missbelinda

MsvB-cup

Kategori: Allmänt

Statusfinal för Msv B-ryttare

01 december 2011

Dressyr - Vi breddar oss och vänder oss nu även till ryttare som rider medelsvår, säger Ulla Håkanson, ordförande i dressyrryttarnas förening apropå Dressyrringens senaste initiativ: ära och kontanter för debutanter.

Dressyrringen satsar på en annorlunda tävlingsform för dressyrryttare med ambition men som tävlar på en lägre nivå, medelsvår.
– Vi vill ge de här ryttarna en verklig morot till att tävla och ge dem chansen till en final med fina priser, förklarar Ulla Håkanson.
Föreningen kommer nu att tillåta aktiva medlemmar som ”bara” tävlat på medelsvår nivå och blir på allvar dressyrryttarnas intresseorganisation.

I den nya touren kan du som ryttare ta dig till final genom att rida Msv B-klasser fram till september 2012. De tio bästa ryttarna på förbundets rankning i TDB, som inte startat i högre klasser, tas ut till final i oktober/november. Och priserna blir fantastiska på den här nivån - totalt 30 000 kronor att fördela men även segertäcken och jackor med broderade emblem från Dressyrringen och sponsorer.

Tävlingen, med final i  Msv B:5, arrangeras tillsammans med ridsportförbundet men de sista detaljerna i propositionen är inte fastställda ännu. Eventuellt blir det final vid Helsingborgsmeetinget. Medlemskap i Dressyrringen och tävlingslicens är ett måste men en riktig julklapp till landets alla flitiga dressyramatörer med ambition är det. Game on!

(Kopierat från Tidningen Ridsport)

Dock måste man vara medlem i Dressyrringen för att vara med, och förmodligen bo i södra Sverige om finalen läggs i Helsingborg. (Man kan så klart bo i andra delar av landet också, men det blir ju långt att åka då) Men helt klart ett jätteroligt initiativ tycker jag! :D

Kommentarer


Kommentera inlägget här: