missbelinda

Pengar på kontot

Kategori: Tips och trix

Nu när alla betalningar till tävlingar osv går via TDB så behöver man ju inte ha med sig pengar på tävlingsplatsen, något som jag tycker är skönt. Premier betalas också ut via internet så det blir ju smidigare för både klubbarna och de deltagande ryttarna.

Det finns dock ett krux: Det gäller att komma ihåg att man har tillräckligt med pengar på kontot när det är dags för klubbarna att läsa in anmälningarna och dra pengarna. Har man otur och klassen är full och har en lång reservlista så tror jag att man till och med kan räknas som struken om inte pengarna finns inne. (är dock inte 100% säker på om det är så men det är ju dumt att chansa)

Sen så finns det ju en annan grej om man glömt bort att sätta in pengar så att klubbarna kan dra, för då måste man innan nästa tävling ha tillräckligt med pengar på kontot innan man anmäler sig till en annan tävling. Så vill man "hänga på låset" när en anmälan öppnas så får man se till att ha pengar inne om man fått en obetald anmälan innan.

Oftast så går det att lösa för sen betalning med klubben, det står till och med på TDB att det är upp till klubben om anmälan ska räknas som giltig eller inte om pengarna kommer in senare.

Anledningen till att jag skriver detta nu är att det hände mig nu i veckan, för det fattades 30:- till hemmatävlingen i helgen. Jag hade både glömt bort när pengarna skulle dras, men jag trodde också att jag skulle hinna få tillbaka pengar från SHSK som jag fick stryka mig ifrån när Belle blev sjuk. Men i alla fall så pratade jag med tävlingsledarna och det har löst sig för min del :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Belle varit ute i skogen. Red nedre och övre.

På vägen till stallet svängde vi förbi Granngården och köpte lusern och mineraler, sedan sprang vi in på Hööks för jag ville se om det fanns grå fleecelindor där. Det gjorde det inte så jakten fortsätter... Såg de rosa reflexbootsen som är nya för i år också, hade bara sett dem i katalogen innan och tyckte att de såg härligt knalliga ut. Fast i verkligheten var de inte alls lika fina, sorgligt men sant.

Sköna vinterskor

Kategori: Utrustning

~Tidsinställt~

Klickade lite på Emmishopens hemsida och såg bla dessa skor. Jag köpte ett par förra vintern då jag behövde ett par nya varma vinterskor. De säljs ju som vinterridstövlar men jag använder mina till vardags, de fungerar bra både till och från skolan (skulle nog bli allt för varma inne så då har jag vanliga gympaskor) och på hundpromenader. Varma och sköna och enligt mig också ganska snygga. :)
Jag har ett par svarta för de var den enda färgen som fanns inne och det skulle inte komma in några fler under vintern där jag köpte dem. Men personligen så är de bruna klart snyggast!

Hur de fungerar att rida i kan jag alltså inte uttrycka mig om, men skaftet är ju inte alls lika högt som på ett par "vanliga vinterridstövlar" och de är också mycket mjukare i skaftet än andra stövlar så jag skulle kunna tänka mig att det inte blir så bra stöd och att de kan hasa ner lite på benen om man inte drar åt ordentligt. Det kanske finns någon annan som provridit i ett par som har bättre koll?!

http://www.emmi.se/pub_images/original/Globus_nspato_2721.jpg
Här är länken till emmishopen där dessa finns. (Det finns även en annan modell med kortare skaft)

Var tar tiden vägen?

Kategori: Allmänt

Nu när skolan börjat så har även vardagen blivit som vanligt igen, dvs:
- Kliva upp
- Skola
- Komma hem
- Stall
- Sen är klockan typ sju och dagen börjar gå mot sitt slut

Ja så ser dagarna ut för närvarnade, och jag måste erkänna att jag blir lika förvånad varje gång jag kommer hem från stallet och inser att det börjar bli sent... haha

Nu har vi börjat komma igång med ridningen igen efter det orfrivilliga sjukdomsuppehållet så det känns bra :) Till helgen är det tävlingar hemma och fortsätter det kännas bra att rida så kommer vi vara med i nån klass. Jag ska också vara funktionär, är uppskriven som speaker på lördag em om jag kommer ihåg rätt. Sen så kommer jag ju springa runt på klubben och hjälpa till nån stans där det behövs. Förmodligen sitter jag med speakern i båset om det är någon kompis som ska prata. Jag gillar att sittar där, man får bra uppsikt över banan, man ser poängen på en dator och man kan välja musik. :)

God morgon

Kategori: Allmänt

God morgon. Dagen började med lite hästar på Barnkanalen.
Programmet går att se här på SvtPlay. Det är avsnitt fyra som handlar om Tinne Wilhelmsson Silfven.

Idag ska jag bada med skolan, inte för att det är en idrottslektion utan för att vi har första delen av Klassikern. Hoppas att det inte är allt för kallt...

Måndag, skoning, regn, skola

Kategori: Allmänt

God kväll!

I morse var det alltså dags för Belle att få nya skor, jag var i stallet strax efter sju och fixade maten och mockade. Lagom till borstningen av hästen så börjar det självklart regna, jätteskoj när man ska rida utomhus! (inte). Men det är ju faktiskt rätt varmt ute så jag ska väl inte klaga. Tog i alla fall jackan på mig för första gången på länge, ganska skönt att slippa bli blöt.

Skritt nedre - In på nya banan och travade och galopperade en stund - skritt övre

Var tillbaka i stallet runt nio och fick spola av benen så hon inte skulle vara geggig när hovis kom. Sedan tog jag in en annan häst som skulle skos efter. Sedan var det hemgång igen och dusch och lunch innan det blev dags att bege sig till skolan.

Back 2 school

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Goder morgon. Just nu är jag i stallet, Belle ska fixas och ridas och sedan är det dags för lite pedikyr för damen.

Idag börjar jag sista året i gymnasiet också, och tro nu inte att jag skolkar eller något i den stilen eftersom jag spenderar morgonen på stallet. Jag börjar faktiskt inte förrens klockan ett idag.

Härligt Kittel!

Kategori: Allmänt

En rolig nyhet väntade nu när jag nyss kom hem från stallet:
VM brons till Patrik och Scandic! :D

Halli hallå

Kategori: Allmänt

Ïgår kollade jag så klart på sändningarna från dressyr EM. Lite tråkigt att man inte fick se Fuego från Spanien, jag tycker att han är riktigt frän att se. Med lite tur kanske man får göra det ikväll, Tv4sport sänder ett sammandrag 19.30-20.30. (Men ta tiden med en nypa salt eftersom sändningen blivit förskjuten både i torsdags och igår).

Här kan man hitta startlistan och så klart resultatlistan när Kürfinalen drar igång klockan 13.00. Tinne och Favourit startar som nummer tre klockan 13.20 och Patrik och Scandic startar som nummer 11 klockan 15.20 (direkt efter tidigare nämnda Fuego).

Sista start är 16.00 så ungefär 10-15 minuter efter står det klart vem som vinner kürdelen i årets dressyr EM. :)

Tillägg ang TV tiden ikväll
Enligt tablån på Tv4 Sports hemsida så börjar det 19.00

Föl, föl, föl

Kategori: Allmänt

Funderingar över klädseln i förra inlägget? I så fall behöver ingen undra längre, för jag var med på fölvisning.

Igår kväll var det alltså fölvisning på ridklubben. Jag var inte bara där som publik, jag deltog också. Alltså inte som föl, det går ju inte ;) men jag hjälpte till när ett föl+sto skulle visas.


Men jag har ju inget föl, hur gick detta till?

Jo, i veckan ringde en bekant från Umeå (faktiskt hon som vidarebefodrade oss till Belles förra ägare) och frågade om jag kunde tänka mig att hjälpa till och springa med stoet. Jag som inte hade några andra planer för kvällen tänkte att det kunde vara roligt att hjälpa till och vara med sa att det gick bra. :)

"Mitt föl" var hur söt som helst (precis som alla andra som var med) och fölets mamma var väldigt tjusig. Hon var också himla snäll att hålla i och leda trots att vi endast känt varandra i en halvtimme :)

 

Visningen gick bra tycker jag, först stannade vi så att domarna fick titta på fölet och bedömma kroppen. Sedan fick vi skritta bredvid varandra längs en långsida i ridhuset. Efter skritten blev det dags att släppa fölet och så fick jag springa med mamman och fölet travade löst bredvid. Sen släpptes båda för att galoppen skulle visas. Sen var fölet färdigvisat.

 

Därefter skulle stoet visas för att stamboksföras, så då fick jag först leda i skritt fram och tillbaka längs en långsida och sedan trava runt fyrkantsspåret. Sedan var det dags att ställa upp för bedömning av kroppen. Och sen var vi klara :)

 

Ja det var en av många saker som jag gjorde igår. Roligt var det i alla fall, och så klart mysigt att få klappa på ett gulligt föl och titta på andra supersöta fölisar!

Klädsel just nu

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

- Ridhjälm
- Tröja
- Ridvantar
- Vita ridbyxor
- Gympaskor

Liveblogg från Tvsoffan

Kategori: Allmänt

God kväll! Just nu är det dressyr på Tv4Sport så det kändes som en bra anledning att titta på TV ;)

 

Igår missade jag dock så gott som allting. Inte för att jag glömde bort tiden eller så, utan för att jag satt på Allstars uteservering i stan med några kompisar. Där visades nån fotbollsmatch på en massa tv skärmar. Men nu ska ni få höra nåt som jag tyckte var lite kul; när det var paus eller nånting i matchen så slog de över till Tv4sport och jag fick en skymt av dressyren.

 

Det var igår det, idag är jag som sagt hemma och just nu är det Edward Gal som rider :)

Glöm inte! 22.30 på Tv4Sport

Kategori: Tips och trix

22.30 på Tv4Sport är det idag ett kort (25 min) sammandrag från dagens dressyr EM. :)

Idag

Kategori: Allmänt

Barbacka

Kategori: Allmänt

Samma ridtur idag också, fast barbacka denna gång. Det gäller att variera sig ju ;) Det regnade igår och har regnat idag så det var lite lagom geggigt på nedre. Inte lika blött på övre, men i ena uppförsbacken är det istället en "spricka" som går genom hela stigen, så man får styra lite för att inte rida ner i den decimeterdjupa avgrunden. Det ser ungefär ut som att det gått en å mitt i stigen, men sen så har vattnet försvunnit. Hängde ni med på den förklaringen? Aja, jag hoppas det för bättre än så kan jag nog inte beskriva det :P

 

Det blir som sagt ingen dressyrtävling för mig i helgen (oj vad jag tjatar på om detta), men det verkar som att jag får dra på mig ett par vita ridbyxor ändå. Lite spännande kommer det i alla fall bli :)

Dressyr EM i media

Kategori: Tips och trix

När jag satt och bläddrade i ST (Sundsvalls Tidning) i morse fanns en hel sida om Patrik Kittel, dock var det inte så mycket text utan en stor bild som tog upp ungefär halva sidan :P Roligt i alla fall att dressyren får lite plats bland alla artiklar om fotboll och andra sporter.

Något annat som var roligt att se är detta inlägg av Dressyrsnack där det står att Tv4 sport kommer sända från dressyr EM onsdag, torsdag, lördag och söndag. Dock bara korta (en timme) sammandrag sent på kvällen, men det är ju helt klart bättre än ingenting. :)

Nya schabraket

Kategori: Utrustning

Schabraket jag köpte i Uppsala.

Grått, ganska tjockt från Glen Gordon med grå och cerise/lila/rosa och grå kant. (Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är för rosa nyans, därav det långa samlingsnamnet med en massa snedstreck)

 

Och på denna bild kom även en del av min fot+min rosarutiga ridstrumpa med. Det var ju snyggt ^^

 

Jag stod och velade ett tag mellan detta grå med rosa kant, och ett rosa med grå kant. Tillslut blev det som ni kanske ser det grå ;)

Upprepning av gårdagen

Kategori: Allmänt

idag har vi också skrittat nedre och övre rundan, precis som igår. :)

 

Just nu håller jag på att passa plåtar som åker in och ut ur ugnen med en massa bullar på. Jag blev baksugen och insåg att det är över ett år sedan jag gjorde bullar så nu kände jag att det var dags igen. Sagt och gjort, andra gången jag bakar bullar själv hemma och denna gång blir det 80 st + en ganska abstrakt "flät-längd" för att jag lessnade på att göra bullar på slutet. :P

 

Använder mig av receptet på baksidan av mjölpaketet och det blir väldigt bra, dock blir det många fler än vad receptet säger men det kan ju bero på att jag har ganska små formar...

Inget NM

Kategori: Allmänt

Om man kollar på min lilla planering längre ner på sidan så har den av förklarliga skäl blivit lite ändrad.

 

Nu i helgen är det träning (Tränade på lördagen och åkte iväg på söndagen)

Nästa helg är det tävling (Dressyrtävkingen igår som vi var anmälda till åkte vi så klart inte på)

Helgen efter nästa helg är det dags för NM (Det blir inget NorrlandsMästerskap nu till helgen heller)

 

Just NM känns tråkigt att missa eftersom det bara är en gång om året liksom. Men det kommer fler år. :) Det viktigaste är ju en frisk och glad häst!

 

Bild från förra året i Övik, här tvåa i LA:6 :)

Ultuna tur och retur

Kategori: Anna och Miss Belinda

Länge sedan jag skrev ordentligt här nu men det kanske blir förståeligt efter detta inlägg.

 

Idag red jag för första gången på över en vecka och för att göra en lång historia kort så fick Belle kolik i söndags morse och vi blev ditringda av hon som morgonfodrade. Sedan kom distriktsveterinären men Belle blev inte piggare och hon rådde oss att fara ner till Uppsala och Ultuna (för ATG kliniken i Bergsåker har inte öppet på söndagar, och inte heller möjlighet att utföra buköppningar om det skulle vara så illa). Resan ner gick bra och jag har nog aldrig varit så glad över min HorseCam så vi kunde ha koll hela vägen.

 

Väl framma i Uppsala blev hon undersökt och fick stå i en box med dropp och utan mat. Jag och mamma installerade oss på närmsta hotell och bodde över till måndagen. På måndagen passade vi på att kika in hos Sporren som ju är en ganska stor hästsportsaffär i Uppsala. Ett nytt schabrak inhandlades till sjuklingen så hon skulle få vara fin när hon kom hem igen :)

Sedan for vi hem till Sundsvall igen efter att ha hört från veterinären att läget för tillfället var bra men att hon skulle få stanna några dagar till för observation osv.

 

I onsdags fick vi åka tillbaka ner och hämta hem våran fina häst! :D

 

Ja det var den långa historien som nu blev ganska förkortad, men om det är någon som undrat vart vi hållt hus så kom ju svaret här.

 

Så idag var alltså första dagen jag red, och vi skrittade nedre och övre rundan (andra dagarna har hon varit i hagen). Självklart fick hon ha det nya fina schabraket som jag bestämt när jag köpte det. Fint var det, och nu har jakten efter ett par matchande grå lindor börjat så outfiten kan bli komplett. ;)

 

Sen så måste jag avsluta med att säga att jag alltid trott att det har hetat Ulltuna, alltså med två stycken L istället för ett. Jättefint och stort ställe med trevlig personal är det förresten, men jag hoppas att Belle håller sig frisk så vi slipper åka dit igen! :)

Svar på skofrågan

Kategori: Icke hästrelaterat

Hej du namnlösa som undrade vart skorna är köpta (ang detta inlägg). Det var på Nilson shoes i Birsta :)

SM ponnydressyr i helgen

Kategori: Allmänt

Hej!

Kategori: Allmänt

Jag har inte glömt bort min rosa blogg, bara haft andra saker för mig :)

Lördag

Kategori: Allmänt

Nu är det typ många dagar sedan jag skrivit något här. Dock kommer jag inte på någonting att skriva långa intressanta inlägg om just nu. Fast något intressant kanske jag kan hitta på:

Nu i helgen är det träning

Nästa helg är det tävling

Helgen efter nästa helg är det dags för NM

Så ja, det gäller att hålla sig sysselsatt innan skolan börjar den 22a.

 

 

Är det ett spöke? En skugga? En räcerhäst?

Nej nej, det är bara jag och Belle på en träning, att fota rörelse med videokamerans kameradel blir inte alltid så bra bara...

Utvärdering, ridstrumpor

Kategori: Utrustning

Dessa ridstrumpor har blivit använda och tvättade ganska många gånger sedan jag köpte dem, och de har blivit lite utdragna i stretchen högst upp på benet, men det syns inte så mycket när de sitter på. Dock har de blivit lite tunnare i tyget också.
Men men, i alla fall ett snyggt och lite annorlunda tryck :)

Hur som helst så slår de enligt mig inte märket PK, de har många roliga färger och mönster och har bra kvalité tycker jag. Själv så har jag några som är randiga i många glada färger.

Rubels strumpor
Ett annat mönster är dessa rutiga med hjärtan. Roligt med en variant på de gamla vanliga rutiga. Dessa finns att köpa här (det är alltså där jag hittade bilden)

Ett litet skoinlägg på morgonkvisten

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

God morgon, här får ni se mina nya favoritskor. Snygga, sköna och så var det REA på dem, vad mer kan man önska sig?! :DVälbehövliga var de också då mina välanvända rosa HKM skor inte är allt för rosa längre... Men utslitna skor är inte så roliga att kolla på, så här är en bild på hur de såg ut när de var relativt rena och fina :)

Söndag+måndag

Kategori: Allmänt

Igår hade vi utsläpp, så det blev en tidig uppstigning. Vi passade på att tvätta lite och byta spån och kalka boxväggarna för stallet blev tvättat på lördagen.  :)

Det fick bli en vilodag för Belle, tror hon tyckte det var rätt mysigt med en solig heldag i hagen.

 

Idag red jag inne i ridhuset en stund, nu när ridskolan dragit igång igen med ridläger och så blir också underlaget fixat, så idag var det bra inne.

 

Något mer?

Jo jag såg att en klubb både släppt proppen och öppnat anmälan till en tävling idag, gissa vem som var snabbast att anmäla? Thihi, jag börjar bli bra på det här med att anmäla i god tid innan. Dock stod det att de lottar om klasserna blir överfulla... Men så kan man väl inte göra längre?! Aja, förhoppningsvis blir det inte proppfullt så då behöver jag inte tänka på det.