, att åka fel är aldrig kul.

Gummisnoddar och häst, två viktiga saker :)

Ryttarmeddelandet ute

Kategori: Allmänt

Ryttarmeddelandet kom ut igår men jag som trodde att domarna skulle vara utplacerade på sina klasser trodde fel, för det stod inte. Haha, jag får sluta vara otålig och istället vänta på startlistorna som kommer om nån dag. :)

 

Det kommer vara fasta starttider under hela helgen vilket känns skönt, det har varit så på de flesta tävlingar i över ett år nu så man blir liksom lite bortskämd med det. Det underlättar ju egentligen för alla, både ryttare, arrangör, domare, funktionärer, publik osv så jag hoppas att alla klubbar vill fortsätta ha det. Visst, ibland kan det krångla lite, men oftast stämmer det med bara nån minuts skillnad.

 

På söndagen börjar min klass 8.00, så jag tycker vi håller tummarna för att jag startar bland de sista :P

Jag har väl sagt att jag gillar rosa? ;)

Kategori: Utrustning

Hur fint är inte mitt nya tävlingsschabrak som kom idag? :D

Märket är Mias och det är köpt från Butiken i Stallet.

 

Belle kommer vara så snygg i helgen, det är en sak som är säker. (Hon är ju i och för sig alltid snygg, men nu kommer hon bli ännu snyggare)

 

 

Färgen gjorde sig inte lika bra på bild som i verkligheten, det är brunt längst ut och inte svart som det verkar vara, och det rosa är ett snäpp knalligare. Hur perfekt som helst! :D

 

På väg hem från stallet tog vi en sväng förbi Hööks och köpte flugspray och en fyrkantig nummerlapp för den jag hade förra tävlingen har plasten gått sönder på.

 

Dagens ridning bestod av skritt på nedre rundan, alldeles lagom efter gårdagens träningspass. :)

Veckan

Kategori: Allmänt

Tisdag (idag): Skritta ut

Onsdag: Vila

Torsdag: Rida i ridhuset eller på nån utebana

Fredag: Åka upp till Vännäs, rida lite där uppe om det finns plats, annars går vi ut och går

Lördag: Tävling MsvC:2 och MsvB:4

Söndag: Tävling MsvC:1

Ryttarmeddelande

Kategori: Allmänt

Jag tycker att Vännäs borde lägga ut ryttarmeddelandet snart. Typ helst imorgon, i och för sig vet jag ju vilka domare det är, men det skulle ju vara rolig att veta vem som dömer vad. Fast jag tror att jag listat ut det, men för all del, jag kan ha fel :P

 

Vi har också bokat boende på något vandrarhem/hotell-aktigt ställe nån kilometer därifrån, så det blir nog bra. Huvudsaken är ju att det finns en säng, och gärna nån affär så det går att köpa mat. Mer än så behövs egentligen inte.

Datorn ska så klart med i alla fall, dock har vi inget bärbart internet, och jag tvivlar på att det finns något där (men frukta inte, tappra läsare; jag har faktiskt fixat några tidsinställda, fiffigt va?). Men film kan man alltid titta på! :D Fast jag tror inte att vi har nån film vi inte har sett hemma, eller jo: En som heter Rörelser utan gränser som jag ju vann i en tävling hos hippson. Den har vi faktiskt inte sett än, så den får följa med! :)

 

Långmåndag #2

Kategori: Allmänt

Det blev inte så jättelång tid på stallet, vi var hemma vid två ungefär. Fast vi ska tillbaka vid ca halv fem och ta in hästarna för idag är det våran tur att göra det. :)

Träningen då? Jo, det gick bra, men ack så jobbigt det var. Både jobbigt att rida, och nu börjar det ju bli ganska varmt också, tur jag hade mamma med vattenflaskan (som dock inte innehöll vatten utan saft :P) i högsta hugg bredvid ;)

Långmåndag

Kategori: Allmänt

Idag blir det en lång dag på stallet, jag ska träna strax efter tolv och sedan ska jag stanna kvar för vi har intag av hästarna på eftermiddagen. Så förmodligen går jag upp till ridklubben och tittar på lite ponnyhoppning när jag ridit färdigt.

Igår såg vi också lite hoppning, och den som vann klassen vi såg på hade ett rosaglittrigt spö, så rosa är en bra färg att tävla med, hihi. :)

Framridningsbild

Kategori: Bilder och filmer

I brist på någon form av text så kommer en bild från framridningen i Färsta. Vill man vara lite ordvitsig kan man ju säga att vi är väldigt fokuserade ;) Både ridmässigt och kameramässigt liksom, hihi

 

Långsöndag

Kategori: Allmänt

I brist på roligare rubriker spinner jag vidare på de förra dagarnas, vilket leder till att det är Långsöndag idag.

 

Idag ska jag rida ut med Belle, och titta lite på ponnyhoppningarna som hemmaklubben anordnar. :)


Långlördag

Kategori: Allmänt

Om det var långfredag igår blir det då långlördag idag? ;)

 

Min lördag blir nog ganska lång iaf för jag ska ut och fira en kompis som fyller år idag.

 

Dagen har till stor del spenderats på stallet, vi kom dit lagom till lunchfodringen och satt utanför stallet och snackade skit medans hästarna åt. Glass fick jag också, så nu är årets första sommar-isglass avklarad! :D (Visst har jag ätit glass innan, men liksom inte den där svalkande isglassen i den stekiga solen)

 

Idag red jag i ridhuset, och jämför man med +21 ute så var det nästan kallt där inne, men det var bara skönt. Fast lite paff blev jag ändå när jag red ut igen, för det är ju sååå varmt! :D

 

Innan Belle gick ut i hagen igen så blev hon nån centimeter lägre, för jag skruvade ur broddarna. De har fått suttit i fram tills nu eftersom det faktiskt var rätt halt fram tills bara några veckor sedan, och sen blev det slirigt i hagen. Men nu börjar det sakta men säkert att torka upp och då blir broddarna liksom onödiga. :P En annan anledning är ju att vi ska åka så pass länge upp till Vännäs nästa vecka, och då är det onödigt att ha broddarna på eftersom det inte inte direkt kommer finn någon is att halka på däruppe. ;)

 

Nu är snön äntligen borta! :D

 

Nytt schabrak?

Kategori: Utrustning

http://www.cshast-fritid.se/butik/images/ICE%20schabrak%201.jpg
Dessa schabrak var väl härliga? :D
Finns hos CS häst & Fritid för 199:-
Märke: Catago

Långfredag

Kategori: Allmänt

Om en vecka vid den här tiden är allt förhoppningsvis redan inpackat i bilen (eller redo att packas in) och om en vecka och några timmar till brummar vi upp till Vännäs om allt går enligt planerna. :)

It's back

Kategori: Utrustning

 

Ja vad jiddrar jag om kanske ni undrar. Det jag syftar på är alltså min rosa sadelpad, inte för att den har varit borta eller så, men nu är den tillbaka under dressyrsadeln då den just nu ligger mycket bättre med en padd under. :) En sak som står högt upp på önskelistan är en ny sadel som passar oss båda bättre, men fram tills dess funkar det bra med den fina rosa padden.

Betalat uppstallning

Kategori: Allmänt

Halli Hallå! :)

 

Idag fick Belle en vilodag i hagen, det har varit varmt och skönt här hela dagen så jag tror hon tyckte det var rätt skönt att slippa jobba :P

 

Nu har jag betalat uppstallningen till Vännäs tävlingar i slutet av april. Först blev det lite strul för det fattades en siffra i banknumret som stod i proppen, och när jag fick veta vad det var för siffra så ville det ändå inte funka. Tillslut visade det sig att det var ett plusgiro som man skulle betala till och inte ett bankgiro som det stod i proppen. Aja, det löste sig i alla fall tack vare snabba och trevliga svar på mina frågande sms så nu är boxen betalad. :)

 

Tävling 30 april och 1 maj uppe i Vännäs alltså. Det blir skoj! :D Det är ett av få ställen runtomkring vi aldrig varit på, så det blir spännande o se hur det ser ut där. :)

 

Vi åker upp på fredag förmiddag (skönt att det är påsklov då) och sen så åker vi hem när jag är färdig på söndagen.

Klasserna är samma som i Färsta, dock i omvänd ordning: MSVC:2 och MSVB:4 på lördagen och MSVC:1 på söndagen blir det. Just nu är det runt 10 i varje klass, lite skillnad jämfört med min förra tävling då det var 20-25 i varje. Men det är nån dag kvar innan anmälan stängs så det kanske tillkommer någon fler. Lite tråkigt är det ju med små klasser, men å andra sidan blir det inte så långa dagar då. :)

Equipe

Kategori: Allmänt

Tänk vad lyxigt det är när det finns tävlingar som använder sig av equipes onlineresultat. Just nu kan jag följa bla Högbos ponnydressyr, Storviks hästdressyr och Timrås hästhoppning. Samtidigt som jag befinner mig hemma.

 

Fast ibland när det väl är tävlingar man är nyfiken på så har de sällan onlineresultat och man får vänta en hel dag tills resultaten kommer ut på hemsidan istället. Haha, snacka om att man blir bortskämd med internetfinesser ibland :p

Doseringsproblem?

Kategori: Tips och trix

Såpa är en sak som alltid finns i mitt stallskåp. Grön eller gul spelar ingen roll (men den gröna luktar klart godare enligt mig :p) Det funkar till det mesta, allt från att tvätta hästen till att skura rent hinkar.
Men en sak jag stör mig på är att vissa såpa-flaskor har världens största urhällnings hål och man får ofta en stor såp-gegg i handen fast man egentligen bara behövde lite grann.

Ett sätt att slippa överdoseringen är att hälla över såpan i en behållare med pump, tex en man haft tvål i innan. Det blir mycket lättare att få lagom mycket då, och det räcker ju också längre. :)

Fredagen

Kategori: Allmänt

Hejsan hoppsan!

 

Dagen har än så länge ägnats åt allt annat än skolarbete, men äh: ibland måste man få ta pluggledigt på en vardag och trycka in plugget någon annan dag (tex på lovet, hehe).

Istället har jag bland annat hämtat min mobil som varit på lagning för att den började stänga av sig typ tre gånger om dagen, inte världens charmigaste trick alltså. Nu ska det vara fixat för nåt var utbytt och något annat var uppdaterat så det är väl bara att hoppas att den funkar som den ska nu.

 

Jag har också tränat med min lilla (fast egentligen ganska stora) häst, och trots att ingen av oss var på topp så gick det ändå riktigt bra. :)

 

(ska kanske tillägga att jag inte skolkat från skolan idag eller något annat dumt, jag har ingen lektion på fredagmornar, och på eftermiddagen ska vi jobba själva och det jobbet flyttade jag fram lite bara)

Här på bilden (som är tagen från film och därav bristen på kvalité) får ni ett stycke mellantravssteg från msvc:1 från 2 april

Plugga dressyrprogram

Kategori: Tips och trix

Att lära sig nya dressyrprogram kan man göra på många olika sätt, speciellt nu med internet och alla dessa hemsidor som man kan hitta programmen på. Men det är en sak att hitta dem, sen så ska de ju fastna i huvudet också ;)

Här kommer en liten lista med olika hemsidor man hittar programmen på och lite andra tips på hur man kan lära sig.

Här finns programmen:
Här på ridsportsförbundets hemsida finns alla dressyrprogram i textformat så man kan läsa in sig på vägarna och se vilka delar det är koefficient på om man undrar det.
Hos Stallbacken hittar man alla program uppritade så man kan se alla vägar som ska göras.
Kollar man upp sitt nya program på båda dessa sidor så tycker jag att de kompliterar varandra väldigt väl: Man kan titta på bilderna och läsa i texten exakt när ett moment börjas och avslutas och vad som ingår.

Titta på andra som rider:
Youtube är ju en underbar hemsida. Man kan hitta filmer om det mesta, och självklart också dressyrprogram. Det är bara att söka på det man vill ha och oftast kommer det upp en massa olika ekipage, vissa bättre filmade än andra. När man väl hittat en film där man tydligt kan se vägarna blir det lätt att följa med. Här kan man bli inspirarad av en riktigt bra ritt. Man kan också se om ekipaget på filmen några eventuella onödiga missar som man själv kan akta sig för. Kanske slarvar den med hörnpasseringen efter en sluta, eller gör otydliga övergångar i en ökning, något som man då kan lägga på minnet när det väl blir dags att rida programmet själv.

Öva själv:
När jag var yngre och tävlade klubbtävlingar med ridskoleponnysar så brukade jag springa programmet på en matta någon stans i huset, just för att det skulle fastna ordentligt. Har man istället en egen häst så behöver man ju inte springa programmet själv, man kan ju träna på det tillsammans istället. Har man tillgång till ett ridhus/ridbana med samma mått som tävlingsbanan så är det bra träning att rida igenom programmet några gånger, och kanske öva lite extra på de programdelar som känns lite knepigare. Skulle ridhuset/ridbanan vara för stort eller för litet så är inte det heller något större problem, med lite fantasi går det att öva delarna ändå. :)

Fråga andra:
Om du känner någon som ridit programmet innan så passa på att fråga om det är någonting du undrar. :) Denne kanske inte kan svara på allt, men förhoppningsvis kan du snappa upp något knep.

Skulle du mot förmodan bara ha hoppryttare runt omkring dig så finns det ju en massa hästbloggare överallt som det förmodligen går bra att fråga om det är något du undrar över.

Galet snyggt!

Kategori: Utrustning

Hur snygga var inte dessa koftor? :D Jag blev alldeles kär när jag såg den helrosa i Prylbloggen på hippson.se

http://www.schockemoehle-sports.com/sites/default/files/lynette%20weiss_teaser.jpg?1296121237http://www.schockemoehle-sports.com/sites/default/files/lynette%20pink.jpg
Märke: Schockemoehle. Bilderna är härifrån

Vilken färg gillar jag bäst då? Jo, jag tror nästan att den vita var snäppet snyggare, men inte fullt så praktisk som den helrosa.

Utsläpp i aprilsolen

Kategori: Allmänt

God morgon (eller god förmiddag/lunch kanske det heter nu när klockan är runt 11)

 

Idag klev jag upp tidigt för vi hade morgonfodringen i stallet, ljust var det ute vilket var skönt för då blir man ju automatiskt lite piggare! :)


När alla hästar var matade och utsläppta så var det dags för mig att rida ut på Belle, och eftersom hon fick massage i tisdags så skrittade vi bara igår, så idag stod lite trav och galopp på schemat.

 

Jag red upp till ridskolan och red på en av planerna där, det var lite småpölar här och där, men ändå helt ok underlag. Travade och galopperade i båda varven på en stor volt, inga stora krav på jobb från mig utan tanken var ju att hon skulle röra på sig och så blev det ju också. :)

 

Istället för att gå raka vägen hem så skrittade vi övre rundan, och där hade det smält rätt så mycket. Väldigt skönt att se, för innan har det varit en upptrampad stig med en massa snö på sidorna och det har varit så gott som omöjligt att mötas där. Men snart är det inget problem längre vilket är skoj.

Ny kategori - tips och trix

Kategori: Tips och trix

Tadaa! Jag har gjort en ny kategori där jag tänkte stoppa in smarta och finurliga saker som jag lärt mig av andra eller kommit på själv. Det låter väl lite spännande? :P

Fast, förvänta er inget storslaget nu. Men något kanske blir lite intressant i alla fall... :)

Tvättmaskin, vattenkannor och kakor

Kategori: Allmänt

God kväll!

 

Idag har Belle blivit genomklämd från topp till tå, eller ja, från öron till hov kanske man ska säga när det gäller en häst :p

 

Efter massagen så fyllde jag på en massa vatten ute i hagen, det blir en del vändor med en (tror det är 10 liters)vattenkanna i varje hand. Men det är inte så länge till det behövs hoppas jag, för nu har snön äntligen börjat smälta och temperaturen börjar stiga, så förhoppningsvis går det att använda vattenslangar ner till hagen inom en inte allt för lång framtid. Fram tills dess får jag väl se det som styrketräning ;)

 

När vi kom till stallet så körde vi igång en tvättmaskin innehållandes träningshelgens outfit, vitt Folksam Riders Cup-schabrak, vita lindor och paddar. Så när vi var klar med allt så var det ju bara maskinen kvar, och är det bara jag eller bestämmer sig vissa apparater för att gå segare när man står och tittar på dem? Det kändes i alla fall som så när jag stod i tvättstugan/torkrummet och väntade på att den skulle snurra klart.

 

Haha, schabraket vill inte riktigt samarbeta med min sadel. Nu är ju denna bild från i somras, men det ser lika dant ut varje gång jag ska använda det.

 

Jag har bakat kakor nu på kvällen också, för vi ska ha kakbuffe på skolan för att få in lite pengar i klasskassan så vi kan åka till Budapest i början av nästa termin. Chokladsnittar hette dem enligt receptboken, min förklaring är ungefär "Avlånga chokladkakor med pärlsocker på". Goda blev de i alla fall, synd att de enda som får stanna hemma är de mindre vackra kantbitarna och de få som gick sönder. :P

Massage

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!

 

Igår tänkte jag kolla om det går att rida på nedre rundan än, eller om den fortfarande var full med en massa snö som man sjunker igenom. Och jag kan ju säga som så att det gick inte så himla bra :p först var det en massa gegg och slask, men sen blev det typ 1,5 dm snö som man bara sjönk igenom, så vi vände och skrittade några varv på planen utanför stallet istället. :)

 

Idag ska Belle få massage så det blir nog uppskattat! :)

Gammal bild på häst med ett något för litet täcke :P

The Ark 9 april

Kategori: Icke hästrelaterat

I lördags var jag ju på The Ark, och jag är knappast deras största fan om man säger så. Gillar ju rätt många låtar och så, men som sagt; inget fanatiskt fan liksom.

Men oj vad bra de är live! :D Mycket energi, bra kontakt med publiken. Knäppast var nog när Ola Salo stod och dansade vid räcket på balkongkanten i spegelsalen där de spelade. Det är ganska långt ner till backen så det hade ju inte varit så kul om han ramlat :p (här finns en länk på det, dock inte jag som filmat, jag stod nästan längst fram vid scenen och vi blev ju rätt så förvånade när han försvann och plötsligt dök upp där)

Träning lördag-söndag

Kategori: Allmänt

Lördag och söndag har det varit dressyrträningar för Camilla Toll.

Tisdag och onsdag hade vi ju också dressyträning då det tyvärr krockade med de datumen tränarna kan komma upp till oss. Så förra veckan blev verkligen en träningsvecka, men det blev en bra träningsvecka, och jag tror det var bra för både mig och Belle att tuta och köra ordentligt för att sedan ta det lite lugnare i några dagar och smälta allt vi lärt oss! :)

 

Fokus låg på byten och skolor även i helgen, och det roligaste var nästan när jag skulle visa ett byte hö-vä och min fina häst sätter det på en gång. Klar skillnad från sist hon såg oss liksom! :D

 

I både traven och galoppen låg mkt fokus på att rida framåt, men inte fortare (även om det kändes som att vi flög fram i full fart :p ) Och det blir så mycket bättre flyt i allting då, skolor och övergångar blir så mycket lättare. :)

 

 

Voodoll

Kategori: Utrustning

*Tidsinställt då jag befinner mig på Stads och dansar till The Ark*

Jag har en Voodoll, en liten vodoo docka som ser ut som en ryttare. Den vann mamma i en utlottning hos hippson för nåt år sedan, men eftersom jag är så snäll så fick jag den av henne. :)

Min heter Tinna Horsepower och beskrivningen enligt hemsidan är såhär:
"Tinna älskar hästar och har alla de egenskaper en förstklassig ryttare ska ha. Hon är envis, noggrann och kärleksfull. Allra bäst trivs hon i stallet där hon kan sköta om sina underbara hästar eller bara njuta av doften från halm och häst.

Tinna är en riktig tävlingsmänniska. Hon rider blixtsnabbt och felfritt med en magisk förmåga att alltid hitta de bästa vägarna på hoppbanan. Under dressyren har hon en ett fenomenalt samspel med sin häst som självklart tar de mest eleganta och graciösa stegen.


Tinna Horsepower hjälper dig att bli en fantastisk ryttare. Hon gör dina hästar lyckliga och din dag i stallet blir alltid speciell. På tävlingarna ser hon naturligtvis till att du kammar in några extra poäng från domarna."

Med dockan kom det också en beskrivning på hur man ska göra för att få extra kraft och energi. Men jag måste erkänna att jag aldrig testat det ;)

Jag tänkte först ha Tinna Horsepower som maskot boendes i tävlingsskåpet, men det blev inte så och nu har jag en annan maskot där. Så Tinna bor uppnålad på min vägg (kan kanske låta grymt, men jag tror att en Vodoo docka är van vid nålar, hehe) och vaktar mina rosetter så ingen kommer och tar dem, och än så länge har det funkat bra! :)


I handen som inte syns så bra håller den i ett ridspö


Nu känner jag att jag måste avsluta inlägget med att säga att jag ju inte tror att detta är något som funkar på riktigt, men jag tycker att det är en väldigt rolig grej och en rätt så söt accocear. :)

På hemsidan voodolls.se kan man hitta en massa olika små dockor.

Snabbt, kort men väldigt glatt inlägg

Kategori: Allmänt

Träningen idag gick väldigt bra! :D Idag var vi duktiga båda två!!!

 

Snart ska jag bege mig ner mot stan och vid 22 är det dags att lyssna på The Ark.

Ny profilbild

Kategori: Allmänt

Har just nu en ny profilbild på Facebook, tycker den är rätt lik om jag får säga det själv

Det hela började med att en kompis satt och målade några ur klassen och typiska saker de tänkte på, och vips så blev det två fulla a4 papper med klassen+lärare (vi är typ 43 stycken, därav två papper)

 

För er som inte ser vad som står så kan jag berätta att det står Min Häst. Ganska passande ju ;)

 

Idag har jag varit produktiv med bloggandet, hela 3 inlägg på en dag. Det är väl ganska duktigt? Men imorgon blir det tvärt om, för då är det dressyrträning vid tre, men vi åker nog dit tidigare och tittar lite innan, och på kvällen kommer The Ark till Stadshuset i stan, så där kommer jag befinna mig. :)

Kuligt telefonsamtal

Kategori: Allmänt

Idag när jag kommit till skolan så ringde min telefon precis när lärarna kommit in i klassrummet, så jag kunde såklart inte svara då. Så under den korta genomgången (som kändes jäääättelång för jag ville ju veta vem som ringde) så satt jag och väntade på att dom skulle prata färdigt så jag kunde ta en dator och kolla upp vem/vad det var.

 

Så när lektionen var slut och vi blev ivägskickade till våra grupprum för att prata om våra uppsatser som vi ska göra så passade jag på att kolla upp numret på en dator, och jag blev ju rätt förvånad när det var från Hemmakväll i stan (hyrfilmsaffär), för jag har ju inte hyrt nån film på jättelänge, och jag har inte glömt att lämna tillbaka någon heller så vitt jag vet.

 

Aja, tiden gick och vi gjorde det vi skulle innan vi fick sluta strax efter klockan två. Så på vägen hem ringde jag upp och kollade varför de hade ringt, och då visade det sig att jag vunnit en tävling på hemmakvälls hemsida som jag mailade in till för nästan en månad sedan, och att vinsterna fanns i butiken nere på stan. Så jag kom i stort sett bara hem och vände, så på stan hämtade jag ut vinsten:  två biobiljetter och soundtracket till Cornelis-filmen. :D

 

Tog en sväng på Equeen sen, en hästaffär inne i stan och blev extremt kär i Eskadrons nya kollektion, såg ett supersnyggt petrol/brunt hoppschabrak som var såååå fint!!! Fick också en broschyr med bilder på de nya kollektionerna; Den ena var blå med inslag av gult och brunt, och den andra var lila. Supersnygga färgblandningar båda två, dock inte riktigt lika snyggt som när de hade rosa :P

 

Köpte jag något där då? Jo, en lila piggborste för att den jag har just nu börjar bli så sliten.

Fredag? Nej, snödag

Kategori: Allmänt

Jag är ganska nyligen hemkommen från stallet. Börjar kl 13 idag så då passade jag på att rida ut på morgonen.

 

Igår regnade det typ hela dagen men det hade slutat lagom tills vi for till stallet och jag skrittade övre rundan utan att bli blöt.

 

Idag regnade det inte, det va lite grått och trist och blåsigt, men i alla fall inget regn. Skritt på övre stod på schemat idag också, för jag tror inte att underlaget på nedre har blivit bra än (sist var det djupt och jobbigt, och nu när det börjar smälta blir det så jäkla blött). Tog in Belle från hagen och än så länge var allt frid och fröjd, men när jag sedan hade sadlat och skulle känna hur temperaturen var ute ifall jag skulle ha täckbyxorna på eller inte så snöade det(!) inte lite grann heller, utan stooora vita snöflingor som redan täckt marken med ett tunt vitt lager. Inte jätteskoj alltså, och täckbyxorna fick stanna på mina ben.

 

Väl hemma från turen så var jackan väldigt blöt, och även täckbyxorna. Och till skillnad från jackan som höll tätt så läckte byxorna in, så jag hade fina blöta fläckar fram på benen på låren och vid knäna. Så, vad ska man säga; just den modellen av Jacsons vinterridbyxor är inte att rekommendera när det öser ner blötsnö från himlen...

 

Väl hemkommen så slutade det snöa för en stund, men nu har det börjat igen :(

JAG VILL HA SOMMAR NU!!!

Tisdag och onsdag i någon slags sammanfattning

Kategori: Allmänt

På tisdagskvällen roade vi oss med dressyrträning för Ia, vi pratade lite snabbt om helgens tävling och jag sa att jag ville träna på skolor, för där hade jag mycket poäng att hämta (vi lyckades bara pricka in två sjuor av tolv möjliga på tre program och det ska det bli ändring på, det är så tråkigt med dessa sexor!)

 

Sagt och gjort, det blev både öppnor och slutor på långsidorna. Fick tänka uppförsbacke och att jag skulle vara noga med att stämma av i ingången och avslutningen, och ja: helt plötsligt blev ju allt mycket enklare! :) Tänk vad några ord kan göra någonting så himla mycket bättre och lättare.

 

I galoppen stod det byten på schemat, (och med helgens msvb i bakhuvudet så kan man ju säga att där finns det också många poäng att cascha in när allt går som det ska). Och där var det som vanligt, några blev helt klockrena och andra blev det inte, men det är bara att träna vidare så kommer dom att fastna helt i systemet hos både mig och Belle så småningom.

 

Onsdagen började i skolan, kom hem strax före halv tolv och åt mat, sedan kom mamma hem för hon slutade tidigt och vi var på stallet nån gång vid kvart över tolv/halv ett.

 

Tog in Belle från hagen och fixade iordning hon och sedan var det dags för lektion 13.45. Och nu var hon på hugget, all energi var på väg framåt istället för framåt och uppåt, men: hellre en piggelin häst än en som är trött och seg. Ungefär samma arbete som igår, men också lite försök till någon slags början på piruettjobb. Alltså en liten centrerad volt med lite sluta-tanke. Här märktes det att Belle hade mycket energi, för istället för att sega ihop när det blev lite jobbigt så försökte hon springa iväg utåt istället, men trots hennes försök till att slippa så fick vi till lite fina galoppsprång åt båda hållen. :)

 

Kom hem från stallet vid 15 och då fanns det inte så mycket annat att göra än att hoppa in i duschen och sedan så fick jag skjuts av min snälla mamma för att hinna till skolan 15.30. Där hade vi Hjärt och Lungräddning och fick bland annat öva på att lägga varann i stabilt sidoläge och hjärtmassage på en liten uppblåsbar docka. Så nu har jag fräschat upp dom kunskaperna också. :)

Pälsglans med äppeldoft?

Kategori: Allmänt

Har ni sett den här pälsglansen? Den ska tydligen luta äpple, och äpple luktar ju gott tycker jag så det är ju trevligt. :) Men tänk om den sprayade hästens hagkompis också tycker att det luktar gott och bestämmer sig för att ta en tugga eller två av den äppeldoftande kamraten?!

Nu lär den ju inte lukta så starkt och så länge, men det var bara en tanke som dök upp i huvudet.

Hemma och vänder

Kategori: Allmänt

Halli Hallå.
Är just nu hemkommen från skolan, har ätit mat och snart ska jag pysa iväg till stallet för jag har träning 13.45. Men dan är inte slut efter det heller, för 15.30 har jag en idrottslektion som jag förhoppningsvis hinner till.

Ja, det är väl både en för och nackdel med att bara ha två lektioner om dagen, för idag började ju eftermiddagslektionen extremt sent. Men eftersom jag har dressyrträning så gjorde det ju inte mig så mycket, så något långtråkigt hål får inte jag uppleva idag.

Egentligen börjar idrotten 14.30 så då hinner jag inte var 4e onsdag när det är Ia-träning med hästen, men eftersom den var flyttad idag så hinner jag ju. Så det var ju bra! :) Det tycker säkert min idrottslärare också, för egentligen har jag fått ledigt från idrotten när jag ska rida, men nu när jag hinner tillbaka så passar jag på att vara med på lektionen ändå. Idag ska vi ha HLR, och det är ju alltid bra att kunna, i och för sig har jag haft det typ en gång om året sedan 8an, men det är aldrig fel att fräscha upp huvudet lite!

Dagens ridning

Kategori: Allmänt

Idag var det 11 grader varmt och ganska soligt när jag red ut vid femtiden, hur härligt är inte det? :D

Skrittade övre rundan barbacka så att hon skulle få sträcka på sig efter helgen, hon verkade i alla fall inte ett dugg trött utan var lika pigg och alert som vanligt. Skönt det! :)

Morgondagen kommer för min del spenderas med näsan i någon tjock bok på engelska om Nixon, eller tittandes på någon film om presidenten. Kanske lyssnar jag lite på denna låt också bara för att namnet är så passande :P

Jag har ingen lektion på förmiddagen (och kommer inte ha fram till sommaren, rätt nice) och eftermiddagen ska vi jobba med historia (i mitt fall Nixon) så jag blir hemma. På kvällen är det dressyrträning. :)

Och det blev så tråkigt utan bild så här kommer en printad från prisutdelningsfilm förra året (LA:6, 61%)

Sundsvalls FRK 3 april

Kategori: Tävling

Arrangör: Sundsvalls FRK
Typ av tävling:
Regional

Domare: Susanne Rudholm
Klass: Msv C:2 2010
Procent (heltal): 64
Procent (decimal): 88
Placering: 4/21
Rosett: Röd

 

Ja, efter lördagen blev det söndag och dags för helgens tredje och sista klass.

 

Dagen började lite knasigt för när vi kom till ridskolan och skulle köra ner för backen till vårat stall så kom det en tjej som sa att ridskolehästarna hade rymt (förmodligen ner mot vårt stall). Så vi lämnade bilen och transporten uppe på ridklubben och gick ner för backen till oss. Jag såg redan från ridskolan att det var hästar som galopperade nere hos oss så jag ville ner så fort som möjligt för att ta in Belle så hon inte skulle springa i hagen och göra illa sig eller nåt. Men såg sen när vi kom närmare att det inte var så livat i hennes hage eller bredvid, utan bara i hagen närmast vägen mot stallet, och på den vägen stod det typ 6 lösa ridskolehästar. Mamma stannade kvar vid dom och försökte hjälpa till att fösa upp dem till ridskolan igen, men jag tog in Belle i stallet och började borsta lite.

 

Efter ett tag var i alla fall hästarna tillbaka i sitt stall, så det var ju bra :)

 

På grund av vildhästarna blev hon intagen lite tidigare än jag hade tänkt, men hellre det än att hon skulle börjat yrsa runt i hagen. Hon fick i alla fall äta lunch inne och strax efter tolv gick vi upp och lastade.

 

Ingen uppstallning denna gång eftersom jag bara skulle rida en klass, så när vi kom fram (lite för tidigt) så bytte jag om och hon stod så snällt i transporten.

Men sedan kom det en ponny som blev longerad på planen där det var parkering, och jag tror att hon såg den igenom fönstret och blev lite glad och började trampa runt lite så då lastade vi ur och sadlade och gick till framridningen.

 

Väl på framridningen så kändes det helt ok, inte lika bra som på lördagen men ändå inte dåligt. Känslan på banan var ungefär samma, vi hade inte samma energi som dagen innan och när energinivån sjunker så blir allting lite jobbigare. Men vi kom igenom programmet utan någon brakmiss så det var ju ändå bra liksom, men som sagt; det kändes inte lika bra som dagen innan.

 

Poängen blev i alla fall 292 och procenten 64,88 och en till röd rosett :) (1 poäng till och vi hade blivit delad trea och kommit över 65%)

 

Så nu är MsvB kvalen för nästa år avklarade och vi har tre resultat att jämföra resten av årets tävlingar med. :)

Checklista för en hästtjej

Kategori: Allmänt

Hittade den här på sonntags.blogg.se och blev tvungen att kolla vad som passar in på mig :P

- När du vaknar bestört på morgonen undrar du inte om du har missat skolan, utan morgonfodringen. Check
- Att åka buss med stallkläder är fullt naturligt, men kommer det på någon med en blöt hund blir du irriterad och rynkar på näsan. Åker inte buss till stallet, och skulle nog ha någon form av överdragskläder då, men hunden kan jag hålla med lite om - Halvcheck
- I skolan skrev du hästnamn istället för killnamn överallt. Jajjamen - Check!
- Fullkomlig normal middags tid är efter klockan 19.30. - Halvcheck
- Morötter är extremt goda, men bara i stallet. Morötter är ju gott annars också - Halvcheck
- Du blir som tonåring glad över ett par fula gummistövlar som mamma tänkte slänga. Extraskor är väl alltid bra att ha, så länge de inte läcker in vatten - Halvcheck!
- Du blir även glad när du i julklapp för termobrallor. Check!
- När det regnar och du ska ut med hunden är du suck och stön men när det är uteritt på gång med kompisar så är det försten ut i stormen som gäller. Nja, jag tycker det är rätt kul att vara ute när det regnar om jag har bra regnkläder
- Du tvättar dina tävlingskläder oftare än din skoljacka. Haha, stämmer nog - Check!
- Runt hästarna är allt på sin plats och i ordning, men i ditt rum så ser man inte ens golvet längre. Oh ja, stämmer exakt! - Check!
- Dina kompisar utanför hästvärlden undrar ibland om du är ifrån en annan planet när du berättar något från stallet. Du fattar inte alls att omvärlden inte har en aning om vad skänkel,yttersida,kombination eller grimskaft är för något. Japp, det finns en anledning till varför jag inte pratar så mycket häst i skolan - Check!
- Du har smakat på olika sorters kraftfoder. Det har jag faktiskt inte, bara havre :p
- Du missar inte en enda ridlektion. Check!
- Du ryktar hellre älsklingshästen en kvart extra istället för att ta den tidiga bussen hem. Nu åker jag inte buss men om jag hade gjort det så - Check!
- Hela din barndom var du som fastklistrad i stallet - Check!
- När andra barn sov på jullovet så var du klockan 7 varje morgon redo med en grep för att mocka åt favorit ponnyn. Nja, kanske inte uppe så tidigt - Halvcheck!
- På skötarmötena var det slagsmål om bästa sittplatsen - Nä, alla fick plats i cafeterian
- När andra i din klass berättar att dem ramlade och stukade foten på dansen tycker du synd om dem. Sen att du dagen innan flög i full fart rätt med huvudet ner i en hindermur och nästan tuppade av, kastade dig upp på hästen och anföll muren igen, det nämner du inte alls. - Halvcheck på den
- När folk säger suck nu regnar det så mitt hår kommer bli helt blött, då säger du suck nu kommer det ta 30 min extra att gräva fram hästen från all lera. - Check!
- När du säger att du bara ska till stallet en stund så vet samtliga i din omgivning att du inte är hemma förens om 4-5 timmar. - Check!
- Du är extremt effektiv, varför gå två gånger, när man kan gå en? - Check!
- Man klär sig efter väder, är det vinter så ser du ut som michilinmannens fetto storebror, oavsett om du ska rida ut eller gå på bio, det är ju kallt ute! Jajjamen, varför frysa när man kan slippa? - Check!
- på sommarn är du gyllenbrun på hela kroppen utom dem kritvita benen, det kallas för ridbrallerand, och det är COOLT OKEJ? Gärna en fin bränna efter t-shirten eller ett linne också ;) - Check!

Slutsats: Ja, det stämde ju rätt bra på mig tycker jag :P

Bilder från helgen

Kategori: Bilder och filmer

Tävling hit och tävling dit

Kategori: Allmänt

Ja, nu finns det ett fint inlägg om gårdagens tävling :) Red ju idag också, och trots något lägre procent blev placeringen den samma, 4a av 21 starter i MsvC:2, 64% :D

Vid 18 idag öppnades anmälan för vår lokal/regionala hemmadressyr, så det var lika bra att klicka i och skicka in en anmälan på direkten med tanke på hur snabbt det blivit fullt på andra tävlingar. MsvC:1 och MsvB:4 fick det bli. Jag rider bara på söndagen för på lördagen var det LB:2 och LA:3 och just nu känner jag inte att jag vill rida dom klasserna.

Andra tävlingsdatum är (om allt går enligt planerna):
30 april - 1 maj Vännäs RF
15 maj, Sundsvalls RK
28-29 maj, Östersund-Frösö RK

Tävling Sundsvalls FRK 2 april

Kategori: Tävling

Arrangör: Sundsvalls FRK
Typ av tävling: Regional
Domare: Louise Sjöberg
Klass: Msv C:1 2011
Procent (heltal): 66
Procent (decimal): 59
Lagtävling: Nej
Placering: 4/21
Rosett: Röd

Ja, då var årets första tävling avklarad.

 

Första klassen var MSVC:1, alltså ett helt nytt program men inte helt främmande om man ridit LA:6 tidigare år.

 

Vi kom fram i god tid innan eftersom vi hade bokat daguppstallning, så där fick Belle stå och mumsa hö medans vi tittade på prisutdelningen till klassen innan, sedan tittade vi på en tom bana när det var paus, och sedan kollade vi på några i början av min klass. :) Bland annat en ritt på 69% och en på 67% (som sedan blev 1a och 3a i klassen) Så det var ju rätt höga procent om man säger så, lite pressande blir det allt att se ritterna och höra procenten, men det finns ju inte så mycket annat att göra än att rida på så gott man kan.

 

Efter påklädning av häst och ryttare blev det som ni kanske listat ut själva dags att rida fram, och det kändes väldigt bra där. Lika så inne på banan, det kändes bra, det flöt på bra och ja; jag var nöjd när jag ridit färdigt! :) Tyvärr så snubblade hon till i andra enkla bytet (vilket resulterade i protokollets enda 5a) men annars ingen miss. Fast skolorna kan ju alltid bli bättre... ;)

 

313p och 66,595% och en röd rosett blev det tillslut, och domaren tyckte bland annat att det såg harmoniskt ut, och sånt är ju alltid kul att höra!

Bilder från ritten finns här i resultatlistan på Equipe.

Och på prisutdelningen såg vi ut ungefär såhär (fast det var inomhus, och jag har andra stövlar och annan hjälm och så hade jag vita handskar på mig)
http://www.hippson.se/cldocpart/93890.jpg


Arrangör: Sundsvalls FRK
Typ av tävling: Regional
Domare: Susanne Rudholm
Klass: Msv B:4 2003
Procent (heltal): 57
Procent (decimal): 17
Lagtävling: Nej
Placering: 15/17

Några timmar efter C:1 var det dags för MSVB:4. ett program vi inte riktigt är 100% klara för, men det är ett ganska roligt program och det är kul att testa. :)

 

Och får jag säga det själv så gick det faktiskt väldigt bra, på framridningen fick vi till fina byten åt båda hållen vilket kändes skoj. Och programmet började också trevligt med endast sexor och sjuor (och en futtig femma) fram till första bytet, det blev sådär knasigt hoppigt som bara Belle kan lyckas med. Redan när jag vände upp och gjorde det enkla så förstod ju hon vad som skulle komma sen, så hon laddade på och gjorde ett fint "hopp-kick-byt"-byte. Och tyvärr blev de andra tre lika dana, vilket såklart drar ner poängen rejält, både på de bedömningspunkterna där det ju är *2, och på allmänna.

 

Men, jag är nöjd! :D Jag vet att vi kan byta när vi skärper oss ordentligt, men det är klart att det blir lite spänt och laddat inne på tävlingsbanan. Det är ju liksom en helt ny grej som min lilla häst ska göra innanför staketen, något som jag under förra året försökte förhindra i alla förvända galoppdelar, men nu är det helt plötsligt tillåtet, då blir det ju lite yrt i huvudet på lilla Belle, men men, bara att träna på så vi får rutin på dessa bytesprogram också! :)

 

Jag är också glad över att vi faktiskt inte kom sist, inte näst sist heller :P Och inte superlångt ifrån den som kom framför heller, så med lite mer träning får alla gamla MsvB-rävar börja passa sig... hihi

Knoppar

Kategori: Allmänt

*Tidsinställt, är i stallet just nu*

På dressyrtävlingen idag och igår är det såklart knoppar som gäller, och såhär fina är mina nya gummisnoddar :)

Ja, vissa tycker att jag är lite knäpp och andra bryr sig inte. Huvudsaken är jag jag tycker om dom, och det gör jag! Rosa är fint! :D


Jag kan efter en gångs användande säga att de inte blir så knalliga som på bilden, det blir lite mer ljusrosa, men ljusrosa är också fint! :D

Årsdebuten avklarad

Kategori: Tävling

Jag är egentligen för trött för att skriva här, men kom på att jag måste dubbelkolla morgondagens starttid så jag kan ju lika gärna skriva några rader också.

 

Jag är väldigt nöjd med dagen! :D 66,596% och en röd rosett i msvc:1 och 57,175% i msvb:4. 57% kanske inte är så mkt att skryta med egentligen, men jag är nöjd med allt förutom bytena som inte ville sig ordentligt idag, och det är ju huvudsaken! :)

 

Imorgon blir det en start, 13.50 rider vi msvc:2, hoppas det känns lika bra som idag! :)

 

Nu är det sovdags för mig så jag orkar rida imorgon också, lite längre inlägg kommer förmodligen imorgon em/kväll.

God natt!

Kvällen innan

Kategori: Allmänt

Imorgon är det äntligen dags för årsdebut, och vid den här tiden imorgon befinner vi oss nog i stallet och kvällsmatar hästarna. Förhoppningsvis är jag nöjd och glad med dagen! :)

Idag red jag typ en halvtimme i stora ridhuset, red igenom hela msvc:1 (för första gången hela nya programmet på en och samma gång) och galoppdelen ur msvb:4. Vad ska jag säga om det då? Jo: Får vi till bytena så trevligt som idag så kommer jag vara nöjd! :) Enkla bytena däremot fick jag lite klagomål på från mamma när jag red c1, hon tyckte att jag slarvade lite, och det gjorde jag nog också, för när jag sen gjorde dom i b4 så sa hon att det var så dom skulle se ut, så jag får skärpa mig med dom ;) Är ju dumt att ge bort poäng på något som vi i grund och botten kan väldigt bra.

Första start för oss är 16.38 så det blir en lugn morgon. Men vi åker nog ändå ganska tidigt för vi har uppstallning och då så kan vi kan titta på de som är innan mig. Andra start är kl 19.16, så jag har ju några timmar på mig att ladda om batterierna om man säger så :P Fast egentligen är det inte så himla långt mellan starterna, men det känns så eftersom det blir så pass sent på dagen. :)

 

Ja, vi lär ju komma hem ganska sent så då är det bara att sova och ladda om till msvc:2 på söndag, lite tidigare blir det då; preliminära tiden är 13.50.

 

Så ni som klickar in här och läser lite får gärna hålla tummarna för mig och Belle i helgen. Då blir vi glada! :D

 

 

(Bild från en vaaaarm tävling 2009, debut i LA:5, numera MSVC:2, på den tiden jag inte ville ha knopp i pannluggen :P Egentligen är hon ju gulligast utan, men det är snyggare med knopp, hihi)

Ridsports aprilskämt?

Kategori: Allmänt

Hittade detta på Tidningen Ridsports hemsida, och ja det är väl en fin tanke, men vad är problemet med att använda en helt vanlig hjälm istället?!
Trots att det står att artikeln var utlagd igår så luktar det aprilskämt om detta, eller är det bara jag som tycker det?

Eller så är det bara jag som hellre använder en vanlig hjälm, det blir liksom både snyggare och säkrare (förmodligen skönare också ;) )

Nä, som sagt förmodligen årets skämt, annars blir jag lite mörkrädd, för hallå, det är 2011, vem använder ett rött fult hakspänne då? I dressyr är det ju färgregler på allt så fort man typ rider internationellt ;)

 

Tillägg: Haha, hittade den här sidan (http://eventingnation.com/samanthalclark/2011/03/top-safety-hats.html) så det kanske stämmer? Men min åsikt står kvar: Den var konstig, ful och jag har hellre min sköna Charles Owen på huvudet!