missbelinda

I Umeå

Kategori: Allmänt

Igår kom jag hem från Göteborg, har fortfarande på mig festivalarmbandet man fick haha. Men det är faktiskt ganska fint, grönt med rosa text. Perfekt till mig ju! ;)

 

Nu är jag i Umeå, vi kom hit strax före fem ungefär, Belle har blivit riden och det kändes bra. :) Imorgon startar jag FEI'inledande 14.12 och sedan MsvC:1 18.22. Det  blir alltså sovmorgon och våffelfrukost. :D Men vi åker nog till Hippologum ganska tidigt ändå, det är ju roligare att vara där och titta än att sitta instängd på ett hotellrum liksom. :P

 

Ja det blev en snabb update, men nu vet ju mina eventuella läsare att jag i alla fall fortfarande lever och inte virrade bort mig i Göteborg.

Gammalt inlägg

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Hittade detta inlägg på min hippsonblogg och tänkte: Varför inte lägga upp det här också eftersom ingen lär ha läst det där :P (Sen så kommer jag inte på något nytt att skriva just nu, men hey: En "favorit i repris" är väl aldrig fel? ;) )

Here we go:

"Jag har kikat igenom alla bilder på våran familjedator, något som sällan händer då jag fick en egen laptop när jag fyllde år för lite mer än ett år sedan (som jag kanske ibland spenderar lite för mycket tid med, men det är en annan historia :P ). Men det är roligt att kolla på gamla bilder, och det påminner mig om att fota lite mera, för det är kul att kolla på i efterhand. Både stallbilder, hagbilder, ridbilder och tävlingsbilder.

 

Och eftersom jag inte har något bättre för mig så tänkte jag att jag ju kan lägga upp en bild jag gillar. :)

Den här tycker jag är lite rolig, eller inte bilden i sig. Men minnet, för det var bara meningen att jag skulle rida en klass för det var en kvällstävling i Hudiksvall 2008. Men jag startade väldigt tidigt i den klassen (LB:2) och låg länge i ledningen, och det var många starter och när vi insåg att vi skulle få vänta på prisutdelningen tänkte vi att jag ju lika gärna kunde efteranmäla mig till klassen efter (LA:4) även om vi inte riktigt kunde allting ordentligt. Sagt och gjort, jag kom 3a i LB:2 på 63% och direkt efter prisutdelningen red jag in på banan igen och styrde igenom LA:4 (lyckades rida fel också, så går det om man ska plugga in ett nytt program som man glömt hälften av, hehe). Sen tänkte jag mest att nu är det gjort, då kan vi packa ihop och åka hem. Men tydligen gjorde vi det rätt bra och fick till min stora förvåning 59%, jaja tänkte jag, bara att vänta tills tre stycken går om så kan vi åka sen. Men tji fick jag. Efter några timmars väntande på kvällen utan uppstallning och ledandes på en snäll häst (vi behövde ju ingen uppstallning, skulle ju bara rida en klass...) så var det ingen som gick om oss, det mest spännande var att ett ekipage fick lika mycket poäng.

 

Så det blev en rätt lång sommarkväll, tror vi var hemma i stallet strax efter 23, och hemma i huset vid 00-tiden. Men vad gör det när man haft en rolig kväll?! :D

 

Och snipp snapp slut så slutade sagan om våran första (och hittills enda) förstaplacering i LA:4. :) (Sen så var rosetterna där väldigt små och gulliga också, ser lite roligt ut med tanke på Belles x-full huvud)"

Onsdag-Liseberg

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Idag blir det Liseberg. Där öppnar det inte förrens klockan 13, så jag vet inte hur mycket jag hinner åka innan det blir dags att bege mig hemåt. Men jag har bestämt att jag i alla fall ska hinna åka det stora fritt fallet Atmosfear och någon av Balder eller Kanonen (helst båda såklart).

http://metrobloggen.se/metrobloggen/media/34654/lisebergBD.jpg

Bilder från Härnösand

Kategori: Bilder och filmer

~Tidsinställt~

Våran filmkamera är väl inte världens bästa att knäppa kort med, men den duger ju till det också.
Här kommer iaf tre bilder från tävlingen i Härnösand den 5e juni.

MsvC:2 prisutdelningen


JDM prisutdelningen. Emma-Jag-Sara


Satte fast båda rosetterna i ett försök att få en hyffsad bild. Gick det bra? Njaee haha

Tisdag-Festivaldags

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Idag är det dags för huvudmålet med resan: Where the action is 2011.

Spelschemat ser ut så här:

The Mirror Stage
12:45 Sahara Hotnights
14:00 Serenades
15:30 Paolo Nutini
17:00 The Ark
19:10 Glasvegas
21:20 Coldplay

High Voltage Stage
13:30 Royal Republic
14:45 Jenny And Johnny
16:15 Daniel Adams-Ray
18:10 Bright Eyes
20:20 Brandon Flowers

 

Förutom att det kommer bli coolt att ha sett Coldplay så ser jag väldigt mycket fram emot att få se Royal Republic! :D

 


FEI debut för Miss Belinda

Kategori: Allmänt

På fredag ska Belle debutera FEI, själv så gjorde jag det med ponnyn Da Capo 2008 och nu 2011 är det Belles tur. Fast det är ju lite debut för mig också, eftersom det är FEI för stor häst och inte ponny.

FEI's inledande program för juniorer är ett inte bara program med ett väldigt långt namn, det är också roligt att rida. Men lite tråkigt att det bara är en mellantrav, i MsvC:2 är det ju hela 3 travlängningar liksom. Intressant också att det bara är travslutorna och den ökade skritten som har koefficient, ingen av de andra rörelserna. Men det känns rätt skönt på ett sätt, för klantar man sig på någon rörelse där det är *2 så drar det ju ner mer än om det inte hade varit dubbla poäng. Här finns det bara tre saker som kan dra ner "extra mycket", eller hur man nu ska säga :PHär blev det en liten (men klickbar) bild på ponnyn som fick mig till att rida FEI program. Kanske inte den finaste bilden, men helt klart en tävlingshelg att minnas. :) (Det finns några rader om det här)

Och varför inte slänga in en FEI-programsbild när jag ändå håller på? Denna är från samma ställe som bilden ovan (Östersund-Frösö RK) fast år 2008.


Tävling i Umeå 1-2-3 juli

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Torsdag-söndag kommer jag att vara i Umeå på tävling. Så det blir värsta semesterveckan för mig det här.

De stora sommartävlingarna är det som står på schemat, de börjar på fredagen men eftersom det är en bit att åka och jag rider två klasser första dagen (och en om dagen lördag-söndag) så känns det bättre att åka upp dagen innan. :) Passar på att rida där uppe på kvällen också.

Så här såg vi ut på deras meeting 2009. :)

Måndag-Åker tåg

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Just nu sitter jag på tåget på väg till Göteborg. Enligt tågbiljetten ska vi komma fram klockan 15.17. När vi väl är framme blir det dags att hitta till vandrarhemmet och sedan lär vi leta rätt på något trevligt ställe att äta på och gå på lite upptäcksfärd. :)

Nu går tåget

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Nu har tåget, (om allt går enligt tidsplanen) precis lämnat stationen i Sundsvall och börjat tuffa iväg mot Stockholm och sedan byter vi tåg mot Göteborg.

Jag har datorn hemma, men eftersom jag har sommarlov och tid över att skriva och tidsinställa inlägg så kommer det dyka upp text här ändå. Vissa mer eller mindre intressanta än andra men i alla fall roligare än att det inte händer någonting. ;) (och kommer det inte upp något så är det blogg.se´s fel och inte mitt, så det så :P )


Här kommer en bild på ett par av skorna som får följa med. Det andra paret är mina sköna (men inte så fina) gympaskor. Känns bra med ett par ordentligt ingångna skor när man ska vara ute och gå/hoppa/stå still en hel dag liksom. :)

Lämnar Sundsvall snart

Kategori: Allmänt

I morgon åker jag som sagt till Göteborg, kommer hem på onsdag kväll och firar hemkomsten med en ridtur. Imorgon får mamma rida och på tisdag blir det vila. På onsdag kväll rider jag och på torsdag åker vi (om allt går enligt planerna) upp till Umeå. Jag tänkte rida lite där uppe när vi kommer fram, det brukar alltid finnas någon ledig plats att göra det på. :) Sedan är det tävling fredag-lördag-söndag.

 

Ryttarmeddelandet är inte uppe än, men jag tror inte att jag startar så himla tidigt någon av dagarna. Vilket betyder att jag kan äta mycket frukost i lugn och ro, inte för att jag brukar äta jättemycket hotellfrukost, men på Scandic Syd i Umeå går det inte att låta bli. För det finns nämligen möjlighet att göra egna våfflor, och självklart finns det grädde till. Det är helt klart en frukost jag gillar! :D

(Inget annat boende har haft våfflor förutom scandic syd i umeå innan. Men när vi var i Vännäs i slutet av april så fanns det ett våffeljärn och grädde där också. Underbart va?)

 

Oj vad jag har lovordat våfflorna nu, jag kan ju alltid hoppas att någon hotell/vandrarhemsägare läser detta och inser att våfflor is the thing i frukostbuffen så att denna nygräddade delikatess sprids till fler ställen. Tänk vad glada alla våffelätare skulle bli då! :D

 

Kan ju återgå till själva tävlandet också, typ berätta om vilka klasser jag ska rida:

Fredag: MsvC:1 & FEI's inledande för juniorer (Debut)

Lördag: MsvC:2

Söndag: MsvC:2

Lite tråkigt att det är två c2 istället för c1, för jag tycker att c1 är roligare. Men men, man kan ju inte önska sig allt här i världen. Jag får ju i alla fall våfflor till frukost, jag får nöja mig med det! ;)

Teknik

Kategori: Allmänt

Visst är det roligt med equipe, när man kan se resultat och så?! :)

Dock är det mindre roligt när equipe verkar krångla så att det inte går att lägga ut liveresultat. :(

 

Aja, det kanske är universums sätt att säga till mig att jag inte ska spionera på Njurundas hästdressyr utan istället göra något annat. Typ undersöka om jag packat klart till GBG och Umeå. Eller kanske dammsuga eller något annat mindre roligt som måste göras...

 

Ridningen idag blir i alla fall nåt slags genrep inför fredag. Men jag hinner ju rida lite på onsdag+torsdag också men idag blir det genrepning.

Ponnytävling+Bus i skogen

Kategori: Allmänt

Igår blev som sagt den inplanerade uteritten omstrukturerad till en sväng i ridhuset pga vädret.

 

På kvällen var vädret i alla fall bättre, tur det annars hade middagen blivit förstörd ;) För jag var hemma hos en kompis och och åt middag och hade det trevligt. Vi grillade, därav glädjen över att det inte regnade (i alla fall inte precis då när vi var ute).

 

Idag har jag varit på ponnytävling med min "ponnykompis" och hans ägarinna. Båda skötte sig exemplariskt och då är det ju himla roligt att följa med som hästskötare. :) Självklart blev jag sugen på att tävla också, fast jag gjorde det förra helgen och kommer göra det om mindre än en vecka. Men vad ska man säga? Det är ju såå roligt! :D

Jag tror jag hörde låten Svart med Daniel Adams-Ray minst tre gånger under tiden vi var där, lite roligt faktiskt eftersom jag ska se han live på tisdag. (Klockan 16.15 om tidsschemat för festivalen fungerar som det ska.

 

När vi kommit hem från tävlingen och ponnyn var urlastad och fixad så for vi ner till vårt stall. Vi satt utanför och fikade innan jag red, och såg då att Belle såg ren och fin ut. Såg också en annan häst i stallet som gjort sig en riktig lerinpackning och var glad över att min häst faktiskt var ren och fin. Fast, eeh: När jag hämtade hon i hagen så stod hon med andra sidan mot mig, och den var väääldigt grå av torkad lera. Där fick jag för att jag trodde att hon var ren ;) Men det var bara ena sidan som var grå, den andra var o-grå.

Idag blev det en barbackatur i skogen, lite vattenpölar på nedre så där blev det bara skritt men i uppförsbackarna var det bättre = Galopp! :D

På ponnytävling

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Nu är jag på ponnydressyr med en klubbkompis och sedan när vi kommer tillbaka till stallet blir det en uteritt med Belle.

Dagens ridning

Kategori: Allmänt

Det blev ingen uteritt idag, det regnade ganska ordentligt när vi for till stallet. Sen så kom det ännu mera regn när jag tagit in Belle från hagen. Så istället begav vi oss till ridhuset och jag red där istället. När jag red fram så var det ett annat ekipage där inne, men efter en stund blev vi ensamma, inte så dumt alltså. :)

Red igenom ett av programmen jag ska rida på tävlingen i Umeå om precis en vecka. Det kändes bra och förhoppningsvis känns det ungefär lika bra nästa vecka. (Apropå tävlingen så hade pengarna som blivit insatta på tdb kommit in nu, så nu har jag tillräckligt med pengar där när Umeå RF ska fixa betalningen)

Miss Belinda 9 år!

Kategori: Anna och Miss Belinda

Idag fyller min lilla häst 9 år! :D

 

Tänk vad fort tiden går, det är nu den fjärde födelsedagen för hon som Sundsvallsbo, och fler kommer det så klart bli!

 

Jag hade planerat in en uteritt idag, men det började precis regna ganska mycket (typiskt midsommar) så jag får se hur det blir med det, eller så får jag ändra lite i planeringen. :)

 

(Foto: Jessica)

 

(Foto: Denise)

Imorgon

Kategori: Allmänt

Imorgon är det midsommarafton, om nu någon missat det haha.

Det är också någon som fyller år då...

Tävling 2008

Kategori: Bilder och filmer

~Tidsinställt~

Hittade två bilder på FR Jemtryttarnas hemsida när jag skulle kolla om de lagt ut resultaten från en tävling 2011.

Såg då att det fanns ett bildarkiv från en tävling när jag och Belle var där 2008, typ fjärde/femte starten vi gjorde.

http://www.jemtryttarna.se/Bilder/JRregdrjuni2008/Regionalridhstdressyr2729juni2008/photos/photo5.jpg
Så här såg prisbordet ut, gissa vilken rosett vi fick? (Och ja, ni ser rätt. Man fick bröd från nåt lokalt bageri som hederspris :) )

http://www.jemtryttarna.se/Bilder/JRregdrjuni2008/Regionalridhstdressyr2729juni2008/photos/photo8.jpg
Ni som gissade på blå/gul gissade rätt! :D
Inte världens bästa bild, men vi syns ju där längst bort i alla fall :)


Så, vad lär man sig av detta? Jo, ibland kan man hitta roliga bilder flera år efter man varit iväg på tävling. (Fast bilderna blev nog utlagda ganska direkt efter tävlingen, det är nog bara jag som inte kollat så noga på hemsidan innan)

Tävlingsdatabasen

Kategori: Allmänt

Jag gillar tävlingsdatabasen. Det är skönt att det "fixar sig själv" med betalning av klasser och utbetalning av premier. :) Jag var in nyss för att kolla om det kommit in pengar så att det finns tillräckligt med pengar när Umeåtävlingen dras. Fast det vi satt in igår kväll har inte kommit in än (kanske inte så konstigt med tanke på att det brukar ta nån dag), men jag fick tillbaka startavgiften för placeringen i MsvC:1 i lördags så det var rätt snabbt av klubben. Men än så länge har det inte kommit in några pengar från 2a placeringen i Härnösand (5/6) men men, dom kommer väl in så småningom som en glad överraskning någon regning dag framöver. :P

Liknande program

Kategori: Allmänt

"Alla" pratar om Totilas nya kür som är lik den gamla och bla bla bla. Jag lämnar den diskussionen till de som redan valt att ta upp den.

Själv så har jag studerat lite program för egen del, och om vi nu ska dra upp det här med spegelvända program så kan man ju ta sig en titt på FEI's inledande program för juniorryttare och FEI's lagtävlansprogram för ponnyryttare. Båda börjar så gott som identiskt, fast spegelvänt. Volt-öppna-halvvolt-sluta-vänd över-volt-öppna-halvvolt-sluta. (Dock 8m volter för ponny, och 10m för häst) Fast sen så tar likheterna slut ett tag, men dyker upp i galopplängningarna, men skillnaden där är att man rider mellan/ökad galopp mot domaren i ponnyprogrammet, och ifrån domaren i juniorprogrammet.

Jag tyckte det var rätt roligt när jag märkte detta, för när jag först kollade på juniorprogrammet så tyckte jag att jag kände igen det lite, och det är ju inte så konstigt för jag har ju ridit ponnyprogrammet några gånger tidigare. Förmodligen ingenting som så många tänker på, men som f.d ponnyryttare som startat FEI, och nuvarande hästryttare som i framtiden kommer starta FEI så var det en ganska skoj upptäckt liksom. hihi

Nyfrissad och ny flughuva

Kategori: Allmänt

Vilodag idag, Belle fick massage igår så då blev det vila så här dagen efter. Nu är manen ryckt och fin, allt hår runt hovarna är friserat så nu ser hon mer ut som en dressyrhäst än en söt förväxt ponny. hihi

 

Hon fick en ny flughuva idag också, hon får ha flughuva för att alla jobbiga flugfän tycker att hon har så vackra ögon och vill gärna ta sig en nära titt på dem. Då blir Belles ögon lite irriterade av det och hon får istället ha huva för att slippa alla flugor.

 

I alla fall, hon har haft en helt basic modell utan öron från hööks, men efter de få gånger hon haft den i år har hon nästan fått lite skav av luddet fram på huvudet - Därav jakt efter ny luva, helst utan ludd eller med nån annan slags ludd. Vi provade en Bucas huva i måndags i storlek XL, den blev för liten... Vi var också till hööks och kollade efter andra modeller, men den enda som verkade bra och var utan ludd fanns bara upp till full och det blir också för litet, ingen idé att prova ens.

 

Men idag var vi in på affären vid travet där det mest är travprylar men också andra saker. Deras enda modell var av märket Ultrashield (det är samma som flugmedlet om det verkar bekant). Vi tog ut en ur asken och den verkade ju ganska stor, så vi köpte den och tänkte att passar den inte får vi lämna tillbaka den. Men det var inget problem, den passade alldeles utmärkt på Belle så nu får hon ha en svart luva med öron ute i hagen. :)


Väder för nästa vecka

Kategori: Icke hästrelaterat

Försöker packa inför nästa vecka. Det går inte så himla bra :P
Jag är ganska duktig på att ta med allt och lite till när det är dags för meeting "för att det kan vara bra att ha", och vi har ju mycket plats att lägga allting på i bussen så då gör det ingenting. Nu ska tre dagars kläder ner i en liten väska. Då måste man ju tänka efter vad som ska med, det gör ju hela packningsprocessen mycket svårare haha.

Men jag kom på att det ju går att kolla upp ungefär vad det blir för väder, så då gjorde jag det. :)Det verkar ju bli lite regn (måndag+onsdag) men fint väder på tisdagen då vi ska vara ute hela dagen så det var ju bra planerat! ;)

Fixa o packa

Kategori: Allmänt

God lunch! :)

 

Idag håller jag på att packa lite smått inför nästa vecka. Måndag-onsdag ska jag ju till Göteborg och Where The Action Is. Sedan är det tävling i Umeå till helgen. En ganska fullspäckad vecka alltså, men med hästhjälp under de dagar jag är borta samt förberedning av allt som ska med så kommer det nog gå bra.

 

Belles man ska ryckas idag, den har varit lite för lång ganska länge nu. Hon är rätt söt med lång man, men det blir inte så roligt att knoppa då.

 

Typ det här snurrar runt i huvudet just nu så jag inte glömmer något. :)

 

Tandläkare

Kategori: Allmänt

Igår var vi med Belle till ATG-kliniken för att kolla tänderna. Mellan stallet och kliniken är det cirka 5 minuter med bil. Alldeles lagom nära alltså. :P

Så tänderna blev kollade, och lite putsade med en grej som såg ut som en borrmaskin i ena änden och en slipgrej i den andra. Ingenting jag vill ha nära mina tänder i alla fall. Men nu är ju inte jag en häst heller så jag slipper. ;) Tänderna blev i alla fall fixade, och när vi for därifrån så kom det ett supergulligt föl och så klart mamman till den in och ställdes i en gästbox.

Det går inte att säga så mycket annat än att föl måste vara typ det gulligaste som finns på hela jordklotet! Jag kommer ihåg när vi fick föl i "hemma hos oss", ett av de står kvar i stallet nu med. Nu är hon tre år gammal, snacka om att tiden går fort, nyss var hon ju en liten bäbishäst som jag hjälpte till att göra i ordning inför fölvisningen. Så klart väldigt söt nu också, några storlekar större bara. :)

Sundsvalls FRK 18-19/6

Kategori: Tävling

Arrangör: Sundsvalls FRK
Typ av tävling: Regional
Domare: Mats Eriksson
Klass: Msv C:1 2011
Procent (heltal): 63
Procent (decimal): 61
Placering: 6/29
Rosett: Vit

MsvC:1

Starttid 18.13. Vilket alltså betydde låång sovmorgon och ett besök på tävlingsplatsen för att titta på några bekanta ekipage, sedan hem och äta, och därefter dags att bege sig mot Belle i stallet.

 

Borstade, knoppade och fixade allt som vanligt och strax före fem lastade och for vi den cirka 20 minuter långa vägen till Färsta, visade vacc intyget, tog på mig mina grejer (stövlar, kavaj, hjälm och så klart den nygjorda hårsnodden) och sedan urlastning och påklädning av Belle. :)

 

Riktigt trevlig framridning, något matt inne på banan tror det kan berott lite på att underlaget blev lite mysko av regnet (ösregn typ hela fredag, och regn till och från under lördagen). 63,61% blev det och in på en 6e plac och ingen av de få som var kvar gick om så det blev en vit rosett. :)

 

---

MsvC:2

Söndagen blev något tidigare, starttid strax före ett denna gång. Samma procedur innan, ta in från hagen, borsta, knoppa, lasta osv...

Lika fin på framridningen nu också, och programmet flöt på bra förutom ett galoppinslag i den ökade traven. Men sen, njaa. Det regnade inte direkt poäng över oss om man säger så. ;) 62,88% fick vi i alla fall ihop och i låg på 6e och sista placeringen ända tills sista ryttaren som puttade ner oss. Lite småsurt sådär liksom, men eftersom jag startade så tidigt och trodde att vi skulle sluta i mitten ungefär så gick det ju bättre än jag trodde. :)

 

Bilder på hästen, ryttaren, kavajen och hårsnodden finns här!

Mer 7or åt folket

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Har du inget bättre för dig just nu klockan 8 på morgonen när detta publiceras så kan du ju läsa vad Bo Tibblin skrivit i sin blogg här.

Vad jag gör så här tidigt är nog ganska lätt att lista ut: Jag sover. Haha :P Är det sommarlov så är det okej att lata sig, så det så!

Bilder från Färsta

Kategori: Bilder och filmer

Klickar man på denna länk (equipe) så kan man se några bilder på mig och Belle från helgen. Fast man får vrida lite på huvudet, eller kanske vrida på datorn, det fungerar ju faktiskt också :P

 

Jag är superglad att kavajen hann bli klar tills nu i helgen, titta noga så förstår ni nog varför ;)

12.52

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Nu är klockan 12.52 och det är dags för mig att rida MsvC:2. Jag startar som nummer 10 av 26 startande.

Dagens resultat

Kategori: Tävling

63%, 6a och en vit rosett! :D

Ny plastrong

Kategori: Utrustning

~Tidsinställt~

Jag köpte min första (och hittils enda) plastrong år 2007. Jag kommer till och med ihåg att första tävlingen med den var på ponny NM med Da Capo i Umeå i september.
Aja, nog med tråkig bakgrundsfakta :P

Det jag ville få fram med detta inlägg är att jag håller på och beställer en ny plastrong från Equi Design, och om den blir ungefär som jag tror den kommer bli så kommer den bli skitsnygg! :D
Allt som finns på hemsidan är ju supersnyggt och absoult unikt vilket känns jätteroligt, man blir ju shoppingsugen bara av att klicka runt där lite grann.

Jag tänker inte berätta om hur den kommer att se ut, för det vet jag inte riktigt själv än. Jag skickade först en idé, och fick ett annat förslag tillbaka som lät ännu snyggare och förhoppningsvis går det att fixa precis som jag vill ha så jag håller tummarna för det! :)

14.15

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Nu är klockan 14.15 och min klass, MsvC:1 startar alltså nu. Jag rider som 5e sista ryttare klockan 18.13, så det blir en ganska sen tävlingsdag.
Vi ska kvällsfodra i stallet när vi kommer tillbaka dit också (bytte så att vi tog det idag eftersom vi ändå kommer tillbaka sent och ska fixa och dona lite efteråt)

Igår kväll började det ösregna när vi satt på clinicen och när den var slut så duggade det hela kvällen. Nu på förmiddagen är det typ blandat mellan duggregn/regn/uppehåll så jag hoppas det är hyffsat ute när jag ska rida. Framridningen är inne men tävlingen är utomhus. :)

Lussan clinic

Kategori: Allmänt

Igår var det som sagt clinic med Louise "Lussan" Nathorst på Sundsvalls FRK. Vi fick se sex olika ekipage i olika åldrar och utbildningsgrad, först var det en väldigt trevlig femåring, och sedan var den älsta 17 och lite andra åldrar där emellan.

När ekipagen kom in så tittade hon lite på dem i de olika gångarterna och gav dem lite små tips här och där. En sak som alla fick höra var att de skulle växla och variera takt och tempo ganska ofta för att inte bara rida runt i samma fart hela tiden. Det syntes tydlig skillnad på alla efter några övergångar. :)

Hon berättade också att som tränare är det viktigt att vara positiv, och om det är någonting som behöver ändras så ska man självklart berätta det, men också vara noga med att berömma det som fungerar bra.

Det var roligt att se olika ekipage, från en femåring som skulle starta femårsprogram i helgen, till ekipage som skulle starta intemediaire klasserna.

En annan rolig sak var att det var ett lotteri också, och jag vann en liten ljusstake haha :P

Syslöjdsproffs

Kategori: Allmänt

Ja, idag har jag alltså sytt mig en hårsnodd. Känner mig som värsta syslöjdsproffset nu, skulle gissa att mina gamla lärare skulle blivit stolta över mig om de sett hur jag nålade, strök och blev sur för att jag gjorde lite fel en gång. ;)

 

Nu är jag ganska nyss hemkommen från stallet, vi tog in hästarna och sedan red jag på planen vid stallet. Gjorde en fiffig grej som jag fick göra i tisdags, galopp-skritt-bakdelsvändning-skritt-galopp-skritt-bakdelsvändning-skritt-galopp-skritt... Ja ni fattar va? Rolig övning som ju går att variera rätt mycket med olika antal galoppsprång/skrittsteg och även storleken på bakdelsvändningarna osv.

 

Sedan bytte jag schabrak på sadeln och fixade till stövlar+kandar så de ser representabla ut imorgon. Trots att jag startar sent är det skönt att ha allt färdigt. :)

 

Klockan sju är det dags för clinic, hoppas jag får höra mycket intressant där. :)

Fredagens planer

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag, snart är första sommarlovsveckan slut och det är så skönt med lov!

 

Idag ska jag:

- Sy en hårsnodd

- Rida Belle

- Ha intag på stallet

- Gå på Lussan clinic

Clinic med Lussan

Kategori: Allmänt

Imorgon kväll är det clinic med Louise Nathorst hos Sundsvalls FRK (Färsta) i samband med deras tävlingar. Det ska bli roligt att se fina hästar och höra vad hon ska prata om för någonting.

 

Såg att startlistorna var uppdaterade och min start på lördag är för närvarande 18.13 (alltså 5 minuter tidigare än sist jag kollade, hehe inte så stor skillnad alltså). Söndagstiden är fortfarande samma, men det är ju ändå nån dag kvar så det kan ju hinna ändras nån gång till. :)

Hippson magazine

Kategori: Allmänt

Idag kom det nyaste numret av Hippson magazine till min brevlåda. Roligt med hästig läsning! :D

Annat jag gjort idag:
- Hämtat kavajen
- Latat mig eftersom jag kan (det är ju loooov!!!)
- Hoppat lite med min dressyrhäst

Göteborg here we come

Kategori: Allmänt

27-29 juni åker jag och sex stycken kompisar ner till Göteborg för lite minisemester. Jag har ju skrivit lite om det innan, men nu skriver jag lite mer haha.

Datorn får stanna hemma, men det kommer faktiskt ploppa upp några tidsinställda inlägg då, så tro inte att bloggen också tar semester. Inget superspännande som kommer dyka upp dock :P Mest en uppdatering om vad vi sysslar med där nere och kanske något hästrelaterat också, det beror på om jag får inspiration att skriva ihop något långt och invecklat innan det blir dags att åka. Haha, nu skrämde jag väl iväg alla eventuella besökare under dessa datum genom att avslöja redan nu att det inte blir några extremt långt och intressant att läsa under tiden jag är borta. (Men å andra sidan, hur långa och intressanta grejer skrivs nu, när jag är hemma? Ändå är det ju några som kikar in :) )

(Ska erkänna att detta också är tidsinställt, för jag är inte vaken klockan 8 på morgonen när det är sommarlov, hehe)

Kavajproblemet löst

Kategori: Allmänt

Idag när jag kommit in från våran uteritt i skogen (nedre+övre rundan) och stod och spolade av Belles ben som var lite lagom leriga. (Det har regnat hela måndagen, halva tisdagen och på morgonen idag så det är liksom lite geggigt ute) I alla fall, när jag stod med vattenslangen i högsta hugg så ringde mobilen och då var det från stället där jag lämnat in kavajen, och den var färdigfixad! Wihoo! :D Så den ska hämtas imorgon eller på fredag, får se när jag fixar det. :)

Preliminära starttider

Kategori: Allmänt

Som det ser ut nu så rider jag MsvC:1 på lördag klockan 18.18. Ganska sent va? :P Det tar ju typ inte ens 20 minuter att åka bort till Färsta så man kan ju lätt säga att det blir en lugn förmiddag.

 

Skönt att Belle kan gå ute länge, och är hon smutsig så har jag gooood tid på mig att bada och borsta och fixa innan det blir dags att åka. :)

 

På söndag blir det något tidigare, 12.52 står det på startlistan just nu. Men som sagt, det är rätt lång tid kvar så båda starterna kan ju bli lite flyttade i tid.

 

Angående "At göra listan" så ser det mörkt ut när det gäller kavajen som är inlämnad för en grej, det verkar ta dubbelt så lång tid att fixa det än va de sa från början. Det gjorde mig lite lagom sur igår för egentligen skulle jag fått hämta den i torsdags... Aja, nån gång lär den ju bli klar, och fram till dess får jag ha min randiga Jacson kavaj, det är väl inget större fel på den, förutom att den andra sitter mycket bättre och är klart snyggare.

Att lägga upp en film

Kategori: Anna och Miss Belinda

Jag fick en kommentar här som frågade om varför jag inte lägger ut någon film från tävling. Anledningen är ganska enkel: Jag vill helt enkelt inte göra det.

Ja, det var nog det tråkigaste svaret någon nånsin hade kunna svarat, men då får det väl vara tråkigt.

Jag själv tycker det ibland kan vara roligt att titta på filmer från tävlingar på olika bloggar, och för det mesta håller en eventuell diskussion en positiv ton efteråt, i stil med "vad fint det ser ut", "vilka fina gångarter", "Grattis" och så vidare liksom...

Andra gånger blir den efterföljande diskussionen inte lika trevlig, jag har bland annat läst kommentarer som varit både negativa och nedlåtande. Självklart finns det personer med kunskapen att uttrycka sig konstruktivt, men det är ganska sällan jag ser sådant.

Vissa som lägger upp en film gör det ibland för att väcka en debatt, tillexempel "Jag fick dåliga poäng, men så dåligt gick det faktiskt inte, se själva, domaren är ju störd!"
Andra lägger upp en film där de fått fina höga poäng och genast blir merparten läsare hobbydomare och börjar kritisera allting. Hur kul är det på en skala liksom? Helt plötsligt blir alltså domaren indragen i det hela också, på en liten blogg på internet där en ryttare väljer att skriva lite om sin vardag. Självklart måste man inte vara nöjd med poängen man får, men att klaga på domaren där denne inte har en chans att förklara sig känns som ganska dålig stil. Det är ändå en bedömningssport vi håller på med och det är bara att stå ut med detta eller börja med något annat, kanske hoppning? (Nu menar jag inte att man inte får känna sig besviken på en bedömning, men att skriva på en hemsida att man anser att domaren är felutbildad eller extremt partisk vinner ingen på.)

Så för att försöka avsluta mitt svar (som blev rätt långt och uttdraget) så kan jag säga att det kommer dröja länge (om ens någonsin) att jag lägger ut en film här på min blogg. Är det någon som är nyfiken så får ni väl spionera på en tävling eller nåt, vad vet jag?

Jag såg att personen som skrev frågan hade det fina namnet Anna, och nu råkar det vara så att jag känner många som heter just Anna. Så om det skulle vara så att vi känner varandra och du vill se på tävlingsfilmer så är det bara att hojta till så kan vi boka in en dressyrfilmskväll nån gång i sommar, det lovar jag! ;)


Tack för mig!

Stor häst - Liten fågel

Kategori: Allmänt

Idag när jag tagit in Belle från hagen och ställt in hon i boxen för att hon skulle få kissa om hon ville det så hörde jag efter ett tag ett konstigt ljud från boxen bredvid. (det stod inga andra hästar än Belle på våran sida i stallet) Belle tittade också dit och verkade liksom både nyfiken och lite fundersam på om det var något läskigt bredvid eller om det bara var spännande. Jag tittade då dit och såg att det var en fågel som flög runt innanför fönstergallret i grannboxen och försökte komma ut. Dock en ganska svår uppgift, för även om fågeln var liten så var glipan i fönstret ännu mindre, och den hade ju så klart inte en tanke på att vända på sig och flyga ut genom gallret och sedan genom stallet för att komma ut.

Det är här jag kommer in i historian :P

Först tänkte jag lyfta gallret för det kan man göra, men det var så tungt och bökigt så jag bestämde mig för att försöka fånga fågeln och släppa ut den ute istället. Kom då på att jag ville va någon form av vantar på mig, så jag letade snabbt fram ett par engångs plasthandskar att ta på mig. Lyckades sedan efter några försök få tag i den lilla fågeln som var väldigt uppstressad efter att ha flugit runt framför en fönsterruta ganska länge, och så klart blev den säkert rädd för mig också. Men jag fick i alla fall tag i den lilla krabaten och släppte försiktigt ner den på backen utanför stallet. Då flög den raka vägen upp i luften, förmodligen för att berätta för sina kompisar om den snälla tjejen som hjälpt den ut när den kände sig instängd. :)

http://matildahult.blogg.se/images/2010/lt-valentine-tweety1_87133096.jpg
Finns det något bättre sätt att avsluta detta inlägg på än med en bild på min absoluta favoritfågel Tweety?! Så himla söt tycker jag :)

Little lion man

Kategori: Icke hästrelaterat

Eftersom jag la ut en låt igår så kan jag ju göra det idag också. I brist på vettigare saker att skriva liksom. :P

Storstädning av mitt rum väntar, så då behövs det mycket hög musik för att orka fixa och dona ordentligt, vem vet, jag kanske hittar något spännande när jag håller på.

Aja, här är en bra låt iaf. Little Lion Man av Mumford and Sons

Att göra

Kategori: Allmänt

Att göra inför helgens tävling:

- Tvätta schabraket
- Ta ut gummisnoddarna från tävlingsskåpet så jag slipper tjuvlåna av nån i stallet
- Kolla så att det finns plats på minneskortet i kameran+ladda den
- Hämta kavajen
Hm, ja det var nog allt :p

Bilder från Östersund

Kategori: Bilder och filmer

Fyra bilder från Östersundstävlingen i slutet av maj (och bilder från andra tävlingar) finns här på Equipe. Bilderna från Östersund är längst bak, det står att de är från 2010 men det blev nog bara nåt fel när de blev inlagda. :)

Every teardrop is a waterfall

Kategori: Icke hästrelaterat

Denna låt passar ju typ in på denna dag, inte teardrop-delen för jag är inte ledsen. Men vattenfallet, för usch vad det öser ner vatten här i stan. :(

Idag är det inte heller många dagar kvar tills jag åker ner till Göteborg för att höra denna låt live. (Och andra band och andra låtar)

Sundsvall Summer Horseshow

Kategori: Allmänt

De senaste tre dagarna har spenderats bredvid hoppängen nedanför ridskolan för att kolla på hopptävlingar. På fredag kväll var det ryttarmiddag+ryttarfest. Vi var inte med på middagen men kom lagom för att se den omtalade showen. Temat var "Fredagsmys" och vi fick se en massa olika parodier på tv-serier gjorda av bland annat tävlingsledningen och några ridlärare. Roligt att de kan bjuda lite på sig själva tycker jag! ;)

 

På lördagen blev det först ett stopp nere i vårt stall och jag red Belle på planen. Inget avancerat ridpass alls, tanken var att hon skulle få röra på sig bara. :) När jag var klar med allt i stallet tänkte jag gå genom skogen till hoppängen, men då hade jag turen att få skjuts istället, ibland har man tur. Dagen spenderades med att titta på hopphästar (svårt att lista ut va? :P ) Och så satt jag och försökte sälja lotter, det gick hyffsat.

 

Söndag: Typ 30-32 grader varmt ute!!! Vi började med att kolla på hoppning och hjälpa till med lottförsäljningen (det var många roliga priser, bla en cykel, mobiltelefon och skottkärror). Plötsligt började det blåsa som sjutton och partytältet som var över de som sålde godis blåste omkull, som tur var är det en bit från banan så jag tror inte att hästen där blev störd.

Sen blev det paus i över en timme innan 1.50 klassen så vi begav oss till stallet för att fixa allting till Belle. Det blev ingen ridning idag, det kändes allt för varmt, och med samma motivering som i fredags (varmt, ingen stans att rida ut) så kändes det bättre att hoppa över ridningen istället så tar vi nya tag nu i veckan istället!

 

Sedan var det dags för 1.50, det var himla roligt att se den klassen. Trots att det endast var 9 startande så blev det en spännande klass. Bland annat en tjej som hamnade lite ur balans efter ett hinder men som hann räta upp sig lite och hoppa det som var direkt efter, trots att hon var lite ur balans och hade tappat stigbyglarna. Min inre dressyrryttare vill tycka att det var farligt, men äh jag tycker det var rätt tufft. Och hon klarade ju hindret galant, så vad kan man säga? Hoppning är spännande.

 

Sedan var det helgens sista klass, 1.20 där hemmaklubben SRK var klart bäst. De fyra första av sex placerade var hemmaryttare! :D

 

Här kan man se några av ritterna från 1,50 samt några från lördagens 1,45.

Livehoppning

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Idag blir det ännu en heldag på stallet, det ska kikas på hoppning, tas in hästar och ridas.

Har ni inget att göra vid tolv tiden så kika in på denna länk: http://www.ustream.tv/channel/summer-horse-show-2011
För helgens högsta klass, 1.50 hoppningen kommer livesändas om allt fungerar som det ska. Lite häftigt va? :P

Om inte länken fungerar så kolla in SRK's hemsida istället och klicka på länken som ligger på startsidan. Då får ni se våran fina gräsbana och fina högt hoppande hästar. :)

Gårdagens 1.45 går att se här!

Ryttarmeddelande Färsta

Kategori: Allmänt

Ryttarmeddelandet till Färstas tävlingar nästa helg kom ut för någon dag sedan. Ingen av mina klasser blir först på dagen så då blir det inte direkt så tidigt.

 

På lördagen börjar det 8.00 och det är MsvB:2 (17 starter enl tdb) och MsvB:4 (18 starter enl tdb) innan min lördagsklass MsvC:1 börjar.

 

På söndagen börjar det 8.30 och då är det MsvB:5 (med 17 starter enl tdb) innan min andra och sista klass, MsvC:2 börjar.

 

Jag hoppas på lite svalare väder än vad det är just nu (mellan 25-28 grader).

Ryttarfest

Kategori: Allmänt

~Tidsinställt~

Befinner mig just nu på ryttarfesten på Sundsvall Summer Horseshow. Jag har faktiskt aldrig varit på ryttarfesten något år så det är väl dags nu. ;) Showen brukar tydligen vara både rolig och bra så jag hoppas att den lever upp till sitt rykte.

Skolavslutning #2

Kategori: Allmänt

Idag har det som sagt varit skolavslutning. Hände väl inget speciellt, det var prat från rektorn, lite sång och sedan den blomstertid nu kommer. Vi fick glass av våra mentorer efteråt också, det var kul. :) Ännu roligare var att vi vann första tävlingen i klassikern (vagnpyntningen), eller ja egentligen blev vi delad etta med esteterna, men det låter ju bättre att säga att vi vann istället för att det blev en delad vinst. ;)

 

Idag blev det en vilodag för Belle då det är typ 25+ varmt ute och jag kände att jag inte skulle orka rida på plan utanför stallet, och att rida ut förbi tävlingarna och allt ståhej på ridskolan kändes inte allt för lockande. Inte för att hon tycker att det är läskigt och så, hon blir mest glad men ridvägarna blir liksom lite fyllda av tävlingsekipage och så. Så ja, det blev en dag i hagen istället. Tror inte hon tackade nej till det. :P

 

Efter att vi fixat i stallet åkte vi upp till ridskolan o gick ner på hoppängen där det ju är hopptävlingar hela helgen. Vi kom lagom till att 1.35 skulle börja så det var ju bra planerat. Jag såg ett finfint lila tävlingsskåp i Grafströms monter och började fundera på att byta ut mitt svarta för det lila var mycket snyggare. Men äh, jag väntar tills det kommer rosa skåp istället, då slår jag till direkt. Det lovar jag!

Skolavslutning

Kategori: Icke hästrelaterat

~Tidsinställt~

Nu är klockan 10 och min skolavslutning börjar. Och alla som slutat skolan något år vet nog ungefär hur det går till. Annars kommer en liten lista här:
- Rektorn pratar
- Någon/Några sjunger
- Lite mera rektor
- Den blomstertid nu kommer
- Samling med klassen
- Slut
- Sommarlov!

Brännbollsdagen

Kategori: Allmänt

Dagen började med utsläpp på stallet, skrittade barbacka till framhoppningen och vände i morgonsolen. Sedan hem, byta om+äta, upp på cykeln för att sedan komma 45 minuter sent till brännbollen med skolan. (Fast ja, det var rätt medvetet. Vi brukar börja 10.15 på torsdagsmornarna så då passar det med utsläpp då, fast idag började vi 8.45 som alla andra dagar tror jag, därav förseningen). Men jag missade inget för vår klass hade inte spelat nån match än. Tror faktiskt att vi lyckades förlora alla tre matcher i vår grupp så ja, ni gissade rätt. Vi gick inte vidare till slutspel :P. Äh, inga sura miner över det, vi hade kul ändå.

Sedan hem för att byta om, åka ner på stan och titta på studenterna från en annan skola som gick ut idag. (Min skola är bäst för vi får gå ut på onsdagen! hehe) Det tog ett tag för det var en massa som skulle springa ut och åka lastbil och allt sånt, sedan åkte jag hem igen för att ett tag senare åka iväg på studentmottagning hos en kompis. :)

Ja, det var min dag. Såg förresten Emmas inlägg här och det var ju roligt att se! :D

Tidningen Ridsport

Kategori: Allmänt

Idag var vi visst med på ridsports hemsida. (Klicka här )
Fast där står det att DM gick i MsvC:1, och det är ju delvis rätt. Men det var ju både MsvC:1 och MsvC:2. :P

Sjung om studentens...

Kategori: Allmänt

Ja, idag slutade treorna på skolan för gott. Blir skönt att slippa dem nästa år, hehe. Närå, jag bara skojade, de har varit snälla. :) Men det känns inte helt fel att få vara de äldsta på skolan nästa år. ;)

 

Dagen började klockan 8 på skolan för att börja pynta treornas flak. (Det är en grej skolan har, att man tävlar om vilka som får springa ut först från skolan på avslutningsdagen, och tävlingen börjar redan sista dagarna i tvåan då vi får poäng av lärarna på hur flaken ser ut och hur mycket närvaro vi har när vi fixar flaken). Så jag har blåst upp en massa ballonger, och även fyllt en massa vattenballonger (fråga mig inte varför men SP-treorna ville ha det).

 

Efter lunchen cyklade jag hem för jag hade dressyrträning 13.45. Det gick bra :) Inte lika bra som igår men helt klart godkänt! Igår red jag mycket skolor i trav, och idag blev det lite diagonalslutor i trav och galopp. (Diagonalslutor är ju mycket roligare än vanliga) Det blev också lite byten, bakdelsvändningar och så.

 

Sedan for jag hem, hann duscha och byta om innnan jag begav mig till skolan igen för att se när treorna åkte iväg på vårt fina flak. Riktigt fint hade vi gjort tycker jag, lång trappa upp med röd matta och allmänt tjusigt var det. Efter de åkt iväg gick jag ner på stan och lämnade tillbaka några böcker på biblioteket (så nu är jag officiellt av med alla grejer som kan påminna om skolarbete).

 

Imorgon har vi utsläpp på stallet och sedan ska jag spela brännboll. Inte en allt för ansträngande dag. Jag ska på en studentmottagning också, har en rätt så skojig studentpresent hemma om jag får säga det själv så det blir roligt. :)

Härnösands RK 4-5/6

Kategori: Tävling

Arrangör: Härnösands RK
Typ av tävling: Regional
Domare: Gunilla Åkerman
Klass: Msv C:2 2010
Procent (heltal): 66
Procent (decimal): 88
Placering: 2/10
Rosett: Blå

Poängrekord i MsvC:2. Wihoo! :)

---

Sen så var det ju DM för Mittsvenska också där det blev en blå rosett efter MsvC:1 på lördagen + MsvC:2 på söndagen.

Låg efter ettan med 3% efter första klassen men efter andra fick jag 2% mer. Dock räckte det inte enda fram och jag fick se mig slagen med ungefär 1%. (Vet inte exakt hur lite det skillde då det inte kommit någon separat lista för DM än).

Sen så var vi faktiskt bara tre juniorer med detta år. Lite tråkigt faktiskt men så blir det när det ligger samma helg som SM och en nationell ponnytävling.


Ja det var mitt sista DM som junior, lite tråkigt.

Skolan är över!

Kategori: Allmänt

Eller ja, nästan i alla fall. Jag skickade in sista uppgiften för nån timme sen (nä vaddå vara ute i sista minuten? hehe) och nu är det bara utfyllnadsdagar kvar.

Imorgon ska vi vara på skolan klockan 8, det känns inte så skoj :p men det är för att vi tvåor ska fixa treornas vagnar för de går ut imorgon. Så det sista ska fixas med dom. Jag kommer dock smita iväg vid lunch för jag har dressyrträning så jag missar när alla studenter springer ut o tjoar men det gör inte så mycket. Jag såg det för två år sedan och nästa år får jag springa och tjoa själv så jag tror jag klarar mig. Roligare att rida än att titta på det ju!

På torsdag ska vi spela brännboll mot de klasser som är kvar (dvs ettorna och tvåorna).

På fredag är det äntligen skolavslutning. (Hejdå tvåan i gymnasiet, Hej Sommarlov!!)

På fredag börjar förresten Sundsvall Summer Horseshow som håller på tills söndag så jag tittar nog lite på någon klass när det blir dags att åka till stallet.

Oj, nu blev det värsta planeringen av mina dagar fram tills fredag, så ja nu vet ni vad jag håller på med. Jag vill också sluta imorgon, känns onödigt att inte göra något ordentligt de sista dagarna... Aja, ska väl inte klaga allt för mycket. Det är ju trots allt fint väder och det gick finfint på träningen tidigare ikväll.

Nu säger jag God Natt så jag orkar med mig imorgon, måste ju njuta av en helt ledig dag (förutom träningen och lite fixande av studentflaket då).

DM silver 2011

Kategori: Tävling

Ja, ni kan nog lista ut vilka jag och Belle är. Annars får ni en ledtråd här: Vi kom tvåa och gillar rosa, hihi(Bilden är tjuvad från Emma för jag har inte lagt in några egna i datorn än)

En rätt rolig grej med den här bilden är att Belle ser typ lägst ut, men hon är ju typ 175 och det är ju inte direkt litet om man säger så. :P Ja, vad ska man säga, kanske något juniorsyndrom: Att efter att vi slutat rida ponny och ska gå över till stor häst så ska den vara så stoor som möjligt. ;)

Nationaldagen

Kategori: Allmänt

Idag är det måndag, men eftersom det är en röd dag så har det känts som en söndag, det tycker i alla fall jag.

Morgonen började med att jag fick en lååång sovmorgon, sedan var jag på stallet vid halv två så jag skulle vara i tid tills jag skulle jobba på klubbtävlingen. Då var det fortfarande några kvar i första dressyrklassen så jag fick stå och vänta en stund.

Tävlingarna var på "nya banan" alltså utomhus, inte jättevarmt men ganska dammigt ute.

Vid två var det dags att starta LB:2, tror det var runt 15 starter och det tog runt två timmar att bli klar. Jag tycker att det gick bra att dömma, alla ryttare red trevligt. Det är alltid spännande att se slutresultatet, för även om det är jag som bestämt poängen så har jag ju ingen koll på hur mycket det blir sammanlagt. Ingen verkade missnöjd med poängen (iaf inte vad jag hörde och nu satt jag mitt i allting på en stor bana så hade någon klagat högljutt hade jag nog hört det :p) så det känns bra. :)

När det var klart var det dags att pysa vidare till vårt stall och ta in hästarna från hagen. Belle fick en vilodag och mamma var snäll och fixade mockning och mat medans jag dömde på tävlingen.

Ja, det var lite om dagen. :)

God natt

Kategori: Allmänt

Oj, nu var klockan mycket och jag ska sova. Klev upp 6 imorse så det behövs nog.

Imorgon är det Mini Summer Horseshow på ridskolan, alltså klubbtävlingar. "Riktiga" summer horse show börjar nu på fredag och håller på tills på söndag. Stora hopptävlingar på vår gräsbana, riktigt rolig helg när det är fint sommarväder. Mindre skoj när det spöregnar. Men men, det blir säkert fint väder till helgen!

Aja, det var ju inte det jag skulle skriva om, utan morgondagens klubbtävlingar. Först är det en massa hopp-klasser och sedan är det dressyr. Det är både LC:1 och LB:2 och jag ska vara domare i LB:2, det är sista klassen på dagen och tävlingarna börjar inte förrens 10 (och sen är det hoppning+LC:1) så det blir ju inte direkt tidig uppstigning för mig. Det känns skönt för jag gillar att sova. :P Men jag vet inte riktigt vilken tid jag behöver vara där, men det tar jag reda på imorgon. :)

Trevliga kommentarer

Kategori: Tips och trixTitta vilken fin kommentar jag fick av blackijacki.blogg.se :) Tack så jättemycket den gjorde mig väldigt glad! :D


(och varför ligger denna på Tips och trix kanske man kan undra. Jo, för ett tips till er för att göra andra personer glada är att skriva snälla saker. Smart va?)

Tävlingen idag

Kategori: Tävling

Idag har det gått bra. Blått fladder på Belles pannband och rosa på benen. Hehe, väldigt kryptiskt va?

Typ: + = Bild/er som inte finns i datorn just nu. Men förmodligen om någpn dag eller så :)

God morgon

Kategori: Allmänt

Ja som sagt är det tävling idag och när ni läser detta håller jag förmodligen på med att dra sadelgjorden eller något liknande. (Fast läser ni detta senare än 8.43 så gör jag förmodligen något annat :P )

Jag hoppas på lagom tävlingsväder, det ska inte vara för varmt, eller för blåsigt, och helst inte regna. Fast allt annat väder än förra helgens regn och gegga mottages tacksamt. :)

Jag rider bara en klass och sista start var typ tjugo i elva, så klassen är slut redan före elva. Alltså en extremt kort tävlingsdag. När vi kommer tillbaka till stallet hemma så får hon gå ut i hagen (jag tar såklart ur knopparna och gör nya inför söndagen sen). Jag ska också rida ut i skogen med min nya ponnykompis. :)

Glöm inte bort att checka in Dressyr SM. Idag är det kval två för Young Riders.

Dagens igen

Kategori: Allmänt

Idag började vi med att stanna till på ridskolan för där bor ponnyn jag red igår. Hans ryttarinna med familj har åkt bort över helgen, och då missade hon gårdagens tävling (som var en lagomgång) så då fick jag vara med och rida och också vara med i laget. Verkligen jätteroligt och jättesnällt att jag fick vara med tycker jag! :) Idag fick han vila men vi gick ut en stund så han fick äta lite gräs, det var mycket uppskattat.

 

Sedan for vi ner till vårt stall och min bruna dam. Jag red på planen utanför stallet och när jag värmt upp så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra för någonting så jag bestämde mig för att rida igenom MsvC:1. Det kändes helt OK, det som kändes mindre bra var de enkla bytena för det blev lite travsteg här och där. Så då bestämde jag mig för att göra en massa galopp-skritt-galopp-skritt övergångar och efter några övergångar kändes det bättre. :)

 

Sen så red jag igenom programmet igen och då blev bytena mkt bättre så jag hoppas att de blir lika bra (eller bättre) imorgon.

 

När jag ridit färdigt så knoppade jag och fixade, avslutade med flugspray då det kommer mer och mer jobbiga flugor nu när det börjar bli varmare. Roligt med värme, men jobbigt med flygande elakingar.

 

Starttid 9.27 imorgon, vilket betyder att jag vill börja rida fram typ tio i nio. Då behöver vi vara framme typ halv nio (sen behöver jag ju bara visa papper och klä på mig och Belle så ja, det räcker nog med att vara framme halv). Så vi åker väl från vårt stall typ kvart i åtta ungefär (det tar ca 45 min att åka). Fast det lär bli tidigare eftersom vi alltid räknar med att det tar längre tid att fixa det sista än vad det egentligen gör. :P

 

Nu ska jag snart se till så att jag har koll på kavajen och stövlar o sånt efter gårdagen, och sen så är det ju landskamp i fotboll så jag kanske kollar lite på det innan det blir dags att sova så vi är pigga och glada imorgon. :)

Dagens

Kategori: Allmänt

Idag ska jag dressera lite med Belle så vi är redo för morgondagens MsvC:1. Jag ska också knoppa o fixa allt idag/ikväll för jag startar typ halv tio imorgon. Så denna gång blev det ingen hagvistelse innan vi åker iväg, men klassen är slut före elva så hon får gå ut i hagen efteråt istället. :)

 

Vet ni vad jag gjorde igår då?

Jo, jag var på ponnytävling. (Men, det var väl ingen nyhet tänker väl mina trogna läsare nu, du har ju varit på två ponnytävlingar i år bara för att titta ju)

Men jag har faktiskt varit med och tävlat. (och här tänker mina trogna läsare: Mäh, du har ju ingen ponny, din häst är ju jääättestor)

Asså, jag vet ju att min egna häst växte över ponnymåttet för läääänge sen, jag har ju liksom inte försökt smugit in Belle i en D-ponny klass om ni trodde det :P

 

Nä, jag har faktiskt tävlat en livs levande ponny! :D Riktigt roligt var det och jag tycker att vi båda skötte oss finfint även om vi inte direkt känner varandra så bra då vi endast dejtat tre gånger innan. :)

 

Ja det var lite om dagens planer och gårdagens aktivitet. Nu är det dags att avsluta tvåans skolarbete så jag kan ta sommarlov till veckan. Men jag kommer så klart smita in på equipe och kolla hur det ligger till på SM då jag ju vill ha koll på hur det går för ekipagen från Norrland. :)

 

(Smart drag att skriva "trogna läsare" där uppe va? Då ser det ju ut som att jag är jättepoppis, fiffigt va? :P )

Strömsholm+SM

Kategori: Allmänt

Krist-i-flygare-torsdag-i-dag

Kategori: Allmänt

Fin rubrik va? :P

Helgdag idag och det får Belle fira med en vilodag med mys i hagen. Själv så är jag just nu i Härnösand på ponnydressyr. Blir borta typ hela dagen så jag hoppas på fint väder. Men inte för varmt, för då blir det ju jobbigt att rida :P Så jag önskar mig lagom varmt tävlingsväder som passar både ponnysar och ryttare bra. :)


Bus i skogen

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tur i skogen med Belle. Nedre+övre och en sväng upp till masten blev det. Skritt och trav men mest galopp. Riktigt roligt att galoppa i uppförsbackarna i det fina kvällsvädret. :)

 

Imorgon är det dags för första tävlingsdagen i Härnösand. Ponnydressyr står på schemat denna gång. Lördag+söndag är det hästarnas tur att dressera.