missbelinda

Torsdag 28 mars

Kategori: Allmänt

Halli Hallå!
 
Dagen började tidigt i stallet, hann mocka och fixa mat innan hovslagaren kom och började sko en av sina inbokade hästar. Då passade jag på att äta frukost och när den hästen var klar så blev det Belles tur att fixa till den lösa bakskon.
 
När skon var fixad så blev det dags att borsta och jag provade en av pälsglanssorterna (K9 Aloe vera Nano spray). Belle hade lite "rester" av annan pälsglans kvar i svansen så det är svårt att ge ett exakt utlåtande om hur den fungerade där, men det gick så klart lättare att borsta. Jag sprayade också på halsen och rumpan innan jag ryktade och blev glad när jag märkte att den hade bra "sprutt", dvs den fördelade ut allting jämt så det blev inga "pälsglansfläckar" på något ställe. Hon blev väldigt mjuk i pälsen efter ryktningen utan att kännas så hal som vissa andra pälsglans kan bli. 
 
Red i ridhuset idag, var lite ledsen över att skynket framför spegeln som sitter på kortsidan var nere, för jag gillar att kunna kolla i spegeln för att checka av att känslan stämmer med hur det ser ut. Tex när man gör ryggningar, skolor och ibland byten och vill se hur det ser ut. Det kanske känns snett men ser rakt ut, eller känns bra men är alldeles snett. Då är det bra med en spegel. Hur som helst så hörde jag att vev-anordningen för skynket var trasigt och att den därför inte gick att hissa upp just nu men att det lär fixas efter påsk.
 
Ridningen kändes i alla fall bra, trots att jag saknade spegeln lite. Tex om man ska rida sluta på medellinjen som det är i MsvB:4, då är det perfekt med en spegel att kolla i för att ha koll på böjning, tvärning och rakhet. 
 
Efter ridningen fick Belle gå ut i hagen igen, bytte till ett tunnare utetäcke för det var soligt och fint ute, dock verkar det bli kallt nu igen så vi får väl se om hon får behålla det eller om hon får byta tillbaks till det tjockare framöver.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: