missbelinda

Åker tåg

Kategori: Allmänt

(Tidsinställt)

Nu är klockan 5.08 och förhoppningsvis sitter jag på tåget till Stockholm. (men man vet ju aldrig med SJ ;) sist jag skulle åka tåg så hann det bli inställt, flyttat, bytt till buss och inställt igen innan vi till sist fick ett helt tomt tåg för 26 elever och två lärare från Centralen i Stockholm till Sundsvall. Rätt kul ändå, vi fick ha ett fint tåg med en massa små avdelningar i för oss själva och gott om plats fick vi också).

http://www.ridsport.se/nyhetsbrev/globen02.jpg Stockholm - Here I come! :D

Clinic med Roberto

Kategori: Allmänt

Igår var det som sagt clinic med Roberto Cristofoletti. (Svårt efternamn att stava till det där)

 

Det började med en paneldiskussion med han, dressyrtränaren Mats Eriksson och en veterinär från ATG kliniken i Bergsåker. Temat var hästens hållbarhet och de svarade på en massa frågor.

 

En sak jag gillade mycket med Roberto var att han var noga med att man skulle jobba med hästen, och att hästen är ett smart djur som gillar att jobba om man som ryttare gör rätt och gör det roligt för den. Vi ger hjälpen för en rörelse, och hästen väljer att svara på den genom att utföra rörelsen. Det var en filosofi som jag gillade! :) En annan sak som var kul att höra var att han har respekt för dressyrryttare för att Helenas mamma är dressyrtränare så det har blivit en del dressyrjobb för honom.

 

Efter diskussionen var det dags för honom att rida, 6 olika hästar mellan 4 och 14 år stod på schemat. Han red dem en och en i cirka 20 minuter och berättade sedan vad han tyckte och tänkte om dem. Roligt var att han gissade så gott som helt rätt på två hästar, och var väldigt nära på de andra.

 

Förutom clinic så var det lotteri också, vi vann faktiskt två priser, ett presentkort på en klädaffär i stan :) och en fleecetröja i storlek 36 :/ och jag kan väl säga som så, att hade jag haft storlek 36 hade jag förmodligen varit X antal centimeter kortare och då hade förmodligen inte köpt en så stor häst som Belle för 3 år sedan. ;) Nu är det inte så, och jag måste säga att jag hellre är ägare till en stor häst än en liten fleecetröja, men det är ju bara min åsikt. :P

Hööks toffel

Kategori: Allmänt

 Titta vilka mysiga tofflor som finns på Hööks!

Lördag

Kategori: Allmänt

Lördagen börjar lida mot sitt slut.

Idag har jag hunnit med att kika lite på en av träningarna med Roberto Christofiletti, skrittat ut med Dacce och ridit i ridhuset med Belle.

Imorgon är det också träningar, men jag vet inte om jag ska kolla på någon. Det är clinic på eftermiddagen och då ska jag kolla, först är det debatt om hästens hållbarhet med Roberto, Mats Eriksson och en veterinär. Sedan ska han rida fem helt okända hästar (något som döpts till "speeddating"), ungefär som när det är VM final, och sedan ska han berätta vad han tycker om dessa.

Det ska bli kul att se tycker jag. :)


God natt!

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag hade jag mitt första Psykologi A prov, det handlade om utvecklingspsykologi. Jag skrev ganska många sidor så jag hoppas att något blev bra i alla fall. :P

Jag är så att jag nästan aldrig läser igenom allt jag skrivit när jag bestämmer mig för att jag är klar. Jag kollar istället igenom frågan när den är färdigskriven och går sedan vidare till nästa. Däremot så kollar jag igenom så att jag inte missat någon fråga innan jag lämnar in det (annars kan det gå som för en gammal klasskompis som missade baksidan på ett mattetest vi hade i åttan eller nian, han marscherade glatt ut från klassrummet bland de första, ca fem minuter senare förklarar läraren varför han var så snabb: Han hade missat baksidan av pappret!! Tro nu inte att jag skriver detta för att vara elak, han klarade sig bra på testet ändå och fick höra det där ett bra tag efteråt^^)

---

Jag red nedre och övre med Belle idag, det var lite kallt men är man ordentligt klädd så är det inget problem. Vi både travade och galopperade i snön! :D

HV Polo hos Hööks

Kategori: Allmänt

Jag kanske är lite efter, men nu finns det ju HV grejer hos Hööks. Fast tydligen bara på internet och i vissa butiker. Inte Sundsvall, men det gör inte så mycket, för det finns HV Polo grejer på en annan hästaffär i stan.

Jag blev lite kär i den här väskan :)

Här finns den att beställa.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Fick en kul sak i brevlådan idag!
Nämligen nyaste Hippson Magazine. :D

Fast jag har inte tid att läsa nu, för jag måste läsa i min psykologibok först :( Men den som väntar på nåt gott! ;)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snart åka till stallet och rida ut i skogen. Idag på skolan så hade jag först NkB, sen träff med specialidrottsgruppen och gjorde en massa övningar (typ cirkel-fys fast roligare) och efter det var det dags för min vanliga idrott, vi hade innebandy, och några styrkeövningar efter det. Behöver jag säga att det var lite jobbigt med styrkepass nr 2? :P

Måndag

Kategori: Allmänt

(Tidsinställt)

Idag är det måndag och jag har förhoppningsvis hunnit lämnat in min ledighetsansökan så jag kan vara ledig den 26e. På eftermiddagen ska jag vara guide för en massa 9or som är intresserade av skolan.

Ridningen blir förmodligen inne i ridhuset om det inte är någon dubbelbokning.

Mindre bra update

Kategori: Allmänt

Helgen har varit väldigt trevlig för mig.
Mindre rolig för min lilla blogg (om det nu är nån som läser?! :P )

Men jag har i alla fall ridit ute i den mysiga snön igår och idag, igår hade vi klassfest också, det var skoj! :)

Snart börjar en ny vecka med nya dagar fylla med 5 dagar skola och 7 dagar stall. Kanske borde skriva något fint och intressant inlägg här också? Kanske det kanske.

Måste också säga GRATTIS till Moa och Ture som kom 4a i sitt första SM!!!! (Belle har ju en av landets bästa hopp-ponnysar som boxgranne nu, det är inte fy skam det!)


Avslutar med en hopp inspirerad bild, inte direkt SM höjder, men rätt lagom för ett ekipage som satsar på en karriär inom dressyren :)

Nedräkning

Kategori: Allmänt

Om en vecka är det hoppclinic (och träning) med Roberto Cristofiletti. (jag ska såklart inte vara med själv ;) men det ska bli kul att titta)
Om två veckor är det Stockholm International Horse Show.

Wihoo!

Ponny SM hoppning

Kategori: Allmänt

http://online.equipe.com/sv/competitions/1838

Denna sida är uppe på min dator nu. Det är ju jättespännande, fyra ekipage från mitt distrikt (två från mitt stall!!) är med i varsin final nu. (Mountain Horse och vanliga SM). :D

Fast det är ett tag kvar tills någon av dem ska rida, så jag får vara nervös ett tag till.

Min favoritjacka!

Kategori: Icke hästrelaterat

Här kommer några rader om min vinterjacka, som jag tycker väldigt mycket om.

Det är en Expedition Women's Parka från Didriksons.

Jag tycker att den är både varm och skön, och snygg. Det enda minuset med den är att jag inte gillade pälsen på huvan, men den har jag tagit bort från min jacka, så nu finns det ingenting att klaga på längre. :)

http://www.didriksons.com/media/collection/articles/max/expedition_womens_parka_501148_233.jpg
Precis så här ser min ut (-pälsen). Jag tycker om färgen väldigt mycket, det är en sån härlig färg som man blir glad av att se! :D

Bilden kommer härifrån.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag var jag på stallet vid sju på morgonen. Vi matade och släppte ut hästarna och sen red jag ut på Belle i den härligt snöiga skogen. :)

Sedan började skolan som vanligt 11.15. När jag kom hem så hade Ridsport kommit, så det är vad jag har underhållit mig med nu (förutom att äta middag). Det är nästan lite tråkigt att ha stallet färdigt, för jag har liksom ingenting att göra på eftermiddagen, men klockan brukar ticka på ändå, även om jag inte gör någon hästaktivitet.

Imorgon blir det till skillnad från idag ett sent stallbesök, jag ska rida i ridhuset efter dubbelbokningarna (efter 18 är det ledigt i något av dem), och sedan ska vi kvällsfodra.

Reflexer

Kategori: Allmänt

Läste detta på Tidningen Ridsports hemsida, och kan inte annat än att hålla med!

Även om det blir ljusare tack vare snön så blir det fortfarande mörkt snabbt, och snöar det är det svårare att både se och synas. Så på med reflexer!

SNÖ

Kategori: Allmänt

Nu har äntligen snön kommit hit till Sundsvall också. Det var riktigt vitt och fluffigt ute imorse, och det har snöat konstant hela dagen.

Så idag ska jag så klart rida ut med Belle, hon fick snösulor i fredags när hovslagaren var hos oss, så hon är redo att vandra ute i snön! :)

Ikväll är det tävlingsryttarmöte på klubben, så där kommer jag befinna mig när jag ridit färdigt. Det kommer bli som alla andra år antar jag: Genomgång av 2010's tävlingar, och lite prat om nästa års tävlingar. Sen så brukar det vara prat om lag och tränare.



Det är inte riktigt så här mycket snö, men snart så ;)

Bert och Åke

Kategori: Icke hästrelaterat



När jag inte spenderar min tid i stallet eller på skolan så tycker jag bland annat om att se på TV (eller se på TV i datorn). Ni har väl inte missat att denna härliga serie (Bert såklart) går att se på SVTplay?!

Tisdag morgon

Kategori: Allmänt

God morgon!

Nu är det NkB som gäller! :)

Årets Häst 2010

Mörkt

Kategori: Allmänt

Det var mörkt ute när jag red, även fast klockan bara var lite över halv sex.
- Men vad gör det när man har en pannlampa som sa upp sig efter halva vägen och hyffsat mörkerseende och koll på vart ridvägarna är.

Kallt var det också, -7. Inte kul.
- Men klär man på sig ordentligt så överlever man det också. :)

Nu vill jag ha snö!!! För det är redan kallt ute, så det är liksom bara snön som fattas.
Det är mycket mysigare att rida när det är snö ute, det blir mycket ljusare och underlaget blir betydligt bättre! (nu är det hårt och halt)

Imorgon börjar jag 13.00 för att vi skulle jobba själva på spanskan (endast lektion för de som missat ett prov innan lovet, sen på spanskan så ska vi ska ha grupparbete men har faktiskt inte bestämt nåt ämne, men det fixar vi någon annan dag, hihi)
Men tro inte att jag latar mig för det, jag ska göra några NkB uppgifter på morgonen istället, och spåna på vad vi ska redovisa om på spanska, det ska vara något om spansk kultur (det lutar åt mat, mat är ju aldrig fel liksom!)

Måndag

Kategori: Allmänt

Veckans första skoldag är nu över och jag sitter hemma och latar mig :P

Kikade på klubbens nyhetsbrev och såg att det ju är hoppträningar+clinic för Roberto Cristofoletti 20-21 november, kul med en kändis på besök. Självklart vill jag se någon träning eller kanske gå på clinicen, för även om jag till störst del är dressyrryttare så är det ju himla kul att kolla på hoppning också.

Jag såg också att det skulle vara en klubbdressyr den 28, blev sugen på att vara med och tror jag ska slänga in ett önskemål på en LA klass, för det brukar bara vara LB och om det fortsätter gå bra för oss så känns det inte så kul att rida en LB klass. Å andra sidan kommer vi hem från Stockholm på lördag kväll så jag hinner inte direkt rida innan, ja, vi får se hur jag gör. Jag behöver inte direkt bestämma mig idag. :)


Idag (eller i eftermiddag/kväll) ska jag rida ut med Belle, hon fick vila igår för jag kände att jag bara orkade rida en häst för jag var så förkyld så jag red ut på Dacce medans Belle fick stå i hagen och lata sig, jag tror hon tyckte det var rätt skönt faktiskt. På så sätt är vi rätt lika hon och jag; vi tycker om att ta det lugnt.

Det kommer ju så klart hinna bli mörkt innan vi åker till stallet, så jag måste leta rätt på min pannlampa som borde finnas någon stans i huset, jag hoppas att den gör det i alla fall, annars kommer jag varken se eller synas bra ute.

Sthlm horse show

Kategori: Allmänt

Jag vill att det ska bli den 26 nu!!! (Påminnelse till mig själv: Fixa en ledighetsansökan till min mentor)

Jag är väldigt sugen på att se ponnyküren för jag tycker att kür är jättekul att se, och ponnysarna är så himla fina. Kul att det är lite ponnysar med och tävlar i Globen också!

Jag är väldigt sugen på att se allt annat också, och att vandra runt bland en massa folk och hästprylar i annexet. Det som ska inhandlas är en ny dressyrgjord och ett nytt vitt tävlingsschabrak, sen så kommer det förmodligen bli fler saker också, ett nytt fint pannband eller ett snyggt täcke är aldrig fel liksom. :)


Nu är det söndag kväll och imorgon börjar skolan igen efter ett lov som svischat förbi i raketfart, jag hade gärna haft en till vecka att lata mig på, men man kan ju inte bestämma allt.

Bilder från KM

Kategori: Bilder och filmer

Filmkameran fick faktiskt några bilder från gårdagen, jag har redan lagt ut dessa på Facebook, och med tanke på att det är betydligt fler som kan titta på dem där än personer som läser min blogg så kan jag lika gärna lägga ut dem här också. :P

 

På väg ner till stallet efter prisutdelningen.

Utanför stallet på väg till hagen men först lite modellande med den stora fina rosetten. (Alla KM rosetter var specialbeställda och mycket snyggare än de vanliga, kul!)

KM 2010

Kategori: Tävling

Kategori: Stor häst
Arrangör: Sundsvalls RK
Typ av tävling: Klubb
Domare: Tina T Forslund
Klass: LA:6 2005 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 63
Procent (decimal): 25
Lagtävling: Nej
Placering: 3
Rosett: Gul
Häst: Miss Belinda


Årets sista dressyrtävling är avklarad. (Om det inte blir någon till klubbis i december vill säga).

 

LA:6 stod på schemat för vårat KM är så att om man ridit på över 60% i någon av klasserna som finns att välja på så måste man rida den. Klasserna var LB:2, LA:6 och MSVB:3, och jag har ju ridit LA:6 med mer än 60% några gånger och var alltså tvungen att rida den klassen. :)

 

Jag vet inte riktigt hur lång framridningen blev, hann både med att tro att jag var uppe i ridhuset för sent och för tidigt, men kombinationen av att två ekipage var strukna och att man fick rätt lång tid på sig inne på banan blev i alla fall alldeles lagom framridningstid.

 

Jag har sagt det förut, men säger det igen: Jag är inte störtförtjust i hemmatävlingar, just för att det är hemma och inte käns lika "tävlingsriktigt" och för att det inte är som vanligt i ridhuset vilket ibland leder till häst som skyggar för inkräktande vita pinnar på träningsbanan. Men detta var inget problem igår, det såg tydligen lite läskigt ut i ett hörn en gång, fast det var långt innan vi fick startsignal så det gjorde inte något. :)

 

Programmet var det inget större fel på heller, det började tyvärr inte så kul med galopp i mellantraven, men det följdes en av våra bästa vänsteröppnor (7a) och sedan en som vanligt stabil vänstersluta (7a) så det blev lite plåster på såren där. Högerskolorna fick vi bara 6or på, då de enligt domaren var för raka. Just skolor är ju det svåraste som finns tycker jag, för alla domare vill se dem olika tycker jag och på Ia-träningen fick jag höra att jag red dem alldeles för stora, så ja, skolor är en knepig grej.

 

Skritten kändes också riktigt bra, vi börjar få kläm på den nu, det är fortfarande långt ifrån vårt shownummer på dressyrbanan, men den blir bättre och bättre vilket känns himla bra! :D

 

Dom som kan LA:6 vet att efter skritten kommer galoppen, och där kom tyvärr programmets andra egentliga miss (sen så klantade jag mig i enkla bytena, men det var mitt fel), hon bröt av till trav i andra förvända, vilket resulterade i en programmets andra tråkiga 4a. Men men, det är sånt som händer, speciellt när jag lekt med byten och inte ridit så mycket förvänd i veckan.

 

272 poäng blev det, 63,25% och en 3e placering i dressyr KM för privathäst! Wiho, nu har Belle en egen KM medalj (precis som mina andra hästar, Da Capo och min gamla foderponny) så nu är det liksom rättvist, men nästa gång siktar vi på guldet istället! ;)

 

Ettan red LB klassen på 64,33% och tvåan red LA:6 på 64,18%, och sen kom ju jag på 63,25% så det var rätt jämt ändå. :)

 

Kategori: Stor häst
Arrangör: Sundsvalls RK
Typ av tävling: Klubb
Domare: Tina T Forslund
Klass: Msv B:3 2008 (ingår i cupen)
Procent (heltal): 59
Procent (decimal): 58
Lagtävling: Nej
Häst: Miss Belinda

MSVB.3 debut

 

Efter KM klassen red jag MSVB:3, bara för att prova på att rida en sista msv för domare innan nästa år och vinterns träning.

 

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, mer än att jag är supernöjd med oss båda! :D

 

Fram tills galoppen är det ju som ett vanligt LA program (typ) så det hoppar jag över. :P

Jag är så glad att vi bytte! :D Bytena precis efter diagonalen blev riktigt bra båda två (dock förekom hon mig i det andra, men vad gör det när hon byter så fint?). De andra två ligger lite knivigare till men de fixade vi också alldeles godkänt, men vägen efter blev rätt svajig och det är ju sånt som drar ner poängen på vägarna och så. Annat som drog ner poängen var skolorna (jag säger ju det, skolor är svårt!) Men att kvalitén på dem var sämre berodde ju också på att det blev två klasser nära inpå varandra vilket gjorde att både jag och Belle var lite trötta.

 

Men vad gör det? Jag var så nöjd direkt efter avslutningshalten för att vi bytte där vi skulle! :D Att poängen sedan slutade på nästan 60% är verkligen bara en bonus. Och tänker man på hur många poäng jag tappade i travprogrammet (skolorna+lite slarviga vägar) så hade vi varit en bit över 60 istället. Skitkul ju!

 

Nu ska vi träna på tills nästa års tävlingar, skönt med ett bra avslut, nu är vi på G igen!!

Lördag em

Kategori: Allmänt

Jag har varit hemma sedan lääänge, men inte orkat skriva någonting här. :P

Tävlingen gick väldigt bra om jag får säga det själv. Brons i KM blev det, superkul. Men ännu gladare är jag över MSVB:3 debuten. :D

Mer text om det kommer senare ikväll, med lite tur kommer det någon bild också.

KM meriter

Kategori: Allmänt

Jag har faktiskt KM medaljer sedan tidigare, en i varje valör, fast den nyaste är från 2008, så det skulle ju vara kul med en i år... ;)


Med den här ridskolehästen, Cosmos vann jag 2007 dressyrklassen för ridskolehästar, det var en kul tävling speciellt med tanke på att jag nog var den yngsta ryttaren i startfältet. (Fast bilden är från en hopptävling, men det kanske syns :P )

Fredag kväll

Kategori: Allmänt

Idol börjar ta slut, klockan närmar sig 23. Det är dags för mig att stänga av både datorn och TV för att drömma dressyrprogram och sedan kliva upp ganska tidigt imorgon.

Att fräscha upp programminnet var inget problem, varför är det lättare att lära sig dressyrprogram än spanskaverb? Konstigt det där... haha

Jag tror jag rider vid tio-snåret imorgon, för tävlingen börjar 9 och jag har sju stycken före mig, så det är nog en lagom uträkning. :)

Tack och godnatt!

Fredag

Kategori: Allmänt

Dagen började ganska tidigt på stallet, Belle blev skodd och medans hon blev det så red jag Dacce i ridhuset, han var lika pigg och glad som vanligt. :)

Sedan var det dags att rida Belle i ridhuset, försökte checka av lite krumelurer inför tävlingen imorgon, det gick både bra och dåligt. Skolorna kändes riktigt bra, men bytena blev inte lika bra. Men de sitter bättre och bättre, och hur det går att byta imorgon spelar inte så stor roll eftersom jag rider utom tävlan i medelsvåren, så då kan jag ju till och med ta tillfället i akt och verkligen se det som en träning, tex att jag kan göra om något som inte känns bra eller nåt.

Jag måste kolla igenom msvb3, kommer inte riktigt ihåg hur det går, jag vet vart skolorna och bytena ligger, men det kanske är bra att kunna koppla ihop alla rörelser och gångarter till ett program också?! :P

KM för mig och Belle har tyvärr inte direkt gått super någon gång, så jag försöker att inte ha så stora förhoppningar, men vem vet: Detta år kanske det är dags att bryta den "förbannelsen"? :)

Dagens stall

Kategori: Allmänt

Åkte till stallet vid 10 imorse (fast det kanske heter förmiddag då?). Mockade åt båda hästarna och fyllde på spån åt båda då det behövdes. Skrittade sedan nedre och övre med Belle, det var fullt med isiga vattenpölar på hela nedre, inte så himla roligt.

Det var rätt halt där det inte var vattenpölar också, och Belle har bara traktbrodd än så länge så det är lite läskigt att rida ut. Men imorgon kommer hovis och slår på nya skor och då blir det fyra broddar på varje hov. :)

Hoppeti-hopp

Kategori: Allmänt

Min dressyrhäst kan hoppa! :D



Haha, hindret ser ju jättelitet ut^^

Klicka så blir jag glad! :)

Kategori: Allmänt

Årets Häst 2010

Bonde söker fru

Kategori: Allmänt

Ja, det är väl inte bara jag som kikar på Bonde Söker Fru varje onsdag?!

Det är faktiskt första gången på 3 säsonger som jag inte känner till någon av "datearna" som är med (och det har så klart varit en anledning till att kolla också).

Dock är det inget program jag själv skulle vilja vara med i, men det är kul och lagom pinsamt att kolla på. ;)


Veckans träningsdagar

Kategori: Allmänt

Igår och idag var det som sagt dressyrträning med Belle för Maria.
Jag valde att rida med kandaret båda dagarna för jag tänkte att det är bra att finslipa med det eftersom jag ska ha det på lördag när det är KM.

Jag kan inte låta bli att bli lite less när det inte kan gå lika lätt på träning för tränare som när jag rider själv, men det är förmodligen för att jag sätter mer press på både mig och Belle för att jag vill visa vad vi lärt och och att vi kan så mycket. Men det är väl bara att fortsätta ridapå så löser sig det också. :)

Nu gick det ju inte alls dåligt, men jag är extremt petig och förmodligen för självkritisk ibland, både på gott och ont så då är det ju tur med andra ögon på en som berättar att det faktiskt ser bra ut. :)

Men nu ska jag inte skriva värsta tråkinlägget om hur petig och pessemistisk jag är, vi fick ju till många bra saker också, bland annat flera ordentliga byten (!!) och trevliga skolor.

Det håller förhoppningsvis i sig tills lördag då det är dags för LA:6 och sedan debut i MSVB:3. Känns som att jag ridit igenom de flesta msvb programmen efter helgen, kanske inte med världens bästa procent, vissa skulle nog kalla de väldigt dåliga, men det bryr jag mig inte så mycket om. Vill jag testa på ett nytt program så gör jag det, och då är jag ju också medveten om att resultatet kanske inte blir det bästa i början, det gäller att träna på. Och nu råkar jag vara en sådan som tycker det är roligt att prova på nya program, för jag har börjat lessna på att rida LB (det har Belle också gjort, hon tycker om att göra saker och inte springa runt på fyrkantspåret med två volter och snett igenom).
Apropå B3an, jag måste kolla igenom det programmet, kommer inte riktigt ihåg hur det går :P

Tisdag

Kategori: Allmänt

Jag måste korrigera en mening i förra inlägget, det är INTE ganska varmt ute.
Var ute med min hund och gick för ett tag sen och höll på att frysa ihjäl, trots mössa och vantar.

Senare idag är det dressyrträning för mig och Belle, hoppas vi sköter oss lika bra som i söndags när vi jobbade själva i ridhuset. :)

Denna vecka

Kategori: Allmänt

Idag börjar lovet. (Vad heter detta lov? Höstlov? Novemberlov? Äh, skitsamma lov som lov liksom)

Hästplaneringen med Belle ser ut ungefär så här:
Måndag: Rida ut
Tisdag: Dressyrträning för Maria Eriksson
Onsdag: Dressyrträning för Maria Eriksson
Torsdag: Rida ut i skogen
Fredag: Rida lite själv i ridhus
Lördag: KM, LA:6 och ev MSVB:3
Söndag: Rida ut i skogen

Idag är det för övrigt 1 november, men än så länge ingen snö ute. Det är faktiskt ganska varmt ute fortfarande! :)