missbelinda

Hudiksvalls RPK 20 april

Kategori: Tävling

Tävling igår, MsvC:1 i Hudiksvall.
 
Belle fick gå ut i hagen på morgonen, det tyckte hon var mysigt för hon hade rullat sig...  Det tyckte inte jag var lika mysigt men eftersom hon hade täcke på sig så var det mest benen och manen+huvudet som var smutsigt. Jag som tänkte att hon kanske skulle fatta att hon var nybadad och fin och därmed låta bli att rulla, men det var visst bara önsketänkande.
 
Efter knoppning+rengörande av häst så blev det dags att åka. Vi rullade från stallet kl 11.24 och anlände till Hudik ca 12.45. 
 
 
Eftersom vi var ute i så god tid så promenerade jag runt på framridningen med Belle i en halvtimme. Framridningen var förresten dammig! Alltså, tänk att man åker åtta mil söderut och så är det typ sommar. Ridbanorna här hemma är inte i närheten av att börja damma. Hur som helst, efter att ha gått runt på framridningen så fick hon gå in i bussen igen och äta betfor. Började sedan rida fram strax före halv tre (starttid 15.11). Framridningen kändes bra, efter en av skrittpauserna var hon lite oengagerad i traven, men efter lite galopp så löste det sig.
 
Själva tävlingen var inne i deras ridhus så strax efter tre skrittade vi dit och red runt och gjorde lite bakdelsvändningar, halter osv för att hålla igång.
 
Hann rida ett varv i ridhuset innan vi fick startsignal och på det varvet kände jag att Belle blev längre och längre jämfört med framridningen. Försökte rida ihop hon så gott jag kunde men det var bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Galoppdelen var klart bättre än traven om man bortser från bytet i upptagningen efter ökade galoppen (Belle blev plötsligt lite piggelin). Känslan överlag var inte direkt superbra, men vi styrde ändå igenom programmet och gjorde det som skulle göras där det skulle göras. Poängen blev mer än vad jag gissat på, vilket känns som ett trevligt kvitto på att vår lägstanivå har blivit snäppet högre :)
 
304p och 64,68% blev det och en fjärdeplacering. Vi var endast 0,5p ifrån den oplacerade femman så det var jämnt, men ibland ska man ju ha marginalerna på sin sida :)
 
 
 
 
Alltså ser ni dammet? Det är ju ett klart vårtecken haha.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: